جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
تفاوت ربا و بهره بانکی :
آقاى موسى غنىنژاد در مقالهاى تحت عنوان « تفاوت ربا و بهره بانکى » سعى در اثبات این نظریه دارند که دو مقوله یاد شده ماهیتا با یکدیگر متفاوت بوده و ربطى به هم ندارند; تا از این طریق مجوز فعالیتبانکهاى مبتنى بر نظام بهره را فراهم کنند. البته تلاش صادقانه ایشان براى آشتى دادن میان اثرات مخرب اجتماعىاقتصادى ربا و نفى شرعىاخلاقى آن از یک طرف، و ضرورت جلوگیرى از احتکار پساندازها از طریق دادن پاداشى تحت عنوان بهره بانکى از طرف دیگر، قابل فهم است. اما به نظر مىرسد که ایشان در این راه به خطا رفتهاند و در صورت موفقیت راهحل پیشنهادى ایشان، ما در نهایت، در راه کشورهاى غربى قدم نهادهایم; که این نمىتواند مطلوب ما باشد. در این مقاله نشان داده خواهد شد که هیچ فرقى بین ربا و بهره بانکى وجود ندارد و تنها تفاوت این دو، شکل سازمان یافته بهره بانکى است که بانکها در آن، نقش واسطه را بازى مىکنند.
بازدید
نخستین گام دراجرای دقیق قانون بانکداری اسلامی بدون ربا، ایجاد فرهنگسازی لازم و آگاهی جامعه از نوع شیوه عملکرد این نوع بانکداری است. چرا که با گذشت حدود ۳۰ سال از تصویب این قانون درکشور متاسفانه هنوز جایگاه شایسته آن در تبادلات پولی و معاملات، آنگونه که باید و باشد پیدا کند.
بازدید
گناهانی چون ربا، بی حجابی، شطرنج و موسیقی از جمله گناهانی هستند که بستر انجام بسیاری از گناهان دیگر را فراهم می آورند و این از مکر شیطان است که زشتی را زیبا جلوه دهد تا آنکه ربا می خورد، از ربا خوردن لذّت ببرد و هوس آلوده آنکه تربیت شده مکتب وحی نیست از نگاه حرام، لذّت ببرد و آنکه پا در عرصه شطرنج یا موسیقی می نهد، احساس کند لذّت می برد، درحالی که شیطان زشتی را زیبا جلوه می دهد و آنگاه که دست انسان از همه جا قطع شد، خود را به کناری کشیده، سخن از اختیار به میان می آورد. آنچه در کتاب محبوب محبوب آمده است در واقع سخن خداست و پیامبر خدا و اولیاء خدا، کلام پروردگار متعال پیرامون پنج موضوع: ربا، حجاب، ریش تراشی، شطرنج و موسیقی. و در ذیل آیات، گزیده ای از احادیث پیرامون این پنج موضوع ذکرشده که محقّقین محترم جهت اطّلاع بیشتر به مصادری که مختصّ به آنهاست، مراجعه نمایند. احادیث از معتبرترین کتابهای حدیثی و فقهی آورده شده است و برای ترجمه نمودن متن احادیث، اقدامی دقیق به انجام رسیده است. این کتاب را پیشکش علاقمندان دین و مذهب می کنیم .
بازدید
در این نوشتار باختصار به بررسی اثرات سوء ربا بر اقتصاد پرداخته شده است. تلاش بر این است که با ارائه این آثار درباره حرمت ربا هم توضیح داده شود…
اسلام دینی کامل و جامع در همه زمینه ها با دستورالعمل های کاملی است که برای تمامی مشکلات بشر از جمله مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و… راه حل های مفیدی ارائه می دهد. در مسئله ربا نیز دین مبین اسلام مانند سایر ادیان نه تنها آن را ممنوع و حرام اعلام کرده بلکه در احادیث گوناگون، ربا به عنوان جنگ با خدا معرفی شده است.
بازدید