بازدید
کتاب ((فارس و فارسی کرمانشاهی: درآمدی با واژه نامه ای گذرا)) پژوهشی درباره ی نژاد فارس کرمانشاهی و لهجه ی فارسی کرمانشاهی است و در دنباله ی این نگاه، به بحث های: پیوند نژاد و لهجه، ریشه شناسی تاریخی، زبان شناسی، هویت فرهنگی، فرهنگ در دین، پیوند فرهنگی، روشن سازی راه فرهنگی و کارکرد دینی، پرداخته است.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کتاب آواشناسی زبان نگرشی تحلیلی است بر دستاوردهای مربوط به پژوهش های انجام گرفته در حوزه آواشناسی زبان با رویکرد چگونگی تولید فیزیکی و شاخصه های زبانی آواها همراه با آرایش نظام مند آنها در ساخت واژگان زبان. مطالعات آواشناسی معمولا در دو حوزه صورت می گیرد :
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
دوره کتاب تاریخ زبان فارسی که اینک از نظر خوانندگان میگذرد پیش از این چند بار چاپ شده است . تاریخ زبان علم نسبتا تازه ای است . دانشمندان پیشین که با زبان و قواعد آن سرو کار داشتند همه تنها یک صورت برای هر زبان می شناختند و آن زبان کتابت بود که فصیح و ادبی خوانده می شد . گمان ایشان چنین بود که زبان امری ثابت و تغییرناپذیر است . صورتهای دیگر یک زبان را که میان طبقات مختلف یک ملت یا طوایف متعدد آن رایج بود قابل اعتنا نمی شمردند و آنها را صورت عامیانه و فاسد زبان فصیح به شمار می آوردند . گذشته ازین به صورتهای دیگر زبان خود در اعصار گذشته توجهی نداشتند و گمان مب بردند که زبان همیشه صورت واحدی دارد و تحولی در آن راه نمی یابد. «تاریخ زبان فارسی» برجاماندهای گرانسنگ و ماندگار از استاد زندهیاد دکتر «پرویز ناتل خانلری» – پژوهشگر، ادبدان، چکامهسرا، زبانشناس و سیاستمدار دوران پهلوی دوم- است که تنها کتابِ پایه (مرجع) در این زمینه نیز به شمار میآید.
بنای این کتاب بر پنج پوشینه (جلد) ریخته شده بود که زبان ایرانیان را از دوران کهن تا همروزگار را دربرمیگرفت.
پوشینه نخست، افزون بر گفتارهای پایهای زبانشناسی، دربردارندهی گفتارهایی دربارهی زبانهای ایرانی از آغاز تا اسلام، زبانهای ایرانی نو و فارسی دری ست.
پوشینه دوم دربردارندهی ویژگیهای فارسی دری از آغاز یا از کهنترین دادههای به دست آمده از این زبان در دورهی اسلامی تاریخ ایران تا سدهی هفتم قمری ست که خانلری آن را «دورهی نخستین یا دورهی رشد و تکوین» خوانده است.
پوشینه سوم ویژگیهای دستوری و واژگانی و آواشناسی دوره دوم زبان فارسی دری (پس از چیرگی مغول) را دربر میگیرد. این دوره به سدهی سیزدهم قمری فرجام مییابد و از دورههای تأثیرگذار در زبان فارسی امروزی به شمار میآید.
پوشینه چهارم درباره زبان فارسی همروزگار و دگرگونی آن است.
پوشینه پنجم درباره زبان فارسی در کشورهای همسایه مانند تاجیکستان، افغانستان و شبهقاره است.
خانلری در دوره زندگی پُربار خود تنها توانست پوشینههای نخست و دوم و سوم تاریخ زبان فارسی را به سامان برساند که از نوشتههای پرارزش و ماندگار در این زمینه است. همچنین او برنامهای پایهای بر همین مایهی ابزار زبان پارسی برای نوشتن فرهنگ واژگان پایهریزی کرده بود که تنها توانست بخشی از دوره نخست را آماده کند و به چاپ برساند.
«پارسیانجمن» «تاریخ زبان فارسی» دکتر «پرویز ناتل خانلری» را که سالهاست در دسترس خواهندگان نیست به یاری «باشگاه ادبیات» در سه پوشینه به خوانندگان خویش پیشکش میکند؛ باشد که راه این استاد زندهیاد که زندگی خویش را بر پای زبان پارسی و فرهنگ ایرانزمین نهاد، پررهروتر شود.
ایدون بود، ایدونتر باد!
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
موضوع ارتباطات و وسائل ارتباط جمعی در گذر از پایان دو هزاره میلادی به جایی رسیده که با بسیاری از پدیده ها و امور دیگر حیات ما مرتبط شده و بر آنها تأثیر گذارده است. امروزه رسانه هایی مانند تلویزیون، رادیو، ماهواره، روزنامه ها، مجلات و رایانه و اینترنت باعث شده است که نوع ارتباطات بیشتری متفاوت از گذشته ها شود و نوع نگاه انسان به ارتباطات نسبت به گذشته نگاه دیگری داشته باشد. این رسان ها باعث شده است تا انسانها راحت و بهتر بتوانند باهم ارتباط برقرار نمایند و در نتیجه به یکدیگر نزدیک تر شوند این نزدیکی بین انسانها که همان بحث «دهکده جهانی» می باشد باعث شده است که افراد از لحاظ فرهنگی به یکدیگر نزدیکتر شده و بتوانند بر یکدیگر تأثیر بگذارند و تعامل داشته باشند. تلویزیون، روزنامه ها و اینترنت به طور روزافزون فرهنگ یکپارچگی را تبلیغ می کند و زبان به عنوان عامل اصلی انتقال بیش از بقیه موارد تحت تأثیر این پدیده های جهانی قرار دارد. حتی وجود این رسانه ها در خانه ها و در میان کودکان و نوجوانان باعث شده است که نقش پدر و مادر که به عنوان مهمترین عوامل تأثیر گذار بر فرهنگ و زبان کودک هستند کم رنگ شده است که نقش پدر و مادر به عنوان مهمترین عوامل تأثیر گذار بر فرهنگ و زبان کودک و نوجوانان آن نقش تأثیر گذار خود را نسبت به گذشته از دست بدهند. برای همین، بسیاری از موضوع های مرتبط با مباحث ارتباطات، مورد توجه اندیشمندان رشته های مختلف علوم قرار گرفته و جزو مباحث بین رشته ای این علم کم سابقه، اما با اهمیت، محسوب می شوند.
ادامه مطلب + دانلود...