بازدید
کتاب اندروید با ماهواره چه باید کرد ؟ شامل مضامین زیر است :
فصل اول : بازگشت به ریشه ها
فصل دوم : طرح ها و پیشنهادات
ادامه مطلب + دانلود...
دانلود کتاب ابر منظومه ها و نسل جدید اینترنت ماهواره ای
- admin
- دانلود کتاب های مهندسی
- 15th جولای 2022
- بدون نظر
بازدید
با پیشرفت روزافزون علم و فن آوری، ماهواره های مخابراتی نیز در سالهای اخیر دچار تحول و تغییرات فراوانی شده اند. منظومه های ماهواره ای سابقه ای بیش از ۶۴ سال در فن آوری فضایی و ارتباطات ماهواره ای دارند.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتابی بسیار تاثیر گذار درمورد روابط دختر و پسر در قرآن
اکنون چه تباهی در هستی به وجود آمده؟ ما چه تغییری در سر نوشت خود ایجاد کرده ایم مثلاً: سطح آب زیر زمینی در دو سه دهه ی اخیر در بعضی از مناطق بیش از ۱۴۰ متر پایین رفته و اگر با این وضع پیش برویم در کمتر از یک دهه ی دیگر آب شیرین و قابل آشامیدن نداریم چه رسد به آب کشاورزی. آفت ها و بیماری های گیاهی سیر تصاعدی پیدا کرده اند و هر چه سموم تولیدی بیشتر می شوند با رشد آفات و بیماری ها برابری نمی کنند.
بیماری های جسمی انسان ها قبل از پیری و فرسودگی جسم آنها، همه را به کام مرگ می کشد. بیماری های روانی و افسردگی و… هم نمی گذارد در همان چند روز زندگی، روی خوش ببینند. باید یکسره بنالند و لذت نعمات الهی به کامشان تلخ تر از عذاب الهی باشد. و اکنون آنچه از همه خطرناک تر است خطر از دست رفتن آبرو و حیثیت خانواده ها در اجتماع است. چیزی که دیر یا زود دامن خیلی ها را خواهد گرفت و حداکثر تا یک دهه ی آینده، بسیاری از کسانی که به ارزش های الهی پشت کرده اند، آن ها که نسبت به تربیت صحیح فرزندان خود بی تفاوت یا کم تفاوت اند و جز اقتصاد و تجمل و خود نمایی به چیزی نمی اندیشند بزرگ ترین سرمایه انسانی خود یعنی آبروی خود و خانواده شان را خواهند باخت و نانشان را در خونشان خواهند زد. کتاب نوش دارو روابط دختر و پسر از نظر قرآن را بررسی می کند .
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
ماهواره از ابزارهای بسیار برنده دشمن در تهاجم فرهنگی است که این روزها در اندرونی بسیاری از خانهها جا خوش کرده است. این ابزار برنده تشبیه شده به چاقو بیشتر از آنکه منفعتش اسباب آسایش باشد، شعلههایش به خرمن آرامش کانون گرم خانواده سنتی و مذهبی ایرانی افتاده است.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
همانطور که زمین و دیگر سیارهها در مدار خاص خود به دور خورشید میگردند، ماهوارههای مصنوعی نیز در مدارهای خاصی در حال چرخشاند. انتخاب این مدارها برای ماهوارهها به منظور و هدفی که ماهواره به آن منظور به فضا پرتاب شده است بستگی دارد. میتوان مداری را انتخاب نمود که در مسیر قطب شمال و جنوب قرار میگیرد و یا مداری که حول خط استوا میباشد و یا هر مداری ما بین این دو حالت. همچنین در انتخاب مدار ماهواره عامل ارتفاع نیز میتواند درنظر گرفته شود مثلا ارتفاعات هزاران مایلی بالای زمین و یا ارتفاعات صدها مایلی. دو نوع اصلی ماهوارههای آب و هوائی وجود دارد :
۱ – ثابت زمین Geostationary
۲ – مدار قطبی Polar Orbiting
ماهواره های Geostationary برای هشدارهای کوتاه مدت و ماهوارههای Polar Orbiting برای پیش بینیهای بلند مدت تر بکار میروند. هر دو نوع ماهوارهها برای دیده بانی کامل آب و هوائی جهان لازم هستند.
