بازدید
نروژ کشوری در شمال اسکاندیناوی است که از سوی سازمان ملل، عنوان بهترین و بالاترین استانداردهای زندگی در دنیا را به خود اختصاص داده است.نروژ، کشوری است که در آن میزان تحصیلات، درآمد ماهانه، امید به زندگی، بهداشت و تغذیه منطبق بر استانداردهای سازمان ملل میباشد و این استانداردها کاملا رعایت شده است. امید به زندگی در بین مردم این کشور تا ۷۹ سال هم افزایش یافته است و موجب شده مردم آینده روشنی را برای خود تصور کنند. پایتخت این کشور اسلو میباشد و طبق استانداردهای متعارف زندگی در رده اول میباشد.
نروژ یک کشور کوهستانی و سردسیر در شمال اروپا و غرب شبهجزیره اسکاندیناوی است و در نیمکره شمالی کنار دریای نروژ که در همسایگی سوئد در شرق و فنلاند و روسیه در شمالشرقی آن واقع شده است. این کشور کوهستانی دارای آبدرههای زیبا و وصفناپذیر هم میباشد. مهمترین رشتهکوه این کشور کوه اسکاندیناوی است که درههای زیبا و عمیق آن یکی از پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری نروژ میباشد. جلگهها در کنار رودها به ویژه خلیج اسلو و تنگه اسکاژراک واقع هستند، نروژ دارای جزیرههای فراوانی میباشد که با جنگلهای انبوه از درخت پوشیده شده است. در نواحی جنوبی هوا معتدل و مرطوب و سایر نواحی سرد و یخبندان است.۹۴ درصد خاک این کشور قابل کشت است و کشاورزی در این کشور رونق زیادی دارد. در بیشتر مناطق شمالی نروژ معمولا شش ماه شب و شش ماه روز است ضمن اینکه مناطق شمالی نروژ، معمولا نه ماه در سال بارش برف و باران با خود به همراه دارد. این کشور شامل ۱۹ استان و ۴۴۸ شهرستان میباشد، بخشداری هر شهرستان در زبان نروژی کمدن نام دارد که موظف به اجرای قوانین و سروسامان دادن به زندگی مردم هستند. این کشور با توجه به وسعت بالای ۳۰۰هزار مترمربعی جمعیتی در حدود چهارمیلیون و ۳۸۰ هزار نفر دارد! در دهه ۱۸ میلادی، اسلو، پایتخت نروژ به صورت یک روستا بوده و امروزه بخش زیادی از جمعیت در حومه این شهر زندگی میکنند. وایکینگها مهمترین اقوامی بودند که در نروژ سکنی داشتند. پیشینه مردم نروژ از نژاد اسکاندیناوی و از تبار وایکینگها و از شاخه ژرمنها هستند. همچنین ۸۶ درصد نروژیها پیرو کلیسای انجیلی- لوتری، سه درصد کاتولیک و پروتستان، یک درصد مسلمان و ۱۰ درصد باقیمانده تعلق دینی مشخصی ندارند. به تازگی اشاعه دین اسلام در نروژ افزایش یافته و در اسلو مکانهای عبادتی برای نمازگزاران مسلمان ساخته شده است.
امروزه نروژ یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب میشود چرا که کشاورزی در این کشور از رونق بسیار بالایی برخوردار است و حتی یکی از بهترین و مرغوبترین چاههای نفت دنیا را دارا میباشد که عده زیادی در پالایشگاههای نفت مشغول به کار هستند و به دلیل اینکه نروژ را دریا احاطه کرده بسیاری از مردم نیز به ماهیگیری میپردازند و یکی از چرخههای اقتصاد این کشور را آبزیان دریایی تشکیل میدهد. سه نوع ماهی در آبهای نروژ یافت میشود که در هیچ جای دنیا نیست و مردم نروژ با این سه نوع ماهی، غذاهای لذیذ تهیه میکنند و در مهمانیهای رسمی بر سر میز قرار میدهند. غذای مردم نروژ را آبزیان تشکیل میدهد و با انواع جلبکها و سبزههای دریایی کوکو و خورشت درست میکنند.
