جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

دانلود کتاب آشنایی با مبانی امنیت شبکه

8,650

بازدید

دانلود کتاب آشنایی با مبانی امنیت شبکه ۳٫۶۰/۵ (۷۲٫۰۰%) ۵ امتیازs

دانلود آشنایی با مبانی امنیت شبکه

دانلود کتاب آشنایی با مبانی امنیت شبکه

دانلود کتاب

امروزه اینترنت یکی از مهم‌ترین مدل‌های ارتباطی در آن، یعنی شبکه جهانی وب (World Wide Web)، تغییرات اساسی در زندگی و روابط بین انسان‌ها ایجاد کرده است. به طوری که در عصر اطلاعات، فعالیت‌­هایی از قبیل اطلاع‌رسانی، کسب‌و‌کار و تجارت، مدیریت و غیره به صورت مجازی انجام می­‌شوند.



نويسنده / مترجم : رمضان عباس نژاد ورزی-فرجی
زبان کتاب : فارسی
حجم کتاب : 1.2 مگابایت
نوع فايل : PDF
تعداد صفحه : 51

 ادامه مطلب + دانلود...

دانلود کتاب آی پی فایر

4,250

بازدید

دانلود کتاب آی پی فایر ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز

دانلود کتاب آی پی فایر

همانگونه که می دانید لینوکس یک سیستم عامل متن باز می باشد که دارای توزیع های فراوانی با کارکردهای تخصصی می باشد. در این کتاب ما می خواهیم با یکی از این توزیع ها که در زمینه امنیت فعالیت می کند آشنا بشویم؛ آی پی فایر( فایروال ).



نويسنده / مترجم : محمد مرتجی
زبان کتاب : فارسی
حجم کتاب : 1.6 مگابایت
نوع فايل : PDF
تعداد صفحه : 7

 ادامه مطلب + دانلود...

توپولوژی های فایروال

789

بازدید

توپولوژی های فایروال ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز
برای پیاده سازی و پیکربندی فایروال ها در یک شبکه از توپولوژی های متفاوتی استفاده می گردد. توپولوژی انتخابی به ویژگی های شبکه و خواسته های موجود بستگی خواهد داشت. در این رابطه گزینه های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به بررسی برخی از نمونه های متداول در این زمینه خواهیم پرداخت. سناریوی اول: یک فایروال Dual-Homed در این توپولوژی که یکی از ساده ترین و در عین حال متداولترین روش استفاده از یک فایروال است، یک فایروال مستقیماً و از طریق یک خط Dial-up، خطوط ISDN و یا مودم های کابلی به اینترنت متصل می گردد. در توپولوژی فوق امکان استفاده از DMZ وجود نخواهد داشت. برخی از ویژگی های این توپولوژی عبارت از:
فایروال مسئولیت بررسی بسته های اطلاعاتی ارسالی با توجه به قوانین فیلترینگ تعریف شده بین شبکه داخلی و اینترنت و برعکس را برعهده دارد.


نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

دانلود کتاب هانی پات و هانی نت

7,876

بازدید

دانلود کتاب هانی پات و هانی نت ۲٫۵۶/۵ (۵۱٫۱۱%) ۹ امتیازs
دانلود رایگان کتاب هانی پات ، هانی نت

هانی پات  Honeypot ها یک تکنولوژی تقریبا جدید و شدیداً پویا هستند. همین ماهیت پویا باعث می شود که به راحتی نتوان آنها را تعریف کرد. Honeypot ها به خودی خود یک راه حل به شمار نرفته و هیچ مشکل امنیتی خاصی را حل نمی کنند، بلکه ابزارهای بسیار انعطاف پذیری هستند که کارهای مختلفی برای امنیت اطلاعات انجام می دهند و تأثیر شگرفی بر امنیت سازمان می گذارند. همچنین در این کتاب هانی نت ها هم توضیح داده شده است.
این فن آوری با تکنولوژی هایی مانند فایروالها و سیستم های شخیص نفوذ IDS متفاوت است چرا که آنها مسائل امنیتی خاصی را حل کرده و به همین دلیل راحت تر تعریف میشوند.
تعریف honeypot کار سخت تری است ، چرا که آنها در پیشگیری ، تشخیص ، جمع آوری اطلاعات و کار های دیگری مورد استفاده قرار می گیرند ، اما حالت دفاعی ندارند و به عبارتی کار امنیتی نمیکنند اما بر امنیت شبکه به شدت تاثیر میگذارند.

فهرست مطالب:

هانی پات چیست؟
انواع هانی پات
کاربرد های هانی پات
مکانیزم های جمع آوری اطلاعات در هانی پات ها
مکانیزم های تحلیل اطلاعات در هانی پات ها
گام های راه اندازی و به کارگیری یک هانی پات
و در نهایت آیا هانی پات ها و هانی نت ها مفید هستند؟



نويسنده / مترجم : عباس عظیمی
زبان کتاب : فارسی
حجم کتاب : 3 مگابایت
نوع فايل : pdf
تعداد صفحه : 75

 ادامه مطلب + دانلود...

