بازدید
کتاب آناتومی دستگاه عصبی مرکزی
نویسنده : جغتایی – محمدتقی… [و دیگران] –
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۱/۰۳/۲۰
رده دیویی : ۶۱۱.۸۱
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۳۵۲
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۲۵۰۰
شابک : ۹۶۴-۹۲۹۴۶-۲-۷
مبحث آغازین کتاب کلیاتی است درباره سیستم عصبی و جزییات مربوط به آن, همچنین بررسی مراحل تکامل این سیستم در دوران جنینی و پس از آن .در ادامه ساختار بافتی دستگاه عصبی, طناب نخاعی, ساقه مغز, مخچه و ‘تشکیلات مشبک ‘ تشریح شده و درباره ساختار, کارکرد و وظایف مغز واسطه (دیانسفالون) توضیح داده شده است’ .نیمکرههای مغزی’, ‘پردهها و عروق مغزی’, ‘دستگاه عصبی خودکار ‘ و ‘حواس ویژه ‘دیگر موضوعات کتاب به شمار میروند .
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتاب آناتومی پایه و بالینی راههای عصبی و اعصاب مغزی
نویسنده : بربرستانی – محمد… [و دیگران] –
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۷۹/۱۱/۳۰
رده دیویی : ۶۱۱.۸
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۳۲
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۲۲۰۰
شابک : ۹۶۴-۶۷۳۴-۵۹-۶
کتاب حاضر بر مبنای تشریح ‘فونکسیون سیستم عصبی مرکزی ‘و با تاکید بر ارتباطات آناتومیک بالینی تدوین شده است .مخاطبان کتاب را با این مقولات پی میگیرند’ :راههای عصبی’, ‘راههای حسی سوماتیک عمومی ‘GSA, ‘راههای حسی احشایی عمومی و اختصاصی’, ‘راههای حسی سوماتیک اختصاصی’, ‘راههای حرکتی’, ‘اعصاب مغزی’, ‘پاتوفیزیولوژی اختلالات عملکرد نخاع, ساقه مغزی و راههای عصبی مربوط به اعصاب کرانیال ‘و ‘راههای عصبی گرفتار .’
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
اعصاب مرکزی
اعصاب محیطی کار انتقال پیامهای عصبی را بین اندامهای بدن ومراکز عصبی به عهده دارند. در سیستم عصبی محیطی ومرکزی عوامل مختلفی می تواند منجر به اسیب دیدن اعصاب محیطی شود. آسیب اعصاب محیطی از یک طرف منجر به اختلال در عملکرد اندامهای مرتبط با آنها شده واز طرف دیگر منجر به ایجاد تغییراتی دراکسون نورونهای صدمه دیده (دژنراسیون والرین) وجسم سلولی نورونهای مرتبط با عصب آسیب دیده (کروماتولیز) و بروز تغییراتی در مراکز عصبی مر تبط با این اعصاب (دژنراسیون مرکزی) درانسان شود.
عصب سیاتیک یکی از طویل ترین و قطور ترین اعصاب موجود در بدن است که از لگن تا انگشتان پا کشیده می شود.این عصب از قطعات ۴و۵ نخاع ناحیه کمری وقطعات ۱و۲و۳خاجی منشا می گیرد وپس از خروج از حفره لگنی، از بین عضلات ناحیه پشت ران به سمت پایین کشیده می شودو نهایتا در قسمت پایین ران وبالاتر از زانوبه دوشاخه که به نامهای عصب تیبیا ل وعصب پرونئا ل معروف است تقسیم می شود. عصب تیبیال وپرونئال عضلات ساق پا، کف پا وانگشتان پا را عصب دهی کرده و در کنترل حرکات پا و انگشتان شرکت می کند.
ادامه مطلب + دانلود...