جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
چنانکه که مشاهده می شود این سیستم شامل سه قسمت عمده است :
خط اصلی : مشتمل بر پمپ برای تامین فشار در سیستم انژکتور کود های شیمیایی برای تزریق کود به داخل سیستم ، فیلتر اولیه برای جدا کردن مواد معلق درشت از آب ، فشار سنج در دو طرف فیلتر برای پی بردن به زمان شست و شوی آن از روی مقدار افت فشار ، شیر کنترل جریان و دپی سنج آخرین جزء خط اصلی است .
قسمت نیمه اصلی
شامل فیلتر ثانوی برای جدا کردن مواد معلق ریز ، شیرهای سلو نوئید از نظر کمک به خود کار کردن سیستم ، تنظیم کننده فشار ، فشار سنج ، شیر کنترل جریان و در انتهای قسمت نیمه اصلی شیر تخلیه نصب است تا هر چند یک بار مواد جمع شده در لوله تخلیه گردد .
لوله های جانبی
لوله هایی هستند که از قسمت نیمه اصلی منشعب شده ، آب را به کمک گسیلنده ها در سطح زمین پخش می نمایند .
قسمتهای اصلی سیستم آبیاری قطره ای شامل قطعات زیر می باشند :
گسیلنده ها
در آبیاری قطره ای آب به فواصل بین ردیفهای کشت انتقال می یابد و در نزدیکی گیاه توزیع می گردد . حسب اینکه انتقال و توزیع آب با دو وسیله متفاوت صورت پذیرد یا بر عکس هر دو وظیفه را در یک واحد عهده دار باشد ، دو تیپ آبیاری از هم قابل تشخیص و تفکیک می باشد
حالت اول :
انتقال ای با شبکه و لوله های آبیاری که از جنس پلاستیک است و گسیانده ها بر روی آن به فواصل ثابت و مشخصی نصب می گردد . انواع گسیانده ها شامل : قطره چکانها ، گسیلنده قابل تنظیم و گسیلنده خیلی ریز هستند .
حالت دوم :
انتقال و توزیع آب با یک وسیله انجام می شود و آنها معمولاً شامل لوله های سوراخ دار و لوله های غلاف دار هستند .
الف ) انواع قطره چکانها : قطره چکانها ره به دو صورت دسته بندی می کنند.
بر حسب مقدار دبی :
فشار سیستم به طور متداول یک اتمسفر است و دبی قطره چکانها بین ۱ تا ۸ لیتر در ساعت متغیر می باشد ولی بده آبی که در عمل بیشترین کاربرد را دارد عبارت است از :
۲ لیتر در ساعت برای صیفیحات گلخانه ای و زیر پلاستیک
۴ لیتر در ساعت برا ی گیاهان چند ساله ، درختان میوه و تاکستان
قطره چکانها را بنا به نحوه استهلاک فشار می توان به چند دسته تقسیم نمود :
قطره چکان با مدار و مسیر طولانی
در این نوع قطره چکانها برا ی اینکه فشار موجود در داخل لوله ها به شکل افت انرژی مستهلک گردد ، اب مسیر نسبتاً طولانی در حدود ۱-۱/۰ متر ار طی می کند . این نوع قطره چکانها به دو صورت طولانی یکنواخت و مسیر طولانی غیر یکنواخت تقسیم بندی می شوند . (شکلهای زیر )
قطره چکان با مدار و مسیر کوتاه :
در این نوع ، آب از یک مجرا و سوراخ ریز به گونه ای عبور می کند که فشار حاصله در داخل لوله آبیاری تبدیل به سرعت می گردد و آب با طول پرتاب خیلی کم و ضعیفی خارج می شود . البته در حال حاضر این نوع قطره چکانها به دلیل حساسیت زیاد نسبت به انسداد ، دارای تنوع و تعداد کمتری می باشند ( شکل زیر )
قطره چکانهای چند دهانه ای :
در باغها و گیاهان چند ساله ه سیستم ریشه های گیاه گسترش می یابد و مصرف روزانه آب در آنها نسبتاً زیاد می شود . در چنین مواردی بهتر است برای هر گیاه نقاط آبیاری زیاد تری در نظر گرفته شود . برای آبیاری این محصولات استفاده از قطره چکانهایی که چند نقطه خروجی دارند رایج است . این عمل را با استفاده از لوله های موبینی که با طول معین انتخاب می شوند نیز می توان انجام داد ( شکل زیر )
گسیلنده قابل تنظیم :
این نوع گسیلنده ها مجهز به یک سوراخ کالیبره و قابل تنظیم است ( قطر بین ۲/۱ تا ۲/۲ میلیمتر متغیر است ) که روی لوله آبیاری به فواصل منظم ( ۵/۲ تا ۵/۶ ) نصب می شوند و با یک پوشش و کلاهک ، آب را به شکل پودری قطره ای به بیرون هدایت می نمایند . آب خروجی در داخل نهر های حوضچه ای شکل و کوچک که گسیلنده در کف آن قرار دارد ریخته می شود . دبی آن بین ۳۵ تا ۱۰۰ لیتر در ساعت است . ( شکل زیر )
گسیلنده خیلی ریز :
این نوع گسیلنده مانند آبپاشهای آبیاری بارانی عمل می کنند . در حدود ۳/۰ تا ۵/۰ متر بالای سطح خاک قرار گرفته ، آب را به شکل پودری و بارانی به سطح زمین می پاشد به گونه ای که در نزدیکی گیاه لکه های مرطوب آن تشکیل می گردد . طول پرتاب این نوع گسیلنده ها بین یک تا دو متغیر است و فرم سطح مورد آبیاری نیز بر حسب نوع کلاهکی به کار می رود متغیر می باشد . ( شکل زیر )
لوله های غلاف دار
لوله های غلاف دار ، لوله های پلاستیکی ساخته می شوند که ضمن هدایت و انتقال آب نقش توزیع آن را در سر زمینن نیز بر عهده دارند . دو غلاف بهم چسبیده یکی دارای مقطع بزرگتر که نقش آن انتقال آب در طول لوله است و با سوراخهایی آب را به داخل غلاف منتقل می نماید و دیگری با مقطعی کوچکتر آب را به بیرون برای تغذیه گیاه هدایت می کند ( شکل زیر )
لوله های روزنه دار:
این نوع گسیلنده ها عبارتند از : از یک سری لوله های کم قطر و مشبک که آب در سر تا سر آن به بیرون نشت می کند . این لوله ها معمولاً در عمق ۲۰ تا ۵۰ سانتیمتر در دل خاک تعبیه می شوند .
ب – نحوه اتصال گسیلنده ها به لوله جانبی
گسیلنده ها ممکن است داخل خط لوله آبده و یا خارج از آن قرار گیرند و نوع داخل خط یا داخل لوله ای از دو طرف به لوله جانبی متصل می شود بنابراین لازم است لوله جانبی به قطعات کوچکی تقسیم گرد . از آن جا که لازم است تمام آب لوله جانبی از داخل گسیلنده ها عبور کند ، فشار در لوله جانبی به طور بارزی افت می کند .
گسیلنده ها ی خارج خط یا خارج لوله ای آنهایی هستند که روی لوله هایی جانبی و خارج از آن نصب می شوند . این گسیلنده ها فقط آب جاری در لوله های جانبی منحرف کرده ، از سوراخ خود خارج می نمایند . در بیشتر شبکه های آبیاری قطره ای از این نوع گسیلنده ها استفاده می شود .
گسیلنده های خارج لوله ای ممکن است همراه با پایه عمودی باشد و معمولاً در شرایطی بکار برده می شود که لوله جانبی زیر زمین دفن شده باشد
نحوه اتصال لوله های آزبست سیمان
معمولی ترین نوع اتصال لوله های آزبست سیمان کاربرد قطعه مانشون مانند شکل زیر
در یک مانشون که خود از جنس آزبست سیمان است معمولاًسه حلقه پلاستیکی قرار دارد . حلقه لاستیکی میانی برای جلوگیری از برخورد دو لوله و تامین انقباض و انبساط آنها و نیز آب بندی می باشد . دو حلقه دیگر برای تکمیل آب بندی هر یک از دولوله می باشد و برای سهولت در قرار دادن حلقه های پلاستیکی مزبور در محلهای خود ، آنها را پیش از کاربرد به روغنهایی از قبیل پرفیت و گریس و یا صابون آغشته می کنند . چون در شبکه های آبرسانی با لوله های آزبست سیمان ، شیرها و قطعه های مصرفی دیگر ( فیتینگها ) همیشه فلزی می باشند . ( معمولاً چدنی ) و این قطعه ۹ها دارای سپر ( فلنچ ) می باشند . پیوند آنها به لوله های آزبست سیمان مانند شکل زیر انجام می شود .
نحوه اتصال لوله های پلاستیکی
به جهت اهمیتی که لوله های پلی اتیلن در امر آبرسانی دارد ، در اینجا شیوه اتصال این لوله ها را به وسیله بستهای مخصوص شرح می دهیم .
لوازم و ابزار مورد نیاز :
انواع اتصالات لازم ، کمان اره ، سوهان ،گریس یا آب صابون
، پیچ گوشتی و آچار کلاغی .
روش کار
-لوله را مورد نظر با کمان اره ببرید دقت شود که محل برش
– کاملاً صاف و مقطع بریده شده کاملاً عمود بر طول لوله
– باشد .
-محل اتصال را مطابق شکل مقابل ، به خوبی با سوهان
-صاف کنید .
-قطعات بست را از هم جدا کرده سر لوله ها را وارد سرپیچ
– و حلقه مخروطی نمایید . دقت کنید که قسمت بزرگ
-حلقه باید به طرف بریدگی لوله و قسمت کوچک آن به
– طرف داخل لوله و به طرف سرپیچ اتصال باشد .
-لوله را با فشار و کمی چرخش در بدنه بست داخل کنید .
– لوله باید از حلقه ای پلاستیکی که در داخل بدنه قرار دارد
– عبور کرده ، به انتهای بست برسد . در مورد اتصالات بزرگ
– بهتر است قدری سر لوله واشر لاستیکی را چرب نمایید .
-در این مورد از آب صابون نیز می توان استفاده کرد
-حلقه مخروطی را به طرف بدنه آورده ، به بست بچسبانید .
– برای سهولت کار قسمت شکاف روی حلقه را با پیچ گوشتی قدری باز کنید
-سر پیچ را به داخل بدنه پیچ نمایید . برای اتصالات بزرگ می توانید از آچار شلاقی و یا هر اچار دیگر برای پیچندن سر پیچ به داخل بدنه استفاده کنید .
روش نصب لوله های اصلی
لوله های اصلی در روشهای آبیاری تحت فشار معمولاً در خاک دفن می شوند . برای این منظور انجام مراحل زیر ضروری است :
-تعیین محل :
معمولاً لوله های اصلی را در کنار جاده ها و محلهایی که دسترسی بدانها امکان پذیر باشد ، قرار می دهند .
-تعیین عمق لوله گذاری
عمق لوله گذاری به حداکثر درجه سرما و گرما در منطقه مورد نظر بستگی دارد . همچنین باید از آسیب ادوات و ماشین آلات سنگین محفوظ بماند . بدین لحاظ حداقل باید در عمق ۸۰-۶۰ سانتیمتری نصب گردند .
کندن ترانشه
کندن شیار برای کار گذاری لوله با دست و یا به کمک بیلهای مکانیکی انجام می گیرد . خاکهای بدست آمده از کندن ترانشه باید به فاصله حداقل ۴/۰ متر اصراف شیار ریخته شود .بعضی در هر طرف شیار فاصله ۴/۰ متر برای پیاده روی و کار کردن کارگران خالی بماند .
کار گذاری لوله ها
در موقع کار گذاری و پیوند لوله ها به یکدیگر باید دقت به عمل آید که درون لوله کاملاً تمیز باشد . در صورت لزوم این کار را با برس فلزی انجام می دهند تا عایق بیرونی آن صدمه نبیند . در مورد لوله هایی که فلزی نیستند ، ( لوله های پلاستیکی ، آزبست سیمان و غیره ) بهتر است یک سیم مسی کنار آنها قرار داده شود تا بعداً در صورت عدم امکان استفاده از نقشه لوله گذاری ، بتوان با کمک دستگاههای ردیاب مسیر لوله گذاری را تعیین نمود .
پیش از کار گذاری لوله باید برای لوله های تا قطر ۳۰۰ میلیمتر مقدار ۱۰ سانتیمتر و برای لوله های تا قطر ۴۰۰ میلیمتر ۱۵ سانتیمتر و برای لوله های بزرگتر مقدار ۲۰ سانتیمتر ماسه زیر آن و در کف ترانشه ریخته شود تا فشار های وارد به لوله به صورت یکنواخت به زمین ممنتقل گردد.
پیوند دادن لوله های با پیوند نر و ماده و کم قطر ( قطر های ۶۰ تا 125 میلیمتر ) با کمک دو نفر و با استفاده از خاصیت اهرم انجام می گیرد . پیوند دادن لوله ها با قطر متوسط ( ۱۵۰ تا ۶۰۰ میلیمتر ) با استفاده از یک عدد ماشین دستی برای قطره های بزرگ ( ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر ) مانند شکل زیر با استفاده از دو عدد ماشین دستی لوله ها صورت می گیرد .
آزمایش فشار :
پس از اتمام کار پیوند ها و اطمینان بر آب بندی و پیش از پر کردن ترانشه باید شبکه زیر آزمایش فشار نتیجه مثبتی را نشان دهد . ازمایش فشار طبق استاندارد
(DIN NORM 4279 ) به شرح زیر است :
الف ) با وارد کردن آب به داخل لوله ، هوای آن را تخلیه می کنند .
ب ) به کمک تلمبه ، کم کم فشاری برابر ۵ KG / cm بیش از فشار اسمی به شبکه وارد می کنند .
ج ) فشار ۵ KG / cm را باید بسته به اهمیت لوله ، طول و قطر آن ، ۵/۰ تا ۲۴ ساعت پایدار نگه داشت .
د ) پس از گذشت مدت ۲۴ ساعت افت فشار نشان داده شده توسط فشار سنج نباید از ۱/۰ کیلو گرم بر سانتیمتر مربع بیشتر باشد .
پر کردن ترانشه
با پایان یافتن آزمایش فشار و اطمینان بر آب بندی شبکه روی لوله را به صورت زیر خاکریزی می کنند .
ابتدا اطراف و روی لوله را تا ارتفاع ۲۰ سانتیمتر برای لوله چدنی فولادی و بتن آرمه و ۳۰ سانتیمتر برای لوله های آزبست سیمان خاک سرند شده ریخته ، با تخماقهای دستی و یا ماشینهای زمین کوب سبک می کوبند . و سپس بر روی آن تا سطح زمین ، خاک به دست آمده از گود برداری را در قشرهای ۳۰ سانتی متر می ریزند و می کوبند .
شیر قطع و وصل جریان
شیرها دستگاه هایی هستند که برای قطع و وصل ، تنظیم و یا برداشت آب و هوا در شبکه بکار برده می شوند .
این شیر ها برای قطع و وصل جریان در یک لوله و یا یک قسمت از شبکه بکار می رود . شیرهای قطع و وصل باید به تعداد کافی و در نقاط مورد نظر لزوم پیش بینی گردند ، به طوری که بتوان با بستن آنها ، هر بخش را در شبکه از بقیه قسمتهای آن جدا نمود . در طولهای مستقیم و بدون انشعاب ، حداقل هر ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر یک شیر باید پیش بینی نمود تا در موقع تعمیر لازم نشود تمام لوله ها را از آب خالی کرده ، دوباره پر نمود . شیر های قطع و وصل دارای انواع گوناگونی هستند مانند شیر کشویی ، پرمصرفترین نوع شیرهای یاد شده ، شیرهای قطع و وصل کشویی و پروانه ای هستند .
شیرهای کشویی :
باز و بسته شدن شیر کشویی مانند شکل زیر با بالا و پاییم رفتن کشوی درونی آن انجام می شود . پوسته بیرونی این شیرها معمولاً چدنی و کشوی درونی آنها از آلیاژهایی نظیر برنج ساخته می شود .
شیرهای پروانه ای
شیرهای پروانه ای ، به کمک جعبه دنده ای باز و بسته می شوند . این شیرها دارای ارتفاع و پهنای کمتری هستند . از این رو ، در هزینه ایجاد سلختمان حوضچه های محل شیر صرفه جویی می شود . همچنین به علت اینکه فلز کمتری در ساختمان آنها بکار می رود غالباً بهای این شیرها ، کمتر از شیرهای کشویی است . در مقابل ، به علت وجود جعبه دنده در ساختمان این شیرها نگهداری و روغن کاری آنها بیشتر از شیرهای کشویی ضرورت دارد.
شیرهای الکتریکی :
این شیرها به جهت داشتن عناصر حساس که با جریان الکتریسیته کار می کنند قابلیت اتوماتیک کردن با برنامه ریزی کلی شبکه را دارا هستند و می توانند در نقاط مورد نظر در شبکه نصب گردند . در شکل زیرنمونه ای از این شیر ها دیده می شود .
کنتور آب :
کنتورهای آب ، وسایلی هستند که در شبکههای آبرسانی شهری برای تعیین حجم آب مصرفی مشترکین و یا در مزارع برای تعیین حجم آب مصرفی آبیاری مورد استفاده قرار می گیرند . این دستگاه ها حجم تجمعی آب مصرفی را تعیین می نمایند و انواع مختلفی دارند ساده ترین آن کنتور صحفه ای است
رفع انسدا د شیمیایی :
چنانچه مواد رسوبی از نوع رس و لیمون ، محکم به فرم سیمانی در آمده باشد و یا چنانچه اجزای شبکه توزیع آب ( گسیلنده ) بر اثر رسوب آهکی ( رسوب سفید ) میدود شده باشد لازم است به کمک یک اسید قوی شست و شو و نظافت بدین طریق است که کحلول اسید نیتریک تجارتی ( غلظت ۳۶ گرم در لیتر و وزن مخصوص ۳۳/۱ ) و یا اسید کلریدریک خالص ۲ تا ۵ در هزار ( ۲ تا ۵ لیتر در هر متر مکعب ) بر حسب مقدار و اهمیت انسداد در شبکه تزریق می گردد . ضرورتی ندارد که این مواد با غلظت بیشتر از این مصرف گرد د چون نتیجه بهتری عاید نمی شود . درجه تاثیر این نوع شست و شو معمولاً در مدت ۱۰ دقیقه مشخص می گردد برای این منظور می توان از تانک کود نیز استفاده نمود .
رفع انسداد مواد آلی :
مواد آلی با حجم و ابعاد نسبتا بزرگ ( بقایای گیاهی ، جلبکها ، رسوبات باکتریها ) که در آب معلق می باشند عموماً توسط فیلترها جمع آوری می گردند اما آبهای آبیاری در اغلب اوقات حاوی مقداری میکروگانیسم ( اسپورها ، کیستها ، باکتریها و جلبکها ریز ) می باشند که از لابلای فیلترها عبور می کنند و بتدریج در داخل شبکه و یا سوراخهای گسیلنده ها رشد و نمو می یابند راههای مبارزه با این نوع میکروگانیسمها فرستادن آب کلر دار به صورت آب ژاول رقیق و یا کلر با غلظت ۱ تا ۵ میلیگرم در لیتر به طور موردی ( هر ۱۵ روز یک بار ) یا مستمر در پایان هر دوره آبیاری می باشد . در جدول ۵-۷ محلولهای پیشنهادی و اندازه غلظت و زمان استفاده از آنها آمده است .
سرویس و نگهداری دستگاههای برقی ایستگاه پمپاژ :
کلیدهای راه انداز می بایستی هر ساله قبل از شروع آبیاری سرویس شده و پلاتین های آنها توسط متخصص مورد بازدید قرار گرفته و در مورد کلیدهای روغنی هر ساله می بایستی سطح روغن در مخزن کلید وارسی شده و در هر ساله یکبار روغن آن تعویض شود .
چون در قسمتهای گردان الکتروموتورها از بلبرینگ استفاده شده است می بایستی در ساعتهای قید شده در دفترچه راهنما گریسکاری شوند .
بدنه خارجی الکتروموتور می باید همیشه تمیز باشد تا عمل خنک کنندگی بهتر انجام شو د . لوله کش یداخل ایستگاه باید طوری انجام شود که از روی الکتروموتورها عبور نکند تا امکان ریزش آب از اتصالات روی بدنه الکتروموتور وجود نداشته باشد .
سرویس و نگهداری فیلترها :
بتدریج که مواد در درون فیلتر رسوب می کند تلفات فشار از لابلای فیلتر افزایش می یابد و در نتیجه در بخش خروجی آب ، افت فشار ایجاد می گردد . به محض اینکه اختلاف در مدخل و در خروجی پلایه ها از ۵/۰ اتمسفر ( ۵ متر ارتفاع آبی ) تجاوز کرد ، نظافت فیلتر شنی با اعمال شست و شوی بر عکس فیلتر اسیون توسط بک دریچه انجام می پذیرد و ناخالصی ها به کمک آب به قسمت بیرون پلایه تخلیه می گردد . نظافت فیلترهای توری توسط برس زدن و مالش توری انجام می پذیرد . توصیه می گردد که در این مورد از برس های فلزی استفاده نگردد زیرا امکان دارد سوراخهای توری را خراش داده ، تخریب سازد.
در مورد فیلترهای شنی و توری ، نظافت به طور خودکار نیز انجام پذیر می باشد ، خودکار کردن نظافت فیلتر یا بر اثر ایجاد اختلاف فشار در بخش ورودی و خروجی آن صورت می پذیرد و یا به کمک یک تایمر ( نظافت در زمانهای مشخص ) انجام شود . نمیز کردن فیلترها به صورت خودکار ، به این شرط ممکن است که حداقل یم فیلتر اضافی در تجهیزات کنترل مرکزی نصب شده باشد .
سرویس های لازم در شروع فصل آبیاری
– باید قبل از شروع فصل آبیاری کلیه فیلترها بازدید شوند . در صورت وجود پارگی درتورها باید آن را تعویض نمود و یا در صورت امکان محل پارگی را تعمیر کرد.
– در صورتی که فیلتر شنی در دستگاه بکار رفته باشد باید محتویات داخل آن را تعویض نمود
– در صورتی که در دستگاه از موتور پمپ استفاده می شود ، باید سرویس کامل نمود و قطعات خراب آن را تعویض کرد .
– کلیه لوله ها را باید بازدید نمود در صورت مشاهده پارگی و یا نشتی تعمیر و اصلاح آن ضروری است .
سرویس و مراقبتهای لازم در حین کار
– فیلترها به طور مرتب باید تمیز نمود ( حداقل هر سه روز یک بار )
– انتهای لوله های فرعی آبدهی را هر یکماه یک بار باز نمود و اجازه داد حداقل ده دقیقه از انتهای آنها آب خارج شود . در ابتدا آب کثیف از آنتهای آن خارج خواهد شد ولی پس از چند دقیقه آب تمیز می شود .
هر دو ماه یک بار انتهای لوله های اصلی را که از خاک بیرون گذاشته شده است باز کنید و اجازه دهید حداقل ده دقیقه از انتهای آن آب خارج شود .
سرویس و مراقبتهای لازم در پایان فصل
– کلیه شیرهای ساده و خودکار را باز کنبد .
– در قسمت مرکز کنترل ، مهره ماسوره ها را شل کنید .
– شیرهای تخلیه مخزن کود و پلایه صافی را باز نموده ، همچنین درب تخلیه فیلتر گریز از مرکز و شنی را کاملاً باز کنید و اجازه دهید تمام آنها به طور کامل از آب تخلیه شوند .
– انتهای لوله های اصلی و آبرسان را باز نموده تا آب داخل لوله ها و مرکز کنترل بخوبی تخلیه شود .
توجه :
توصیه می شود که در نقاط سرد سیر اصراف شیر فلکه ها و شیرهای خودکار باگونی بطور کامل بسته شود تا از صدمه احتمالی سرما جلوگیری بعمل آید .
هیچ پستهکاری دوست ندارد پستههای ریز و ضعیفی تولید کند. همه ما در باغ پسته به دنبال تولید پستههای درشت هستیم. این کار هم عملکرد باغ را بالا میبرد و هم پستههای تولیدی بازارپسندی بهتری داشته و با قیمت بیشتری به فروش میروند.
چرا در زمان گلدهی نباید آبیاری داشته باشیم؟ ۳٫۷۵/۵ (۷۵٫۰۰%) ۴ امتیازs این سوال یکی از پرتکرار ترین سوالات در کشاورزی است و ما در این مقاله قصد داریم که به این سوال پرتکرار پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.
یکی از مهم ترین چالش هایی که همیشه باغداران عزیز با آن روبرو هستن، زرد شدن برگ درخت است که احتمال وقوع آن در همه سال وجود دارد و اگر پیشگیری یا جلوگیری نشود منجر به از بین رفتن بسیاری از برگ ها شده […]
• گل شاه پسند “Verbena” درختی گلدار و همیشه سبز، بومی مناطق گرمسیر آمریکا و آفریقاست.
آموزش کاشت ۱۰ سبزی در باغچه خانگی ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۲ امتیازs کاشت و پرورش سبزیجات در خانه علاوه بر تفریح ، نیازهای روزمره ما را هم برآورده می سازد.برخی از سبزیجات این قابلیت را دارند که در آپارتمان و فضاهای کوچک رشد کرده و […]
محصولات تراریخته و خطرات زیانبار آن ۴٫۲۰/۵ (۸۴٫۰۰%) ۵ امتیازs محصولات تراریخته و خطرات زیانبار آن/ محصولات تراریخته باعث ایجاد سرطانهای سینه، کبد، کلیه، ناباروری و سقط جنین/ استاد ایرانی میکروبیولوژی مقیم امریکا: در پی بالا گرفتن بحثها درباره سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیکی […]
به نکات زیر توجه کنید