بازدید
نویسنده کسی است که می نویسد. شما وقتی به فکر نوشتن میافتید که طرحی در سر داشته باشید. نوشتن فکر کردن است چون چیدن و آرایش کلام است و کلام تنها رسانهی فکر است. هر رمان با طرح موضوعی شروع می شود، در واقع طرح ، گام نخستی است که برای نوشتن داستان برداشته می شود. هر کس ممکن است طرحی برای نوشتن رمان داشته باشد اما برای خلق رمان باید عناصر سازنده آن را شناخت.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
مجله کافه داستان درباره ادبیات داستانی ایرانی بحث و تبادل نظر می کند و ادبیات عامه پسند ما را با ادبیات عامه پسند و پرفروش آمریکایی مقایسه می کند و می گوید ادبیات عامه پسند آمریکایی سطح پایین هستند و همچنین گفتگوی خواندنی با مترجم توانای ادبیات داستانی در بر دارد و …..
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
کمال الدین علی محتشم کاشانی دارای لقب شمس الشعرای کاشانی شاعر ایرانی در آغاز سده ده هجری و هم دوره با پادشاهی شاه طهماسب صفوی در کاشان زاده شد، بیشتر دورانزندگی خود را در این شهر گذراند و در همین شهر هم در ربیعالاول سال ۹۹۶ هجری درگذشت و محل دفن او بعدها مورداحترام مردم قرار گرفت. نام پدرش خواجه میراحمد بود. کمال الدین در نوجوانی به مطالعه علوم دینی و ادبیمعمول زمان خود پرداخت و اشعار شعرای قدیمی ایران را به دقت مورد بررسی قرارداد. شعرهای او درباره رنج و درد امامان شیعه است و بیشتر جنبه ایدئولوژیک برای پادشاهی صفویان را داشت.
محتشم کاشانی نامآورترین شاعر مدیحه سرای شیعه میباشد.
وی با سرودن دوازده بند در مرثیه شهدای کربلا که بند اول ترکیب بند وی با بیت “باز این چه شورش است؟ که در خلق عالم است ……باز این چه نوحه وچه عزا وچه ماتم است؟” شروع میشود در میان هواداران شیعه جایگاه ویژه ای دارد.
شاعران بسیاری پس از محتشم تا کنون از ترکیببند یادشده در شعرها و نوحههایشان سود بردهاند.
محتشم کاشانی اشعار و حکایاتی به نظم و نثر در باب شاهدبازی دارد که در رساله جلالیه جمع آوری شده و از ۶۴ غزل و شأن نزول هر غزل و شرح اشعار به نثر تشکیل میشود.
ادامه مطلب + دانلود...
بازدید
با توجه به اهمیت منابع و مآخذ در فرایند تحقیق و لزوم آشنائی پژوهشگران با تألیفات موجود، و همچنین تخصّصیتر شدن شاخههای علم، نیاز به استفاده از کتاب شناسی های تخصّصی محسوستر است. احساس این نیاز گروه ادب معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی را به تدوین کتابشناسیهایی در حوزههای ادبیات معاصر ایران سوق داده است. کتابشناسی نقد و بررسی ادبیات داستانی معاصر. عنوان فهرستی است از مندرجات کتابها، مطبوعات، برخی نرمافزارها، و پایگاههای اینترنتی، دربارۀ داستاننویسان معاصر که در چند جلد منتشر خواهد شد. در مجلّد حاضر، که به سه تن از پیشگامان داستاننویسی نوینِ ایران (سیّد محمّدعلی جمالزاده، صادق هدایت و بزرگ علوی) اختصاص دارد، تلاش شده است که همۀ کتابها و مقالات نوشتهشده دربارۀ زندگی و کار ادبی این سه نویسنده، تا زمان تألیف این مجلّد، گردآوری و فهرست شود. این کتابشناسی با هدف اطّلاعرسانی به پژوهندگان و دانشجویان و علاقهمندان به ادبیات معاصر تدوین شده است.
این کتاب را نویسنده آن خانم فرهودی پور برای انتشار رایگان در پایگاه دانلود رایگان کتاب تک بوک ارسال کرده اند.
ادامه مطلب + دانلود...