جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

چشم اندازی به آموزش پیش و بعد از ازدواج در آسیا

685

بازدید

چشم اندازی به آموزش پیش و بعد از ازدواج در آسیا ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز
چشم اندازی به آموزش پیش از ازدواج و بعد از ازدواج در آسیا
هدف این مقاله فراهم کردن اطلاعات برای درمانگران زوج های متاهل و مربیان روابط قبل ازدواج به منظور بهبود سطح ارتباط فرهنگی خود با جمعیت های ساکن در مناطق آسیایی می باشد بخاطر تحویل های ایجاد شده در نقش جنسیت نقش فرهنگی اقتصادی و اجتماعی . تفاسیر و تعابیر گوناگون آسیایی ها از نهاد ازدواج و تشکیل خانواده متحمل تغییر و تحویل عمده گشته است این مقاله روندهای کلی را در ازدواج در چند کشور آسیایی توصیف می کند با تمرکز بر نرخ روبه رشد طلاق و تغییر نگرش های فرهنگی نسبت به ازدواج و طرح های ابتکاری مربوط به آموزش روابط فعلی ( قبل از ازدواج ) را در این کشورها مورد بحث قرار می دهد و بالاخره بر اساس تجربیاتی که از کار کردن با مردم آسیا به دست آورده ایم چند بینش معمولی در ارتباط با انطباق آموزش بعد از ازدواج برای تبدیل آن به نهادی از نظر فرهنگی مناسب تر برای آسیایی ها ارائه می نمایم.

مقدمه :
شصت درصد جمعیت جهان در آسیا زندگی می کنند و مردم آسیایی در سراسر جهان پراکنده انددر این دنیایی که به سرعت به سمت جهانی شدن پیش می رود .
برای مربیان و درمانگران زوج ها لازم است که بدانند در آموزش ازدواج و رابطه ی قبل از ازدواج در آسیا چه روی می دهد به عنوان یک روانشناس با لینی چینی که درتایوان بدنیا آمده و بزرگ شده ام و بعدها در ایالات متحده آموزش دیده و مستقر شده ام . فرصت هایی برای انجام و برگزاری چند صد کارگاه روابط زناشویی برای کشورهای مختلف آسیایی و سازمان های اجتماعی در چین . هنگ کنگ . تایوان . مالزی . سنگاپور و جوامع آسیایی دیگر در ایالات متحده و کانادا داشته ام از گوش کردن به انواع تجربیات حاصل از روابط قبل از ازدواج در آسیا . مقداری دانش دست اول در مورد نیازها و برخوردهای زوج های آسیایی بدست آورده ام کوشیده ام . این دانش کسب شده را به مدیران اجرایی دولت و درمانگران بین المللی که توان بر آوردن نیازهای این زوج ها را دارند نقل نمایم . در این  مقاله . خواننده را دعوت می کنم تا از دریچه ی نگاه من به روندهای کلی نهاد ازدواج و آموزش روابط زناشویی در میان آسیایی هایی که در چین . تایوان . ژاپن . سنگاپور . مالزی و هند زندگی می کنند بپردازید . بخش اول روندهای و مراحل ازدواج در آسیا را ارائه می کند سپس برنامه های ابداعی در ارتباط آموزش خانواده ( ازدواج ) را ارائه خواهم نمود در این بخش ها . من از مشاهدات شخصی و بحث و تبادل نظرهای انجام داده با کارشناسان دیگر استفاده می کنم و به چند کشور به تفصیل بیشتری نسبت به کشورهای دیگر می پردازم . و سرانجام با ارائه چند بپیش بینی براینکه آموزش روابط زناشویی در غرب بر چه اساس استوار است و درمان را چگونه می توان از نظر فرهنگی برای فایده بردن گروههای کثیر ازدواج های آسیایی متناسب ساخت بر نتیجه ی دلخواه می رسم .
مراحل زناشویی در آسیا
سی سال قبل . طلاق در اکثر کشورهای آسیایی نادر بود با این حال در سالهای اخیر . الگوی ازدواج و طلاق به میزان قابل توجهی در بخش های زیادی از آسیا تغییر یافته است جدول ۱ نسبت ازدواج به طلاق را در ۵ سال  اخیر ارائه می کند . نرخ طلاق به میزان در اکثر کشورهای آسیایی روبه افزایش است در بعضی کشورها . نرخ طلاق نسبتا با سرعت بالایی تغییر پیدا کرده است . ( مثلا ‌‌: کره – ژاپن – تایوان ) در حالیکه در کشورهای دیگر این نرخ ها افزایش تدریجی تر داشته است ( مثلا در هند ) برعکس در مالزی نرخ طلاق مسلمانان در ۲ سال اخیر کاهش پیدا کرده است جدول شماره ۲ روزهای دراز مدت طلاق را در بین ملل آسیای شرقی نشان می دهد همانگونه که از جدول ۲ پیداست در کره ی جنوبی – ژاپن و تایوان و رشد قابل توجهی از نظر میزان طلاق در طول سال گذشته به وجود آمده است .
اثرات مشابه بر روند ازدواج و طلاق در آسیا
افزایش نرخ طلاق در کشوهای آسیایی منعکس کننده ی اثرات متغیر بر ازدواج و طلاق می باشد برخی اثرات مهم بر طلاق در کشورهای آسیایی در فهرست زیر ارائه می شوند .
۱-    رشد اقتصادی سریع توسعه شهر نشینی و هنجارهای فرهنگی در حال تغییر در جوامع آسیایی . کانون تمرکز ویژه روی گسترش منابع کار و سرمایه تاثیر منفی بر کیفیت و ثبات روابط جدید زناشویی آسیایی داشته است روابط تاثیر منفی و خانوادگی غالبا از اولویت پایین برخوردار ند تنش زندگی کاری جدید بنظر     می رسد که به روابط زناشویی نظر سرایت کرده باشد .
۲-    حق انتخاب بیشتر از طریق فرصت های کاری یا آموزشی برای زنان آسیایی . چونکه زنان آسیایی تحصیل کرده تر و از نظر اقتصادی مستقل تر شده اند . آنها حق انتخاب بیشتری بری ترک روابط غیر قابل قبول یا تحقیر آمیز دارند از نظر عرفی پر چالش ترین مسئله خانوادگی آسیایی مسئله  یا مشکل مربوط به مادر شوهر و عروس است  وقتی زن جواب با مادر شوهر خود دارای تعارض و درگیری است غالبا انتظار آن است که تسلیم شود و درد ناشی از رفتار نا عادلانه را تحمل نماید مسائل دردناک دیگری که زنان قبلا مجبور به تحمل آن بودند عبارت از سوء استفاده ها وامور غیر اخلاقی زناشویی شوهران .
۳-    کاهش اعمال کنترل بر ازدواج . در گذشته جامعه ی بسته و گروههای دست اندرکار غالبا برای جلوگیری از جدایی زوج دست به اقداماتی دست می زدند به عنوان مثال : قبل از دهه ۱۹۷۰ در چین تمام شهروندان چینی بر یک واحد کاری متعلق بودند وقتی بین یک زوج درگیری ایجاد می شد واحد کاری تعالیم اخلاقی به آن عرضه می کرد و آنها را وادار می ساخت تا با یکدیگر صلح کنند با  خصوصی سازی سریع موسسه های دولتی واحد کاری ( دست انداز ) عرفی از هم پاشید . و بیشتر این فشار اجتماعی از میان رفت به همین سان در اکثر کشورهای آسیایی جامعه ی سنتی و خانواده های گسترده در حال از دست دادن نفوذ خود بر زوج ها هستند .
۴-    قوانین مربوط به طلاق در اکثر کشورهای آسیایی شدت خود را از دست داده اند وقتی هر دو همسر برای طلاق گرفتن توافق کنند مراحل دادرسی فعلی در چین تایوان و ژاپن مشابه با قوانین ایالات متحده هستند از این نظر  که آنها فقط به یک دوره ی جدایی نیاز دارند وقتی همسران برای طلاق اختلاف نظر دارند آنرا       می توان در زمینه های مختلف نظیر دو همسری زناکاری خشونت در خانه بیماری روانی شدید و ترک همسر برای دادرسی ارائه کرد در سنگاپور مراحل دادرسی مشابه هستند بجز اینکه یک زوج باید به مدت سه سال ازدواج کرده باشد قبل از اینکه بتواند تقاضای طلاق نماید در هند و مالزی بیماری آمیزش و امتناع همسر از پرداخت نفقه مجاز می باشد کاهش محدودیت قانونی در ارتباط با گرفتن طلاق به نظر می رسد که با افزایش نرخ طلاق در کشورهای آسیایی همبستگی داشته باشد .
۵-    افزایش روند فرد گرایی از نظر عرفی ازدواج هایی که در آسیا انجام می پذیرد شریک شدن دو نفر نیست بلکه شراکت دو خانواده است با این حال تحت فشار مدرنیزاسیون بسیاری از کشورهای آسیایی دارای رشد اقتصادی درجهت فرد گرایی حرکت می کنند امروزه آسیایی ها کمتر تمایل به قربانی کردن علایق فردی و آرزوها و امیال خود برای گروه خانواده دارند .
