جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

امام محمد باقر(ع)

828

بازدید

امام محمد باقر(ع) ۴٫۵۰/۵ (۹۰٫۰۰%) ۲ امتیازs
 فصل اول : اجمالی از ولادت تا رحلت
زانوی ادب در پیشگاه شکافنده علوم
آینده اندیشه در کلام امام باقر علیه السلام
جلوه های از معارف باقر العلوم علیه السلام
امام باقر(ع) شکافنده علوم و گشاینده درهای دانش

فصل دوم
زندگی علمی امام باقر(ع)
زندگی سیاسی امام
زندگی اجتماعی
 
فصل سوم
حکمتها و درسهایی از امام باقر علیه السلام

مقدمه
ارزش والای عقل
جایگاه بلند دانش
علم سلاحی کارآمد
لزوم دقت در گزینش معلم
ارزش علم در کنار عمل
آگاهان بی عمل گرگهای جامعه

اطاعت و بندگی
پایداری در مسیربندگی
آثار یاد و ذکر خدا
حسن خلق
فروخوردن خشم
راه غلبه بر خشم
اجتناب از تکبر و فخر
کنترل زبان
نهی از کسالت و بی حوصلگی
پیشتازی در میدان ارزشها
مومنان اعضای یک پیکر
عفو گذشت رمز زندگی با مردم
شیوه روستایی
صداقت و امانت
جاذبه و دافعه
عالترین نمود مورت اجتماعی
معاشرتهای ممنوع و زیانبار
 
مقدمه
شناخت و معرفت چهارده معصوم امری واجب و ضروری است و هیچ عذر و بهانه ای در ترک این امر پذیرفته نیست و هرکس که بدون معرفت و شناخت امام از دنیا برود مرگ او همانند مرگ زمان جاهلیت و مرگ گمراهان و کافران و منافقان می باشد هدف از گردآوری این مجموعه داستان هایی که در این کتاب آمده است و به سری این کتاب ها خواهد آمد این است که تا ملودی هرچند ناچیز نسبت به مقام والا و عظیم اهل بیت آشنا شویم و دیگران را نیز آشنا کنیم و فریاد بر آوریم که این مسلمانان ای شیعیان! امام خود را بشناسید و بیش از این در ظلمت بی معرفتی نسبت به مقامات اهل بیت (ع) نمایند.
از این چاه تاریک و ظلمانی بیرون بیاید. و با خورشید و نور آشنا شوید حقایق را ببینید و درک کنید خداوند متعال اهل بیت (ع) را به یار عزیز و گرامی خلق کرده است و آنها را بر تمام مخلوقات جهان هستی برتری داده است و هیچ مخلوقی بهتر است آنها وجود ندارد و آنها با معرفت ترین و با محبت ترین و مطیع ترین مخلوقات نسبت به خداوند متعال هستند. اهل بیت (ع) به لطف خدا دارای هر نوع علم و قدرتی هستند و لی چون بنده و مطیع محض خداوند متعال می باشد بدون خواست خدا هیچ کاری نمی کنند و بنابر حکمتی که خداوند متعال به آنان عنایت فرموده است عمل می کنند همان طور که ذکر شد قدرت آن ها به قدری است که می توانند جهان و جهانیان را خلق و نابود کنند چه برسد به پیروزی بر دشمنان و معالجه ی امراض خود با دیگران و چون بنده ی محض خدا هستند از قدرت خود فقط در موردی که مصلحت باشد و خدا بخواهد استفاده می کنند.
فصل ۱ اجمالی از ولادت تا رحلت
پنجمین طلوع امامت
۱-ابو جعفر امام محمد باقر(ع) پنجمین آفتابی است که بر افق امامت، جاودانه درخشید زندگیش سراسر دانش و ارزش بود، از این رو باقر العلوم نامیده شد: یعنی شکافنده دشواریهای دانش و گشاینده پیچیدگیهای معرفت.
ولادت: حضرت ابوجعفر، باقر العلوم در شهر مدینه تولد یافت.
تبار والای امام باقر(ع): امام محمد باقر(ع) از جانب پدر و نیز مادر به شجره پاکیزه نبوت منتهی می گردد. او نخستین مولودی است ه در خاندان علویان از التقای دو بحر امامت تولد یافت  پدر: علی بن الحسین زین العابدین (ع)مادر: ام عبدالله ، فاطمه دختر امام حسن مجتبی (ع)
نام و کنیه: نام آن حضرت محمد است این نامی است که رسول خدا(ص) از دیر زمان برای وی برگزیده بود.
القاب: برای امام باقر(ع) این القاب یاد شده است. ۱-باقر۲-شاکر۳-هادی۴-امین۵-شبیه (به جهت شباهت آن حضرت به رسول خدا)
همسران : در منابع تاریخی ، برای امام باقر (ع) دو همسر و دو (ام ولد)) نام برده اند همراه عبارتند از : ۱- ام مروه ۲- ام حکیم
فرزندان: برای امام باقر (ع) هفت فرزند یاد کرده اند پنج پسر و دو دختر
۱-جعفربن محمد الصادق(ع) ۲-عبدالله بن محمد۳-ابراهیم بن محمد از ام حکیم ۴- عبیدالله بن محمد از ام حکیم۵-علی بن محمد ۶-زینب بن محمد ۷-ام سلمه
جایگاه دینی و علمی: جایگاه دینی و علمی امام باقر(ع) اصولا از محوری ترین مباحث زندیگ ان حضرت می باشد، امام باقر از امامانی است که شرایط و مقتضیات زمان و نیازهای جامعه اسلامی به وی مجال داد تا در جایگاه تبیین معارف دینی و تفسیر کلام و تشریع سنت پیامبر(ص) درخشش تمام بیابد.
پایگاه اجتماعی
امام باقر(ع) از یک سو بزرگ خاندان علومان بود. از سوی دیگر شیعه هر چند در تنگنای شرایط سیاسی و دوران تقیه به سر می برد. اما جمعیت متشکل و نیروی عقیدتی آنان برای هیچ یک از حکومتهای قابل چشم پوشی نبود و خود قدرتی اجتماعی به شمار می آمد. و منصب امامت باقر العلوم را در مرکز رهبریت این نیروها قرار می داد. سومین پایگاه مهم اجتماعی امام باقر(ع) شاگردانش و رشد یافتگان مکتب او بودند این سه عامل مهم، پایگاه اجتماعی نیرومند و انکارناپذیری برای امام باقر(ع) پدید آورده بود
امامت باقر العلوم(ع): پس از وفات امام سجاد(ع) در سال ۹۵ هجری فرزند برومند آن حضرت محمد بن علی بن الحسین (ع) به امامت نایل گشت.
از جمله مهمترین اهداف بررسی تاریخ زندگی امامان (ع) نمایاندن دلایل راستین امامت آنان است.
تصریح باقر العلوم (ع) به امامت خویش
شاید گمان رود که ثبات امامان با استفاده به نظر و تایید خود آنان امری غیرقابل قبول است و تعبیر دیگر، شهادت فرد به نفع خود، نپذیرفته نیست و ثمری بر آن مترتب نمی باشد.
امام باقر (ع) به زراره فرمود ما دوازده امام هستیم که از جمله ما حسن بن علی و حسین علی است و پس از ایشان امامان از نسل حسین (ع) می باشند.
امام باقر(ع) در بیانی دیگر فرمود: ماییم و الیان امر خدا و فزانه داران علم او و وارثان وحی و حاملان کتاب الهی، اطاعت ما بر مردم واجب و محبت ما ایمان و دشمن ما کفر است ، دوستان ما در بهشت و دشمنان ما در آتشند.
آن حضرت می فرمودند: در لیله القدر بر ما مفخی نیست زیرا ملائکه در آن شب اطراف ما در چرخشند.

انتخاب الهی، دارای ملاک
در بسیاری از ایات قرآن مشیت و خواست خدا مطرح شده است، مثلا در آیه ای آمده است
ان الله یفعل ما یشاء
خداوند می فرماید: نرفع درجات من نشاء ان ربک حکیم علیم
کمالها و کرامتها ، نشانه ای دیگر
هرچند ملاکهای مهم شایستگی امام را باید در شخصیت، علمی فکری و منش عملی وی جستجو کرد و امام در همه این زمینه ها سرآمد همگان می باشد. یکی از سخنان امام باقر(ع) در برابرهشام بن عبدالملک همین بود که:
ما کمال و تمام آن چه را که خداوند بر پیامبرش نازل کرده است به ارث برده ایم و زمین از انسانها ی کاملی که وارث کمالهای یادشده اند مالی نخواهد بود و این کمال را درغیره نمی توان یافت
نظارت بر رفتار پنهانی پیروان
ابوبصیر گوید: زنی نزد من قرآن را فرا می گرفت، روزی در لابه لای درس سخنی آمیخته با شوخی و مزاح گفتم. ان جمله پایان یافت و من به حضور امام باقر (ع) رسیدم امام به من فرمود: ای ابوبصیر به آن زن چه گفتی: من شرمگین شدم امام فرمود: دیگر تکرار نشود. فصل
زندگی علمی امام باقر(ع)
برای ترسیم سیمای علمی و نقش بارز امام باقر(ع) در حوزه معرفیتی اسلام از سرزمینه می توان بهره جست:
الف-آن چه اندیشمندان فقیهان و صاحبنظران علوم اسلامی طی قرون متمادی درباره آن حضرت گفته اند.
ب-شما شاگردان و تربیت یافتگان مکتب ان امام، ونیز وجود چهره های درخشان علمی و معنوی در میان ایشان
ج-شیوه زندگی و درسهای علمی و نیز آثار علمی بر جای مانده از ان پیشوای الهی از جمله شخصیتهای مورد استناد و اتکا در منابع حدیثی ابوجعفر محمد بن علی الباقر است. او از خاندان نبوت بود و میان موقعیت والای دینی و جایگاه رفیع اجتماعی جمع کرده و در زمینه رخدادها و مسایل مستحدثه و نیز موضوعات خطیر و مهم صاحب نظر بود، در راستای بندگی و عبادت خدا اشکها ریخت و از سراء و درگیریهای لفظی و برتری جویانه با زمی داشت.
حکم بن عیینه با این که فردی مسن و جلیل القدر بود وقتی در مقابل باقر العلوم قرار می گرفت. مانند کودکی می نمود که در برابر معلم زانوزده ، در حال فراگیری دانش باشد.
شاگردان و تربیت یافتگان مکتب باقر العلوم(ع)
خاندان رسالت و اهل بیت رسول الله از ان جاا که به گواهی قطعی و انکار ناپذیر اسلام (ص) عدل و همپا و هماوای قرآنند با حقیقت، محتوا و پیام قرآنی همگونی و سنخیت دارند.
حدیث ثقلین از جمله احادیث مهم مورد پذیرش اهل سنت و امامیه است.
در این حدیث رسول خدا، ثمره تلاش های طاقت فرسا خود در مسیر آنایی رسالت و هدایت خلق را ، در دو یادگار گرانبها که پس از خود بر جا گذاشته خلاصه کرده و گفته است: من دو شی گرانبها د رمیان شما باقی می گذارم : قرآن واهل بیتم را، این دو هرگز از یکدیگر جدا نشوند تا در قیامت بر حوض کوثر، بر من وارد شوند.
اگر خداوند قرآن را بدور از کمترین ضعف و کاستی و کمی و نادرستی فرو فرستاده اهل بیت را نیز از هر انصراف و گناه پاک گردانیده و مصونیت بخشیده است.
در عصر امام باقر(ع) با شرایط سیاسی جامعه به گونه ای تغییر یافت که ان حضرت توانست مجمعی علمی تشکیل داده ، به تعلیم و تربیت مردانی دانشمند و متعهد به ارزشهای شریعت بپردازد.
