جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
احمد شاه آخرین پادشاه سلسلۀ قاجار بود که در سال ۱۲۸۸ شمسی در ۱۲ سالگی به سلطنت رسید و در سال ۱۳۰۴ با رای مجلس شورای ملی از سلطنت خلع شد.
بازدید
ماهیت قضایی روابط خارجیان در دوره قاجار
خارجیان علاقه خاصی به نظام قضایی ایران داشتند؛ زیرا تا سال ۱۳۴۷ه.ق/ ۱۹۲۸م از حقوق ویژه کاپیتولاسیون استفاده میکردند.
بازدید
عکس هایی رمزآلود از بناهای متروکه
یک هنرمند و عکاس فرانسوی به نام دیمیتری، در صفحه اینستاگرام خود دست به کار جالبی زده است. او که یک طراح گرافیک است، به تاریخ و بقایای بناهای تاریخی بسیار علاقه دارد.
بازدید
نظریه ویل دورانت درباره عشق/
ویل دورانت در کتاب لذات فلسفه قسمت چهارم، بحثهای بسیار مفصل و جامعی در زمینه مسائل جنسی و خانوادگی به عمل آورده است.
بازدید
تحلیل شخصیت شمر/
تحلیل شخصیت شمر/
بازدید
رمزگشایی از یک جراحی شیطانی/
رمزگشایی از یک جراحی شیطانی؛ جمجمههایی که سوراخ میشدند:
هزاران سال پیش، یک شیوه خاص جراحی به نام (Trepanation) وجود داشت که در آن جمجمه سر بیمار را بوسیلهی نوعی مته بخصوص سوراخ میکردند. مردم دنیای باستان از این شیوه جراحی خشن که از طریق ایجاد یک سوراخ در جمجمه فرد زنده و با برداشتن لایههای استخوان توسط ابزارهای تیز صورت میگرفت، چه منظوری داشتند؟ آیا همانطور که در کتاب سینوهه، طبیب مخصوص مصری آمده روایت بخارات زائد مغز واقعیت دارد؟
بازدید
کودتاهای نظامی مشهور جهان
از ادوار کهن تا به امروز، کودتا راهی موثر برای قبضه ی قدرت بوده است؛ خصوصاً برای کسانی که از پیشینه ی اشرافی بی بهره بوده و یا اعتقادی به روش های دموکراتیک کسب قدرت نداشته اند. کودتا در تقابل با مفهوم انقلاب قرار می گیرد؛ انقلاب از طریق حضور چشمگیر آحاد مردم جامعه به وقوع می پیوندد، در حالیکه کودتا مخلوق شورش گروهی کوچک از درجه داران نظامی و افسران بلندپایه ی ارتش می باشد.
بازدید
حجاب در زمان زرتشت چگونه بود؟
ویل دورانت در نخستین جلد کتابش درباره ایران، فرهنگ و حکومتهای مختلف آن اظهار نظر کرده است و درباره پوشش زنان در زمان زرتشت چنین مینویسد: «در زمان زرتشت پیغمبر، زنان- همانگونه که عادت پیشینیان بود منزلتی عادی داشتند و با کمال آزادی و با روی گشاده در میان مردم آمد و شد میکردند و صاحب ملک و زمین میشدند و در آن تصرفات مالکانه داشتند. پس از داریوش مقام زن به خصوص در میان طبقه ثروتمند تنزل پیدا کرد… زنان طبقات بالای اجتماع جرات آن را نداشتند که جز در تخت روان روپوشدار از خانه بیرون بیایند و هرگز به آنان اجازه داده نمیشد که آشکارا با مردان رفت و آمد کنند و زنان شوهردار حق نداشتند هیچ مردی را – ولو پدر یا برادرشان باشد- ببینند. در نقشهایی که از ایران باستان بر جای مانده است، هیچ صورت زنی دیده نمیشود و نامی از ایشان به نظر نمیرسد.»
بازدید
در این نوشتار به بازخوانی پرونده ترور ۱۶ شخصیت مطرح جهان از دو سده گذشته تا به حال پرداخته ایم و در بخشهای آینده پرونده های دیگر افراد سرشناس را بررسی خواهیم کرد.
آبراهام لینکلن
۱۴۷ سال پیش در شب ۱۴ آوریل سال ۱۸۶۵ میلادی و درست پنج روز پس از پایان جنگهای انفصال آمریکا، آبراهام لینکلن رئیس جمهوری ایالات متحده در لژ تئاتر فورد در شهر واشنگتن هدف گلوله قرار گرفت و ساعاتی بعد جان سپرد.
بازدید
سالهای آخر سلسله قاجار، ایران صحنه جنگ جهانی اول و جنبشهای محلی و قحطی و ناامنی گردید. این شرایط مانع رشد شهرنشینی و توسعه شهرسازی شد. از سال ۱۳۰۰ هـ .ش. با کودتای رضاخان میرپنچ سردار سپه، به علت تثبیت دولت و امنیت عمومی دوره جدیدی در کشور و در پایتخت آن تهران آغاز گشت. دوره معاصر در میان دو انقلاب، دوره ای است که به سبب نظام سرمایهداری جهانی، تغییر رژیم سیاسی ایران و تحولات سریع فنی، چهره زندگی اجتماعی و اقتصادی و سیمای کالبدی تهران دگرگونی یافت و از یک شهر سنتی محصور در حصار و خندق به یک شهر جدید با ساختار نوین مبدل شد. در این دوره شهرهای بزرگ ایران، به ویژه تهران، محل تحقق نظام سرمایهداری بودند.