جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرماید:
«تنظّفوا بکلّ ما الستطعتم فانّ الله تعالی بنی الاسلام علی النّظافه و لن یدخل الجنّه کلّ نظیفٍ(۱)؛
با هر وسیله ای که می توانید نظافت کنید، زیرا خدای تعالی اسلام را بر مبنای نظافت بنا کرده است، و هرگز کسی جز افراد نظیف و پاکیزه، وارد بهشت نمی شود [تنها پاکیزگان به بهشت وارد می شوند]. »
امام رضا علیه السلام می فرماید:
«من اخلاق الانبیاء التّنظّف(۲)؛
نظافت یکی از اخلاق پیامبران است. »
رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرماید:
«بئس العبد القاذرون(۳)؛
مردمان کثیف، بندگان بدی هستند. »
رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرماید:
«طهّروا هذه الاجساد طهّرکم الله فانّه لیس عبدٌ یبیت طاهراً الأ بات معه ملکٌ فی شعاره و لا یتقلّب ساعهً من اللّیل الأ قال: اللّهمّ اغفر لعبدک فانّه بات طاهراً (۴)؛
این بدن ها را پاکیزه کنید، تا خدا شما را پاکیزه گرداند، زیرا هیچ بنده ای نیست که شب را در حال پاکیزگی به صبح رساند، مگر این که فرشته ای به همراه و در لباس زیرین او شب را به صبح می برد، و هیچ ساعتی [و زمانی] از شب نمی گذرد، مگر این که آن فرشته می گوید: خداوندا! این بنده ات را بیامرز، زیرا او با پاکیزگی، شب را به صبح برد. »
امام باقر علیه السلام فرمود:
«کنس البیوت ینفی الفقر(۵)؛
جارو کردن خانه، فقر و تنگ دستی را از بین می برد. »
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
«هلک المتقذّرون(۶)؛
مردمان کثیف هلاک شدند. »
امام علی علیه السلام فرمود:
«اغسلوا صبیانکم من الغمر فانّ الشّیطان یشمّ الغمر فیفرع الصّبیُّ فی رقاده و یتأذّی به الکاتبان(۷)؛
کودکان خود را نظیف و پاکیزه کنید و بدین وسیله چربی دست های آنها را بزدایید، که اگر این کار را نکنید، شیطان چربی دست آنها را می بوید و آن گاه کودک به دهشت افتاده و خوابش نمی برد، و با این کار دو فرشته ی نویسنده اذیت می شوند. »
امام صادق علیه السلام فرمود:
«غسل الاناء و کنس الفناء مجلبهٌ للرّزق(۸)؛
شستن ظروف و جارو کردن پیش گاه خانه، وسیله ی جلب روزی است. »
امام علی علیه السلام فرمود:
«لا تؤوا التّراب خلف الباب فانّه مأوی الشیّاطین(۹)؛
خاک (روبه) را پشت در جای ندهید زیرا آن جایگاه شیطان ها است. »
رسول خدا صلی الله علیه فرمود:
«بیت الشّیاطین من بیوتکم بیت العنکبوت(۱۰)؛
خانه ی شیاطین در خانه ی شما، عنکبوت است. »
«عن جابربن عبدالله قال: اتانا رسول الله صلی الله علیه وآله فرأی رجلاً شعثاً قد تفرّق شعره، فقال: اما کان یجد هذا ما یسکّن به شعره، و رأی رجلاً آخر [و] علیه ثیابٌ و سخهٌ فقال: اما کان هذا یجد ماءً یغسل به ثوبه! (۱۱)؛
از جابربن عبدالله نقل شده: [روزی] پیامبر خدا صلی الله علیه وآله پیش ما آمد و مرد ژولیده مویی را دید که موهایش پراکنده شده بود، فرمود: آیا چیزی که با آن موی خود را آرامش دهد [مرتب کند] پیدا نکرده؟ و مرد دیگری را دید که لباس کثیفی داشت؛ فرمود: آیا او آبی پیدا نکرده که با آن جامه ی خود را بشوید؟! »
آن حضرت درباره ی نظافت لباس می فرماید:
«من اتّخذ ثوباً فلینظّفه(۱۲)؛
هر کس لباسی اختیار کرد، باید آن را تنظیف کند. »
یا عائشه! اغسلی هذین الثّوبین! اما علمت انّ الثّوب یسبّح فاذا اتّسخ انقطع تسبیحه؟ (۱۳)؛
ای عایشه! این دو پیراهن را بشوی! مگر نمی دانی لباس تسبیح می گوید، و هر گاه کثیف شود، تسبیح گفتنش قطع می شود؟ »
متأسفانه هنوز هم کسانی هستند که گمان می کنند خلال کردن دندان کار بدی است. می گویند: ما دندان هایمان را خلال نمی کنیم و با مسواک نیز نمی شوییم، زیرا می ترسیم دندان هایمان خراب شوند. و با این طرز تفکر، با باقی گذاشتن قطعات ریز غذا در اطراف دندان های خود، محل مناسبی برای پرورش میکرب ها تدارک دیده و به خرابی دندان های خود کمک می کنند.
«عن وهب بن عبد ربّه، قال: رأیت اباعبدالله علیه السلام یتخلّل فنظرت الیه فقال: انّ رسول الله صلی الله علیه وآله کان یتخلّل و هو یطیب الفم(۱۴)؛
وهب بن عبدربه می گوید: امام صادق علیه السلام را دیدم که خلال می کرد؛ به سویش نگاه کردم، فرمود: رسول خدا صلی الله علیه وآله دندان هایش را خلال می نمود، و خلال کردن دهان را خوش بو می سازد. »
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
«تخلّلوا فانّه من النّظافه و النّظافه من الایمان و الایمان مع صاحبه فی الجنّه(۱۵)؛
دندان هایتان را خلال کنید، زیرا خلال کردن دندان از نظافت است، و نظافت از ایمان است و ایمان به همراه صاحبش در بهشت است. »
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
«مازال جبرئیل یوصیّنی بالسّواک حتّی ظننت انّه سیجعله فریضهً (۱۶)؛
همیشه جبرئیل مرا به مسواک زدن توصیه می کرد، تا آن جا که گمان کردم به زودی آن را واجب خواهد کرد. »
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
«لولا ان اشقّ علی امّتی لامرتهم بالسّواک مع کلّ صلاهٍ(۱۷)؛
اگر این نبود که نمی خواهم بر امتم سخت بگیرم، بدون شک به آنها دستور می دادم با هر نمازی [یعنی روزی پنج بار] مسواک بزنند. »
هنوز هم خیلی ها با شیوه ی صحیح مسواک زدن آشنا نیستند. رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله فرمودند:
«استاکوا عرضاً و لا تستاکوا طولاً (۱۸)؛
از عرض مسواک بزنید و از طول مسواک مزنید!A»
احایدثی نیز در زمینه ی کفشِ راحت پوشیدن وجود دارد، که ما در این جا از ذکر آن خودداری می کنیم. (۱۹)؛
همچنین اسلام تا بدان جا به مسأله ی بهداشت جسمی و روانی و لزوم صحّت و سلامتی اهمیت می دهد، که صدها دستورالعمل در خصوص ازدواج و انتخاب همسر دارد، تا فرزندان آینده از هر جهت سالم و شاداب باشند. ما در این جا تنها به ذکر یک حدیث در این مورد اکتفا می کنیم:
«عن محمدبن مسلم، عن ابی جعفر علیه السلام، قال: ساله بعض اصحابنا عن الرّجل المسلم تعجبه المرأه الحسناء، ایصلح له ان یتزوّجها وی مجنونه؟ قال: لا ولکن اِن کانت عنده امهٌ مجنونهٌ فلا بأس بان یطأها و لا یطلب ولدها(۲۰)؛
محمدبن مسلم می گوید: از امام باقر علیه السلام در باره ی زن زیبایی که دیوانه است و مرد مسلمان از او خوشش آمده، سؤال شد که آیا شایسته است با او ازدواج کند؟ حضرت فرمودند: نه، ولی اگر آن مرد، کنیز دیوانه ای داشته باشد، می تواند با او مقاربت کند، ولی از آن زن بچه نطلبد [بچه دار نشود]. »
اخلاق ورزشی در اسلام
بدون تردید ورزش، یکی از مسایل و موضوعات با اهمیت هر جامعه به شمار میآید و تعداد بیشماری از افراد، به انواع ورزش علاقهمند هستند و بخشی از وقت خود را بدان اختصاص میدهند. دین مبین اسلام هم به ورزش و ورزشکار به دیده احترام مینگرد؛ زیرا ورزش میتواند آدمی را در رسیدن به کمال انسانی یاری رساند و اسلام هم هر عملی را که به آدمی در رسیدن به کمال کمک میکند، ارج مینهد و آن را مطلوب میداند.
اهمیت ورزش
توجه به ورزش و تلاش بر توسعه آن در میان همه اقشار جامعه، به دلیل آثار سودمندی است که از این کار به دست میآید؛ چون ورزش مایه پرهیز از بیکاری، مبارزه با کسالت و تنبلی، افزایش تواناییهای جسمی و روحی، شجاعت، سلامت جسمانی و فکری و نیز وسیلهای برای جمع گرایی و اجتماعی شدن است.
آثار فردی ورزش
ورزش، بر جنبههای گوناگون فرد اثرمی گذارد. حرکات ورزشی، از یکسو قدرت و توانایی جسمانی ورزشکار را افزایش میدهد و از سوی دیگر، باعث سلامت بدن انسان میشود؛ نعمتی که به تعبیر امام علی علیهالسلام از زیادی مال بهتر است. ورزش همچنین به تعادل جسم و جان آدمی میانجامد. با ورزش، انسان از روحی با نشاط برخوردار میشود و روح با نشاط، بدن را سرشار از طراوت و شادابی میسازد و البته بدن سالم هم، روح و جان را در دستیابی به مدارج کمال یاری میرساند.
آثار روانی ورزش
ورزش، همان طور که بر جسم آدمی تأثیر میگذارد، بر روح و روان او هم تأثیر دارد. یکی از نتایج مفید ورزش بر روی شخصیت افراد، افزایش اعتماد به نفس است. ورزشکاران موفق، خود ساخته بوده و در برابر مشکلات، مقاومتر هستند. از دیگر نتایج روانی ورزش، افزایش شور و نشاط ورزشکار و امید به آینده اوست. آدمی، با ورزش کمتر به دام وسوسه و گناه میافتد و به عادتهای زشت، مثل اعتیاد دچار نمیشود. از دیگر آثار روانی ورزش، ویژگی ضدّ خمودگی و افسردگی آن است. ورزش، ورزشکار را سرزنده ساخته و او را در برابر دلمردگی بیمه میکند.
آثار اجتماعی ورزش
انسان، موجودی است که فقط با زندگی جمعی به سلامت به مقصد میرسد و فرد گرایی و انزواطلبی، با ذات او در تضاد است. برای رسیدن به این روح جمعی و همبستگی عمومی، راههای مختلفی وجود دارد. یکی از این راهها، ورزش کردن است. ورزش، موجب گسترش روابط گروهی میشود. در ورزشهای گروهی، بدون هماهنگی و دوری از خودخواهی، نمیتوان به موفقیت رسید و این خود باعث تقویت روح جمع خواهی افراد میشود. همچنین، ورزش موجب گسترش حس یکرنگی و همگرایی در افراد میگردد. برای تیم شدن و تشکیل گروه منسجم ورزشی، باید از خود گذشت و «من»ها را به «ما» تبدیل کرد.
رشتههای ورزشی معلولان
امروزه به دلیل پیشرفتهای علمی و نیز به وجود آمدن این بینش در معلولان و جانبازان که ورزش، لازمه زندگی آنان است، شاهد حضور گسترده افراد جانباز و معلول در مسابقات و رویدادهای گوناگون ورزشی، از جمله رویداد مهم ورزشی معلولان، یعنی پارالمپیک هستیم. برخی از مسابقات که براساس قوانین و مقررات خاص برای معلولان انجام میگیرد، عبارت است از: دو و میدانی، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته و ایستاده، دوچرخه سواری، شمشیر بازی، گُلبال، جودو، شنا، فوتبال هفت نفره، تیراندازی با تپانچه، تیراندازی با کمان، تنیس روی میز و وزنه برداری.
ورزش کودکان
ورزش، برای کودکان ضروری و لازم است. کودکان به طور طبیعی و فطری به ورزش، بازی و تحرّک علاقه نشان میدهند و این بازی و تحرّک، برای رشد آنها لازم به نظر میرسد. حال که این مسئله تا این حد ضروری است، وظیفه والدین و مربیان ایشان است که سعی کنند کودکان را به ورزشها و بازیهایی هدایت کنند که فکر، روح، جسم و شخصیت آنان را ساخته و آنها را برای زندگی اجتماعی سالم و مفید آماده سازد. گفتنی است که از راه ورزش میتوان کودک را تربیت کرد و بسیاری از یاد گرفتنیها را به او آموخت.
ورزش مدارس
ورزش هم درسی است مانند تمام درسها که باید آن را به دانشآموزان آموخت و آنها را با رشتههای مختلف ورزشی آشنا ساخته و علمی ورزش کردن را به ایشان یاد داد. ورزش مدارس ما، زنگ تفریحی دو ساعته است که در آن، هدف مشخصی دنبال نمیشود. نمره ورزش هم به طور معمول، به کمک نمرههای دیگر داده میشود و کمکی برای بالا رفتن معدّل کودکان است؛ درست مانند نمره انضباط. البته باید منصفانه گفت که فضای آموزشی ما، محیط مناسبی برای انجام ورزشهای مختلف نیست و امروزه بسیاری از مدارس، فاقد حیاطی متعارف برای انجام حتی یک مسابقه دوی صد متر میباشند.
توصیههای ورزشی
قبل از شروع ورزش
برای انجام ورزش، در طی روز، زمان خاصی را اختصاص دهید.
اگر دچار بیماری خاصی هستید، پیش از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
از انجام ورزش در ساعتهای بسیار گرم روز بپرهیزید.
با پوشیدن لباسهای نخی در هوای گرم، کارآیی ورزشیِ خود را افزایش دهید.
از انجام ورزش در محیطهای آلوده و ساعتهای پر ترافیک روز خودداری کنید.
اگر مشکل مفصلی دارید، از زانوبند و مُچبند استفاده نمایید.
به هنگام ورزش
از انجام فعالیت ورزشی بر روی سطوح خیلی سخت و ناهموار بپرهیزید.
حرکات ورزشی را از ساده به مشکل انجام دهید.
سعی کنید تنفس شما در حین فعالیت منظم باشد.
از حبس کردن نفس خود پرهیز کنید.
در صورت ایجاد تپش قلب، درد قفسه سینه، گیجی، حالت تهوّع و تنگی نفس، بیدرنگ از فعالیت دست بکشید.
برخلاف تصور عمومی، نوشیدن آب در حین فعالیت ورزشی مضر نیست و شما میتوانید از مایعات استفاده کنید.
به جای انجام حرکات تکراری در هر جلسه، تعداد و نوع حرکت خود را تغییر دهید.
پس از ورزش
از وسایل بهداشتی افراد دیگر استفاده نکنید.
نظافت شخصی و بهداشت وسایل فردی خود را رعایت نمایید.
حتما پس از انجام فعالیت بدنی دوش بگیرید.
دوش گرفتن را با آب ولرم شروع کرده و به آب سرد ختم نمایید.
مطلوبترین مدت دوش گرفتن، حدود ده تا دوازده دقیقه است.
کُشتی
کشتی در اسلام
کشتی گرفتن از نظر پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله بدون اشکال و بلکه مطلوب بوده است. در تاریخ نقل کردهاند که ایشان از جایی میگذشت و دو نفر را دید که کشتی میگیرند. آن حضرت صلیاللهعلیهوآله آن دو را از کارشان منع نکرد و با این عمل، نشان داد که اسلام با کشتی گرفتن مخالف نیست. همچنین ایشان امام حسن علیهالسلام و امام حسین علیهالسلام را در کودکی به کشتی گرفتن و زورآزمایی با یکدیگر تشویق میکرد. نیز از عادتهای حضرت ابوطالب علیهالسلام پدر امام علی علیهالسلام این بود که پسران و برادرزادههای خود را به کشتی گرفتن وامیداشت و در این میان، علی علیهالسلام همواره پیروز بود و بر آنان غلبه میکرد.
ویژگی مربیان کُشتی
با نگاهی به متنهای ارزشی درباره ورزشهای کهن ایرانی چون کشتی، در مییابیم که همواره اخلاق یکی از همراهان همیشگی ورزش بوده است. مولانا واعظ کاشفی، ویژگیهای مربی کشتی را چنین بر میشمارد: «اگر پرسند: آداب استادان کُشتی چند است؟ بگو: اوّل آنکه خود پاک و بیعلت بُوَد؛ دوم آنکه شاگردان را به پاکی ارشاد و هدایت کند؛ سوم آنکه بخیل نباشد و چیزی از شاگردان دریغ ندارد؛ چهارم آنکه مُشفق بر شاگردان باشد؛ پنجم آنکه به مال شاگردان خود طمع نداشته باشد…؛ ششم آنکه هر یک را به قدر قابلیت او تعلیم دهد؛ هفتم آنکه ریا نکند؛ هشتم آنکه اگر کسی بد کُشتی گرفت، تضعیف روحیه او نکند؛ دیگر آنکه از علم کشتی باخبر باشد، بد شاگردان را نخواهد و در هیچ معرکه، ذکر پیر و استاد خود را فراموش نکند».
ویژگی کُشتی گیران
یکی از اندیشمندان اسلامی، درباره ویژگیهای کشتی گیران میگوید: «آداب کشتی گیر دوازده تاست: اول آنکه درست باشد و با راستی برخورد کند؛ دوم آنکه پارسا باشد؛ سوم آنکه نیکو سیرت باشد؛ چهارم آنکه نیکنیّت باشد؛ پنجم آنکه در اطاعت الهی کوتاهی نکند؛ ششم آنکه خدمت استادان به صدق کند؛ هفتم آنکه بر هیچ کس حَسَد نبرد؛ هشتم آنکه هر چه دارد فدای پیر خود کند؛ نهم آنکه دو رنگ و نیرنگ باز نباشد؛ دهم آنکه دلها را به دست آورد؛ یازدهم آنکه به زور خود مغرور نباشد؛ دوازدهم آنکه به شکست خصمْ دل خوش ندارد».
ورزش از دیدگاه امام خمینی رحمهالله
وظایف ورزشکاران
حضرت امام خمینی رحمهالله همواره در سخنان خود، دو وظیفه مهم را برای ورزشکاران در نظر میگرفتند. ایشان اشاره میکردند که وظیفه نخست ورزشکاران، پرداختن به ورزش جسمانی است تا قوّت و قدرت یابند و بتوانند با این نیرو، در برابر دشمنان خارجی و داخلی از مملکت خود پاسداری کنند. وظیفه دوم ورزشکاران، پرورش روحانی است. ایشان تأکید داشتند که اگر پرورش روحانی ورزشکاران باشد، پرورش ابعاد جسمانیِ ایشان هم مضاعف میشود.
اتکا به خدا، اقتدا به علی علیهالسلام
یاد خدا، آرامش بخش دل هاست و در نظر داشتن الگوهای صحیح رفتاری، راه کردار درست را به انسانها نشان میدهد. امام خمینی رحمهالله با تأکید بر این دو اصل اساسی، در دیدار با ورزشکاران میفرمودند که: «ورزشکاران، به همان صورتی که ورزش جسمی دارند، ورزش روحی هم داشته باشند. از قدیم ورزشکاران ایران، به یاد خدا و علی علیهالسلام بودهاند و این از برجستگیهای آنان بوده است».
کلمات قصار امام خمینی رحمهالله
من خودم ورزشکار نیستم، اما ورزشکارها را دوست دارم.
من… به… ورزشکاران… عرض میکنم که همان طور که با ورزش قوت جسمانی خودتان را تقویت میکنید، قوای روحانی تان را هم تهیه و تقویت کنید.
عقل سالم در بدن سالم است. ورزش همان طور که بدن را تربیت میکند و سالم میکند، عقل را هم سالم میکند.
اسلام و ورزش زنان
اسلام با ورزش زنان مخالفتی ندارد، بلکه آن را از ضروریات زندگی یک زن مسلمان می داند و آن را توصیه می کند؛ اما آنچه باید مورد توجه باشد، مناسبت آن با قدر و منزلت انسانی زن و خصوصیات جسمی و روانی وی است، ورزش زنان از نظر اسلام موقعی مجاز است که با رعایت ها همراه باشد؛ بدین معنی که متناسب با آنچه در اسلام برای حفظ شخصیت و وقار و احترام زن و جلوگیری از آلوده شدن محیط اجتماعی و لطمات خانوادگی، دستور داده ارائه گردد، این چنین ورزشی مطلوب است. ورزش زنان بسیار لذت بخش و جالب است که بر اساس تقویت و آمادگی برای انجام وظایف و مسوولیت های آینده برنامه ریزی شده باشد و همواره بر آن نیز تاکید داشته باشد و این به عهده مسوولین و افراد کوشایی است که بر تحقیق و پژوهش بیشتر همت گمارند و هر چه بیشتر امکانات ورزشی و این پدیده ی تربیتی وروحی را در اختیار زنان جامعه قرار دهند.
پژوهشگران بر ضرورت شرکت کردن دختران و زنان جوان در فعالیت های ورزشی تاکید دارند.
زنان با بالا بردن توانایی های ذهنی می توانند به رویاهای خویش جامه ی عمل بپوشانند. همه ی ورزشکاران از اهمیت آمادگی های ذهنی و اعتماد به نفس آگاهی دارند. برای مثال در یک تحقیق مسابقات ورزشی زنان و مردان مقایسه شده است و دیده شده که در مسابقات تیراندازی با کمان شرکت فعالی داشته اند، زنان پیوسته در مسابقات ورزشی که به تمرکز حواس بسیار، ظرافت و قدرت نیاز دارد یا مثلاً مردان و زنان هر دو در مسابقات ورزشی شنا و دوو میدانی پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته اند و اختلاف میان آنها از نظر زمانی به سرعت رو به کاهش است. این پیشرفت زنان در ورزش نشان می دهد که امروزه بیش از هر زمان دیگری زنان به رقابت پرداخته اند که در این رقابت ها بدون تردید، پیشرفت ، یک اصل اساسی است.
ورزشکاران زن باید توانایی های بالقوه ی خویش را بشناسند و حتی مهمتر از آن مربیان، کارگزاران، پژوهشگران و افراد دیگری که بر ورزش زنان تاثیر گذار هستند نیز باید دیدگاه خود را در باره ورزشکاران زن بسط و گسترش دهند.
طی یک مصاحبه با ۲۰ مربی دبیرستان و ورزشکاران مشهور، آنها اظهار داشتند که: ورزشکاران زن قدرت ویژه ای از خود در زمینه های فداکاری ، استقامت، عطش برای دانش، انعطاف پذیری جسمانی، تخصص یافتن سریعتر، همبستگی تیمی، تمرکزحواس، مربی پذیری و هیجان پذیری نشان داده اند. یکی از دلایل تمرکز بر قدرت زنان ورزشکار آن است که زنان با کسب هویت نیرومند از طریق ورزش، رشد و تکامل می یابند.
روانشناسی ورزش نقش روزافزونی را در رشد و تکامل ورزشکاران ایفا می کند، با بازنگری بر قدرت زنان پی می بریم که ورزشکاران زن توانایی بالایی را در جهت به کارگیری قابلیت های ذهنی و روانی خویش در ورزش کسب می کنند.
در نتیجه برنامه های روانشناسی ورزش شامل این موارد است: مهارت های آرام سازی، کسب مهارت های تمرکز حواس، تصویر ذهنی و مهارت های تصویر سازی، توانایی غلبه بر اضطراب و استرس ، نظریه های انتظار و دیگر راهبردهای روان شناختی.
بنابراین بر تمام زنان است که برای بهبود شرایط زندگی در ابعاد اجتماعی و شخصی به ورزش بصورت جامع تری روی بیاورند.
ورزش بولینگ چیست؟ بولینگ بازی ای با قدمت بسیار است که از زمان های دور تا به حال یکی از محبوب ترین بازی ها بین مردم نقاط مختلف جهان بوده است. توپ و پین های بازی بولینگ را در آرامگاه پادشاه مصری ای که […]
شما با دست ها و پاها روی آب شناور می شوید و با استفاده از ماهیچه های پشت تعادل خود را حفظ می کنید. علاوه بر آن اگر از ورزش های هوازی دیگری چون کاردیو، پیاده روی و دو خسته شده اید، می توانید […]
۲۵ تاکتیک بازی شطرنج ۴٫۰۳/۵ (۸۰٫۵۵%) ۷۳ امتیازs فراگیری اصول بازی شطرنج ارتقای سریع سطح توانایی از یک بازیکن مبتدی به یک بازیکن پیشرفته و حرفه ای را در پی داشته و دستیابی به مهارت های فنی این بازی را میسر می گرداند؛
شاید داشتن شکمی صاف و بدون چربیهای انباشته برای بسیاری افراد آرزوی دست نیافتنی باشد. اما واقعیت آن است که آبکردن چربیهای انباشته شده شکم و لاغری شکم با داشتن یک رژیم غذایی اصولی، معتدل و همیشگی و سی دقیقه تا یک ساعت پیادهروی […]
وقتی نوبت به عرق کردن در گرمای تابستان می رسد، اشتباهات رایج در نهایت منجر به مشکلات خطرناکی می شود.
۲۵ مهارت پیروزمندانه در شطرنج ۴٫۱۶/۵ (۸۳٫۱۶%) ۱۹ امتیازs ۱- مهره های خود را هر چه سریعتر گسترش دهید آنچه در شروع بازی شطرنج مهم است، گسترش مهره ها به بهترین محل ممکن و قلعه گرفتن شاه است. گشایش زمانی کامل می شود که […]
به نکات زیر توجه کنید