بازدید
یکی از جاهایی که فرح از طریق آن به اعمال نفوذ و تاثیرگذاری در حکومت اقدام میکرد، دفتر مخصوص ملکه بود که با باندی که از اطرافیان خود در آن ایجاد کرد توانست به تدریج در ساخت حکومت تاثیرگذار باشد و از این طریق با قدرت و نفوذ، موقعیت خود را تثبیت کند. « فرح دریافته بود که در ایران برای موثر واقع شدن باید از طریق دفتر خود در دربار و نیز معتمدین خود که تعدادشان اندک و اهمیتشان در صحنههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ناچیز است، به تلاش بپردازد. در نتیجه قدرت و نفوذ وی بستگی به وفاداری پیروانی ندارد که از نظر تعداد و قدرت اجتماعی، سیاسی واقتصادی اهمیت داشتهباشند، بلکهاین عوامل به موقعیت خود او بهعنوان شهبانو بستگی دارد.»
دفتر مخصوص ملکه که در ابتدا فقط با سه نفر منشی در دل بنیاد فرح ایجاد شد، به امور دفتری و نامه نگاری رسیدگی مینمود. پس از دهه ۵۰ و گسترش فعالیت فرح، این دفتر به ۵۰ کارمند افزایش یافت. این تعداد به دو بخش تقسیم میشد: یک بخش مربوط به امور خیریه و دیگر بخش دبیرخانه. منشی خصوصی ملکه با پنج دستیار کارهای نگارش نامههای خصوصی ملکه به دوستان و آشنایان، تنظیم برنامههای روزانه ملکه و تعیین اوقات ملاقات با افراد مختلف را انجام میداد. که پنج دستیار منشی مخصوص فرح را نیز دختران ژنرالهای ارتش ـ شاغل یا بازنشسته ـ و دیپلماتهای عالیرتبه تشکیل میدادند. و منشی مخصوص ملکه، فریده میربابایی بود که از هم کلاسیهای فرح بود.
به گفته اردشیر زاهدی، دفتر فرح به کانون تودهایهای سابق که اکنون مرید فرح بودند، تبدیل شده بود. یکی از مهمترین شخصیتهایی که به ریاست دفتر مخصوص فرح دست یافت، دکتر هوشنگ نهاوندی بود
ادامه مطلب + دانلود...