بازدید
کتاب اجتهاد در عصر ائمه معصومین (ع)
نویسنده : محمدرضا جواهری
محل نشر : قم
تاریخ نشر : ۱۳۸۱/۰۷/۲۹
رده دیویی : ۲۹۷.۳۱
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۳۶۲
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : BP۱۶۷/۴/ج۹فلا۳
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۱۵۰۰
شابک : ۹۶۴-۳۷۱-۲۰۵-۲
در کتاب حاضر, نحوه اجتهاد و انواع آن در عصر ائمه معصوم شرح داده شده است. نگارنده در مقدمه کتاب در خصوص وجود یا عدم وجود اهتمام در عصر امام معصوم مینویسد’ :دانشمندان و صاحب نظرانی که درباره اجتهاد در نزد شیعه بحث و اظهار نظر کردهاند, در خصوص اجتهاد در عصر حضور امام معصوم (ع) اختلاف نظر دارند : برخی وجود اجتهاد را در زمان پیامبر اسلام و امامان در بین شیعیان انکار مینمایند و پایه این ادعا نیز تصور بی نیازی شیعه از اجتهاد در عصر حضور معصوم است . اینان گفتهاند :چون اجتهاد در این دوران بین شیعیان رواج نداشته و مجتهدی در بین آنان شناخته نشده است, پس در آن زمان علم اصول نیز که مقدمه و زمینهساز اجتهاد است, در بین شیعیان مطرح نشده است .’از طرف دیگر برخی علما و صاحب نظران در خصوص اجتهاد در زمان معصوم آن را تائید کردهاند .نگارنده در این کتاب سعی در بررسی هر دو نظریه و نیز تاکید بر طرفداران نظریه دوم دارد . از همین رو, ابتدا به تعریف اجتهاد از منظر لغوی, و فقهی میپردازد, پس معانی اصطلاحی آن را شرح میدهد .در ادامه نیز مراحل تحول در مفهوم اجتهاد را بر میشمارد و به توضیح مفاهیمی چون استنباط, فقه, و فقیه اهتمام نمیورزد .عناوین دیگر مباحث کتاب از این قرار است’ :ضرورت اجتهاد’, ‘انسداد باب به اجتهاد نزد اهل سنت’, ‘ادوار اجتهاد در عصر معصومین’, ‘اجتهاد در عصر امامت’, ‘دلایل وجود اجتهاد در عصر ائمه معصومین’, ‘ارتباط فقه و اجتهاد با علم اصول’, و ‘علم اصول در عصر ائمه پیشگامی شیعه .’
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتاب ابومسلمنامه و نقش آن در تاریخ اجتماعی عصر صفوی
نویسنده : محجوب زویری
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۲/۱۱/۰۶
رده دیویی : ۹۵۵.۰۴۲۳
قطع : رقعی
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۲۲۶
نوع اثر : بازنویسی
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : DSR۵۵۶/ز۹فلا۱۲
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۱۲۰۰
شابک : ۹۶۴-۶۸۸۷-۲۴-۴
نویسنده در این نوشتار کوشیده است جایگاه و نقش داستان حماسی ابومسلم نامه را در فرهنگ عامه و تاریخ اجتماعی ایران عصر صفوی روشن سازد. کتاب, از مقدمه, پنج فصل, نتیجه گیری و چند پیوست تشکیل شده است. بخشی از مقدمه کتاب به نقد و بررسی منابع اختصاص دارد که در آن منابع تاریخی, داستانی, ادبی, دینی و تحقیقات جدید مورد استفاده نویسنده معرفی و ارزیابی شده اند. در فصل اول پس از اشاره ای به مفهوم تاریخ اجتماعی و تاریخچه ظهور آن, تلاش شده مفهوم تاریخ اجتماعی عصر صفوی تبیین گردد. در فصل دوم, پیشینه تاریخی ابومسلم و ابومسلم نامه, قبل از عصر صفوی بازگو می شود و طی آن از شخصیت ابومسلم و ظهور نخستین آثار مکتوب درباره او و استقبال عمومی از این شخصیت تاریخی و جایگاه این قصه به عنوان داستانی حماسی _ تاریخی, در فرهنگ مردمی ایران پیش از صفویه سخن می رود. در این فصل همچنین ابوطاهر طرطوسی و ابو مسلم نامه او معرفی می شود. در فصل سوم, موضوع قهوه خانه و قصه خوانی و نقالی و گسترش آن در جامعه صفوی مطرح شده است. در فصل چهارم ابو مسلم نامه از جنبه زمانی, مکانی و شخصیت پردازی بررسی شده, افزون بر آن, در این فصل از طبقات اجتماعی که در ابومسلم نامه از آن ها ذکری به میان آمده سخن رفته است. در فصل پنجم, موضوع تحریم داستان ابو مسلم نامه, پیامدهای آن, برخورد فقها و صوفیان با ابومسلم نامه و ظهور مجدد این داستان از دوره شاه عباس اول و نقش و کارکرد آن در ظهور مجددش بررسی و تبیین می شود. نویسنده در پایان کتاب تحت عنوان ‘نتیجه’ نتایج تحقیق را برمی شمرد. در ضمیمه کتاب, گزیده هایی از چند داستان ابومسلم آورده شده است. صفحات پایانی به کتاب شناسی و نمایه اسامی اختصاص دارد. گفتنی است ‘ابومسلم نامه’, یکی از داستان های حماسی و عامیانه ایرانی است که تحت تاثیر زندگی و اقدامات و سرنوشت ابومسلم خراسانی شکل گرفته و در طول تاریخ, با تغییر روایت ها و فراز و فرود بسیار توام بوده است.
ادامه مطلب + دانلود...
کتاب آینده دیجیتالی کتابخانهها: راهبردهایی برای عصر اطلاعات
- admin
- معرفی کتاب
- 22nd دسامبر 2016
- بدون نظر
بازدید
کتاب آینده دیجیتالی کتابخانهها: راهبردهایی برای عصر اطلاعات
نویسنده : دیگان – ماریلینتانر – سیمون
مترجم : گیلوری – عباس
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۳/۰۳/۳۰
رده دیویی : ۰۲۵.۰۰۲۸۵
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۴۰۲
نوع اثر : ترجمه
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : ZA۴۰۸۰/د۹آ۲
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۵۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۷۷۱۲-۰۵-۷
نویسنده در این کتاب بر آن است تا مباحث راهبردی را در زمینه تحقق آیندهای رقومی برای کتابخانهها و کتابداران بررسی نماید. موضوعات کتاب این عناوین را شامل میشود: ‘آینده رقومی در شرایط فعلی’, ‘چرا باید منابع را رقومی کرد’, ‘مجموعه سازی در جهان رقومی’, ‘عوامل اقتصادی’, ‘کشف, توصیف و استفاده از منابع اطلاعاتی’, ‘طراحی و توسعه نظامهای اشتراک منابع رقومی’, ‘درگاهها و خصوصیسازی محیطهای اطلاعاتی: ساز و کارهایی برای دسترسی بهرهگیر نهایی به اطلاعات’, ‘حفاظت و نگهداری’, ‘کتابداران رقومی: وظایف جدید در عصر اطلاعات’ و ‘آینده رقومی’.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
رساله حاضر مجموعه ۲۱ امتیازنامه است که در زمان قاجار به اجانب واگذار شده است .۲۰امتیاز در زمان ناصرالدین شاه ویک امتیاز درزمان مظفرالدین شاه.
امتیازاتی که به خارجیان واگذار میشد به خاطر رقابتی بود که دولتهای خارجی بخصوص روس وانگلیس درقرن ۱۹ برای بسط ونفوذ وتسلط خود برکشور ایران وبلعیدن منابع وطن ما بایکدیگر داشتند ودرغالب موارد به واسطه بی لیاقتی ودست نشاندگی وخودفروشی هیئت حاکمه ایران ،زیانهای جبران ناپذیری به استقلال سیاسی و اقتصادی ماوارد ساخته اند.
امتیازنامه ها عبارتند از: راه آهن حضرت عبدالعظیم علیه السلام، چاه آرتیزین، ترامواه ، بانک شاهنشاهی ایران، قند، شیشه آلات، شمع گچی ، مشروبات ، چراغ و برق و تلفن ، راه عربستان ، دخانیات دولت علیه ، من دوپیته، کالسکه ، چوب شمشاد ، بیمه حمل و نقل ، کاغذسازی، گچ و آهک و سنگ تراش و مرمر و سنگ آردواز ، راه آهن دکویل ، راه فی مابین تبریز و دارالخلافه ، چراغ گاز ، اجازه نامۀ ایجاد ادارۀ حمل و نقل عامه در ایران به توسط کالسکه های خودرو.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتاب رایگان روحانیت و عصر پهلوی
کتاب حاضر به بررسی تقابل رژیم پهلوی با روحانیت و عملکرد این رژیم دربرابر روحانیون مبارز این دوره از جمله آیتالله بروجردی، آیتالله نایینی، امام خمینی و …، از آغاز حکومت رضاشاه تا پایان حکومت محمدرضا شاه پهلوی میپردازد.
این کتاب، پیشتر با همین نام و در بخشهای جداگانه به صورت مقاله تقدیم کاربران محترم سایت باشگاه گردیده است و هماکنون در قالب یک مجموعه کامل و مجزا گردآوری شده و به صورت کتاب الکترونیکی عرضه میشود.
سرفصلهای اصلی کتاب بدین شرح است:
– رضاشاه
الف ـ مخالفان
ب ـ موافقان
– ساختار حکومت رضاشاه
– رضاشاه و استراتژی مبارزه با مذهب
الف ـ همراهی
ب ـ محدودسازی
ج ـ مقابله و سرکوب
– محمدرضا پهلوی
– تشکیلات روحانیت
الف ـ علمای غیرسیاسی
ب ـ روحانیون مخالف میانهرو
ج ـ روحانیون انقلابی
– ساختار حکومت محمدرضا پهلوی
ادامه مطلب + دانلود...