در اواخر دهه ۷۰ نیاز به ماهوارههائی که ۲۴ ساعته در روز بتوانند تصاویر ماهواره ای را تهیه نمایند احساس گردید. ماهواره ای که بتواند هر۲۴ ساعت یکبار در مداری که در ارتفاع ۴۰۰۰۰ کیلومتری بالای خط استوا قرار دارد و با سرعتی که با سرعت زمین برابر می باشد به دور زمین بچرخند. این نوع ماهواره ها، ماهواره های زمینآهنگ نامیده می شوند.
از آنجاییکه سرعت چرخش این ماهواره ها به دور زمین با سرعت چرخش زمین متناسب می باشد، این ماهوارهها نسبت به یک موقعیت روی سطح زمین ثابت باقی می مانند و به این دلیل که زمین نیز در روز یکبار به دور محورش میگردد آن ها نیز یکبار در روز مدار خود را طی میکنند.
برای مثال دو ماهواره Goes (ماهوارههای محیطی- عملیاتی ثابت زمین) جز ماهواره های زمین آهنگ هستند و در مدار زمین آهنگ (geosynchronous) دور زمین میچرخند. در حداقل ارتفاع ۳۶۰۰۰ کیلومتری بالای خط استوا قرار دارند.
این ماهوارهها به طور پیوسته تصاویر دقیق ولی با جزئیات کم تهیه میکنند و این تصاویر را هر ۳۰ دقیقه یکبار به زمین ارسال می نمایند. دیده بانی پیوسته این ماهوارهها برای تجزیه و تحلیل متمرکز دادهها ضروری میباشند. این تصاویر بوسیله یک نرم افزار تجزیه و تحلیل شده و بصورت پیوسته و گرافیکی تهیه می شوند. به دلیل است که به عنوان مثال تصاویری که از حرکت ابرها نمایش داده می شود، مربوط به ۸ ساعت گذشته می باشد.این اطلاعات ارزشمند درباره نوع، جهت و بزرگی ابر می تواند کار پیش بینی را بسیار ساده نماید.
با توجه به این که این ماهواره ها نسبت به یک موقعیت بر روی سطح زمین ثابت هستند قادرند در شرائط بد آب وهوائی مانند گردباد ،سیلاب ، طوفانهای تگرگی و تندبادها هشدارهائی بدهند.
ماهواره های مدار ثابت مختلفی وجود دارد، برای مثال ماهواره ثابت زمین GMS برای استرالیا و ژاپن،GOES8ه (GOES=Geostationary operational Environmental Satellites) برای آمریکای شرقی،GOES 10 برای آمریکای غربی،INS/Meteosat5 برای روسیه و هند و Meteosat7 برای اروپا نمونه هایی از ماهوارههای ثابت زمین میباشند. البته ماهواره ها ی Meteosat تمام اروپا و افریقا را می پوشانند.
دو ماهواره Meteosat و GOES تصاویری از دیگر ماهواره های ثابت زمین را نیز دوباره ارسال می دارند این امر موجب می شود که به عنوان مثال آب و هوای استرالیا را بتوان در لندن یا شیکاگو مشاهده نمود.
ماهواره های زمین آهنگ با فرکانس ۱۶۹۱MHzداده ها را ارسال می دارند وبرای دریافت اطلاعات آن ها به دیش ثابت و کوچکی نیاز می باشد. این ارسال WEFAX نامیده می شود و چون از استاندارد بسیار بالایی برخوردار می باشند تفاوت اندکی بین تصاویر این ماهواره ها وجود دارد.
اولین سامانه هشدار زلزله، زمینلرزه را ۳۰ثانیه قبل از وقوع اعلاممیکند
تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۶/۰۷/۱۰
خارجی.علمی.زلزله.
درحال حاضر از نظر علمی شهر توکیو منتظر یک زلزله فاجعه بار است.
درصورت وقوع چنین زلزله شدیدی ۳میلیون نفر بیسرپناه خواهند شد که تعداد پناهگاههای توکیو جوابگوی این جمعیت انبوه نخواهد بود و ۶۰۰هزار نفر جایی پیدا نخواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از توکیو، راهاندازی اولین سامانه پیشبینی زلزله در مقیاس گسترده در توکیو به کاهش شمار تلفات و آسیبها کمک میکند.