درون کوچینروژ برای مدتی طولانی موطن اقوام مختلف بوده است. سامی ها بیش از دو هزار سال در نروژ زندگی کرده اند و چند صد سال است که افراد مختلف برای کار به نروژ می آیند. اولین مهاجرینی که به این کشور آمدند، اهل کشورهای همسایه و کشورهای اروپای غربی بودند. امروژه، مردم ٢٠٠ کشور مختلف در اینجا زندگی می کنند.
اقتصاد نروژ از سال ١٩۶٠ به بعد بهبود یافت. به این ترتیب، نیاز به نیروی کار افزایش یافت و افراد زیادی از کشورهای دیگر در جستجوی کار به این کشور وارد شدند. اولین افرادی که وارد کشور شدند، اهل اروپا بودند؛ اما از حدود سال ١٩٧٠ به بعد، افراد زیادی همچنین از آسیا، آفریقا، و آمریکای لاتین به نروژ آمدند. بسیاری از پاکستانی ها و ترک ها برای کار کردن به اینجا آمدند، و عده زیادی از آنها هنوز در اینجا زندگی می کنند. در سال ١٩٧۵، مهاجرت به نروژ متوقف شد زیرا بیکاری رو به افزایش بود و مسکن کافی برای کلیه افرادی که به این کشور وارد می شدند پیدا نمی شد.
امروزه، افرادی که اهل کشورهای EEA (منطقه اقتصادی اروپا) هستند می توانند اجازه اقامت و کار در نروژ دریافت کنند. همچنین متخصصین مشاغلی که در نروژ مورد نیاز است نیز می توانند اجازه کار دریافت کنند. در سال های اخیر، بسیاری از پناه جویان از اقصی نقاط دنیا به نروژ آمده اند. افرادی که مجبور هستند از جنگ و خشونت بگریزند می توانند درخواست ******** در نروژ نمایند.
برون کوچی
نروژی ها نیز به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند. در نیمه دوم قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، حدود ٨٠٠٫٠٠٠ نروژی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کردند. اقتصاد نروژ ضعیف بود و به سختی کار پیدا می شد. بسیاری از مردم رؤیای شروع زندگی جدیدی در ایلات متحده آمریکا را در سر می پروراندند. آنها شنیده بودند که در آنجا فرصت های زیادی فراهم است. در ابتدا زندگی در این کشور برای بسیاری از افراد مشکل بود، اما اکثر آنها موفق شدند.
امروزه، نروژی های زیادی در کشورهای دیگر به کار یا تحصیل مشغول هستند. آنها وقت خود را صرف آشنایی با یک فرهنگ دیگر می کنند و شاید زبان جدیدی را هم فرا بگیرند. جوانان نروژی غالباً چندین ماه و یا یک سال تمام را صرف جهانگردی و آشنایی با کشورها و فرهنگ های دیگر می کنند.
اخیراً افرادی که از نروژ کوچ می کنند مهاجرینی هستند که برای مدت های کوتاه یا طولانی به کشورهای گرم تر مسافرت می کنند. بسیاری از مستمری بگیران می خواهند از زمستان های سرد نروژ دور شوند. برخی از این افراد، به عنوان مثال، برای همیشه به اسپانیا مهاجرت می کنند؛ حال آنکه برخی دیگر در زمستان در اسپانیا و در تابستان در نروژ زندگی می کنند.
توضیحی درباره قوانین جدید مهاجرت در نروژ
این مجموعه، شامل برخی مفاد قانونی تغییر یافته در زمینه های زیر می باشد:
اقامت، اشتغال بکار، انواع ویزا، بویژه ویزای تحصیلی و کاری، قوانین الحاق خانواده، اعطای ******** و تعریف جدیدی از******** و نوع حمایت از پناهجویان، ادغام مهاجرین در جامعه نروژ، مبارزه بر علیه تروریسم و در مورد حقوق کودکان و قوانین اخراج پناهجویانی که جواب رد نهایی را از مقامات نروژی دریافت می کنند. قوانین جدید از اول ژانویه ۲۰۱۰ به اجراء در خواهد آمد و از این پس بجز استثنائاتی، تمامی پرونده هایی که به خارجیان مربوط میشود، بر اساس این قوانین به آنها رسیدگی می شود.
اقامت
از این پس همه اجازه ها، اجازه اقامت نامیده می شوند. واژه “اجازه اقامت”، جانشین واژه های اجازه اقامت و اجازه کار می شود و از این پس همه اجازه ها، اجازه اقامت نامیده می شوند. در اصل اجازه اقامت در نروژ، شامل داشتن حق کار نیز می شود. اما در برخی موارد تاکید خواهد شد که اجازه اقامت، شامل حق کار کردن نمی باشد یا اجازه اقامت به گونه ای داده می شود که حق کار کردن را محدود می کند. از این پس واژه اجازه کار حذف خواهد شد.
اجازه اقامت دائم
کسب اجازه اقامت دائم بطور اتوماتیک شامل حق اجازه کار و اقامت دائم می باشد. بر اساس قوانین جدید، واژه “اجازه اقامت دائم” Permanent oppholdstillatelse جانشین واژه ” اجازه اسکان” bosettingstillatelse خواهد شد. اقامت هر فردی که بطور مستمرحداقل سه سال متوالی را در کشور اقامت داشته است، اقامتی که براساس آن میتوان اجازه اقامت دائم را کسب کرد، می تواند اجازه اقامت دائم را کسب کند. اجازه اقامت برای هنرمندان، گروهای موسیقی و هنرمندان قوانین خاص خود را دارا می باشد. افراد نامبرده بالا چنانچه قصد اقامت در نروژ را برای دو هفته داشته باشند، نیاز به اجازه اقامت ندارند. بلکه می توانند تقاضای ویزا نمایند. افرادی که برای کار می آیند بایستی قرارداد کاری داشته باشند.
کارفرمایان و طرفین قرارداد متقاضی در نروژ، می توانند برای متقاضی، از نروژ تقاضای کار نمایند به شرطی که کارفرما، از سوی متقاضی وکالت کتبی داشته باشد. برخی ازمتقاصیان می توانند تقاضای اجازه اقامت خود را در نروژ تحویل مقامات نروژی دهند. این قانون شامل متخصصین و افرادی با صلاحیت های فنی و حرفه ای می باشد که دارای اقامت قانونی در نروژهستند. البته این قانون شامل افرادی که در نروژ تقاضای ******** کرده اند نمی شود. چنانچه فردی در نروژ تقاضای اقامت می کند، بایستی تقاضای خود را به پلیس محل سکونت ویا مراکز اطلاعات برای خارجیان متقاضی کار ارائه نمایند.
قانون کار
در قانون قبلی بنام “شروع بکار” این امکان وجود داشت که خیلی سریع متقاضیان در نروژ شروع بکار کند. در قانون قدیم “شروع بکار” این امکان برای کارگران خارجی وجود داشت که قبل از اینکه پرونده اجازه اقامت آنها بررسی شود و به آنان اجازه اقامت داده شود، شروع بکار کنند. این قانون دستخوش تغییراتی اساس شده است.
قوانین جدید نروژ درباره ویزا
هر کسی می تواند به عنوان توریست، ملاقات اعضای خانواده و یا سفر تجاری از نروژ تقاضای ویزا نماید. ویزا برای سفر به نروژ و دیگر کشورهای عضو پیمان شنگن حداکثر تا ۹۰ روز اعتبار دارد. در اصل ویزایی که توسط یکی از کشورهای عضو پیمان شنگن صادر می شود، قابل تمدید نمی باشد. در این زمینه استثنائاتی وجود دارد از جمله اینکه ویزای اصلی شما برای کمتر از ۹۰ روز صادر شده باشد. در هر حال ویزای اصلی بیشتر از ۹۰ روز اقامت در طی شش ماه در محدوده کشورهای شنگن داده نخواهد شد. ویزایی که شما از نروژ دریافت می کنید ، برای سفر به کلیه کشورهای عضو پیمان شنگن معتبر خواهد بود.
به چه کسانی ویزا داده می شود:
در اصل همه کسانی که قصد سفربه نروژ را دارند، نیاز به ویزا دارند. استثنائاتی برای کشورهایی وجود دارد که ورودشان به نروژ آزاد است و نیار به ویزا ندارند. هر کسی می تواند درخواست ویزا خود را به سفارتخانه های نروژ در کشور محل زندگی خودش ارائه دهدو از این پس درخواست ویزاها در سفارتخانه ها بررسی و جواب داده می شود. این امکان وجود دارد که درخواست ویزای شما برای رسیدگی اداره خارجیا ن در نروژ ارسال شود. در این صورت زمان بررسی طولانی تر خواهد شد. چنانچه در خود سفارتخانه بررسی شود، معمولا دو هفته طول می کشد که شما جواب درخواست خود را دریافت کنید.
چنانچه با ویزای شما موافقت شود بایستی شما مدراک زیر را دارا باشید:
پاسپورت معتبر برای سفر. بیمه مسافرت که برای کل کشورهای عضو شنگن معتبر باشد. میزان مبلغ بیمه شما نبایستی کمتر از مبلغ ۳۰۰۰۰ یورو باشد. قبل از اینکه به شما ویزا داده شود بایستی مدارک لازم را به سفارت ارائه دهید. برای رسیدگی درخواست ویزا، شما بایستی مبلغی به عنوان هزینه بررسی پرونده را به سفارت بپردازید.
ضمانت بانکی به مبلغ ۵۰۰۰۰ به عنوان شرط برای دادن ویزا:
برای صدور ویزا این امکان وجود دارد که اداره خارجیان نروژ، از کسی که در نروژ زندگی می کند ، درخواست ضمانت بانکی نماید. چنین ضمانتی هنگامی درخواست می شود که اداره خارجیان نسبت به بازگشت به موقع فردی که ویزای ملاقات گرفته است، شک و ابهام وجود داشته باشد. چنانچه فردی بخواهد از خانواده خود که در نروژ زندگی می کند، ملاقات نماید، بطور طبیعی نیاز به ضمانت بانکی وجود ندارد. این طرحی است که دولت برای افراد دیگری که عضو درجه یک خانواده نباشد در نظر گرفته است. این شرط برای افراد جوان نیزاحتمالا بکار خواهد رفت.
کارکرد ضمانت بانکی ان است که چنانچه فردی که با ویزای توریستی برای ملاقات اعضای خانواده اش به نروژ آمده است ولی پس از زمان مهلت قانونی ویزایش به کشور بازنگردد و یا به کشور دیگری سفر کند و در آنجا تقاضای ******** نماید، با استفاده از این ۵۰۰۰۰ کرون ، وی را به کشورش بازگردانند.
در رابطه با ویزا های مختلف قوانین تازه ای به تصویب رسیده است که در صورت امکان، آنها را نیز ترجمه و در اختیار علاقمندان قرار خواهیم داد.
ویزای ورود به نروژ برای متخصصین:
متخصصینی که می خواهند قبل از اینکه اجازه اقامت در این کشور را دریافت کنند به نروژ بیایند، می توانند برای ورود به تقاضای ویزای ورود نمایند. شرط دادن ویزا ی ورود آن است که احتمال زیادی برای اعطای اجازه اقامت به متخصص وجود داشته باشد.
چه کسانی می توانند ویزای ورود را دریافت کنند:
فرد بایستی دارای پیشنهاد کاری مشخصی از طرف یک کارفرما در نروژرت دارا باشد.
متقاضی بایستی کارگری ماهر یا متخصص باشد. شرط متخصص بودن آن است که تحصیلات فرد متقاضی حداقل معادل سه سال دبیرستان در نروژباشد. یا در رشته های کاری و تخصصی در دانشگاه و دانشکده مدرک تخصص خود را دریافت کرده باشد. از جمله لوله کش و یا پرستارو یا دیگر شغلهای فنی و حرفه ای.
تقاضای ویزای ورود به نروژ:
تقاضای ویزا ورود برای ارائه تقاضای اقامت در نروژ. این ویزا اجازه کار کردن را به متقاضی نمی دهد. اما به او اجازه می دهد تا زمانی که تقاضایش بررسی می شود در نروژ باشد. این ویزا برای ۷ روز به متقاضی داده خواهد شد تا به نروژ بیاید و در این کشور تقاضای اقامت نماید. این ویزا اجازه سفر به دیگر کشورهای عضو شنگن رتا دارا می باشد.
جزئیات بیشتر ویزای کاری و اقامتی برای کارگران متخصص و ماهر وکارگران فصلی و همچنین ویزا به جوانان و یا افرادی که خواهان آشنایی با زبان و فرهنگ نروژ هستند، را در فرصتی دیگر ترجمه و منتشر خواهیم کرد.
قوانین جدید و حقوق کودکان
بر اساس قانون جدید، مصالح و حقوق کودکان بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت و در قانون جدید، وضعیت آنها بطور عمومی و کلی بهتر از قبل تقویت خواهد شد. در طی سالهای گذشته، توجه ویژه سازمانهای بین المللی به مصالح و منافع کودکان دربرسی پرونده های خارجیان از جمله ، خانواده های مهاجر نقش و جایگاه ویژه ای داشته است. با توجه به پیمانهای بین المللی این امر به وظیفه ای بین المللی تبدیل شده است که نروژ نیز آنها را امضاء کرده و موظف به پایبندی آن می باشد. به عنوان نمونه در قوانین و مقررات جدید به عنوان مصوبه اصلی قید شده است که در پرونده هایی که کودک همراه خانواده باشد ، کودک بالای ۷ سال و یا کودک خردسال هر گاه در وضعیتی باشد که خود بتوانند در باره نظرات و عقاید خود اظهار نظر کند، بایستی قبل از اینکه رای در باره پرونده مربوط به وی صادر شود، بایستی به نظرات او گوش داده شود. در باره پرونده های ******** و یا پیوستن به خانواده، مقررات ویژه ای برای انجام مصاحبه با کودکان تعیین و مقرر شده است.
قوانین الحاق خانواده
قوانین الحاق خانواده سخت تر شده است. درقوانین جدید شروط تازه ای برای اعطای اقامت به خانواده در نظر گرفته شده است، شروط سخت تری برای الزامات مالی تعیین شده است. اصلی ترین موضوع در قوانین الحاق خانواده آن است که فردی که در نروژ زندگی می کند و خواهان آن است که همسر/ شوهر یا فرزند ان خود را به نروژ بیاورد، بایستی بتواند با ارائه مدارک معتبر نشان دهد که سال قبل به اندازه کافی درآمد داشته است. همچنین باید بر اساس مداراک نشان دهد که سال آینده نیز از درآمد کافی برخوردار خواهد شد. در همین رابطه در قوانین جدید شرط دیگری تعیین شده مبنی بر اینکه فرد متقاضی که در نروژ زندگی میکند نباید هزینه زندگیش از طریق اداره تامین اجتماعی یا همان سوشیال تامین شود.
قانون شرط چهار ساله الحاق خانواده، شامل فردی است که در نروژ زندگی می کند، یا متقاضی خود ******** باشد و به دلایل نوع دوستانه (دلائل انسانی) یا بدلائل قانون الحاق خانواده در نروژ اقامت داشته باشد. این فرد بایستی قبل از اینکه به اعضای خانواده اش اجازه اقامت داده شود، خودش ۴ سال سابقه کار یا تحصیلات در نروژ را داشته باشد.
همانطور که قبلا ذکر شد، تمامی قوانین جدید خارجیان از جمله قانون الحاق خانواده از اول ژانویه ۲۰۱۰ به اجراء در خواهد آمد. تقاضاهایی که قبلا از این تاریخ ارسال شده ولی بعد از اول ژانویه بررسی شوند بر اساس قوانین جدید بررسی خواهند شد. این قانون حتی شامل پرونده هایی می شود که در این رابطه به رای اداره خارجیان شکایت یا اعتراض شده است. البته در این رابطه تبصره ای دوران گذار به این قانون وجود دارد.
سقف الزامات مالی تعیین شده از طرف دولت مبلغ ۲۱۷۶۰۰ کرون می باشد که معادل رتبه کاری ۸ در ادارات دولتی می باشد.
چنانچه شما تقاضای الحاق خانواده خود را قبل از تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۰۹ ارائه داده اید این امکان وجود دارد، درآمد های دیگر نیز به غیر از حقوق به عنوان درآمد محسوب شود. مثل حقوق بیکاری. در این رابطه استثنایی وجود دارد و آن این است که شرط داشتن درآمد کافی در سال قبل از الحاق خانواده نیاز به گواهی نداشته باشد. چنانچه شما بعد از تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۰۹ تقاضای الحاق خانواده نموده اید، تقاضای شما بر اساس قوانین جدید بررسی خواهد شد.
بر اساس قوانین قدیم، یکی از تبصره های قانون الحاق خانوادگی آن بود که استثنائاتی برای سقف الزامات مالی تعیین شده برای همسران و یا همزی های نروژی وجود داشت اما در قانون جدید این تبصره نیز از میان برداشته شده است. این مورد در باره فرزند، همسر و یا همزی در طی سه سال که میتوانستند اجازه اقامت دائم را کسب کنند نیزصدق می کند. این تغییرات در تمام تقاضاهایی که از اول امسال بررسی می شوند صدق خواهد کرد.
چنانچه شما نسبت به رای یا حکمی که از جانب اداره خارجیان صادر شده است اعتراض دارید و قصد دارید به آن اعتراض کنید. شکایت شما بر اساس قوانین جاری، زمان و یا تاریخی که شکایت شما بررسی می شود، مورد قضاوت قرار می گیرد. این بدین معنی است که چنانچه شما قبل از سال ۲۰۱۰ شکایتی ارائه نموده اید، اما در سال ۲۰۱۰ به شکایت شما رسیدگی شود، شکایت شما بر اساس قوانین جدید بررسی و رسیدگی می شود.
قوانین جدید خارجیان از ژانویه ۲۰۱۰ قابل اجرا می باشد.
سرانجام قانون جدید خارجیان در پارلمان نروژ تصویب شد و از اول سال میلادی ۲۰۱۰ قابل اجراء می باشد.
هزار مهاجر در شهر اسُلو
مهاجرینی که اجازه اقامت در نروژ را کسب می کنند، مناطق کوچک را ترک کرده و به اسُلو نقل مکان می کنند. ۳۶ درصد از جمعیت اسُلو را مهاجرینی تشکیل می دهند که از کشورهای غیر اروپایی به نروژ آمده اند. بالاترین گروه مهاجرین در اسُلو را سومالیالی ها و افغانی ها تشکیل می دهند. در اوائل سال ۲۰۰۹ این ارقام به ۴۳۳۰۰ نفر در اسُلو و آکرشهوس به عنوان دومین مکانی است که ۱۶۶۰۰ نفر مهاجرغیر اروپایی در آن زندگی می کنند.
کلاسهای رایگان دوره آموزشی زبان نروژی برای مهاجرین، در سال آینده بر چیده می شود
در سال آینده کلاسهای رایگان فراگیری زبان نروژی برای مهاجرین برچیده می شود. با تعطیلی این کلاس ها، هزاران مهاجرحق فراگیری زبان نروژی بطور رایگان را از دست خواهند داد. به همین خاطر مرکز خدمات آموزش بزرگسالان در شهر اُسلو، علاقمندان به شرکت رایگان در دوره های آموزش زبان نروژی را در خیابانها تشویق و جذب می کنند. تا کنون حق شرکت در دوره های آموزش زبان نروژی بطور رایگان، حق مسلم و قانونی هر مهاجر بود. اما از اول ماه سپتامبر ۲۰۱۰ دولت، هزاران مهاجر را از این حق محروم خواهد کرد و آنان بایستی هزینه شرکت در دوره های فراگیری زبان نروژی را شخصا پرداخت نمایند. در ماه سپتامبر سال گذشته تعداد ۵۵۰۰ نفر و امسال تعداد ۵۹۰۰ نفر در این کلاس ها شرکت کرده اند.
دولت نروژ در حالی این قانون را تصویب کرده است که قبلا، پیش شرط، کسب اجازه اقامت دائم و همچنین تابعیت کشور نروژ برای خارجیان را گذراندن ۶۰۰ ساعت آموزش اجباری زبان نروژی و آموزش لازم در باره جامعه نروژ را قرار داده بود. با اعلام این خبر، مهاجرین یکسال دیگر فرصت دارند که از این امکان رایگان برخوردار شوند. علاقمندان می توانند با تلفن ۲۳۴۷۰۰۰۰ مرکز خدمات آموزش بزرگسالان تماس بگیرند و برای شرکت در کلاس های آموزشی رایگان فراگیری زبان نروژی ثبت نام کنند.
۱۷۲۴ متقاضی ******** در ماه آگوست به نروژ آمدند.در ماه آگوست امسال تعداد ۱۷۲۴ پناهجو از این کشور تقاضای ******** نمودند. در ماه جولای امسال نیز تقریبا همین تعداد به این کشور آمدند. تاکنون تعداد ۱۱۶۵۴ پناهجو در سال ۲۰۰۹ از نروژ تقاضای ******** نموده اند. تقریبا ۲۰ درصد از این افراد در یکی از کشورهای اروپایی دیگر اعلام ******** کرده بودند. ۲۴ درصد این پناهجویان افغانی می باشند بعد از افغانی ها، اریتره ای ، سومالیایی و روسی می باشند.
آمار توصیفی از وضعیت مهاجرین ایرانی در نروژ
مرکز آمار نروژ گزارشی سالانه از وضعیت,تعداد و شرایط اقتصادی فرهنگی ١٨ گروه مهاجر غیر غربی در نروژ منتشر کرده و به تفصیل راجع به خصوصیات اقتصادی فرهنگی و اجتماعی هر کدام از این گروها از جمله جامعه ایرانبان نروژ آمار توصیفی ارائه داده است.
در گزارشهای این مرکز مهاجربن غیر غربی اشاره به مهاجرینی دارد که از آسیا آفریقا آمریکای جنوبی خاور میانه و اروپای شرقی به نروژ مهاجرت کرده اند. این کشورها شامل پاکستان عراق ویتنام افغانستان فیلیپین هند سری لانکا روسیه بوسنی سومالی اریتره ترکیه صربستان لهستان مراکش و شیلی است.
جمعیت ایرانیان ۴٠٠ ١۴ نفر ذکر شده که از این میان ٢٢٠٠ نفر در نروژ متولد شده اند.این گروه اخیر مهاجرین نسل دوم نامیده می شوند.
در گروه مهاجرین نسل اول ٩ نفر از ده نفر به عنوان ******** وارد نروژ شده اند.و همانند دیگر گروهای ١٨گانه در صد زیادی از زنان به دلیل اجازه اقامت بر اساس الحاق به خانواده وارد نروژ شده اند.
اغلب مهاجرین ایرانی تبار حوالی اواخر دهه ۸۰ میلادی وارد نروژ شده اند. بیش از نیمی از آنان بیشتر از ده سال در نروژ زندگی کرده اند.
خانواده هسته ای یا همان خانواده زن و شوهری یا مستقل مدل غالب زندگی در این گروه از مهاجرین در مقایسه با دیگر گروه های مهاجر در نروژ می باشد.
در مقایسه با دیگر گروه های مهاجر جامعه ایرانی رکورد دار کمترین سو استفاده از سیستم کمکهای نقدی دولت به خانوادهای عائله مند و نیازمند است.
تعداد نسبتا زیادی در موقع ورود به نروژ مدارک تحصیلات عالی همراه داشته اند. در مقایسه با دیگر گروه های مهاجر نیز درصد بیشتری از افراد جامعه ایرانی مشغول به تحصیل میباشند.
همانند دیگر گروهای ******** غیر غربی فقط نیمی از مهاجرین ایرانی نسل اول مشغول به کار می باشند.
متوسط درآمد خانوار در میان ایرانیها همانند دیگر پناهندگان غیر غربی است و بطور آشکاری کمتر از میانگین درآمد خانوار نروژی است
در مقایسه با جامعه مهاجرین ترکیه: تقریبا مساوی از نظر تعداد ولی ترکها سالهای بیشتری از ایرانیها در نروژ زندگی کرده اند. ترکها به اتفاق پاکستانیها جزو اولین گروهای هستند که از کسورهای جهان سوم به نروژ مهاجرت کرده اند.هردو گروه درقالب مهاجرین کاری.
آمار تعداد ایرانیانی که با اقامت تحصیلی در نروژ زندگی می کنند ارائه نشده است. ولی همانند تعداد ایرانیانی که با اقامت متخصصین در نروژ زندگی می کنند بسیار کم می باشد. براساس آمار اداره مهاجرت تعداد ایرانیانی که با اجازه اقامت متخصصین در نروژ بسر می برند بترتیب ۲۸ و ۳۵ و ۵۲ و ۷۸ نفر (خانواده ) در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ بوده است
… نروژ در نظر دارد به سالانه ۵۰۰۰ نفر از متخصصین خارج از اتحادیه اروپا که واجدشرایط و دارای تخصصهای مورد نیاز این کشور باشند اجازه اقامت متخصصین و بالطبع اقامت دائم بعد از سه سال اعطا کند.تا به حال رقم متقاضیان از ۲۷۰۰ در سال فراتر نرفته است.متخصصین آمریکایی استرالیایی چینی هندی فیلیپینی و کانادایی در صدر لیست متخصصین غبر اروپایی قراردارند.
… هماهنگ با قوانین سخت گیرانه اتحادیه اروپا در رابطه با مهاجرین غیر قانونی تعداد پناهندگان خصوصا پناهندگان ایرانی در آمارهای نروژ کاهش یافته ولی افزایش محسوسی در آمار دانشجویان ایرانی که با اقامت تحصیلی و تعداد ایرانیانی که با اجازه اقامت متخصصین وارد نروژ می شوند دیده می شود.
-
دانلود کتاب طاق
دانلود کتاب طاق ۳٫۳۳/۵ (۶۶٫۶۷%) ۶ امتیازs کتاب ” طاق روستایی در دامنکوه دامغان” در ۱۷۴ صفحه وزیری تهیه شده است که ۱۲ صفحه پایانی آن شامل تصاویری رنگی از روستا می باشد .
معرفی شهر تاریخی زرقان ۴٫۲۵/۵ (۸۵٫۰۰%) ۴ امتیازs معرفی شهر تاریخی زرقان/ معرفی شهر تاریخی زرقان/ معرفی اجمالی بخش زرقان: بخش زرقان یکی از بخشهای ۵ گانه شهرستان شیراز میباشد. مرکز آن شهر زرقان است که در ۲۵ کیلومتری شیراز واقع شده است (نزدیکترین […]
چشم اندازهای شگفت انگیز دنیا ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز چشم اندازهای شگفت انگیز دنیا دنیا پر از مکان ها و دیدنی های باورنکردنی ، اما واقعی است. این مکان ها آن قدر جالب و شگفت انگیز هستند که می توانند توجه هر […]
وقتی در اکثر نقاط کشور مردم از برف و سرما در مضیقه قرار می گیرند، بیشتر جزایر خلیج فارس دوره آب و هوای دلپذیرشان را سپری می کنند. گیاهان و گل های خاص آن دوره زیبایی و شکوفایی را تجربه می کنند […]
قله اورست با ارتفاع ۸۸۴۸ متر از سطح دریا ، بلندترین نقطه زمین محسوب میشود . این کوه که در جنوب قاره آسیا در بخش های مرزی نپال و چین بوده ، یکی از قله های رشته کوه هیمالیاست که به بام دنیا نیز […]
روسیه کشوری مستقل است که به عنوان فدراسیون روسیه ( در زبان روسی: Rossiyskaya Federatsiya) به لحاظ رسمی شناخته شده است. روسیه تقریبا دو برابر کشور کانادا، که خود دومین کشور بزرگ دنیا است، بنابرانی با فاصله زیادی از آن بزرگترین کشور دنیا به […]
به نکات زیر توجه کنید