آموزش قرار دادن یک برنامه در فایروال ویندوز (جهت جلوگیری از باطل شدن سریال نرم افزار)

530

بازدید

آموزش قرار دادن یک برنامه در فایروال ویندوز (جهت جلوگیری از باطل شدن سریال نرم افزار) ۳٫۵۰/۵ (۷۰٫۰۰%) ۲ امتیازs

بسیاری از نرم افزارهای خارجی که در سایت های دانلود فارسی زبان ارائه شده است، به همراه سریال تقلبی و یا Crack می باشد.
برخی ازنرم افزارها بعد از نصب و رجیستر شدن، برای اطمینان از قانونی بودن سریال، به سایت خودشان وصل می شوند تا قانونی بودن سریال نرم افزار را چک کنند. این نرم افزار ها به محض چک کردن سریال، غیر فعال (Expire) می شوند و کاربر امکان کار با نرم افزار را نخواهد داشت. (به دلیل غیر قانونی بودن سریال نرم افزار)……..


نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

فایروال چیست و چگونه کار میکند؟

1,126

بازدید

فایروال چیست و چگونه کار میکند؟ ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱ امتیاز


نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

امنیت در اینترنت

678

بازدید

امنیت در اینترنت ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۳ امتیازs
آیا تا به حال در مورد امنیت کامپیوتر  خود، وقتی Online هستید فکر کردید؟ آیا تاکنون به اهمیت اطلاعاتتان و خطر دسترسی دیگران به این اطلاعات توجه کرده اید ؟ آیا با مفاهیم امنیتی کامپیوتر آشنا هستید؟ آیا راه های مقابله با عوامل خارجی و مخرب را می دانید؟ در این نوشتار سعی شده است تا با مفاهیم اصلی و پایه ای امنیت در شبکه و اینترنت آشنا شوید همچنین منابع مختلف جهت بالابردن ایمنی کامپیوترتان معرفی شده است. برای رسیدن به این مهم مفاهیم پایه زیر مدنظر هستند
۱٫       فایروال (Firewall)
۲٫       ویروس کشها (Anti Virus)
۳٫       گروه های خبری (News Group)
۴٫       Chat Room
۵٫       نرم افزارهای Adware
۶٫       Home Page Hijackers
۷٫       Scum Ware
۸٫       Pop Ups
۹٫       Spam Service Messanger
۱۰٫   Windows Updates
لیست فوق دربرگیرنده مفاهیم پایه ای در امنیت اینترنت می باشد که در این نوشتار هریک به تفکیک مورد بحث قرار خواهد گرفت.
Firewall
فایروال سخت افزار یا نرم افزاری جهت محافظت کامپیوتر در برابر حملات افراد ناشناس می باشد. نوع سخت افزاری آن نظیر Pix Firewall  بیشتر در ادارات و سازمانهای بزرگ مورد استفاده می باشد و در کامپیوترهای شخصی و مصارف محدود غالبا از انواع نرم افزاری آن استفاده می شود.
وقتی به اینترنت وصل هستید فایروال کلیه ترافیک اطلاعات رد و بدل شده را کنترل می نماید و در این راستا تابع قوانینی است که اهم آنها در زیر آمده است
الف- از ترافیک شدید ناشی از یک آدرس مشخص جلوگیری می نماید
ب- جلوگیری از نوع خاص پروتکلها نظیر Telnet  و FTP که به کاربران دیگر اجازه دسترسی به کامپیوترتان را می دهد .
ج- از ترافیکهای مشکوک جلوگیری می نماید.
د- از کاوش کاربران ناشناس روی کامپیوتر جلوگیری می نماید.
و- فایلهای خاصی که سبب کاهش ایمنی می شود Block می شوند
وقتی به اینترنت وصل هستید کامپیوترتان آدرس خاصی و منحصر به فردی بنام IP بخود می گیرد. توسط این آدرس کاربران دیگر در نقاط مختلف قادر خواهند بود توسط روشهایی به کامپیوترتان دسترسی یافته و آن را کاوش نمایند.
 
