جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
این اثر مجموعه ای از اشعار شاعران شیعی در قرون گذشته از قرن هشتم بدین سوی در مدح و ستایش امیر مؤمنان (ع) است. نخستین شعر آن از شاعر برجسته شیعه شیخ حسن کاشی شاعر نیمه اول قرن هشتم است که هفت بند معروفی در ستایش امام علی (ع) دارد
این اثر مجموعه ای از اشعار شاعران شیعی در قرون گذشته از قرن هشتم بدین سوی در مدح و ستایش امیر مؤمنان (ع) است.
نخستین شعر آن از شاعر برجسته شیعه شیخ حسن کاشی شاعر نیمه اول قرن هشتم است که هفت بند معروفی در ستایش امام علی (ع) دارد با این آغاز:
السلام ای سایهات خورشید رب العالمین آسمان عز و تمکین، آفتاب داد و دین
سایر قصاید، شامل سیزده هفت بند دیگر است که شاعران برجسته ای چون سلیمی، صدقی استرآبادی، عرفی شیرازی، حزین، فیاض لاهیجی و شماری دیگر است.
مقدمه رئیس کتابخانه که در آغاز این کتاب منتشر شده، به این شرح است.
دو ویژگی مهم برای تفکر ایرانی در قرن هفتم هجری و پس از آن وجود دارد. نخست آن، تأثیر پذیری از ادبیات صوفیانه است که از قرن چهارم به این سوی در ایران به خصوص خراسان رواج یافته بود، و دوم نیرومند شدن بعد ادبی و رواج روح شاعرانه و تسلط آن بر کلیت فکر اسلامی – ایرانی. این دو ویژگی سبب شده است تا تولیدات فکری این قرن و پس از آن تا قرن دهم، تولیداتی صوفیانه – ادیبانه بوده و به ویژه در احیای زبان فارسی و صورت بخشی به آن مؤثر باشد.
در این زمینه دو ویژگی دیگر را هم میتوان افزود: نخست تسلط آرام احساسات شیعیانه بر نوشتهها و سرودههای این دوره، و دیگری رنگ و روی داستانی. به این معنا که متونی که به تدریج تولید شد رابطهاش با احساسات شیعی بسیار نیرومندتر از گذشته بود، چنان که تقویت بعد ادبی – داستانی سبب پدید آمدن شمار زیادی داستانهای تاریخی – مذهبی گردید.
اگر با ملاحظه این چهار ویژگی، تاریخ ادبیات این دوره را بررسی کنیم، بهتر می توانیم جایگاه شاعران و ادیبان این دوره را بشناسیم. چنان که میتوانیم تاریخ تفکر اسلامی – ایرانی این عهد را بازشناسی کرده و منابع و مواد آن را استخراج کنیم.
در این زمینه کسانی از شاعران را میشناسیم که بسیار تأثیر گذار هستند. این افراد کسانی هستند که سرخط برخی از گرایشها و جریانهای فکری بوده و پسینیان با تأثیر پذیری از آنان و الگو گرفتن از ایشان، راهی را تقویت و مردم را در آن راه، راه میبرند. این افراد مانند سرسلسلههای مشایخ صوفیه، جریانی را تعریف و شمار زیادی از شاعران و نویسندگان را تحت تأثیر قرار میدهند.
شیخ حسن کاشی را باید از زمره این افراد دانست، شاعری برجسته که این خوش شانسی را داشت تا در روزگار سلطان شیعی مغولی یعنی سلطان محمد خدابنده ظهور کند و همزمان با تقویت تشیع در ایران، در رواج شعر و ادبیات شیعی، تأثیری ماندگار از خود باقی بگذارد.
جستجویی در متون شعری و مجموعههای ادبی از قرن هشتم به بعد، و حتی تا روزگار صفوی، نشان میدهد که تأثیر پذیری از شیخ حسن کاشی تا چه اندازه بوده و چه کسانی از وی پیروی کرده اند. این که شاعری تمامی اشعار خود را در مدح و منقبت امامان بسراید، یک ویژگی استثنایی برای شیخ حسن کاشی در آغاز قرن هشتم هجری است، کاری که بعد از وی بسیاری از شاعران فارسی زبان دنبال کردند.
هفت بند کاشی یک نمونه ایدهآل برای سرایش شعر در ستایش امیرمؤمنان (ع) است که پس از وی سرمشق بسیاری از شاعران قرار گرفت و این تأثیر تا روزگار صفوی و حتی روی یکی از بلندپایهترین شاعران این دوره یعنی محتشم کاشانی پیش رفت.
مجموعهای که پیش رو دارید، کندوکاوی است در هفت بند شیخ حسن و شاعرانی که به پیروی از وی هفت بند سرودهاند. در این زمینه، این کار، کاری بکر و برای شناخت تاریخ ادبیات شیعی در زبان فارسی قابل توجه است.
در اینجا می بایست برای مرحوم سعید هندی که تلاشی قابل ستایش برای تدوین این اثر کشیدند طلب رحمت و مغفرت کنیم و از خداوند بخواهیم ایشان را با اهل بیت طاهرین علیهم السلام محشور گرداناد.
بازدید
مسائل اخلاقى در هر زمان از اهمیت فوق العاده اى برخوردار بوده، ولى در عصر و زمان ما اهمیت ویژه اى دارد، زیرا:
۱ ـ از یک سو عوامل و انگیزه هاى فساد و انحراف در عصر ما از هر زمانى بیشتر است و اگر در گذشته براى تهیّه مقدّمات بسیارى از مفاسد اخلاقى هزینه ها و زحمتها لازم بود در زمان ما از برکت پیشرفت صنایع بشرى همه چیز در همه جا و در دسترس همه کس قرار گرفته است!
۲ ـ از سوى دیگر، با توجه به این که عصر ما عصر بزرگ شدن مقیاسهاست و آنچه در گذشته بطور محدود انجام مى گرفت در عصر ما به صورت نامحدود انجام مى گیرد، قتل و کشتار انسانها به برکت وسائل کشتار جمعى، و مفاسد اخلاقى دیگر به کمک فیلمهاى مبتذلى که از ماهواره ها در سراسر دنیا منتشر مى شود و اخیراً که به برکت «اینترنت» هرگونه اطّلاعات مضر در اختیار تمام مردم دنیا قرار مى گیرد، مفاسد اخلاقى بسیار گسترش پیدا کرده و مرزها را در هم شکسته و تا اقصا نقاط جهان پیش مى رود تا آنجا که صداى بنیانگذاران مفاسد اخلاقى نیز درآمده است.
اگر در گذشته تولید موادّ مخدّر در یک نقطه، یک روستا و حدّاکثر شهرهاى مجاور را آلوده مى کرد امروز به کمک سوداگران مرگ به سراسر دنیا کشیده مى شود.
۳ ـ از سوى سوم، همان گونه که علوم و دانشهاى مفید و سازنده در زمینه هاى مختلف پزشکى و صنایع و شؤون دیگر حیات بشرى گسترش فوق العاده اى پیدا کرده، علوم شیطانى و راهکارهاى وصول به مسائل غیرانسانى و غیراخلاقى نیز به مراتب گسترده تر از سابق شده است به گونه اى که به دارندگان فساد اخلاق اجازه مى دهد از طرق مرموزتر و پیچیده تر و گاه ساده تر و آسانتر به مقصود خود برسند.
در چنین شرایطى توجّه به مسائل اخلاقى و علم اخلاق از هر زمانى ضرورى تر به نظر مى رسد و هرگاه نسبت به آن کوتاهى شود فاجعه یا فاجعه هایى در انتظار است.
اندیشمندان دلسوز و عالمان آگاه باید همگى دست به دست هم دهند و براى گسترش اخلاق در دنیاى امروز که اخلاق به خطر افتاده تا آن حد که بعضى آن را بکلّى انکار کرده یا غیر ضرورى دانسته اند و بعضى دیگر هر کار و خصلتى که انسان را به خواسته سیاسى اش برساند اخلاق شمرده اند، تمام تلاش و کوشش خود را به کار گیرند.
خوشبختانه ما مسلمانان منبع عظیمى مثل قرآن مجید در دست داریم که مملوّ است از بحثهاى عمیق اخلاقى که در هیچ منبع دینى دیگرى در جهان یافت نمى شود.
گرچه مباحث اخلاقى قرآن از سوى مفسّران بزرگ و عالمان اسلامى بطور پراکنده مورد تفسیر قرار گرفته ولى تا آنجا که ما مى دانیم کتابى به عنوان «اخلاق در قرآن» به سبک تفسیر موضوعى که این مسائل را به صورت جمعى و با استفاده از روش تفسیر موضوعى مورد توجّه قرار دهد، تألیف نیافته با آن که جاى آن کاملاً خالى است.
لذا بر این شدیم که بعد از پایان دوره اوّل پیام قرآن که پیرامون معارف و عقاید اسلامى به سبک تفسیر موضوعى بحث مى کرد، به سراغ بحث اخلاق اسلامى در قرآن مجید به عنوان دوره دوم پیام قرآن برویم.
بحمداللّه این کار انجام شد و مجموعه این مباحث در دو مجلّد تهیّه شد که مجلّد اوّل در کلّیّات مسائل اخلاقى بحث مى کند و اکنون در دسترس شماست ولى مى توان از آن به عنوان یک متن جامع درسى نیز استفاده کرد، و جلد دوم پیرامون جزئیّات مباحث اخلاقى و مصادیق آن بطور گسترده بحث مى کند که بحمداللّه قسمت عمده آن آماده براى چاپ است.
امیدواریم این گام دیگر در طریق استفاده از قرآن مجید در حلّ مشکلات زندگى انسانها، مورد قبول خداوند متعال و ذخیره یوم المعاد قرار گیرد و اگر کاستیهایى در آن است با تذکّر صاحبنظران تکمیل گردد.
بازدید
الکل و مشروبات الکلی در فقه اسلامی
بازدید
کتاب عاشورا در فقه
عظمت عاشورا و نقش گسترده و عمیقى که حرکت سیدالشهدا (ع) در حوزه دین و جامعه داشته است، همواره و بحق از مهمترین مباحث تاریخى، کلامى به شمار رفته و نگاههاى مختلفى را به خود متوجه ساخته است.
«عاشورا در فقه»، عنوان پژوهشى تازه بود که توسط نویسنده، در کنگره نخستین کنگره بین المللى امام خمینى و فرهنگ عاشوراکه در سال ۱۳۷۴ ارائه شد.
تازگى موضوع و مقایسه اى که در این پژوهش، میان دیدگاه حضرت امام خمینى(قده) و چند تن از فقهاء بزرگ، صورت گرفته است، از نکاتی است که امید است مورد توجه علاقه مندان این دست مباحث قرارگیرد.
بازدید
کتاب تحریف ناپذیری قرآن کریم
قرآن کتاب مقدس و پر ارزشى است که محصول مغز بشر نیست، مجموعه اى از سخن الهى است که در مدت ۲۳ سال بوسیله امین وحى خدا بر قلب نازنین پیشواى گرامى اسلام نازل گردید. کلمات نغز آن سایه روشنهائى حیرت انگیز است که بلنداى معانى و فصاحت آن از اوج تصور هر خردمند بالاتر است، به حدى که با آن که پانزده قرن است فریاد تحدى و مبارزه طلبى آن در جهان طنین انداز است،
با این همه از همان روز نخست که این کلمات از حنجره پاک محمد (ص) در زیر سقف نیلگون آسمان جزیره العرب طنین انداخت و گوش دلها را به خود متوجه ساخت، اهریمنانى انسان نما که نشر و گسترش آن را مخالف منافع شیطانى خود مى پنداشتند بیکار ننشستند و براى سست کردن بنیان محکم قرآن هم طرح کم و زیاد شدن قرآن را ریختند.
متن پیش رو پاسخی است برای چگونگی سیر تحول و تطور و تدوین قرآن کریم در آراء اهل تسنن و تشیع، همچنین تاریخچه و چگونگی عدم تحریفپذیری قرآن را مستدلاً و مستنداً مورد کاوش و بررسی تحقیقی علمی قرار داده است.
بازدید
ظهور بن لادنیسیم و بنیاد گرایی سنی و دو جنبش سلفی گری و وهابیت
جنبش سلفی گری بنابر ادعای بنیان گذاران آن یک حرکت اصلاحی به سوی آرمانهای اولیه و حذف و کنار زدن آفتها و خرافات و بدعتها است که برای بازگشت به اسلام اصیل و ناب صورت گرفت.
سلفیه در عین آنکه میکوشد در همهی امور قرآن را با علوم جدید منطبق جلوه دهند، همه جا نیز مسلمین را به رجوع به توحید محض قرآنی و اجتناب از بدعتهایی که رفته و در واقع پس از عهد سلف صالح در میان وام مسلمین پدید آمده است دعوت میکنند.
وهابیت به عنوان جنبش اسلامی، انشعابی از مذهب حنبلی، یکی از مذاهب چهارگانهی اهل سنت است که افکار نادر آنان با هیچیک از سایر مذاهب اسلامی، اعم از سنی و شیعه، سازگاری ندارد.
فرهنگ وهابیت بر اساس تکفیر فرق اسلامی، ایجاد تفرقه میان مسلمین و خشن جلوه دادن تعالیم اسلام، محو آثار رسالت وحی، سازش با تمام جباران و مستکبران حتی امثال «یزید بن معاویه» استوار است.
کتاب حاضر نوشته ی سمانه خان احمدلو در نظر دارد به نحوی مجمل به تاریخچه و اهداف این دو جنبش بپردازد.
بازدید
کتاب رایگان فطرت و دین
فطرت از ویژگیهای مقدس ذات بشر است که در صورت انقیاد و دلسپاری به آن، زمینه هدایت تکوینی انسان در دو قلمرو شناخت و احساس فراهم خواهد شد. این ویژگی شامل نوعی میل و کشش آگاهانه به حقیقت مطلق و پرستش کامل نامحدود است. البته سایر فطریات انسانی نیز مانند: زیباییدوستی، خیرخواهی و حقیقت طلبی در واقع همان تجلی فطرت خداخواهیاند، زیرا همه آن ها سرچشمه کمال میباشند.
در قرآن کریم به مسأله فطرت توجه بسیار شده، تا جایی که در سوره بقره از پنج معرفت فطری دینی یاد میشود که عبارتند از: سه اصل اعتقادی توحید، نبوت و معاد و دو اصل عملی نماز و انفاق. همچنین در متون و احادیث اسلامی نیز از رابطه فطرت و معرفت و قلمرو فطرت، سخنان فراوان به میان آمده است.
با توجه به اهمیت و جذابیت این موضوع، کتاب حاضر به تبیین ارتباط شریعت و فطرت، روش های دریافت فطریات، معرفت فطری در قرآن و احادیث و نیز نقش فطرت در اخلاق میپردازد.
بازدید
کتاب حدیث معراج پیامبر اسلام و توضیحاتی در مورد حدیث معراج
بازدید
کتاب رایگان دنیای اسلام
در این کتاب که مترجم آن جناب آقای مرتضی مدنی نژاد برای پایگاه تک بوک ارسال کرده اند میخوانید:
زیارت کعبه
سرمشق و الگوی محمدی
جهان از دریچه چشم قرآن
قانون و بی نظمی
فرقه های مذهبی و همبستگی
احیای معنوی
مبارزه طلبی از سوی غرب
فایل pdf این کتاب توسط مترجم کتاب ویرایش جدید شده است در سال ۱۳۹۰ . که از این بابت از آقای مدنی نژاد بابت ارسال فایل ویرایش شده جدید سپاسگذاریم.
بازدید
دانلود رایگان کتاب داستانهایی از امام زمان (عج)