جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
بازدید
کلیات تاریخ ایران زمین قبل از تاریخ مسیح و بعد از تاریخ مسیح
از پارینه سنگی گرفته تا تاریخ معاصر ایران
بازدید
بازدید
ظهور بن لادنیسیم و بنیاد گرایی سنی و دو جنبش سلفی گری و وهابیت
جنبش سلفی گری بنابر ادعای بنیان گذاران آن یک حرکت اصلاحی به سوی آرمانهای اولیه و حذف و کنار زدن آفتها و خرافات و بدعتها است که برای بازگشت به اسلام اصیل و ناب صورت گرفت.
سلفیه در عین آنکه میکوشد در همهی امور قرآن را با علوم جدید منطبق جلوه دهند، همه جا نیز مسلمین را به رجوع به توحید محض قرآنی و اجتناب از بدعتهایی که رفته و در واقع پس از عهد سلف صالح در میان وام مسلمین پدید آمده است دعوت میکنند.
وهابیت به عنوان جنبش اسلامی، انشعابی از مذهب حنبلی، یکی از مذاهب چهارگانهی اهل سنت است که افکار نادر آنان با هیچیک از سایر مذاهب اسلامی، اعم از سنی و شیعه، سازگاری ندارد.
فرهنگ وهابیت بر اساس تکفیر فرق اسلامی، ایجاد تفرقه میان مسلمین و خشن جلوه دادن تعالیم اسلام، محو آثار رسالت وحی، سازش با تمام جباران و مستکبران حتی امثال «یزید بن معاویه» استوار است.
کتاب حاضر نوشته ی سمانه خان احمدلو در نظر دارد به نحوی مجمل به تاریخچه و اهداف این دو جنبش بپردازد.
بازدید
کتاب آخرین انقلاب جلد ۱
هر تفسیرى از انقلاب در ذیل نظریه اى خاص و در چارچوب تئورى ویژه اى قرار مى گیرد. آگاهى از مسبوق بودن تحلیل رخداد انقلاب به نظریه ها و تئورى هایى ویژه، ضرورت تأمل در نظریه پردازى در باب انقلاب را باز مى نمایاند. چه آن که غفلت از این بعد، تفسیرگر و تحلیل کننده پدیده انقلاب را به غلتیدن در وادى نظریه هاى متعارض و تئورى هاى ناهمگون پدیده انقلاب، در تفسیرى واحد دچار خواهد نمود، گرچه استفاده آگاهانه و روشمند از نظریه هاى مختلف به صورتى تلفیقى، در تحلیلى واحد امرى قابل دفاع است.
در این کتاب، نخست مرورى بر مشخصه هاى تئورى و تئورى پردازى در خصوص انقلاب ها و از جمله انقلاب اسلامى و مسئله امکان وصول به «نظریه اى جامع» و کامل در این باب صورت خواهد گرفت، و در این راستا دو دیدگاه «پوزیتیویستى» و «معرفت شناسانه» علم مورد ارزیابى واقع مى شود. همچنین دو حوزه مطالعات علوم طبیعى و علوم اجتماعى و تفاوت ها و تمایزات آن مورد تأمل قرار گرفته، به مشکلات پیش روى حوزه علوم اجتماعى اشاره مى شود. تبیین دو نظریه «تدا اسکاچپل» و «چارلزتیلى» به عنوان دو داستان انقلاب، در مقام تطبیق با انقلاب اسلامى و نقد و بررسى آن ها فصل دیگر این گفتار است که در ضمن آن با مرورى بر زمینه هاى فروپاشى رژیم گذشته و عوامل پیروزى انقلاب، منحصر به فرد بودن انقلاب ها، مشکلات تعریف انقلاب به پیامدهاى آن، هدفمندى در انقلاب ایران، دلیل مند بودن رفتار انقلابیون، عنصر معنویت و محاسبه سود و زیان در انقلاب ایران و… گفت و گو خواهد شد. و در خاتمه بحث از فایده و کاربرد نظریه پردازى در باب انقلاب از منظر پوزیتیویستى علم و از دیدگاه معرفت شناسانه آن سخن به میان خواهد آمد.
بحث از انقلاب را مى توان با بررسى «علل» و «دلایل» انقلاب پى گرفت، و علل را به »عوامل عینى» و خارجى بازگردانید و دلایل را به «عوامل ذهنى»، و بدین سان عوامل عینى و ذهنى انقلاب را مورد تفسیر و بازشناسى قرار داد. گرچه پاره اى از محققان، عوامل ذهنى را نیز جزئى از علت ها مى شمارند و آن را به علل ساختارى فرو مى کاهند و یا پاره اى دیگر، همه علل و دلایل انقلاب را تنها در عوامل ذهنى جستجو مى نمایند و جایى براى عوامل عینى باقى نمى گذارند.
کتاب حاضر با مطالعه انقلاب به مثابه «پدیده اى فرهنگى» و از منظر دلایل و «انگیزه هاى دینى»، آغاز بحث را به تأمل در «حکومت دینى» مى نشیند و با تلقى نمودن همه نظام هاى حکومتى در طول تاریخ به عنوان حکومت هاى دینى، حکومت در اسلام را در مفهوم «ولایت» (به مثابه مفهومى عرفانى) متجلى مى بیند. و ضمن تفسیر شخصیت امام خمینى به عنوان «عارفى شیعى» با تفکیک مفهوم ولایت به «رحمانى» و «شیطانى» این مفهوم را منتشر و موجود در همه اشکال حکومت در دنیاى معاصر مى شناسد. آنگاه با بحث از حکومت «صفویه» به عنوان «حکومت مرکزى و فراگیر» شیعه و نیز تفسیر «مشروطه» به مثابه «رسوخ جریان لائیسیسم» غربى و سکولاریسم به ایران، عوامل توقف و رکود ایران در سده هاى اخیر را در «هرج و مرج» و ناامنى صدساله و «رواج اخباریگرى» در میان روحانیت باز مى شناسد.
بررسى زمینه ها و علل انقلاب در سطوح «نظام سیاسى»، «جامعه» و نیروهاى اجتماعى که مطالعه ساخت ها و روابط میان «دولت» و «جامعه» را در دهه هاى پیش از انقلاب دنبال مى کند، به کاوش در روابط اقتصادى، اجتماعى، سیاسى و فرهنگى بسط و تفصیل مى یابد. پژوهش در «زمینه ها و علل اقتصادى انقلاب» یکى از سطوح مهم تحلیل است که با نگرش ها و رهیافت هاى گوناگونى صورت پذیرفته است. تمرکز اصلى گفت و گو در این دفتر، مطالعه «وضعیت اقتصادى ایران» از سال هاى ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۵ ـ سال هاى اجراى برنامه دوم تا پنجم توسعه ـ از منظر «اقتصاد سیاسى» و کارکرد دولت در اقتصاد و نیز بررسى تأثیرگذارى تحولات اقتصادى بر فرآیندهاى اجتماعى سیاسى است. بر این اساس، «انشقاق» میان حکومت و جامعه و از دست رفتن پایگاه طبقاتى دولت، ظهور «نظام دو قطبى» و اهمیت یافتن ایران براى غرب، وقوع فرآیند «نوسازى اقتصادى» در راستاى اهداف بین المللى، انجام «اصلاحات ارضى» و بحران هاى اجتماعى ناشى از آن موضوع تأمل این دفتر مى باشد. همچنین در ادامه، «انفجار در آمد نفتى» و اجراى پروژه هاى بزرگ صنعتى در دهه پنجاه، بروز گسیختگى هاى فرهنگى و بحران «جستجوى اصالت»، «ناهمفازى» توسعه اقتصادى با توسعه سیاسى و پیدایش شکاف ساختارى، پیروى از الگوهاى اقتصادى برون زا و بروز بحران «توزیع درآمد»، ظهور «آگاهى عمیق» مذهبى و سیاسى شدن جامعه، مقولات دیگرى است که در این دفتر، موضوع تحلیل و بررسى فرآیندهاى اقتصادى ـ سیاسى منتهى به انقلاب اسلامى را به توضیح خواهد کشید.
بازدید
کتاب رایگان بازشناسی مبانی فکری انجمن حجتیه
انجمن ضد بهاییت
بازخوانی تاریخ اسلام نشان میدهد که در طول چهارده قرن گذشته، اکثر ضرباتی که متوجه مسلمانان گشته است از کجفهمیهای بخشی از مسلمانان بوده است. از جنگ احد تا حوادث پس از رحلت رسول اکرم (صلوات ا… علیه)، ماجرای خوارج، شهادت حضرت امام حسین (علیه السلام) و غربت معصومین، همه مسائلی است که مسلمین مسبب اصلی تحمیل آن بر جامعه اسلامی بودهاند، نه دشمنان خارجی.
در تاریخ معاصر نیز یکی از جریانات مهم و تأثیرگذار بر شرایط سالهای بعد از ۱۳۲۰، گسترش و تسلط فرقه بهائیت در ایران بوده است. احساس خطر جامعه روحانیت از این جریان، منجر به گرایش روحانیون به سمت خنثیسازی و مقابله با اقدامات این فرقه گردید. پس از ملی شدن صنعت نفت و قبل از کودتای ۲۸ مرداد در سال ۱۳۳۱ انجمنی به نام انجمن ضدبهائیت تأسیس و شروع به فعالیت کرد؛ سپس در سال ۱۳۳۶ با تدوین اساسنامه، کار خود را با نام انجمن خیریه حجتیه مهدوی آغاز نمود.
مجموعه حاضر به بازشناسی مبانی فکری انجمن حجتیه میپردازد.
این مجموعه شامل بخشهای زیر میباشد:
– تاریخچه مختصر و برخی نکات مهم تاریخی
-انجمن و نگاه نسبت به مهدویت و ظهور
– جهاد و مبارزه در دیدگاه انجمن
– دیدگاه انجمن نسبت به تشکیل حکومت اسلامی قبل از ظهور
– دیدگاه انجمن نسبت به ولایت فقیه
– انجمن و اقتصاد
– دین عوامانه
بازدید
کتاب رایگان روحانیت و عصر پهلوی
کتاب حاضر به بررسی تقابل رژیم پهلوی با روحانیت و عملکرد این رژیم دربرابر روحانیون مبارز این دوره از جمله آیتالله بروجردی، آیتالله نایینی، امام خمینی و …، از آغاز حکومت رضاشاه تا پایان حکومت محمدرضا شاه پهلوی میپردازد.
این کتاب، پیشتر با همین نام و در بخشهای جداگانه به صورت مقاله تقدیم کاربران محترم سایت باشگاه گردیده است و هماکنون در قالب یک مجموعه کامل و مجزا گردآوری شده و به صورت کتاب الکترونیکی عرضه میشود.
سرفصلهای اصلی کتاب بدین شرح است:
– رضاشاه
الف ـ مخالفان
ب ـ موافقان
– ساختار حکومت رضاشاه
– رضاشاه و استراتژی مبارزه با مذهب
الف ـ همراهی
ب ـ محدودسازی
ج ـ مقابله و سرکوب
– محمدرضا پهلوی
– تشکیلات روحانیت
الف ـ علمای غیرسیاسی
ب ـ روحانیون مخالف میانهرو
ج ـ روحانیون انقلابی
– ساختار حکومت محمدرضا پهلوی
بازدید
کتاب رایگان هنر نقاشی ایران در دوره های مختلف تاریخی به همراه هنرهای تزیینی ایران قدیم
بازدید
تصاویر ظرف ها در دورهای مختلف
بازدید
دانلود رایگان کتاب تاریخی شاهنشاهی پارتیان