جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

شیوه نوین مدیریت یکپارچه اطلاعات فرودگاهی

675

بازدید

چکیده
یکپارچه نمودن کلیه اطلاعات بدست آمده از منابع متفاوت اطلاعاتی در یک فرودگاه و کلان‌نگری نسبت به این اطلاعات و همچنین پردازش مؤثر و صحیح این اطلاعات، از نیازهای اساسی فعالیتهای عملیاتی فرودگاهها می‌باشد ازاینرو با پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه فرودگاه می توان تمامی اطلاعات مربوط به پرواز را پردازش نمود و با اکثر سیستم‌های دیگر ارتباط داشت و اطلاعات به موقع و بروز را در اختیار آنان قرار می‌دهد در حقیقت مفهوم مدیریت یکپارچه فرودگاه بر مبنای ارتباط همزمان سیستم‌های مختلف فرودگاهی پایه‌ریزی شده است.در این مقاله ابتداً به معرفی سیستم یکپارچه مدیریت فرودگاه پرداخته و سپس به تشریح سیستم هایی که با بکار گرفته شدن در چنین سیستمی به نحوی به ارائه خدمات، کنترل و اطلاع‌رسانی به مسافران و بازدیدکنندگان از فرودگاه پرداخته و یا فعالیتهای امنیتی، مدیریتی و ارتباطی فرودگاه را انجام می‌دهند می پردازیم.
واژه‌های کلیدی : مدیریت سیستم یکپارچه –فرودگاه- مدیریت اطلاعات
مقدمـه
پیچیدگی روزافزون تکنولوژی بشری وافزایش گنجایش و ظرفیت تکنولوژی‌های اطلاعاتی باعث گردیده تا علم مدیریت اطلاعات حساسیت و گستردگی ویژه ای پیدا کند امروزه .با توجه به پیشرفت هایی که در علم مدیریت اطلاعات حاصل شده است جایگاه سازمانی و تشکیلاتی مدیران اطلاعاتی در موسسات پیشتاز و عظیم به مراتب فراتر از گذشته ها شده است و مدیران موسسات به خوبی دریافته دریافته‌اند که حفظ موقعیتشان چه در جهت بهبود ساختار سازمانی و چه درراستای توسعه معقول و مناسب فعالیتها در ابعاد دیگر بدون  بهره‌گیری از شگردها و روشهای «مدیریت اطلاعات» ممکن نخواهد بود  از اینرو اهمیت اطلاعات و پردازش آن یکی از مهمترین عوامل تصمیم‌گیری درست ، به موقع و دقیق
درتمامی امور به حساب می آید. در این میان هر میزان که تنوع فعالیتهای یک سازمان بیشتر باشد، به همان نسبت بر میزان اهمیت اطلاعات آن افزوده می‌شود.
فرودگاه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مسائل مدیریتی و تصمیم‌گیری ونیز مسائل امنیتی و ایمنی در آن به دلیل نوع و حساسیت کار از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این راستا شناسائی سیستم‌های اطلاعاتی مورد استفاده در فرودگاه که به مدیریت قابلیت تصمیم‌گیری صحیح و مؤثر را دهد ضروری به نظر می‌رسد. از اینرو به تشریح سیستم مدیریت یکپارچه در فرودگاه که یکی از مدرن ترین و کارآمدترین سیستم های مدیریتی است می پردازیم. همکاری گروهها و شرکای متفاوت کاری مانند اپراتورها، خطوط هوایی، عوامل باربری و غیره در یک پروسه اطلاعاتی هماهنگ و منطبق با یکدیگر ونیز تقابل و توزیع متقابل اطلاعات و نحوه جریان اطلاعات در سیستم‌های فرودگاهی را سیستم مدیریت یکپارچه فرودگاه (Total Airport Management System)  مینامند.
مطالعه منابع مختلف بیانگر این موضوع است که روند خاصی برای گروه‌بندی سیستم‌های متفاوت وجود ندارد، لذا شرکت‌ها و طراحان سیستم در سطح دنیا به طرق مختلف این گروه‌بندی را انجام داده‌اند که این اختلافها بیشتر در مورد سیستم‌هایی می‌باشد که در گروه‌های مختلف به نوعی همپوشانی دارند. نکته قابل توجه این است که اختصارات بکار برده شده توسط شرکتها و سازمانهای مختلف گاهاً از یک روال ثابت و استاندارد تبعیت نمی‌نماید.
بعنوان مثال دو سیستم Paging و Public Announcement System در منابع مختلف به معنای سیستم اطلاع‌رسانی همگانی و به جای یکدیگر بکار برده می‌شوند.
همچنین عبارات Baggage Management System و Baggage tranding System هر دو به یک سیستم اشاره دارند.
با توجه به اطلاعات فوق و بررسی سیستم‌های شناسایی شده، سیستم‌های فرودگاهی را می‌توان در گروههای زیر تقسیم و طبقه‌بندی نمود:‌
• سیستم‌های مدیریتی
• سیستم‌های امنیتی و ایمنی
• سیستم‌های عملیاتی
• سیستم‌های اطلاع‌رسانی
• سیستم‌های ارتباطی
• سیستم‌های مالی
سیستمهای مدیریتی:
– سیستم کنترل و راهنمایی مسیر در باند فرودگاه (Advanced Surface Management Guidance and Control System)
این سیستم وظیفه نظارت و کنترل مسیرهای موجود برای هواپیما و ماشین‌آلات در باند فرودگاه را بر عهده دارد. در این سیستم کلیه اطلاعات مربوط به مکان هواپیما و ماشین‌آلات بطور دقیق مشخص شده و بدین وسیله کار برنامه‌ریزی شده و با پهنای باند مورد نیاز را کنترل و مدیریت می‌نماید.
قابل ذکر است این سیستم با سیستم نورافکن سطح فرودگاه (Airfield Lighting System) در ارتباط بوده و به صورت یکپارچه عمل می‌نماید.
– سیستم مدیریت امکانات و تسهیلات (  (Facility Management Syste 
این سیستم ایجاد کننده یک محیط گرافیکی و یک ساختار دستوری به منظور نمایش و کنترل چندین سیستم می‌باشد که عبارتند از:
• سیستم اطلاع‌رسانی همگانی‌
• سیستم دوربین مدار بسته
• سیستم مدیریت ساختمان ترمینال فرودگاه
• سیستم اعلام حریق
مهمترین کاربرد سیستم مدیریت امکانات و تسهیلات، انتقال اطلاعات دقیق و به موقع از سیستم‌های فوق به بانک اطلاعاتی خود و همچنین انتقال در جهت عکس به این سیستم‌ها می‌باشد.همچنین برای مدیریت فعالیتهای عملیاتی، تعمیرات و نگهداری، مدیریت قطعات یدکی و … نیز بکار می‌رود.
– سیستم مدیریت ساختمان ترمینال فرودگاه (Building Management System)
این سیستم برای چک و کنترل نمودن وسایل الکتریکی و مکانیکی ارائه دهنده خدمات عمومی در ساختمان ترمینال فرودگاه همانند تهویه هوا، کنترل نور، کنترل پله برقی، آسانسور و … بکار می‌رود. بدین ترتیب می‌توان از طریق مدیریت صحیح این سیستم، از آنها به صورت درست، بهینه و به موقع استفاده برد. این سیستم به دلیل نیاز به اطلاعات پرواز، با سیستمهای نمایش اطلاعات پرواز در ارتباط می‌باشد. همچنین این سیستم با سیستم اسکادا به صورت یکپارچه عمل نموده تا از طریق دریافت اطلاعات و مسائل بیرون از ساختمان ترمینال بتواند عملکرد ورودی‌های ساختمان را با آن متناسب نماید. سیستم‌های تحت مدیریت این سیستم موارد زیر می‌باشد:
•  سیستم کنترل تهویه هوا
•  سیستم کنترل میزان مصرف انرژی روشنایی ساختمان
•  سیستم مدیریت انرژی
•  سیستم کنترل بهداشت لوله‌های آب و فاضلاب
•  سیستم کنترل نوسانات الکتریکی
– سیستم توزیع پرسنل فرودگاه (Staff  Display System)
یکی از نکات مهم در فرودگاه‌ها، موفقیت در مدیریت پرسنل به منظور تخصیص منابع انسانی مورد نیاز به موقع و سریع جهت انجام کارها در نقاط مختلف فرودگاه می‌باشد. پرسنلی که تحت پوشش این سیستم می‌باشند عبارتند از: پرسنل بارگیری و تخلیه بار، پرسنل خدمات بهداشتی مربوط به محوطه فرودگاه، پرسنل امنیتی، پرسنل بازرسی مدارک مسافرین، رانندگان اتوبوس، سایر افراد بخش حمل و نقل مسافرین و کلیه افراد که به نوعی خدماتی را در فرودگاه ارائه می‌دهند.این سیستم می‌تواند با سیستم‌های اطلاع‌رسانی (paging) و رادیویی موجود در فرودگاه به منظور توزیع و کنترل پرسنل یکپارچه و هماهنگ گردد.

– سیستم زمان‌بندی وسایل نقلیه (Vohide Scheduling System)
این سیستم به منظور مدیریت و زمانبندی ماشین‌آلات و تجهیزات سنگین و نیز وسایط نقلیه مانند اتوبوس، تانکر و … در محیط  فرودگاهی بکار می‌رود . از این سیستم برای ارائه خدمات به  هواپیما ( انجام تعمیرات و نگهداری  قطعات آن
تعویض قطعات و یا هرگونه مسأله مرتبط با هواپیما و …) استفاده می‌شود.
– سیستم مدیریت خدماتی فرودگاهی (Real Time Apron Management System)
این سیستم بیشتر جنبه مدیریتی داشته و برای هدایت، کنترل و مدیریت پرسنل خدماتی و اجرایی بکار می‌رود. در این سیستم میزان پرسنل توزیع و تخصیص داده شده به فعالیتهای مختلف خدماتی و اجرایی بصورت گرافیکی برای مدیر نمایش داده می‌شود و در صورت بروز هرگونه تخصیص‌های مغایر، پیغام خطا فرستاده می‌شود.
اطلاعات این سیستم قادر است از طریق ارتباط با بانک اطلاعات مرکزی و یکپارچه‌سازی با سیستم توزیع پرسنل (Staff Dispatch System)به روز گردد، همچنین با سیستمهای مدیریت و زمانبندی کار و زمان نیز یکپارچگی و ارتباط دارد. ضمناً به منظور دریافت اطلاعات مربوط به پیمانکاران انجام فعالیتهای خدماتی و اجرایی نیازمند ارتباط با سیستم مدیریت قرارداد فرودگاه(می‌باشد.
– سیستم مدیریت قراردادهای فرودگاه (  Contract Management System)
با بکارگیری سیستم مدیریت قراردادهای فرودگاه، اطلاعات قراردادهای متفاوت و پیچیده براحتی قابل مدیریت خواهد بود. این سیستم قادر است با در اختیار داشتن و اطلاعاتی چون: مشتری، پیمانکار، پیمانکاران فرعی، قیمت‌گذاری، نحوه ارائه خدمات، لیست ارائه خدمات و نحوه انجام تخفیف، نحوه پروسه اجرای خدمات و چگونگی زمان‌بندی قالب قراردادها را تنظیم و برنامه‌ریزی کند. این سیستم با سیستم حسابداری یکپارچگی کامل دارد.
 سیستم‌های امنیتی و ایمنی
سیستم‌های امنیتی (security)بیشتر به منظور کنترل و تأمین مسائل امنیتی (مانند هواپیما ربایی، بمب‌گذاری و…) در فرودگاه بکار می‌روند، در صورتی که سیستم‌های ایمنی(safety)، بیشتر از جنبه تأمین مسائل ایمنی برای مسافران بازدیدکنندگان، کالاهای آنها و … کاربرد دارند. از آنجائیکه سیستم‌های فرودگاهی مربوط به مسائل ایمنی و امنیتی، عمدتاً برای هر دو منظور بکار می‌روند، لذا ما هر دو مجموعه را تحت یک بند ارائه مینمائیم. این سیستمها عبارتند از :
– سیستم کنترل دسترسی (Access Control System)
این سیستم جنبه امنیتی داشته و کنترل دستی به فضاهای درون و بیرون فرودگاه و همچنین فضاهای محصور شده و اتاقهای امنیتی مانند اتاق‌های عملیاتی و اتاقهای ارتباط از راه دور را بر عهده دارد و نیز این سیستم، دسترسی و دستیابی به نقاط مهم و حساس محیط فرودگاه و عمل شناسائی افراد واجد صلاحیت به منظور ورود و خروج به این نقاط را کنترل و هدایت می‌نماید.
در این سیستم یک بانک اطلاعاتی از مشخصات افراد صاحب کارت مخصوص دسترسی (پرسنل و مدیریت)، حفره دسترسی و محدوده کاری آنها تعریف شده است.
سیستم کنترل دسترسی با سیستم‌های امنیتی و سیستم مدیریت امکانات و تسهیلات و همچنین سیستم اعلام حریق به دلیل کنترل موارد خروج و ورود اضطراری پرسنل و مسافران و همچنین کنترل آسانسورها و…در ارتباط بوده و با آنها یکپارچگی و هماهنگی دارد.
– سیستم چک نمودن چمدان در حال حرکت (Carry- On Baggage Screening system)
این سیستم به منظور بازرسی اثاثیه و بار مسافران و پرسنل از لحاظ امنیتی در هنگام حرکت و در حال ورود از قسمت ساختمان ترمینال فرودگاه به منطقه هوایی فرودگاه بکار برده می‌شود که توسط اشعه X انجام می‌گیرد و دارای دارای دو نمایشگر می‌باشد که اولی حساس به مواد فلزی و دومی حساس به مواد غیرفلزی منفجره می‌باشد و با سیستم‌های امنیتی دیگر در ارتباط می‌باشد.
– سیستم دوربین مدار بسته (Closed Circuit Television System)
این سیستم به منظور دیدن عملیات کل فرودگاه به کار می‌رود و بدین ترتیب عملیات مربوط به سیستمهای BHS ترافیک، عملیات گمرکی و مهاجرت را بازرسی و کنترل می‌نمایند. این سیستم با سیستم امنیتی و سیستم مدیریت امکانات و تسهیلات به منظور کنترل مرکزی هماهنگ و یکپارچه می‌باشد و در ضمن این سیستم از جنبه تأمین ایمنی نیز کاربرد دارد.
– سیستم اعلام حریق (Fire Alarm System)
این سیستم دارای حس‌گرهای مخصوصی است که حضور دود و آتش را تشخیص داده و اعلام خطر می‌نماید. ضمناً می‌تواند سیستم‌های اطفاء حریقی را فعال نماید که در صورت بروز آتش بصورت اتوماتیک عمل می‌کند. این سیستم با سیستم کنترل دسترسی به منظور باز کردن درب اتاقهای قفل شده و درب‌های خروجی اضطراری یکپارچگی و ارتباط دارد. همچنین با سیستم اطلاع‌رسانی همگانی به منظور اطلاع‌رسانی عمومی برای سایر پرسنل و مسافران موجود در فرودگاه ارتباط دارد. از دیگر سیستم‌های یکپارچه با این سیستم، سیستم FMS به منظور کنترل و مدیریت سایر سیستم‌های موجود می‌باشد.
– سیستم چک نمودن چمدان بر روی تسمه‌های انتقال (Hold Baggage Screening System)
این سیستم در یکپارچگی کامل با سیستم انتقال بسته‌ها و چمدان‌های مسافرین (Baggage Handling System) می‌باشد در زمانی که بسته‌ها وچمدان‌ها بر روی تسمه‌ها حرکت می‌کنند، چهار مرحله امنیتی بر روی آنها اعمال می‌گرد. این سیستم می‌تواند با سیستم ایمنی فرودگاه نیز در ارتباط باشد.
– سیستم بازرسی مسافر
این سیستم جهت شناسایی اشیاء فلزی و فلزاتی که مسافران به همراه دارند، بکار می‌رود. بدین منظور مسافران در زمان عبور مورد بازرسی قرار می‌گیرند. همچنین بارهایی که از قسمت انتهایی ساختمان فرودگاه عبور می‌کنند نیز مورد بازرسی قرار می‌گیرند. عمل بازرسی می‌تواند به صورت دیدن بر روی نمایشگرها و یا شنیدن صدای خاصی که توسط حسگرها مورد شناسایی قرار می‌گیرند، باشد.
– سیستم شناسایی دیواره محیطی فرودگاه(Passenger Screening System or Metal Detection System)
این سیستم به منظور چک نمودن و تحت کنترل قرار دادن دیواره‌های محیطی فرودگاه به کار می‌رود. در این سیستم سنسورهایی در دیواره‌های محیطی تعبیه می‌شوند که در صورت بروز مشکل یک سیگنال به پرسنل امنیتی و سیستم امنیتی فرودگاه فرستاده می‌شود. ضمناً با سیستم CCTV یکپارچه و متصل می‌باشد تا بصورت مستقیم این قسمت از فرودگاه در مونیتورها نشان داده و تحت کنترل باشند.
– سیستم امنیتی (Secunty System)
این سیستم بیشتر به منظور مدیریت و کنترل مرکزی کلیه سیستمهایی که در ارتباط با مسائل امنیتی هستند بکار می‌رود. این قسمتها شامل موارد زیر می‌باشند:
• سیستم شناسایی حصارهای محیطی فرودگاه  Perimeter Intrusion Detection System
• سیستم بازرسی مسافر  Passenger Screening System
• سیستم چک نمودن چمدان برروی تسمه‌های انتقال  Hold Baggage Screening System
• سیستم دوربین مدار بسته  closed Circuit Television System
• سیستم کنترل دسترسی  Access Control System
• سیستم اعلام حریق  Fire Alarm System
• سیستم مدیریت امکانات و تسهیلات  Facility Management
علاوه بر سیستمهای فوق که قبلاً توضیح داده شد، زیر سیستمهای زیر نیز موجود می‌باشند:
• سیستم اعلام تخلیه اضطراری (Fire Alarm System)
• سیستم ردیابی اموال و دارایی (Asset Tracking System)
 سیستمهای عملیاتی
– سیستم نور افشانی سطح فرودگاهی
این سیستم برای کنترل، مانیتور و بازرسی نورافشانی اصلی سطح فرودگاه و باندهای پرواز هواپیما به منظور انجام خدمات عملیاتی درست و مناسب در سطح آن بکار می‌رود. این سیستم مستقل عمل می کندو یا بصورت خودکار ارائه می‌گردد و یا توسط پرسنل اجرائی و خدماتی فرودگاه اجرا می‌گردد که این پرسنل توسط سیستم مدیریت خدمات فرودگاهی(Real Time Apron Management System) تعیین شده و برای انجام این کار تخصص و تخصیص یافته‌اند و با سیستم اسکادا در ارتباط می‌باشد.
– سیستم انتقال دهنده اتوماتیک مسافر (Automated People Mover System)
این سیستم جهت ارائه خدمات به مسافرین در نظر گرفته شده است. به علت زیاد بودن فاصله بین محل انجام امور اداری و تشریفاتی مسافران از قبیل چک کردن بلیط و تحویل وسایل و … تا محل دربهای خروجی، توسط این سیستم مسافرین بصورت اتوماتیک و سریع به محل مورد نظر انتقال داده می‌شوند و این سیستم به صورت اتوماتیک و بدون راننده بوده و معمولاً بصورت یک مسیر دایره‌ای بین دو نقطه ثابت در گردش می‌باشد. این سیستم معمولاً با سایر سیستمهای فرودگاه ارتباطی ندارد. فقط توسط پیامهای نمایش داده شده برای درهای خروجی که به این ایستگاهها متصل هستند، مرتبط است و اطلاعات مربوط به وسیله نقلیه فعلی یا بعدی را بر روی مانیتورهای مخصوص و یا بصورت اطلاع‌رسانی توسط page کردن اعلام می‌نماید.
– سیستم سوخت‌رسانی در فرودگاه (Aviation Fuel System)
این سیستم که از لوله‌های سوخت‌رسانی ورودی و سیستم توزیع به تمام نقاط فرودگاه تشکیل شده است بسته به پیچیدگی و وسعت فرودگاه در اندازه‌های مختلف می‌باشد. این سیستم دارای امکاناتی از قبیل سیستم نشان دهنده نشتی، محافظ موج (موج شکن)، کاتودیک شکن و … می‌باشد که ایمنی این سیستم را تأمین می‌کند. این سیستم در صورت هماهنگی و ارتباط با سیستم‌های دیگر فرودگاه دارای بازدهی بیشتری است و مؤثرتر می‌باشد ولی امکان کار بدون ارتباط با سایر سیستمها را هم دارد.
– سیستم انتقال بسته‌ها و چمدانهای مسافرین
این سیستم شامل مراحل زیر می‌باشد:
ابتدا بسته‌ها و وسایل مسافرین از محل دریافت آنها گرفته شد و با استفاده از کانتینر به محل هواپیمای مورد نظر برده می‌شود. در این مرحله بسته‌ها و چمدانهای بازرسی شده مسافرین مرتب شده و سپس به قسمتی که مربوط و مخصوص این وسایل هستند انتقال می‌یابند. این سیستم دارای تسمه‌هایی جهت انتقال بسته‌ها و چمدانها می‌باشند و دارای کامپیوترهایی برای تخصیص، مرتب نمودن، مدیریت، کنترل و چک نمودن اطلاعات پرواز با چمدانها می‌باشد. به منظور انجام صحیح این وظایف در این سیستم از سنسورها و برچسب‌های متفاوتی استفاده می‌شود. از طرفی این سیستم با سیستم چک نمودن چمدانها بر روی تسمه انتقال مرتبط است. ضمناً با سیستم (Common Use Terminal System )نیز به منظور گزینش اطلاعات پرواز در ارتباط بوده تا بسته‌ها بطور دقیق و متناسب با پروازها تقسیم شوند. همچنین به منظور ایجاد امنیت این سیستم با سیستم امنیتی جهت چک نمودن چمدانها از لحاظ موارد ایمنی نیز ارتباط دارد و این دو سیستم با یکدیگر لینک هستند.
– سیستم انبارداری خودکار کالاها (Automated Warehouse System)
این سیستم مسئولیت مدیریت انبار، بازیابی،انتقال کالاهاو کانتینرهای حمل اتوماتیک کالا را بر عهده دارد.در این سیستم عمل ورود اتوماتیک کالا، تعقیب نمودن آن، انبار نمودن و بازیابی کالاها فاسد شدنی و غیر فاسد شدنی انجام می‌گیرد.
– سیستم مدیریت تطبیق چمدانها و بسته‌ها (Baggage Reconciliation System)
این سیستم تعداد بسته‌ها و چمدانهای آماده بارگیری را با تعداد چمدانهای ثبت شده از طریق مسافرین مطابقت می‌نماید. در واقع این سیستم به منظور اطمینان نمودن از این مسئله است که شخص مسافر و بسته‌های او همزمان به مقصد برسند.ضمناً قابلیت‌هایی همانند آمارگیری از تمامی بسته‌ها و برچسب‌ها، مدیریت بسته‌های خالی و یا بیش از حد بزرگ را دارند.
علاوه بر آن ، این سیستم کار برنامه‌ریزی تخصیص حمل کننده‌ها و کانتینرها را نیز انجام می‌دهد و در صورت بروز مشکل به اپراتور اجازه تغییر و انطباق با شرایط جدید را می‌دهد، بدین ترتیب موارد فوق یک بار هنگام ورود به کانتینر و بار دوم به هنگام سوار شدن به هواپیما، چک و کنترل می‌گردند. ضمناً با سیستم CUTE به منظور دستیابی به اطلاعات دقیق و به موقع خطوط هواپیمایی و پروازها در ارتباط می‌باشند.
– سیستم تخصیص دروازه‌های ورودی و خروجی (Gate allocation and positioning System)
در فرودگاههای بزرگ و پیچیده این سیستم باعث جلوگیری از تأخیر و مشکلات ناشی از ایجاد ازدحام می‌گردد. این سیستم عمل زمانبندی و تخصیص منابع غیرمتحرک (مثل دروازههای ورود و خروج) را مهیا می‌نماید تا به راحتی در نقاط و زمان لازم مورد استفاده قرار گیرند. این سیستم قادر به برنامه‌ریزی بلندمدت و کوتاه مدت منابع همانند دروازه‌های ورودی و غیر   محلهای استقرار هواپیماها، ورودیها و میزهای چک نمودن بلیط و مدارک سفر (تخصیص صندلی، صدور کارت، سوار شدن و برچسب بار) ، دربهای خروجی از ترمینال فرودگاه و … می‌باشد.
این سیستم با سیستم بانک اطلاعات مرکزی فرودگاه در ارتباط می‌باشد تا اطلاعات را به روز نماید و برای سیستمهای دیگر قابل استفاده باشد. همچنین می‌تواند با سیستم سیستم نمایش اطلاعات پرواز هماهنگ و مرتبط شود.
– سیستم ساعت الکتریکی مرکزی فرودگاه (Master Electric Clock System)
این سیستم به عنوان منجی برای یکسان‌سازی زمان ساعت و برای تمامی ساعتهای فرودگاه، اعم از ساعتهای عمومی و ساعتهای کامپیوترهای فرودگاه می‌باشد. ساعتهای عمومی بیشتر بر روی مانیتورهای LCD و LED نمایش داده می‌شود. ضمناً می‌توان از GPS نیز استفاده نمود و ساعت دقیق را دریافت نمود و به کل سیستم‌های کامپیوتری ارسال نمود تا همه آنها دقیق و درست و همزمان گردد.
– سیستم پارکینگ فرودگاه (Airport Parking System)
این سیستم در واقع چاپ بلیط و کنترل ورود و خروج به پارکینگ‌های فرودگاه را بر عهده دارد. همچنین اگر این سیستم کامل طراحی شود می‌تواند به عنوان راهنمای راننده‌ها به محلهای خالی پارکینگ نیز باشد. این سیستم شامل یک کامپیوتر مرکزی برای ثبت اطلاعات و ایجاد گزارشات می‌باشد که می‌تواند با سیستم مالی فرودگاه به منظور انتقال اطلاعات یکپارچه گردد.
– سیستم کنترل و توزیع برق
این سیستم برای  کنترل و چک نمودن سیستم‌های  توزیع  برق با  ولتاژ بالا بکار می‌رود که در  این سیستم  برای منابع الکتریکی حساس و کلیدی چندین منبع مستقل تعبیه می‌شود تا در صورت ایجاد مشکل برای هر یک از سیستمهایتوزیع برق، از منابع دیگر استفاده گردد.  این سیستم می‌تواند با سیستم مدیریت ساختمان ترمینال فرودگاه  و سیستم اسکادا به منظور یکپارچگی بهتر و مدیریت جامع هماهنگ شود.
– سیستم اسکادا
این سیستم به منظور کنترل و چک کردن سیستمهای خارج از ساختمان ترمینال فرودگاه بکار می‌رود. این سیستمها عبارتند از نورافکنهای قوی فرودگاهی، بردهای الکترونیکی توزیع شده در سطح فرودگاه، تجهیزات و ابزارآلات شبکه، آبهای سطحی موجود در سطح محیط فرودگاهی، پمپ‌های فاضلاب، کنترل و چک نمودن تونلها، …. این عمل توسط P.L.C ها و کاپتورهای صنعتی انجام می‌گیرد و ضمناً با سیستم BMS دارای یکپارچگی و ارتباط می‌باشد.

– سیستم کنترل مقدار صوت پرواز (Flight Nois monitoring System)
این سیستم به منظور ثبت مقدار صوت هواپیماها در منطقه محدوده فرودگاه (منطقه Approach) به کار می‌رود. از آنجائیکه شرکت‌های هواپیمایی  موظف به  رعایت استانداردهایی از لحاظ مقدار آلودگی صوتی هستند ، لذا  مقدار صدای تولید شده محاسبه گشته و در صورت عدم تطابق با استانداردها، مقادیر جریمه آنها محاسبه می‌گردد. لذا این سیستم با سیستم‌های مالی در ارتباط می‌باشد. همچنین این سیستم قادر به تشخیص آلودگی‌های صوتی هواپیمایی از آلودگی‌های صوتی محیطی می‌باشد.
در ضمن این سیستم قادر است در صورت همزمان بودن صداهای هواپیماهای مختلف آنها را تفکیک نموده و تشخیص دهد. علاوه بر موارد فوق به منظور ثبت مقادیر اطلاعاتی مربوط به سرعت باد، مقدار رطوبت، دما و فشار هوا نیز می‌توان از آن استفاده نمود.
 سیستمهای ارتباطی
-سیستم تلفن اضطراری (Emegency Telephone System or Hot Line System)
این سیستم در نقاط حساس و کلیدی فرودگاه کار گذاشته می‌شود که شامل مرکز کنترل ترافیک هوایی و اتاقهای امنیتی و اطفاء حریق می‌باشد. این سیستم در واقع یک اطمینان دو چندان را فرودگاه ایجاد می‌نماید و مستقل از تلفن معمولی فرودگاه و تلفن داخلی آن می‌باشد.
– سیستم آنتن مرکزی فرودگاه (Master Antenna System)
این سیستم به منظور تهیه مکانها و فضاهایی به منظور استراحت پرسنل در فرودگاه که در بخشهای مختلف فعالیت می‌کنند و تأمین آنتن این مراکز بکار می‌رود. در واقع هدف از این سیستم، توزیع کابل هم محور TV برای مکانهای مورد نیاز می‌باشد مانند: مکانهای استراحت در محل دربهای ورودی و خروجی، شرکتهای هواپیمایی، محلهای استراحت پرسنل و …
– سیستم مدیریت شبکه فرودگاه (Network Management System)
این سیستم به منظور چک کردن و کنترل نمودن تجهیزات شبکه فعال در سایت فرودگاه (مانند: شبکه‌های Host, LAN ATM Information Network) بکار می‌رود که در واقع عمل مدیریت تعمیرات و نگهداری و کنترل و رفع ایراد ابزارها و تجهیزات شبکه را بر عهده دارد و اطمینان حاصل می‌کند که سیستم‌های مهم شبکه بدرستی کار می‌نمایند. این سیستم بیشتر به صورت مستقل عمل می‌کند و ارتباط خاصی با سیستم‌های دیگر ندارد.
 سیستم‌های مالی
این سیستم شامل توابع و زیر سیستمهای زیادی می‌باشد همانند:
•  سیستم دفاتر سود و زیان
•  سیستم صورتحساب
•  سیستم حسابداری
•  سیستم کنترل سفارش خرید
•  سیستم کنترل بودجه
•  سیستم (Point of Sail)
•  سیستم مدیریت دارای فرودگاه ( Property Management System)
ضمناً این سیستم یکپارچگی و ارتباط با بانک اطلاعات مرکزی به منظور بدست آوردن اطلاعات به موقع و دقیق دارد. همچنین با سایر قسمتهای تجاری فرودگاه مانند شرکتهای هواپیمایی به منظور ارائه خدمات مذکور ارتباط دارد.
نتیجه‌گیری
با توجه به آنچه ذکر شد افزایش کارایی سیستم و مدیریت فرودگاه را می توان مهمترین کاربرد این سیستم دانست بدین ترتیب که علاوه بر جلوگیری از مرور متوالی اطلاعات تکراری و کاهش هزینه های اپراتوری قادر به ایجاد یکپارچگی ، در دسترس بودن به موقع و قابل اعتماد بودن اطلاعات  ,و به طبع آن افزایش ایمنی پروازها را مهیا می سازد.
همچنین بکارگیری سیستم یکپارچه فرودگاه باعث می شود که فن آوری اطلاعات در همه سطوح اجرایی فرودگاه ضمانت اجرایی پیدا کنند و علاوه بر یکپارچه سازی اطلاعات به هنگام واحدهای مختلف ارتباط سریع و مطمئن بین قسمتهای مختلف فرودگاهی و شرکای تجاری را تضمین می نماید.

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    اگر مدیر هستید این مهارت ها را بیاموزید

    اگر مدیر هستید این مهارت ها را بیاموزید ۴٫۵۰/۵ (۹۰٫۰۰%) ۲ امتیازs تجربهٔ کار بلندمدت با بخش مدیریت شرکت‌ها نشان می‌دهد مدیران تصمیم‌هایی می‌گیرند که بر عملکرد مالی شرکت‌شان اثر می‌گذارد: از برنامه‌ریزی برای عملیات‌ گوناگون، استخدام و اخراج پرسنل گرفته تا آماده‌سازی بودجه، […]

    مهارت های مذاکره را بیاموزیم

    مهارت های مذاکره را بیاموزیم/ شما هر روزه بر سر بسیاری از مسائل مذاکره می‌کنید؛ از مسائل کوچکی مثل اینکه چه کسی زباله‌ها را به بیرون ببرد تا مسائل بزرگی مانند حقوق مورد نظرتان در شغل جدیدی که قبول می‌کنید.

    تجربه های شکست ۱۲ کارآفرین بزرگ

    تجربه های شکست ۱۲ کارآفرین بزرگ/ تجربه های شکست ۱۲ کارآفرین بزرگ/ فرقی نمی‌کند مشغول شروع کار بزرگی هستید یا هنوز کارتان را کوچک نگه داشته‌اید؛ مسیر دشوار است و دانش به‌سختی به‌دست می‌آید. بخش مهمی از موفقیت در انجام کار، این است که […]

    درباره ویژگیهای مدیر وبسایت های حرفه ای چه میدانید ؟

    درباره ویژگیهای مدیر وبسایت های حرفه ای چه میدانید ؟/ درباره ویژگیهای مدیر وبسایت های حرفه ای چه میدانید ؟/ بعضی از مدیران سایت‌ها یا دغدغه پشتیبانی از کاربران ندارند و یا در تعامل با مردم خجالتی هستند. دلیلش آن است که اغلب مدیران […]

    مقاله اصول مدیریت دولتی

    اصول مدیریت دولتی مقدمه ظهورسازمانهای اجتماعی وگسترش روزافزون انها یکی از خصیصه های بارز تمدن بشری است . وبه این ترتیب وبا توجه به عوامل گوناگون مکانی و زمانی و ویژگیها و نیازهای خاص هر جامعه هر روز بر تکامل و توسعه این سازمانها […]

    مقاله پژوهش عملیاتی:ابزار بهره وری

    تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی ) : ابزار بهره وری نحوه ایجاد بهبود بهره وری واقعی نوشته لئوپرینگل خلاصه مطالب کانون اصلی توجه OA برای مدیریت عبارتند از تعیین مراحلی که می توان به واسطه آنها به بهبود بهره وری دست یافت . تحقیق […]




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi