بازدید
گاز ناشی از شویندهها، راههای هوایی بدن را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد
یک متخصص ریه با اشاره به عوارض ناشی از شویندهها، گفت: گاز ناشی از مواد اسیدی شویندهها نه تنها راههای هوایی بدن را شدیدا تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه عوارض بدی را برای چشم و پوست به همراه دارد.
دکتر علی معینی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان ایسنا منطقه کرمانشاه، با بیان مطلب فوق و با اشاره به افزایش مصرف شویندهها در ایام عید، اظهار داشت: بعد از مصرف مواد شوینده بخصوص جوهر نمک و وایتکس (به علت دارا بودن ترکیبات اسیدی در آنها) گاز کلری از آنها متصاعد میشود که در صورت استنشاق این گاز، راههای هوایی بدن شدیدا تحت تاثیر قرار گرفته و در آنها ورم و التهاب ایجاد میشود.
وی افزود: در صورت افزایش این ورم و التهاب در درازمدت فرد به ناراحتیها و التهابهای خطرناک ریوی مبتلا خواهد شد.
وی با اشاره به این که شدت بروز عارضه ناشی از شویندهها بستگی به طول مدت تماس فرد با این مواد شیمیایی دارد، اظهار داشت: چنانچه این مدت کم باشد عوارض کمتری را برای فرد در بردارد، ولی به هر حال مشکلات تنفسی برای بیمار ایجاد میکند که عمدتا به صورت تنگی نفس و سرفه بروز میکند.
این فوق تخصص ریه افزود: گاهی مواقع ممکن است علائم شدت پیدا کرده و به صورت بروز تب و لرز که معمولا در سه مرحله اتفاق میافتد خود را نشان دهد که در مرحله اول فرد بعد از تحریکات عصبی به مدت شش تا هفت ساعت تب و لرز دارد، در مرحله دوم عوارض در فرد بیشتر طول میکشد و حدود سه تا چهار هفته به صورت سرفه، خلط گلو، تنگی نفس و تب و لرز در فرد دیده می شود و در حالت مزمن نیز این علائم بیشتر از سه هفته طول کشیده و کم کم رو به بهبودی می رود.
معینی، بر شکل دیگری از عوارض تنفسی شویندهها اشاره و خاطرنشان کرد: در دراز مدت(بعد از چند ماه) حالت تنگی نفس که در فرد به صورت خفیف بروز کرده بود به شدت افزایش پیدا می کند و عوارض در فرد شدت می یابد.
وی گفت: در افرادی که مبتلا به مشکلات تنفسی مثل برونشیت و یا آسم هستند، علائم به علت کاهش مقاومت بدن در آنها با شدت بیشتری بروز خواهد کرد، راههای هوایی دچار التهاب میشوند و فرد همیشه احساس تنگی نفس دارد و این التهاب گاهی اوقات با بروز عفونت همراه است، ممکن است برونشیت و یا آسم فرد تشدید و در نهایت در صورت شدت علائم، نارسایی مزمن تنفسی و ریوی (که نادر است) در فرد دیده شود که در تمام موارد توصیه میشود، افراد سریعا به پزشک مراجعه کنند تا اقدامات پزشکی به موقع برای آنها انجام شود.
این فوق تخصص ریه، چشم و پوست را از دیگر نقاط در معرض خطر ناشی از شویندهها دانست و تصریح کرد: ممکن است التهاب در ناحیه ملتحمه چشم افرادی که در معرض گاز کلر ناشی از مواد اسیدی شویندهها قرار دارند، ایجاد شود و حتی پوستشان نیز به علت تماس مستقیم با مواد شیمیایی خشک شده و در ناحیه بیرونی پوست ممکن است التهاب دیده شود.
وی استفاده از دستگاه تهویه در محیط کار با شویندهها، استفاده از ماسک، باز بودن پنجرهها، استفاده از دستکش و عینکهایی که مانع از انتشار این مواد به داخل چشم میشوند را مهمترین مواردی ذکر کرد که باید به شدت مورد توجه قرار گیرند.
معینی گفت: هنگام کار با مواد شوینده چنانچه پوست یا چشم فردی با مواد تماس پیدا کرد بهتر است سریعا با آب شست و شو داده تا مانع از بروز عوارض بیشتر در این قسمت از بدن شوند.
این فوق تخصص ریه افزود: متاسفانه دستگاه تنفسی مخاط به گونهای است که وقتی استنشاق صورت بگیرد گاز کلر در آن قسمت نفوذ کرده و ما توان شست وشوی این نقاط را با آب نداریم، پس بهترین کار مراجعه به مراکز درمانی، استفاده از درمانهای دارویی ضدالتهابی و یا اکسیژن و در موارد شدیدتر بستری شدن در بیمارستان میباشد.
یک متخصص سم شناسی بالینی هشدار داد:
زنان خانهدار مواظب ریه های خود باشند
یک متخصص سم شناسی بالینی هشدار داد: زنان خانه دار که به نظافت منزل بسیار اهمیت می دهند، مواظب سلامتی ریه های خود باشند.
دکتر عبدالکریم پژومند، روز جمعه به مناسبت ۲۹ شهریور( روز پیشگیری از بروز مسمومیت ها با مواد شیمیایی و شوینده های خانگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی خانم های خانه دار برای نظافت بیشتر منزل از جمله سرویس های بهداشتی ممکن است فراورده های سفید کننده را با مواد شیمیایی مثل جوهر نمک مخلوط کنند تا به اصطلاح کاشی های سرویس بهداشتی برق بیفتد.
وی انجام چنین کاری را بسیار خطرناک بیان کرد و افزود بخارها و گازها ی ناشی از ترکیب این مواد بسیار سمی و خطرناک است و استنشاق آن موجب التهاب ریه می شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین هشدار داد پس از مصرف مواد شوینده، سفید کننده، جرم بر و لوله بازکن در محیط های بسته و کوچک به هیچ عنوان در این مکان ها توقف نشود. زیرا گازهای تولید شده در این محیط ها سمی است و استنشاق آنها موجب مسمومیت خواهد شد.
رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان همچنین اظهار داشت: معمولا هر سال نزدیک ایام عید نوروز تعداد مسمومین خانه دار که به این بیمارستان مراجعه می کنند، افزایش می یابد که علت مسمومیت آنها ناشی از استفاده نادرست از مواد شوینده خانگی و شیمیایی است .
دکتر پژومند همچنین در خصوص ترکیبات کاربامات مثل حشره کش های خانگی که به صورت اسپری ، پودر و گچ های حشره کش در کناره های دیوار استفاده می شوند اظهار داشت در منازلی که کودک خردسال نیز در آن به سر می برد ، نباید از گچ ها و پودرها برای از بین بردن حشرات خانگی استفاده کرد.
وی گفت: کودکان خردسال برحسب غریزه که هر چیز را به دهان برده و می خوردند در صورتی که گچ و پودر کنار دیوار را هم ببینند ممکن است آنها را به دهان برده و مسموم شوند.
وی به خانواده های دارای کودک خردسال توصیه کرد برای ازبین بردن حشرات خانگی از اسپری استفاده کنند که کم خطرتر است.
ادامه مطلب + دانلود...