جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
نویسنده : مجیبالرحمن رحیمی
محل نشر : مشهد
تاریخ نشر : ۱۳۸۲/۰۴/۰۱
رده دیویی : ۹۵۸.۱۰۴۵۰۹۲
قطع : وزیری
جلد : گالینگر
تعداد صفحه : ۵۲۸
نوع اثر : گردآوری
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : DS۳۷۱/فلا۲۶ر۳
نوبت چاپ : ۱
شماره مجلد : ۱
تیراژ : ۳۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۷۹۹۳-۸۱-۱
کتاب حاضر به بررسی ابعاد مختلف شخصیتی و شیوه زندگی احمد شاه مسعود, شهید راه صلح و آزادی پرداخته است .نویسنده سعی کرده است ضمن معرفی چهره واقعی این شخصیت بزرگ, فعالیتها و عملکردهایی را که وی در راستای تحقق عدالت و برقراری صلح و رفاه در افغانستان انجام داده بیان نماید .این کتاب در ۲جلد و در قالب ۱۰بخش تدوین شده است :بخش اول :زندگینامه, بخش دوم :مقالات, بخش سوم :مصاحبهها, بخش چهارم : سیمای مسعود از دیدگاه شخصیتهای داخلی و خارجی, بخش پنجم :بازتاب شهادت مسعود در مطبوعات بریتانیا, بخش ششم :اشعار, بخش هفتم :احمد شاه مسعود از دیدگاه یاران و همراهانش, بخش هشتم :احمد شاه مسعود از دیدگاه جنرالان اتحاد شوروی سابق, بخش نهم: روز شمار وقایع در یکسال بعد از شهادت مسعود, بخش دهم :دست نوشتهها .
بازدید
نویسنده : جواد محدثی
محل نشر : قم
تاریخ نشر : ۱۳۸۱/۰۷/۰۱
رده دیویی : ۲۹۷.۹۷۴
قطع : پالتویی
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۶۰
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : BP۵۲/۲/ز۹م۲۶
نوبت چاپ : ۳
تیراژ : ۵۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۶۷۳۹-۸۰-۶
بازدید
نویسنده : علیاکبر جعفریندوشن
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۰/۰۷/۲۲
رده دیویی : ۹۵۵.۰۸۴۲۰۹۲
قطع : پالتویی
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۸۰
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۳۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۷۳۵۷-۲۴-۹
نویسنده در این کتاب تلاش کرده از میان خاطرهها, نامهها و اسناد موجود, پارهای از ویژگیها و ابعاد شخصیتی و زندگی خصوصی امام خمینی (ره) را تبیین نماید .کتاب با شرح زندگی خصوصی امام (ره), از خمین آغاز میشود که طی آن, آبا و اجداد ایشان معرفی میشوند, سپس به تلاش امام در آموختن درس دین, تزکیه نفس و خدمت به خلق اشاره میگردد تا ضمن آشنایی با محل رویش و پرورش آن روح الهی, عوامل توفیق و سعادتمندی ایشان تبیین شود . زندگی امام (ره) در خانواده, بخشی دیگر از این نوشتار است .شرح مهجوری مردم در سوگ رحلت آن عزیز پایان بخش کتاب است .کتاب با عکسهایی از امام (ره) به پایان میرسد .
بازدید
بازدید
آیا تاکنون برایتان سؤال پیش آمده که چرا هر انسان رفتار مخصوص به خودش را دارد؟ چرا در شرایطی یکسان یک فرد عصبانی می شود، و فرد دیگری خونسرد است؟ به راستی دلیل این تفاوت در رفتارها چیست؟ کتاب من منم تو تویی پاسخ این سوالات را می دهد . اگر رفتارهای آدمی بی دلیل بود و از نظام و دلایل خاصی پیروی نمی کرد که هر لحظه شاهد رفتاری متفاوت از خود و دیگران بودیم!!!. گاهی مهربان بودیم و گاهی عصبانی و قسی القلب. گاهی بینهایت ولخرج بودیم و گاهی بی نهایت خسیس.
به نظر می رسد که دلایل خاصی در پس رفتار های ما وجود دارد و تا زمانی که آن دلایل پابرجا هستند، ما در شرایط مختلف زندگی رفتارهای خاصی از خود نشان می دهیم. ( اگر این گونه نباشد احتمالاً دیگران به سلامت عقلی مان شک خواهند کرد).
هدف از نوشتن این کتاب ، تنها بیان عقیده ای شخصی پیرامون عوامل مختلف تشکیل دهنده شخصیت انسان ها است و بیان این نکته که تمام رفتارها ناشی از اراده ی خود انسان ها نیست و نباید به دلیل رفتاری خاص، افراد را نصیحت کرد و یا به آنها خرده گرفت؛ بلکه باید همه ی انسان ها، از پیش داوری اجتناب کنند و با عینکی نو به دنیا بنگرند و چه زیباست دنیایی که هیچ کس درباره ی افراد دیگر پیش داوری نکند و چه زیباست دنیایی که تمام انسان هایش به اعمال و رفتارهای یکدیگر احترام بگذارند و این آرمان تنها در شرایطی حاصل می گردد که دلایل رفتارهای دیگران را بفهمیم تا بتوانیم آن ها را درک نماییم.
فهرست:
طبع ها
طبع گرم و تر
طبع گرم و خشک
طبع سرد و تر
طبع سرد و خشک
تیپ های شخصیتی
بصری ها
سمعی ها
جنبشی ها
لمسی ها
شخصیت های درون
کودک درون
والد درون
بالغ درون
بازدید
بازدید
فصل سوم : روش پژوهش
۳-۱- روش تحقیق
۳-۲- جامعه و نمونه آماری
۳-۳- روش جمع آوری اطلاعات
۳-۴- ابزار اندازه گیری هویت
۳-۴- ابزاراندازه گیری عزت نفس
۳-۵- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
۳-۱- روش تحقیق
در این پژوهش ازدو روش علی مقایسه ای وهمبستگی استفاده شده است . این دو روش ، روشهای جستجوی رابطه متغیرها می باشند . ( بورگ و همکار ، 1989 )
– تحقیق علی مقایسهای یا پس رویدادی به تحقیقاتی اطلاق میشود که در آنها پژوهشگر با توجه به متغیر وابسته به بررسی علل احتمالی وقوع آن می پردازد . به عبارت دیگر تحقیق علی – مقایسه ای گذشته نگر بوده و سعی دارد از معلول پی به علل احتمالی ببرد و به این دلیل آن را پس رویدادی می دانند که علت و معلول ( متغیرمستقل و وابسته ) پس از وقوع مورد بررسی قرار می گیرد .
– در روش همبستگی رابطه میان متغیرها بر اساس هدف تحقیق تحلیل می شود. این روش میزان هماهنگی بین تغییرات دو متغیررا تعیین می کند و روش علی – مقایسه ای برای جستجوی علل احتمالی مورداستفاده قرار می گیرد .
هدف تحقیق همبستگی عبارت است از الگوهای پیچیده رفتاری ازطریق مطالعه همبستگی بین این الگوها و متغیرهایی که فرض می شود بین آنها رابطه وجود دارد . (دولار ،1378 )
ازآنجا که متغیر مستقل ( پایگاه هویت – عزت نفس ) در این تحقیق تا حدود زیادی ازکنترل محقق خارج است لذا برای بررسی رابطه متغیرها تنها می توان ازاین دو روش غیر آزمایشی و توصیفی اند استفاده نمود .
۳-۲- جامعه و نمونه آماری
جامعه مورد تحقیق که این نمونه ازآن انتخاب شده است ازبین دانش آموزان دختر سال سوم ومقطع پیش دانشگاهی دررشته های مختلف مقطع متوسطه ( ریاضی – تجربی و انسانی ) ناحیه یک آموزش و پرورش شهرستان مشهد بودند .
ابتدا حجم نمونه را ۲۰۰ نفر در نظر گرفتیم که هنگام نمره گذاری آزمونها ، تعداد آزمودنی ها به ۱۶۰ نفر کاهش پیدا کرد ، برای یافتن آزمودنی ها آمار کل دبیرستانهای دخترانه و مراکزپیش دانشگاهی ناحیه یک شهرستان مشهد دریافت شد ، آنگاه از بین این مراکز 5 دبیرستان انتخاب شدند و ازهر دبیرستان سه کلاس در رشته های ریاضی – فیزیک ، رشته علوم انسانی و علوم تجربی انتخاب شدند . آزمودنی ها همگی دختر، ایرانی و مسلمان بودند و مطابق با تحقیق در این زمینه در محدوده سنی ۱۶ تا ۲۰ سال انتخاب شدند. چرا که بحران هویت در برابر پراکندگی نقش در دیدگاه اریکسون مربوط به دوره نوجوانی است و زمان تحکیم هویت باز می گردد به اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی ( سیلورستاین ، 1378 )
آزمون عینی پایگاه هویت که مورد کاربرد ماست بر اساس نظرسازندگانش قابل کاربرد از۱۳ تا ۵۶ سالگی است با این حال آنها بهترین سنین کاربرد این آزمون را از۱۴ تا ۳۰ سالگی می دانند . ( آدامز، 1378 )
۳-۳- روش جمع آوری اطلاعات
به منظور گرد آوری اطلاعات لازم ، پاسخنامه های هر دو آزمون مورد استفاده ( آزمون عینی گسترش یافته پایگاه هویت من و آزمون عزت نفس کوپر اسمیت ) به همراه پرسشنامه اطلاعات فردی در اختیار تمامی آزمودنیها قرار گرفت .
برای پرسشنامه ۵۸ سوالی کوپر اسمیت که جهت سنجش عزت نفس تهیه شده بود مدت زمان پاسخگویی ۱۵ دقیقه در نظرگرفته شد و برای آزمون گسترش یافته پایگاه هویت من که دارای ۶۴ آیتم بود مدت زمان 20 تا ۲۵ دقیقه در نظرگرفته شد .
هر دو آزمون به تمامی آزمودنیها ارائه شد و از آنان خواسته شد اطلاعات پرسشنامه ای شخصی شان را تا حد امکان پاسخ دهند . دراین بین به سوالات مهم و مشکل که ازسوی آزمودنیها پرسیده می شد جواب داده می شد ولی از بیان این نکته که این آزمون یک تست عزت نفس یا هویت سنج است خودداری می شد .
آزمون توسط انحصار گروه تحقیق و به صورت گروهی در محل دبیرستان ها اجرا شد و نمره گذاری آن مطابق نمونه انجام شد و برای بررسی و تحلیل علمی مورد استفاده قرار گرفت .
۳-۴- ابزار اندازه گیری هویت
در این تحقیق از آزمون گسترش یافته عینی پایگاه هویت من استفاده شده است و به انضمام این آزمون پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعاتی در مورد مشخصات آزمودنی ها تهیه شده اسن . پرسشنامه اطلاعاتی در مورد مشخصات فردی ازمودنی ها ازقبیل سن ، وضعیت خانوادگی و تاهل ، رشته تحصیلی ، ترتیب تولد و تحصیلات پدر و مادر به دست می دهد .
۳-۴-۱- پرسشنامه گسترش یافته عینی پایگاه هویت من
نسخه اصلی این آزمون به زبان انگلیسی و دارای دو مقیاس یا بعد هویت ایدئولوژیک و هویت بین فردی است که هر مقیاس و بعد دارای ۴ خرده مقیاس ، پراکندگی ، ممانعت ، تعلیق ، ودستیابی چهار حیطه مخصوص به خود است . هویت ایدئولوژیک شامل حیطه های نقش جنسی ، روابط دوستانه ، رابطه با جنس مخالف و فعالیتهای تفریحی است .
کل ازمون دارای ۶۴ آیتم است که ۳۲ آیتم آن مربوط به بعد ایدئولوژیک و ۳۲ آیتم مربوط به بعد بین فردی است و سهم هر یک ازحیطه ها و خرده مقیاسها در هر بعد ۸ آیتم است .
پاسخنامه این آزمون به صورت یک مقیاس کیلرت ۶ درجه ای است که ازکاملا موافق تا کاملا مخالف درجه بندی شده است .
۳-۴-۲- نحوه اجرای پرسشنامه گسترش یافته عینی پایگاه هویت من
ابتدا به هریک ازآزمودنیها یک برگه ازاین پرسشنامه به انضمام پاسخنامه آن که دارای شش گزینه ( ازموافقت کامل تا مخالفت کامل ) و اطلاعاتی در خصوص سن ، جنس ، میزان تحصیلات ، تحصیلات والدین ، ترتیب تولد و … می باشد داده می شود و سپس به آزمودنی ها گفته می شود که عبارتهای داخل پرسشنامه را به دقت بخوانند و مشخص کنند که هر کدام به چه میزانی منعکس کننده افکار و احساسات آنهاست واینکه آیا با عبارات بیان شده موافق هستند یا مخالفند و آیا آن عبارات در مورد آنها صدق می کند یاخیر و پس از مشخص کردن موافقت و یا مخالفت به صورت کلی تصمیم بگیرند که این مخالفت در چه حد و درجه ای است ( کامل ، متوسط و یا کم ) و پاسخ خود را در پاسخنامه با علامت (×) مشخص کنند .
۲-۴-۳- نحوه نمره گذاری پرسشنامه گسترش یافته عینی پایگاه هویت من
آزمون گسترش یافته عینی پایگاه هویت من دارای ۶۴ سوال است که هر کدام از سوالات دارای ۶ گزینه است که هر گزینه نمره مخصوص به خود دارد شیوه نمره گذاری آن به این صورت است :
– کاملا مخالفم (1 نمره )
– تقریبا مخالفم (۲ نمره )
– مخالفم (3 نمره )
– موافقم (4 نمره )
– تقریبا موافقم ( ۵ نمره )
– کاملا موافقم ( 6 نمره )
سپس پاسخنامه آزمودنی را در هر ۸ بعد ذکر شده ( با توجه به نمرات کسب شده در هر بعد ) قرار داده و نمره های آنان را محاسبه می کنیم . یعنی هر بعد دارای نمره ای می شود که بعدا این نمره های در تحلیل ما مورد نیاز خواهد بود .
۳-۳-۴- اعتبار و روایی پرسشنامه گسترش یافته عینی پایگاه هویت من
این آزمون تا کنون در ۳۰ کشور مورد استفاده قرار گرفته است و از جمله تعدادی ازمطالعات بین فرهنگی در زمینه پایگاه هویت با استفاده ازاین آزمون انجام شده است . البته هنجاریابی آن درایران هنوز به طور کامل صورت نگرفته است .
۳-۵- ابزار اندازه گیری عزت نفس
دراین تحقیق از ازمون عزت نفس کوپر اسمیت به انضمام پرسشنامه ای برای جمع آوری اطلاعاتی در مورد مشخصات آزمودنی ها تهیه شده است استفاده شده . پرسشنامه اطلاعاتی در مورد مشخصات فردی ازمودنی ها از قبیل ، سن ، وضعیت خانوادگی ، و تاهل رشته تحصیلی ، ترتیب تولد و تحصیلات پدر و مادر به دست می دهد .
۳-۵-۱- پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
آزمون عزت نفس کوپراسمیت ، نگرش فرد را نسبت به خودش در چند حیطه به ویژه در رابطه با گروه همسالان و والدین و محیط مدرسه می سنجد ، این آزمون مشتمل بر ۵۸ سوال است که هرکدام ازسوالات دارای ۲ گزینه است . جواب ها تحت عنوان بلی و خیر مشخص شده است . کسی که پرسشنامه را پرمی کند باید توجه داشته باشد که کدام گزینه دقیقا گویای احوال درونی اش است .
3-5-2- نحوه اجرای پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
ابتدا به هریک ازآزمودنیها یک برگه ازاین پرسشنامه به انضمام پاسخنامه آن داده میشود . مدت زمان پاسخگویی به سوالات ۱۵ دقیقه می باشد . این آزمون دارای ۵۸ سوال است که هر کدام ازسوالات دارای دو گزینه است ، آزمودنی یکی ازدو گزینه «بلی یا خیر » را مشخص می کند . نمره هر فرد در هر سوال بسته به این است که آزمودنی کدام گزینه را انتخاب کرده است .
3-5-3- نحوه نمره گذاری پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
شیوه نمره گذاری این آزمون به صورت یک و صفر است . به این معنا که ماده های شماره ۲-۴-۵-۱۰-۱۱-۱۴-۱۸-۱۹-۲۱-۲۳-۲۴-۲۸-۲۹-۳۰-۳۲-۳۶-۴۵-۴۷-۵۷ پاسخ بله (یک نمره ) و پاسخ خیر ( صفر ) می گیردو بقیه سوالات به صورت معکوس است یعنی پاسخ بلی (صفر ) و پاسخ خیر ( یک ) می گیرد .
بدیهی است که حداقل نمره ای که یک فرد می تواند بگیرد صفر و حداکثر ۵۰ خواهد بود.
3-5-4- اعتبار و روایی پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت
در پژوهشهایی که در مورد این آزمون صورت گرفته چندین پژوهش به اعتبار یابی و فرم یابی تست عزت نفس کوپر اسمیت پرداخته اند . دراین پژوهشها روایی و اعتبار لازم ، تعیین گردیده و جدولهای فرمی هم برای آنان ساخته شده است و ضرایب همبستگی های متغیرهای این پژوهشها نیز حاکی از رضایت بخش بودن اعتبار آن بوده است .
– ناظم شیرازی ، مسعود ، 1376 ساخت و اعتبار یابی مقیاسی برای بخش عزت نفس و بررسی رابطه آن با پرخاشگری رفتاری ضد اجتماعی ، وضعیت اجتماعی – اقتصادی و عملکردتحصیلی در دانش آموزان پسر پایه های اول تا سوم متوسطه . به راهنمایی : بهمن نجاریان – دانشگاه شهیدچمران اهواز
– ثابت ، مهرداد ، (1375 ) بررسی عملی بودن اعتبار روایی یا نرم یا بی تست عزت نفس کوپراسمیت در مناطق ۱۹ گانه تهران به راهنمایی : حیدر علی هومن ، دانشگاه علامه طباطبائی .
بازدید
بازدید
روانشناسی رشد کودک
بازدید
روانشناسی رشد