۶-    افزایش عشق رومانتیک و کاهش تدریجی ازدواج های از قبیل تعیین شده امروزه اکثر آسیایی ها بخاطر عشق ازدواج می کنند رسانه ها از رادیو و تلویزیون و مطبوعات برای اکثر افراد جوان آسیایی چنان تاثیر می گذارد که آنها مفهومی غیر واقع گرایانه و به سبک غربی از عشق در ذهن مجسم می کنند بسیاری از آنها معتقدند که عشق عبارت است احساسی که بدون سخت کار کردن خوشبختی و سعادت را به ارمغان می آورد این طرز فکر اهمیت آموزش روابط زناشویی قبل و بعد از ازدواج را که نه تنها کمبودها و نقص های مربوط به مهارت برقرای ارتباط را مورد بررسی قرار می دهد بلکه به مسائل عمیق تر عقاید و باورها و ارزش های واقع گریانه مربوط به ازدواج نیز می پرازد .
تاثیرات خاص ملت بر روند های ازدواج و طلاق
مالزی برای درک روند ضد طلاق تذکر دادن این نکته حائز اهمیت است که اکثر مالزیایی ها مسلمان هستند بر طبق نظر جونز تقریبا سه عامل به کاهش نرخ طلاق در میان مسلمانان مالزیایی کمک می کند .
۱- از نظر تاریخی گروه پر خطر برای طلاق زنان جوان  بوده اند که مخالف ازدواج های برنامه ریزی شده ( از قبل تعیین شده ) هستند بجای مجبور ساختن آنها برای اینکه در وضعیتی بغرنج زندگی کنند آنها طلاق را گزینه ای قابل قبولی می دانند از دهه ی ۱۹۶۰ افزایش سن ازدواج و افزایش ازدواج های خود سرانه به ازدواج های سالمتری برای مسلمانان مالزی کمک کرده است و به کاهش نرخ طلاق منجر شده است .
۲-نرخ طلاق همیشه در میان زنان دارای تحصیلات پایین از بالا حد برخوردار بوده است بنابراین افزایش سطح  آموزش عمومی نیز نرخ طلاق را کاهش می دهد .
۳- قوانین جدید مربوط ازدواج در دهه ی ۱۹۸۰ مراحل طلاق را دشوارتر ساخت و جاری کردن صیغه طلاق اسلامی و طلاق دادن یکطرفه همسران خود برای شوهران مسلمان دشوارتر ساخت اینکه شدید تر کردن کمک می کند امری منطقی است با این حال برای اینکه ببینیم آیا سطح آموزش مرتبا در حال افزایش است و شهرت ازدواج انتخابی در آینده خطر تقاضای طلاق را افزایش خواهد داد نیازمند مطالعات بیشتر است .
هند :
 در هند طلاق همیشه نادر بوده است سلسه مراتب مستحکم کاستی و غلبه وتسلط ازدواج های از قبیل تعیین شده احتمالا جزء عوامل اصلی هستند که به نرخ پایین طلاق هند کمک می کند اگر چه نسل فعلی افراد جوان هنوز هم  برای حمایت والدین خود برای اتخاب همسر ( جفت ) احترام می گذارند . آنها انتظار دارند در این فرایند دخالت فردی بیشتری داشته باشند به علاوه اکثر زنان امروز هند تحصیل کرده هستند و قادر به کسب شغل هایی می باشند که استقلال اقتصادی آنها را افزایش می دهد و حق ترک ازدواج های نامطلوب را دارند .
چین :
قبل از اینکه چین در دهه ی ۱۹۷۰ درهای خود را به جهان بیرون باز کند . نرخ طلاق در آنجا تقریبا صفر بود از آن زمان تا کنون نرخ طلاق در چین به میزان قابل توجهی افزایش یافته است به ویژه در شهر های متحده نظیر بیجینگ و شنگهای بر طبق نظر اداره ی آمار ملی چین ( ۲۰۰۳ ) نرخ ازدواج به طلاق در سال ۲۰۰۲ . ۱ : ۷۱/۲ بود و در شانگهای ۱:۹۳/۲ ( هر روی آنها کمتر از نیمی از ارقام ملی ارائه شده در جدول ۱    می باشد که نرخ های بالا تر طلاق را در شهرهای بزرگ چین منعکس می سازند .
در سالهای اخیر در دغدغه ی مردم در مورد افزایش  نرخ طلاق و نقش امور غیر اخلاقی زناشویی روبه افزایش بوده است کمیته ی دایم کنگره ای خلق چین قانون تجدید نظر شده ی ازدواج (RML ) را در سال ۲۰۰۱ برای رفع این مشکلات از تصویب گذارند . 
RML یک مرد را از همخوابی کردن با همسر خود و یک شریک جنسی غیر از همسر خود بطور همزمان منع می نماید . قبلا یک تاجر یا بازرگان نوظهور می توانست آشکارا یک خانم را بدون هیچ پیامد قانونی در خانه ی خود نگه دارد قانون جدید نیز زمینه های احتمالی زناکاری را برای طلاق مهیا می سازد .
در سالهای اخیر گزارش های متعددی در رسانهای مبنی برا ذیت و آزار زنان در خانه در چین منتشر گردیده است  بر طبق مقاله اینترنتی تحت عنوان خشونت در خانه خشونت در خانه به عنوان یک معضل اجتماعی در چین مطرح شده است . پیش از ۸۰% شکایت کنندگان که در گواند ونگ از خدمات مشاوره ی ازدواج بهرمند شدند که اعمال خشونت شوهران با همسران در ارتباط بودند RML نیز حاوی مفادی است که اعمال خشونت در خانه را منع می کند کشورهای دیگر آسیایی بر اساس بحث ها و تبادل نظرهای انجام گرفته چند مدیر آموزش روابط زناشویی در تایوان ژاپن سنگاپور و هند اعمال خشونت در خانه در بسیاری از کشورهای آسیایی دیگر موجب نگرانی شده است تحقیقات به عمل آمده در مورد اعمال خشونت در خانه بسیار محدود است اداره آمار وزارت کشور تایوان ( ۲۰۰۳ ) ۰۳۴/۴۲ مورد خشونت گزارش شده در سال ۲۰۰۱ مقایسه کرد و ۲۶۳/۱۳ حکم حفاظت فردی ( شخصی ) ( PPO  ) در سال ۲۰۰۳ صادر گردید در مقایسه با ۴۶۳/۱۰ حکم صادره در سال ۲۰۰۱ من معتقدم که نرخ اعمال خشونت در خانه ممکن است به علت آگاهی اجتماعی بیشتر و تحکیم قدرت زنان و افزایش میزان گزارش دهی نرخ های واقعی را منعکس نماید داده های حاصل از انجمن افراد معمول در سنگاپور نشان می دهند که نرخ خشونت در خانه حاصل از افزایش است به علاوه wen – u  (2004) گزارش کرد که تنها یک  زن در ۱۰ زن مورد آزار تقاضای حکم حفاظت شخصی کرده اند واین موضوع بیانگر این مطلب است که داده های موجود تا حد زیادی حدود اعمال خشونت در خانه را کمتر از آن حدی که هست بیان می کنند .
آموزش ازدواج در آسیا 
سنگاپور
دولت سنگاپور شرکت فعالانه در حمایت و پشتیبانی از مشاوره و آموزش روابط زناشویی دارد وزارت توسعه ی جامعه رشد جوانان و ورزش مواد آموزشی – روانی بسیار خوبی را منتشر می سازد و از سازمان هایث خصوصی و عمومی ( دولتی ) برای اشاعه و انتشار اطلاعات مربوط به آموزش روابط زناشویی کمک و حمایت می کند ۳۶ مرکز خدمات خانواده ( FSC  ) در سرتاسر جزیره وجود دارند که در خدمت ۴ میلیون ساکن این جزیره هستند دولت ۹۰ % سرمایه و عتبار مالی و خدمات از جمله مشاوره ی فردی زناشویی و خانوادگی آموزش خانواده را فراهم می نماید .
در سنگاپور تقریبا۵۰ مشاور ازدواج با مدارک فوق لیسانس و دکترا از ایالات متحده بریتانیا یا استرالیا وجود دارند که در حدود ۱۵ نفر آنها دارای مدارک دکترا می باشند به علاوه  تقریبا ۲۰۰ مشاور ازدواج وجود دارند که اکثر آنها مدارک لیسانس از دانشگاه های محلی اخذ کرده اند به علاوه ۱۰ تا از بزرگترین کلیساها با مراکز آموزش خانواده خدمات مشاوره ازدواج و زناشویی را به طور رایگان که توسط کشیشان یا امامان جماعت ارائه می شود وجود دارند بسیاری از آنها در زمینه های مهارت های مشاوره آموزش  دیده اند .
در حال حاضر هیچ مجوز حرفه ای و تخصصی برای درمانگران ازدواج و مشاوران در سنگاپور وجود ندارد ولی قوانین اعطاء مجوز حرفه ای و تخصصی در ۵ سال آینده احتمالا به تصویب خواهند رسید .
سازمان های غیر دولتی ( NGO  ) نیز نقش قابل توجهی در آموزش خانواده و ازدواج ایفا می نمایند به عنوان مثال توجه به خانواده در سنگاپور ( FOFS  ) با دولت سنگاپور برای ارائه سخنرانی ها و برنامه های رادیویی همکاری می کند و مواد آموزشی سمعی – بصری منتشر می سازند و برنامه های آموزشی روانی استاندارد و آموزش رهبران برای اجراء این برنامه ها را طراحی می کنند  FOFS کتب و منابعی را توزیع می کند و آموزش خانواده و ازد.اج را از طریق رسانه های گروهی ارائه می نماید به علاوه در سال ۲۰۰۳ – FOFS بیش از ۱۶۰ کارگاه را برای بیش از ۱۱۰۰۰ شرکت کننده ی مجاز ( ثبت نام کرده ) ارائه می کند .
–    تا مدتها دولت به منظور مهیا کردن آموزش مقدماتی با کلسیاهای کارکرده است طبق نظر TAN  آگاهی روبه افزایش برای ضرورت آموزش جوانانمان وجود دارد وآزادی آموزش خویشاوندی به خصوص در یمان نسل جدید تدریجا در حال رشد است .
–    شبیه آنچه در آمریکا و استرالیا است تشکیلات و سازمانهای دینی تمایل دارند که اولین گروهی باشند که در مورد نگرانی درباره تقویت از دواجها و جلوگیری از طلاق در آسیا پاسخ می دهند هم اکنون تحقیقات هدایت شده کمی در مورد آموزش ازدواج در مجامع آسیایی وجود دارد اما سن با رهبران دینی و غیر دینی روبرو شدم که نیاز تعیین کننده به این تحقیقات را متوجه بر پایه تحقیقات شبیه ملتهای پیشرفته دیگر ادامه خواهد یافت .
تایوان :
کار سلامت روانی تایوان در آسیا از همه پیشرفته تر است تجربه روانپزشکی و مشاوره در تایوان شبیه جهان غربی است پروانه حرفه ای برای روانپزشکی و روانشناسی و کار اجتماعی وجود دارد انجمن ازدواج و مشاوره خانواده تایوان هم اکنون روی پروانه فعالیت مشاورین ازدواج و خانواده کار می کند اغلب بزرگان درمان مسائل زناشویی تایوان در آمریکا ترتیب شده اند و برای یادگیری بیشتر به شدت برانگیخته شده اند کارگاه ها و کنفرانسها با کارشناسان خارجی به خوبی مورد توجه قرار می گیرند توسط این فرصتهای توسعه حرفه ای مشاوران آموزشهایی درباره برنامه های رفتاری  و سیستمی و قابل قبول علمی از قبیل PREP- EFCT    و دیدگاه GOttman  دریافت می کنند با این وجود نیاز شدیدی برای نظارت کیفی مداوم روی برنامه های پیشگیری و درمان وجود دارد .
زمینه انتشارات تایوان هم از همه پیشرفته تر است و کتابهای غربی به طور موثری به زبان چینی ترجمه شده اند تعدادی برنامه آموزش ازدواج در تایوان ارائه شده اند که شامل برنامه ارتباط زوجهای Miller  و برنامه افزایش ارتباط Guerney  و برنامه   « مواجه با ازدواج » می باشند  کلیسها نقش اساسی در آموزش ازدواج را در تایوان ایفا می کنند مثلا بیش از ۶۰۰ پدر روحانی برای مهیا کردن برنامه آماده سازی / پر بار سازی Olson و Fournier  آموزش دیده شده اند .
–    علاوه بر برنامه های غربی یک برنامه پر بار سازی ازدواج خیلی موفق توسط چینی ها و برای چینی ها توسعه داده شده است این برنامه پر بار  ( MER) ازدواج بوسیله پیتر چیو رئیس دانشگاه مسیحیان توسعه داده شد .
– این مورد توجه بسیاری جوامع مسیحی چینی بین المللی قرار گرفت در این سال ۱۵۴ MER بوسیله ۸۰ – CFFC  دارای مدرک و ۱۲ کشور راهنمایی شوند .
– یک توسعه موفق در آموزش خویشاوندی در تایوان تصویب سند آموزش خانوادگی در ژانویه ۲۰۰۳ می باشد این اولین قانون گذاری دولت در جهان برای قیومیت آموزش خانوادگی می باشد تحت این قانون همه تایوانیها چهار ساعت آموزش خویشاوندی قبل از ازدواج بدست می آورند .



نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...



هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi