جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
نویسنده : جعفر رسولزاده
محل نشر : قم
تاریخ نشر : ۱۳۸۰/۱۲/۲۸
رده دیویی : ۸fa۱.۶۲
قطع : رقعی
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۱۶
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۲۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۹۳۲۳۶-۸-۶
بازدید
نویسنده : نظامالدین نوریکوتنایی
محل نشر : ساری
تاریخ نشر : ۱۳۸۳/۱۲/۲۶
رده دیویی : ۸fa۱.۳۱
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۲۲۶
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : ۵۳۰۷ PIR /ق۴ن۹
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۱۵۰۰
شابک : ۹۶۴-۵۷۰۴-۲۴-۳
نویسنده : نوریکوتنابی – نظامالدین
بازدید
نویسنده : قادر فاضلی
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۷۹/۱۲/۲۱
رده دیویی : ۸fa۱.۳۱
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۱۶
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۳۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۹۱۹۹۸-۸-۸
بازدید
شمس خود ننوشتن خویش را این گونه توضیح دادهاست: من عادت نبشتن نداشتهام هرگز؛ سخن را چون نمینویسم در من میماند و هر لحظه مرا روی دگر میدهد.
مطالب موجود در مقالات شمس را میتوان به چند بخش تقسیم نمود:
اگر برای نسلهای پیشین، شمس تبریزی چهره ای مرموز و ناشناخته و فقط یک اسم بوده، اکنون دیگر به مقدار زیادی هم شمس شناخته شده است و هم مقالات شمس، و البته بیشتر از راه مقالات شمس (که تندنویسی و تحریر تقریرات او است) به شناخت این عارف مجهولالقدر راه یافتهایم. در مطبوعات فارسی نخستین بار مرحوم فروزانفر در زندگینامه مولوی از این مجموعه (مقالات شمس) یاد کرد.
سپس احمد عماد خوشنویس یک نسخه از آن را بدون مقابله و تعلیقات به چاپ رساند (۱۳۴۹) که در موقع خود بسیار مغتنم بود. و اکنون تمام مقالات با مقابله همه نسخههای معتبر و تعلیقات ارزنده مصحح در اختیار دلبستگان عرفان و ادب فارسی- به ویژه آنان که میخواهند در آثار مولوی با دقت بیشتری بنگرند- به رایگان در سایت تک بوک قرار میگیرد.
مقالات شمس در همین چاپ مصحح نیز کاملاً روشن و مفهوم نیست چرا که هم خود شمس اصرار داشته موجز و مرموز سخن بگوید و هم کاتب شاید از توان نوشتن همه کلمات درمانده و میپنداشته است که آنچه برای خود او واضح است (با توجه به اینکه کلمات را از شخص شمس میشنیده و بر تکیهها و تأکیدهای گوینده و فضای مجلس و پیش و پس موضوع وقوف داشته) برای خواننده هم معلوم است، حال آنکه بسیاری از اشارات شمس امروز برای خواننده روشن نیست.
بازدید
منتخبات کلیات شمس الدین تبریزی با مقدمه و حواشی و تصحیح غزلیات
این کتاب منتخبی است از دیوان کبیر شمس،که دارای شرح و حاشیه بوده
همچنین مولف این اثر عارف واصل شیخ اسد الله ایزد گشسب در فصلی جدا به تفسیر اشعار مولانا و بررسی صنایع ادبی و ظرایف صوری و معنوی آن پرداخته است.مقدمه این اثر نیز به قلم دانشمند گرامی آقای دکتر باستانی پاریزی است.
بازدید
دیوان شمس یا دیوان کبیر، دیوان مولانا جلالالدین محمد بلخی شامل غزلها، رباعیها و ترجیعهای اوست. دیوان شمس در عُرف خاندان مولانا و سلسلهٔ مولویه در روزگاران پس از مولانا با عنوان دیوان کبیر شناخته میشده است. گویا آنچه در تداول مولویان جریان داشته است همان دیوان یا غزلیات بوده است و بعدها عنوان دیوان کبیر را بر آن اطلاق کردهاند. همچنین عنوان دیوان شمس یا کلیات شمس نیز از عنوانهایی است که در دورههای بعد بدان داده شده است، به اعتبار این که بخش اعظم این غزلها را مولانا خطاب به شمسالدین تبریزی سروده است.
نسخههای مختصر و کامل این دیوان از قدیم نزد اهل ذوق و اصحاب خانقاه رواج داشته است، و پس از رواج چاپ هم با عنوان دیوان شمس یا کلیات شمس بارها و بارها در ایران و هند به چاپ رسیده است. آخرین و جامعترین و درستترین چاپ آن همان است که به دست بدیعالزمان فروزانفر در فاصلهٔ سالهای ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۵ توسط انتشارات دانشگاه منتشر شده است. دیوان شمس در چاپ تصحیحشدهٔ فروزانفر شامل ۳۶۳۶۰ بیت، و دارای ۳۲۲۹ غزل و ۱۹۸۳ رباعی و ۴۴ ترجیع است.
در دیوان کبیر بعضی غزلها فاقد تخلص است و بعضی خمُش، خامُش و خاموش و خمشکن در پایان غزل دارد که تخلص مولوی است. در حدود صد غزل یا کمتر با تخلص به نام حسامالدین چلبی و نیز صلاحالدین زرکوب دارد، و بقیهٔ غزلها به نام شمس و شمس تبریز و شمسالحق تبریز است.
کتاب غزلیات شمس در ۵۴۶۲ صفحه تقدیم علاقه مندان میگردد.