جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

در چه مواردی باید نزد پزشک رفت؟

358

بازدید

در چه مواردی باید نزد پزشک رفت؟

در چه مواردی باید نزد پزشک رفت؟
۱- به خودتان نگاهی بیندازید.
هر ۳ تا ۴ ماه، نگاهی به پوست دست، پوست ‌سر، نوک انگشتان، اطراف ریشه ناخن و زیر بغل خود بیندازید. بروز هر گونه تغییر شکل یا تغییر رنگ در خال‌ها و ظهور لکه‌های قرمز روی پوست به این معنی است که باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

۲- علایم خستگی را جدی بگیرید.
– آیا بدون ساعت زنگ‌دار نمی‌توانید صبح‌ها بیدار شوید؟
– بعد از ظهرها احساس خستگی می‌کنید؟
– بعد از ظهر معمولا چرت می‌زنید؟
اگر جواب شما به هر یک از این سوالات مثبت است، احتمالا دچار کمبود خواب هستید.
شب‌ها ۸ ساعت کامل بخوابید. اگر با این وجود باز هم دچار کم‌خوابی بودید، به پزشک مراجعه کنید.

۳- بعد از ۵۰ سالگی، هر سال یک بار قد خود را اندازه بگیرید.
انجام این کار به ویژه در خانم‌ها برای پیشگیری از ابتلا به پوکی‌استخوان لازم است. کوتاه شدن قد می‌تواند نشانه کمبود مواد معدنی در استخوان‌ها باشد.

۴- به رنگ ادرار توجه کنید.
روشن بودن ادرار، به آن معنی است که شما در سلامت کامل به سر می‌برید. اما اگر رنگ ادرار تیره یا بدبو شد، به این معنی است که شما به اندازه کافی آب نمی‌نوشید. اگر بعد از نوشیدن مقدار کافی آب، این حالت همچنان باقی بود، لازم است با پزشک خود مشورت کنید. اگر رنگ ادرار شما زرد روشن است، شاید به دلیل مصرف ویتامین B یا مولتی‌ ویتامین‌ها باشد.

۵- بعد از ورزش، نبض خود را چک کنید.
احتمال بروز سکته قلبی طی ۱۰ سال در زنانی که پس از ورزش کردن ضربان نبض آنها پایین‌تر از حد معمول است، دو برابر بیشتر می باشد. حتما یک تست ورزش‌ بدهید (۲۰ دقیقه پیاده‌روی تند یا دو). سپس شمارش نبض خود را ۱۵ ثانیه بعد از متوقف کردن فعالیت بگیرید. عدد به دست آمده به علاوه ۴ تعداد ضربان قلب شما را نشان می‌دهد.
بعد ۲ دقیقه استراحت کنید و مجددا شمارش نبض خود را داشته باشید و آن را با ۴ جمع کنید.عدد به دست آمده دوم را از عدد اول کم کرده و اگر عدد جدید کمتر از ۵۵ بود، با پزشک خود تماس بگیرید.

۶- اگر مبتلا به دیابت هستید، مراقب پاها‌یتان باشید.
پاهای افراد مبتلا به دیابت معمولا دچار خشکی، پوسته‌پوسته شدن، زخم و عفونت می‌شود. از آنجا که احساس درد در این افراد کمتر است، لازم است بیشتر مراقب پاهای خود باشند.

۷- به طور مرتب فشار خون را چک کنید.
از ۱۸ سالگی، با دستگاه‌های سنجش فشارخون خانگی، فشارخون خود را اندازه بگیرید. این باعث می‌شود سریعا متوجه افزایش فشارخون خود شوید و به پزشک مراجعه کنید.

۸- شانه سرتان را هر روز صبح نگاه کنید.
اگر احساس می‌کنید ریزش موی‌تان زیاد شده است، از پزشک بخواهید یک آزمایش خون برایتان تجویز کند.
کمبود آهن می‌تواند یکی از دلایل ریزش مو باشد.
کم‌کاری تیرویید هم از جمله علل آن است.

آزمایش های لازم برای تشخیص زودرس بیماری ها
این آزمایش ها بدون اینکه فرد علامت خاصی داشته باشد، برای تشخیص زودرس بیماری ها انجام می شوند.
۱- دیابت نوع دو
اندازه گیری قند خون پس از حداقل ۸ ساعت گرسنه بودن. میزان طبیعی این آزمایش، کمتر از ۱۱۰ میلی گرم در دسی لیتر است. میزان قند خون طبیعی، ۲ ساعت پس از صرف غذا نیز کمتر از ۱۴۰ است.
افراد سالم بزرگسال بالای ۴۵ سال لازم است که هر سه سال یک بار قند خون شان را اندازه بگیرند. آنهایی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند، باید در فواصل کمتری قند خون شان را اندازه بگیرند. افراد دارای اضافه وزن، آنهایی که بستگان مبتلا به دیابت نوع دو دارند و برخی از گروه های نژادی جزو گروه های در معرض خطر می باشند.

۲- چربی خون بالا
اندازه گیری کلسترول تام، کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL)، نسبت کلسترول تام به کلسترول بد و همچنین اندازه گیری تری گلیسرید. تمام افراد بالای ۲۰ سال، اگر کلسترول LDL کمتر از ۱۳۰ باشد، باید هر ۵ سال یک بار آزمایش چربی خون انجام دهند. اگر کلسترول LDL بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ (در حد مرزی) باشد، باید هر ۱ تا ۳ سال یک بار آزمایش چربی خون انجام دهند.

در صورتی که فرد عوامل خطری برای بیماری قلبی یا عروقی را نیز داشته باشد، یا در صورتی که علت پزشکی دیگری وجود داشته باشد، ممکن است این آزمایش با فواصل کمتری انجام شود.

۳- فشار خون بالا
فشار خون بالا یعنی فشار خون ماکزیمم بالای ۱۴۰ و فشار خون مینیمم بالای ۹۰ میلی متر جیوه باشد. اگر فشار ماکزیمم بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ و یا فشار خون مینیمم بین ۸۵ تا ۹۰ میلی متر جیوه باشد، فشار خون «مرزی» تلقی می شود. در افراد سالمی که فشار خون طبیعی داشته اند، باید هر دو سال یک بار فشار خون اندازه گیری شود.
بزرگسالانی که فشارخون بالای حد مرزی داشته اند، هر ۳ تا ۶ ماه یک بار فشار خون خود را اندازه بگیرند.

۴- سرطان روده بزرگ و راست روده
سرطان روده بزرگ در اکثر موارد از پولیپ های روده بزرگ منشا می گیرد. اگر پولیپ ها به زودی شناسایی و برداشته شوند، از ایجاد سرطان روده بزرگ جلوگیری می شود.
برای تشخیص زودرس پولیپ ها و سرطان روده بزرگ، آزمایش خون مخفی لازم است. بر طبق این آزمایش، مقادیر اندک خون در مدفوع شناسایی می شود.
تمام افراد باید در ۵۰ سالگی آزمایش خون مخفی انجام دهند و تحت سیگموئیدوسکوپی قرار گیرند. آزمایش خون مخفی هر سال یک بار و سیگموئیدوسکوپی هر ۵ سال یک بار انجام شود.
انجام کولونوسکوپی در ۵۰ سالگی و سپس، انجام آن هر ۱۰ سال یک بار است.

۵- گلوکوم یا آب سیاه
گلوگوم یا آب سیاه چشم، بالا رفتن فشار داخل چشم به طور غیرطبیعی است. برای تشخیص این عارضه از تونومتری (اندازه گیری فشار داخل چشم) استفاده می شود.

در فواصل سنی زیر، باید معاینه کامل چشم انجام شود:
– بین ۲۰ تا ۲۹ سالگی : هر ۳ تا ۵ سال یک بار
– بین ۳۰ تا ۳۹ سالگی : هر ۲ تا ۴ سال یک بار
سایرین باید حداقل دو بار در طول این مدت (تا ۳۹ سالگی) معاینه چشمی انجام دهند.
– بین ۴۰ تا ۶۴ سالگی : هر ۲ تا ۴ سال یک بار
– از ۶۵ سالگی به بعد : هر ۱ تا ۲ سال یک بار

۶- سرطان مثانه
سرطان مثانه می تواند باعث خونی شدن واضح یا میکروسکوپی ادرار شود. هر فردی که سیگاری است، یا قبلا سیگار می کشیده، یا سابقه قرارگرفتن در معرض موادشیمیایی مورد استفاده در صنایع رنگ، چرم، تایر و لاستیک را داشته است، باید پس از ۶۰ سالگی، آزمایش ادرار دهد، تا وجود یا عدم وجود خون در ادرار تحت آزمایش قرار بگیرد.

۷- سرطان پروستات
معاینه انگشتی راست روده (توش رکتال) و اندازه گیری آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)

۸- ملانوم و سایر سرطان های پوست
معاینه کامل پوست بدن لازم است. هر سه سال یک بار، بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی و هر سال پس از ۴۰ سالگی معاینه پوست باید توسط پزشک متخصص انجام شود.

هفته نامه سلامت
سیمرغ

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    چه کنیم تا قند خون نگیریم ؟

    چه کنیم تا قند خون نگیریم ؟ ۲٫۰۰/۵ (۴۰٫۰۰%) ۱ امتیاز ۱. شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید: خوردن غذا‌هایی که شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه شده دارند، می‌توانند ریسک و خطر ابتلا به دیابت را بیشتر کنند. بدن […]

    جراحان آمریکایی با موفقیت کلیه یک خوک را به یک بیمار پیوند زدند

    برای نخستین بار کلیه یک خوک به انسان پیوند زده شد، آن هم بدون رخ دادن واکنش حاد رد پیوند از سوی سیستم ایمنی بدن بیمار.

    طراحی سایت پزشکی حرفه ای

    طراحی سایت پزشکی حرفه ای: امروزه با پیشرفت اینترنت و دسترسی بسیاری از افراد به آن بسیاری از خرید ها و دریافت خدمات از طریق اینترنت انجام می شود.سایت هایی وجود دارند که هر یک در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند برخی از […]

    اگر غلظت خون دارید بخوانید

    اگر غلظت خون دارید بخوانید ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز درمان قطعی و سریع غلظت خون با چند راهکار ساده را در این مطلب بخوانید. غلظت خون یعنی چه؟

    آیا واکسن کرونا عوارض دارد ؟

    آیا واکسن کرونا عوارض دارد ؟ در حالی که خبرها از واکسن کرونا روز به روز بیشتر می شود و امیدها افزایش می یابد این پرسش مطرح است که چنین واکسنی چه عوارضی دارد؟

    تفاوتهای اصلی میان روشهای هایفو و آر اف

      عنوان مقاله: تفاوتهای اصلی میان روشهای هایفو و آر اف       فناوریهای جدید، روشهای کم تهاجمی را برای مبارزه با علائم پیری به ارمغان آورده است. اما موثرترین روشی که باید انتخاب کنید چیست؟ با افزایش سن، پوست ما خاصیت ارتجاعی […]




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi