جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
خطبه امام حسین (ع) در روز عاشورا و واقعه عاشورا
امام حسین (ع) با این جمله شروع به خطبه کردند : “ولی من آن خدایی است که کتاب فرود آورده و هم او، ولی شایستگان است” ، راوی گوید با گریه خواهرش خطبه قطع شد و امام، حضرت عباس و پسرش علی اکبر را نزد ایشان فرستاد و ایشان را خاموش کردند و سپس بقیه خطبه را با درود بر پیغمبر و پیامبران ادامه داد ” اما بعد، بنگرید من از چه خاندانم و به خود آئید و خویش را سرزنش کنید و بنگرید، برای شما آیا کشتن من رواست؟ و حرمت من برای شما، زیر پا شدنی است؟ آیا من پسر پیغمبر شما نیستم پسر وصی و عموزاده شما نیستم.”
ادامه دادند: ” آیا حمزه سیدالشهدا (ع) عموی پدرم نیست؟ آیا جعفر بن ابیطالب برادر پدرم که در بهشت با دو بال پرواز می کند، عمویم نیست؟ به شما نرسیده که رسول خدا (ص) درباره من و برادرم فرمود سید جوانان اهل بهشتند؟ اگر گفتار مرا درست می دانید بسیار خوب، باور کنید. از وقتی دانستم خدا دروغگو را دشمن دارد، دروغ نگفتم و اگر باور ندارید کسانی از اصحاب پیغمبر هنوز زنده اند بروید از آنها بپرسید تا به شما خبر دهند از جابربن عبدالله انصاری و ابوسعید خدری و سهل بن سعد انصاری و زید بن ارقم و انس بن مالک بپرسید این پرسیدن از ریختن خونم جلوگیر شما نیست ” شمر گفت من خدا را زبانی پرستم و ندانم چه می گویی حبیب بن مظاهر به شمر گفت تو خدا را به هفتاد زبان می پرستی خدا دلت را سیاه کرده ، حسین(ع) فرمود «اگر شما در این تردید دارید که من زاده دختر پیغمبرم، وای بر شما آیا از شما خونی ریختم؟ مالی از شما خورده ام، زخمی به شما زدم که حالا قصاص آن را می خواهید؟ همگی دشمنان خاموش شدند سپس امام فریاد زد ای شبث بن ربعی، ای حجار بن ابجر ، ای قیس بن اشعث، ای یزید بن حارث آیا به من ننوشتید که میوه ها رسیده و باغها سبز شده و به سوی لشگری که برای تو آماده شده، بیا؟ گفتند ما ننوشتیم . امام فرمود به خداوند نوشتید اکنون که مرا نمی خواهید بگذارید به مأمن خود در هر جای زمین که باشد، برگردم قیس بن اشعث (لعنه االله علیه) گفت ای حسین نمی دانم چه می گویی؟ تو باید تسلیم پسر عم خود شوی او به دلخواه تو رفتار می کند امام فرمودند نه به خدا، به شما دست خواری ندهم و از شما مانند بنده نگریزم. سپس امام فریاد کشیدند من به پروردگار خود پناه می برم از هر متکبری که ایمان به روز حساب ندارد. سپس شتر را خوابانید و زانوی شتر را یکی از یاران به نام عقبه بن سمعان بست.
بازدید
حادثهی عاشورا، از مهمترین حوادث تاریخ اسلام، بلکه تاریخ آدم و عالم است. چه بسیار حوادث تلخ و شیرینی که تنها نام آنها در کتابهای تاریخ برده شده و آنچنان که شایسته است، به جزئیات آنها پرداخته نشده است؛ امّا نهضت عاشورا، با گذشت حدود چهارده قرن ـ افزون بر اینکه تمام وقایع آن در منابع تاریخی ثبت شده است ـ در یادها و خاطرهها جاودان و ماندگار گشته و مراسم آن هر سال در ماه محرم با سوز و گداز بیشتر برگزار میشود و سرّ ماندگاری نهضت امام حسین(ع) این است که درخت اسلام با این نهضت سیراب شد و دین خاتم با خون حضرت سیدالشهدا(ع) پایدار ماند.
امام حسین(ع) در زمانی قیام کرد که حقیقت اسلام تغییر یافته، تحریف معارف و محتوای شریعت نبوی(ص) به اوج خود رسیده، خلافت رسول خدا(ص) به سلطنت موروثی بنیامیه تبدیل گردیده و اسلام در بسیاری از کشورها و مناطق تازه مسلمان شده به تحریف گراییده شد! و آنچه از این تحریفها نتیجه شد، انشعاب و ظهور فرقههای منحرفی بود که در زمان بنیامیه و بنیعباس به وجود آمده، رواج پیدا کرد و پیآمد آن، معرفی اسلام وارونه به مردم و گوشهنشینی پیشوایان اصیل اسلام بود؛ امّا قیام امام حسین(ع) نه تنها بنی امیه را از مشروعیّت انداخت، که مقدمهی پیدایش و گسترش قیامهای دیگری چون قیام توّابین، قیام مختار، قیام حرّه و… گردید.
این واقعه ـ به جهت اهمیت و گستردگی ـ گرفتار چالشها و شبهههایی شده است که گروه تاریخ مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزهی علمیه با تلاش عدهای از پژوهشگران، در صدد پاسخگویی به آنها بر آمده است و در اختیار خوانندگان قرار میدهد. عمدهی این پرسشها به اهمیت و پیشینهی عزاداری امام حسین(ع)، ابعاد و فلسفهی قیام عاشورا، بررسی شهادت امام حسین(ع)، فرزندان و اهلبیت امام حسین(ع)، بانوان کربلا و بررسی شهادت سایر شهدا اختصاص دارد. کتاب تحقیقی در نهضت عاشورا را تقدیم علاقمندان می کنیم .
حق تکثیر: طبق توضیحات صفحه ی اول . سوم و آخر ارائه این نسخه از کتاب در فضای اینترنت مجاز می باشد