باری، شرایط زمان، برای امام باقر(ع) و نیز امام صادق(ع) زمینه ای را فراهم اورد که سایر ائمه (ع) هرگز برایشان آماده نشد. آن شرایط مساعد، معلول سستی پایه های حکومت امویان بود. بحرانهای درونی نظامی سیاسی در آن عصر، به حاکمان مجال نمی داد تا بر خاندان رسالت مانند حاکمان پیشین، فشار آورند و ایشان رامتر وی سازند.
جلوه هایی از معارف باقر العلوم(ع)
خاندان رسالت و اهل بیت نبوت، گنجینه داران دانش و ذخایر علوم الهی بودند.
در بینش شیعه، ائمه معصومین (ع) معلمان واقعی امت اسلامی پس از رسول خدا (ص) می باشند. امام باقر(ع) همانند سایر امامان شیعه در همه این زمینه ها، موضع و بینش داشته و به توضیح و تشریح و استدلال پرداخته است. از این رو، نمی توان انتظار داشت که در این مجموعه کوچک منظری جامع و کامل از معارف مکتب آن حضرت ارائه داد. بکله می توان به گوشه هایی، اشاره کرد.
درسهایی عقیدتی و مبارزه با انحرافهای مکری
قران از نظر ماهیت و محتوای خود، کمبودی نداشت ، زیرا به تصریح وی:
و نزلنا علیک الکتاب رتبیانا لکل شیء
این پیامبر ! قرآن را بر تو فرو فرستادیم به گونه ای که بیانگر حکم و قانون هرچند باشد
امام علی (ع) فرموده است):
و اعلموا انه لیس علی اخبر بعد القرآن من فاقه ولا لاحد قبل القرآن من غنی هان !
بدانید که با داشتن قرآن(جهنم و تدبر در حقایق آن) هیچ کس را نیازی باقی نخواهد ماند و بدون قرآن ، هیچکس به غنا و بی نیازی نخواهد رسید.
مبارزه با اندیشه خوارج
یکی از میدانهای رویارویی امام باقر(ع) با اندیشه ای مغرف، موضعگیریها و روشنگریها آن حضرت رویارویی با عقاید و مشی خوارج بود.
امام باقر (ع) در برخی از تعالیم خواهی فرمود: به اینگروه مارقه باید گفت: چرا از علی (ع) جدا شدید با ین که شما مدتها سر در فرمان او داشتید و در رکابش جنگیدید و نصرت و یاری وی تعرب شما را به خداوند فراهم می آورد.
تبیین معارف اصولی دین
امام باقر(ع) همانند سایر ائمه معصومین علیه السلام یکی از مسئولیتهای عمده اش تصحیح باورها و رد شبهات فکری بود که از طریق مباحثات علمی و مناظره ها بدان تحقق می بخشید
امام فرمود: کمترین حد معرفت به خداوند این است که هیچ چند مثل و همانند او نمی باشد همواره عالم، شنوا و بینا بوده و این صفات برای او ازلی است.
بی نیازی خدا از زمان
فردی به امام باقر (ع) گفت: پروردگار از چه زمانی وجود داشته است؟
امام فرمود: وای برتو! زمان برای موجودی مطرح است که سابقه نیستی داشته باشد اما خداوند دارای وجودی ازلی است.
نهی از تفکر در ذات
امام باقر فرمود: از تفکر در ذات خداوند بپرهیزید ولی هرگاه خواستید به عظمت وی پی ببرید. به عظمت آفرینش او بنگرد و درباره آن بیندیشید.
فصل
زندگی اجتماعی امام باقر(ع)
زندگی امام ، آینه تمام نمای زندگی شرافتمدانه انسانهای موحد و متعالی است در حالی که انسانهای معمولی در بیشتر زمینه ها گرفتار افراط و تفریط می شوند، اگر به زهد و عبادت بپردازند به غرات و گوشه نشینی کشیده می شوند و اگر به کار و تلاش روی آورند، از انجام بایسته وظایف عبادی و معنوی دور می ماند.
کار و تلاش در اوج زهد و تقوای
انسانهای کم ظرفیت گمان می کنند که لازمه زهد و تقوار اما این است که فرقه ای پیشینه بر دوش افکنده و زاویه خلوتی را انتخاب کنند و روی از خلق بگردانند تا به خدا نزدیک شوند. اینان گمان می کنند که تلاش برای تامین معاش و کسب روزی مخالف زهد و توکل است و وظیفه انسان فقط ذکر گفتن و پرداختن به نماز و روزه می باشد و روزی از هر جا که باشد می رسد ولی برنامه امامان (ع) و از جمله امام باقر (ع) غیر از این بوده است.
رسیدگی به محرومان
درباره امام باقر(ع) گفته اند: هرگز شنیده نشد که نیازمندی نیازش را به آن حضرت اظهار داشته و با پاسخ منفی، مواجه شده باشد.
امام باقر(ع) همواره توصیه می کرد که وقتی نیازمندان به شمار او می روند و یا شما می خواهید آنان را صدا بزنید بهترین نامها و عناوین را درباره آنان به کار گیرید .
امام صادق می فرماید: پدرم با این که از نظر امکانات مالی نسبت به سایر خویشاوندان در سطح پایین تری قرار داشت و مخارج زندگی وی، سنگینتر از بقیه بود، هر جمله به نیازمندان انفاق می کرد. و می فرمود: انفاق در روز جمعه دارای ارجی فزونتر است چنان که روز جمعه خود بر سایر روزها برتری دارد.
سخاوت و مروت نسبت به دوستان
عمر و بن دنیار و عبدالله بن عبید می گوید: ما هرگز به ملاقات امام باقر (ع) نرفتیم، مگر این که به وسیله هدایا و پوشاک و امکانات مالی از ما استقبال و پذیرایی کرده می فرموده اینها را از قبل برای شما تدارک دیده بودم
شکیبایی و بردباری در روابط اجتماعی
شرط اصلی حضور سازنده و مفید در جامعه، برخورداری فرد از صبر و شکیبایی است برای نمایاندن این ویژگی ارزشمند در زندگی ان حضرت نقل این حدیث کافی است که مردی غیر مسلمان در یکی از روزها با امام باقر روبرو شد. آن مرد به دلیلی نامشخص نسبت به نسبت به ان حضرت کینه داشت از این رو دهان به بدگویی گشاد و با تغییر اندکی در اسم امام باقر (ع) می گفت
تو بقر(گاو) هستی!
امام بدون این که خشمناک شود و عکس العمل شدیدی نشان دهد با آرامش خاصی فرمود: من باقرم.
مرد افرانی که از سخن قبل به مقصود نرسیده بود و احساس می کرد نتوانسته است امام را به خشم وادارد گفت: تو فرزند زنی آشپز هستی.
امام فرمود: این حرفه او بوده است.
ارزش والای عقل
امام باقر (ع) به عنوان وارث علم پیامبر (ص) و حجت خدا بر خلق مردم را به تقبل فرا می خواند و ارزشهای والای عقل و ایمان متکی به تعلق و تفکر و شناخت را مطرح می کرد و می فرمود: خدا چون عقل را آفرید او را مورد بازپرسی قرار داد به او فرمان داد پیش آی و او پیش آمد سپس فرمان داد، بازگرد! و او بازگشت آنگاه خداوند فرمود به عزت و جلالم سوگند! که هیچ آفریده ای نزد من از تو محبوب تر نیست و تنها بندگانی را از عقل کامل بهره مند می سازم که دوستشان بدارم هان! همری امر و نهی های من تنها متوجه تو است و فقط تو را بر تخلف ها و گناهان مجازات کرده و بر اطاعت و بندگی پاداش می دهم.
جایگاه بلند دانش
امام باقر (ع) به پیروی از قرآن و رهنمود وحی، با ارج گذاری به علم و دانش و ترسیم جایگاه بلند و ارزشی آن جامعه اسلامی را به کسب دانش و تحصیل شناخت دین و دیگر علوم مورد نیاز زندگی فراخوانده است در قبال ادیانی که علم را شجره ممنوعه دانسته اند در مواجهه با جریانهای اجتماعی که مسلمانان را به تعبد خشک و انزواطلبی و چله نشینی و ریاضت های بدنی به جای درایت عقلی و علمی دعوت کرده اند . امام باقر علیه السلام امت اسلامی را به سمت علم و معرفت راهنمائی کرده و می فرمود: دانشمندی که با دانش خود به جامعه سود می رساند، از هفتاد هزار عابد، برتر است.
ارزش علم در کنار عمل
امام باقر علیه السلام از پدر بزرگوار خویش این بیان را نقل فرموده است: براستی توصیف و تعریف ارزشها چه بسیار شنیده می شود ولی کردار و عمل به آنها چه کم صورت می گیرد! همانا اهل عمل و اقدام، بسیار اندک و بسیار کمیابند هان! توجه داشته باشید که ما برای کسی ارج منزلت قائلیم که هم اهل عمل باشد و هم اهل علم و سخن.
آن حضرت درباره لزوم پیوستگی علم و عمل فرموده است:
عمل، بدون شناخت، قابل پذیرش نیست و شناخت، بدون عمل نیز فاقد ارزش و اعتبار است.
عمل راهگشای دانش فزونتر
امام باقر (ع) در بیان اهمیت عمل به دانسته ها و نقش آن در تکامل علمی انسان می فرماید:
کسی که به دانش خود عمل کند و دانسته هایش را به کار ببندد خداوند به او حقایق و اسرار نهفته ی جدیدی را خواهد آموخت.
علم ، شرط ایمان و نشانه آن
امام باقر (ع) درباره ی ملازم عمل با ایمان که خود متکی به معرفت دینی است می فرماید ایمان متکی بر ذو اصل امت ۱- اقرار و اعتراف به مبانی دین ۲- عمل بر طبق معارف دینی و عقیده ی خویش ولی اسلام (به معنای صرف تسلیم) به این اصل که فرد به حقایق دینی در لفظ اقرار کند در عمل بدان پایبند نباشد.
علم سلاحی کارآمد
امام باقر(ع) در ادامه سفارش های ارزنده خویش به پیروان خود، برای تشویق آنان، به تحصیل علم با توان و کارایی دانش در میدان مقابله با دشمنان اشاره فرموده و تصریح کرده است : علم سلاحی است علیه دشمنان.
ممنوعیت سوء استفاده از دانش
دانش، قدرت و توانائی است و چه بسا دانشمندان وسوسه شوند تا به اتکای قدرت علمی خود بر جامعه فخر فروخته و یا برآنان سلطه پیدا کنند امام باقر (ع) در تخطئه چنین روشی فرموده است: کسی که به تحصیل دانش روی آورد بدان انگیزه که در پرتوی علم خویش بر اهل بیت دانش فخر فروشد یا با سست اندیشان ساده لوح به جدل و ستیز پردازد یا مردم را متوجه و شیفته خود سازد جایش در آتش است همانا ریاست تنها شایسته صالحان است.
آگاهان بی عمل ، گرگ های جامعه
امام باقر(ع) می فرماید:
خداوند به یکی از پیامبرانش وحی کرد تا به کسانی که برای غیر دین و ارزشهای الهای به دین شناسی و ژرف اندیشی در معارف پرداخته اند و نیز کسانی که علم را برای غیر عمل می جویند و دنیا را جز برای آخرت می طلبند هشدار دهد و بگویید که آنان در حقیقت از قماش مردمند که لباس گوسفندان پوشیده و قلبی چون گرگ دارند. زبانشان شیرین تر از عسل و کردارشان تلخ تر از درختان تلخ است.
اطاعت و بندگی
امام باقر(ع): کسی که نافرمانی خدا کند و به اطاعت او رو نیاورد خدا را نشناخته است.
به دنبال این سخن امام (ع) این شعر را متذکر شد:
خدای را عصیان کرده و مدعی محبت اویی!
سوگند به جانت که این بسی شگفت وعجیب است!
اگر در ادعای محبت، صادق بودی ، فرمانش را به جان می خریدی.
چه اینکه دوست ، در برابر محبوب خویش مطیع و فرمانبر است.
انجام واجبات بالاترین اطاعت
امام باقر(ع) درباره ی حقیقت اطاعت و عالیترین نمود و نشانه آن می فرماید:
هیچ اطاعتی به درگاه خدا، بالاتر و والاتر از انجام واجبات نیت چنان که هیچ مصیبتی سختتر از بی عقلی نمی باشد و هیچ مصیبتی بدتر از سبک شمردن گناه و راضی بودن به حال خویش و آلودگی های خود نیست.

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    فضائل و خواص تلاوت سوره طه

    فضائل و خواص تلاوت سوره طه ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۲ امتیازs آثار و برکات خواندن سوره طه/ فضیلت و خواص آیات قدرتمند سوره طه : این سوره،اوّلین سوره ای است که ماجرای حضرت موسی علیه السلام را به تفصیل بیان نموده و حدود هشتاد آیه […]

    راه هایی برای کاهش فشار قبر

    راه هایی برای کاهش فشار قبر ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز راه هایی برای کاهش فشار قبر/ چطور فشار قبر کمتری داشته باشیم؟ منظور از مرگ تنها قرار دادن بدن در یک تکه زمین کنده شده نیست بلکه انتقال انسان به عالم برزخ است. اولین […]

    چگونگی خواندن نماز والدین

    چگونگی خواندن نماز والدین ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱ امتیاز خواندن نماز والدین یکی از حقوقیست که والدین چه در زمان حیات و چه پس از وفات شان بر گردن فرزندان خود دارند. این نماز را بخوانید تا هم والدینتان را شاد کنید و هم فرزندانتان […]

    چرا امام حسین جنگ را از تاسوعا به عاشورا انداخت ؟

    چرا امام حسین جنگ را از تاسوعا به عاشورا انداخت ؟ ۴٫۲۲/۵ (۸۴٫۴۴%) ۹ امتیازs چرا امام حسین جنگ را از تاسوعا به عاشورا انداخت ؟ در تاریخ آمده است که حضرت ابا عبدالله وقتی لشکر عمربن سعد در روز تاسوعا قصد شروع جنگ […]

    سریع الاجابه ترین دعاها

    سریع الاجابه ترین دعاها ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱۵ امتیازs استجابت دعا، مانند هر پدیده‌ی دیگری، قوانین ، آداب و شروطی دارد که با وجود آن آداب و شرایط است که دعا به اجابت می‌رسد .

    دعاهای مجرب برای رفع گرفتاری مختلف

    دعاهای مجرب برای رفع گرفتاری مختلف ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۳ امتیازs عرفا و بزرگان دین دستورالعمل ها و اذکار مختلفی را پیرامون دعا برای رفع مشکلات و گرفتاری های دنیوی و سلوکی و نیز برآورده شدن حاجت بیان نموده اند که در ادامه بررسی می […]




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi