جستجو در تک بوک با گوگل!


کتاب عصر امپراتوری

دانلود کتاب

معرفی کتاب عصر امپراتوری

 

عصر امپراتوری

نویسنده کتاب : اریک هابسبام

مترجم کتاب : ناهید فروغان

انتشارات کتاب : اختران

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه کتاب : ۵۲۸

قطع کتاب : وزیری – سال چاپ کتاب : 1385 – نوبت چاپ کتاب : 2

خلاصه ای از کتاب 

اثر حاضر تاریخ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرن نوزدهم را دربرمی گیرد، دورانی که ویژگی آن پیروزی جامعه ی لیبرالی و بورژوایی بود، دوران صلح و آرامشی بی سابقه که به قدرت های بزرگ امکان داد تا مستعمرات را تسخیر کنند، دورانی که آبستن حوادث آینده بود :


جنگ جهانی اول، زایش جنبش های کارگری و سوسیالیستی، پیدایش خاستگاه های ژرف انقلاب روسیه و امپریالیسم غربی. در این عصر است که می توان تکوین جنبه هایی از قرن بیستم را مشاهده کرد.

این کتاب، با آن که نگارنده‌ى آن مورخ است، فقط براى دانشگاهیان نوشته نشده بلکه براى کسانى نیز آموزنده است که خواهان درک جهان‌اند و معتقدند که تاریخ مى‌تواند در این راه به آنان یارى دهد.

موضوع این کتاب شرح مبسوط وقایعى نیست که طى چهل سالِ پیش از آغاز جنگ جهانى اول روى داده است، هر چند امیدوارم تصویرى از این دوره به خواننده ارائه دهد. آنان که خواهان اطلاعات بیشترى در این مورد هستند مى‌توانند به‌سهولت به کتاب‌هاى فراوان و گاه بى‌نظیرى مراجعه کنند که در باره‌ى این رویدادها منتشر شده‌اند و مشخصات شمارى از آن‌ها در کتاب‌شناسى انتهاى کتاب حاضر آمده است.

در این کتاب نیز مانند دو کتاب پیشینم (عصر انقلاب ۱۷۸۹- ۱۸۴۸ و عصر سرمایه ۱۸۴۸- ۱۸۷۵) کوشیده‌ام قرن نوزدهم را دریابم و جهان را طىّ دگرگونى‌هاى انقلابى توضیح دهم، ریشه‌هاى اکنون خود را در خاک گذشته جستجو کنم و حتّى گذشته را به‌صورت کلّى منسجم درک کنم و نه چون مجموعه‌یى از موضوع‌هاى متمایز نظیر تاریخ کشورهاى گوناگون، تاریخِ سیاست، اقتصاد، فرهنگ و غیره، که تخصصى شدن تاریخ اغلب ما را به طرف آن سوق داده است.

از وقتى که به تاریخ علاقه‌مند شده‌ام، پیوسته خواسته‌ام بدانم که وجوه گوناگون این گذشته چرا و چگونه به یکدیگر متصل شده‌اند.

پس این کتاب (جز در موارد استثنایى) گزارش یا شرحى مستمر نیست. نمایش فضل‌فروشى هم نیست. بر این کتاب منطقى حاکم است، یا به‌طور دقیق‌تر، تلاش شده که اصلى در فصول گوناگون آن دنبال شود. قضاوت در این باب که آیا این تلاش به نتیجه رسیده است یا خیر، با خواننده است، چون من کوشش خود را براى آسان فهم کردن آن براى غیرمورخان انجام داده‌ام.


در این جا لازم مى‌دانم دِین خود را به نویسندگان متعددى که از آثارشان سود جسته‌ام ــ هر چند زیاد پیش آمده است که با آن‌ها مخالف باشم ــ اعلام دارم و به دین بزرگ‌ترم به همکاران و دانشجویانم ــ که پیشنهادهاى‌شان طىّ سال‌ها برایم بسیار مفید بوده است ــ اعتراف کنم.

نمى‌دانم چگونه مى‌توانم این دین‌ها را ادا کنم. ایشان، با تشخیص افکار و تذکراتشان، شاید ملامتم کنند که نظریات‌شان را درست درنیافته‌ام، و به‌طور قطع گه‌گاه چنین بوده است. با این همه، لازم است از تمام کسانى که به من یارى دادند تا سال‌ها تأمل در باب این دوره به قالب کتاب درآید، تشکر کنم.

کولژ دوفرانس با دعوتم در سال ۱۹۸۲ براى برگزارى سیزده کنفرانس به من فرصت داد تا متن اولیه‌ام را بنویسم؛ از این مؤسسه و از امانوئل لو روا لادورى، که این دعوت را به او مدیونم، سپاسگزارم. بنیاد لِوِرهولم از 1983 تا 1985 با اعطاى بورسى به من امکان داد که در پژوهش‌هایم از یارى دیگران برخوردار شوم.

به کمک خانه‌ى علوم انسانى پاریس و کلمان الر و نیز به‌یارى پژوهشکده‌ى جهانى اقتصاد توسعه دانشگاه سازمان ملل و بنیاد مکدانل توانستم در سال 1986 براى به پایان رساندن این متن از فراغتى چند هفته‌یى برخوردار شوم.

در میان اشخاصى که در پژوهش‌هایم مشارکت کردند، میل دارم به‌ویژه از سوزان هسکینز، ونسا مارشال و دکتر جنا پارک سپاسگزارى کنم. فرانسیس هسکل محبت کرد و فصل مربوط به هنرها را خواند. الن مک‌کى فصل مربوط به علوم و پت تین فصل مربوط به رهایى زنان را بررسى کرد و همین کار باعث شد که بعضى خطاها اصلاح شود ــ اما نه تمامى آن‌ها. دوستم، آندره شیفرن، به نمایندگى از مردم فرهیخته اما غیرمتخصصى که این کتاب براى آن‌ها نوشته شده است، دست‌نوشته را مطالعه کرد.

در خاتمه لازم است متذکر شوم که من سال‌هاست به تدریس تاریخ اروپا در برکبک کالج دانشگاه لندن اشتغال دارم؛ بدون این تجربه، بعید بود که به فکر نوشتن تاریخ جهانى قرن نوزدهم بیفتم. به همین دلیل، لازم مى‌دانم این کتاب را به دانشجویانم تقدیم کنم.



ضرورت اتخاذ نگرش و چشم‌انداز تاریخى از هر چیز دیگر عاجل‌تر و اضطرارى‌تر است، زیرا در پایان قرن بیستم نیز هنوز مردم با شور و اشتیاق درگیر دوره‌یى هستند که در سال 1914 به پایان رسید، آن هم شاید فقط به این دلیل که اوت 1914 یکى از انکارناپذیرترین «مقاطع طبیعى» تاریخ است. در آن زمان، این مقطع همچون پایان یک عصر تصور شده بود، و این تصور همچنان به قوت خود باقى است.

البته مى‌شود در این مورد گفت وگو کرد و بر پیوستگى‌ها و گسستگى‌هاى موجود در طول جنگ جهانى اول تأکید ورزید. به هرحال، تاریخ اتوبوس نیست که وقتى به پایانه‌ى خود برسد تمام خدمه و مسافران خود را تعویض کند. با این همه، برخى مقاطع تاریخى چیزى مهم‌تر از وسیله‌یى براى دوره‌بندى هستند.

اوت ۱۹۱۴ یکى از این مقاطع است. اوت ۱۹۱۴ پایان جهانى را نشان داد که توسط بورژوازى و براى بورژوازى بنا شده بود. این تاریخ مبیّن پایان «قرن طولانى نوزدهم» است که مورخان به تحلیل دقیق و روشمند آن خو گرفته‌اند، و موضوع یک دوره‌ى سه جلدى است که کتاب حاضر آخرین جلد آن است.



به‌طور قطع به همین دلیل است که عصر امپراتورى توجه مورخان، اعم از حرفه‌یى و غیرحرفه‌یى، رساله‌نویسان، نویسندگان، هنرمندان، زندگى‌نامه‌نویسان، کارگردانان سینما و تلویزیون و نیز مدسازان را به خود جلب کرده است. مى‌توانم شرط ببندم که در این پانزده سال اخیر، در جهان آنگلوساکسون حداقل ماهیانه یک عنوان مهم ــ کتاب یا مقاله ــ به سال‌هاى 1880-1914 اختصاص یافته است.

اکثر آن‌ها به مورخان یا به متخصصان دیگر ارجاع مى‌دهند، چون همان‌طور که دیدیم، این دوره نه‌فقط نقش اساسى در توسعه‌ى فرهنگ معاصر ایفا کرده است، بلکه چارچوب بحث‌هاى زنده‌یى را در مورد مسائل تاریخىِ داراى اهمیّت ملى یا بین‌المللى فراهم آورده است، نظیر امپریالیسم، پدید آمدن جنبش‌هاى کارگرى و سوسیالیستى، تنزل اقتصادى انگلستان، ماهیت و ریشه‌هاى انقلاب روسیه و غیره.

این بحث‌ها اغلب به قبل از 1914 تعلّق دارند. مهم‌ترین بحث، به‌دلایلى که توضیح آن ضرورى نیست، به ریشه‌هاى جنگ جهانى اول مربوط مى‌شود؛ این بحث که موجب نگارش آثار زیادى شده است، کماکان بحثى زنده است، چون مسئله‌ى علل جنگ‌هاى جهانى از سال 1914 همچنان مطرح است و هنوز حلّ نشده است. در واقع، پیوند بین مسائل گذشته و حال در هیچ جا به‌قدر تاریخ عصر امپراتورى فشرده نیست.

دیباچه: 

فصل اول : انقلاب یک‌صد سالگى

فصل دوم : سرعت اقتصاد تغییر مى‌یابد

فصل سوم : عصر امپراتورى

فصل چهارم : قواعد دموکراسى

فصل پنجم : کارگران همه‌ى کشورها

فصل ششم : مرگ در راه وطن : ملّت‌ها و ملّت‌گرایى

فصل هفتم : Who’s Who ؟ یا نگرانى‌هاى بورژوازى

فصل هشتم : زن جدید

فصل نهم : هنرهاى نو شده

فصل دهم : علوم یا پایان قطعیت‌هاى متزلزل شده

فصل یازدهم : عقل و جامعه

فصل دوازدهم : به سوى انقلاب

فصل سیزدهم : از صلح به جنگ

 

کتاب عصر امپراتوری


کتاب عصر امپراتوری ؛ ۱۸۷۵- ۱۹۱۴

دانلود کتاب

معرفی کتاب عصر امپراتوری ؛ ۱۸۷۵- ۱۹۱۴

 

عصر امپراتوری ؛ ۱۸۷۵- ۱۹۱۴


نویسنده کتاب : اریک هابسبام

مترجم کتاب : ناهید فروغان

انتشارات کتاب : کتاب آمه

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه کتاب : ۵۲۸

قطع کتاب : وزیری جلد سخت – سال چاپ کتاب : ۱۳۹۲ – نوبت چاپ کتاب : ۳

شماره کتاب : ۷۴۷۷

خلاصه ای از کتاب 

اثر حاضر تاریخ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرن نوزدهم را دربرمی گیرد، دورانی که ویژگی آن پیروزی جامعه ی لیبرالی و بورژوایی بود، دوران صلح و آرامشی بی سابقه که به قدرت های بزرگ امکان داد تا مستعمرات را تسخیر کنند، دورانی که آبستن حوادث آینده بود :

جنگ جهانی اول، زایش جنبش های کارگری و سوسیالیستی، پیدایش خاستگاه های ژرف انقلاب روسیه و امپریالیسم غربی. در این عصر است که می توان تکوین جنبه هایی از قرن بیستم را مشاهده کرد.

این کتاب، با آن که نگارنده‌ى آن مورخ است، فقط براى دانشگاهیان نوشته نشده بلکه براى کسانى نیز آموزنده است که خواهان درک جهان‌اند و معتقدند که تاریخ مى‌تواند در این راه به آنان یارى دهد. موضوع این کتاب شرح مبسوط وقایعى نیست که طى چهل سالِ پیش از آغاز جنگ جهانى اول روى داده است، هر چند امیدوارم تصویرى از این دوره به خواننده ارائه دهد. آنان که خواهان اطلاعات بیشترى در این مورد هستند مى‌توانند به‌سهولت به کتاب‌هاى فراوان و گاه بى‌نظیرى مراجعه کنند که در باره‌ى این رویدادها منتشر شده‌اند و مشخصات شمارى از آن‌ها در کتاب‌شناسى انتهاى کتاب حاضر آمده است.

در این کتاب نیز مانند دو کتاب پیشینم (عصر انقلاب ۱۷۸۹- ۱۸۴۸ و عصر سرمایه ۱۸۴۸- ۱۸۷۵) کوشیده‌ام قرن نوزدهم را دریابم و جهان را طىّ دگرگونى‌هاى انقلابى توضیح دهم، ریشه‌هاى اکنون خود را در خاک گذشته جستجو کنم و حتّى گذشته را به‌صورت کلّى منسجم درک کنم و نه چون مجموعه‌یى از موضوع‌هاى متمایز نظیر تاریخ کشورهاى گوناگون، تاریخِ سیاست، اقتصاد، فرهنگ و غیره، که تخصصى شدن تاریخ اغلب ما را به طرف آن سوق داده است. از وقتى که به تاریخ علاقه‌مند شده‌ام، پیوسته خواسته‌ام بدانم که وجوه گوناگون این گذشته چرا و چگونه به یکدیگر متصل شده‌اند.

پس این کتاب (جز در موارد استثنایى) گزارش یا شرحى مستمر نیست. نمایش فضل‌فروشى هم نیست. بر این کتاب منطقى حاکم است، یا به‌طور دقیق‌تر، تلاش شده که اصلى در فصول گوناگون آن دنبال شود. قضاوت در این باب که آیا این تلاش به نتیجه رسیده است یا خیر، با خواننده است، چون من کوشش خود را براى آسان فهم کردن آن براى غیرمورخان انجام داده‌ام.


در این جا لازم مى‌دانم دِین خود را به نویسندگان متعددى که از آثارشان سود جسته‌ام ــ هر چند زیاد پیش آمده است که با آن‌ها مخالف باشم ــ اعلام دارم و به دین بزرگ‌ترم به همکاران و دانشجویانم ــ که پیشنهادهاى‌شان طىّ سال‌ها برایم بسیار مفید بوده است ــ اعتراف کنم. نمى‌دانم چگونه مى‌توانم این دین‌ها را ادا کنم. ایشان، با تشخیص افکار و تذکراتشان، شاید ملامتم کنند که نظریات‌شان را درست درنیافته‌ام، و به‌طور قطع گه‌گاه چنین بوده است. با این همه، لازم است از تمام کسانى که به من یارى دادند تا سال‌ها تأمل در باب این دوره به قالب کتاب درآید، تشکر کنم.

کولژ دوفرانس با دعوتم در سال ۱۹۸۲ براى برگزارى سیزده کنفرانس به من فرصت داد تا متن اولیه‌ام را بنویسم؛ از این مؤسسه و از امانوئل لو روا لادورى، که این دعوت را به او مدیونم، سپاسگزارم. بنیاد لِوِرهولم از 1983 تا 1985 با اعطاى بورسى به من امکان داد که در پژوهش‌هایم از یارى دیگران برخوردار شوم. به کمک خانه‌ى علوم انسانى پاریس و کلمان الر و نیز به‌یارى پژوهشکده‌ى جهانى اقتصاد توسعه دانشگاه سازمان ملل و بنیاد مکدانل توانستم در سال 1986 براى به پایان رساندن این متن از فراغتى چند هفته‌یى برخوردار شوم.

در میان اشخاصى که در پژوهش‌هایم مشارکت کردند، میل دارم به‌ویژه از سوزان هسکینز، ونسا مارشال و دکتر جنا پارک سپاسگزارى کنم. فرانسیس هسکل محبت کرد و فصل مربوط به هنرها را خواند. الن مک‌کى فصل مربوط به علوم و پت تین فصل مربوط به رهایى زنان را بررسى کرد و همین کار باعث شد که بعضى خطاها اصلاح شود ــ اما نه تمامى آن‌ها. دوستم، آندره شیفرن، به نمایندگى از مردم فرهیخته اما غیرمتخصصى که این کتاب براى آن‌ها نوشته شده است، دست‌نوشته را مطالعه کرد. در خاتمه لازم است متذکر شوم که من سال‌هاست به تدریس تاریخ اروپا در برکبک کالج دانشگاه لندن اشتغال دارم؛ بدون این تجربه، بعید بود که به فکر نوشتن تاریخ جهانى قرن نوزدهم بیفتم. به همین دلیل، لازم مى‌دانم این کتاب را به دانشجویانم تقدیم کنم.

ضرورت اتخاذ نگرش و چشم‌انداز تاریخى از هر چیز دیگر عاجل‌تر و اضطرارى‌تر است، زیرا در پایان قرن بیستم نیز هنوز مردم با شور و اشتیاق درگیر دوره‌یى هستند که در سال 1914 به پایان رسید، آن هم شاید فقط به این دلیل که اوت 1914 یکى از انکارناپذیرترین «مقاطع طبیعى» تاریخ است. در آن زمان، این مقطع همچون پایان یک عصر تصور شده بود، و این تصور همچنان به قوت خود باقى است.

البته مى‌شود در این مورد گفت وگو کرد و بر پیوستگى‌ها و گسستگى‌هاى موجود در طول جنگ جهانى اول تأکید ورزید. به هرحال، تاریخ اتوبوس نیست که وقتى به پایانه‌ى خود برسد تمام خدمه و مسافران خود را تعویض کند. با این همه، برخى مقاطع تاریخى چیزى مهم‌تر از وسیله‌یى براى دوره‌بندى هستند. اوت 1914 یکى از این مقاطع است. اوت 1914 پایان جهانى را نشان داد که توسط بورژوازى و براى بورژوازى بنا شده بود. این تاریخ مبیّن پایان «قرن طولانى نوزدهم» است که مورخان به تحلیل دقیق و روشمند آن خو گرفته‌اند، و موضوع یک دوره‌ى سه جلدى است که کتاب حاضر آخرین جلد آن است.



به‌طور قطع به همین دلیل است که عصر امپراتورى توجه مورخان، اعم از حرفه‌یى و غیرحرفه‌یى، رساله‌نویسان، نویسندگان، هنرمندان، زندگى‌نامه‌نویسان، کارگردانان سینما و تلویزیون و نیز مدسازان را به خود جلب کرده است. مى‌توانم شرط ببندم که در این پانزده سال اخیر، در جهان آنگلوساکسون حداقل ماهیانه یک عنوان مهم ــ کتاب یا مقاله ــ به سال‌هاى 1880-1914 اختصاص یافته است. اکثر آن‌ها به مورخان یا به متخصصان دیگر ارجاع مى‌دهند، چون همان‌طور که دیدیم، این دوره نه‌فقط نقش اساسى در توسعه‌ى فرهنگ معاصر ایفا کرده است، بلکه چارچوب بحث‌هاى زنده‌یى را در مورد مسائل تاریخىِ داراى اهمیّت ملى یا بین‌المللى فراهم آورده است، نظیر امپریالیسم، پدید آمدن جنبش‌هاى کارگرى و سوسیالیستى، تنزل اقتصادى انگلستان، ماهیت و ریشه‌هاى انقلاب روسیه و غیره.

این بحث‌ها اغلب به قبل از 1914 تعلّق دارند. مهم‌ترین بحث، به‌دلایلى که توضیح آن ضرورى نیست، به ریشه‌هاى جنگ جهانى اول مربوط مى‌شود؛ این بحث که موجب نگارش آثار زیادى شده است، کماکان بحثى زنده است، چون مسئله‌ى علل جنگ‌هاى جهانى از سال 1914 همچنان مطرح است و هنوز حلّ نشده است. در واقع، پیوند بین مسائل گذشته و حال در هیچ جا به‌قدر تاریخ عصر امپراتورى فشرده نیست.

دیباچه: 

فصل اول : انقلاب یک‌صد سالگى

فصل دوم : سرعت اقتصاد تغییر مى‌یابد

فصل سوم : عصر امپراتورى

فصل چهارم : قواعد دموکراسى

فصل پنجم : کارگران همه‌ى کشورها

فصل ششم : مرگ در راه وطن : ملّت‌ها و ملّت‌گرایى

فصل هفتم : Who’s Who ؟ یا نگرانى‌هاى بورژوازى

فصل هشتم : زن جدید

فصل نهم : هنرهاى نو شده

فصل دهم : علوم یا پایان قطعیت‌هاى متزلزل شده

فصل یازدهم : عقل و جامعه

فصل دوازدهم : به سوى انقلاب

فصل سیزدهم : از صلح به جنگ

 

کتاب عصر امپراتوری ؛ ۱۸۷۵- ۱۹۱۴


کتاب ظهور امپراتوری کهکشانها

دانلود کتاب

معرفی کتاب ظهور امپراتوری کهکشانها

 

ظهور امپراتوری کهکشانها

نویسنده کتاب : ایزاک آسیموف

مترجم کتاب : محمد فیروزبخت

انتشارات کتاب : شقایق

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه کتاب : 474

قطع کتاب : رقعی – سال چاپ کتاب : 1371 – نوبت چاپ کتاب : 1 

 

خلاصه ای از کتاب 

از سری داستان های علمی – تخیلی سه گانۀ بنیاد

ایزاک آسیموف یا اسحاق عاصم اف نویسنده بزرگ و پر رمز و راز آمریکایی – روسی است . با اینکه شهرت وی بیشتر در زمینه داستانهای علمی تخیلی است . اما بیش از 500 اثر در زمینه نجوم ، تاریخ ، زندگی نامه ، ادبیات و شیمی دارد .او در 2 ژانویه سال 1920 در  شهر پتروچی استان اسمالنسک در شوروی (روسیهٔ امروزی) در یک خانواده آسیابان یهودی متولد شد. در سن پنج سالگی خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کردند. از آنجا در خانه با او به زبانهای یودیش (زبان یهودیان اروپای شرقی) و انگلیسی صحبت می‌کردند به هر دو زبان روان سخن می‌گفت، اما روسی نیاموخت. زندگی عادی او چنین بود که راس ساعت ۶ صبح بیدار شود و در ساعت ۷ :۳۰ پشت ماشین تحریر خود بنشیند و تا ۱۰ شب کار کند.

  آسیموف نیز مانند اکثر مشاهیر بعد از مرگ در هاله ای از رمز وراز و تقدس فرو برده شد . بعضی به وی لقب پیشگوی آینده را داده و معتقدند که وی به نوعی در شاهکار خود ، یعنی سری 15 گانه بنیاد و امپراطوری ، آینده زمین و کهکشان را پیشگویی کرده است . این فرضیه به دلیل ادعای شگفت انگیز منشی وی قوت بیشتری گرفت . وی پس از مرگ آسیموف ادعا کرد که یک بار که به طور ناگهانی وارد دفتراو شده بود ، آسیموف را به همراه شخصیت ِ معروف ِ کتاب های وی ( آر – دنیل اولیواو ) دیده که متن کتاب را به وی دیکته می کرده است … آسیموف معتقد بود که انسانهای روی کره زمین تنها جانداران ِ کیهان نیستند.

حقیقت این است که آسیموف در سال ۱۹۵۱ نگارش سه‌گانه بنیاد را آغاز کرد. او در سال ۱۹۵۱، بنیاد اول، در سال ۱۹۵۲ بنیاد و امپراطوری و در سال ۱۹۵۳، بنیاد دوم را نگاشت. سه‌گانه اول گروهی بود که آسیموف نوشت. او برای نوشتن این داستان از ظهور و سقوط امپراتوری روم الهام گرفت.   کتابهای سه‌گانه به صورت مجموعه داستان‌هایی نوشته شدند که ربط مستقیمی به هم نداشتند اما در یک هستی (Universe) اتفاق می‌افتادند. دنیای سه‌گانه امپراتوری رو به زوال کهکشانی است.

آسیموف در این مجموعه امپراتوری را به تصویر کشیده که دوازده هزار سال است پا بر جاست و از بیست و پنج میلیون سیاره مسکونی تشکیل شده‌است. ریاضی‌دانی به نام هری سلدون راهی می‌یابد تا با استفاده از ریاضیات سیر آینده تاریخ را پیشگویی کند. او این دانش جدید را «روان-تاریخ» می‌نامد و با استفاده از آن سقوط قریب الوقوع امپراتوری کهکشانی را پیش‌بینی می‌کند. سه‌گانه شامل کتابهای بنیاد، بنیاد و امپراتوری و بنیاد دوم است.
 

 

کتاب ظهور امپراتوری کهکشانها


کتاب سقوط امپراتوری کهکشانها

دانلود کتاب

معرفی کتاب سقوط امپراتوری کهکشانها

 

سقوط امپراتوری کهکشانها

نویسنده کتاب : ایزاک اسیموف

مترجم کتاب : حسن اصغری

انتشارات کتاب : شقایق

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه کتاب : 385

قطع کتاب : رقعی – سال چاپ کتاب : 1371 – نوبت چاپ کتاب : 1 

خلاصه ای از کتاب 

آسیموف برای نوشتن این داستان از ظهور و سقوط امپراتوری روم الهام گرفت. کتابهای سه‌گانه به صورت مجموعه داستان‌هایی نوشته شدند که ربط مستقیمی به هم نداشتند اما در یک هستی (Universe) اتفاق می‌افتادند. دنیای سه‌گانه امپراتوری رو به زوال کهکشانی است. آسیموف در این مجموعه امپراتوری را به تصویر کشیده که دوازده هزار سال است پا بر جاست و از بیست و پنج میلیون سیاره مسکونی تشکیل شده‌است. ریاضی‌دانی به نام هری سلدون راهی می‌یابد تا با استفاده از ریاضیات سیر آیندهٔ تاریخ را پیشگویی کند. او این دانش جدید را «روان-تاریخ» می‌نامد و با استفاده از آن سقوط قریب الوقوع امپراتوری کهکشانی را پیش‌بینی می‌کند. سه‌گانه شامل کتابهای بنیاد، بنیاد و امپراتوری و بنیاد دوم است.

آسیموف از ابتدا نبوغ خود را در آموختن نشان داد و چند کلاس را یک مرتبه بالا رفت که موفق به دریافت دیپلم در ۱۵ سالگی شد. با داستان علمی – تخیلی از طریق مجلاتی که در مغازه پدرش بود آشنا و خود در ۱۹ سالگی نخستین داستانش را با نام ” گشتی در حوالی سیارک وستا ” نوشت که در مجله داستانهای حیرت‌آور چاپ شد.

ایزاک آسیموف نویسنده‌ روسی‌الاصل دارای مدرک دکترای بیو شیمی و استاد دانشگاه کلمبیا بود. او نویسنده‌ای بسیار موفق و پرکار بود و عمده‌ی شهرتش به خاطر کتاب‌های علمی- تخیلی و سری کتاب‌های علم به زبان ساده اوست. آسیموف در طول زندگی‌اش بیش از 500 کتاب نوشته یا تالیف کرده ‌است لذا در این نوشتار سعی شده بیشتر به آثار مهم و آثاری که بواسطه آنها جوایزی را برای او در برداشته و یا داستانهایی که به صورت مجموعه هایی پیوسته تالیف کرده ، پرداخته شود.

 

کتاب سقوط امپراتوری کهکشانها


کتاب امپراتوری نشانه‌ها

دانلود کتاب

کتاب امپراتوری نشانه‌ها

تاریخ انتشار کتاب : ۸۴۰۵۰۲ 
تیراژ کتاب : ۱۶۵۰ 
 
نوبت چاپ کتاب : ۲ 
تعداد صفحه : ۱۷۶ 
رده دیویی : ۹۵۲ 
شابک : ۹۶۴-۳۱۲-۷۴۳-۵ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
قطع کتاب : رقعی 
نوع جلد کتاب : شومیز 
محل انتشار : تهران 
نویسنده کتاب : 
مترجم کتاب : 
 

کتاب مصائب امپراتوری (امپریالیسم نظامی آمریکا در قرن ۲۱)

دانلود کتاب

کتاب مصائب امپراتوری (امپریالیسم نظامی آمریکا در قرن ۲۱)

تاریخ انتشار کتاب : ۸۴۰۴۰۷ 
تیراژ کتاب : ۲۵۰۰ 
 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تعداد صفحه : ۴۶۰ 
رده دیویی : ۳۵۵.۰۲۱۳۰۹۷۳ 
شابک : ۹۶۴-۸۶۸۰-۶۶-۳ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
قطع کتاب : وزیری 
نوع جلد کتاب : شومیز 
محل انتشار : تهران 
نویسنده کتاب : 
مترجم کتاب : 
ویراستار :سارا جوادی‌فتح 
مترجم کتاب : سعیدکلاهی‌خیابان – حسن 
 
در این کتاب، طی ۱۰ فصل، نظام امپریالیستی آمریکا در قرن بیست و یکم تحلیل و بررسی می‌شود. در کتاب آمده است: ‘امپراتوری آمریکا همچون امپراتوری‌های پیشین نظامی ـ سیاسی بر حفظ، گسترش و تقویت کمی و کیفی پایگاه‌های نظامی در سراسر گیتی اصرار می‌ورزد. پایگاه‌های امپراتوری و امپراتوری پایگاه‌ها مکمل و مقوم سیاست خارجی و راهبرد امنیت ملی دولت‌های گوناگون و متفاوت با گرایش‌های سیاسی مختلف بوده، هست و خواهد بود شناخت و آگاهی بر این گستره‌ی عظیم از پایگاه‌های نظامی در سراسر جهان می‌تواند راهنمای بسیار مفیدی برای درک نظام بین‌الملل و جایگاه بی‌بدیل ایالات متحده‌ی آمریکا در آن باشد…. چارلمز جانسون در کتاب خود تصریح می‌کند که چهار ‘افسوس و نتیجه‌ی غم بار’ در انتظار امپراتوری آمریکایی است که عبارت‌اند از: ۱- جنگ ناتمام و پایان ناپذیر در نظام بین‌الملل و افزایش تروریسم علیه آمریکا؛ ۲- جایگزین شدن پروپاگاندا و تبلیغات به جای حقیقت و صداقت؛ ۴- ورشکستگی مالی و انحراف بودجه‌های آموزش، بهداشت و امنیت شهروندی به سوی طرح‌های ‌پایان ناپذیر نظامی’.

کتاب تاریخ یهود (از آغاز تا تجزیه‌ی امپراتوری سلیمان (ع))

دانلود کتاب

کتاب تاریخ یهود (از آغاز تا تجزیه‌ی امپراتوری سلیمان (ع))

تاریخ انتشار کتاب : ۸۴۰۴۰۸ 
تیراژ کتاب : ۲۰۰۰ 
 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تعداد صفحه : ۲۸۸ 
رده دیویی : ۹۳۳.۰۲ 
شابک : ۹۶۴-۸۷۲۵-۱۹-۵ 
نوع اثر : تالیف 
زبان کتاب : فارسی 
قطع کتاب : وزیری 
نوع جلد کتاب : شومیز 
محل انتشار : تهران 
نویسنده کتاب : 
 
کتاب حاضر، تاریخ باستانی ‘بنی‌اسرائیل’ را از آغاز تا تجزیه‌ی امپراتوری سلیمان (ع) دربر می‌گیرد. ‘بنی اسرائیل’ که با اسامی ‘عبرانیان’ و ‘یهود’ نیز خطاب می‌شوند، بعد از مرگ ‘سلیمان’، به دو دولت ‘یهودا’ و ‘اسرائیل’ تجزیه شده. سرانجام در نیمه‌ی دوم قرن ۱۹ میلادی این قوم با هدف استقلال دوباره، نهضت سیاسی ‘صهیونیزم’ را بنیاد نهاد که انگیزه‌ی آن ایجاد دولتی یهودی در خاک فلسطین بود.

کتاب پس از امپراتوری: روایت زوال سیستم آمریکایی

دانلود کتاب

کتاب پس از امپراتوری: روایت زوال سیستم آمریکایی

تاریخ انتشار کتاب : ۸۴۰۳۰۱ 
تیراژ کتاب : ۲۱۰۰ 
 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تعداد صفحه : ۲۴۸ 
رده دیویی : ۳۲۷.۷۳ 
شابک : ۹۶۴-۴۲۳-۵۶۲-۲ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
قطع کتاب : رقعی 
نوع جلد کتاب : شومیز 
محل انتشار : تهران 
ویراستار :افسانه قارونی 
نویسنده کتاب : 
مترجم کتاب : 
 
نویسنده با بیان این مطلب که دوران امپراتوری مآب ایالات متحده‌ی آمریکا به سرآمده است معتقد است که اینک آمریکا در عرصه‌ی بین المللی به عامل ناآرامی تبدیل شده است. وی تهاجم آمریکا به عراق و نزدیکی بی‌پرده اروپا و روسیه را همچون قطبی قدرتمند در مقابل آمریکا، از دلایل زوال سیستم آمریکایی برمی‌شمارد. او هم چنین معتقد است برای کشورهای جهان سوم در راه توسعه و دموکراسی هیچ‌گونه تهدید جهانی خصوصا مداخله‌ی ویژه‌ی آمریکا وجود ندارد و اینک آمریکا تتمه‌ی توان خود را در ‘جنگ علیه تروریسم’ به هدر می‌دهد. آمریکا با اصرار بر نشان دادن قدرت مطلقه‌اش، سرانجام فقط ناتوانی‌اش را بر جهان آشکار ساخته است.

کتاب امپراتوری (تبارشناسی جهانی‌شدن)

دانلود کتاب

کتاب امپراتوری (تبارشناسی جهانی‌شدن)

تاریخ انتشار کتاب : ۸۴۰۲۱۷ 
تیراژ کتاب : ۱۳۰۰ 
 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تعداد صفحه : ۴۶۴ 
رده دیویی : ۳۲۷.۷ 
شابک : ۹۶۴-۷۶۷۵-۹۵-X 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
قطع کتاب : وزیری 
نوع جلد کتاب : شومیز 
محل انتشار : تهران 
نویسنده کتاب : 
مترجم کتاب : 
نویسنده کتاب : نگری – آنتونیو 
 
در بخش نخست کتاب، تحت عنوان ‘جنگ’ تیره‌ترین سویه‌های امپراتوری بررسی می‌شود. ‘وقتی که چرخه‌های جدید قدرت در فراسوی توان چرخه‌های موجود حاکمیت سیاسی و عدالت اجتماعی برای حفظ آن رشد کرده است، بحران در امور انسانی پدیدار می‌شود. ماشین جنگ دایمی در بستری غالب و مسلط می‌شود که در آن تمام جنگ‌ها به صورت کنشی پلیسی درآمده و تمام کفش‌های پلیسی ضد طغیان‌های جنگی‌ای هستند علیه دشمنان امپراتوری’. در بخش دوم که قسمت اصلی کتاب است، تحت عنوان ‘انبوه خلق’ توضیح داده می‌شود که امپراتوری چگونه با به هم وابسته کردن هر چه بیشتر اکثر مناطق زندگی، در واقع امکان تحقق شکل جدید و بی‌سابقه‌ای از دموکراسی را فراهم می‌آورد.

کتاب مجموعه تاریخ ایران: تشکیل دولت ماد و سرنگونی امپراتوری آشور

دانلود کتاب

کتاب مجموعه تاریخ ایران: تشکیل دولت ماد و سرنگونی امپراتوری آشور

مجموعه تاریخ ایران: تشکیل دولت ماد و سرنگونی امپراتوری آشور 
محل انتشار : تهران 
نویسنده کتاب :  
رده دیویی : ۹۵۵. 
تاریخ انتشار کتاب : ۱۳۸۰/۰۳/۰۶ 
نوع جلد کتاب : شومیز 
قطع کتاب : رقعی 
تعداد صفحه : ۸۲ 
نوع اثر : تالیف 
زبان کتاب : فارسی 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
شماره منوع جلد کتاب : ۱ 
تیراژ کتاب : ۵۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۹۲۷۱۶-۱-۹ 
 
مجموعه ‘تاریخ ایران ‘که با هدف آشنایی نوجوانان, جوانان و دانش‌آموزان با تاریخ ایران تهیه شده از چند جلد تشکیل گردیده و هر مجلد به یک موضوع یا مقطع تاریخی خاص اختصاص یافته است .در نخستین جلد این مجموعه مراحل آغازین تاریخ ایران یعنی مهاجرت و ورود اقوام آریایی به فلات ایران, چگونگی تشکیل دولت ماد, پادشاهان مادی و اقدامات و فتوحات آنها, نیز فروپاشی دولت آشور در بین‌النهرین به دست مادها تشریح می‌شود .مباحث کتاب به این قرار است : ‘اوضاع بین‌النهرین همزمان با مهاجرت آریایی‌ها’, ‘ورود اقوام آریایی‌ها به فلات ایران’, ‘زردشت, پیامبر ایران باستان’, ‘تشکیل دولت ماد’, ‘فرورتیش و نبرد با دولت آشور’, ‘پادشاهی هووخشتر و سرنگونی آشور’, ‘لیدی و ثروت سارد’, ‘هووخشتره در رویارویی با دولت لیدی’, ‘آژی‌دهاک, آخرین فرمانروای ماد .’کتاب با نقشه و تصاویری از آثار و بناهای مربوط به حکومت مادها همراه شده با فهرست منابع به پایان می‌رسد .


کتاب ماهیت امپراتوری امریکا: اسرار سقوط بغداد ! درس‌ها و عبرت‌های جنگ عراق

دانلود کتاب

کتاب ماهیت امپراتوری امریکا: اسرار سقوط بغداد ! درس‌ها و عبرت‌های جنگ عراق

ماهیت امپراتوری امریکا: اسرار سقوط بغداد ! درس‌ها و عبرت‌های جنگ عراق 
محل انتشار : تهران 
نویسنده کتاب :  
رده دیویی : ۹۵۶.۷۰۴۴۳ 
تاریخ انتشار کتاب : ۱۳۸۲/۱۰/۱۶ 
نوع جلد کتاب : شومیز 
قطع کتاب : وزیری 
تعداد صفحه : ۲۰۸ 
نوع اثر : تالیف 
زبان کتاب : فارسی 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تیراژ کتاب : ۳۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۳۵۶-۱۸۴-۴ 
 
نویسنده در این کتاب ماهیت حمله امریکا و انگلیس به عراق و سقوط بغداد را ارزیابی می کند. در بخش اول ابتدا از ‘ماهیت دولت امریکا’ صحبت شده در ادامه, به پیشینه تاریخی آمریکا اشاره شده است. بخش دوم به بحث درباره اهداف سیاسی, اقتصادی و نظامی امریکا از حمله به عراق اختصاص دارد. در این بخش, پایگاه ها و امکانات نظامی امریکا درکشورهای خاور میانه بررسی می شود. بخش سوم درباره علل و چگونگی سقوط بغداد است. در بخش چهارم, نویسنده, نتایج و برداشت های جنگ امریکا و عراق را به صورت درس عبرت هایی به منظور استفاده در رویدادهای آینده مطرح می کند و در ادامه, تاریخچه و عملکرد و سیاست ها و اهداف امریکا درباره ایران را تبیین می نماید. کتاب با فهرست منابع به پایان می رسد.


کتاب گفت‌وگوهای سری میان اعراب و اسرائیل (اسطوره, امپراتوری و دولت یهود)

دانلود کتاب

کتاب گفت‌وگوهای سری میان اعراب و اسرائیل (اسطوره, امپراتوری و دولت یهود)

گفت‌وگوهای سری میان اعراب و اسرائیل (اسطوره, امپراتوری و دولت یهود) 
مترجم کتاب : 
نویسنده کتاب :  
محل انتشار : تهران 
ویراستار :افسانه حجتی‌طباطبایی 
رده دیویی : ۹۵۶.۹۴۰۵ 
تاریخ انتشار کتاب : ۱۳۷۸/۰۲/۲۷ 
قطع کتاب : وزیری 
نوع جلد کتاب : شومیز 
تعداد صفحه : ۲۸۸ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : عربی 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تیراژ کتاب : ۳۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۶۲۷۴-۱۲-۹ 
 
در این کتاب, حسنین میکل مورخ و روزنامه‌نگار مصری, با دیدگاهی متفاوت از نویسندگان دیگر, نیز شکل گیری, تکوین و سرانجام ظهور دولت یهود را بررسی و ارزیابی می‌کند .وی ابتدا عوامل زمینه ساز ایجاد دولت صهیونیستی را با استناد به اسناد و مدارک گوناگون


کتاب کمپانی هند شرقی: ماجرای پیدایش و گسترش شرکتی بازرگانی که پهناورترین امپراتوری جهان را پی افکند

دانلود کتاب

کتاب کمپانی هند شرقی: ماجرای پیدایش و گسترش شرکتی بازرگانی که پهناورترین امپراتوری جهان را پی افکند

کمپانی هند شرقی: ماجرای پیدایش و گسترش شرکتی بازرگانی که پهناورترین امپراتوری جهان را پی افکند 
مترجم کتاب : حلمی – کاملهدایتی‌خوشکلام – منوچهر 
نویسنده کتاب :  
تاریخ انتشار کتاب : ۱۳۸۳/۰۴/۲۴ 
محل انتشار : تهران 
قطع کتاب : رقعی 
رده دیویی : ۹۵۴.۰۳۱ 
نوع جلد کتاب : شومیز 
تعداد صفحه : ۵۵۲ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
شماره کنگره : DS۴۶۵/گ۲ک۸ 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تیراژ کتاب : ۲۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۷۷۷۲-۱۷-۳ 
 
کتاب حاضر تحقیقی است درباره تاریخچه شکل‌گیری و چگونگی پیدایش و گسترش ‘کمپانی هند شرقی’ انگلستان. این کمپانی که به امپراتوری مالی ـ سیاسی بزرگی تبدیل شده بود, دو قرن و نیم بر شبه قاره هند استیلا یافت‌؛ بدان سان که این کمپانی که در آغاز کار هدفش بازرگانی بود, به جایی رسید که بر سرزمین پهناور هند حکومت کرد. دولتی بود به نمایندگی از سوی شرکتی بازرگانی, مرکب از سهامداران انگلیسی که سهام آن, پیوسته در بورس لندن خرید و فروش می‌شد. نویسنده که روزنامه‌نگاری انگلیسی است و حتی یکبار هم از عملکرد کمپانی به بدی یاد نکرده و تلاش‌های استعمارگرانه آن را نادیده گرفته است, وی تاریخچه عملکرد کمپانی را که از دوره سلطنت الیزابت اول شروع و به دوران طلایی عصر استعمار, عصر ملکه ویکتوریا خاتمه می‌یابد, بر اساس سرگذشت روسا و خاندان‌های اداره کننده کمپانی بررسی کرده است. بخش نخست کتاب درباره چگونگی نفوذ و تسلط بر هند است که طی آن از جنگ‌ها و کشمکش‌هایی سخن می‌رود که بر سر تسلط بر هند صورت گرفت. بخش دوم دربرگیرنده دوران چیرگی کمپانی بر هند تا زمان انحلال کمپانی است.


کتاب کردهای امپراتوری عثمانی

دانلود کتاب

کتاب کردهای امپراتوری عثمانی

کردهای امپراتوری عثمانی 
مترجم کتاب : 
نویسنده کتاب :  
محل انتشار : تهران 
ویراستار :امیر خضرپوراقدام 
رده دیویی : ۹۵۶.۱۰۰۴۹۱۵۹۷ 
تاریخ انتشار کتاب : ۱۳۸۱/۱۰/۰۳ 
قطع کتاب : رقعی 
نوع جلد کتاب : شومیز 
تعداد صفحه : ۲۱۲ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
شماره کنگره : DR۴۳۵/ک۴ج۸ 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تیراژ کتاب : ۲۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۷۱۰۵-۰۰-۲ 
 


کتاب کتاب چین: گزارش سفارت هیات انگلیسی به امپراتوری چین در سال ۱۸۱۵ ـ ۱۶م

دانلود کتاب

کتاب کتاب چین: گزارش سفارت هیات انگلیسی به امپراتوری چین در سال ۱۸۱۵ ـ ۱۶م

کتاب چین: گزارش سفارت هیات انگلیسی به امپراتوری چین در سال 1815 ـ 16م 
مترجم کتاب : برجیس – ادواردصادق – میرزا 
نویسنده کتاب :  
محل انتشار : تهران 
مصحح : ربیع‌زاده – زهرا 
رده دیویی : ۹۱۵.۱۰۴۳۳ 
تاریخ انتشار کتاب : ۱۳۸۱/۱۲/۲۵ 
قطع کتاب : رقعی 
نوع جلد کتاب : شومیز 
تعداد صفحه : ۱۰۴ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
شماره کنگره : DS۷۰۹/ف‌لا۷ک۲ 
نوبت چاپ کتاب : ۱ 
تیراژ کتاب : ۲۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۹۲۸۷۷-۲-۸ 
 
این کتاب ترجمه سفرنامه یک مامور عالی رتبه انگلیسی است که او طی سال‌های ۱۶ـ ۱۸۱۵از سوی ولیعهد انگلستان برای بهبود روابط تجاری چین و انگلستان, با همراهان بسیار به امپراتوری چین رفته است .این کتاب را ‘ادوارد برجیس ‘به دستور ‘بهمن میرزا ‘در زمان ‘محمد شاه قاجار ‘و به کمک میرزا صادق ترجمه کرده است .لازم به ذکر است که این هیات بدون دیدار خاقان و بدون حصول نتیجه بازگشته ; زیرا ریاست هیات حاضر نشد به شیوه مرسوم چینیان در مقابل خاقان مراسم سجده به عمل آورد .کتاب گزارش سفر هیات یاد شده و شامل اطلاعاتی از مسیر راه و توصیف مشاهدات نویسنده در سرزمین چین است که از نظر آشنایی با آداب و رسوم مردم این کشور در نیمه قرن نوزدهم میلادی حائز اهمیت است .


کتاب افول امپراتوری فرویدی

دانلود کتاب

کتاب افول امپراتوری فرویدی

کتاب افول امپراتوری فرویدینویسنده :  
ویراستار : کمایی‌فرد – سعیده 
مترجم : کریمی – یوسف 
تاریخ انتشار : ۱۳۷۹/۱۱/۲۹ 
محل انتشار : تهران 
قطع کتاب : وزیری 
رده دیویی : ۱۵۰.۱۹۵۲ 
جلد کتاب : شومیز 
تعداد صفحه : ۲۶۲ 
نوع اثر : ترجمه 
زبان کتاب : فارسی 
نوبت چاپ : ۱ 
تیراژ کتاب : ۳۰۰۰ 
شابک : ۹۶۴-۴۵۹-۴۶۰-۶ 
 
مباحث اصلی کتاب درباره ‘زیگموند فروید ‘است که افزون بر آن گستره وسیعی از موضوع‌ها در درون حوزه کلی روان‌کاوی مطرح می‌شود ;از جمله :تحلیل رویا, آسیب‌شناسی روانی زندگی روزمره, آثار روان درمانی مبتنی بر روان‌کاوی, روان‌شناسی تاریخی, و مردم‌شناسی فرویدی .عناوین فصل‌های کتاب به این شرح است’ :فروید چهره اصلی’, ‘روان‌کاوی به عنوان یک روش درمان’, ‘درمان روان‌کاوانه و شقوق مختلف آن’, ‘فروید و رشد کودک’, ‘تعبیر رویا و آسیب‌شناسی روانی زندگی روزمره’, ‘مطالعه آزمایشی مفاهیم فرویدی’, ‘یاوه‌گویی روانی و تاریخچه دروغین ‘و ‘آرمیدن در صلح :یک ارزیابی .’ یادآور می‌شود این کتاب, منبعی است برای دانشجویان رشته روان‌شناسی در مقطع کتاب کارشناسی که در زمینه تاریخچه و مکاتب روان‌شناسی و شخصیت (نظریه‌ها و مفاهیم) تدوین شده است .





تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد