بازدید
نویسنده: مارک وارد
منبع: بی بی سی
اشاره :
تقریبا همه کارکردهای اینترنت، از پست الکترونیکی گرفته تا شبکه های ارتباط مستقیم، هدف ضربه ویروس نویس ها و خرابکارانی است که میل به ویران کردن دارند.
ویروس نویس ها در نبردی دایمی با شرکت های امنیتی هستند که برنامه های ضدویروس تولید می کنند.
بسیاری از این شرکت ها، اکنون تاکتیک های خود را به منظور حفاظت از مشتریان و به دام انداختن ویروس های تازه پیش از آن که خسارت به بار آورند، تعیین می کنند.
با پدیدار شدن یک ویروس تازه، شرکت های تولیدکننده نرم افزارهای ضدویروس، یک فایل “الگو” ایجاد می کنند که به نرم افزارها می گوید چگونه برنامه های مخرب مشابه آن ویروس را شناسایی و متوقف کند.
معمولا وقتی یک ویروس با موفقیت تولید و منتشر می شود، موجی از ویروس های مشابه نیز نوشته می شود که تفاوت ناچیزی با ویروس اصلی دارد.
بسیاری از برنامه های ضدویروس از فنون مشخصی برای شناسایی این نمونه های مشابه استفاده می کنند.
“ناتاشا استیلی” مشاور شرکت ضد ویروس “سوفوس” گفت این فنون به محدود نگاه داشتن “کرم کلز” کمک کرده است.
استفاده از این تکنیک همچنین در مبارزه با ویروس هایی که به پست الکترونیکی می چسبد، و پس از شیوع “ملیسا” در سال ۱۹۹۹ پدیدار شدند، موثر بوده است.
خانم استیلی می گوید: “ملیسا یکی از تعیین کننده ترین لحظات در تاریخ نگارش ویروس بود.”
ارقام فعلی نشان می دهد که ۹۰ درصد کل ویروس های رایانه ای جهان از نوعی هستند که پست های الکترونیکی را آلوده می کنند و با استفاده از ضعف برنامه های شرکت “مایکروسافت” منتشر می شوند.
“اندرو آرمسترانگ”، مدیرعامل شرکت “ترند مایکرو” در بریتانیا گفت که شرکت های متخصص برنامه های ضدویروس بیش از پیش سعی می کنند حلقه “آلودگی و سپس واکنش” را بشکنند و به مشتریان خود برای جلوگیری از گسترش آلودگی های ویروسی کمک کنند.
او گفت: “با این سرعتی که ویروس ها از طریق اینترنت در سراسر جهان منتشر می شوند به آن معنی است که حتی اگر ۲ ساعت بعد از انتشار هم برنامه ضدویروس را در اختیار داشته باشید، هر چند مفید اما دیرهنگام است.”
براساس ارقام منتشره از سوی “اتحادیه همکاری در زمینه تحلیل داده های اینترنتی”، ویروس “کد قرمز” در اوج انتشار خود هر دقیقه دو هزار رایانه را آلوده می کرد.
شرکت هایی مانند “ترند مایکرو” هم اکنون به مراجعه کنندگان خود می گویند چگونه قبل از رسیدن برنامه نابودکننده یک ویروس خاص، از آلوده شدن به آن پرهیز کنند.
این شرکت همچنین سرگرم تولید ابزارهایی برای مشتریان است که به کمک آن بتوانند ابعاد شیوع ویروس را دریابند و کلیه دستگاه آلوده را پاکسازی کنند.
متاسفانه کاربران رایانه معمولا به طور نا آگاهانه، خود به نشر ویروس کمک می کنند.
خانم استیلی از شرکت سوفوس گفت که مرتبا دیده می شود که سر و کله ویروس های قدیمی نیز پیدا شده است، به این دلیل که کاربران به اندازه کافی برای حافظت خود درمقابل آنها کوشش نمی کنند.
حتی ویروس هایی که به وسیله دیسک انتقال می یابند نیز گاهی مجددا شیوع پیدا می کنند.
وی گفت: “ویروس کاک در سال ۱۹۹۹ ظاهر شد اما هنوز برخی را آلوده می کند. این واقعا عجیب است چون هر برنامه ضد ویروسی قادر به شناسایی آن است.”
وی به کاربران توصیه می کند به پیام های الکترونیکی که از غریبه ها دریافت می کنند و دارای پیوست یا موضوع غیرعادی است به دیده تردید بنگرند.
ادامه مطلب + دانلود...