معرفی فایروال
شما می توانید از نسخه آزمایشی مجانی Trustix Personal Firewall برروی کامپیوترتان و Trustix Enterprise Firwall در شبکه سازمان یا شرکتتان استفاده نمایید. برای دسترسی به این فایروالها به آدرسهای زیر مراجعه نمایید.
http://www.personalfirewall.trustix.com/index.html
http://firewall.trustix.com/small
فایروال Windows XP
شرکت مایکروسافت نسخه ضعیف و محدود شده ای را در سیستم عامل خود قرارداده است که افراد متخصص در زمینه IT را به نوعی متحیر ساخته است. این فایروال بسیار محدود عمل کرده و تنها ایجاد ترافیک یک طرفه می نماید که البته در Service Pack 2 شرکت مایکروسافت سعی در اصلاح آن شده است.
نتیجه آنکه اگر نیاز به محافظت سیستم کامپیوتری خود از حمله اشخاص ناشناس دارید فایروال نصب کنید.
ویروس کشها :
ویروس چیست ؟ آیا با ویروس آشنا هستید؟
کامپیوتر شما نمی تواند بدون وجود ویروس کشها در امان باشد و به فعالیت معمولی خود بدون هیچگونه مشکلی ادامه دهد. ویروس در واقع برنامه نرم افزاری کوچکی است که ممکن است به برنامه های دیگر بچسبد و یا بطور مستقل به فعالیت مخرب خود بپردازد. ویروسها قادر هستند بدون وابستگی به ماهیت کاربر خود تکثیر شده و نسخه های متعدد شبیه خود را بوجود آورد. تکثیر مداوم و سرایت آن به کامپیوترهای دیگر علاوه بر به هدر رفتن منابع سخت افزاری سبب مختل شدن نرم افزارهای مختلف می شود و یا ممکن است صدمات جبران ناپذیری به کامپیوتر و BIOS سیستم بزند. ویروسها از لحاظ دسته بندی کلی به Virus و Trojan و Worm تقسیم می شوند.
برای محافظت کامپیوتر نیاز به نصب ویروس کش مناسب و بروزرسانی لیست ویروسهای آن است . نرم افزار ضد ویروس Trustix ویروس کشی جدید و قدرتمند می باشد که توسط شرکت Trustix به بازاز عرضه شده است. برای تهیه نسخه مجانی آن به آدرس http://antivirus.trustix.com مراجعه کنید.
گروه خبری  News Group
گروه خبری ، محلی برای گفتگو کاربران مختلف در مورد مطالب متنوع می باشد که معمولا این مطالب در قالب نوشتار است. کاربران مختلف این مطالب را خوانده به آنها جواب می دهند. یکی دیگر از امکانات این گروه ها امکان به اشتراک گذاری اطلاعات مختلف نظیر مقاله ، فیلم ، عکس و موسیقی است . در سالهای اخیر شاهد بوجود آمدن روزنامه های الکترونیکی در قالب این گروه های خبری هستیم.گروه های خبری می تواند  مفید و سرگرم کننده و یا گاهی مخرب است. گروههای خبری زیادی در مورد موضوعات مختلف وجود دارند نظیر گروههای کامپیوتری ، فیلم و . . .
متاسفانه در سالهای اخیر گروههای غیر اخلاقی و غیر قانونی بوجود آمده اند که لزوم پرهیز از آنها بخصوص برای نوجوانان امری جدی است. باندهای بزهکاری خاصی روی اینترنت وجود دارند که با ترویج افکار خاص اهداف خود را دنبال می کنند لذا هر آنچه در این گروه های خبری است نباید باور کرد. مدارس معمولا این گروههای خبری را محدود می سازند .

Chat Room
امروزه کمتر جوانی با مفهوم چت در اینترنت آشنا نیست. در واقع چت راهی برای ارتباط مردم در اقصی نقاط عالم می باشد. آیا با مضرات چت آشنا هستید؟ آیا به راستی با چه کسی گفتگو می کنید؟ آیا طرف مقابلتان را می شناید؟ فریب جوانان و نوجوانان از طریق چت امری است که از جانب گروه های بزهکاری صورت می گیرد.
 Adware
Adware ها راهی برای تبلیغ محصولات روی اینترنت می باشد و هدف آن   فروش بیشتر و درنتیجه کسب سود بیشتر است. سایتها و ابزارهای مختلفی هستند که با آنها پیشنهاد آگهی های Banner می شود . شما نیاز به پرداخت پول جهت دیدن این نوع تبلیغات ندارید بلکه آنها بطور خودکار و ناخواسته روی کامپیوتر شما باز شده و موجب آزار شما می شوند . حتی دیده شده باز شدن بعضی از این پنجره ها سبب محاوره کوتاه Banner با کاربر شده و نرم افزارهای خاصی روی سیستم شما بطور ناخواسته نصب می شود که ممکن است سبب سوء استفاده از منابع کامپیوترتان توسط کاربران ناشناس شود. برای مقابله با این برنامه ها استفاده از Trustix Personal Firewall توصیه می شود.
Home Page Hijackers
Hijackerها نرم افزارهایی هستند که بطور ناخواسته روی کامپیوتر نصب می شوند و به محض نصب یکی از این نرم افزارهای مزاحم Home Page کامپیوتر شما تغییر کرده و سایت خاصی جایگزین آن می شود. در واقع Hijacker ها منشا فایل خود را در Startup Folder یا Registry Run Key قرار می دهند و به محض روشن شدن کامپیوتر و بالا آمدن سیستم عامل اجرا خواهند شد. این روند ، روندی نا خواسته و مخرب است که حتی در صورت تمایل کاربر به برگرداندن Home Page ، Hijacker دوباره آن را به حالت اول در می آورد. لذا نیاز به کشف محل نرم افزار Hijacker و حذف آن از سیستم است.
 Scum Ware
نرم افزارهایی هستند که ممکن است بطور انتخابی و یا ناخواسته روی سیستم کامپیوتر نصب شوند. این نرم افزارها کاربر را قادر می سازد تا منابع خود را روی اینترنت به اشتراک گذارد و یا از منابع به اشتراک گذاشته دیگران استفاده نماید. نرم افزار Kazaa یکی از نرم افزارهایی است که توسط کاربر روی سیستم نصب می شود و امکان به اشتراک گذاری را فراهم می آورد.تنها با مراجعه به سایت Download.com متوجه شدم این نرم افزار هفت میلیون بار Download شده و مورد استفاده قرارگرفته است. نسخه های ناخواسته Scum ware ها روی سیستم نصب می شوند که لینکهای تبلیغاتی و گاها غیر تبلیغاتی سایتهای مختلف را بدون در نظر گرفتن تمایل کاربر به کامپیوترتان مرتبط می سازد.
Pop Ups
وقتی Website ای را باز می کنید پنجره های کوچکی خودکار باز می شوند که حاوی مطالب تبلیغاتی در هر زمینه ای هستند.نمی توان گفت اینکار ریسک جدی در امنیت کامپیوتر است اما بسیار آزاردهند می باشد. تکنیک جدید برای استفاده از پنجره Pop Ups قراردادن این پنجره هادر پایین صفحه website  می باشد. آیا تا به حال با بستن پنجره ای بازشدن پنجره ناخواسته دیگری را تجربه کرده اید؟ نرم افزارهای مختلفی برای مقابله با Pop Upها بوجود آمده اند که به Anti pop ups  معروفند.بهترین روشی که برای مقابله وجود دارد نصب Google Toolbar می باشد که علاوه بر امکان جستجو روی اینترنت از باز شدن این گونه پنجره ها جلوگیری می نماید.
http://toolbar.google.com
Messanger Service Spam
زمانیکه شرکت مایکروسافت ویندوز NT خود را به بازار عرضه کرد سرویس خاصی را در قلب سیستم عامل قرارداد که این سرویس در ویندوز ۲۰۰۰ و ویندوز XP هم قرارگرفت. کسی واقعا دلیل فعال شدن این سرویس را در سیستم عامل ویندوز نمی داندو تنها این سرویس Spammerها را قادر می سازد وقتی به اینترنت وصل هستید تبلیغات مزاحمت ساز  را برایتان ارسال نمایند. آیا از اینکه کامپیوتر شما سرویسی برای استفاده دیگران دارد ناراحت نیستید؟ با نصب Service Pack2 در ویندوزXP قادر به از کارانداختن این سرویس خواهید شد.
Windows Update
وقتی ویندوز جدیدی نصب می کنید این ویندوز بروزرسانی نشده است. لذا نیاز به Update آن دارید. سرویسی در ویندوز وجود دارد که وقتی به اینترنت وصل هستید سیستم شمارا Scan کرده و به شما پیغام می دهد که آیا نیاز به نصب Update جدید هست؟ برای بروزرسانی ویندوز کامپیوتر خود به سایت مایکروسافت مراجعه نمایید.
راه های مصونیت از خطرات اینترنتی
آیا هرگز شده است با پلاکاردی که مشخصات شخصی شما، مثل نام، آدرس و شماره تلفن روی آن نوشته شده است در خیابان های شهر قدم بزنید.
با این حال بسیاری از مردم از روی سهل انگاری زمانی که در اینترنت هستند، این اطلاعات را در اختیار دیگران قرار می دهند.
اما اگر احتیاط نکنید ممکن است رایانه شما به ویروس آلوده شود، یا اطلاعات شخصی شما در اختیار خیلی ها قرار گیرد و جعبه پست الکترونیکی شما از آگهی های ناخواسته تبلیغاتی پر شود.
اما برای مصون ماندن از این خطرات و مشکلات، راه های ساده ای پیش رو دارید.
یکی از ساده ترین راه های پرهیز از مشکلات، خودداری در استفاده از نرم افزارهای مرورگر شرکت “مایکروسافت” است.
حساب های جداگانه پست الکترونیکی می تواند به خصوصی ماندن فعالیت های شما کمک کند
برنامه های مایکروسافت به این دلیل هدف سوء استفاده قرار می گیرد که عمومیت دارند. اکثریت قریب به اتفاق ویروس های رایانه ای و تخلفات، نقاط آسیب پذیر مرورگرهای مایکروسافت را هدف می گیرند و اگر استفاده از آن را کنار بگذارید از بسیاری از آنها پرهیز کرده اید.
در صورتی که روی رایانه خود سیستم عامل مکینتاش یا “لینکس” را نصب کنید، حداکثر محکم کاری را به خرج داده اید.
اما همین که برای خواندن ای میل ها، گردش در اینترنت یا اداره یک “وب سرور” (web server) از برنامه های مایکروسافت استفاده نکنید گام بزرگی برداشته اید.
جایگزین های زیادی هست که می توان به جای برنامه “اینترنت اکسپلورر” (Internet Explorer)، “اوت لوک” (Outlook) و “آی آی اس” ( Internet Information Server) به کار برد که به همان خوبی کار می کند.
بسیاری از این برنامه ها رایگان و از طریق اینترنت قابل دسترسی است.
اگر نمی توانید یا نمی خواهید برنامه های مایکروسافت را کنار بگذارید، حداقل اطمینان حاصل کنید که آخرین پیوست های امنیتی “اینترنت اکسپلورر”، “اوت لوک” و “آی آی اس” را نصب می کنید.
همچنین حتما باید نرم افزار ضد ویروس روی رایانه داشته باشید و آن را مرتبا روزآمد کنید.
همچنین اگر از ارتباط “باند پهن” (اینترنت با سرعت بالا) استفاده می کنید باید حتما برنامه های معروف به “فایر وال” (دیوار دفاعی) را نصب کنید که رایگان هستند.
اگر نگران فراموش کردن کلمات رمز یا نگران فاش شدن آنها هستید، بهتر است برای نگهداری آنها از برنامه ای به نام صندوق ایمنی کلمات رمز استفاده کنید.
این برنامه، کلمات رمز را در نقطه ای از رایانه نگهداری می کند و خود به وسیله یک کلمه رمز محافظت می شود.
استفاده از پست الکترونیکی نیز با خطرات زیادی همراه است. اصل بنیادی در استفاده از پست الکترونیکی این است که نسبت به هر پیام غیرمنتظره مشکوک باشید.
روی پیام هایی که از غریبه ها دریافت می کنید و دارای پیوست است کلیک نکنید و بلافاصله آن را پاک کنید. بسیاری از موفق ترین ویروس ها در داخل فایل های پیوست پنهان می شوند.
همچنین مفید است برای خصوصی ماندن فعالیت های خود، برای کارهای مختلف از آدرس مختلف پست الکترونیکی استفاده کنید.
رمز عبور خود را در مکان امنی قرار دهید
مثلا برای تبادل پیام با افراد نزدیک به خود از یک آدرس استفاده کنید و برای استفاده از سیستم پیام های فوری ( instant messaging) آدرس دیگری را به کار گیرید.
اگر در جعبه پست الکترونیکی خود آگهی های ناخواسته دریافت می کنید، می توانید آدرس پست الکترونیکی خود را عوض کنید.
مهم ترین چیزی که باید به هنگام مرور اینترنت به خاطر داشته باشید این است که نباید اطلاعات شخصی خود را مگر در صورت لزوم واگذار کنید.
تقضا برای دریافت اطلاعات شخصی از سوی بانک ها و واگذرکنندگان کارت های اعتباری منطقی است، اما بسیاری از سایت ها هستند که این اطلاعات را طلب می کنند، اما در ازای آن خدمات ارزشمندی ارائه نمی کنند.
سایت هایی وجود دارد که به شما می گوید مرورگری که شما از آن استفاده می کنید چه اطلاعاتی از شما را در اختیار دیگران می گذارد. همین سایت ها ابزاری برای پیشگیری از نشت اطلاعات شخصی شما عرضه می کنند.
یکی از مفیدترین ابزارها، برنامه هایی است که به شما اجازه می دهد “کوکی”های (Cookies  ) خود را مشاهده و اداره کنید. کوکی، فایلی است که وب سایت ها روی رایانه شما نصب می کنند تا در دفعات بعدی شما را شناسایی کنند.



نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

فـایـروال (سپر اینترنتی)

526

بازدید

فـایـروال (سپر اینترنتی) ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱ امتیاز
فایروال وسیله ای است که کنترل دستی و به یک شبکه با بنا بر سیاست امنیتی شبکه تعریف می کند. علاوه بر آن از آنجایی که معمولاً یک فایروال بر سر راه ورودی یک شبکه می نشـیند لذا برای ترجمـه آدرس شبـکه نیـز بکـار گرفتـه می شود.
مشخه های مهم یک فایروال قوی و مناسب جهت ایجاد یک شبکه امن عبارتند از:
۱ – توانایی ثبت و اخطار: ثبت وقایع یکی از مشخصه های بسیار مهم یک فایروال به شمار می شود و به مدیران شبکه این امکان را می دهد که انجام حملات را کنترل کند. همچنین مدیر شبکه می تواند با کمک اطلاعات ثبت شده به کنترل ترافیک ایجاد دشه توسط کاربران مجاز بپردازد. در یک روال مناسب، مدیر می تواند براحتی به بخشهای مهم از اطلاعات ثبت شده دسترسی پیدا کند. همچنین یک فایروال خوب باید بتواند علاوه بر ثبت وقایع، در شرایطی بحرانی، مدیر شبکه را از وقایع مطلع کند و بر وی اخطار بفرستد.
۲ – بازدید از حجم بالایی از بسته های اطلاعات: یکی از تستهای یک فایروال، توانایی آن در بازدید حجم بالایی از بسته های اطلاعاتی بدون کاهش چشمگیری کارایی شبکه است. حجم داده ه ای که یک فایروال می تواند کنترل کند برای شبکه های مختلف متفاوت است اما یک فایروال قطعاً نباید به گلوگاه شبکه تحت حفاظتش تبدیل شود. عوامل مختلفی در سرعت پردازش اطلاعات توسط فایروال نقش دارند، بیشترین محدودیتها از طرف سرعت پردازنده و بهینه سازی که نرم افزار برکارایی فایروال تحمیل می شوند، عامل محدودکننده دیگر می تواند کارتهای واسطی باشد که بر روی فایروال نصب می شوند. فایروالی که بعضی کارها مانند صدور اخطار، کنترل دسترسی مبتنی بر URL و بررسی وقایع ثبت شده را به نرم افزارهای دیگر می سازد از سرعت و کارایی بیشتر و بهتری برخوردار است.
۳ – سادگی و پیکربندی: سادگی و پیکربندی شامل امکان راه اندازی سریع فایروال و مشاهده سریع خطاها و مشکلات است. در واقع بسیاری از مشکلات امنیتی که دامنگیر شبکه های می شود به پیکربندی غلط فایروال بر می گردد. لذا پیکربندی سریع و ساده یک فایروال، امکان بروز خطا را کم می کند. برای مثال امکان نمایش گرافیکی معماری شبکه و یا ابزاری که بتواند سیاستهای امنیتی شبکه را به پیکربندی ترجمه کند، برای یک فایروال بسیار مهم است.
۴ – امنیت و افزودگی فایروال: امنیت فایروال خود یکی از نکات مهم در یک شبکه امن است. فایروالی که نتواند امنیت خود را تامین کند، قطعاً اجازه ورود هکرها و مهاجمان را به سایر بخشهای شبکه نیز خواد داد. در دو بخش از فایروال، تامین کننده امنیت و شبکه است:
الف: امنیت سیستم عامل فایروال: اگر نرم افزار فایروال بر سیستم عامل جداگانه ای کار می کند، نقاط ضعف امنیتی سیستم عامل، می تواند نقاط ضعف فایروال نیز به حساب بیاید. بنابراین امنیت و استحکام سیستم عامل فایروال و بروزرسانی آن از نکات مهم در امنیت فایروال است.
۵ –  دسترسی امن به فایروال جهت مقاصد مدیریتی: یک فایروال باید مکانیزمهای امنیتی خاصی را برای دسترسی مدیران شبکه در نظر بگیرد. این روشها می تواند رمزنگاری را همراه با روشهای مناسب تعیین هویت بکار گیرد تا بتواند در مقابل نفوذگران تاب بیاورد.
انواع فایروال:
انواع مختلف فایروال کم و بیش از کارهایی را که اشاره کردیم، انجام می دهند، اما روش انجام کار توسط انواع مختلف، متفاوت است که این امر منجر به تفاوت در کارایی و سطح امنیت پیشنهادی فایروال می شود. بر این اساس فایروال ها را به ۵ گروه تقسیم می کنند.
۱ – فایروال های سطح مدار (Circuit-Level): این فایروالها به عنوان یک رله برای ارتباطات TCP عمل می کنند. آنها ارتباط TCP را با رایانه پشتشان قطع می کنند و خود به جای آن رایانه به پاسخگویی اولیه می پردازند. تنها پس از برقراری ارتباط است که اجازه می دهند تا داده به سمت رایانه مقصد جریان پیدا کند و تنها به بسته های داده ای مرتبط اجازه عبور می دهند. این نوع از فایروالها هیچ داده برون بسته های اطلاعات را مورد بررسی قرار نمی دهند و لذا سرعت خوبی دارند. ضمناً امکان ایجاد محدودیت بر روی سایر پروتکلها (غیر از TCP) را نیز نمی دهند.
۲ – فایروالهای پروکسی سرور: فایروالهای پروکسی سرور به بررسی بسته های اطلاعات در لایه کاربرد می پردازند. یک پروکسی سرور درخواست ارائه شده توسط برنامه های کاربردی پشتش را قطع می کند و خود به جای آنها درخواست ارسال می کند. نتیجه درخواست را نیز ابتدا خود دریافت و سپس برای برنامه های کاربردی ارسال می کند. این روش با جلوگیری از ارتباط مستقیم برنامه با سرورها و برنامه های کاربردی خارجی امنیت بالایی را تامیـن می کند. از آنجایی که این فایروالها پروتکلهای سطح کاربرد را می شناسند، لذا می توانند بر مبنای این پروتکها محدودیتهایی را ایجاد کنند. همچنین آنها می توانند با بررسی محتوای بسته های داده ای به ایجاد محدودیتهای لازم بپردازند. البته این سطح بررسی می تواند به کندی این فایروالها بیانجامد. همچنین از آنجایی که این فایروالها باید ترافیک ورودی و اطلاعات برنامه های کاربردی کاربر انتهایی را پردازش کند، کارایی آنها بیشتر کاهش می یابد. اغلب اوقات پروکسی سرورها از دید کاربر انتهای شفاف نیستند و کاربر مجبور است تغییراتی را در برنامه خود ایجاد کند تا بتوان داین فایروالها به کار بگیرد. هر برنامه جدیدی که بخواهد از این نوع فایروال عبور کند، باید تغییراتی را در پشته پروتکل فایروال ایجاد کرد.
۳ – فیلترهای Nosstateful packet: این فیلترها روش کار ساده ای دارند. آنها بر مسیر یک شبکه می نشینند و با استفاده از مجموعه ای از قواعد، به بعضی بسته ها اجازه عبور می دهند و بعضی از دیگر را بلوکه می کنند، این تصمیمها با توجه به اطلاعات آدرس دهی موجود در پروتکلهای لایه شبکه مانند IP و در بعضی موارد با توجه به اطلاعات موجود در پروتکلهای لایه انتقال مانند سرآیندهای TCP و UDP اتخاذ می شود. این فیلترها سرویسهای مورد نیاز شبکه جهت محافظت داشته باشند، همچنین این فیتلرها می توانند سریع باشند چون همانند پروکسی ها عمل نمی کنند و اطلاعاتی درباره پروتکلهای لایه کاربرد ندارند.
۴ – فیلترهای Stateful packet: این فیلترها بسیار باهوشتر از فیلترهای ساده هستند. آنها تقریباً تمامی ترافیک ورودی را بلوکه می کنند اما می توانند به ماشینهای پیشتشان اجازه بدهند تا به پاسخگویی بپردازند. آنها این کار را با نگهداری رکورد اتصالاتی که ماشینهای پشتشان درلایه انتقال ایجاد می کنند، انجام می دهند. این فیلترها، مکانیزم اصلی مورد استفاده جهت پیاده سازی فایروال در شبکه های مدرن هستند. این فیلترها می توانند ردپای اطلاعات مختلف را از طریق بسته هایی که در حال عبورند ثبت کنند. برای مثال شماره پورت های UDP , TCP مبدأ و مقصد، شماره ترتیب TCP و پرچمهای TCP. بسیاری از فیلترهای جدید Stateful می توانند پروتکلهای لایه کاربرد مانند HTTP , FTP را تشخیص دهند و لذا می توانند اعمال کنترل دسترسی را با توجه به نیازها و سرعت این پروتکلها انجام دهند.
۵ – فایروالهای شخصی: فایروالهای شخصی، فایروالهایی هستند که بر روی رایانه های شخصی نصب می شوند. آنها برای مقابله با حملات شبکه ای طراحی شده اند. معمولاً از برنامه های در حال اجرا در ماشین آگاهی دارند و تنها به ارتباطات ایجاد شده توسط این برنامه ها اجازه می دهند که به کار بپردازند نصب یک فایروال شخصی بر روی یک PC بسیار مفید است زیرا سطح امنیت پیشنهادی توسط فایروال شبکه را افزایش می دهد. از طرف دیگر از آنجایی که امروزه بسیاری از حملات از دورن شبکه حفاظت شده انجام می شوند، فایروال شبکه نمی تواند کاری برای آنها انجام دهد و لذا یک فایروال، شخصی بسیار مفید خواهد بود. معمولاً نیازی به تغییر برنامه جهت عبور از فایروال شخصی نصب شده (همانند پروکسی) نیست.
موقعیت یابی برای فایروال:
محل و موقعیت نصب فایروال همانند انتخاب نوع صحیح فایروال و پیکربندی کامل آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نکاتی که باید برای یافتن جای مناسب نصب فایروال در نظر گرفت عبارتند از:
۱ – موقعیت و محل نصب از لحاظ توپولوژیکی: معمولاً مناسب به نظر می سد که فایروال را در درگاه ورودی/خروجی شبکه خصوصی نصب کنیم. این امر به ایجاد بهترین پوشش امنیتی برای شبکه خصوصی با کمک فایروال از یک طرف و جداسازی شبکه خصوی از شبکه عموی از طرف دیگر کمک می کند.
۲ – قابلیت دسترسی و نواحی امنیتی: اگر سرورهای وجود دارند که باید برای شبکه عمومی در دسترس باشند، بهتر است آنها را بعد از فایروال و در ناحیه DMZ قرار دهید. قرار دادن این سرورها در شبکه خصوصی و تنظیم فایروال جهت صدور اجازه به کاربران خارجی برای دسترسی به این سرورها برابر خواهد بود با هک شدن شبکه داخلی. چون شما خود مسیر هکرها را در فایروال باز کرده اید، در حالی که با استفاده از ناحیه DMZ، سروهای جدا هستند، لذا اگر هکرها بتوانند به نحوی به این سرورها نفوذ کنند باز هم فایروال را پیش روی خود دارند.
۳ – مسریابی نامتقارن: بیشتر فایروالهای مدرن سعی می کنند اطلاعات مربوط به اتصالات مختلفی را که از طریق آنها شبکه داخلی را به شبکه عمومی وصل کرده است، نگهداری کنند. این اطلاعات کمک می کنند تا تنها بسته های اطلاعاتی مجاز به شبکه خصوصی وارد شوند. در نتیجه حائز اهمیت است کمه نقطه ورود و خروج تمامی اطلاعات به / از شبکه خصوصی از طریق یک فایروال باشد.
۴ – فایروالهای لایه ای: در شبکه های با درجه امنیت بالا بهتر است از دو یا چند فایروال در مسیر قرار گیرند. اگر اولی با مشکلی روبرو شود، دومی به کار ادامه می دهد. معمولاًٌ بهتر است دو یا چند فایروال مورد استفاده از شرکتهای مختلفی باشند تا در صورت وجود یک اشکال نرم افزاری یا حفره امنیتی در یکی از آنها سایرین بتوانند امنیت شبکه را تامین کنند.
با وجود هکرهها، باجگیران و خلافکارن دنیای اینترنت که در همه قسمتهای اینترتنت پرسه می زنند باید از خودتا مراقبت کنید. ما به شما کمک می کنیم تا بتوانید با خیال راحت و امنیت کامل در اینترنت سیر کنید.
اینترنت مکانی ترسناک و پر از انواع و اقسام مجرمان است. همه ما افتخار می کنیم که گیر باج گیران اینترنتی نیفتاده ایم. اما جرایم اینترنتی روز به روز در حال گسترش است. بدتر از آن، کامپیوترها تقریباً خنگ هستند –اگر مراقب نباشید- خودشان را حتی وقتی شما نباشید، تسلیم مجرمان می کنند. از بسیاری جهات، اینترنت شبیه به غرب وحشی است.  یکی صحرای گسترده و بی قانون که پر از راهزنان است. اما شما می توانید با انجام چند  عمل ساده در مقابل مجرمان اینترنتی محافظت کنید.
اولین قدم برای مطمئن شدن از یک امنیت کامپیوترتان، نصب یک فایروال است تا موقع وصل به اینترنت از شما محافظت کند، مخصوصاً اگر اتصال پهن باند داشته باشید که دائماً وصل است این موضوع برایتان اهمیت بیشتری پیدا می کند. اما به هر حال باید مطابق با نیازتان عمل کنید. تحقیقات اخیر نشان داده، کامپیتوتری که کاملاً بدون محافظ به اینترنت وصل می شود، در عرض تنها ۱۲۱ دقیقه می تواند مورد هجوم ویروس ها و فایل های هکی قرار گیرد.
اگر روی کامپیوترتان فایروال نصب کنید، مثل این است که ماشینتان را جایی پارک کنید و پنجره ها را باز بگذارید، بدین ترتیب خودتان به دنبال دردسر می گردید. بسیاری از این سیستم عامل ها این توانایی را دارند که فایروال های اولیه را خود نصب کنند و این برای شروع خوب است، اگر ویندوز xp نصب کرده اید، راهنمای مایکروسافت شما را در این فرایند هدایت می کند. معمولاً یک سری تنظیمات سیستمی کوچک لازم است تا بتوانید فایرولتان را راه انداز کنید.
اگر از یک مودم جداگانه برای اتصال به اینترنت استفاده می کنید و یا از یک روتر به عنوان مدخل شبکه تان استفاده می کنید، اغلب آنها برای خود یک فایروال توکار فایروال دارند. مودم های اکسترنال (External) و روترها یک فایروال داخلی دارند. راهنمای کارخانه سازنده را خیلی دقیق بخوانید تا بفهمید چگونه با سیستمتان کار می کند و در نتیجه می توانید میزان محافظت بیشتری داشته باشید. افراد محتاط تر احتمالاً می خواهند یک فایروال جداگانه روی سیستم عاملشان نصب کنند، مانند Norton Internet Security Alarm (از اینجا بگیرید) یا Zone Alarm (از اینجا بگیرد).
محصولات این چنینی لایه محافظت اضافه تری ایجاد می کنند تـــا آنهایی که می خواهند هر چه به سیستمشان وارد یا خارج می شود را کنترل کنند، از آن استفاده کنند و بسیاری از آنها، نرم افزار کنترل ویروس نیز دارند.
به محض اینکه فایروالتان نصب شود، یکی از بزرگترین تهدیدهای خارجی امنیتی حذف می شود. اکنون بزرگ ترین خطر از داخل شبکه خودتان است یا به بیانی دیگر، از جانب کامپیوتر خودتان، ویروس مقداری کد خرابکارانه است که خود را بـه دیگـر برنـامه هـا وصـل می کنـد. البتـه از این اصطلاح بـرای کــل نرم افزارهای جاسوسی نیز استفاده می شود به آنها Maware نیز می گویند. از دیگر نمونه ها می توان به کرم (Worm) (ویروسی که به میزبان احتیاجی ندارد) و تروجان (Trojan) (برنامه ای است که خود را به عنـوان برنامـه ای بی ضرر جـا می زند) اشاره کرد.
Malware ها معمولاً شما را مجبور می کنند آنها را به کامپیوترتان دانلود کنید، البته بدون اینکه خودتان متوجه باشید. گاهی اوقات این فرایند همزمان با دیگر کارهایی که معمولاً انجـام می دهیـد و آسیبـی به کامپیـوتان نمی زننـد، اتفـاق می افتد. بهترین راه برای دوری از ویروس ها این است که کاملاً مراقب باشید چه چیزی دارید دانلود می کنید. اگر کاملا مطمئین نیستید فایل مشکلی ندارد و از کجا آمده، دانلودش نکیند. اگر مراقب ایمیل هایتان نباشید و محتویاتشان را چک نکنید ممکن است برایتان خطر ساز باشند، بنابراین هرگز ضمیمه یک ایمیل اسپم را باز نکیند.
 بهترین راه برای محافظت خود در این زمینه داشتن یک نرم افزار آنتی ویروس خوب است . تعداری انتخاب در این زمینه وجود دارند کمه در میان آنها نسخه مجانی AVG( از اینجا بگیرید) از شرکت Grisoft، نرم افزار McAfee یا نرم افزار Panda به چشم می خورند. این نرم افزارها،سیستم شما را به خوبی چک می کنند تا برنامه های ویروسی نداشته باشید و خیالتان راحت شود. فایروال ها و برنامه های ضد ویروسی، به طور کلی از شما مراقبت می کنند، اما گاهی برنامه هایی از دید آنها پنهای رد شده و وارد کامپیوترتان می شوند. معمولاً این اتفاق کاملا تصادفی رخ می دهد. مثلا اگر اشتباهی روی یکی از این Pop-up های مزاحم کلیک کنید اما به هر نحوی که اتفاق بیفتد این برنامه های ناخواسته شروع به دانلود جاسوس افزارها روی کامپیوترتان می کنند.


نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...



هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi