جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

RADIUS و IAS

344

بازدید

ارائه دهندگان سرویس اینترنت ( ISPs )

RADIUS  و IAS
ارائه دهندگان سرویس اینترنت ( ISPs ) و سایر شرکت های بزرگ همواره با این چالش جدی مواجه هستند که چگونه انواع دستیابی به شبکه و  accounting را از یک نقطه ‌صرفنظر از نوع تجهیزات استفاده شده برای دستیابی به شبکه ، مدیریت نمایند .
با این که برخی سیستم های عامل دارای امکانات خاصی در این رابطه می باشند ، در اغلب شرکت های بزرگ می بایست از یک زیرساخت اختصاصی برای تائید و مدیریت دستیابی به شبکه استفاده گردد .
پروتکل RADIUS ( برگرفته شده از  Remote Authentication Dial-In User Service   ) ، استانداردی برای طراحی و پیاده سازی سرویس دهندگانی است که مسئولیت تائید و مدیریت کاربران را برعهده خواهند گرفت.مشخصات و نحوه عملکرد پروتکل RADIUS  در  RFC 2865 و RFC 2866 تعریف شده است .
پروتکل RADIUS از یک معماری سرویس گیرنده – سرویس دهنده برای تائید و accounting استفاده می نماید . پروتکل فوق اطلاعات accounting ، پیکربندی ، تائید و  مجوزها را بین یک سرویس گیرنده RADIUS و یک سرویس دهنده RADIUS  حمل می نماید . سرویس گیرنده RADIUS می تواند یک سرویس دهنده دستیابی شبکه ( NAS ، برگرفته شده از network access server ) و یا هر نوع دستگاه مشابه دیگری باشد که نیازمند تائید  و accounting است .
همانگونه که اشاره گردید NAS به عنوان یک سرویس گیرنده RADIUS عمل می نماید . سرویس گیرنده مسئول ارسال اطلاعات کاربر  برای سرویس دهنده RADIUS است تا بر اساس نتایج برگردانده شده توسط سرویس دهنده ، در خصوص کاربر تعیین تکلیف گردد . سرویس دهندگان RADIUS مسئول دریافت درخواست ارتباط کاربر ، تائید وی و ارسال اطلاعات پیکربندی مورد نیاز برای سرویس گیرنده به منظور عرضه سرویس به کاربر می باشند . یک سرویس دهنده RADIUS می تواند به عنوان یک سرویس گیرنده پراکسی به سایر سرویس دهندگان RADIUS و یا سایر سرویس دهندگان تائید نیز عمل نماید . 
سرویس گیرندگان RADIUS از طریق پورت های ۱۸۱۲ و ۱۸۱۳ پروتکل حمل UDP ( برگرفته شده از User Datagram Protocol ) با یک سرویس دهنده RADIUS ارتباط برقرار می نمایند . در نسخه های اولیه پروتکل RADIUS از پورت های ۱۶۴۶ و ۱۶۴۵ پروتکل UDP  استفاده می گردید . پروتکل RADIUS از پروتکل حمل TCP ( برگرفته شده از  Transmission Control Protocol ) حمایت نمی نماید .
RADIUS و سرویس دهنده IAS
با استفاده از پروتکل RADIUS  می توان دستگاهی نظیر یک NAS را بگونه ای پیکربندی نمود تا یک کاربر را برای‌ استفاده از یک سرویس خاص تائید نماید . به عنوان نمونه ، یک ISP می بایست کاربر یک پورت شبکه dial-in  را تائید نماید تا این اطمینان ایجاد گردد که وی مجاز به استفاده از پورت مورد نظر می باشد . در چنین مواردی لازم است که NAS اطلاعات مورد نیاز برای این ارتباط را دریافت نماید . اطلاعات فوق توسط یک سرویس دهنده RADIUS در اختیار وی گذاشته می شود . پس از ایجاد ارتباط ، دستگاه NAS ممکن است در صورت نیاز اطلاعات accounting را به منظور اهداف مالی و شارژ کاربر تامین و ارائه نماید .
شکل ۱ نحوه تعامل بین یک سرویس گیرنده RADIUS ( نظیر یک دستگاه NAS ) و یک سرویس دهنده RADIUS ( نظیر Internet Authentication Service ) را نشان می دهد .  
   
شکل ۱ : نحوه ارتباط بین یک سرویس دهنده و سرویس گیرنده RADIUS
به منظور حمایت از معماری های پیچیده تر شبکه ، می توان از یک RADIUS Proxy استفاده نمود که اطلاعات RADIUS را از یک سرویس گیرنده RADIUS دریافت و  آن را برای یک سرویس دهنده RADIUS رله می نماید . پاسخ سرویس دهنده RADIUS از طریق RADIUS proxy ارسال می گردد .در چنین مواردی اطلاعات مربوط به تائید و مجوزها می تواند با استفاده از یک RADIUS proxy  ارسال گردد .
شکل ۲ نحوه عملکرد RADIUS proxy را نشان می دهد .
 
شکل ۲ : نحوه عملکرد RADIUS proxy
در ویندوز ۲۰۰۳ ( نسخه های سرویس دهنده ) ، IAS ( برگرفته شده از  Internet Authentication Service ) مطابق استاندارد تعریف شده در  RFC 2865 و RFC 2866 به عنوان یک سرویس دهنده RADIUS و پراکسی پیاده سازی شده است . در نسخه های سرویس دهنده ویندوز ۲۰۰۰ ، شرکت مایکروسافت صرفا” ویژگی سرویس دهنده RADIUS را پیاده سازی کرده بود . علاوه بر این ، در نسخه های سرویس دهنده ویندوز ۲۰۰۳ که بر روی آنها سرویس RRAS ( برگرفته شده از  Routing and Remote Access service) اجراء شده است را می توان به عنوان یک سرویس گیرنده RADIUS پیکربندی کرد . بدین ترتیب امکان تائید سرویس گیرندگان dial-in و یا VPN ( برگرفته شده از  Virtual Private Networks ) از طریق یک سرویس دهنده RADIUS فراهم می گردد .
عناصر سرویس دهنده RADIUS در IAS  قادر به تائید درخواست های سرویس گیرندگان RADIUS از طریق یک بانک اطلاعاتی محلی و یا اکتیو دایرکتوری می باشند . IAS جزئیات اطلاعات accounting ارائه شده توسط سرویس گیرنده RADIUS را در یک فایل متن و یا یک بانک اطلاعاتی رابطه ای ذخیره می نماید . ویژگی RADIUS proxy تعبیه شده در IAS  قادر به ارسال پیام های تائید و accounting برای سایر سرویس دهندگان RADIUS  می باشد .
پیکربندی IAS را می توان بگونه ای انجام داد که وی قادر به انجام فرآیند تائید و عملیات مربوط به accounting باشد . همچنین می توان سرویس گیرندگان RADIUS و یا RADIUS Proxy را به منظور استفاده از سرویس دهندگان اضافی پیکربندی نمود .
IAS امکان دستیابی به اطلاعات accounting کاربران ، نگهداری شده بر روی سرویس دهنده IAS و یا یک کنترل کننده domain  را دارد ( در صورتی که سرویس دهنده IAS  عضوی از یک domain  باشد ).
تراکنش های دستیابی و accounting بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده با استفاده از یک رمز محرمانه به اشتراک گذاشته شده صورت می پذیرد . رمز فوق هرگز بر روی شبکه ارسال نخواهد شد و از آن به همراه فیلد تائید کننده و به منظور ارائه یک سطح امنیتی مناسب بر روی پیام های RADIUS  استفاده می گردد . در صورت نیاز به یک سطح بالاتر امنیتی ، سرویس دهنده و سرویس گیرنده RADIUS می توانند از IPSec برای رمزنگاری پیام  های RADIUS استفاده نمایند ( این موضوع خارج از حوزه پروتکل RADIUS می باشد ) .
________________________________________

دانلود کتاب






برچسب ها

مطالب مشابه با این مطلب

    انواع کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال_ چگونه فریب نخوریم ؟

    انواع کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال_ چگونه فریب نخوریم ؟ ۱٫۵۰/۵ (۳۰٫۰۰%) ۲ امتیازs روند رشد بلاک چین و فضای ارزهای دیجیتال بسیار جذاب است. نوآوری‌های فنی و الگوهای جدید معاملاتی به‌سرعت در حال پیشرفت و تکامل هستند و همچنان جمعیت کثیری را به […]

    آشنایی با مهم ترین اصطلاحات ارز دیجیتال

    احتمالا این روزها درباره ارزهای دیجیتال مخصوصا بیت‌کوین از گوشه‌وکنار در اخبار رادیو و تلویزیون یا شبکه‌های اجتماعی چیزهایی شنیده‌اید.

    ۱۰ مکانی که توسط گوگل مپ سانسور شده

    ۱۰ مکانی که توسط گوگل مپ سانسور شده ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز اکثر مناطق به علت مسائل امنیتی-سیاسی به صورت سانسور شده در نقشه های گوگل دیده می شوند و به همه این ها باید یک مورد بزرگ یعنی کشور کره شمالی را افزود […]

    توییچ (Twitch) چیست؟

    Twitch برنامه ایست که در آن بازی های ویدیویی دست به دست هم می دهند و با داشتن میلیون ها بیننده و بازی کننده راهی برای تعامل و به اشتراک گذاری محتوای خلاقانه با دیگران ارائه می دهند.

    آموزش پارتیشن بندی در ویندوز ۱۰ و تبدیل GPT و MBR به یکدیگر

    همه‌ی دیسک‌های سخت موجود برای پارتیشن بندی از ساختار قالب‌بندی داده‌ای MBR (مخفف Master Boot Record) یا GPT (مخفف GUID Partition Table) استفاده می‌کنند.

    ۵ ترفند مفید در مرورگر گوگل کروم در اندروید

    در این مطلب به معرفی ۵ ترفند کاربردی و مفید در مرورگر گوگل کروم در سیستم‌عامل اندروید خواهیم پرداخت. با بهره‌گیری از این ترفندها می‌توانید توانایی کار خود با این اپ را افزایش دهید.




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi