بازدید
در پانزدهم شهریور سال ۱۳۳۱ مؤسسه ای اقتصادی به نام « شرکت سهامی بانک» با سرمایه ۲۰ میلیون ریال که ۵۰ درصد آن پرداخت شده بود در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی تهران به ثبت رسید . این شرکت بعدها « بانک صادرات و معادن » نام گرفت . این بانک در ۲۲ آبان همان سال و با سیزده نفر در طبقه دوم یک ساختمان واقع در کوچه تکیه دولت ( معروف به کوچه مرغیها ) بطور رسمی شروع به کار کرد ، شروعی که حتی در خوشبینانه ترین حالت در عرصه رقابت با بانکهای قدیمی و مقتدر دولتی ، موفقیت و یکه تازی را دشوار می نمود .
اهداف اجرائی این بانک خصوصی در سالهای اولیه تشکیل عبارت بود از : دادن وام و سرمایه گذاری در فعالیتهای اقتصادی از قبیل صنایع و استخراج معادن و توسعه کشاورزی و جلب سرمایه های داخلی و پس اندازهای هر چند کوچک ، ایجاد شبکه وسیع بانکی در سراسر کشور و ارئه تسهیلات بانکی بهتر به مردم
آغـاز حـرکت
پانزدهم شهریور ماه ۱۳۳۱ مؤسسهای اقتصادی به نام «شرکت سهامی بانک» با سرمایه ۲۰ میلیون ریال که ۵۰ درصد آن پــرداخت شده بــود در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی تهران به ثبت رسید . این شرکت بعدها «بانک صادرات و معادن» نام گرفت . تأسیس این بانک در نخستین گام ارمغان گرانبهایی برای بانکداری ایران بود چرا که برای اولین بار بانکداری و مراجعه به بانک را برای عموم مردم فراهم و تسهیل نمود در آن زمان بانکها به صورت ادارات دولتی با مردم رفتار میکردند ولی بانک صادرات ایران با بهترین برخوردها و ایجاد شعب در مکانهای دور افتاده کار خود را آغاز کرد .
گسترش شعب
تأسیس بانک صادرات ایران در اولین گام ، ارمغان گرانبهایی برای بانکهای ایران بود ،چرا که برای اولین بار ، بانک و بانکداری و مراجعه به بانک را برای عموم مردم فراهم و تسهیل نمود . آن زمان بانکها به صورت ادارات دولتی با مردم رفتار میکردند ، ولی بانک صادرات ایران با بهترین برخوردها و ایجاد شعب در مکانهایی بسیار دور افتاده کار خود را آغاز کرد .
این شرایط و تفکر باعث شد که پس از یک سال و دوماه دومین شعبه بانک صادرات و معادن در تاریخ دهم دیماه سال ۱۳۳۲ در « خیابان قزوین » تهران با نام سینا آغاز به کار کند و با سیاست ارائه خدمات بیشتر به مردم در اقصی نقاط کشور ، روند روبه گسترش شعب خود را حتی در خارج از مرزهای جغرافیایی ادامه دهد . ضمن اینکه اولین شعبه خارج از کشور در سال ۱۳۴۰ شمسی در شهر همامبورگ آلمان رسماً افتتاح شد و بلافاصله در همان سال به موازات افتتاح شعب متعدد در داخل کشور شعب پاریس ، لندن و بیروت نیز تأسیس و آغاز به کار کرد .
به طوری که در حال حاضر با بیش از ۳۲۰۰ شعبه در داخل کشور و ۲۳ شعبه در نقاط مهم اقتصادی جهان به انجام عملیات مختلف بانکی مشغول است .
تجدید فعالیت با نام جدید
در سال ۱۳۴۲ کلمه معادن از بانک حذف شد و بانک صادرات ایران با نامی جدید در عرصه رقابت با ۳۴ بانک دیگر ظاهر شد . با توجه به تعدد بانکها در آن مقطع و کسب موفقیت و برتری ، تعصب ، جدیت و ابتکار عمل سرلوحه خط مشی های بانک قرار گرفت . در این بین بانک صادرات ایران با بهره گیری از تلاش فزاینده مدیران و تعصب سازمانی کارکنان خود توانست تنها بانک خصوصی باشد که از اغلب بانکهای دولتی و خصوصی پیشی بگیرد و نام خود را در صدر جدول بانکهای کشور قرار دهد .
بانک صادرات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
در هفتم خرداد ماه ۱۳۵۸ با تصویب لایحهای نظام بانکی کشور ملی اعلام شد ، پس از آن و بعد از تشکیل چندین مجمع عمومی به موجب تصمیمی که در دی ماه ۱۳۵۸ اتخاذ شد تغییراتی در ساختار شبکه بانکی کشور ( که در آن زمان شامل ۳۵ بانک بود ) ایجاد شد . با سازماندهی جدید بانکهای (( ملت )) ، (( تجارت )) ، (( مسکن )) و (( صنعت و معدن )) از ادغام چند بانک کوچک و بزرگ تشکیل شدند و بانک صادرات ایران نیز در هر استان با نام بانک همان استان خوانده شد . هدف از تأسیس بانکهای استان اجرای سیاست عدم تمرکز در تأمین مالی و امهای منطقهای و پاسخگویی به نیازهای خاص هر استان بود . پس از آن با توجه به تغییرات ایجاد شده در ساختار اقتصادی کشور در تاریخ چهاردهم دی ماه ۱۳۶۹ مقرر شد که بانک صادرات ایران مجدداً همچون گذشته به صورت یکپارچه فعالیتهای خود را سازماندهی کند و با استفاده از تجارب گذشته از طــریق یکسان ســازی عملیات بانکــی خود توانایــی بیشتــری را بــرای ارائه خدمات مطلوب و تحقق شعــار (( خدمت به مردم )) کسب نماید .
بانک صادرات ایران در خدمت مردم
بانک صادرات ایران در حال حاضر با پشتوانه بیش از نیم قرن تجربه ارائه خدمات نوین با صدور انواع چکهای بانکی و چکهای درگردش برای ایجاد امنیت بیشتر و آسودگی خاطر مشتریان در حمل و نقل پول نقد ، ارسال حوالجات بین شهری ، به منظور ایجاد تسهیلات لازم بــرای رشد فــرهنگ مبادلات مالــی غیــرنقدی و در جهت کمــک به آحاد جامعه ، شعــار (( خدمت به مردم )) را پیگیری میکند . سرعت عمل در ارسال حوالجات ، چکها و بروات مشتریان به دور افتادهترین نقاط کشور و با جدیدترین و پیشرفتهترین تجهیزات و امکانات رایانهای به منظور ایجاد سهولت در معاملات تجاری و مراودات مالی روزمره از جمله ویژگیهای شبکه بانک صادرات ایران به شمار میرود .
افتتاح انواع حسابهای ارزی و ریالی ، جاری ، سپرده سرمایه گذاری بلندمدت و کوتاهمدت ، قرض الحسنه پس انداز ، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه و اعطای تسهیلات مالی در بخشهای مختلف اقتصادی ، بخشی از خدمات و فعالیتهای این شبکه بانکی است . بانک صادرات ایران با استفاده از فنآوریهای روز و با تجهیز به سیستم پرداخت همزمان رایانهای (سپهر ) تلفنبانــک ، تند دریــافت ، SMS ، e – mail و … تلاش دارد همگام بــا صنعت بــانکداری نویــن در جهت تحقق شعــار ( رضایت مشتری ) قدم بردارد .
گوشه ای از خدمات بانک صادرات ایران
۱ ـ امکان دریافت صورتحساب از طریق نمابر ( فاکس )
۲ ـ امکان اطلاع از آخرین میزان موجودی در هر لحظه از طریق تلفن گویا
۳ ـ امکان دریافت صورتحساب در مقاطع زمانی مشخص ( حداکثر ۲ ماه )
۴ ـ وصول چکهای انتقالی عهده شعب تهران و واریز چکهای مسافرتی شعب سایر بانکهای هر شهرستان در همان روز به حساب مشتریان
۵ ـ وصول چکهای عهده شعب این بانک ( درون شهری و برون شهری ) در همان روز و واریز آن به حساب از طریق نمابر
۶ ـ افتتاح حساب جاری برای اشخاص حقیقی و حقوقی
۷ ـ امکان تمدید قرارداد سپرده بلندمدت در سررسید بدون مراجعه به بانک و بهرهمندی از سود آن برای دارندگان حساب سپرده سرمایهگذاری بلندمدت
۸ ـ امکان انتقال تمام یا قسمتی از سپرده بلندمدت و منافع آن به غیر
۹ ـ برخورداری از سود سپرده بلندمدت پس از برداشت قسمتی از آن بدون ابطال قرارداد و تغییر در نرخ سود
۱۰ ـ افتتاح انواع سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت با پرداخت سود سپردهها به طور ماهیانه
۱۱ ـ امکان واریز سود علی الحساب سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت به صورت ماهانه به حسابهای معرفی شده توسط سپردهگذار
۱۲ ـ افتتاح حساب سپرده کوتاه مدت ویژه با دو درصد بیشتر از سود سپرده کوتاه مدت عادی
۱۳ ـ انتشار چکهای درگردش با مبالغ دویست هزار تا پنج میلیون ریال به منظور تسهیل در مبادلات روزانه
۱۴ ـ توسعه خدمات سیستم On – line به کلیه شعب
۱۵ ـ صدور انواع ضمانتنامه
۱۶ ـ برخورداری از سود روزشمار برای انواع سپردهگذاریها
۱۷ ـ صدور انواع کارتهای اعتباری ( سبزکارت ، سیمین کارت و زرین کارت )
بانک صادرات ایران و نوآوری
بانک صادرات ایران به مقتضای زمان و در همان ابتدای فعالیت، نوآوری را سرلوحه امور خود قرار داد. افتتاح حسابهایی همچون پسانداز نوزاد، پسانداز در گردش، پسانداز محصل، نوروز، اندوخته فردا، ذخیره پاداش ماهیانه، سکههای طلا و… که عمدتا محصول فکر و ابداعات مدیران و کارکنان بانک بود.در کنار افزایش روزافزون <سرعت> موجب گردید که جایگاه این بانک نسبت به رقبا متمایز و مورد توجه گسترده عموم هموطنان قرار گیرد.در این چارچوب بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک ایرانی از دستگاههای رایانه برای افزایش مستمر سرعت در عملیات بانکی بهره جست. تحت چنین فعالیتهایی بود که روز به روز بر اعتبار نام بانک صادرات ایران افزوده شد و مدیران بانک با استفاده از جلب اعتماد مردم، فعالیت بانک را بیش از پیش گسترش دادند.
افتتاح انواع حسابهای ارزی و ریالی، جاری، سپرده سرمایهگذاری بلندمدت و کوتاه مدت، قرضالحسنه پسانداز، سپرده کوتاهمدت ویژه و اعطای تسهیلات مالی در بخشهای مختلف اقتصادی، بخشی از خدمات و فعالیتهای این شبکه بانکی است. بانک صادرات ایران با استفاده از فناوریهای روز و با تجهیز به سیستم پردازش هوشمند رایانهای (سپهر) تلفن بانک، تند دریافت، SMS ، e-mail و… تلاش دارد همگام با صنعت بانکداری نوین در جهت تحقق شعار <رضایت مشتری> قدم بردارد.
بانک صادرات ایران از دیروز تا خدمات نوین امروز
تاریخچه:
در پانزدهم شهریور سال ۱۳۳۱ موسسهای اقتصادی با سرمایه ۲۰میلیون ریال که ۵۰درصد آن پرداخت شده بود در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی تهران به ثبت رسید. این شرکت بعدها «بانک صادرات و معادن» نام گرفت.
این بانک در ۲۲ آبان همان سال و با سیزده نفر در طبقه دوم یک ساختمان واقع در کوچه تکیه دولت (معروف به کوچه مرغیها) به طور رسمی شروع به کار کرد، شروعی که حتی در خوشبینانهترین حالت در عرصه رقابت با بانکهای قدیمی و مقتدر دولتی، موفقیت و یکه تازی را دشوار مینمود.اهداف اجرایی این بانک خصوصی در سالهای اولیه تشکیل عبارت بود از: دادن وام و سرمایهگذاری در فعالیتهای اقتصادی از قبیل صنایع و استخراج معادن و توسعه کشاورزی و جلب سرمایههای داخلی و پساندازهای هر چند کوچک، ایجاد شبکه وسیع بانکی در سراسر کشور و ارائه تسهیلات بانکی بهتر به مردم.گسترش شعب تاسیس بانک صادرات ایران در اولین گام، ارمغان گرانبهایی برای بانکهای ایران بود، چراکه برای اولین بار، بانک و بانکداری و مراجعه به بانک را برای عموم مردم فراهم و تسهیل نمود. آن زمان بانکها به صورت ادارات دولتی با مردم رفتار میکردند، ولی بانک صادرات ایران با بهترین برخوردها و ایجاد شعب در مکانهایی بسیار دورافتاده کار خود را آغاز کرد.
این شرایط و تفکر باعث شد که پس از یک سال و دو ماه دومین شعبه بانک صادرات و معادن در تاریخ دهم دیماه سال ۱۳۳۲ در «خیابان قزوین» تهران با نام سینا آغاز به کار کند و با سیاست ارائه خدمات بیشتر به مردم در اقصی نقاط کشور، روند رو به گسترش شعب خود را حتی در خارج از مرزهای جغرافیایی ادامه دهد.
ضمن اینکه اولین شعبه خارج از کشور در سال ۱۳۴۰ شمسی در شهر هامبورگ آلمان رسما افتتاح شد و بلافاصله در همان سال به موازات افتتاح شعب متعدد در داخل کشور شعب پاریس، لندن و بیروت نیز تاسیس و آغاز به کار کرد.به طوری که در حال حاضر با بیش از ۳۲۰۰ شعبه در داخل کشور و ۲۳شعبه در نقاط مهم اقتصادی جهان به انجام عملیات مختلف بانکی مشغول است.تجدید فعالیت با نام جدید
در سال ۱۳۴۲ کلمه معادن از بانک حذف شد و بانک صادرات ایران با نامی جدید در عرصه رقابت با ۳۴ بانک دیگر ظاهر شد. با توجه به تعداد بانکها در آن مقطع و کسب موفقیت و برتری، تعصب، جدیت و ابتکار عمل سرلوحه خط مشیهای بانک قرار گرفت. در این بین بانک صادرات ایران با بهرهگیری از تلاش فزاینده مدیران و تعصب سازمانی کارکنان خود توانست تنها بانک خصوصی باشد که از اغلب بانکهای دولتی و خصوصی پیشی بگیرد و نام خود را در صدر جدول بانکهای کشور قرار دهد.
تعداد پرسنل بانک صادرات در حال حاضر بانک صادرات ایران دارای ۲۹۴۹۱نفر پرسنل در واحدهای صف و ستاد میباشد.«خدمات نوین» بانک صادرات ایرانحسابهای دومنظوره: سیستم حسابهای دومنظوره، سیستمی است که این امکان را به شما مشتریان عزیز که دارای چندین حساب سپهری در این بانک میباشید میدهد تا موجودی حساب خود را در بین چند حساب (به استثنای سپرده سرمایهگذاری بلندمدت) شناور و جابهجا نمودن و ضمن پرداخت به موقع وجه چک از حساب جاری خود، از مزایای سایر حسابها همانند کوتاهمدت و قرضالحسنه نیز بهرهمند شوید.دستور پرداخت بانک صادرات ایران در راستای تحقق اصل مشتری محوری و ارائه خدمات شایسته به مشتریان، به بهرهگیری از فنآوریهای روز، طرحی به نام دستور پرداخت را در شعب سپهری خود اجرا نموده است کلیه مشتریان میتوانند با استفاده از این طرح، مسوولان وصول مطالبات با پرداخت دیون آتی خود را به بانک محول نمایند.
نحوه استفاده از طرح فروشندگان براساس این طرح کلیه اشخاص و مراکز فروش که اقدام به فروش اقساطی کالا و یا خدمات به مشتریان مینمایند، میتوانند با مراجعه به یکی از شعب سپهری، ضمن معرفی یک حساب سپهری به استثنای سپرده سرمایهگذاری بلندمدت مسوولیت وصول مطالبات خود را از طریق انعقاد قرارداد به بانک محول نموده و بدون اخذ چک یا صدور دفترچه اقساط، نسبت به وصول مطالبات خود در سررسیدها تعیین شده اقدام نمایند.خریداراندر اجرای طرح فوق، خریداران کالا یا خدمات، باید به یکی از شعب سپهری مراجعه و از طریق تکمیل فرم اختیارنامه پیشبینی شده، ضمن معرفی یک حساب سپهری، به استثنای حساب سپرده سرمایهگذاری بلندمدت، مسوولیت برداشت وجوه اقساط کالا و خدمات خریداری شده از حساب خود، و واریز آن به حساب فروشندگان یا سایر اشخاص ذینفع را به بانک واگذار نمایند.
واحد امداد مشتریان دارندگان کلیه حسابهای سپهری نزد شعب بانک صادرات ایران در صورت بروز هرگونه مشکل در ارائه خدمات سپهری و یا طرح نظرات و پیشنهادات در این خصوص میتوانند با شماره ۹ -۶۶۷۳۹۷۶۶ مرکز امداد مشتریان این بانک در طول شبانهروز تماس حاصل فرمایند.
سامانه گویای بانک صادرات این سامانه با هدف مشتریمداری و در راستای اجرای طرح تکریم مشتریان از سه بخش اطلاعرسانی عمومی، راهنمای شعب و صندوق صوتی جهت دریافت انتقادات و پیشنهادات مردمی تشکیل شده است و قادر است با شمارهتلفن ۸۱۵۴۴ در تمام ساعات شبانهروز به طور همزمان پاسخگوی ۹۰تماس از سوی مشتریان باشد. پرداخت قبوض خدمات شهری از طریق تلفن ۱۵۵۳
در راستای جلب رضایت مشتریان صرفهجویی در وقت و هزینه هموطنان، ارائه خدمات جدیدی تحت عنوان دریافت مکانیزه قبوض خدمات شهری (آب، برق، تلفن ثابت گرامی و ارتقای کیفی خدمات و همراه و گاز، از طریق شمارهتلفن چهاررقمی ۱۵۵۳ آغاز شد. با ارائه این خدمات مشتریان بانک در سراسر کشور میتواند، پس از دریافت سپهرکارت بانک صادرات بدون نیاز به گرفتن پیششماره، از طریق شمارهتلفن ۱۵۵۳که در مرکز هر استان فعال میباشد نسبت به پرداخت قبوض خدمات شهری خود در هر ساعت از شبانهروز اقدام نمایند. گفتنی است سیستم پرداخت قبوض خدمات شهری بانک صادرات از ضریب امنیتی بالا و همچنین مزیت سهولت در ارائه خدمات برخوردار است. لازم به ذکر است کمافیالسابق علاوه بر شمارهتلفن مذکور، هموطنان گرامی از طریق خودپردازدهای بانک صادرات ایران نیز به صورت ۲۴ساعته قادر به پرداخت قبوض خدمات شهری خود میباشند. تعیین مبلغ چک این سرویس از خدمات جدید بانکداری اینترنتی میباشد و به مشتری امکان میدهد مبلغ چکهای صادر شده خود را در همراه با شماره چک و تاریخ آن به بانک اعلام نماید تا در هنگام پرداخت مبلغ چک، اپراتور بانک متوجه مخدوش بودن یا جعل چک (در صورت جعل مبلغ آن) قرار گیرد. مشتری میتواند به نحو ذیل نسبت به تعیین مبلغ اقدام نماید:
۱ – مشتری پس از ورود به سیستم بانکداری اینترنتی، از طریق منوی «خدمات چک» اقدام به انتخاب گزینه «تعیین مبلغ چک» نماید.
۲ – پس از باز شدن صفحه موردنظر، شماره چک (شامل سری و شماره چک به ترتیب از چپ به راست)، شماره حساب مبلغ چک را وارد نماید و کلید «ادامه» را کلیک نماید.
۳ – در صفحه دوم موارد وارد شده در صفحه اول پیشنمایش داده میشود و مشتری باید نسبت به امضای الکترونیکی آن اقدام نماید (این امضا همانند امضای الکترونیکی انتقال وجه میباشد و راهنمای آن در اختیار مشتری میباشد) و کلید تایید را کلیک نماید.
۴ – بعد از این مرحله اطلاعات وارد شده در سیستم متمرکز سپهر ذخیره میشود. هرشعبه که اقدام به پرداخت مبلغ فوق نماید. اپراتور مبلغ وارد شده توسط مشتری را مشاهده مینماید.
شعب ۷۲۴ شعبه ۲۴ ساعته این بانک که با عنوان «شعب ۷۲۴» فعالیت میکنند با هدف تکریم ارباب رجوع و صرفهجویی در وقت و هزینه آنان و همچنین ارتقای سطح کیفی خدمات راهاندازی گردیده است.این شعب مجهز به دستگاههای خودپرداز، کیوسکهای اطلاعرسانی و رایانه قابل اتصال به شبکه خدمات بانکداری اینترنتی میباشند. شعب ۷۲۴ در ۷ روز هفته به صورت ۲۴ ساعته به دارندگان انواع حسابهای سپهری و کارت بانکهای عضو شتاب، سرویس ارائه میدهند. شایان ذکر است، این شعب در آینده از دستگاههای چاپگر جهت چاپ صورتحساب و سیستمهای تحویلداری خودکار که قابلیت دریافت وجه نقد را نیز خواهند داشت، بهرهمند میشوند. خودپردازهای سیار خودپردازهای سیار به منظور دسترسی و استفاده آسان مردم از خدمات نوین بانکی و جلب رضایت هرچه بیشتر مشتریان راهاندازی شده است. این خودپردازها که متشکل از دو دستگاه ATM با تجهیزات مورد نیاز جانبی از قبیل آنتن ماهواره و سیستمهای تامین برقی میباشند بر روی یک دستگاه کامیونت تعبیه و نصب شده و بدون نیاز به برق شهری و خطوط ارتباطی زمینی قابلیت سرویسدهی به کلیه دارندگان سپهرکارت و کارت بانکهای عضو شبکه شتاب در هر مکان و در کوتاهترین زمان ممکن را دارد. مکان استقرار خودپردازهای سیار از طریق سیستمهای رایانهای و به واسط مانیتورینگ دستگاههای خودپرداز عموما در نقاط پرتردد، ترمینالها، مراکز خرید، نمایشگاهها، میادین شهری و مبادی ورود و خروج شهرها، تعیین و حداکثر یک ساعت پس از مشخص شدن محل استقرار به آن نقطه اعزام و تنها ۱۰ دقیقه پس از رسیدن دستگاه به محل، قابلیت سرویسدهی به مشتریان را خواهند داشت.
گفتنی است این خودپردازها در هنگام قطع برق شهری به هر دلیل از جمله وقوع بلایای طبیعی و یا هر پیشامد غیرمترقبه و در ساعات غیراداری و ایام تعطیل قابلیت سرویسدهی دارند.
ادامه مطلب + دانلود...