جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
دانلود کتاب آزمایشگاه مکانیک خاک
کتاب آزمایشگاه مکانیک خاک به شناخت خواص مهندسی خاکها میپردازد.
مکانیک خاک شاخه ای از علوم مهندسی است که به مطالعه خواص خاک و رفتار آن تحت تنش و کرنش در شرایط ایده آل می پردازد .
بازدید
اگر مانده روی هر الک را بر وزن کل تقسیم کنیم اگر عدد بدست آمده کمتر از ۲٪ باشد ازمایش ما مورد قبول است .
اندازه مأثر : قطر دانه افقی جدول میباشد که نفوذ پذیری آن با مصالح موجود یکسان باشد که با dc نمایش میدهد مثلا d10 یعنی اندازه مصالح ۱۰٪ آن از این کمتر باشد.
ضریب جنبدگی : در اصل ضریب جنبدگی منحنی بدست آمده میباشد.
در بتنریزیها مصالح ما هرچه غیر یکنواخت تر باشد بهتر است.
پس ۲۵ ضربه را ردی نمودار مشخص میکنیم که LL را به ما میدهد
(حد روانی)
تعیین حدخمیری
وسایل لازم : ترازو – ظرف چینی یا سطح شیشهای – کاردک – دستگاه کاساگرانه – قوطی رطوبت – اون
انجام آزمایش: ابتدا ۲۰ گرم خاک رد شده از الک ۴ را انخاب میکنیم و به آن مقداری آب اضافه میکنیم سپس ۲/۱ نمونه را بصورت گلوله درآورده و سپس نمونه گلولهای شکل را روی شیشه بصورت میلهای (قطر ۲/۳ میلیمتر) مالش میدهیم. بعد داخل اون قرار داده و درصد طوبت آن را مشخص میکنیم.
اختلاف بین حد روانی و خمیری در دانه خمیری میگویند.
PI=LL-PL= دامنه خمیری
حد روانی:
حد روانی با ۱۵ ضربه از کف ۱۳ میلیمتر به هم نزدیک شد.
قوطی خالی ۲۳/۵۶
وزن نمونه ۰۵/۳۳
ظرف و نمونه ۲۸/۸۹
با ۲۴ ضربه از کف ۱۳ میلیمتر به هم نزدیک شد.
قوطی خالی ۷۷/۵۳
وزن نمونه ۳۱/۳۲
ظرف و نمونه ۴۶/۸۵
با ۳۵ ضربه از کف ۱۳ به هم نزدیک شد.
قوطی خالی ۷۰/۵۴
وزن نمونه ۳۰/۲۴
ظرف و نمونه ۴۰/۷۸
حد خمیری:
قوطی خالی ۲۰/۱۹
وزن نمونه ۰۶/۲۲
ظرف و نمونه ۳۶/۳۵
قوطی خالی ۱۰/۲۱
وزن نمونه ۴۹/۲۳
ظرف و نموه ۵۹/۴۴
تعیین ارزش ماسهای (S.E)
وسایل لازم ک استوانه مدرج (قطر ۴/۱ و ارتفاع ۱۷ اینچ) – کلول استوکس (۴۵۴ گرم کلر و کلسیم – 2050 گرم گلیسیرین ۴۷ گرم آلوئیدئوریک ) الک شماره ۴ پیمانه فلزی ،لوله فلزی +لوله رابط پلاستیکی – سمبه فلزی
شرح آزمایش :تعیین خاک از جهت خمیری تورم و غیره انجام می شود اگر S.E خاک به درصد کمتر از ۲۰ ود طبق قوانین اتنبرگ بدست آوریم و اگر بیشتر باشد از آزمایش ارزش ماسهای استفاده میکنیم.
هرچقدر S.E بیشتر باشد ماسه و مواد چسبنده ماده زیاد است و میزان آب در حد خمیری تاثیر ندارد و بر عکس اگر کمتر از ۲۰ باشد از جذب آب به حالت تورم دانههای زیر خاک است.
ابتدا مقدار را ۲۵۰ گرم رد شده از الک شماره ۴ انتخاب میکنیم و به روش عمل کوارتر دو قسمت رو به رویی را برای آمازیش بر میداریم بعد پیمانه ۸۵ سی سی را از این نمونه پر می:نیم در روی آن را صاف میکنیم داخل استوانه مدرج ابتدا ۴ اینچ کلول استوکس میریزیم خاک داخل پیمانه را داخل استوانه مدرج میریزیم به مدت ۱۰ دقیقه خوب خیس بخورد بعد از ۱۰ دقیقه درپوش استوانه را میبندیم و در مدت ۳۰-۹۰ حرکت رفت و برگشتی تکان میدهیم . استوانه را ردی میز قرار می دهیم . بعد توسط لوله فلزی توسط لوله پلاستیکی به مخزن کلول استوکس وصل میکنیم شیر مخزن را باز میکنیم تا محل استوکس تا ارتفاع ۱۵ اینچ پر شود استوانه را به مدت ۲۰ دقیقه ثابت میگذاریم ابتدا دانههای درشت ته نشین میشود بعد دانههای زیر خاک و روی آن آب قرار میگرید بعد ارتفاع خاک و ماسه را از روی استوانه قرائت میکنیم سمبه فلزی با وزنه را داخل استوانه قرار میدهیم. در اینجا با ارتفاع ماسه را قرائت میکنیم.