جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
سوال ۳: برای موفق بودن یک کشور آیا باید کشور استراتژی داشته باشد یا بنگاه؟
کشورها برای برخورد با رقبایشان باید با توجه به منابع در دسترس شان، استراتژی مخصوص به خود داشته باشد که یک مزیت رقابتی برای آن کشور محسوب می شود. به تبغ آن بنگاه های درون یک کشور هم که استراتژیهای برای تحقق اهداف خود تدوین می کند، باید استراتژی خود را با استراتژی کل کشور هماهنگ کند. استراتژی در سطح کشور باید راهنمایی باشد برای بنگاه های که استراتژی کلی خود را در چارچوب آن پی ریزی می کند.
سوال ۴: آیا موفقیت کشورها به زادگاه بنگاه هایی که در آن ایجاد شده اند بستگی دارد؟
مطمئناً کشورهایی که بنگاههای آنها از اصالت و اعتبار بیشتری در زمینه صنعت خودشان برخودارند. از یک مزیت رقابتی سود می برند چرا که این بنگاهها دارای تجزیه و مهارت منحصر به فرد می باشند. اگر بنگاهی در کشوری تاسیس شود که قبلا سابقه تاسیس چنین کسب و کاری وجود داشته قطعا به رشد بنگاه کمک می شود. هم شرکت هایی وجود دارد که بتوان از آنها تقلید کرد و پیشرفت کرد و هم در صحنه بین المللی موفق تر خواهد بود به خاطر شناختی که سایر کشورها بواسطه علمکرد شرکتهای قبلی از آن دارند.
بطور کلی تاریخچه و سوابق صنعت برای خریداران اهمیت خاصی دارد. اگر صنعتی در کشوری از نظر بین المللی موفق علم کرد خریداران حضور شرکت جدید را بهتر می پذیرند. همچنین دورن خود کشور، ممکن است یک صنعت وضع بی ثباتی داشته باشد رشد آن آرام و کند باشد، در نتیجه ورود شرکت جدید به کسب و کار در آن صنعت با مخالفت سایر رقبا همراه است اما در یک کشور دیگر مثلاً دولت برای ورود به آن صنعت، تسهیالت خاص فراهم می کند تا موانع ورود کاهش می یابد،شرکت جدید به راحتی می تواند به صنعت وارد شود.
سوال ۵: تصمیم گیری در شرایط Force چه تفاوتی با تصمیم گیری بر مبنای choice دارد و باید بدنبال کدام باشیم؟
شرایط Force زمانی بوجود می آید که بجرانی از پیش تعیین نشده پیش آید که شرکت در زمان کوتاهی مجبور به واکنش در برابر آن است. اگر سازمان بر محیط و تحولات آن مسلط باشد به طوری که اوضاع آینده را تا حدی پیشبینی کند و انتظار وقوع بحران را داشته باشد، شرایط Fprce برای آن شرکت کمتر بوجود می آید.
بطور کلی با به روز کردن اطلاعات و منابع دسترسی می توان واکنش به محیط را سریع تر انجام داد و شرایط Force را به choice تبدیل کرد همچنین اگر تصمیم گیرندگان سازمان قدرت تحمل ابهام و توازن تصمیم گیری در شرایط ابهام را داشته باشند تصمیم گیری در شرایط Force برایشان آسان تر خواهد شد.
سوال ۶: نقش باورها و تاریخ در رشد انسان ها در جوامع مختلف چگونه بوده است؟ آیا نقش دارند یا خیر؟
جوامعی که عقیده به جبر دارند و کنترل آنها بیرونی است، در نتیجه سعی و تلاش کمتری برای پیشرفت و رسیدن به نتیجه از خودشان می دهند نسبت به جوامعی که عقیده بر اختیاری بودن اعمال انسان، دارند و کنترل آنها درونی است.
علاوه بر این جمع گرایی و یا فرد گرایی باعث اثرات متفاوت در جوامع مختلف شده است. جوامعی که فرد گرا بوده اند این باعث رشد سرمایه داری شده و انباشت سرمایه باعث ایجاد تکنولوژی و پیشرفت شده است، نسبت به جوامع سوسیالیست.
سوال ۷: برای انتخاب استراتژی های استخراج شده و اولویت بندی نهایی آنها از کدامیک از ماتریس ها باید استفاده شود؟ ضمن ترسیم ماتریس مورد نظر، توضیح دهید که مبنای انتخاب چیست؟
جواب: استراتژی های پیشنهاد شده بوسیله ماتریس های داخلی و خارجی (IE) یا space یا swot در ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی Qspm گذاشته می شوند تا جذابیت نسبی هر کدام مشخص می شود. به شیوه ای عینی استراتژی های قابل اجرا بر اساس فرصت ها و تهدیدات و نقاط قوت و ضعف سازمان مشخص شوند.
عوامل
ضریب اهمیت اهیمت نسبی استراتژی
استراتژی شماره ۱ استراتژی شماره ۲ استراتژی شماره ۲
فرصت ها
تهدیدات
نقاط قوت
نقاط ضعف
جمع مجموع نمره های جذابیت
در نهایت استراتژی ای را بر می گزنیم که جمع مجموع نمره های جذابیت آن از همه بیشتر باشد.
سوال ۸: چنانچه بخواهیم برای شرکتی که بصورت holding فعالیت می کند یا سازمانی که سبدی از محصولات را دارد تدوین استراتژی کنیم ماتریس مناسب چیست؟
جواب: چون شرکت دارای بخشهای مختلف است می توان از ماتریس BCG استفاده کرد. چون واحدهای مختلف سازمان را بصورت نمودار ارائه می کند. ماتریس مجموعه دارایی های سازمان نامیده می شود. سهم نسبی بازار هر بخش مشخص می شود و بر اساس آن در یک قسمت از ماتریس جای می گیرد، تا بر اساس آن، تصمیم گیری های لازم در مورد هر بخش صورت گیرد.
علامت پرسش ستاره
سگ گاو شیرده
سوال ۹: در بررسی محیط داخلی سازمان چه روشهایی وجود دارد و چگونه می توان در وضعیت داخل سازمان را بطور شفاف و همچنین محاسبه عددی توضیح داد؟
جواب: دو روش وجود دارد: ۱ – رویکرد زنجیره ارزش ساز: که وظایف سازمان به دو دسته وظایف اصلی و وظایف ستادی یا پشتیبان تقسیم می شود. پورت می گوید وقتی وظایف اصلی دو وظایف ستاری یک سازمان با یکدیگر و بین خودشان هماهنگ شوند سازمان دارای یک مزیت رقابتی عمده می شود که هیچکس نمی تواند عملکردهای آن را تقلید کند. ۲ – رویکرد وظیفه ای: سازمان را می توان به واحد های وظیفه ای بخش بندی کرد طوریکه هر کدام از این واحدها وظیفه خاصی را بر عهده بگیرند.
برای محاسبه به صورت عددی می توان از ماتریس بررسی عوامل داخلی (IFE) استفاده کرد که در ابتدا ضریب اهمیت چند نقطه فوق و ضعف با توجه به کل صنعت مشخص می شود با روش دلفی از خبرگان بدست می آید.
اگر نمره نهایی بیشتر از ۵/۲ بود یعنی نقاط قوت بر نقاط ضعف می چربد.
عوامل ضریب اهمیت نمره رتبه
نقاط قوت
نقاط ضعف
جمع 1
خلاصه کتاب «توسعه و تضاد»
تلاش عمده این کتاب این است که تشریح کند چگونه مدیر نیزاسیون ( یا به اصطلاح توسعه جامعه)می تواند شرایط انقلاب را که یک پدیده نادر است در یک جامعه فراهم نماید .
مدیر نیزاسیون چند نتیجه بدنبال داشت که عبارت بودند از : تشدید نابرابری اجتماعی ، افزایش درک این نابرابری ، بوجود آمدن طبقه متوسط و فرایند تغییرارزشها . به این ترتیب که اقدامات اقتصادی نظیر تغییر نرخ ارز و تورم موجب کاهش در آمد واقعی و قدرت خرید مردم گردید همچنین با ابزار مختلف ( واردات ، تبلیغات ،مراکز تجاری و……) یک فرایند قوی تولید نیاز در مردم در پیش گرفته شد . این ها برای یک نظام سیاسی شبیه خودکشی است زیرا در نتیجه آن سطح نیازهای غالب مردم بالاتر از سطح در آمدشان قرار گرفت و مردم در ارضای نیازهایشان با موانع اساسی روبرو شوند . در نتیجه ارضای نیازهای تولید شده و از آن مهمتر وسیله ارضای آن نیازها ،یعنی در آمد و پول برایشان با ارزش شد . به این ترتیب تغییر ارزشها رخ داد . یعنی پول تحت این شرایط به ارزش والاتر از ارزشهای دیگر تبدیل گشت .
نمایش ثروت قشر بالا و تسهیلاتی که برای قشر بالا فراهم آمد . گرایش بارز مدیران دولتی به تجملات و ظواهر و تغییر جو کلی جامعه موجب شد که مردم ارزشهای جدید را تایید شده (هنجار ) ببینند .پولجویی یک ارزش قالب شد و برای اقشار کم در آمد ارزشهای دیگر را تحت الشعاع قرار داد . ضمنا اعتماد زیاد به مسئولین اجرایی نیز کاهش یافت
از آنجا که دستیابی به هدف ، یعنی وسیله ارضاء نیاز (پول ) برای اکثریت قشر پایین با موانع زیاد همراه بود ، این فرایند موجب پیدایش نارضایتی در مردم شد. نارضایتی به تدریج در جامعه به یک هنجار تبدیل شد حتی برای آنان که از نظر اقتصادی دلیلی برای نارضایتی نداشتند.
از طرف دیگر رشد سریع اقتصادی باعث پیدایش قشر متوسط شد که بیشتر مردم از اصول منطقی پیروی می کردند اینها دیگر به دنبال نیازهای اولیه خود نبودند بلکه در جستجوی عدالت اجتماعی احترام اجتماعی و … بودند و همین درک آنها را از بابرابری بیشتر می کرد. بنابراین تعداد کافی از نارضایان در کلیه قشرها بالاخص در قشر متوسط به وجود آمد.
برای یک نظام سیاسی و متفکرانه باید حتماً قبل از آنکه نارضایتی به هنجار تبدیل و فراگیر شود آن را فرو نشاند زیر تبدیل نارضایتی به هنجار بسان یک سیل خروشان خانه مان برانداز است. تحت شرایط نارضایتی انسانها مایلند نارضایتی خود را بیان کنند و اگر در آغاز با روشهای کنترل شده، امکان بیان به آنها داده شود می توان نارضایتی را مهار نمود . اما این کار انجام نگرفت بلکه راه انتقاد نیز مسدود به نظر می رسید ، با این استدلال اشتباه که انتقاد حمل بر عدم وحدت بین مسئولین می شود.
البته غیر از مدرنیزاسیون وتوسعه عدم مشروعیت نظام نیز موجب تضاد و انقلاب می شود .نظامی که با ارزشهای مردم منطبق نباشد ،مشروعیت و پایداری خود را از دست خواهد داد. پیروی از ارزشهای مذهبی برای مردم ایران بصورت یک هنجار درونی بود و مردم ایران بشدت تابع هنجارهای درونی ایجاد شده می باشند . اما نظام حاکم چنین ارزشهایی را نفی می کرد. در نتیجه حرکت نیروهای هنجاری رخ داد . هر شرایط حرکت هنجاری خارج از کنترل مسئولین و بیشتر در کنترل کسانی است که بطور تخصصی و با ابزار مناسب بخشهای غیر رسمی جامعه را ازطریق کنترل هنجارها – در زیر سلطه دارند .
پس برای گریز ازعواقب مدیرنیزاسیون و توسعه بایستی چند نکته را مد نظر داشت :
۱- داشتن برنامه متفکرانه و حساب شده از نظر علمی 2- شرط اصلی دستیابی به همه اهداف ، داشتن و ساختن یک نظام اجتماعی منسجم و کار است و لذا این چنین نظام اجتماعی بایستی اولین و مهمترین هدف باشد . ۳- ایجاد مشروعیت از طریق رفع نابرابری ها و ایجاد عدالت اجتماعی.
اگر مدیر هستید این مهارت ها را بیاموزید ۴٫۵۰/۵ (۹۰٫۰۰%) ۲ امتیازs تجربهٔ کار بلندمدت با بخش مدیریت شرکتها نشان میدهد مدیران تصمیمهایی میگیرند که بر عملکرد مالی شرکتشان اثر میگذارد: از برنامهریزی برای عملیات گوناگون، استخدام و اخراج پرسنل گرفته تا آمادهسازی بودجه، […]
مهارت های مذاکره را بیاموزیم/ شما هر روزه بر سر بسیاری از مسائل مذاکره میکنید؛ از مسائل کوچکی مثل اینکه چه کسی زبالهها را به بیرون ببرد تا مسائل بزرگی مانند حقوق مورد نظرتان در شغل جدیدی که قبول میکنید.
تجربه های شکست ۱۲ کارآفرین بزرگ/ تجربه های شکست ۱۲ کارآفرین بزرگ/ فرقی نمیکند مشغول شروع کار بزرگی هستید یا هنوز کارتان را کوچک نگه داشتهاید؛ مسیر دشوار است و دانش بهسختی بهدست میآید. بخش مهمی از موفقیت در انجام کار، این است که […]
درباره ویژگیهای مدیر وبسایت های حرفه ای چه میدانید ؟/ درباره ویژگیهای مدیر وبسایت های حرفه ای چه میدانید ؟/ بعضی از مدیران سایتها یا دغدغه پشتیبانی از کاربران ندارند و یا در تعامل با مردم خجالتی هستند. دلیلش آن است که اغلب مدیران […]
اصول مدیریت دولتی مقدمه ظهورسازمانهای اجتماعی وگسترش روزافزون انها یکی از خصیصه های بارز تمدن بشری است . وبه این ترتیب وبا توجه به عوامل گوناگون مکانی و زمانی و ویژگیها و نیازهای خاص هر جامعه هر روز بر تکامل و توسعه این سازمانها […]
تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی ) : ابزار بهره وری نحوه ایجاد بهبود بهره وری واقعی نوشته لئوپرینگل خلاصه مطالب کانون اصلی توجه OA برای مدیریت عبارتند از تعیین مراحلی که می توان به واسطه آنها به بهبود بهره وری دست یافت . تحقیق […]
به نکات زیر توجه کنید