شهر توکیو که با داشتن تراکم جمعیت بسیار بالا ، دیگر فضایی برای ساخت پناهگاههای جدید ندارد امیدوار است با ارایه اطلاعات بیشتر از آشفتگی و آسیبهای ثانویه ناشی از آتش سوزی بکاهد و مردم را برای برنامهریزی قبلی برای رویارویی با زلزله تشویق نماید.
این سامانه هشدار جدید از اطلاعات سازمان هواشناسی استفاده میکند که یک شبکه پیچیده سنجنده را در اعماق زمین در سراسر ژاپن نصب کرده است که شدت زلزله را به محض تکانهای زمین محاسبه میکند.
این سامانه با تشخیص امواج اولیه کار میکند که از کانون زلزله گسترش مییابد و سریعتر از امواج ویرانگر ثانویه حرکت میکند. زمانی که امواج اولیه با شدت خاصی مشخص شد، هشدار زلزله ۳۰ثانیه قبل از رسیدن امواج ثانویه اعلام میشود. شبکه تلویزیونی ان اچ کی هشدارها را تقریبا به اطلاع شنوندگان و بینندگان رادیو و تلویزیونی خود میرساند.
این سامانه ساعت ۹صبح روز دوشنبه به وقت محلی در سازمان هواشناسی ژاپن راهاندازی شد.
هشدار زلزله در رادیو و تلویزیون اناچکی و بزرگترین ایستگاههای تلویزیونی در توکیو پخش میشود.
با این حال این سامانه کامل نیست، آذرخش یا سایر عوامل میتواند در کار این دستگاه اختلال ایجاد کند و در مناطقی که مستقیما بالای گسل پاره شده قرار دارد موثر نخواهد شد زیرا دو موج زلزله تقریبا به طور همزمان دریافت میشود. کسانی که از تلویزیون یا رادیو استفاده نمیکنند نیز متوجه هشدار نمیشوند.
با این حال این سامانه به اعلام یک هشدار سونومی زلزله ۶/۹ریشتری در شمال ژاپن دو دقیقه سریعتر از سامانه هشدار قدیمی کمک کرد. این سازمان همچنین توانست زلزله ۶/۸ریشتری ماه ژوییه را قبل از وقوع هشدار دهد.
در صورت وقوع یک زلزله بسیار شدید مشکل کمبود پناهگاه در توکیو وجود دارد.
هر ساله چندین زلزله خفیف تا متوسط توکیو را میلرزاند.
هر ۷۰سال خط گسل زیر توکیو زلزله فاجعه باری میآفریند که به گفته دانشمندان موعد این زلزله مدتهاست به سرآمده است. آخرین زلزله بزرگ اول سپتامبر سال ۱۹۲۳با قدرت ۸/۳ریشتر اتفاق افتاد که بیش از ۱۴۰هزار کشته برجاگذاشت.
براساس آمارهای دولتی، در صورت وقوع زلزله شدید در توکیو احتمال مرگ ۷۸۰۰تن وجود دارد و این شهر ۱۱۲تریلیون خسارت اقتصادی متحمل خواهد شد.
حدود ۳میلیون نفر از جمعیت ۱۲و نیم میلیون نفری ساکنان توکیو نیاز باید به دنبال سرپناه باشند.
علمی./۱۷۸۶/۱۵۸۴
محصولات رادار
محصولات رادار< صفحه اول
* محصولات رادار امیرآباد
با استفاده از بازتاب اشعه رادارکه در صفحه تصویر منعکس شده و توسط دستگاههای اندازه گیری ، مشخصات سیگنال رسیده ، دقیقأ مورد بررسی قرار میگیرد از این سیگنالها داده های خام W،V ، Z استخراج میشوند که به ترتیب بیان کننده : سرعت ذرات در بسته هوا ، سرعت میانگین بسته هوا و میزان انعکاس میباشند که تنها Z تصحیح شده است و V,W تصحیح شده نیستند از این داده های خام محصولات راداری نظیر PPI ، RHI ، CAPPI ، Vcut ، SRI ، PAC و … استخراج میشود .
شاخص صفحه موقعیت PPI : Plan position Indicator برای دستیـابی به این محصول ، آنتن در ارتفاعی بـــطور عمودی ( Vertical elevation ) ثـــابت میشود . در این حالـــت از سـمـت الــــراس ( Azimuth ) بـیــن صفــر تـــا ۳۶۰ درجـــه امــــواج الــــکترو مغــــناطیسی ارســــال میگردد که در اینحــالت وضعیت تصویر محور مختصــات واقعی منـــاطقی که در آن بـــارندگی اتفـاق میافتد مشخص میگردد .
شاخص محدوده ارتفاع RHI: Range Height Indicator در این وضعیت آنــتن در سمت الـــراس ( آزیموت ) حرکــت داده نمیشود بلکه در جهت مورد نظر ثـــابت میگـردد. در ایــن حالت تصویر از حرکت عمودی آنتن نــاشی مــیشود و بـدین ترتیب محصولات حاصــــله برای شنـــاســایی بـرش عـمودی ابر هـا مورداستفــــاده قرار می گیرد ، بطوریکه میتــوان از آن خصوصیات فیزیـــک ابر ومیزان آب قــابل ریزش را شناسـایی نمود و پــیش بینــی های کوتــــاه مدت و دقیق از میزان بارندگی را فراهم آورد که ایــن اطلاعـــات میتواند برای صــــدور هشدار نسبت به وقوع سیـــلاب یا طوفان بکار رود .
بیشینه نمایش MAX : Maximum Display محصول Maximum Display اطلاعات مربوط به نمایش حداکثر ارتفاع و چگالی درون ابر میباشد . تصویر مذکور از فاصله دو بلندی تحت پوشش آنتن رادار دریافت می گردد . حجم داده های قطبی (مغناطیسی) در برگیرنده جهت (z) برای هر کدام از ستون ها و در جهت (y) شمالی و جنوبی و در جهت (x) هر یک از خطوط سطح افقی بیشترین مقدار را می باشد که در شناسایی و رد یابی توده های فعال و غیر فعال جوی و بر آورد نوع فعالیت آنها در امر باروری ابرها ، تبدیل تگرگ به باران و سایر روشهای تعدیل و تغییر اقلیم بکار برد .
شاخص موقعیت مکان ثابت عرضی CAPPI : Constant Altitude Position Indicator در منطقه تحت پوشش رادار امواج الکترو مغناطیسی از یک زاویه و ارتفاع معین تا ارتفاع دیگری با زاویه مشخص از سمت الراس ( آزیموت ) و با در نظر گرفتن PPI صادر میشود که تصاویر حاصله نتیجه ارسال این امواج به هدف میباشد . بدین ترتیب برای کاربر از سطح زمین تا ارتفاع مورد نظر یک لایه ای مشخص میگردد . ( لایه CAPPI )
شاخص کاذب موقعیت نقشه در عرض ثابت PCAPPI : Pseudo Constatant Altitude Position Indicator در تولید این محصول روش کار و طرز کار آنتن همانند CAPPI است ، با این توضیح که این فرآورده داده های مربوط به ارتفاعات نزدیک به رادار و اطلاعات نقاط پست واقع در دورترین نقطه از رادار را در بر میگیرد . بدین سبب هر چه از مرکز رادار دور شویم در نتیجه قطع نور ارسالی الکترومغناطیسی توسط بلندیهای منطقه اطلاعات لازم از زاویه پایین ترین بلندی فراهم میگردد .
برش عمودی VCU : Vertical Cut این فرآورده در داخل منطقه تحت پوشش رادار در بین دو نقطه مورد نظر از سطح زمین تا ارتفاع معین نشانگر برش عمودی خطی میباشد . این محصول چون از PDF تشکیل شده ، برای راهنمایی بیشتر در صفحه (DisplayManage r ) با دگمه وسطی موس روی تصویر کلیک میکنیم در این حالت بـرای مثال ( maximum CAPPI ) ظاهر میشود .
سقف انعکاس ( پژواک ) ETOP : Echo Top این فرآورده ضمن نشان دادن قویترین انعکاس ( پژواک ) بیانگر سطح بلندیها نیز میباشد .
انعکاس پایهEBAS : Echo Base این محصول برعکس ETOP است یعنی موقعیت ضعیف ترین Echo را نشان میدهد .
نشانگر سرعت سمت الراس ( آزیموت ) VAD VAD : Velocity Azimuth Display نشاندهنده سرعت انتشار در سطح افقی میباشد بدین ترتیب بین سطح زمین و سطوح فوقانی برآیند باد عمودی محاسبه میگردد با این محصول با بدست آوردن میدان باد و سرعت برداری آن مسافت معین سرعت پرتوی( رادیال ) که سمت مخالف بلندی را نشان میدهد نیز مشخص میگردد
درجه سرعت مرحله – ۱ ) VVP-1 : Volume Velocity Processing -1 در این حالت میتوان سرعت پدیده های جوی را در سطوح فوقانی با دقتی بالا کشف و رد یابی کرد ، از این وضعیت این امکان فراهم میگردد که خلبان یک هواپیما را پیش از ورود به منطقه ای که شرایط نامساعد جوی دارد آگاه نمود تا تصمیمات لازم را اتخاذ نماید .
درجه سرعت مرحله – 2 ) VVP-2 : Volume Velocity Processing -2 در این حالت کاربر برای شناسایی سمت و سرعت بادهای افقی در یک ستون عمودی و در سطح افقی در نزدیکی مرکز رادار در بین دو فاصله ( نقطه ) از مرکز رادار استفاده میکند
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کرد.ماهواره هااز دیدگاه کاربردی به دوگروه نظامی وغیرنظامی تقسیم می شوند.درهریک ازاین دو
. گروه , کاربردهای متعددی وجود داردکه درشکل صفحه بعد به تعدادی ازآنها اشاره شده است
همانطورکه ملاحظه می شود,ماهواره هابیشتربرای مقاصد نظامی به کارگرفته می شوند.ماهواره های
نظامی از تنوع بیشتری نیز برخوردار هستند. ضمن اینکه با سرمایه گذاریهای بسیار کلان کشورهای
.صنعتی , ماهواره های نظامی از تکنولوژی پیشرفته تری نیزاستفاده می کنند
سیرتحولات ماهواره های مخابراتی
تااوایل سال ۱۹۶۰میلادی غیراز چندارتباط محدود که توسط دستگاه بی سیم برقرارشده بود, مساله
انتخاب وجود نداشت . به علت ظرفیت کم و تقاضا برای ارتباطات , انباشته بودن طیفهای فرکانس و
.ضعف سیستم انتقال صوتی , تنها وسیله ارتباطی بین قاره ای , کابل تلفن زیر دریایی بود
در سال ۱۹۶۰ میلادی یعنی تقریبا سه سال بعد از پرتاب اولین سفینه شوروی , امریکاییها نخستین
قمرمصنوعی مخابراتی رادرمدارزمین قراردادند.قطراین قمربزرگ ۳۰ متربودودرارتفاع۱۵۰۰کیلومتری
زمین گردش می کرد.این قمر, مجهز به نوعی آیینه بود که امواج راازایستگاههای فرستنده می گرفت
و به ایستگاههای گیرنده که به علت کروی بودن زمین نمی توانستند آنها را به طور مستقیم دریافت
کنند , منعکس می کرد. به این ترتیب اولین ارتباط آزمایشی به وسیله ماهواره بین دو نقطه دور دست
امریکایعنی ازکالیفرنیا تا نیوجرسی برقرارشد. قسمت اعظم انرژی اشعه ای که ازایستگاه فرستنده
ارسال می شد,درفضاپخش وتنها قسمت کوچکی ازآن توسط ماهواره منعکس می شد.برای اینکه اشعه
منعکس شده قابل استفاده شود , لازم بود به وسیله ایستگاه عظیم و پرقدرتی تقویت که نتیجه کار
مطلوب نبود, به خاطر همین , امریکاییها شروع به ساختن قمرمصنوعی مخابراتی جدیدی کردند که
امواج رابه وسیله آنتنهایی اززمین دریافت وپس ازتقویت به سوی ایستگاههای گیرنده زمینی ارسال
کنند. اندیشه استفاده از ماهواره ها به صورت رله برای ارتباطات راه دور ابتدا از سوی
نویسنده معروف داستانهای تخیلی -عمومی ویکی ازبنیانگذاران (Arthur.c.Clarke) آرتو.سی .کلارک ( انجمن انگلیسی بین ستاره هامطرح شدودرمقاله ای درشماره اکتبرسال ۱۹۴۵میلادی مجله ( جهان بی سیم چاپ شد. این مقاله سرآغازی برای شروع فعالیتهای جدی ارتباطات ماهواره ای شد.آقای کلارک با درنظرگرفتن سه ماهواره درارتفاع ۳۶۰۰۰ کیلومتری ازسطح زمین وروی محیط مدار دایره ای شکل . دورکره زمین به فواصل مساوی ازهم , پوشش ارتباط ماهواره ای تمام سطح زمین رامیسرمی دانست بعد از چاپ مقاله کلارک , طی ده سال , سه اختراع مهم انجام شد که مورد استفاده آنهادرساخت
. ماهواره هااست .اولی , سلولهای خورشیدی است که تبدیل کننده نورخورشید به الکتریسیته هستند
دوم , ترانزیستور درانواع مختلف وسوم لامپ تقویت موج رادیویی است .این نوع تقویت کننده هابا
طیف وسیع فرکانس و بازدهی حدود ۲۰ الی ۴۰ درصد , از معمولی ترین نوع تقویت کننده در
. مخابرات ماهواره ای است
درسال ۱۹۶۲ میلادی , تاریخ ارتباطات ورق خوردونخستین ماهواره از نوع رله وتقویت کننده به
نام ( تله استار ) در دهم ژوییه همین سال از سوی امریکا در مدار قرار گرفت و برای اولین بار
برنامه ای ازتلویزیون امریکا توسط این قمرمصنوعی که بربالای اقیانوس اطلس قرارداشت منعکس
. وبرای مردم نمایش داده شدوبه دنبال آن , دومین ماهواره ازهمین نوع چندماه بعد پرتاب گردید
ماهواره تله استاردرمداری که بین ۹۰۰ تا۵۵۰۰ کیلومترازسطح دریاارتفاع داشت , تقریبا هر دو
ساعت ونیم یک بارکره زمین رادورمی زد.چون زمین درهر۲۴ساعت یک باربه دورخود می چرخد
ارتباط بین دو نقطه از زمین فقط چند بار در شبانه روز امکان پذیر بود و این ماهواره تنها مدت
کوتاهی دریک نقطه قابل رویت می ماندکه این مدت متناسب باارتفاع مدارقمرمصنوعی ازسطح دریا
بود.برای برقراری ارتباط دایمی , فقط یک راه به نظر می رسیدوآن اینکه ماهواره بایددربالای یک
نقطه اززمین درارتفاع معینی ثابت بماند که ظاهرا خیلی مشکل بود, ولی عملا وقتی زمان گردش
ماهواره به دور زمین ۲۴ ساعت باشد , همزمان با کره زمین به دور آن خواهد گشت و از نظرما
آسمان بی حرکت خواهدماند. چون هر قمر مصنوعی دریک مداردایره ای حرکت می کندکه مرکز آن
منطبق بر مرکز کره زمین وصفحه این دایره نیز عمود برمحورزمین است .مدار دایره ای ماهواره به
موازات خط استواخواهد بودوهمین طورچون سرعت قمرمصنوعی ازمقدار معینی نمی تواند کمتر
باشد, برای اینکه با همان سرعت در ۲۴ ساعت یک باربه دورزمین بچرخد, باید محیط دایره ای
. مسیرقمر مصنوعی ودرنتیجه ارتفاع مدارآن رابیشترکرد
محاسبات و تجربه های عملی نشان داده که برای این منظور , باید ارتفاع ماهواره از سطح
( .دریا ۳۶۰۰۰ کیلومتر باشد. ( فاصله ای که در آن از طرف زمین نیروی جاذبه به ماهواره وارد نمی شود
این مدار را اصطلاحا مدار ژئوسنکرون می نامند. وقتی که ماهواره به ارتفاع ۳۶۰۰۰ کیلومتری
از سطح دریا رسید, آن را به آرامی منحرف می کنند که در بالای نقاط انتخاب شده باقی بماند
ولی درصورت انحراف ازمسیراصلی ودورشدن ازنقطه دلخواه توسط راکتهای عکس العملی کوچکی
که در آنها تعبیه شده و از ایستگا ههای کنترل زمین هدایت می شوند , آن را دوباره به وضعیت
. مطلوب درمی آورند
بدین ترتیب , سیرتحولات ماهواره های مخابراتی ادامه پیداکرد تا به امروزکه شاهد به کارگیری
. تکنیکهای بسیار پیشرفته دراین سیستم جهت ارتقای سطح کیفیت وافزایش ظرفیت آن هستیم
ماهواره های مخابراتی
گسترش ارتباطات درسطح جهان استفاده ازسیستمهای مخابراتی راباظرفیت وسیعترپوشش بیشتر
وکیفیت بهترایجاب می کند.یکی ازروشهایی که می تواند به طورمناسب جوابگوی نیازهای فعلی
وآتی بشردراین زمینه باشد,استفاده ازماهواره های مخابراتی است ماهواره مخابراتی سفینه ای
است که سیگنالهای الکتریکی را از فرستنده ای بر روی زمین دریافت می کند و آنها را بعد از
تقویت و تغییر فرکانس های حامل , به سمت ایستگاههای زمینی در نقاط دیگر می فرستد. چون
ماهواره های مخابراتی سیگنالهاراتقویت می کنندوبازگشت می دهند بیشتربه عنوان تکرارکننده
و رله شناخته می شوند . ماهواره های مخابراتی معمولا در مدارهای خاصی از کره زمین قرار
می گیرندکه به نظر فرستنده هاوگیرنده های روی زمین ثابت می آیند. به کمک فرستنده ای برروی
زمین ویک ماهواره برروی مدار, می توان سیگنالهارا به گیرنده هایی مستقر در بخشی از زمین
فرستاد که حدود یک سوم سطح زمین را بپوشاند . اولین ماهواره مخابراتی بین المللی از سری
اینتلست با ظرفیت ۲۴۰ کانال تلفنی درسال ۱۹۶۵ میلادی به فضا پرتاب شد و سرآغازی برای
پوشش ارتباطات ماهواره ای در سطح بین المللی گردید. موارداستفاده ماهواره های مخابراتی
وتاثیرفراوان آن برزندگی بشرباعث شده که روزبه روز توجه انسان به این وسیله ارتباطی افزایش
, یابد.کاربردهای وسیع آن درپزشکی , آموزش وپرورش , کشاورزی , انتقال اطلاعات کامپیوتری
برنامه های تلویزیونی وغیره باعث شده که وجودیک ماهواره مخابراتی مستقل برای هرکشوری
امری ضروری باشد . داشتن ماهواره مخابراتی مستقل باعث ایجاد تسهیلات در امر انتقال
اطلاعات کامپیوتری از دانشگاهها به مراکز تحقیقات وبالعکس , هرچه سریعترانجام شدن امور
اقتصادی , پوشش کلیه نقاط کشورازنظربرنامه های تلویزیونی , رادیویی وتلفنی بانصب سریع
آنتنهای گیرنده زمینی درنقاط مختلف کشور, آموزش کشاورزی وپزشکی از راه دور وکاربردهای
. وسیع ومتنوع دیگری خواهد بود
ماهواره های مخابراتی درمدارخاصی مستقرمی شوند که حدود ۳۵۷۸۸ کیلومترازخط استوافاصله
, دارند. هر ماهواره باسرعت و جهتی همسان با کره زمین در حال حرکت است . در این شرایط
ماهواره در مکانی بالای خط استوا نسبت به زمین ثابت می شود.ماهواره های مخابراتی ابتدا
برای ارتباطات تلفنی طراحی شده اند ولی امروزه شاهد ارایه سرویسهای گوناگونی از قبیل
کاربردهای تلویزیونی , تجاری و کنفرانس از راه دور ازطریق ماهواره هستیم اما هنوزسرویس
. تلفنی بالاترین حجم را در بین دیگرسرویسها حفظ کرده است
ادامه مطلب + دانلود...