جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

نگاه طبیبانه به وایبر و واتس‌آپ!

536

بازدید

نگاه طبیبانه به وایبر و واتس‌آپ!

۱) اگر تا چند دهه پیش هوا، غذا و عشق عناصر حیاتی برای زیستن به شمار می‌رفتند، امروز اطلاعات به‌عنوان چهارمین پایه برای حیات بیولوژیک آدمی شناخته می‌شود. اگر عشق و اطلاعات نباشد مرگ، حتی از لحاظ بیولوژیک، سراغ آدمی می‌آید. شاید این سخن حضرت مولانا بیش از هر زمانی اعتبار داشته باشد: «هرکه را افزون خبر جانش فزون/ جان نباشد جز خبر در آزمون»

۲) امروز گروه‌های مختلف و تخصص‌های متعدد پزشکی انواع و اقسام گروه‌های وایبری و کمتر واتس‌آپی را راه‌اندازی کرده‌اند. کافی است یک‌بار در اورژانس گرفتار موردی ویژه‌ شوید و مشکل را با ده‌ها نفر از همکاران در فضای مجازی مطرح کنید و از راهنمایی ایشان بهره ببرید تا بفهمید که چه نعمت بزرگی است فضای مجازی اما آنچنان که در پی می‌آید، این مفید و موثر بودن منوط به شناخت ماهیت فضای مجازی و رعایت شرط‌هاست.

۳) استفاده از فضای مجازی به مثابه یک ابزار همچون هر ابزار دیگری به شمشیر دو‌لبه می‌ماند. می‌تواند جراحانه عقده‌های جهالت را بیرون کشد یا قصابانه جان آدمی را سلاخی کند. فضای مجازی به همان میزان که می‌تواند مولد باشد، می‌تواند مخرب باشد. بشر امروزین با سرسام اطلاعات مواجه است. اطلاعات به سرعت پخش می‌شود و این سرعت گاه دقت و اصالت را به قربانگاه می‌کشاند. فضای مجازی اقیانوسی است به عمق یک انگشتدانه که فرصت غور و غواصی را از آدمی می‌گیرد. از آن سو اما اگر بر فضای عمومی (از جمله وایبر و واتس‌آپ) فقط به عنوان یک سرنخ آگاهی و نه خودِ آگاهی نگاه شود، می‌تواند در بسط دانایی موثر بیفتد. اگر به وایبر و واتس‌آپ به عنوان منبع غایی اندیشه تلقی شود، خود اندیشه‌سوز است اما اگر راهی به رهایی و فرصتی برای دانستن تلقی شود، می‌تواند نردبانی بر بام دانایی باشد. وایبر و واتس‌آپ زمانی مفید هستند که حس کنجکاوی را برای خواندن کتاب و تتبع عالمانه در نشریه‌های معتبر برانگیزند و نه آنکه توهم استغنا از منابع معتبر را دامن زنند اما در مقام عمل می‌بینیم که نه تنها این، بلکه مع‌الاسف، همچون سایر نحله‌های رسانه‌های الکتریکی، سریع آغشته به هجویات و لطیفه‌ها می‌شود و از حیّز انتفاع ساقط. در این بین در فضای واتس آپ با توجه به حضور مدیر گروه (admin) ممکن است در نیل به یک گروه همگن و پویا مفید باشد، امکانی که در وایبر وجود ندارد.

۴) از دیگر مشکلات فضای چت این است که شما مخاطب را نمی‌بینید، زبان بدن او را نمی‌فهمید، تن صدای او را درک نمی‌کنید و همه اینها دامن زننده سوءتفاهم و پدیدآورنده خصومت‌های فردی می‌شود. فضای مجازی مستعد برهم‌زدن صلح و دوستی و ایجاد تخاصم و دشمنی است. البته همین آگاهی به موضوع می‌تواند مانع از تبدیل یک فضای پویا و سازنده به یک فضای رخوت‌زا و دلگیرکننده شود. خلاف آنچه عموم تصور می‌کنند، فضای وایبر و واتس‌آپ مجال مناسبی برای طرح مباحث جمعی نیست و بهتر آن است که آخرین اطلاعات، تجربیات، ارجاعات، دستاورد‌های علمی یا علایق مشترک در حوزه‌های ادبیات، هنر و فرهنگ و سیاست به اشتراک گذاشته شده و از آنها عبور شود.

۵) در آخر اینکه دنیای مجاز به هر حال مجاز است و به اندازه یک دنیای واقعی با واقعیت فاصله دارد. دنیای مجاز آمده بود تا مرزها را درهم شکند، اما گویا پدیدآورنده مرزهای جدیدی شده است. با نگاهی آسیب‌شناسانه می‌توان بهره بهتر و مفیدتری از دنیای مجازی داشت. نکته مهم آن است که ما هر لحظه به این امر توجه کنیم که عنان زندگی ما در اختیار دنیای مجازی است یا عنان دنیای مجازی در دست ما. شاید از این رهگذر جامعه پزشکی هم بتواند از این ابزار به نیکی بهره برد.
سلامتیران

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    روش های تشخیص دوربین مخفی در منزل و.. که باید بلد باشید!

    روش های تشخیص دوربین مخفی در منزل و.. که باید بلد باشید! ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱ امتیاز در سال های اخیر استفاده از دوربین های مخفی رایج شده است. 👀 این دوربین ها را می توان در مکان های مختلفی اعم از اتاق های هتل […]

    تأثیر هوش مصنوعی بر آینده کودکانمان

    تأثیر هوش مصنوعی بر آینده کودکانمان ۱٫۰۰/۵ (۲۰٫۰۰%) ۱ امتیاز کلسی پایپر، روزنامه نگار امریکایی و از کارکنان سایت “وُکس” است جایی که او برای ستون Future Perfect می‌نویسد که موضوعات مختلفی را از دیدگاه نوع دوستی موثر پوشش می‌دهد. پایپر نگران خطرات فاجعه […]

    عجیب ترین تکنولوژی های آینده

    عجیب ترین تکنولوژی های آینده : شاید چیزی که هنگام تماشای فیلم‌های علمی‌تخیلی و آینده‌نگر انسان را به هیجان می‌آورد، امید به دیدن و تجربه‌ی چنین تکنولوژی‌هایی در آینده‌ی نزدیک است.

    نگرانی از توسعه هوش مصنوعی

      نگرانی از توسعه هوش مصنوعی مروری بر شاخص‌ترین نگرانی‌های کارشناسان در مورد توسعه سریع و شتاب‌زده هوش مصنوعی و تهدیدات بالقوه این فناوری، نشان می دهد که عواقب این فناوری اعتماد، اخلاق و دموکراسی را نشانه می گیرد.

    شناخت بهترین گوشیها برای بازی

    در ادامه به معرفی بهترین گوشی‌های موبایل موجود در بازار ایران می‌پردازیم که نه تنها برای هر مقدار بودجه‌ای مناسبند بلکه در انجام بازی‌هایی با گرافیک بالا عملکرد خوبی نیز دارند.

    بررسی اهمیت المنت دیزل ژنراتور

      بررسی اهمیت المنت دیزل ژنراتور   مقدمه المنت دیزل ژنراتور یکی از اجزای مهم و کاربردی در موتور های دیزل ژنراتور می باشد. در واقع وجود این المنت سبب می شود که دمای آب موتور گرم شده و موتور عملکرد صحیح خود را […]




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi