جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
بازدید
قانون اساسی آمریکا
قانون اساسى آمریکا قدیمى ترین قانون اساسى مکتوب مورد استفاده در دنیاست؛ قانونى که به عنوان سرمشق و مدل تعدادى از قوانین اساسى دیگر جهان، مورد استفاده قرار گرفته است.
قدرت دوام این قانون اساسى مدیون سادگى و قابلیت انعطاف آن است. این قانون در اصل در اواخر قرن هجدهم، به منظور تأمین چهارچوبى براى اداره چهار میلیون نفر در سیزده ایالت مختلف در طول ساحل اقیانوس اطلس آمریکا طرح گردید و هم اکنون با ۲۷ اصلاحیه، حاکم بر نیازهاى بیش از ۲۶۰ میلیون آمریکائى در ۵۰ ایالتِ حتى متفاوت تر است که از اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام گسترش یافته اند.
هدف اصلى قانون اساسى بوجود آوردن یک دولت قوى منتخب بود که مستقیما جوابگوى اراده مردم باشد. مفهوم حکومت ناشى از خود مردم توسط آمریکائى ها ابداع نشده بود. در حقیقت در همان زمان نیز حکومتى تا حدى مردمى در انگلستان وجود داشت؛ اما حد و میزانى که قانون اساسى ایالات متحده را متعهد به حکومت از جانب مردم مى ساخت، در مقایسه با سایر دولت هاى سراسر جهان بى همتا و حتى انقلابى بود.
دراین کتاب نویسنده با بررسی ساختار قانون اساسی ایالات متحده به نحوه ی اداره حکومت در این کشور پرداخته است.
بازدید
با انتخاب جورج بوش، دکترین او در سند “راهبرد امنیت ملی ایالات متحده” خلاصه و تئوریزه گردید. رابرت جرویس نویسنده ی نوشتار حاضر ، با بررسی دکترین بوش چهار عنصر اصلی این دکترین را برمی شمارد:
۱- دموکراسیها ذاتاً صلحطلب بوده و در ایجاد یک محیط بینالمللی آرام و بیخطر دارای منافع مشترک هستند، محیطی که با منافع و ایدهآلهای ایلات متحده کاملاً هماهنگ و همسو است. این بدان معنا است که دوران کنونی یکی از فرصتهای طلایی و بزرگ برای ایالات متحده است، چرا که اکنون یک توافق تقریباً جهانی روی محاسن و فضیلتهای دموکراسی وجود دارد.
۲- در دوران کنونی علاوه بر وجود یک فرصت بزرگ، یک تهدید بزرگ هم از جانب تروریستها وجود دارد، بخصوص وقتی که این تروریستها با رژیم استبدادی و تسلیحات کشتار جمعی WMD نیز مرتبط شوند.
۳- “بازدارندگی” و حتی وجود یک سیستم کاملاً مناسب دفاعی هم برای مقابله با این خطرات و تهدیدات کفایت نمیکند و در نتیجه ایالات متحده باید آماده شود تا در صورت نیاز فعالیتها و اقدامات “پیشدستانه” را در دستور کار خود قرار دهد، که جنگ نیز از جمله این اقدامات است. تا اندازهای بدین دلیل که حصول اجماع روی چنین اقداماتی مشکل است، و تا حدی هم بدین دلیل که ایالات متحده بسیار قویتر از متحدان خود میباشد، دولت آمریکا باید آماده باشد تا در صورت لزوم بهطور یک جانبه وارد عمل شود.
۴- اگرچه دولت آمریکا باید در پی گستردهترین حمایتها از اقدامات خود باشد، اما در عین حال دیگران نباید بتوانند اقدامات یکجانبه و پیشدستانه ایالات متحده را وتو نمایند.
به زعم نویسنده، این عناصر مجموعاً دلالت بر وجود برنامهای فوقالعاده جاهطلبانه برای سیاست خارجی ایالات متحده دارند که نه تنها تغییر شکل و حتی استحاله سیاست بینالملل، بلکه نوسازی و بازسازی بسیاری از دولتها و جوامع در امتداد خطوط دموکراتیک را نیز شامل میشود.
رابرت جرویس با بررسی و نقد دکترین بوش معتقد است:
قدرت بیسابقه ایالات متحده اکنون این اجازه را به دولت داده است تا بیتوجه به دیگران، تنها اسب خود را براند، اما این بدان معنی نیست که این شرایط همیشگی و پایدار خواهد بود بلکه این قدرت، به واسطه برخی تناقضات و تنشهای درونی دکترین بوش، طبیعت نظام سیاسی و سیاست داخلی آمریکا، و همچنین بار سنگین که درک بازیگرانی که بهطور بالقوه و تهدید به حساب میآیند و بر روی دوش این نظام قرار دارد، در آینده فرو خواهد پاشید.