جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق

1,858

بازدید

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق ۱٫۶۰/۵ (۳۲٫۰۰%) ۱۰ امتیازs

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق/

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق/

در بیان عظمت و جایگاه رفیع والدین، سخن بسیار است. ولی همین قدر اشاره کنیم که خداوند متعال به قدری برای پدر و مادر ارزش و مقام قرار داده که اطاعت از آنها را در کنار اطاعت از خویش بیان فرموده است: و لا تعبدوا الا الله و بالوالدین احساناً. نپرستید مگر خداوند را و به والدین نیکی کنید. و امیرالمومنین علی ـ علیه السلام ـ نیز می فرمایند: «برالوالدین اکبر فریضه». نیکی و احترام به والدین، بزرگترین واجب و اطاعت است. با ذکر این مقدمه کوتاه، نکته مهمی که چه بسا به ذهن خطور می نماید این است که اولاً حد و مرز اطاعت ما از والدین تا چه مقدار است و ثانیاً اگر از ناحیه آنها مورد بی مهری قرار گرفتیم چه کنیم؟

الف: حد اطاعت
در بیان مقدار اطاعت از آنها، رهبران دین فرموده اند که حد اطاعت از والدین تا جایی است که حلال و حرام الهی مراعات شود یعنی در تمام امور شرعی از آنها اطاعت شود و هیچ گونه بی حرمتی به آنها نشود. اما اگر امر به حرام و یا نهی از واجب نمودند فقط در این صورت نافرمانی جائز است.

ب: بی مهری والدین
حال اگر گاهی از اوقات احساس کردیم پدر اخلاق مورد نظر ما را ندارد، یا اشکالی در برخوردهایش وجود دارد چه کنیم؟ به نظر می رسد توجه به نکات زیر،‌ راهگشای مناسبی برای این امر خواهد بود:

۱٫ مسئولیت پدر
همواره باور داشته باشیم که بار مسئولیت سنگین اداره خانه، بخش مهم آن به دوش پدر است و مشکلات و سختی ها و کار بیرون از منزل و… گاهی مواقع موجب بی حوصلگی و بدخلقی می شود. اگر ما جای پدرانمان بودیم چه بسا زودتر از کوره در می رفتیم و اخلاقمان تغییر می نمود.
علت دیگر این خستگی و بی حوصلگی آنها، چه بسا نافرمانی و بی توجهی فرزندان نسبت به آنها باشد. بیاییم ما هم در حد توان خود، هم در خوشی ها و هم در سختی ها، با آنها همراه و همدرد باشیم. ما که نمی توانیم مخارج خانه را تامین نماییم. دست کم با مهربانی و قدردانی از زحمت های پدر، گوشه ای از خستگی و زحمت ایشان را جبران کنیم. با زبان و بیان گرم و عاطفی و نیز در عمل با پذیرایی، دلجویی و… . گاهی نیز این مشکل ممکن است بر اثر یادگیری از الگوی بیرونی باشد. مثل محل کار یا زندگی.

۲٫ برخورد غیر مستقیم
یکی از بهترین شیوه های تذکر و بیان اشکال طرف مقابل و اصلاح آن، «شیوه برخورد غیر مستقیم» است. شما لازم نیست و نباید که اولاً به طور مستقیم و صریح به ایشان بگویید که اخلاقتان مناسب نیست و ثانیاً اگر در مقابل، عکس العمل تندی از خود نشان دهید و یا نافرمانی و سرپیچی از اوامر ایشان داشته باشید «خصوصاً در مواقع خستگی و بدخلقی»، نه تنها موجب بهتر شدن نمی شود بلکه چه بسا تندتر و بدتر هم بشود.
بهترین برخورد در مواقع ناراحتی ایشان، برخوردی آرام و طبیعی و خونسردانه و محترمانه دیگران است. فایده این گونه برخوردها، یکی ایجاد آرامش در محیط خانه و خانواده و دیگر حفظ احترام والدین است و مهمتر آنکه به طور غیر مستقیم فهمانده ایم که برخوردشان درست و صحیح نیست. در این صورت، به مرور زمان در پی اصلاح و تغییر رفتار خواهند رفت.

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق
۳٫ حفظ احترام والدین
بسیار مراقب باشیم که احترام والدین را خصوصاً در حضور دیگران، به مراتب بیشتر حفظ نماییم، که فقط ادب و احترام (حتی در مواقع بد اخلاقی) موجب نشان بزرگی و ادب فرزندان و نیز حفظ سلامت روحی والدین و پی بردن به رفتارشان است.

۴٫ خودسازی و دیگرسازی
اول خودمان سپس دیگران. بیاییم این اصل گفته شده را فراموش نکنیم. وقتی انسان خود اهل عمل شد و سعی در برطرف کردن صفات بد خود داشت قطعاً دیگران نیز از او تاثیر می پذیرند.
اگر اخلاق و رفتار من مناسب نبود و گاهی لغزش و تندی هایی داشته باشم، چگونه می توانم متذکر دیگری شوم و او را اصلاح نمایم. بهترین تاثیر گذاری ما هنگامی است که خودمان هم جزء بهترین ها باشم.
اگر اخلاق خودمان نیکو، خیرخواهانه، مؤدبانه، اجتماعی و عاطفی نیست می توان با استعانت از خداوند متعال و با تلاش و مراقبت، به اخلاق نیکو دست یافت به شرطی که:
بخواهیم «اهل عمل باشیم ». انس با معنویات خصوصاً تلاوت قرآن (در هر روز حداقل چند دقیقه) و انس با اهل بیت ـ علیهم السلام ـ را از دست ندهیم. اشکالات هر روز خود را شناسایی نماییم و روزهای بعد در پی اصلاح آنها باشیم. اگر در خانه بی کار هستیم خود را مشغول مطالعه مفید و علمی و نیز فعالیت های هنری نماییم. به آثار نیکو و مطلوب اخلاق خوب و نیز به آثار و آفات اخلاق بد توجه جدی داشته باشیم.
در این صورت خواهیم توانست به اخلاقی زیبا همراه با معنویت و مورد دلخواه خود دست یابیم و سپس به اصلاح و تذکر دیگران بپردازیم.

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق
۵٫ مقایسه نکنیم
فراموش نشود که والدین همواره خیر خواه ما هستند و ما از آنها و آنها از ما هستند. هرگز آنان را با دیگران «مقایسه نکنیم». توجه کنیم که اگر پدر یا مادر یا یکی از عزیزانمان اشکالی دارند، حتماً خوبی ها و امتیازات قابل توجهی هم دارند. صفات مثبت و خوب را قدر بدانیم و گاهی برای تشکر به زبان آوریم.

۶٫ استفاده از فرصت مناسب
یکی از بهترین و راحت ترین مواقع و حالاتی که می توان به والدین نزدیک بود و درد را به آنها گفت، در مواقع عاطفی است و هنگامی که رابطه خوبی بین شما برقرار است. هنگامی خسته نیستند و خوشحال و سرحال و در حال رضایت از شما هستند، بهترین موقعی خواهد بود که می توانید با ظرافت و رفتار دوستانه حرف خود را به آنها منتقل نمایید و آنها را متوجه اشکال خودشان کنید. ضمن اینکه مناسب است در ابتدا، از زحمات و خوبی ها و اخلاق های نیکوی آنها تشکر شود.

شیوه های رفتار با پدر بد اخلاق
۷٫ توجه به اصل تدریج
به اصل تدریج در اصلاح و تغییر رفتار توجه داشته باشیم. توقع اصلاح یک روزه و دفعی نداشته باشیم. اگر بخواهیم می توانیم، اگر صبر کنیم به نتیجه می رسیم، اگر تلاش مستمر نماییم و از یک شکست ناامید نشویم و از خداوند همواره استعانت جوییم، به هدف مطلوبمان خواهیم رسید.
گهر

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    ازدواج هایی که عاقبت خوشی ندارند

    ازدواج هایی که عاقبت خوشی ندارند ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز بسیاری از رابطه‌ها و ازدواج‌ های امروزی به علت برخی ویژگی‌های اخلاقی طرفین و نداشتن شناخت کافی نمی‌تواند موفقیت آمیز باشد.

    بیشتر با وجدان هستید یا روشن فکر؟

    بیشتر با وجدان هستید یا روشن فکر؟ ۲٫۶۷/۵ (۵۳٫۳۳%) ۳ امتیازs شخصیت شما بر هر چیزی، از دوستان‌تان گرفته تا کاندیدی که به او رای می‌دهید تاثیرگذار است؛ اما با این حال خیلی از افراد وقت زیادی را صرف فکر کردن به ویژگی‌های شخصیتی‌شان […]

    شیوه های پاداش به کودکان

    شیوه های پاداش به کودکان ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز قبل از هر چیز باید تعریفی صحیح از پاداش داشته باشیم . قانون اثر در روانشناسی بیان می کند که وقتی به دنبال یک رفتار اتفاق خوشایندی روی می دھد احتمال تکرار شدن آن رفتار […]

    مهم ترین نشانه های تفاهم زوجین

    در مورد عشق از یکدیگر سوال نمی کنند می‌دانید که طرفتان را دوست دارید و او هم دوستتان دارد و هیچ شکی درمورد هیچکدام از اینها در ذهنتان نیست. کاملاً احساس امنیت می‌کنید و از رابطه‌تان خوشحالید. و حتی اگر ذاتاً آدم نگرانی باشید، […]

    نکته هایی برای خواندن صورت اطرافیانتان

    نکته هایی برای خواندن صورت اطرافیانتان ۳٫۳۶/۵ (۶۷٫۲۷%) ۱۱ امتیازs نکته هایی برای خواندن صورت اطرافیانتان/ جهانی بودن حالات صورت و رواج آن در بین انسانهای سراسر جهان نشان می دهند که این حالات در بیولوژی ذاتی ما انسانها ریشه دارند و حاصل میلیونها […]

    اختلال سلوک در کودکان

    اختلال سلوک در کودکان ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۵ امتیازs اختلال سلوک چیست؟ این اختلال وضعیتی است که کودکان و نوجوانان دچار آن می‌شوند. کودکان درگیر این اختلال از آزاررساندن به مردم و انجام‌دادن کارهای ناشایست لذت می‌برند.




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi