جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
نصب یک هارددرایو داخلی، یکی از سادهترین بهروزرسانیهاست و معمولا گزینه بهتری نسبت به استفاده از درایوهای خارجی است که سرعت کمتری دارند و ممکن است در جای نادرستی قرار بگیرند.
بازدید
( محل Fat و دایرکتوری )
طرف ۰ ، شیار ۰
رکورد راه رنداز سکتور ۱
Fat ( اولین کپی ) سکتور ۲
Fat ( ادامه کپی اول ) سکتور ۳
Fat ( کپی دوم ) سکتور ۴
Fat (ادامه کپی دوم ) سکتور ۵
سکتور فهرست ۱ سکتور 6
سکتور فهرست ۲ سکتور۷
سکتور فهرست ۳ سکتور ۸
سکتور فهرست ۴ سکتور ۹
طرف ۱ ، شیار ۰
سکتور فهرست 5 سکتور ۱
سکتور فهرست ۶ سکتور ۲
سکتور فهرست ۷ سکتور ۳
به روز آوری Bios : در مادربوردهای قدیمی Bios در یک Rom قرار گرفته و سیستم فقط قادر به خواندن آن می باشد . در صورت پیشرفت تکنولوژی نیاز به Bios احساس شد که بتوان در صورت نیاز آنها را تغییر داد و به روز کرد . اکثر مادربوردهای جدید این امکان را دارند یعنی Bios آنها از نوع Flash می باشد که می توان با انجام یک سری عملیات ، فایل جدیدی را در آن نوشت . مراحل انجام این کار در هر یک از مادربوردها با دیگری متفاوت است . در اینجا مراحل به روز آوری Bios در مادربوردهای A_trend مدل ATC_6150 توضیح داده می شود . این مادربوردها مجهز به یک دیسک به روز آوری Bios می باشد و در هر زمان نیز می توان نسخه جدیدی از آن تهیه کرد . روش این کار به صورت زیر است : ۱ ـ سیستیم را در Dos بوت کنید . ۲ ـ دیسک Update را که مخصوص به روز آوری Bios است در درایو A قرار دهید . ۳ ـ مسیر کاری را به A تغییر دهید . ۴ ـ برنامه به روز آوری Bios را که عمومأ Owd flash می باشد اجرا کنید . ۵ ـ نام فایل به روز آوری Bios را که از جنس باینری است نوشته و Enter بزنید . ۶ ـ هنگامی که پیام Do you want to save bios ? ظاهر شد اگر نمی خواهید Bios قدیمی ذخیره شود بنویسید N و Enter بزنید . ۷ ـ در پاسخ به پیغام Are you sure to program ? بنویسید Y و Enter بزنید . ۸ ـ مراحل را انجام دهید تا آخر کار فلاپی را از درایو خارج نکرده یا سیستم را خاموش نکنید . ۹ ـ سیستسم را پس از اتمام کار خاموش کرده و اطلاعات Cmos را با استفاده از Jps پاک کنید . ۱۰ ـ پس از روشن کردن سیستیم ، محتویات Cmos را به شکل مورد نیاز تنظیم کنید . دقت داشته باشید که هر چند استفاده از Flash Bios باعث افزایش توانایی در استفاده از سیستم می باشد اما خطر تخریب سیستم را توسط ویروس افزایش می دهد . بعضی از انواع ویروس ها مانند چرنویل قادر هستند محتویات Bios را پاک کنند در نتیجه سیستم قادر به عملکرد درست نمی باشد .
بایت وضعیت Bios : اغلب توابع Int 13h در صورت موفقیت پرچم نقلی را صفر و در صورت عدم موفقیت پرچم نقلی را یک می کنند و یک کد وضعیت به ثبات Ah بر می گرداند . Bios اطلاعاتی راجع به هر ابزار وضعیت آن در ناحیه داده حوزه نگه می دارد . بایت وضعیت در شکل زیر نشان داده شده است که بازتابی از بیتهای ظاهر شده در ناحیه داده Bios در ۴۰ : ۴۱h برای ناحیه داده دیسک درایو و در ۴۰ : ۴۷h برای ناحیه داده دیسک سخت می باشد . در صورت بروز خطا در عملیات دیسک ، یک ادغام مشخص برنامه ، تنظیم مجدد دیسک ( تابع ۰۰H ) و سه مرتبه سعی مجدد در انجام عملیات می باشد . اگر هنوز خطایی وجود دارد برنامه یک پیغام را نمایش می دهد و به عنوان یک راه حل مشکل ، برای کاربر امکان تغییر دیسک را فراهم می آورد .
code Status
00H No error
01H Bad command . not not recognized by the controller
02H Adders mark no disk not found
03H Writingon protected disk attempted
04H Invailed track / sector
05H Reset operation failed
06H Diskette removed since last access
07H Draive prameters wrong
08H Direct memory access ( dma ) overrun ( data accessed too fast to enter )
09h Dma across a 64 k boundary attemped on read /write
10H Bad crc on a read encountered ( error check indicated corruted data )
20H contoroler Failed ( hardware failure )
40H Seek operation failed ( hardware failure )
80H Device failed to respond ( diskette : drive door open or no diskette ; hard Disk : time out )
AAH Drive not ready
BBH undefined error
CCH Write fault
ناحیه داده Bios : Bios ، ناحیه داده ۲۵۶ بایتی خودش را در حافظه پایانی با شروع از آدرس سگمنت ۴۰H با فیلدها یی شامل داده هایی به ترتیب بایت معکوس دستکاری می کند . این فیلدها شامل ناحیه داده درگاه سریال ، ناحیه داده درگاه موازی ، ناحیه داده تجهیزات سیستم، ناحیه داده متفرقه ، ناحیه داده حافظه ، ناحیه داده درایو دیسک ، ناحیه داده ویدئو ، ناحیه داده سیستم ، ناحیه داده دیسک سخت ، ناحیه داده مربوط به اوقات جانبی و ناحیه داده ساعت زمان حقیقی می باشد .
رابطه Bios : Dos : در ماژول سیستم ، Io.sys و Msdos.sys استفاده از Bios را سهولت می بخشد . چون این ماجولها بسیاری از پردازشهای مورد نیاز را فراهم می سازند ، عملیات Dos عمومأ ساده تر از نسخه Bios خود است و عمدتأ وابستگی کمتری به ماشین دارد . Io.sys یک رابط سطح پایین برای Bios است که خواندن داده از ابزارهای خارجی به حافظه و نوشتن داده از حافظه به ابزار خارجی را سهولت می بخشد . Msdos.sys شامل یک مدیریت فایل است و برخی سرویسها را نیز فراهم می سازد . برای مثال وقتی کاربر برنامه Int21H را تقاضا می کند ، برنامه اطلاعات را بر طبق محتویات ثباتها به Msdos.sys ارائه می دهد . برای تکمیل درخواست Msdos.sys ممکن است اطلاعات را به یک یا چند فراخوانی به Io.sys منتقل کند ، که به نوبت Bios را فرا میخواند . شکل زیر این ارتباط را نشان می دهد .
بافر صفحه کلید در محدوده داده های Bios : رویه وقفه ۹ کداسکن را از صفحه کلید می گیرد و آن را در چند محل حافظه در محدوده داده های Bios ذخیره می کند . به این محل حافظه بافر صفحه کلید گفته می شود . این بافر در محدوده داده های Bios نباید با بافر صفحه کلید که سرزیری آن باعث ایجاد بوق بلندگو می شود اشتباه می شود . اگر کد اسکی وجود دارد وقفه ۹ کد اسکی را نیز برای کلید در بافر صفحه کلید ذخیره می کند در غیر این صورت صفر به جای آن قرار می دهد .
بافر صفحه کلید : مجموعأ ۳۲ بایت ( ۱۶ کلمه ) از حافظه در محدوده دایره های Bios برای بافر صفحه کلید در نظر گرفته می شود که از آدرس ۰۰۴۳dh :0041eh میباشد . هر دو محل متوالی برای یک کاراکتر در نظر گرفته می شود . یکی برای کد اسکن و دیگری برای کد اسکی کاراکتر چنانچه وجود داشته باشد . دو اشاره گر به بافر صفحه کلید وجود ارد که اشاره گر سر بافر و اشاره گر دنباله بافر نام دارد .
آدرس اشاره گر ابتدای بافر آدرس اشاره گر انتهای بافر بافر صفحه کلید
41B,41A 41D,41C 41E تا ۴۳D
( محدوده BIOS استفاده شده توسط بافر صفحه کلید )
اشاره گر دنباله بافر : آدرس های ۰۰۴۰ : ۰۰۱ch و ۰۰۴۰ : ۰۰۱dh حافظه ، آدرس دنباله بافر صفحه کلید را نگه می دارند . و این به این معنی که در هر لحظه آدرسهای ۰۰۴۱dh , 0041ch حافظه شامل آدرسی هستند که وقفه ۹ در آن آدرس ، کاراکتر بعدی را ذخیره می کند . کار وقفه ۹ قرار دادن کاراکتر در بافر صفحه کلید و جلو بردن دنباله با افزودن محتوای محل ۰۰۴۱ch حافظه می باشد .
اشاره گر ابتدای بافر : وقفه ۱۶h آدرس کاراکتر بعدی را از محلهای ۴۱bh , 41ah حافظه یعنی محل اشاره گر به سر بافر بدست می آورد . به محض اینکه وقفه ۱۶h هر کاراکتر را از بافر صفحه کلید می خواند اشاره گر سر بافر را به جلو می برد . بحث فوق می تواند به صورت زیر خلاصه شود . وقتی وقفه ۹ کاراکتر را داخل بافر صفحه کلید قرار می دهند دنباله بافر را پیش می برد و وقتی وقفه ۱۶h کاراکتر را از بافر صفحه کلید می خواند ابتدای بافر را پیش می برد . وقتی آنها به انتهای بافر می زسند هر دو می چرخند و به این ترتیب یک حلقه ۱۶ کلمه ای را ایجاد می کنند که ابتدای بافر به صورت مستمر و انتهای بافر را تعقیب می کند . اگر بافر صفحه کلید خالی باشد آدرس ابتدای بافر برابر با آدرس انتهای بافر می باشد . وقتی که وقفه ۹ کاراکتر را داخل بافر قرار می دهد دنباله را جلو می برد و اگر بافر به وسیله وقفه ۱۶h خوانده نشد بافر پر شده و سبب می شود که دنباله درست پشت ابتدای بافر باشد .
وقفه های نرم افزاری و سخت افزاری
وقفه رخدادی است که پردازنده را وادار می سازد تا فعالیتهای جاری را متوقف کند و به اجرای وقفه مورد نظر بپردازد . اعمال روزمره ما در طول شبانه روز دستخوش وقفه های فراوان می شود . در مورد ریز پردازنده هم عملی مشابه رخ می دهد . وقفه جهت جلب توجه پردازنده رخ می دهد وقفه ممکن است مثلا جهت تحریک یک سیستم محافظتی در زمان باز شدن یک پنجره استفاده گردد در یک کامپیوتر شخصی وقفه ها جهت ثبت زمان ، خواندن از صفحه کلید ، عملیات گرداننده دیسک و دسترسی به سیستم عامل دیسک استفاده می گردند . دو نوع وقفه د ر دسترس می باشد : نرم افزاری و سخت افزاری . وقفه های سخت افزاری به وسیله تغییر سطح منطقی یکی از ورودی های وقفه پردازنده ایجاد می گردند . این ورودی ها عبارتند از NMI ( وقفه های غیر قابل پوشش ) و INTR ( در خواست وقفه ) . INTR می تواند فعال یا غیر فعال شود که این عمل به صورت نرم افزاری و به کمک اجرای دستورات STI و CLI صورت می گیرد . مفهوم این امر آن است که NMI در مکانیزم وقفه نیاز به یک لبه بالا رونده پالس ساعت داریم و نیز INTR حساس به سطح است و نیاز به سطح منطقی مثبت جهت وقفه دادن به پردازنده دارد . در هنگام فعال کردن NMI در نظر گرفته شده است اشاره می نماید . INTR در صورتیکه فعال باشد یک سیکل پذیرش وقفه را تولید می کند که به منظور خواندن شماره بردار وقفه و یا نوع وقفه از گذرگاه داده پردازنده به کار می رود . وقفه های نرم افزاری مستقیمأ توسط برنامه ها تولید می گردند . این نوع از وقفه ها نیز Exception ( استناء ) نیز خوانده می شود بعضی از دستور العمل ها مانند INT یا Into پس از اجرا باعث بروز وقفه می شود . بقیه دستور العمل ها زمانی که شرطی خاص ارضاء شوند تولید وقفه می نمایند . به عنوان مثال Div و Idiv وقفه نوع صفر را زمانی که تقسیم بر صفر رخ می دهد تولید می کنند . اگر یک وقفه سخت افزاری و یک وقفه نرم افزاری به طور همزمان تولید شوند پردازنده در زمان برخورد چنین مواردی وقفه ها را اولویت بندی می کند . وقف های اولویت بندی شده به صورت زیر است :
بازدید
گزینه سه را انتخاب می کنیم و سپس از میان گزینه های بعدی
۱- Delete Primary Dos Partition
۲- Delete Extenden Dos Pertition
۳- Delete Logical Dos Drive (s) in the Extenden Dos Partition
۴- Delete Non_Dos Partition
ابتدا گزینه یک را انتخای می کنیم تا پارتیشن Primary که همان پارتیشن c می باشد و سپس با انتخای گزینه سه، بقیه پارتیشنها را نیز پاک می کنیم که در هر مرحله نام پارتیشن مورد نظر سوال می شود.
فرمت کردن درایو c
پس از اینکه کار پارتشین بندی هارد تمام شد، برای اینکه بتوان سیستم عاملی بر روی سیستمنصب کرد، باید درایوی را که می خواهیم سیستم عامل مورد نظر را در آن نصب کنیم، فرمت کنیم که اینکار معمولا در درایو c صورت می گیرد برای اینکار باید دیسک (سی دی) بوت را داخل سی رام گذاشت پس از اینکه سیستم بوت شد، فرمان مربوط به فرمت کردن درایو c را به صورت زیر تایپ می کنیم.
A: Format C:/s
که البته بعضی اوقات /s را نشناخته و باید به صورت زیر تایپ شود:
A: Format C
نکته: بعضی مواقع، هنگام فرمت کرد درایو c، پیغامی به صورت زیر ظاهر می گردد.
Enter Current Password
برای رفع چنین مشکلی حافظه CMOS را خالی می کنیم به این ترتیب که جامپر کنار باتری را یک لحظه برداشته و دوباره می گذاریم.
نصب ویندوز
پس از اینکه هارد پارتیشن بندی و درایو c فرمت شد، باید سیستم عاملی بر روی سیستم نصب کرد تا بتوان به راحتی با آن کار کرد.
نکته: پس از نصب سیستم عامل باید بقیه درایوها نیز فرمت شوند تا بتوان از آنها استفاده کرد.
ویندوز ۹۸
برای نصب ویندوز ۹۸ ابتدا سی دی ویندوز را داخل سی دی رام می گذازیم و سپس یک شاخه داخل درایو c ایجاد می کنیم تا فایلهای ویندوز در آنجا کپی کنیم و بتوانیم ویندوز را از روی هارد نصب کنیم. در غیر اینصورت باید ویندوز را از روی سی دی آن نصب کرد. (برای کپی کردن معمولا wina 98 یا wina 98 se را کپی می کنیم) پس از اینکه فایلهای مربوطه کپی شد، کار نصب را با تایپ فرمان c: win> setup (با این فرض که win همان شاخه ساخته شده در درایو c باشد)، شروع می کنیم.
نکته: بعضی از اوقات، هنگام نصب ویندوز ۹۸ پیغامی به صورت زیر ظاهر می گردد.
Setup found errors on your hard disk
You must repair this errors berore continuing with setup.
For more information, see setup . TXT on setup disk 1 or the windowd CD_ROM
Press any key to quit setup
برای رفع این مشکل ابتدا کلید Esc را فشرده تا فرمان زیر ظاهر گردد:
C: win >
( که در اینجا C همان درایوی است که ویندوز را در آن نصب می کنیم و win نیز همان شاخه ای است که ویندوز را در آن کپی کردیم.
سپس فرمان setup را جلوی این فرمان تایپ می کنیم اگر باز هم مشکل رفع نشد، دوباه درایو C را فرمت کرده و از اول شروع به نصب ویندوز می کنیم. اما ممکن است باز هم مشکل رفع نشود و دوباره همین پیغام ظاهر شود. در چنین موردی فرمان زیر را تایپ می کنیم.
C:win>setup /ie /is
Wina 98 و wina 98 se
گفته شده که در زمان نصب ویندوز ۹۸ ابتدا باید فایلهای آن را کپی کرد.
برای کپی کردن فایل در سیستمهایی که دارای CPU با قدرت بالا هستند (P4)، باید Wina 98 se و برای سیستمهای دارای CPU با قدرت پایین PIII و قبل از آن باید Wina 98 را کپی کرد.
ویندوز XP:
برای نصب ویندوز XP باید سیستمی با حداقل ۱۲۸ گیگا بایت حافظه رم در اختیار داشت.
ویندوز xp دارای قابلیتی است که کار نصب آن را راحت تر می کند. برای نصب ویندوز xp، حتی اگر این ویندوز اولین سیستم عاملی باشد که می خواهیم بر روی سیستم نصب کنیم، فقط کافیست که CD آن را درون سی دی رام قرار دهیم و کار نصب را شروع کنیم.
در اولین مرحله از نصب ویندوز xp (در صورتی که ویندوز / ویندوز های دیگری نیز بر روی سیستم نصب باشد)، باید بین دو گزینه Upgrade , New یکی را انتخاب کرد. انتخاب کزینه New به این معنی است که می خواهیم یک ویندوز جدید (علاوه بر ویندوز موجود) بر روی سیستم نصب کنیم. اما با انتخاب گزینه Upgrae، ویندوز قبلی پاک شده و ویندوز xp جانشین آن خواهد شد.
در آخرین مرحله از نصب ویندوز xp نیز، بین دو گزینه زیر، گزینه دوم (Not right now) را انتخاب می کنیم.
• Help protent my by turning on Automatic updates now
• Net right now
با انتخاب گزینه اول، هر بار که وارد اینترنت شویم، ویندوز به طور خودکار Update می شود.
پاک کردن ویندوز xp
برای پاک کردن ویندوز xp ابتدا باید از طریق شاخه Boot که در داخل درایوی است که ویندوز در آن نصب شده، اطلاعات مربوط به ویندوز را پاک کرد تا هنگام بالا آمدن، نام این ویندوز است لیست ویندوزهای نصب شده بر روی سیستم پاک شود. سپس درایوی که ویندوز در آن نصب شده بر روی سیستم پاک شود. سپس درایوی که ویندوز در آن نصب شده را فرمت می کنیم تا ویندوز بطور کلی از روی سیستم حذف شود. اما از آنجاییکه که ممکن بعضی فایلها مخفی باشند، باید قبل از فرمت کردن، این فایلهای مخفی را به به شاخه مورد نظر آورد. (از طریق / show all file Folder option)
پارتشین بندی سیستم از طریق ویندوز xp
همانطور که قبلا اشاره شد، ویندوز xp این قابلیت را دارد که هنگام نصب سیستم را پارتشین بندی کند. در واقع درایو (پارتشین ) C در زمان نصب ویندوز به طور خودکار ایجاد می شود. اما بقیه پارتشینها را باید پس از نصب ویندوز، طبق مراحل زیر ایجاد کرد.
کلیک راست بر روی desktop < property < tab/ setting < Advanced < tab/ Adapter < Change < tab Driver < .... Update Driver <
همچنین کارت گرافیکی را به صورت Outo Roun نیز می توان نصب کرد کارت صوت و DVD نیز به صورت Outo Run نصب می شوند.
برای نصب مودم نیز باید به طریق زیر عمل کرد.
کلیک راست بر روی آیکن My computer < انتخاب گزینه Property < tab / Device Manager < گزینه Modem <
کلیک راست بر روی آیکن my comuter < گزینه manage < گزینه disk manament < کلیک راست بر روی نوار سبز رنگ (Extended Partition) < گزینه new partition
نصب درایورها
پس از نصب ویندوز باید درایورهای سیستم را نصب کرد تا بتوان از امکاناتی چون صوت، گرافیک و … استفاده کرد.
برای نصب هر یک از کارتهای صوت، گرافیک، مودم، DVD و … باید ابتدا CD مربوط به آن را داخل CD ROM گذاشت.
برای نصب کارت گرافیگ بصورت زیر عمل می کنیم.
؟
اگر سیستمی دارای CD_writer باشد، باید نرم افزار Neto را نیز برای آن نصب کرد.
اسمبل کردن
برای بستن یک سیستم، به یک کیس نیاز داریم تا قطعات را داخل آن قرار دهیم. در داخل یک case ، یک power (که در واقع برق کامپیوتر را تامین می کند (که درواقع برق کامیپوتر را تامین می کند)، یک کابل برق، بسته ای حاوی پیچها و پایه های کف کیس و همچنین سیمهای رابط به مادر بورد قرار دارد.
نحوه قرار دادن مادر بورد:
برای شروع کار، ابتدا پایه های فلزی را کف کیس می بندیم تا بتوانیم مادر بورد را روی آنها قرار داده و پیچ کنیم. این روش از تماس بورد با کف کیس جلوگیری کرده و در واقع مانع ایجاد اتصال کوتاه و در نتیجه مانع سوختن مادر بورد می شود. به همین جهت باید توجه داشت که پایه ها در محلهایی از کف کیس قرار گیرند که محل لازم برای آنها، بر روی مادر بورد تعبیه شده باشد (در غیر اینصورت چون این پایه ها فلزی هستند اتصال کوتاه ایجاد خواهد شد) سپس حلقه متصل به دیواره پشتی کیس را جدا کرده و حلقه متناسب با همان مادر بورد را (که همراه مادر بورد در جعبه آن وجود دارد) به جای آن قرار می دهیم در نهایت نیز بورد را روی پایه ها گذاشته و پیچها را در محلهایی که پایه ها قرار دارند می بندیم. همچنین دو پایه پلاستیکی را زیر بورد و در دو طرف آن قرار می دهیم تا بورد، بر اثر فشارهایی که ممکن است به آن وارد شود نشکند.
CPU:
برای قرار دادن CPU، ابتدا ضامن آنرا باز کرده و سپس CPU را از گوشه ای که با سه گوشه دیگر آن تفاوت دارد بر روی همان گوشه از بورد گذاشته و ضامن آنرا می بندیم. سپس فن CPU را روی آن قرار داده (طوریکه کاملا جا بیفتد) و دو ضامن آنرا در دوجهت مخالف هم می بندیم تا کاملا محکم شودو زیر فن یک ماده خمیری شکل وجود دارد که این ماده باعث می شودفن روی CPU چسبیده و از آن جدا نشود.
در انتها نیز سیسم برق فن را درمحل مربوطه بر روی بورد وصل می کنیم.
RAM:
بر روی هر بورد، دو (و یا چند) محل برای قرار دادن RAM وجود دارد که می توان آنرا بر روی هر کدام از آنها و یا هر دو (در صورتی که سیستم دارای دو رم باشد) قرار داد. پس از قرار دادن رم در جای خودش، دو گیزه ای را که در دو طرف آن قرار دارد می بندیم.
کارتها:
بطور کلی برای قرار دادن کارتها، ابتدا باید نوارمستطیل شکل پشت کیس را از محل خود جداکرد. سپس کارت را در اسلات مربوط به آن گذاشته پیچ آن را می بندیم. (اسلات مربوط به کارت گرافیگ معمولا به رنگ آبی و اسلات مربوط به کارتهای دیگر معمولا شیری رنگ می باشد)
نکته: هر یک از کارتهای گرافیک، صوت، مودم می توانند به صورت on Board نیز باشند. به این معنی که کارت به مادر بورد متصل است و نیازی به صول مجدد آن نیست.
فلاپی درایو- سی در رام- هارد:
هارد و فلاپی درایو را در محل مربوط به آن قرار داده و پیچهای آن را از دو طرف می بندیم. برای قرار دادن CD- ROM بایدابتدا قاب جلوی کیس در قسمت سی دی رام را برداشت و سی دی رام را از جلو داخل کیس قرار داد و سپس پیچها را محکم کرد. (CD- Writer) را نیز به همین طریق باید قرار داد.)
بهتر است قبل از قرار دادن Writer , ROM ابتدا چامپرها را در محل مورد نظر (Master/ Slave /Cable Select( قرار داد.
همواره باید یکی (Rom / Writer) را دروضعیت Master و دیگری را در وضعیت Slave قرار داد اما باید توجه داشت که سر کابل همواره به آنچه که در وضعیت Master قرار دارد باشد. حالت Cable Select نیز به این معنی است که خودش انتخاب می کند که کدام Master و کدام Slave باشد.
می توان ROM و Writer را به هم وصل کرده و سپس به Main وصل کرد و هارد را نیز جدا متصل کرد و یا اینکه یکی از ایندو را به هادر وصل کرده و دیگری را جداگانه به main متصل کرد. اگر سیستمی فقط ROM و یا فقط Writer داشته باشد می توان آن را در حالت Master قرار داده، سر کابل را به آن وصل کنیم. همچنین می توان کاملا جداگانه اینکار را انجام داد یعنی اینکه ROM/ DVD یا Writer را جداوهارد را نیز جدا به Main وصل کرد.
وضعیت کابل ها:
هر یک از کابل ها باید به طرز صحیح وصل شود تا از بروز مشکل جلوگیری شود.
در مورد ROM و Writer، کابل ها باید طوری متصل شوند که نوار قرمز رنگ کنار آن، به سمت برق رام یا رایتر باشد. در موردفلاپی درایو نیز، در صورتیکه فلاپی درایو درست سر جایش قرار گرفته باشد، نوار قرمز رنگ کنار کابل باید به سمت چپ باشد (در حالتی که کیس روی زمین خوابیده است) همچنین طرفی از کابل که دارای پارگی است باید به سمت فلاپی درایو باشد. اگر این کابل بر عکس قرار گیرد، چراغ درایو همواره روشن خواهد ماند. برای هارد هم نوار قرمز کابل باید به سمت پایه شماره یک باشد. در غیر اینصورت سیستم روشن نخواهد بود.
نحوه اتصال سیمهای H. D.D Mic , Reset _sw , Power _sw , Power LED و … نیز در دفترچه راهنمای هر مادر بوردی مشخص شده که باید طبق دفترچه وصل شود.
در انتهای کار باید کلیه کابلها و سیمهای داخل کیس را ببندیم تا داخل کیس شلوغ نشود. گاهی سیمهای داخلی کیس را از داخل یک آهنربای حلقوی (که داخل بعضی کیسها به همراه بسته پیچها وجود دارد) رد می کنند که اینکار هم به مرتب شدن سیمها در داخل کیس کمک می کند و به هم به دلیل ایجاد میدان مغناطیسی از ایجاد noise جلوگیری می کند.
در نهایت نیز، مانیتور، صفحه کلید، موس و سایر ابزار جانبی را وصل کرده و کلید power را در وضعیت on قرار داده، سیستم را روشن می کنیم و وارد Setup می شویم تا ببینیم آیا تمامی قطعات را می شناسید یا نه.