جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
دانلود کتاب سازمان سیا در ایران
دانلود کتاب سازمان سیا در ایران
این مطالعه در اصل براندازی نخست وزیر ایران ، مصدق نام داشت و در مارس ۱۹۵۴ توسط دکتر دونالد ان . ویلبر که نقش فعالی در این عملیات داشته نوشته شده است . دلیل تحریر این بررسی داشتن مدرکی از یک عملیات برجسته وقتی که هنوز اسناد آن به طور کامل و خاطرات افراد دخیل در این فعالیت هنوز تازه است ، مطلوب به نظر می رسد . بعلاوه ، احساس می شد که باید بر برخی نتایج ناشی از این عملیات تاکید شود و برخی از آن ها در قالب توصیه های کاربردی در آینده در عملیات های موازی مجسم شوند .
بازدید
کودتاهای نظامی مشهور جهان
از ادوار کهن تا به امروز، کودتا راهی موثر برای قبضه ی قدرت بوده است؛ خصوصاً برای کسانی که از پیشینه ی اشرافی بی بهره بوده و یا اعتقادی به روش های دموکراتیک کسب قدرت نداشته اند. کودتا در تقابل با مفهوم انقلاب قرار می گیرد؛ انقلاب از طریق حضور چشمگیر آحاد مردم جامعه به وقوع می پیوندد، در حالیکه کودتا مخلوق شورش گروهی کوچک از درجه داران نظامی و افسران بلندپایه ی ارتش می باشد.
بازدید
کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ که با رهبری سفارت انگلستان و بهره گیری از کلیه امکانات (نظیر بانک شاهنشاهی ، کمیته زرگنده و…) توسط سیدضیاء و رضاخان میرپنج به وقوع پیوست در زمره رویدادهای تلخی است که تاثیر مستقیم و غیرقابل انکاری در تاریخ معاصر ایران بر جای گذارده است. هرچند تحقیق و مطالعه در این کودتا، تلخ و ناگوار است؛ لکن کندوکاو در آن چراغی فروزان فراروی نسل حاضر و آینده کشورمان قرار می دهد. کتاب کودتای رضاخانی این کودتا را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار می دهد .
بازدید
این کتاب شامل دفاعیات دکتر مصدق در دادگاه نظامی پس از کودتای ۲۸ مرداد و عزل او از نخست وزیری می باشد.محمد مصدق را پس از کودتای ۲۸ مرداد در دادگاه نظامی محاکمه و با توجه به تبرئه او از اتهامات اصلی چون «تلاش برای برهم زدن اساس سلطنت» و «کودتا علیه قانون اساسی» به سه سال حبس مجرد (انفرادی) محکوم شد. استدلال او در نفی صلاحیت دادگاه این بود که دیوان عالی حق محاکمه نخست وزیر را دارد و دادگاه نظامی، صالح نیست و او همچنان نخست وزیر قانونی کشور است. استدلال دادستان نیز این بود که دکتر مصدق در پی دریافت فرمان عزل پادشاه از روز ۲۵ مرداد تا روز ۲۸ مرداد نخست وزیر نبودهاست و این دادگاه به اتهامات او پس از برکناری از نخست وزیری یعنی تمرد از فرمان پادشاه رسیدگی میکند. پاسخ مصدق نیز آن بود که چون فرمان پادشاه را در نیمه شب و با یک دستهٔ مسلح آورده بودند گمان بر جعلی بودن آن داده و از این نظر او متمرد نیست. او هم در دفاعیه در دادگاه و هم در خاطراتش مینویسد که اگرچه بنابر روح قانون اساسی مشروطه، پادشاه حق عزل و نصب وزیران را ندارد ولی اگر در روز و ساعات اداری فرمان را میآوردند، آنرا میپذیرفت…..
درپایان مولف ( امیر قربانی) مینویسد : این کتاب را به دکتر مصدق تقدیم میکنم ، باشد که ذره ای از زحمتهای او که برای داشتن ایرانی با اقتدار و کمی از آن سه سال زندان و تبعید شدنش به احمد آباد که همه برای ایران و ایرانی بود را جبران کرده باشم . (صاحب اثر قبلا اجازه نشر صادر کرده )