کتاب آواز حقیقت: اکتشافی جدید و بیاد ماندنی از سه منظومه بینظیر سهراب سپهری
- admin
- معرفی کتاب
- 22nd دسامبر 2016
- بدون نظر
بازدید
کتاب آواز حقیقت: اکتشافی جدید و بیاد ماندنی از سه منظومه بینظیر سهراب سپهری
نویسنده : رضا شاهمیری
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۰/۰۹/۰۷
رده دیویی : ۸fa۱.۶۲
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۲۴۰
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۲۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۶۹۴۸-۱۹-۷
کتاب, شرح و تفسیری است از سه منظومه ‘سهراب سپهری ‘که عبارتاند از: ‘نشانی’, ‘صدای پای آب ‘و ‘آب .’نگارنده درباره این سه منظومه خاطرنشان میکند’ :نشانی یکی از مخفیترین طریقت عارفان و سالکان سیر الی الله است که سهراب به وسیله آن به راز و رمز سلوک باطنی و اسرار درونی سالک میپردازد و گوهر تابناک حقیقت را خالیای صدف دل نشانه میرود…[در صدای پای آب] سهراب روح بی قرار و جستجوگری است که همچون آب روان به اشکال مختلف ظروفی که در آن جریان مییابد در میآید…[او] پس از کسب دانشهای نو و تجربیات لازم, سفر خود را به فراسوی داناییها و هیچستانها آغاز میکند و در مسیر ابدیت پی هویت حق و الهیت خویش میگردد .وی در این مسیر, مراحل زندگی خود را که به سه مرحله کاملا متفاوت تقسیم میشود با صداقت و خلوص و با سادگی و تواضع شرح میدهد…سهراب در منظومه آب, اکسیر حیات را به آب تشبیه کرده است که در زندگی شفاف او جریان داشته پیام نور و روشنایی را به همراه دارد . مردمان بالا دست همان ساکنان کشتزار معنویت و نگهبانان چشمه آب حیاتند که از ابتدای آفرینش به راز هستی و جاودانگی آن پی برده قدم به قدم در حفظ و حراست آن کوشیدهاند تا آن را به ساکنان مستعد و رهروان عطش نوش حقیقت برسانند .’…
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
وی به فرهنگ مشرق زمین علاقه خاصی داشت و سفرهایی به هندوستان، پاکستان، افغانستان، ژاپن و چین داشت. مدتی در ژاپن زندگی کرد و هنر «حکاکی رو چوب» را در آنجا فراگرفت. همچنین به شعر کهن سایر زبانها نیز علاقه داشت از اینرو ترجمههایی از شعرهای کهن چینی و ژاپنی را انجام دادهاست.
وی در ابتدا به سبک نیمایی شعر میسرود ولی بعدها رویه خودش را باز شناخت. در این شیوه جدید سهراب سپهری بر دیدگاه انسان مدارانه و آموختههایی که از فلسفه ذن فرا گرفته بود به شیوه جدیدی دست یافت که «حجم سبز» شیوه تکامل یافته سبکش محسوب میشود. وی عادت داشت که دور از جامعه آثار هنری اش را خلق کند و برای رسیدن به تنهاییهایش «قریه چنار» و کویرهای کاشان را انتخاب کرده بود.
شعر وی صمیمی، سرشار از تصویرهای بکر و تازهاست که همراه با زبانی نرم، لطیف، پاکیزه و منسجم تصویر سازی میکند. از معروفترین شعرهای وی میتوان به: نشانی، صدای پای آب و مسافر را نام برد که شعر صدای پای آب یکی از بلندترین شعرهای نو زبان فارسی است.
ادامه مطلب + دانلود...