بازدید
کتاب آیه صبح کویر
نویسنده : احمدحسن ابراهیمی
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۱/۱۲/۲۷
رده دیویی : ۹۵۵.۰۸۴۳
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۰۰
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۳۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۰۶-۱۶۲۲-۲
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتاب آینهها در کویر
نویسنده : باقری – یونسحداد – حسین
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۲/۱۲/۲۵
رده دیویی : ۲۹۷.۳۵۳
قطع : رقعی
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۲۱۲
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : ۲/BP۱۸۶آ۹
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۳۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۷۳۰۹-۶۲-۷
این مجموعه حاوی مقالات برگزیده چهارمین دوره مسابقات سراسری کتاب نماز در سال ۱۳۸۰ است. این مقالات عبارتاند از: ‘نماز در سیره عملی و نظری امام حسین (ع)/ محسن مجرد’, ‘تسنیم وصال/ سعیده رسولی’, ‘پیوند نماز و زکات در آموزههای دینی/ لیلا السادات مروجی’, ‘نقش نماز در اصلاحات اجتماعی/ مهرچهره دهقانی’, ‘نقش نماز در اصلاحات اجتماعی و فرهنگی و…./ معصومه پارسا’, ‘نقش نماز در اصلاحات اجتماعی, سیاسی و…./ قاسم علی زاده’, ‘تجلی نماز در نهضت عاشورا/ مهدی ستوده کویری’, ‘سرود آینهها در کویر/ مهدی بیگی فیضآبادی’ و ‘نماز در میدانهای جهاد و شهادت/ منیژه کاوه قهفری’.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتاب آوای کویر
نویسنده : محمدابراهیم نخعی
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۱/۰۵/۲۶
رده دیویی : ۸fa۱.۶۲
قطع : وزیری
جلد : گالینگر
تعداد صفحه : ۴۹۸
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : PIR۸۲۴۳/خ۳۷آ۸
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۱۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۷۲۵۱-۱۳-۰
اشعار این دیوان در قالب غزل و چند مثنوی, اغلب با موضوعات عرفانی به نظم کشیده شده ضمن آن که سرودههایی در موعظه و اخلاق نیز در آن به چشم میخورد . کتاب با خط نستعلیق به چاپ رسیده است .در یکی از غزلهای این مجموعه میخوانیم : از ما صبا بگو تو نسیم بهار را/ آگه کند ز ما صنم گلعذار را/ ماه خریف آمده بنمای رخ چو گل/ تا بنگری ز روی گلت نوبهار را/ چون عندلیب نغمهسرا شو به شاخ گل/ تا بر کنی به نیزه منقار خار را/ ….
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
«هبوط در کویر» عنوان کتاب نهم از مجموعه آثار ۳۵ جلدی دکتر شریعتی است که ابتدا در دو کتاب با عنوانهای «هبوط» و «کویر» به چاپ رسیدهاند. شریعتی در بخش اول کتاب یعنی هبوط، داستان سمبلیک آدم و هبوط او را از بهشت مینویسد که در حقیقت فلسفه تاریخ اوست که به زبان نماد و سمبل حکایت میشود و در بخش دوم، کویر را به عنوان نماد وطنش ایران برمیگزیند و با برشمردن مشخصات کویر، مسایل آن روز و تاریخ پر و فراز و نشیب ایران را ترسیم میکند و می گوید: «کویر، تاریخی که در صورت جغرافیا نمایان شده است.»…. مرا کسی نساخت ، خدا ساخت ، نه آنچنان که ” کسی می خواست ” که من کسی نداشتم ، کسم خدا بود ، کس بی کسان . او بود که مرا ساخت ، آنچنان که خودش خواست ، نه از من پرسید و نه از آن ” من دیگر” م . من یک گل بی صاحب بودم …….. اینک کتاب هبوط در کویر پیشکش شما می شود .
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
نوع D یا کویرهای رسی خیس همراه با نمکزار می تواند در مرکز مثلث قراربگیرد. برای انواع کویرهای اختصاصی، مثل کویرهای همراه با مخروط افکنه دلتایی، کویرهای C خیس همراه با نمکزار ولی بدون صفحات رسی و یک کویر با یک دریاچه دایمی و یک دریاچه فصلی کنار گذارده شده اند. نوع D یا کویرهای رسی خیس همراه با نمکزار می تواند در مرکز مثلث قراربگیرد. برای انواع کویرهای اختصاصی، مثل کویرهای همراه با مخروط افکنه دلتایی، کویرهای C خیس همراه با نمکزار ولی بدون صفحات رسی و یک کویر با یک دریاچه دایمی و یک دریاچه فصلی کنار گذارده شده اند.
الف- گروه A: کویرهای رسی
به استثنای کویر سبزوار که مخروط افکنه دلتایی نیز دارد، بر روی سطح کویرهای این گروه غیر از صفحات رسی هیچ نوع پوشش دیگری دیده نمی شود.
تعداد کویرهای متعلق به این گروه ۲۷ عدد است که برابر با ۴۵ درصد تعداد کل کویرها و ۱۴ درصد سطح کل کویرهای ایران می باشد. ۳۹ درصد سطح کل صفحات رسی کویرهای ایران در این گروه قرار گرفته است. سطح صفحات رسی در این کویرها از ۳۵ تا ۲۱۰۳ کیلومتر مربع تغییر می نماید که مورد دوم آن متعلق به کویر سبزوار (۶) است.
این گونه کویرها بیش از همه در شبکه داخلی ایران گسترش دارند چگونگی پیدایش این گونه کویرها شبیه سایر کویرها است. مگر آنکه تکامل آنها بوسیله نمک بیشتر رسوبات و عمق آب زیرزمینی آنها تغییر نماید.
برای تشکیل یک کویر رسی به چاله بسته ای نیاز است که از نظر هیدرولوژیکی میزان تبخیر آن دیر یا زود زیادتر از میزان هرزابهای وارده به آن خواهد شد. ممکن است این نوع کویرها بستر یک دریاچه قدیمی و یا باطلاق فصلی باشند که سطح آنها بصورت موسمی حاوی قشر نازکی از آب باشد که رسوبات ریز مخروط افکنه آبرفتی را نیز با خود حمل می کند. البته همیشه تمیز بین این دو نوع تکامل، بخصوص وقتی رسوبات آن یکدست نبوده و بطور ضعیفی تفکیک شده باشند آسان نیست. به استثنای کویرهای نیریز و شیراز (۵۹ و ۶۰) که اطراف آنها را نوار سا حلی تکامل یافته ای فرا گرفته است، در اطراف کویرهای ایران چنین آثاری دیده نمی شود. بنابراین می توان تصور نمود که سطح کویرهای داخلی ایران را در دوره های مرطوب گذشته، فقط آب کم عمیقی فراگرفته بوده است. در نتیجه چنین به نظر می رسد که کویرهای رسی بر اثر تجمع لایه های نازک از مواد ریز فصلی رشد نموده اند و وجود لایه های درشت تر در این رسوبات نشان دهنده طغیانهای غیرعادی بر روی این صفحات است. پس از تشکیل، کویرهای رسی ممکن است براثر تغییر شرایط هیدرولوژیکی، بر اثر تغییر شرایط جوی، و یا تغییر شکل چاله، تغییر یابند مثلا تشکیل صفحات باد کرده بر روی آنها و یا توسعه گیاهان فرآتیک بر روی بعضی نقاط آن و بالاخره تشکیل کپه هایی از گیاهان فرآتیک بر اثر بالا آمدن سطح آب زیرزمینی بر روی این صفحات، در حالی که پایین رفتن سطح آب زیرزمینی موجب سخت شدن بیشتر صفحات رسی می گردد. ایجاد حرکات تکتونیک بر روی این صفحات و یا جریان هرز آبهای سطحی بر روی این نوع کویرها (مانند کویر سبزوار “۶”) می تواند موجب تشکیل بریدگیهایی بر روی سطح آنها بشود. تغییرات دیگر سطحی در بخشهای قبل مورد بحث قرار گرفته است.
ب- گروه B: کویرهای رسی خیس
کویرهای این گروه دارای صفحات رسی و حوزه خیس هستند. در واقع مواد تشکیل دهنده این کویرها با کویرهای رسی شبیه است، با این تفاوت که سطح قسمتی از آن (حوزه خیس) پایین تر از سطح آب زیرزمینی تابستانه است. تعداد کویرهای این گروه پنج عدد است که ۸ درصد سطح این کویرها و یا دو درصد سطح کل کویرهای ایران را شامل می شود. وسعت سطح آنها بین ۱۷۰ تا ۴۲۵ کیلومتر مربع در تغییر است که مورد دوم آن به سطح کویر شمال غربی سیرجان تعلق دارد (کویر ۵۸).
نوار خیس موجود بر روی سه کویر آن (کویرهای سیاه کوه، کویر شمال غربی زرین و کویر میدان گل ۹-۴۲-۵۸) در مجاورت مخروط افکنه آبرفتی قرار دارد و در دو مورد کویر دیگر (کویرهای گنوگون و کویر شمال شرقی زرین ۴۱ و ۴۳) نوار خیس حد میانی صفحات رسی قرار گرفته است. کویرهای پنجگانه فوق الذکر قسمتی از سه آبخیز داخلی ایران را که از نظر شرایط جوی مناسبتر از آبخیزهای جنوب شرقی است پوشانده اند .
در مورد ۴ کویر از کویرهای پنجگانه فوق الذکر (۹ و ۴۲ و ۴۳ و ۵۸) شواهد موروفولوژیکی نشان می دهد که حوزه خیس آنها در سالهای اخیر وسعت بیشتری یافته اند و در یکی از آنها (۹) شواهد لایه بندی نیز نظریه فوق را تایید می نماید. همه این ارقام نشان دهنده آن است که کویرهای رسی خیس از کویرهای رسی و بر اثر بالا آمدن سطح آب زیرزمینی در سالهای اخیر بوجود آمده اند.
ادامه مطلب + دانلود...