جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
آموختن برنامه SPSS مفید است چرا که امکان محاسبات آماری بسیاری را فراهم می کند و بسیاری از رشته های دانشگاهی نیازمند محاسبات آماری هستند ، این برنامه جزء واحدهای درسی برخی رشته های دانشگاهی است و در پیشرفت علمی پژوهش گران و دانشجویان نقش موثری دارد . برنامه SPSS نیازی به یادگیری زبان برنامه نویسی ندارد و از این منظر آموختن این برنامه برای تمامی مخاطبان دانشگاهی و پژوهش گران امکان پذیر بوده و می توان با تمرین و مطالعه بر آن مسلط شد .
بازدید
کتاب روششناسی کیو، برای شناخت ذهنیتهای افراد نسبت به موضوعات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و طیف وسیعی از پژوهشگران حوزه ارتباطات، جامعهشناسی، روانشناسی و علوم سیاسی از جمله پژوهشگران رسانه میتوانند با استفاده از آن درباره سنخ شناسی ذهنیت افراد پژوهش کنند. این روش ضمن برخورداری از ویژگیهای روش کیفی، دارای رویکرد کمی نیز هست و از آمار، بیشترین بهره را میبرد.
این کتاب به یکی از روشهای پژوهش که کمتر در جامعه علمی ما شناخته شده، پرداخته است.
روش کیو برای شناخت ذهنیت افراد نسبت به موضوعات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و ضمن برخورداری از ویژگیهای روش کیفی دارای رویکرد کمی نیز هست و از آمار بیشترین بهره را میبرد.
تنوع در روشهای تحقیق، گواه این واقعیت است که موضوعات پژوهشی مختلف حتی اگر مربوط به یک رشته علمی نیز باشند، الزاما با یک روش مورد پژوهش قرار نمیگیرند. تلاشهای روششناسان در طول سالهای متمادی بر ایجاد و توسعه روشهایی مصروف شده است تا با بیشترین دقت، پژوهشگران را به اهداف خود رهنمون سازند. روششناسی کیو نیز با عمری بیش از هفت دهه، نتیجه چنین تلاشی است.
هدف از این کتاب که شامل چهار فصل است، معرفی روششناسی کیو به گونهای است که خواننده را قادر سازد تا به تنهایی آن را برای اجرای تحقیق به کار برد.
فصل نخست با عنوان «مقدمهای بر روششناسی کیو» شناسنامه و چشماندازی از روششناسی کیو به دست میدهد. بنابراین، خواننده نه تنها در آن مطالبی در باره هدف، پیشینه و مبنای نظری روششناسی کیو خواهد یافت بلکه با مراحل اجرای مطالعهای با روش کیو و جایگاه این روش در دنیای روشهای تحقیق آشنا خواهد شد.
فصل دوم کتاب با عنوان «طراحی و اجرای مطالعه کیو» چگونگی طراحی ابزار سنجش و شیوه گردآوری دادهها را برای اجرای مطالعهای با روش کیو شرح میدهد.
فصل سوم با عنوان «تحلیل آماری دادهها» به فعالیتهای پس از گردآوری دادهها یعنی تحلیل آماری آنها اختصاص دارد که در نهایت به شناسایی ذهنیتهای افراد نسبت به موضوع تحت بررسی میانجامد. در این فصل، راهنمای مختصری نیز برای پردازش دادهها به وسیله نرمافزار SPSS ارائه شده است.
فصل چهارم تحت عنوان «مروری بر چند مطالعه کیو» با هدف عمیقتر کردن درک خواننده از روششناسی کیو، با دو ویژگی اساسی این روششناسی و برخی از نقاط ضعف آن آغاز و با معرفی برخی مطالعات مبتنی بر روششناسی کیو برای کسب تجربه عملی پایان مییابد.