بازدید
تاریخچه
هسته اولیه حزب الله و ساختار تشکیلاتی آن متشکل از اسلام گرایان ، نیروهای حزب الدعوه به رهبری علامه سید محمد حسین فضل الله ، شاخه دانشجویی حزب الدعوه ، مسئولان جنبش امل ، اعضای جنبش فتح به رهبری ابوجهاد (خلیل الوزیر) و تمام گروه هاو جریانهایی که از انقلاب اسلامی ایران و روحالله خمینی تاثیر گرفته بودند شکل گرفت. سید عباس موسوی که در حمله هلی کوپترهای اسرائیلی به خودرو حامل وی و همسر و فرزند خردسالش در سال ۱۹۹۲ کشته شد، شیخ صبحی طفیلی ، شیخ راغب حرب ، شیخ عبدالکریم عبید ، سید حسین موسوی ، سید حسن نصرالله ، سید ابراهیم امین السید ، شیخ حسین الکورانی ، شیخ نعیم قاسم ، شیخ محمد یزبک ، حسین خلیل ، محمد رعد ، و محمد فنیش از جمله افرادی بودند که از حزب الدعوه و جنبش امل وارد حزب الله شدند.
از جنبش فتح نیز شمار زیادی از نیروها به حزب الله پیوستند که عماد مفنیه از چهرههای برجسته امنیتی حزب و ابوحسن سلامه مسئول امنیتی و نظامی حزب که در سال ۱۹۹۱ توسط اسرائیل کشته شد از جمله این افراد بودند.از حزب کمونیست نیز عبدالهادی حماده که از چهرههای فعال امنیتی حزب الله به شمار میآید، به این جنبش پیوست.
سید حسن نصرالله رهبر فعلی جنبش حزبالله
سید حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان در اولین سالگرد جنگ اسرائیل حزبالله لبنان، در مصاحبه اختصاصی با صدا و سیمای جمهوری اسلامی اعلام کرد که در طول جنگ از «مولایش»، سیدعلی خامنهای «رهنمود و راهنمایی» دریافت میکرده است.[۹]
منش
مبارزه با اسرائیل شعاری است که حزب الله توانست باعث وحدت احزاب گوناگون اعتقادی ، کمونیستی ، لائیک و ناسیونالیستی شود. این حزب در سالهایی که تمام کشورهای عربی گزینه سازش را مطرح میکردند، با شعار مقاومت برای شکست اسرائیل و بازپس گیری زمینهای اشغالی، توانست جوانان را جذب نماید. در این مبارزات نیز موفق بود و توانست اسرائیل را در سال ۲۰۰۰ مجبور به عقب نشینی از جنوب لبنان نماید.
دیدگاههای مخالفین
به گزارش خبرگزاری فارس، ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل پس از جنگ اخیر اسرائیل و حزب الله، این گروه را نابود نشدنی خواندهاست.[۱۰][استفاده از منبع بی طرف]
تخصیص نام «گروه تروریستی»
بسیاری از کشورها برسر نحوه نامگذاری گروه حزبالله لبنان به عنوان «گروه سیاسی مشروع» و یا «گروهی تروریستی و نامشروع» یا هر دو، اختلاف نظر دارند. بصورتی که در میان اکثر کشورهای جهان عرب و برخی کشورهای اسلامی منجمله ایران، از حزبالله لبنان به عنوان «مقاومتی مشروع» یاد میکنند.[۱] این در حالی است که دولت لبنان از گروه حزبالله به عنوان حزبی مشروع و قانونی یاد میکند.[۱۱]
سال گذشته لبنان ۳۳ روز تاریخی را به خود دید. ۳۳ روزی که …
از دو سال پیش نیت کرده بود که نام شهدای شهرش را به شیوه زیبایی بنویسد. و نهایتا تصمیم گرفت تا نام شهدای شهرش « بنت جبیل » را روی دایره هایی چوبی به خطی خوش بنویسد و آنها را به گونه ای نمادین بر روی یک تنه خشکیده درخت نصب کند. تصمیم داشت یک درخت یادواره شهدا بسازد. این کار را کرد. و این درخت خشکیده پس از مدتی در میان اهالی شهر این جوان شیعه به درخت شهدا شهرت پیدا کرد. اهالی بنتجبیل، این درخت خشکیده را از ریشه درآورده و آن را دو مرتبه با آب طلای تیره و لعاب ضد حرارت داغ کردند. فقط برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشد. و عمر بیشتری بکند. این سپیدار خشکیده، و زیبا به تلألو نام شهدا، برای استفاده در جشنها و برنامههای فرهنگی مختلف لبنان، از مکانی به مکان دیگر منتقل میشد و پس از جنگ ۳۳ روزه سال گذشته نیز نام شهدای تازه بهخون غلتیده بنتجبیل بر آن نصب شد تا تعداد اسامی به ۴۳ تن رسید. درست در روزهای سالگرد پیروزی حزب الله لبنان بر اسرائیل غاصب و جنگ ۳۳ روزه جوانی از اهالی بنت الجبیل برای انجام کاری وارد تالار در بسته ی که درخت شهدا در آن قرار داشت, شد. او که پیش از این هم این درخت را دیده بود، متوجه تغییری در این درخت شد. و آن تغییر چیزی نبود جز برگهای تازه ای که بر روی تنه خشک و رنگ خورده و حرارت دیده روئیده بود.
شاید از روئیدن برگهای سبز و تازه بر روی تنه ی خشکیده ای که بر روی یک میز شیشه ای قرار دارد بتوان ساده تر گذشت که البته نمی شود اما نکته ظریفی در این رویش هست. و آن هم تعداد این برگهاست. برگهایی که درست ۴۳ ععدد است. به تعداد شهدایی منطقه بنت الجبیل. همان هایی که جوان شیعه بنت الجبیلی نام آنها را بر روی دایره های چوبی با خطی خوش نوشته بود و … حالا علاوه بر این، تنه درخت از طول شکافته و عطری خوشبو از آن به مشام میرسد.
یکی از برجستگی های سیّد حسن نصرالله که دوست و دشمن بر آن متفق هستند و حتی خود اسرائیلی ها هم بارها بر آن تأکید کرده اند صداقت سیّد در کلام و عمل و وعده است. شهرک نشینان صهیونیست در زمان نبرد ۳۳ روزه اعتراف می کردند که منتظر شنیدن پیام های تلویزیونی سیِد حسن نصرالله هستند تا از حقایق و واقعیت آنچه در صحنه جنگ در حال رخ دادن است با خبر شوند. آنها معتقدند رسانه های اسرائیلی به مردم خودشان هم دروغ می گویند و در مقابل آنچنان به صداقت گفتار سیّد اعتقاد داشتند که ترجیح می دادند حقیقت را از زبان او بشنوند.
اگر سیّد می گفت دشمن تا فلان منطقه پیشروی کرده یا در فلان روستا زمینگیر شده یا فلان عدد تانک مرکاوای دشمن منهدم شده و یا فلان تعداد از نیروهای نخبه دشمن کشته یا زخمی شده است همه و همه ایمان داشتند که حتماً حقیقت همین چیزی است که سیّد می گوید و لا غیر!
نقطه اوج این صداقت که بلافاصله شاهد غیبی نیز مؤیّد آن شد و تا همین الان هم کارشناسان برتر نظامی جهان را انگشت به دهان گذاشته و همه از تفسیر آن عاجزند انهدام اولین ناوچه جنگی اسرائیلی به دست پرتوان حزب الله قهرمان بود.
زمانی که سیّد مشغول سخنرانی زنده از شبکه المنار بود، رزمندگان حزب الله در کمین ناو جنگی اسرائیلی بودند و درست وقتی که سیّد جملات زیر را به زبان آورد ناوچه اسرائیلی هدف قرار گرفت؛ این در حالی بود که شبکه المنار به طور مستقیم تصاویر لحظه اصابت موشک به ناو اسرائیلی و شعله ور شدن آتش خشم حزب الله را به نمایش گذاشته بود.
درباره خودم: ما با شهیدان پیمان بسته ایم تا آزادی قدس شریف و تا روزی که پرچم پرافتخار اسلام را بر فراز بلندترین قله ها در انتهای افق بر زمین نکوبیده ایم از پای ننشینیـــم ؛ و نخواهیـــم نشست …
با خون ریخته بنگار؛ مرگ بر اسرائیل
با جسد ویران گر دم ساز شو؛ مرگ بر اسرائیل
از زخم دره و عیاش و عزالدین
روزگار پیروزی را بساز و اشغالگران را شکست بده
از سرزمین قدس خشمگین
اشغالگر غاصب را طرد کن
از خانه خود اخراج کن
این صهیونیست های لعنتی را
با سنگ، خنجر و تیرکمان آن ها را مورد هدف قرار بده
با اراده ای استوار شب و روز آن ها را تعقیب کن
چون آتشفشان فروزان برخیز
بنیان نامردان را به لرزه در آور
به مهمات و اسلحه این موش بزرگ نگاه نکن
چون مرگی سرخ باش؛ به ارتش دشمن رحم نکن
فرقی بین نظامیان و شهرک نشینان نیست
با خون ریخته بنگار؛ مرگ بر اسرائیل
با جسد ویران گر دم ساز شو؛ مرگ بر اسرائیل
سید حسن نصرالله درباره موضع کشورهای عربی گفت: ما بر روی دولتهای عربی اصلا حساب نمیکنیم اما امروز بعضی کشورهای عربی در خون قربانی شریک شدهاند و بر جنایتهای جلاد سرپوش می گذارند ما چنین موضعی را انتظار نداشتیم و برای ما غیر منتظره بود.
وی که با شبکه تلویزیونی الجزیره قطر سخن میگفت افزود: در گذشته بعضی دولتهای عربی از حمایت از مقاومت دست برداشته بودند. اگر واقع بین باشیم ما امروز موضع بیطرفانه را از آنها می پذیریم و در گذشته هم اینگونه بوده است.
وی افزود: ما اکنون در مرحله جنگ هستیم و بحثهای زیادی وجود دارد اجازه بدهید آنها را برای بعد بگذاریم.
سید حسن نصرالله تاکید کرد: اگر حمایتهای عربی وجود نداشت واکنش اسرائیل به اسارت نظامیان ممکن بود که شدید باشد اما به طور قطع محدود بود .اسرائیل از آمریکا برای حمله به حزبالله چراغ سبز دریافت کرده است که کار را در لبنان تمام کند. جامعه جهانی هم از اسرائیل خواسته است که مقاومت در لبنان را از بین ببرد .بعضی از دولتهای عربی هم اسرائیل را برای ادامه عملیات ترغیب کردهاند. آنها به اسرائیل گفتهاند که این فرصت طلایی و تاریخی برای از بین بردن مقاومت در لبنان است .آنها می خواهند هر نوع ارادهای برای مقاومت را از بین ببرند و کلمات آزادی،جهاد، مقاومت شهادت و شرافت را از قاموس لبنان و ادبیات سیاسی و مطبوعات در همه منطقه حذف کنند.
دبیرکل حزبالله لبنان تاکید کرد:هدف جنگی که امروز به لبنان تحمیل شده است از بین بردن هر چیزی است که به مقاومت مربوط می شود و نیز مجازات لبنان است برای ضرباتی که به اسرائیل زده است
سید حسن نصرالله تصریح کرد: اگر موضع منفی بعضی کشورهای عربی نبود جنگ این اندازه ادامه نمی یافت و در طول چند ساعت پایان می یافت ما از بعضی دولتهای عربی هیچ انتظاری نداریم می دانیم که قلوب همه جهان اسلام و ملتهای عربی با ماست و حتی خانواده های بعضی از این سران عربی از ما حمایت میکنند .
وی خاطر نشان کرد: جنگ امروز با لبنان برای پایان دادن به موضوع فلسطین است همه میدانند که انتفاضه در فلسطین در پی پیروزی در لبنان آغاز شد اگر مقاومت در لبنان شکست بخورد فلسطینی ها هم ناامید می شوند. اگر جامعه جهانی و کشورهای عربی در برابر جنایتها در لبنان سکوت کنند فردا جنایتهای شدیدتری در فلسطین و نوار غزه رخ خواهد داد. شکست دادن حزب الله پایان جنبشهای مقاومت در منطقه است عملیات کنونی در لبنان به همین خاطر است و از واکنش به اسارت نظامیان فراتر رفته است اما من تاکید میکنم که آنها در این راه شکست خواهند خورد.
سید حسن نصرالله تصریح کرد: تمام دنیا موفق به آزادی دو سرباز اسرائیلی نخواهد شد مگر اینکه مذاکرات غیر مستقیمی در مورد تبادل دو سرباز اسرائیلی با زندانیان لبنانی صورت گیرد.
دبیرکل حزب الله اظهار داشت: تحویل این دو نظامی تنها از طریق مذاکرات غیر مستقیم با اسرائیل و با هدف مبادله آنها با اسرای لبنانی و عرب دربند اسرائیل امکان پذیر است.
وی به رژیم صهیونیستی هشدار داد، در صورت ادامه حمله به لبنان با اقدامات غافلگیر کننده بیشتری از طرف حزب الله لبنان روبرو خواهد شد.
سید حسن نصر الله با تاکید بر ادامه حملات غیر منتظره رزمندگان مقاومت تاکید کرد، تاکنون هیچ یک از مسئولان این جنبش در حملات رژیم صهیونیست کشته نشده است.
دبیر کل حزب الله لبنان همچنین ادعای رژیم صهیونیستی در خصوص انهدام پنجاه درصد توانمندی حزبالله در حملات نظامی این رژیم به لبنان را رد کرد.
وی افزود: همه گفتههای اسرائیل مبنی بر اینکه آنها ۵۰ درصد از توانمندیهای موشکی و انبارهای مهمات ما را هدف قرار داده اند، نادرست است و در این زمینه نتوانستهاند هیچ چیزی را هدف قرار دهند و می توانم تاکید کنم که حزبالله تا این لحظه پایداری کرده است و شرایط را درک میکند.
دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه مصاحبه با خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره گفت: در پی هدف قرار گرفتن کشتی جنگی اسرائیلی بدست مبارزان حزب الله اسرائیل مجبور شد همه کشتی های جنگی خود را تا دهها کیلومتر از سواحل لبنان دور کند، آنچه در رسانهها درباره حمله کشتی های جنگی اسرائیل به مناطق مختلف لبنان گفته می شود نادرست است زیرا این کشتیها در بیشتر مناطق از سواحل لبنان دور شدهاند.
دبیرکل حزبالله لبنان در بخش دیگری از این مصاحبه درباره واکنشها به اقدام حزب الله گفت: جامعه جهانی هیچ گاه از ما حمایت نکرده است ما یکی از گروههایی هستیم که از ابتدا در لیست گروههای تروریستی در آمریکا قرار گرفتیم و بعضی از کشورهای غربی هم ما را در این لیست قرار دادهاند حتی زمانی هم که جامعه جهانی تصمیم گرفته است اسرائیل آنها را اجرا نکرده است و درباره قطعنامه های شورای امنیت در مورد لبنان و فلسطین این موضوع مشخص است.
دیروز به وبلاگی برخوردم که نویسنده اش ادّعا دارد که یک اسرائیلی ایرانی الاصل است. در آخرین پست خود مطلبی نوشته است و به ظاهر سعی کرده است خود را مدافع حقوق بشر آن هم از هر نوعش (لبنانی و اسرائیلی و …) معرفی کند و از اینکه در این جنگ انسان هایی کشته می شوند که هر کدام برای خودشان یک دنیا هستند ابراز تأسّف کرده است. از منظر ایشان حزب الله نباید به مردم غیرنظامی اسرائیل صدمه ای بزند و…
به نظرم می رسد ایشان آشکارا دچار یک مغالطه فریبنده شده اند (و یا قصد دارند خواننده را در این مغالطه گرفتار کنند). تفاوت بین مردم مظلوم لبنان و شهرک نشینان صهیونیست بیش از آن است که بتوان در این مقال به آن پرداخت و به نظرم این اختلاف به قدری واضح و روشن است که چندان نیازی به توضیح ندارد. امّا از باب «و جادلهم بالّتی هی احسن» به ذکر این نکته بسنده می کنم:
اصولاً چیزی به نام شهروند اسرائیلی وجود خارجی ندارد تا بخواهیم در مورد حقوق او صحبت کنیم. چرا که اصلاً کشوری به نام اسرائیل وجود خارجی ندارد. آنچه هست یک دروغ تاریخی است که سالهاست به خورد جهانیان داده شده است و با زور و جنایت عده ای صهیونیست را از دور دنیا جمع کرده اند و در قلب امّت اسلامی و در میان کشورهای مسلمان جای داده اند و نام کشور بر آن گذاشته اند و به شهرک نشینانش شهروند گفته اند و این دروغ های بزرگ را آنقدر تکرار کرده اند که حتی بعضی از مسلمانان هم باور کرده اند و…
زنان و مردان لبنان در سرزمین آباء و اجدادی خود مظلومانه و ناجوانمردانه کشته می شوند و حتّی شورای خاخام های صهیونیست قتل آنها را جایز و واجب می داند آن وقت این آقا دم از انسان و حقوق او می زند!
از نظر حزب الله هیچ فرقی بین شهرک نشینان صهیونیست و نظامیان اسرائیلی نیست؛ دست شهرک نشینان به همان اندازه به خون جوانان لبنان آلوده است که دست نظامیان این رژیم غاصب.
شهرک نشین ها باید بدانند که برای در امان ماندن از حملات برق آسای حزب الله چاره ای جز ترک سرزمین مقدّس اسلامی ندارند. شهرک نشین ها از هر جا آمده اند باید به کشور خود بازگردند و بیش از این به این دروغ بزرگ تاریخی دامن نزنند. گمان من این است که اینها آنقدر این دروغ را تکرار کرده اند که خودشان هم دیگر باورشان شده است! (مثل آن کسی که در کوچه ایستاده بود و به دروغ به رهگذران می گفت سر کوچه آش می دهند و بعد از مدّتی خودش هم راه افتاد و گفت تا آش تمام نشده بروم بخورم!)
به این آقای ایرانی الاصل هم می گوییم به خانه ات برگرد و بیش از این خودت را در به زمین ریخته شدن خون مظلومان شریک نکن. (ای کاش که پند می گرفتند)
اگه حال داشتید نوشته اش را بخوانید و پاسخش را بدهید. (هرچند شاید نتواند پاسخ های شما را در وبلاگش نمایش بدهد)
در خاتمه توجه شما عزیزان را به متن سرود وبلاگم جلب می کنم که همین حقیقت را به صراحت اعلام می کند که هیچ فرقی بین شهرک نشینان و نظامیان صهیونیست وجود ندارد.
کُن موتاً أحمرَ لاترحمْ جَیش العُدوان مَن یلبسْ ثوبَ الجندیّه و الإستیطان
مِن أرض القدس الغاضب أُطرُدْ المحتلَّ الغاصب
أخرِج مِن دارِک ذاک ذاک الصهیونی لعین
+ اسرائیل نباید حزب الله را دست کم بگیرد
نویسنده: سیّدحسین نصرالله(سه شنبه ۲۷/۴/۱۳۸۵ ساعت ۵:۴۷ عصر)
حزب الله نیرویی قدرتمند است؛ اسرائیل نباید حزب الله را دست کم بگیرد
یکی از کارشناسان برجسته دانشگاه کمبریج آمریکا در گفتگو با روزنامه گاردین اعلام کرد: حزب الله نیروی بسیار قوی است و اسرائیل نمی تواند به آن بی توجه باشد و آن را نادیده بگیرد
به گزارش روزنامه گاردین، این استاد و کارشناس دانشگاه کمبریح در ادامه اظهار داشت : سید حسن نصرالله هفته پیش اعلام کرد حزب الله نه تنها به حیفا، بلکه به مناطقی آن طرف تر از حیفا خواهد رفت.وی تاکید کرد: ما مطمئن هستیم ، او روی اظهارات خود پایدار است و اسرائیل باید آن را جدی بگیرد
نیکلاس نو (Nicholas Noe) در ادامه گفت : وقتی حزب الله چیزی می گوید به درستی آن اعتقاد دارد و حتما آن را به انجام می رساند. نیکلاس نو که کتابی از سخنرانی های حسن نصرالله را جمع آوری کرده است، تاکید کرد: حزب الله هرگز بلوف نمی زند.نو گفت : هیچ یک از کشورهای عربی در سالهای گذشته این چنین نبوده اند.
مارک پری از دیگر استادان این دانشگاه نیز در گفتگو با مجله پراسپکت اعلام کرد: حزب الله را می توان دومین یا سومین ارتش در منطقه به حساب آورد و بنابراین اسرائیل نمی تواند آن را دست کم بگیرد.
شورای خاخامهای اسرائیل، کشتار زنان و کودکان غزه و لبنان را جایز دانست
شورای خاخامهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری با ادعای آن که تورات کشتار زنان و کودکان را در زمان جنگ جایز میداند، از رژیم صهیونیستی خواست دستور کشتار غیرنظامیان لبنانی و فلسطینی را صادر کند.
به گزارش پایگاه خبری ایلاف، شورای خاخامهای اسرائیل در کرانه باختری در بیانیهای که برای جامعه عرب به طور عام و برای مردم لبنان به طور خاص اصلا عجیب نیست، از رژیم صهیونیستی خواست به ارتش این رژیم دستور کشتار غیرنظامیان لبنان و غزه را بدهد.
شورای خاخامها در پایان یکی از نشستهای این شورا بیانیه خود را صادر کرد که از شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز پخش شد.
در بیانیه این شورا ادعا شده است: «تورات کشتار زنان و کودکان را در زمان جنگ جایز میداند و هر که به کودکان غزه و لبنان رحم کند، به کودکان اسرائیل نگاهی وحشیانه دارد.»
تنظیم کنندگان این بیانیه از شهروندان لبنانی و فلسطینی به طرفداران دشمن یاد کردند و از کابینه رژیم صهیونیستی خواستند بر اساس متن تورات دستور کشتار غیرنظامیان فلسطینی و لبنانی را صادر کند.
لحود: هرگز نصرالله را تنها نمیگذاریم
رییسجمهور لبنان اعلام کرد: لبنان هرگز رهبر مقاومت یعنی سیدحسن نصرالله را تنها نمی گذارد.
به گزارش روزنامهی البیان – چاپ امارات متحدهی عربی – امیل لحود رییسجمهور لبنان، در سخنرانیاش در جمع خانوادههایی که از حاشیهی جنوبی بیروت مهاجرت کردهاند، گفت: لبنان هرگز سیدحسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان را تنها نمیگذارد؛ چرا که مقاومت با همکاری ارتش لبنان و با فضل و کرم رهبری آن پیروز خواهد شد.
وی با متهم کردن رژیم صهیونیستی که حملات مداومی علیه لبنان صورت میدهد، اظهار داشت: اسراییل تلاش میکند تا نسبت به شکستهایی که در زمان آزادی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ متحمل شده است، پاسخ دهد چرا که ما ضربهی محکمی در آن سال بر اسراییل وارد کردیم
رییس جمهور لبنان عنوان داشت: آنها هرگز موفق نخواهند شد و بالاخره در برابر حق لبنان در بازپس دادن خاک لبنان و آزادی زندانیان ما که دربند اسراییل هستند، سر تعظیم فرود خواهد آورد.
لحود با اشاره به سازمان ملل گفت: سازمان ملل نقش خود را ایفا میکند در حالی که کافی نیست؛ چون همین طور زمان میگذرد و اسراییل سرزمین و زیربناهای مهم کشور را ویران میکند.
دیدار سیدحسن نصرالله با سیدنا القائد (حفظهما الله)
حضرت آیت الله خامنهای ضمن تبریک سالروز میلاد زهرای اطهر سلامالله علیها، به جنایتهای اخیر رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان و حمایتهای وقاحتآمیز آمریکا و برخی کشورهای غربی از این جنایتها اشاره و تصریح کردند: قضاوت وجدانهای بیدار و انسانهای آزاده سراسر جهان، بر ضد این ظلم و جنایت بیسابقهی رژیم صهیونیستی و حامیان آن است و قطعا این قضاوت بشری تاثیر خود را خواهد گذاشت.
ایشان با اشاره به حملات همهجانبهی غاصبان صهیونیست به فلسطین و همچنین جنایتآفرینی آنان در لبنان و سکوت بعضی از دولتهای عربی و اسلامی، افزودند: جنایتها و ظلمهای هفتهی اخیر و پایمال شدن ارزشهای انسانی در فلسطین و لبنان بار دیگر ثابت کرد که وجود صهیونیستها در منطقه وجودی شیطانی و سرطانی و این رژیم غدهای چرکین برای تمام جهان اسلام است.
رهبر انقلاب اسلامی، با تاکید بر اینکه دولت کنونی آمریکا زشتترین دولت این کشور در سالهای اخیر است که با وقاحت تمام از کشتار زنان، مردان و کودکان بیدفاع در فلسطین و لبنان حمایت میکند، خاطرنشان کردند: نقطهی مقابل جنایتهای بیسابقهی اخیر، حرکت اصیل اسلامی حقجویانه و عزتخواهانه در دنیای اسلام است که به هیچ وجه با گذشته قابل مقایسه نیست و اکنون پیشرفت، اقتدار و عزت آن مثالزدنی و مژدهای برای جهان اسلام است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به احساس غرور مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی از حرکت شجاعانه و عزتمندانهی حزبالله در لبنان تاکید کردند: اینگونه احساسات در گذشته در کشورهای عربی و اسلامی وجود نداشت و در کشوری همانند لبنان که تلاش بسیاری برای تبدیل آن به پایگاه اصلی فرهنگ غربی انجام شد، اکنون فرهنگ جهاد، ایستادگی و عزت بر جوانها حاکم است و این نقطهی مقابل خواست زورمداران و قدرتطلبان جهانی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان رییسجمهور آمریکا مبنی بر لزوم خلع سلاح حزبالله تاکید کردند: این اتفاق هیچگاه نخواهد افتاد؛ زیرا مردم لبنان قدرشناس حزبالله هستند و میدانند که بازوان توانمند و مقتدر مقاومت اسلامی است که در مقابل صهیونیستها ایستاده و موجب شده است خواب آشفتهی آنان برای تسلط بر لبنان، تعبیر نشود.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اعزامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ضمن بررسی علل پیروزی حزب الله در جنگ ۳۳روزه، وضع کنونی سیاست داخلی لبنان و جایگاه حزب الله را در شرایط کنونی این کشور تشریح کرد.
خبرنگار: شواهد نشان می دهد که اکثر قدرت های استکباری تصمیم گرفته بودند که شما نباشید، اما شما هستید، چه اتفاقی افتاد که امروز شما پابرجا هستید؟
سیدحسن نصرالله: ظالمان و طاغوتیان خواستند که ما نباشیم، اما اراده الهی بر آن تعلق گرفت که ما بمانیم و این خواست خداست که بر عالم هستی حاکم است و در نهایت نتایج همان گونه شد که می بینیم و به هر حال این دستاوردها به برکت خداوند تبارک و تعالی تحقق یافت که بندگان مومن و مجاهد خود را کمک و یاری و هدایت کرد و این پیروزی تاریخی را برایشان محقق ساخت
خبرنگار: علت اصلی شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سال گذشته چه بود و در حال حاضر که یک سال از این جنگ گذشته است، قدرت و توان حزب الله را چگونه ارزیابی می کنید؟
نصرالله :حزب الله امروز از قدرت بیشتری در مقایسه با مرحله جنگ برخوردار است
سیدحسن نصرالله: البته همان گونه که درابتدا گفتم ما این پیروزی را پیش از هر چیزی مرهون عنایت خداوند تبارک و تعالی می دانیم. حزب ا لله از بدو تاسیس آن بر اساس اصل ادای وظیفه و عمل به تکلیف الهی و شرعی شکل گرفت و این گونه عمل کرد. حزب الله درلبنان مسئولیت دینی و الهی و مسئولیت اخلاقی و ملی در آزادسازی اراضی اشغالی و دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی و ملت این کشور در برابر تهدیدهای اسرائیل را بر عهده دارد
حزب الله در برابر دشمن همواره به تکلیف شرعی خود عمل کرده است زیرا خداوند تبارک و تعالی می فرماید: (و اعدو لهم ما استطعتم من قوه) بنابراین پایبندی ما به اصل تکلیف، یعنی واجب بودن مقاومت در برابر اشغالگران و دفاع از میهنمان، آماده سازی نیرو و امکانات برای ادای این تکلیف و وجود ایمان و عزم راسخ و تصمیم مقدمه بود و با آغاز جنگ، پایداری نیروهای مقاومت در میدان نبرد در 33 روز، با وجود حجم بسیار گسترده آتش از هوا، زمین و دریا – که به گفته منابع صهیونیستی حجم بمبارانهای هوایی در این جنگ بیش از مجموع حملات هوایی در تمام جنگهای اسرائیل با کشورهای عربی بود – به اعتقاد من، مهم ترین عامل همان پایداری و مقاومت نیروهای رزمنده بود که در میدان نبرد ایستادگی کردند، سست نشدند و عقب نشینی نکردند و شکست نخوردند و برخی از آنان تا لحظه شهادت جنگیدند و برخی با وجود زخمهای شدید دست از نبرد برنداشتند و همگی تا آخرین روز جنگیدند.
همچنین پایداری مردم نیز عامل اساسی در این پیروزی بود، به ویژه در مناطقی که در معرض تجاوزگری گسترده قرار گرفت، مردمی که از این مناطق آواره شده بودند، و استقبال دیگر لبنانی ها از این جنگ زدگان همچنین حمایت بسیاری از دوستان و عزیزان از مقاومت، جمهوری اسلامی ایرانو دیگر ملتهای مسلمان و عرب و دیگر انسان های آزاده در جهان، اینها به حتم عوامل کمک کننده بود، اما اگر بخواهم از عوامل مستقیم سخن گویم باید تاکید کنم که بعد از خداوند تبارک و تعالی، نخستین علت همانا پایداری رزمندگان و استواری آنان در صحنه رویارویی و آمادگی ایشان برای جانفشانی های بیشتر بود و همین امر معادلات را تغییر داد و همه طرح های دشمن را نقش بر آب کرد و حتی دشمن صهیونیستی در این جنگ مجبور شد طرح های عملیاتی و نظامی اش را دوازده بار تغییر دهد و این مسئله در هر گونه فرماندهی جنگ تعجب آور است.
دشمن صهیونیستی در این جنگ هر بار که با طرح جدید به میدان می آمد با پایداری رزمندگان مقاومت مواجه می شد و نمی توانست این پایداری را درهم بشکند.
اسرائیلی ها به هر تلاشی دست زدند، همه ژنرالهای خود را به کار گرفتند و همه امکانات خود را به میدان آوردند، آنها نیروی هوایی و توانهای نظامی، توان طراحی عملیات فناوری پیشرفته و همه تجربیات گذشته، همه اینها را در این جنگ به کار بردند اما ناکام ماندند.
الحمدلله امروز پس از گذشت یک سال از این جنگ، حزب الله از روحیه ای بالا برخوردار است بلکه در سایه آنچه روی داد روحیه حزب الله بسیار بهتر از آن مرحله است.
حزب الله از نظر روحیه، عزم راسخ، تصمیم، یقین و اعتماد به نفس در بهترین شرایط به سر می برد و پایگاه مردمی مقاومت خیلی بهتر از گذشته است و پیروزی در جنگ نقش مهمی در این زمینه داشت. به هر حال روحیه، اراده و عزم و یقین مقاومت درسطح بسیار خوبی است و در سطح مردمی نیز نسلهای جدیدی به مقاومت پیوسته اند که ناشی از مشاهده افتخارآفرینی های مقاومت در جنگ تابستان گذشته است؛ و در سطح امکانات مادی و نظامی نیز حزب الله در وضع بهتری به سر می برد و از قدرت بیشتری در مقایسه با مرحله جنگ برخوردار است و همه این دستاوردها به برکت لطف خداوند سبحان و تعالی است.
خبرنگار: اشاره به معنویت زمان جنگ کردید و شاید برای همه مردم لبنان ، به ویژه برای مردم ایران این مسئله مطرح باشد که شما در سخنرانی های خود مردم لبنان را بهترین مردم خطاب کردید و مسئله چشمگیر اینکه نامه ای که حزب الله برای شما نوشتند و نیز پاسخی که شما به آن دادید، مسائل عاشقانه و عارفانه میان رهبر حزب الله و نیروهای مقاومت مطرح شد. در این باره برای ما صحبت کنید.
نصرالله :ایمان و ایثار موجود میان مجاهدان از مهم ترین عوامل وعناصر قدرت معنوی حزب الله است
سیدحسن نصرالله: البته منظور من آن نبود که ملت لبنان را برتر از دیگر ملتهای جهان بدانم بلکه از کسانی سخن می گفتم که پایداری و جانفشانی کردند ، جنگیدند، شهید تقدیم کردند ویا در آن روزهای سخت از آوارگان استقبال و به آنان کمک کردند.
عموم مردم پایدار و بسیار مقاوم بودند و روحیه ای بالا از خود نشان دادند و اطمینان و آرامش قلبی مجاهدان و عموم مردم را که در آن شرایط وجود داشت نمی توان تفسیر مادی کرد زیرا در آن وضع به هر طرف نگاه می کردی می گفتند که اسرائیل و همپیمانان آن آمده اند تا ما را نابود و ریشه کن و برای همیشه از این منطقه آواره کنند اما قلوب مردم به پیروزی اطمینان داشت و من این اطمینان را یکی از مصادیق امدادها و یاری و تایید و حمایت الهی می دانم و قرآن کریم به همین مفهوم اشاره می کند زیرا از جمله جلوه های یاری و امداد الهی نازل کردن آرامش و اطمینان به قلبهای کسانی است که ایمان آورده اند تا ثابت قدم بمانند و از میدان نبرد عقب نشینی نکنند؛ ما همین اطمینان و ثبات و آرامش و یقین را در قلبهای مجاهدان و قلبهای مردم مشاهده کردیم و این یکی از نشانه های یاری خدا در این جنگ بود.
در مقابل دیدیم اسرائیل که دنیا از آن حمایت می کند و قدرتمندترین نیروی هوایی را در منطقه دارد و از امکانات عظیم برخوردار است و رژیمی طغیانگر است که حسابی برای دیگران باز نمی کند، گیج و سراسیمه شد و رهبری سیاسی و نظامی آن و ژنرالها و افسران و سربازان آن به شدت نگران و آشفته و مردد بودند و بلکه ترس و وحشت را در چهره های افسران و سربازان اسرائیلی می دیدیم. این نیز یکی از نشانه های تایید الهی است و این مفهوم نیز در قرآن کریم آمده است. خداوند آرامش و اطمینان را بر قلبهای مومنان نازل می کند و رعب و وحشت را بر طرف مقابل وارد می آورد و این امر در این جنگ کاملا روشن بود. البته درباره رابطه ای که میان من و برادران مجاهد وجود دارد باید بگویم این رابطه قدیمی است یعنی ما تقریبا از یک نسل هستیم بیش از 15 سال است که با هم کار می کنیم همدیگر را خوب می شناسیم و علاقه متقابل وجود دارد
نامه ای که برادران مجاهد خطاب به من نوشتند در رسانه های همگانی منتشر شد و من نیز در مقابل در این رسانه ها به این نامه پاسخ دادم و هر آنچه در این پیام خطاب به آنان گفتم بدان ایمان دارم و سخن قلبی من و آکنده از احساسات و عواطف شدید من به برادران مجاهد بود، اما در رسانه های همگانی امکان کافی برای ابراز این احساسات و عواطف وجود نداشت تا دشمن از این مسئله بهره برداری منفی نکند.
به هر حال من می توانم تاکید کنم که همین روابط مبتنی بر دوستی و صمیمیت و ایمان و ایثار موجود میان مجاهدان از مهم ترین عوامل وعناصر قدرت معنوی و روانی مقاومت در لبنان است که به حتم در جبهه مقابل یعنی در ارتش اسرائیل وجود ندارد زیرا هر کدام از آنان می خواهد زنده بماند وسالم به خانواده اش باز گردد اما در جبهه ما هر برادری حاضر است خود را فدای برادر دیگرش یا ملتش کند و راه شهادت را برگزیند.
خبرنگار: آیا درست است که جنابعالی با نیروهای مقاومت حداقل به مدت ۳۰ شب هر شب جوشن صغیر می خواندید، زیرا در بازدیدی که در چند روز گذشته از جنوب لبنان از جمله مارون الراس و بنت جبیل داشتیم ، دست الهی را در کار حزب الله دیدیم. در این باره توضیح می دهید؟
سیدحسن نصرالله: در حقیقت من تنها واسطه انتقال این توصیه بودم و این توصیه در واقع از جمله رهنمودهای امام خامنه ای (دام ظله الشریف) بود. در طول مراحل مقاومت و جهاد در لبنان خدمت مقام معظم رهبری (دام ظله الشریف) می رسیدیم و ایشان همواره بر این روابط معنوی با خداوند سبحان و توکل به خدا و ارتباط با خدا و انس با قرآن و دعا تاکید می کردند. در روزهای نخست جنگ نیز از جمله رهنمودهای مقام معظم رهبری در آن مرحله در کنار یک سری بیانیه هایی که صادر کردند توصیه به توکل به خدا و اطمینان به خداوند تبارک و تعالی و دعا بود و به ویژه از جمله توصیه های ایشان قرائت دعای جوشن صغیر بود. قرائت دعای جوشن صغیر در لبنان پیش از این زیاد معمول نبود و مردم بیشتر با دعای جوشن کبیر آشنا بودند که در شبهای قدر ماه مبارک رمضان قرائت می شود از این رو جوشن صغیر برای مردم تازگی داشت ما پیش از این توصیه از محتوای عمیق و مفاهیم بلند این دعا غافل بودیم که کاملا با وضعی که در آن شرایط جنگ به سر می بردیم تناسب داشت. من این توصیه را به مردم و رزمندگان منتقل و بر ضرورت قرائت این دعا تاکید کردم و در حقیقت این دعا برکتهای زیادی در تقویت روحیه رزمندگان و نزول برکت و رحمتهای الهی داشت و این امر از برکات رهنمودهای مقام معظم رهبری (دام ظله الشریف) بود.
خبرنگار: همانطور که می دانید پس از پیروزی لبنان در جنگ ۳۳ روزه ، رژیم صهیونیستی در کادر فرماندهی نیروهای نظامی و مسئولان سیاسی خود تغییرات زیادی به وجود آورده است . جنابعالی به عنوان یک شخصیت برجسته ، آینده سیاسی رژیم صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید؟
نصرالله : در جنگ سال گذشته هیبت ارتش اسرائیل درهم شکسته و چهره آن نابود شد و تغییر کرد
سیدحسن نصرالله: بدون شک شکستی که در جنگ تابستان گذشته متوجه صهیونیستها شد پیامدهای تاریخی و راهبردی برای رژیم صهیونیستی دارد؛ یعنی مهم ترین چیز آن است که رژیم صهیونیستی یک کشور ساختگی است که تکیه گاه اصلی آن برای باقی ماندن همان ارتش این رژیم است و گفته می شود که در تمام جهان این کشورها و ملتها هستند که ارتش درست می کنند اما اسرائیل ارتشی است که برای آن کشور بر پا شده است،
بنابراین عامل اصلی موجودیت و بقای اسرائیل با قدرت ارتش این رژیم و روحیه و توانهای نظامی و انسانی این ارتش و همچنین هیبت و چهره این ارتش نزد ملتها ، دولتها و ارتشهای منطقه ارتباط دارد. در جنگ سال گذشته هیبت ارتش اسرائیل درهم شکسته و چهره آن نابود شد و تغییر کرد. برای ملتهای منطقه و حتی خود اسرائیلیها ثابت شد که این ارتش شکست می خورد و نقطه ضعفهای بسیار زیادی در آن وجود دارد به دلیل آنکه شکست بسیار بزرگی بر همین ارتش وارد شد. در اینجا ما از دستاوردهای راهبردی سخن می گوییم؛ یعنی نتایج یا پیامدهای تاکتیکی مرحله ای و زودگذر نیست که به یک یا دو روز یک ماه و یا دو ماه یا یک یا دوسال محدود شود. زمانی که ارتش اسرائیل متزلزل می شود این امر به معنای متزلزل شدن پایداری ارتش صهیونیستی است زیرا این رژیم بدون برخورداری از ارتش قدرتمند نمی تواند در این منطقه باقی بماند این تاثیرمستقیم است و از همین رو دیدیم که اسرائیلیها به عنوان یک جامعه و جریان سیاسی نمی توانند مسئولان سیاسی و نظامی را ببخشند که آنان را به این شکست کشاندند و از همین رو کمیته های تحقیق برای علت یابی این شکست تشکیل شد و رسانه های همگانی اسرائیل نیز نقش زیادی در این زمینه ایفا کردند و این وضع، برخی ژنرالهای ارتش اسرائیل را ناچار به استعفا کرد و در واقع این افراد پیش از آنکه محاکمه شوند یا موردمحاسبه قرار گیرند و مسئولیت شکست متوجه آنان شود فرار کردند؛ از این رو دیدیم که رئیس ستاد مشترک که همان فرمانده ارتش است پس از کلی تلاش برای طفره رفتن از تحمل نتایج شکست، در نهایت استعفا کرد، فرمانده نیروی زمینی استعفا کرد، فرمانده منطقه شمالی یعنی فرمانده جبهه نبرد با لبنان استعفا کرد، فرماندهان برخی از تیپ های ویژه ناچار به استعفا شدند، فرمانده منطقه میانی اسرائیل که جبهه داخلی این رژیم به شمار می رود و هدف عملیات موشکی مستمر مقاومت بود استعفا کرد، طی مدت اخیر فرمانده نیروی دریایی هم استعفا کرد.
این در سطوح افسران بلندپایه است اما در سطوح پایین تر نیز شمار زیادی از فرماندهان ارتش اسرائیل ناچار به استعفا و از ارتش خارج شدند. این امر به حتم تصویر بسیار منفی از ساختار ارتش اسرائیل و توان آن ارائه می کند.
اسرائیلیها همچنین دریافتند که فاقد رهبری سیاسی هستند و کابینه اسرائیل و رئیس آن بر اساس گزارش کمیته وینوگراد که مامور تحقیق درباره علتهای شکست جنگ اسرائیل شد، فاقد توان رهبری توصیف شده است و این گزارش تاکید می کند که کابینه و رئیس آن مسئولانه عمل نکردند و در ارزیابی اوضاع اداره جنگ و تصمیم گیریها ناکام بودند و در هر صفحه از این گزارش کلمه ناکامی تکرار شده است.
بنابراین اسرائیل از رهبری سیاسی و فرماندهی نظامی ناتوان و شکست خورده برخوردار است و این واقعیت موجب بحران اطمینان به آینده در جامعه صهیونیستی شده است و هم اکنون استراتژیست های بزرگی از خطر موجودیتی این رژیم و در معرض خطر قرار گرفتن اصل بقای آن در منطقه سخن می گویند بنابراین شکستی که بر رژیم صهیونیستی وارد آمد شکست تاکتیکی نیست بلکه راهبردی است.
خبرنگار: برخی این احتمال را می دهند که رژیم صهیونیستی برای جبران شکست خود در جنگ ۳۳ روزه ،دوباره به لبنان حمله کند ، شما چه فکر می کنید ؟ در صورت وقوع حمله چه خواهید کرد ؟
سیدحسن نصرالله: ما اعتقاد داریم که اسرائیل از بدو برپایی آن در منطقه در سال 1948 میلادی واز زمان اشغالگری آن در فلسطین برضد لبنان اعلان جنگ کرد و از آن زمان در حال جنگ دائم با لبنان بوده است و در هر زمانی ممکن است به حمله گسترده یا محدود به لبنان اقدام کند.
احتمال تجاوزگری محدود یا گسترده اسرائیل به لبنان در گذشته و حال وآینده همواره وجود داشته و دارد وما بر این اساس عمل می کنیم و برای رویارویی با آن آماده می شویم.
خبرنگار: همانطور که می دانید امریکا بارها اذعان کرده است که طراحی حمله به لبنان را خود برعهده گرفته است و نمونه بارز آن سخنان رایس وزیر امور خارجه امریکاست که گفته بود ، خاورمیانه آبستن وقوع تغییرات بسیار بزرگی است که حوادث شدیدی در راه خواهد داشت ، این نشان می دهد که آنها با برنامه ای از پیش تعیین شده این جنگ را به وجود آوردند. آیا آنها هم اکنون سرخورده از جنگ شده اند و شکست را پذیرفته و کنار رفته اند ، یا در حال بازسازی خود و در تفکر حمله ای دیگر هستند تا طرح خاورمیانه بزرگ را محقق سازند؟
نصرالله :با شکست (اسرائیل ) در جنگ 33 روزه ولادت خاورمیانه نوین ناکام ماند
ژسیدحسن نصرالله: بدون شک شکست اسرائیل در جنگ سال گذشته شکست امریکا بود زیرا این جنگ کاملا جنگ امریکایی بود. در گذشته گفته می شد که جنگ های اسرائیل بر ضد کشورهای عربی جنگ های اسرائیلی است اما با چراغ سبز امریکا، اما ظاهرا جنگ اخیر با تصمیم امریکا صورت گرفت که اسرائیل مجری آن بود. تصمیم در دست امریکا بود و حتی برخی از وزیران کابینه اسرائیل گفتند که ما در هفته های نخست جنگ می خواستیم ان را متوقف کنیم اما امریکایی ها و بسیاری از دولت ها ی جهان بر ما فشار می آوردند تا جنگ را بر ضد حزب الله ادامه دهیم.
بنابراین شکست برای اسرائیل و امریکا وتمام طرف هایی است که در این جنگ در کنار اسرائیل قرار گرفتند واز آن حمایت کردند. اهدافی که اسرائیلی ها در خلال جنگ در پی آن بودند کاملا ناکام ماند وحتی تلاش برای ترمیم تصویر ارتش اسرائیل و قدرت نظامی ان نه تنها کاملا ناکام ماند بلکه با نتایج معکوس رو به رو شد؛ یعنی اگر تصویر قدرت اسرائیل در سال های گذشته تضعیف شد این تصویر در جنگ اخیر به شکل بی سابقه ای کاملا در هم شکسته شد. امریکایی ها همچنین این جنگ را آغاز ولادت خاورمیانه نوین اعلام کردند بنابراین با شکست جنگ این ولادت نیز ناکام ماند.
خبرنگار: آیا بار دیگر برای زایش مصنوعی خاورمیانه جدید تلاش خواهند کرد یا خیر؟
سیدحسن نصرالله: ممکن است تلاش کنند. ما می دانیم دولت امریکا اهداف توسعه طلبانه بزرگی در منطقه و کل جهان اسلام دارد. می خواهند بر تمام منابع نفت وانرژی ومنابع طبیعی ونعمتهایی چنگ اندازند که خداوند آن را به منطقه و ملت های ما ارزانی داشته است وآنان از این توسعه طلبی دست نخواهند کشید. دولت امریکا به سادگی به شکست خود اعتراف واز این منطقه به سادگی عقب نشینی نخواهد کرد زیرا چشمداشت های زیادی دارد و حاضر است به جنگ های زیادی مبادرت کند و برای تحقق اهداف و برنامه ها و تامین منافعش به تلاش هایش ادامه خواهد داد.
البته ما در این مرحله نمی توانیم از شکست نهاییآنان سخن بگوییم، ما می گوییم جنگ اخیر با اهداف بسیار بزرگی بر ضد لبنان شعله ور شد وما شکستی تاریخی بر آنان وارد آوردیم اما نه شکست نهایی .
رویارویی مستمر در سطح منطقه با طرح های امریکایی صهیونیستی همچنان ادامه دارد وبه حتم آنان می کوشند به جنگ های تازه مبادرت کنند و برای توطئه های تازه برنامه ریزی می کنند. در چنین روزهایی وزیران خارجه و دفاع امریکا به منطقه آمدند ودر پی تشکیل جبهه اند و آن را جبهه میانه روها نام نهاده اند که شامل برخی دولت های عربی در کنار اسرائیل می شود و در مقابل جبهه ای قرار دارد که آن را جبهه تندرو ها و افراطی ها نام نهاده اند و کاندولیزا رایس آشکارا از ایران ، سوریه، حزب الله و سازمان القاعده نام برده است.
بنابر این آنان منطقه را رها نکرده اند وبه توطئه و تجاوز گری هایشان ادامه خواهند داد و ما نیز باید به مسئولیت هایمان عمل کنیم اما باید کاملا یقین داشته باشیم که پیروزی در نهایت ان شاء الله همراه ما خواهد بود زیرا ما مستضعفان و مظلومان هستیم که مورد ظلم و تجاوزگری قرار گرفته ایم و خداوند سبحانه وتعالی به آنها اجازه جنگ و جهاد داده است وما با حضور در میدان و توکل بر خداوند تبارک وتعالی و وحدت و یکپارچگی و حقانیتمان و استناد به حق همانگونه که در گذشته پیروز شدیم، ان شاء الله در آینده نیز پیروز خواهیم شد.
خبرنگار: جنابعالی اخیرا در سخنان خود به موضوع مهمی اشاره کردید و ایجاد جنبش های مقاومت در لبنان را نتیجه اشغالگری رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ می دانید. باتوجه به پیروزی های اخیر حزب الله و سیاستهایی که امریکا و رژیم صهیونیستی در پیش گرفته اند ، آینده منطقه و جهان اسلام را چگونه پیش بینی می کنید ؟
نصرالله :جنگ درسال گذشته و نتایج آن بار دیگر فرهنگ مقاومت را در منطقه احیا کرد
سیدحسن نصرالله: از مهم ترین نتایج پیروزی در سال گذشته ویکی از مهم ترین نتایج شکل گیری جریان مقاومت پس ازسال 1982 میلادی همانا تثبیت فرهنگ مقاومت در میان ملت های منطقه و تاکید بر آن است.
می دانید که طی دهها سال رسانه های همگانی غربی، امریکایی واسرائیلی و بخش زیادی از رسانه های همگانی در کشورهای عربی و اسلامی ملت های منطقه را به نا امیدی رسانده بودند به گونه ای که خطاب به ملت های منطقه می گفتند شما نمی توانید در برابر اسرائیل کاری کنید، در مقابل اراده امریکا نمی توانید بایستید و اگر امریکا و اسرا ئیل چیزی را خواستند شما باید در برابر خواسته هایشان سر تسلیم فرود آورید. آنچه در لبنان اتفاق افتاد فرهنگ متفاوتی را مطرح کرده و می کند و البته برکت های این فرهنگ پیش از شکل گیری جریان مقاومت در لبنان آغاز شد و به اعتقاد من تاثیر نخست واساسی وبزرگ ناشی از نهضت امام خمینی (قدس سره الشریف) وانقلاب اسلامی مبارک ایران و پیروزی آن در سال 1979 میلادی بود.
این فرهنگ جدید می گوید ما می توانیم روی پاهایمان با یستیم، می توانیم مقاومت و ایستادگی کنیم و می توانیم معادلات را تغییر دهیم و در نهایت می توانیم پیروز شویم. جنگ درسال گذشته و نتایج آن بار دیگر فرهنگ مقاومت را در منطقه احیا کرد وبه اعتقاد من این مهم ترین دستاورد است. در درجه دوم مهم ترین دستاورد این جنگ ایجاد وحدت دوباره در سطح بسیار گسترده میان مسلمانان بود زیرا دشمنان در گذشته برای تفرقه و جدایی و درگیری میان شیعه و سنی می کوشیدند و تلاش کردند از اوضاع عراق در چارچوب همین توطئه سوء استفاده کنند.
حتی در لبنان برای احیای کشمکش های طایفه ای میان مسلمانان و مسیحیان تلاش کردند. پیروزی که سال گذشته تحقق یافت مانع فتنه طایفه ای در لبنان و موجب نزدیکی و همکاری و همدلی میان مسلمانان سنی و شیعه در سطح جهان عرب و اسلام شد وشاهد بودیم که برادران اهل سنت چه در سطح علما یا مردم و گروهها واحزاب و جریان های اسلامی وملی از مقاومت حمایت و آن را تایید کردند و به رغم برخی فتواها در جهت منع این وحدت دیدیم که علمای بزرگی در میان برادران اهل سنت با این فتواها مقابله و بر منطق وحدت و همکاری و همیاری مسلمانان تاکید کردند واین هم از مهم ترین نتایج و دستاوردهای این جنگ بود.
در نهایت هنگامی که فرهنگ مقاومت و فرهنگ وحدت در امت ما تقویت می شود ما می توانیم با تکیه بر این دو عامل باهمه توطئه ها وطرح های امریکا واسرائیل در منطقه رویارویی کنیم واین توطئه ها را ناکام بگذاریم ودر برابر آنها بایستیم وان شاء الله بر دشمنان پیروز شویم واگر بتوانیم این دو فرهنگ را تثبیت و تقویت کنیم به اعتقاد من آینده ای برای اهداف امریکا و اسرائیل در منطقه وجود نخواهد داشت؛ آینده نویدبخش شکست این توسعه طلبی و پیروزی برای امت اسلامی است ان شاء الله.
خبرنگار: شما در روز چند ساعت کار می کنید؟
سیدحسن نصرالله: ساعت های طولانی که البته بسته به شرایط می تواند در روزهای مختلف متفاوت باشد اما به هر حال از پانزده یا شانزده ساعت در روز کمتر نیست.
خبرنگار: الان هشت ماه از تحصن مخالفان دولت در لبنان می گذرد؟ فکر می کنید این تحصن چه تاثیری در شرایط کنونی لبنان داشته است و آینده سیاسی لبنان را با توجه به شرایط جدید چگونه ارزیابی می کنید؟
نصرالله :آنچه که مانع از رسیدن لبنانی ها به توافق بر سر تشکیل دولت وحدت ملی می شود همانا امریکاست
سیدحسن نصرالله: در حقیقت تحصنی که در بیروت شکل گرفت نتیجه دو تظاهرات مردمی بزرگ بود که حدود هشت ماه پیش برگزار شد. در تظاهرات نخست یک میلیون لبنانی و در تظاهرات دوم حداقل یک میلیون و نیم لبنانی شرکت کردند و این آمار و ارقام بزرگی در لبنان است.
این تظاهرکنندگان خواستار تغییر کابینه کنونی و تشکیل دولت وحدت ملی بودند اما کابینه کنونی از حمایت گسترده ای در سطح جهانی و ازجانب دولت های عربی برخوردار شد که بی سابقه است به طوری که سران و پادشاهان و مسئولان زیادی در سطح جهان در حمایت از این کابینه موضعگیری و درمسائل داخلی لبنان دخالت کردند.
ملت لبنان در باره این کابینه اختلاف نظر دارند و همه دنیا آمدند و از این کابینه حمایت کردند با وجود اینکه اکثریت مردم لبنان تظاهرات کردند و خواستار تغییر این کابینه شدند.
در نتیجه این تظاهرات شماری از مردم در مرکز شهر بیروت باقی ماندند و تحصن کردند.
این تحصن، تحصن نمادین است یعنی فقط باهدف یادآوری این امر که لبنان در بحران سیاسی به سر می برد، حجم تحصن همین قدر است و موضوع اصلی همانا مشکل سیاسی در لبنان است. یک جناح سیاسی بر خلاف قانون اساسی و قوانین این کشور و حتی برخلاف منافع ملی می خواهد بر لبنان حکومت کند واین جناح پایبند وعده ها و توافق هایی با امریکا وبرخی دولت های دیگر درجهان است وبه دنبال تحقق بخشیدن همین وعده هاست و اکثریت ملت لبنان که احزاب سیاسی مخالف بیانگر دیدگاهها و مواضع آنان است وما بخشی از همین احزاب به شمار می رویم خواهان تشکیل دولت وحدت ملی هستند یعنی دولتی که همه نیروهای سیاسی لبنان در آن شرکت کنند وبه قانون اساسی و قوانین و منافع ملی لبنان پایبند باشد.
آنچه تا این لحظه مانع از رسیدن لبنانی ها به حل بحران و توافق بر سر تشکیل دولت وحدت ملی می شود همانا امریکاست همین دو روز پیش سفیر امریکا در بیروت آشکارا گفت مامخالف تشکیل کابینه ای هستیم که احزاب مخالف در آن از یک سوم موثر در تصمیم گیری های سیاسی برخوردار باشند و ما خواهان حل و فصل همه جانبه هستیم، بنابراین سفیر امریکا آشکارا می گوید که ما می پذیریم یا رد می کنیم و آنچه تاکنون مانع از توافق لبنانی ها برای حل سیاسی بحران کشورشان شده دولت امریکاست زیرا امریکا می خواهد از بحران موجود در لبنان استفاده کند به این امید که مثلا از کشورهای دوست احزاب سیاسی مخالف لبنان امتیازهایی بگیرد یعنی از سوریه و ایران. امریکا برای باجگیری از ایران وسوریه و اعمال فشار بر انها تلاش می کند تا در ازای حل مشکل سیاسی لبنان به امتیازهایی در عراق دست یابد. بیشتر لبنانی ها خواهان حل مشکل کشورخود هستند و اتفاق نظردارند که این راه حل در تشکیل دولت وحدت ملی است اما سفیرامریکا و دولت امریکا مانع از این راه حل می شوند.
خبرنگار: همه می دانند که حزب الله محبوبیت زیادی در لبنان دارد و ساختار سیاسی حزب الله به خوبی نشان داده است که می تواند در آینده سیاسی کشور موثر باشد همانطور که تا به حال بوده، اما جنابعالی در بعضی ازسخنرانیها اعلام کردید حاضر نیستید هیچ کرسی در دولت لبنان داشته باشید. علتش چیست؟
نصرالله : ما خواهان دولت مردمی در لبنان هستیم که نماینده وبیانگرهمه قوای سیاسی طوایف لبنان باشد
سیدحسن نصرالله: از بدو تحرک احزاب مخالف که شامل همه طوایف لبنان می شود یعنی در آن مسلمانان و مسیحیان، شیعه و سنی، دروزی ها و مسیحیان مارونی، کاتولیک، ارتدوکس و دیگر طوایف مسیحی هستند، جناح حاکم همواره تلاش می کرد وانمود کند که مخالفان فقط درحزب الله محدود می شوند یا آنکه مخالفان را حزب الله رهبری می کند ودیگر جریان های سیاسی تابع حزب الله هستند وهدف حزب الله از مخالفت سیطره بر دولت لبنان است وبرخی از این هم فراتر رفته و گفتند که حزب الله می خواهد دولت ولایت فقیه را در لبنان برپا کند.
ما به آنان گفتیم که مخالفان از همه جریان ها و طوایف و ادیان هستند وما بخشی از احزاب سیاسی مخالف و نه رهبر آنها هستیم وتصمیم گیری ها در این احزاب توافقی صورت می گیرد.
همچنین ما تاکید کردیم که خواهان دولت مردمی در لبنان هستیم که نماینده وبیانگرهمه قوای سیاسی طوایف لبنان باشد واگر مشارکت دیگران نیازمند آن باشد که ما در دولت نباشیم، ما مشکلی نداریم.
ما خواهان دولتی با مشارکت جریان حاکم و احزاب مخالف هستیم حتی اگر از سمت های وزارتی و وزیرانمان در کابینه دست برداریم و این سمت ها را به وزیران دیگر در احزاب مخالف بدهیم مشکلی نداریم. مهم آن است که دولت وحدت مردمی تشکیل شود و بیانگر اراده مردم لبنان و منافع این ملت باشد؛ مهم نیست که وزیرانی از حزب الله در این کابینه باشند یا نباشند واین امر مسئله ای حاشیه ای است وماحتی اگر درآن شرکت نکنیم حاضریم از هردولت مردمی وملی یعنی دولت وحدت ملی ودولت نجات بخش ملی حمایت کنیم. البته نیروهای سیاسی زیادی در لبنان شرکت نکردن ما را در دولت نمی پذیرند یعنی بر ضرورت مشارکت ما در دولت تاکید دارند زیرا و جود حزب الله در دولت موجب فعالیت ، قدرت و توان عملی ویژه آن خواهد شد.
به هرحال من گفتم که ماخواهان شرکت در دولت نیستیم و ترجیح می دهیم وزیران از دیگر احزاب باشند. از آغاز جنبه نظامی جنبه اساسی حزب الله بوده است زیرا شکل گیری حزب الله مبتنی بر مقاومت مسلحانه در رویارویی با اشغالگران اسرائیلی بود زیرا اشغالگری اقدامی نظامی بود. یکصد هزار سرباز اسرائیلی وهزاران تانک اسرائیلی بر اراضی لبنان سیطره داشت اما از همان آغاز حزب الله ابعاد مختلفی داشت، بعد سیاسی و ساختار و نهادهای سیاسی داشت، بعد فرهنگی وساختار نهادهای فرهنگی بسیار بزرگی داشت.
حزب الله شبکه تلویزیونی وایستگاه رادیویی دارد که از مهم ترین و قوی ترین شبکه های تلویزیونی و رادیویی در منطقه است، مراکز و نهادهای فرهنگی متنوع دارد، در سطح دانشجویان، دانشگاهها و مدارس، اساتید دانشگاهها و معلمان، پزشکان و مهندسان تشکل های مختلف دارد، در سطح اتحادیه های مختلف کارگری، کشاورزی، کارمندی و غیره فعال است.
فعالیت های زنان نیز در حزب الله بسیار گسترده است. نوجوانان وجوانان در گروههای سنی مختلف فعالیت بسیار گسترده ای دارند، نهادهای حزب الله در سطح مدارس، بیمارستانها و مراکز درمانی خدمات مختلفی ارائه و در زمینه های مرتبط با جهاد کشاورزی و غیره کاملا فعال عمل می کنند.
به طور کلی حزب الله در هر زمینه ای و در هر سطحی از فعالیتهای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره در لبنان از طریق نهادهای خاص خود نقش و حضور فعال دارد. این&zwn
رژیم صهیونیستی با همه ادعاهای خود درباره آزادی رسانهها و آزادی بیان، طی چند روز گذشته به سانسور خبری گسترده دست زده به طوری که اخبار و گزارشها و نیز میزان تلفات حملات حزبالله به مواضع و اهداف نظامی این رژیم را اعلام نمیکند و تنها پس از اعلام شمار این تلفات از سوی خود حزبالله و از سر ناتوانی از کنترل اخبار، آنها را تایید میکند.
از بارزترین نمونههای این سانسور، خبر انهدام یک کشتی جنگی صهیونیستها و غرقشدن آن در سواحل بیروت بود.
این کشتی سرگرم در هم کوبیدن تاسیسات زیر ساختی لبنان و منازل غیرنظامیان آن بود که نیروهای مقاومت سه شب پیش آن را هدف قرار دادند که ابتدا به انهدام آن انجامید و بنابر اخبار رسیده غرق شد، اما اسرائیل در این باره خبری منتشر نکرد و تنها پس از انتشار انهدام این کشتی، حمله نیروهای مقاومت را تایید کرد و به ناچار از ناپدید شدن چهار سرباز خود خبر داد.
از دیگر نمونههای این سانسور، اخبار مربوط به حمله موشکی گسترده حزبالله به حیفا و شمار تلفات آن بود که این رژیم، تنها پس از اینکه حزبالله خبر سومین حمله خود به این شهر را اعلام کرد و پس از آنکه خبرگزاریها به انتشار آن پرداختند، به ناچار خبر این حمله و شمار تلفات آن را تایید کرد.
هنوز هیچ تصویر خبری از کشتی جنگی منهدمشده رژیم صهیونیستی یا پالایشگاه نفت شهر حیفا که هدف حمله موشکی حزبالله قرار گرفت منتشر نشده است.
رژیم صهیونیستی که از آغاز حملات خود، تجاوز سربازانش به لبنان و اسارت دو نفر از آنان در داخل لبنان را پنهان کرده و ادعا میکند حزبالله آنان را در سرزمینهای اشغالی گروگان گرفته، حتی به این امر بسنده نکرد و در پی حملات شدید حزبالله به شهر حیفا که به کشتهشدن ۹ صهیونیست در این شهر و زخمیشدن ۲۵ نفر دیگر انجامید، پلیس این رژیم کارکنان و خبرنگاران شبکه خبری تلویزیونی الجزیره را تهدید و آنان را از فعالیت و تهیه گزارش در حیفا منع کرد.
در ادامه این امر مسوولان اسرائیل دستور بازداشت کادر خبری الجزیره مستقر در حیفا را صادر کرد که به بازداشت چند ساعته آنان انجامید.
البته اسرائیل در این گونه اقدامات تنها نیست بلکه حامیان غربی آن نیز در این زمینه تجربه کافی و سابقهای سیاه دارند زیرا این همان شبکه الجزیره است که “جورج بوش” رئیسجمهور آمریکا و همپیمانانش از زمان تجاوز نظامی به افغانستان و عراق بارها به خاطر پوشش خبری گسترده این تجاوزات و پخش مستقیم و لحظه به لحظه آن در سراسر آمریکا و اروپا، به این شبکه بارها و به شدت هشدار دادند و در ادامه، هواپیماهای آمریکایی دفتر نمایندگیاش را در افغانستان بمباران کردند و تانکهای آمریکایی دفتر آن را در هتل فلسطین بغداد به بمب بستند.
هنوز یاد “طارق ایوب” خبرنگار جوان الجزیره که به دست سربازان آمریکایی مستقر در بغداد ترور شد، از یادها نرفته است و همگان “تیسیر علونی” را به خاطر دارند. او اولین خبرنگاری بود که با اسامه بن لادن رهبر تشکیلات القاعده مصاحبه کرد و اخبار تجاوز به افغانستان را پوشش میداد اما دادگاه اسپانیا وی را به زندان انداخت.
رژیم صهیونیستی همچنین برای پنهان ماندن شکستها و جنایتهای خود در لبنان و فلسطین سه شب پیش ساختمانی را که مقر شبکه تلویزیونی المنار در آن قرار دارد به شدت بمباران و امروز در جدیدترین حملات، آن را با خاک یکسان کرد.
این در حالی است که بر اساس قوانین آزادی رسانهها هیچ کشور یا نیرویی در جنگ، حق ندارد کارکنان رسانهها و گزارشگران را از فعالیت بازدارد یا آنها و مقر استقرار و فعالیتشان را هدف قرار دهد البته به این شرط که موشکها و جنایتهای رژیم صهیونستی که همواره مورد حمایت غرب و آمریکا بوده، اجازه چنین امری را بدهد.
در پایان به همه سوالات مطرح شده تنها میتوان یک پاسخ داد و آن اینکه وقتی رژیم صهیونیستی کودکان و زنان فلسطینی را هدف گلولههای آتشزا و دوزمانه (دارای انفجار دوم پس از ورود به بدن) قرار میدهد و سقفهای خانهها را بر سرشان پایین میآورد و غیرنظامیان لبنانی را هدف آماج حملات موشکی هواپیماهای خود قرار میدهد و مانند دیروز (شنبه) ۱۸ نفر از آنان را به یکباره آتش میزند تا اجساد سوختهشان در بیابانهای جنوب لبنان دفن شود، دیگر چه انتظاری میتوان از این رژیم داشت.
باید اندیشید و دید اصلا آیا آنجا که کودکان و زنان تکهتکه میشوند یا سربازان، آنها را به آتش میکشند و حقوقشان را در برابر دیدگان جهانیان نقض میکنند، سخن گفتن از رسانهها و حقوق آنان رواست؟
سید حسن نصرالله درباره وقت کشی جریان حاکم هشدار داد
خبرگزاری فارس: دبیرکل حزب الله لبنان بر لزوم فراهم کردن شرایط مناسب برای گفتوگوهای داخلی لبنان تاکید کرد و نسبت به تلاش جریان حاکم برای وقت کشی هشدار داد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رسمی سوری(سانا)،سید حسن نصرالله در دیدار روز گذشته هیات کاری به ریاست “زاهر الخطیب” یکی از نمایندگاه پیشین مجلس با وی، بر ضرورت فراهم کردن شرایط مناسب برای گفتوگوهای داخلی جهت رسیدن به نتایج مثبت تاکید کرد.
وی همچنین درباره طفره روی، در پیش گرفتن موضع سرسختانه و وقت کشی از سوی برخی گروههای حزب حاکم هشدار داد.
دبیرکل حزب الله لبنان بر به کارگیری تمامی تلاشها برای جلوگیری از فتنه انگیزی و کشف گروههایی که به انگیزه منافع خود و نیز تن دادن به سیاستهای دیکته شده و خواستههای اسرائیل و آمریکا تلاش میکنند، تاکید کرد.
در بیانیه هیات کاری به ریاست زاهر الخطیب آمده است: در این دیدار درباره طرحهای مخالفان و ادامه تحصن و روند تشدید آن در صورت تداوم نیروهای حاکم به تلاش خود برای به تعطیلی کشاندن توافق میان نیروهای داخلی لبنان، بحث و تبادل نظر شده است.
در این بیانیه، بر حل مشکلات و بحرانهای اجتماعی و اقتصادی لبنان که ناشی از سیاستهای جریان حاکم بر کشور بوده، تاکید شده است.
تلاشهای برای حل بحران لبنان همچنان ادامه دارد و در این راستا “نبیه بری” رئیس مجلس لبنان و “سعدالحریری” رئیس فراکسیون اکثریت پارلمان لبنان برای پنجمین بار برای بررسی راههای حل بحران سیاسی این کشور با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
دو طرف این دیدارها را مثبت ارزیابی کردند و بر تداوم این رایزنیها برای رسیدن به راه حلی برای برون رفت از بحران داخلی لبنان تاکید کردند.
مخالفان خواهان تشکیل دولت وحدت ملی و کسب یک سوم بعلاوه یک کرسی های دولت هستند.
این در حالی است که طرفداران دولت سنیوره با نادیده گرفتن خواسته آنها مدعیاند، مخالفان در صدد هستند با کسب این تعداد از کرسیهای وزارتی در آینده از حق وتو برای مخالفت با طرحهای دولت برخوردار شوند و به همین دلیل با خواسته مخالفان مخالفت میکنند و خواستار انتخاب ۱۰ وزیر از میان معارضان و یک وزیر مستقل هستند.
خبرگزاری فارس: تهاجم گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان و ناکامی این رژیم در دستیابی به اهداف مورد نظر خود، شکست گفتوگوهای داخلی، درخواست مخالفان دولت سنیوره برای تشکیل دولت وحدت ملی و تحصن مخالفان در مرکز بیروت از مهمترین تحولات عرصه داخلی لبنان بود.
به گزارش فارس، لبنان دوشنبه ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ یکی از سرنوشت سازترین حوادث را تجربه کرد و نقطه عطفی در تاریخ سیاسی جدید این کشور رقم زد. در این روز رفیق حریری و ۲۰ تن دیگر از همراهان وی کشته شدند.
ترور رفیق حریری در واقع نقطه عطفی در تاریخ معاصر لبنان بود. در واقع ترور رفیق حریری نقطه پایانی بر آرامش نسبی ۱۴سالهای بود که لبنان پس از پایان جنگ داخلی به این سو در حال تجربه آن بود؛ حادثهای که سرنوشت و آینده لبنان را دستخوش آشوب و بلوا ساخت و حتی بسیاری از ناظران سیاسی بازگشت به عقب و دوران سیاه ۱۹۷۵تا ۱۹۹۰ را برای این کشور دور از انتظار نمیدیدند.
گرچه با گذشت دو سال از ترور رفیق حریری هنوز عاملان اصلی ترور وی مشخص نشدهاند اما از همان ابتدا انگشت اتهام به سوی مقامات ارشد سوریه نشانه رفت و بدنبال آن در پی فشارهای بینالمللی، ارتش سوریه در سال ۲۰۰۵ به تدریج خاک این کشور را ترک کرد و فرماندهان ارتش سوریه و لبنان با برگزاری مراسمی در مرز مشترک دو کشور به طور رسمی پایان حضور ۲۹ ساله نظامیان سوریه در خاک لبنان را اعلام کردند.
علاوه بر خروج نیروهای سوریه از لبنان، این کشور طی دو سال گذشته با حوادث مختلفی روبرو بوده است.
برگزاری انتخابات پارلمانی، روی کار آمدن احزاب مخالف سوریه، تشکیل کمیته حقیقت یاب درباره ترور رفیق حریری توسط سازمان ملل، ترور دو تن از روزنامه نگاران به نامهای “سمیر قنطار” و “جرج حاوی” که از منتقدان سرسخت حضور سوریه در لبنان بودند و کشته شدن “جبران توینی” نماینده پارلمان و سردبیر روزنامه النهار و نیز ترور “پیرجمیل” وزیر صنایع سابق لبنان و فرزند امین جمیل رئیس جمهور اسبق لبنان از تحولات جاری در این کشور بوده است.
در این مدت گفتوگوهای داخلی میان گروههای سیاسی لبنان برای تشکیل دولت وحدت ملی و شکست آن، تهاجم گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان، درخواست برای تشکیل دولت وحدت ملی توسط مخالفان و برگزاری تحصن و اعتصابهای اعتراض آمیز از مهمترین تحولات در عرصه داخلی لبنان بوده است.
در ۱۲ ژوئیه رژیم صهیونیستی به بهانه آزاد کردن دو نظامی خود تهاجم گستردهای را به لبنان آغاز کرد. در این جنگ بر اساس آمار رسمی منتشر شده، از زمان آغاز تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان، یکهزار و ۱۳۰ لبنانی که بیشتر آنان را غیرنظامیان تشکیل میدادند، شهید و سه هزار و ۶۰۰ نفر نیز مجروح شدند. در این جنگ ۲۲۶نفر از نیروهای نظامی ارتش صهیونیستی به هلاکت رسیدند و ۴۹۱ نفر نیز مجروح شدند.
اسرائیل از حمله به لبنان دو هدف عمده را دنبال میکرد: یکی متلاشی کردن حزبالله لبنان در جنوب و دیگری آزاد کردن دو نظامی خود.
در این جنگ اسرائیل به هیچ یک از دو هدف فوق نرسید. حزبالله لبنان که فاقد تجهیزات و ادوات یک ارتش کلاسیک بود و جنگ نابرابری را در برابر ششمین ارتش دنیا اداره کرد، ۳۴۶۵ فروند موشک را به سوی مناطق صهیونیستنشین سرزمینهای اشغالی شلیک کرد که علاوه بر ایجاد ناامنی روانی برای صهیونیستها، برتری و ابتکار عمل را در میدان جنگ در دست گرفت.
حتی بسیاری از شخصیتهای برجسته از مقامات رژیم صهیونیستی از حزبالله به برنده میدان جنگ یاد کردند.
“شائول موفاز” وزیر دفاع سابق و وزیر حمل و نقل کنونی اسرائیل به شکست این رژیم در نبرد با حزب الله لبنان اعتراف کرد و گفت:” باید بپذیریم که در این جنگ شکست خوردهایم.”
“عمیر پرتس” وزیر دفاع رژیم صهیونیستی نیز گفت:”نتایج ناگوار این جنگ برای اسرائیل، ما را به بازبینی در مسائل داخلی ملزم کرد.”
ژنرال “یوسی کوپرواسر” رئیس اطلاعات نظامی اسرائیل در گفتوگو با نیوزویک اعتراف کرد:” نصرالله شجاعتش برای مقابله و ایثار، غرور از دست رفته اعراب را احیا کرد.”
“یوسی آلفر” یک مقام ارشد موساد نیز درباره نصرالله گفت:” او آدم زیرکی است و با اقدامات خود مایه حسادت دوست و دشمنان است.”
به دنبال این شکست بود که “دان حالوتس” رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی از سمت خود استعفا داد.
بلافاصله پس از پایان جنگ اسرائیل در لبنان بحث خلع سلاح حزبالله در دستور کار نیروهای موافق به اصطلاح طرحهای آمریکا و اروپا در لبنان قرار گرفت. در قطعنامه ۱۷۰۱ که از سوی آمریکا و فرانسه در شورای امنیت ارائه و با اجماع اعضای آن تصویب شد، بندی در خصوص اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ در نظر گرفته شده که یکی از مهمترین مفاد اجرایی آن متعلق به خلع سلاح گروهها شبه نظامی در لبنان است.
کشورهای غربی از حزبالله لبنان به گروهی شبه نظامی یاد میکنند و به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی بر خلع سلاح این جنبش پافشاری دارند و برای ایجاد کمربندی امنیتی در اطراف اسرائیل در تلاش هستند. در این میان درباره سلاح حزب الله میان مقامات دولتی لبنان نیز اختلاف نظر وجود دارد و برخی موافق خلع سلاح و برخی دیگر مخالف این اقدام هستند که البته مقامات لبنانی قبل از جنگ در چارچوب گفتمان ملی به دنبال راهکاری جامع برای این مساله بودند.
بعد از جنگ نیز گفتوگوهای داخلی لبنان بر سر تشکیل دولت وحدت ملی ادامه یافت که به دلیل اختلاف در برخی از مسائل از جمله تشکیل دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری و خلع سلاح حزب الله این مذاکرات به شکست انجامید. بعد از آن نیز دولت سنیوره کمکهای خود را برای کمک به بازسازی لبنان با تعلل همراه ساخت و در گرایش به سمت سیاستهای آمریکا و متحدانش بحث مشخص شدن سرنوشت سلاح حزب الله را مطرح کرد و در ادامه این سیاستها موجب شد که در آخرین جلسه گفتوگوهای گروههای لبنانی برای تشکیل دولت وحدت ملی، گروه ۱۴ مارس که اکنون قدرت را در دست دارد، به یکباره و با نادیده گرفتن مذاکرات و رایزنیهای صورت گرفته، اعلام کند که یا باید با آنها آنچنان که میخواهند گفتوگو شود و یا به نقطه صفر باز خواهند گشت.
مساله دیگری که موجب شکست گفتمان داخلی گروههای لبنانی شد بحث تشکیل دادگاه مربوط به ترور رفیق حریری بود. حزب الله لبنان با اصل تشکیل دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری مخالف نیست بلکه خواستار تعدیلات لازم در اساسنامه تشکیل دادگاه بین المللی برای بررسی ترور حریری است و به دلیل سرسختی نیروهای حاکم در به تصویب رساندن طرح پیش نویس این دادگاه، پنج تن از وزرای شیعه و یک وزیر مسیحی طرفدار امیل لحود رئیس جمهور لبنان از کابینه سنیوره خارج شدند. سرانجام دولت سنیوره بدون در نظر گرفتن خواستههای مخالفان، ۲۱ نوامبر۲۰۰۶ با تشکیل نشست خود بدون حضور وزیران شیعه این کشور طرح جنجالی و اختلاف برانگیز طرح تشکیل دادگاه بین المللی برای ترور رفیق حریری را تصویب کرد.
گروه حاکم همچنین در نشستهای خود طرح به اصطلاح اقتصادی را برای ارایه به همایش اقتصادی پاریس ۳ تصوب کرد. در پی این اقدامات گروه حاکم بود که مخالفان اعلام داشتند دولت سنیوره مشروعیت خود را از دست داده و مصوبات و تصمیمگیری آن فاقد مشروعیت است و قابلیت اجرایی ندارد؛ زیرا بر اساس قانون اساسی لبنان که مورد تائید و قبول تمامی گروهها و جناحهای سیاسی این کشور است و در تصمیمات مهم کشوری بر آن تکیه می شود اگر یک طائفه از طوائف لبنان از کابینه خارج و در آن حضور نداشته باشد، دولت حاکم مشروعیت خود را از دست میدهد.
مخالفان نیز در پاسخ به فراخوانی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و گروههای مخالف دولت سنیوره و در اعتراض به سیاستهای دولت سنیوره در شهر بیروت تجمع کردند و خواستار استعفای دولت سنیوره شدند و شعار ” ما دولت پاک میخواهیم” را سر دادند.
از آن پس مخالفان و طرفداران آنان با حضور مستمر در دو میدان”شهدا” و “ریاض الصلح” که به مرکز تجمعات سیاسی معروف است، گردهم آمدند و برخواستههای خود برای تشکیل دولت وحدت ملی پافشاری کردند.
مخالفان که از گروههای مختلف از جمله شیعیان، اهل تسنن، مسیحیان، دروزیان و دیگر قومیتهای لبنانیاند، تهدید کردهاند در صورتی که دولت سنیوره و گروه حاکم به خواسته های آنها تن ندهند، بر دامنه اعتصابهای و اعتراضهای خود خواهند افزود.
با وجودی که گروه ۱۴ مارس تلاش داشت ارتش را به درگیری با نیروهای مخالفان دولت سنیوره بکشاند، این تحصنها با هشدارهای سید حسن نصرالله که در آن از تظاهرکنندگان خواسته بود از هر گونه اقدام خشونت آمیزی پرهیز کنند، در کمال آرامش و بدون درگیری برگزار شد.
تداوم این اختلافها و کوتاه نیامدن هیچ یک از طرفهای سیاسی از خواستههای خود باعث تشدید اوضاع بحران داخلی لبنان شد و مخالفان تهدید کردند دست به نافرمانی مدنی میزنند.
در حال حاضر دو مساله اساسی حل بحران لبنان را با مشکل مواجه کرده است که هر دو طرف سیاسی در این کشور بر خواستههای خود در این زمینه اصرار می ورزند: یکی از آنها تشکیل دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری است و دیگری تشکیل دولت وحدت ملی و اختصاص یک سوم بعلاوه یک پستهای وزارتی در دولت آتی به مخالفان دولت کنونی است.
مخالفان دولت میگویند، با تصویب دادگاه بینالمللی برای پرونده ترور رفیق حریری مشکلی ندارند اما این دادگاه نباید وسیلهای برای سرکوب سیاسی برخی گروههای لبنانی تبدیل شود.
آنها همچنین معتقدند این دادگاه باید پس از پایان یافتن کار کمیته تحقیق بین المللی که بیش از یک سال و نیم از فعالیت آن میگذرد، تشکیل شود.
نیروهای ۱۴مارس مدعیاند: مخالفان در صدد هستند با کسب این تعداد از کرسیهای وزارتی در آینده از حق وتو برای مخالفت با طرحهای دولت برخوردار شوند.(توسعه دولت کنونی به ۳۰ کرسی به طوری که نیروهای دولت کنونی بتوانند ، ۱۹ کرسی و نیروهای مخالف دولت نیز ۱۱ کرسی را در دست داشته باشند.)
در این بین رایزنیهای منطقهای نیز ادامه داشت، عمروموسی دبیرکل اتحادیه عرب و مصطفی عثمان اسماعیل فرستاده ویژه رئیس جمهوری سودان نیز در این مدت با انجام سفرهای متعدد به بیروت تلاش کردند با ارائه طرحهایی برای حل بحران لبنان اقدام نمایند و دیدگاههای سران دو گروه را به هم نزدیک کنند اما هیچیک موفق به انجام این کار نشدند.
در همین ارتباط ،ایران و عربستان نیز تلاش دارند از راههای دیپلماتیک به بحران داخلی لبنان پایان داده شود و گفتوگوهای “عبدالعزیز خوجه” سفیر عربستان در لبنان با “محمد رضا شیبانی” سفیر ایران در لبنان و نیز دیدار و گفتوگوهای دکتر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ایران و همتای سعودی وی “بندر بن سلطان” در پایتختهای دو کشور در این راستا بوده است. این رایزنیها با سفر اخیر “سلیم الحص” نخست وزیر سابق لبنان و نیز از چهرههای سیاسی و مستقل لبنان به عربستان، سوریه و سپس به ایران با هدف دستیابی به راه حلی برای برون رفت از بحران جاری در این کشور صورت گرفته است.
نشست اخیر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران و عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در ریاض نیز، امید لبنانیها را به حل بحران سیاسی کشورشان زنده کرده است. گرچه رسانهها به جزئیات بیشتری از محتوای دیدار عبدالله و احمدی نژاد اشاره نکردند ولی در عین حال گزارش دادند که آنها درباره راهکاری برای حل بحران لبنان به توافق رسیدهاند.
این در حالی است که نبیه بری رئیس مجلس لبنان و سعدالحریری رئیس فراکسیون اکثریت پارلمان لبنان برای دومین بار طی ۲۴ ساعت گذشته برای بررسی راههای حل بحران سیاسی این کشور با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. دو طرف این دیدارها را مثبت ارزیابی کردند و بر تداوم این رایزنیها برای رسیدن به راه حلی برای برون رفت از بحران داخلی لبنان تاکید کردند.
این اولین دیدار میان بری و حریری از زمان آغاز بحران سیاسی لبنان در اواسط نوامبر گذشته در پی استعفای ۶ وزیر از دولت فواد سنیوره به شمار میرود.
این دیدار در پی اظهارات اخیر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان صورت گرفت که در آن بر حل بحران سیاسی جاری در این کشور از راه گفتوگو تاکید کرده بود.
دبیرکل حزب الله اظهار داشت: مخالفان دولت لبنان خواهان حل و فصل بحران سیاسی و وحدت ملی هستند.
سید حسن نصرالله افزود: «ما خواهان حل و فصل بحران لبنان هستیم و از مذاکرات، حمایت میکنیم.»
نبیه بری و سعدالحریری در نخستین دیدار خود، شب پنجشنبه با هم دیدار کرده بودند.
محافل سیاسی لبنان معتقدند، طرحی فراگیر شامل تصویب همزمان طرح تشکیل دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری و تشکیل دولت وحدت ملی که نزدیک به دیدگاههای دو طرف باشد تنها راه حلی است که میتواند به بحران جاری در این کشور پایان بدهد.
در صورت پذیرش این دو موضوع از سوی مخالفان و گروه حاکم، امید میرود که بحران کنونی لبنان کاهش یابد و دو طرف به توافقات مورد نظر که تامین کننده خواستههای دو طرف باشد، دست یابند.
حزبالله پالایشگاه نفت حیفا را هدف قرار داد
نیروهای مقاومت حزبالله یک پالایشگاه نفت را در حیفا هدف حملات خود قرار دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، مقاومت اسلامی شاخه نظامی حزبالله لبنان امروز (یکشنبه) اعلام کرد یک پالایشگاه نفت رژیم صهیونیستی را در شهر “حیفا” در ۴۰ کیلومتری جنوب مرزهای لبنان داخل خاک اسرائیل هدف قرار داده است.
حزبالله ۹ صهیونیست را به هلاکت رساند
نیروهای حزبالله با موشکباران شهر حیفا، پالایشگاه این شهر را درهم کوبیده و ۹ صهیونیست را به هلاکت رساندند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پلیس اسرائیل اعلام کرد در نتیجه موشک باران شهر حیفا توسط نیروهای حزب الله، ۹ نفر کشته شدند و افراد بسیاری دیگر نیز زخمی شدند.
به گفته این نیروها پس از این موشک باران نیز حمله دیگری به خیابان اصلی این شهر انجام شد که تلفات بیشتری در پی داشت.
این حملات شدیدترین حمله نیروهای مقاومت به مناطق اشغالی پس از آغاز حملات رژیم صهونیستی به لبنان بود.
تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز تصاویری از شهر حیفا نشان داد که مناطق تخریب شده شهر را در حالی که دود از آن به هوا برمیخاست نشان میداد.
حزبالله لبنان نیز در بیانیهای که از شبکه المنار پخش شد، اعلام کرد “ساعت ۹ صبح امروز دهها موشک به شهر حیفا شلیک شد و این موشک باران ادامه خواهد داشت”.
به گفته مسئولان پلیس رژیم صهیونیستی، تعدادی از این موشکها در نزدیکی پالایشگاه حیفا و به مخازن نفت و گاز این پالایشگاه اصابت کرده است. یک موشک نیز به ایستگاه قطار این شهر اصبت کرد که در نتیجه آن حداقل ۹ نفر کشته شدند.
تعدادی از موشکهای شلیک شده نیز به شهرهای عکا و نهاریا اصابت کرد و ساکنان این شهر به پناهگاه منتقل شدند.
در همین حال رژیم صهیونیستی نیز حملات هوایی خود به لبنان را تشدید کرد. به این ترتیب تلفات صهیونیستها در این درگیریها به ۲۴ نفر رسید.
حزبالله: تاسیسات پتروشیمی حیفا را درهم میکوبیم
نیروهای مقاومت حزبالله لبنان اعلام کردند در حمله اخیر خود به شهر حیفا به عمد از تخریب مراکز پتروشیمی این شهر خودداری کردند اما در حمله بعد آنها را درهم خواهند کوبید.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، حزبالله لبنان تهدید کرد به تاسیسات پتروشیمی اسرائیل در شهر حیفا حمله خواهد کرد.
در بیانیه ای که در تلویزیون المنار متعلق به نیروهای حزب الله خوانده شد، این نیروها اعلام کردند شاخه نظامی حزب الله امروز شهر ساحلی حیفا را موشک باران کرد اما به عمد از هدف قرار دادن تاسیسات پتروشیمی خودداری کرده است.
این بیانیه می افزاید: «مقاومت اسلامی به صهیونیستها هشدار میدهد از ارتکاب حماقت جدید خودداری کنند زیرا ما به عمد از حمله به تاسیسات پتروشیمی خودداری کردیم اما مرتبه بعد حزب الله هیچ چیز را در حیفا و اطراف آن مستثنی نخواهند کرد.»
در حمله صبح امروز به حزب الله به شهر حیفا، ۹ صهیونیست به هلاکت رسیدند.
سید حسن نصرالله روز گذشته خطاب به مردم رژیم صهیونیستی گفت: امروز نخواهم گفت اگر بیروت را بزنید حیفا را میزنیم. نخواهم گفت اگر به نواحی بیروت حمله کنید به حیفا حمله میکنیم. شما خواستید این معادله به هم بریزد. شما جنگی تمامعیار خواستید ما هم وارد جنگی تمامعیار میشویم و آماده آن هستیم؛ جنگی در هر زمینه، به سوی حیفا. سخن مرا باور کنید که این جنگ فراتر از حیفا و پس از آن خواهد بود.
گزارشی از اوضاع شهر حیفا پس از حملات حزبالله
در پی حملات شدید حزبالله به شهر حیفا در اسرائیل که ۹ کشته و ۲۵ زخمی بر جا گذاشت، این شهر صهیونیستنشین به حال آمادهباش در آمد.
خبرگزاریها در جدیدترین گزارشهای خود اعلام کردند حزبالله در سومین حمله موشکی خود به شهر حیفا در اسرائیل ۹ صهیونیست را به هلاکت رساندند و ۲۵ نفر را زخمی کردند که به گفته پلیس اسرائیل حال شش نفر از آنان وخیم است.
بنا بر این گزارشها، حملات به شهر حیفا شامل بندر این شهر، یک پالایشگاه نفت و ایستگاه قطار بوده است و حزبالله اعلام کرد در حملات بعدی خود به این شهر صهیونیستنشین هیچ چیزی را استثنا نخواهد کرد.
رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد موشکهایی که حزبالله به حیفا شلیک کرد میتوانند تلآویو را نیز هدف قرار دادند.
در پی حملات حزبالله به حیفا، این شهر به طور کامل به حال آمادهباش درآمد به طوری که آثار این آمادهباش در بیمارستانها و خیابانهای آن کاملا مشهود است.
یکی از مسوولان بلندپایه وزارت محیط زیست رژیم صهیونیستی از بیم ادامه حملات حزبالله اعلام کرد این رژیم تولیدات پتروشیمی خود را از حیفا به جنوب اسرائیل منتقل میکند.
این مسوول اسرائیلی افزود تولید این مواد در کارخانههای پتروشیمی منطقه تا حد زیادی کاهش یافته است.
اسرائیل اطلاعاتی درباره نیروها و قدرت حزب الله ندارد
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دولت رژیم صهیونیستی باید بداند که اگر بخواهد به این جنگ خونین ادامه دهد، پیروز میدان نخواهد بود.
سردار سرلشکر پاسدار رحیم صفوی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا و انگلیس نمی تواند در منطقه حیات داشته باشد زیرا در حال حاضر با امتی در حال مبارزه است که باید بداند در مقابل حزب الله لبنان پیروز میدان نخواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد که در چند روز آینده تعادل سیاسی در منطقه برقرار شود و جنگ به پایان رسد.
فرمانده کل سپاه افزود: به نظر بنده، رژیم صهیونیستی قادر نخواهد بود به جنگ ادامه دهد و یا این جنگ را در منطقه توسعه دهد زیرا جنگی که میان اسرائیل و حزب الله لبنان صورت گرفته جنگی است که اسرائیلی ها هیچ گونه اطلاعاتی در خصوص نیروهای حزب الله و یا اینکه در مقابل چه اشخاصی مبارزه می کنند، ندارد.
وی گفت: نظامیان صهیونیست می دانند که ضعف بزرگ آنان این است که از قدرت حزب الله بی اطلاع هستند و هیچ نیروی مسلح آشکاری و یا یک ارتش را نمی بنیند که بخواهند در برابر آن به مقابله بپردازند.
صفوی با اعلام این خبر که حزب الله در شهرک حیفا که سومین شهرک صهیونیست نشین است، توانسته است ایستگاه قطار و یکی از پالایشگاههای نفت این شهرک را مورد حملات موشکی خود قرار دهد، خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی یک رژیم معدود است که توانایی مقابله را در مقابل حملات حزب الله لبنان نخواهد داشت.
فرمانده کل سپاه در پایان اظهار داشت: اسرائیل باید به جنگ خود با حزب الله لبنان خاتمه دهد بطوری که اسرای فلسطینی را آزاد کند تا در مقابل آن دو اسیر اسرائیلی را نیز پس بگیرد زیرا این جنگ به هیچ وجه به نفع اسرائیل نیست.
آمادهایم قلب اسرائیل را هدف قرار دهیم
در پی حملات اسرائیل به مقر حزبالله لبنان و محل سکونت سیدحسن نصرالله، این حزب نیز ناوهای دریایی اسراییلی را در آبهای مدیترانه مورد هدف قرار داد و یکی از آنها را منهدم کرد.
چند ساعت بعد از این حمله و انهدام یکی از ناوهای اسرائیل در دریای مدیترانه و کشته شدن چهار تن از اعضای این ناو و مفقود شدن چهار تن دیگر، سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان در گفتوگویی با شبکه «المنار» انهدام یک کشتی جنگی اسراییل که در سواحل لبنان لنگر انداخته بود را تایید کرد.
سیدحسن نصرالله اعلام کرد: کشتی جنگی اسراییل که لبنان را هدف قرار میداد، در حال حاضر آتش گرفت و مقابل دیدگان شما غرق شد.
نصرالله خطاب به اسراییل گفت: ما برای جنگی علنی و آشکار که قلب اسراییل را هدف قرار دهد، آمادهایم. اسراییل اگر میخواهد جنگ را آغاز کند و اصول بازی را تغییر دهد، ما نیز جنگ را آغاز میکنیم و راکتهای حزبالله حیفا و فراتر از آن را نیز مورد هدف قرار خواهد داد.
دبیرکل حزبالله لبنان اعلام کرد: تجاوزات اسراییل علیه لبنان تسویه حساب میان ارتش شکست خورده اسرائیل در سال ۲۰۰۰ و ملت لبنان و مقاومت است.
وی اعلام کرد: ما بر ارتش اسراییل پیروز خواهیم شد.
نصرالله خطاب به سران کشورهای عرب و اظهارات برخی مسوولان عربستان گفت: ما اهل ریسک هستیم و تنها آزادی را میخواهیم و پیروزی در این ریسک و ماجراجویی نهفته است. ما روی شما حساب باز نمیکنیم بلکه ما به خدا تکیه کردهایم؛ چرا که او هرگز ما را تنها نخواهد گذاشت.
تأیید انهدام ناو و ناپدیدی چهار سرباز اسرائیل
یک سخنگوی رژیم اسرائیل سخنان سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان درباره انهدام یک کشتی جنگی اسرائیلی را تایید کرد و از ناپدیدشدن چهار سرباز این رژیم خبر داد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، یکی از سخنگویان رژیم صهیونیستی با تایید خبر انهدام یک کشتی جنگی این رژیم در حمله مبارزان حزبالله اعلام کرد در این حمله چهار سرباز اسرائیلی ناپدید شدند.
این سخنگوی رژیم صهیونیستی گفت نیروهای حزبالله دیشب چند فروند موشک به سوی این کشتی جنگی در سواحل بیروت شلیک کردند که علاوه بر آن، یک کشتی غیرنظامی خارجی نیز دچار خسارت شد. سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله پیش از این از انهدام این کشتی اسرائیلی خبر داده بود.
بنا بر این گزارش، یک فروند از موشکهای حزبالله به کشتی جنگی اسرائیلی اصابت کرد که به ناپدیدشدن چهار سرباز اسرائیلی و عقبنشینی آرام آرام این کشتی به سوی اسکله حیفا در شمال اسرائیل انجامید.
سخنگوی اسرائیلی نتوانست تعیین کند که این کشتی با موشک هدف قرار گرفته یا هواپیمای بدون خلبان و تنها گفت: «ما درباره همه فرضیهها تحقیق میکنیم.»
شیوه جدید اسرائیل برای تخریب نصرالله
هواپیماهای رژیم صهیونیستی صبح امروز شنبه، اعلامیههایی را بر ضد سیدحسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان بر فراز بیروت پخش کردند.
بر روی این اعلامیهها کاریکاتور و جملههایی بر ضد سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان دیده میشود.
برپایه این گزارش، هواپیماهای اسرائیلی بامداد امروز بستههایی از این اعلامیهها را با چتر در مرکز بیروت پخش کردند اما سازمانهای امنیتی لبنان بلافاصله به جمع آوری آنها پرداختند.
هواپیماهای اسرائیلی پیشتر نیز اعلامیههایی را پخش کرده و از لبنانیها خواسته بودند از حضور در اماکنی که حزبالله در آن مقر دارد، خود داری کنند.
سرانجام پس از حدود دو هفته از حمله اسرائیل به نوار غزه و محاصره شدید غیر نظامیان فلسطینی و انهدام نیروگاه برق غزه از سوی اسرائیل و قطع برق مردم در هوای گرم تابستان و به خاک و خون کشیده شدن تعدادی از مردم بیسلاح و عدم حمایت جدی کشورهای دنیا از مظلومان فلسطینی، گروه حزبالله لبنان، دست به کار شده و با حمله به مواضع نظامی اسرائیل، یک تانک «مرکاوا» را منهدم کرد و هشت نظامی اسرائیلی را به هلاکت رساند و دو نفر از آنان را نیز به اسارت خود درآورد تا یک کمک عملی و اساسی به مردم فلسطین کرده باشد.
نتایج این اقدام ارزشمند حزبالله را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
۱ـ گروههای مبارز ضداسرائیلی، تواناییهای زیادی در مقابله با ارتش بسیار مجهز اسرائیل دارند و با تفکر و تدبیر و با بررسی نقاط ضعف دشمن در هر شرایطی، میتوانند، ضربات سهمگینی بر آن وارد کنند. طی یک ماه گذشته، دو عملیات مهم؛ یکی از سوی جنبش حماس و از طریق کندن تونل و ورود به پایگاه نظامیان اسرائیل و دیگری از سوی حزبالله لبنان صورت گرفته و موفق شدند تا سه نفر نظامی اسرائیلی را به اسارت درآورده و توانایی خود را در طراحی عملیات پیچیده علیه دشمن نشان دادند.
۲ ـ گروههای حماس و حزبالله لبنان، نشان دادهاند که آنها تمرکز تلاش خود را به رغم شرایط سخت بر نظامیان اشغالگر صهیونیست گذاشتهاند، در حالی که ارتش اسرائیل، به مردم غیرمسلح، زنان و کودکان و به مناطق مسکونی حمله میکنند. حمله ارتش اسرائیل به خانوادهای فلسطینی، که برای تفریح به کنار ساحل نوار غزه رفته بودند و کشتن یک خانواده، جلوی چشمان دختر کوچکشان و حمله اخیر اسرائیل به عموم مردم غزه، بیانگر این سیاست غیربشری اسرائیل است.
۳ ـ روش اسرائیل در حمله به مردم بیپناه و بیچیز، بیانگر این است که آنها توان برخورد با رزمندگان پرانگیزه فلسطینی و لبنانی را ندارند و به رغم داشتن تمام تجهیزات لازم برای شناسایی، از قبیل هواپیمای بدون سرنشین، خرید جاسوسان، سیستمهای الکترونیکی برای شنود مکالمات و … نمیتوانند، با تعداد اندکی از رزمندگان از جان گذشته، مقابله کنند، برای همین، برای فرونشاندن خشم خود، از ظهور چنین قدرت زوال ناپذیری به مردم پرورشدهنده چنین رزمندگانی حمله میکنند.
۴ ـ همچنین عملیات حزبالله و حماس در به اسارت گرفتن سربازان اسرائیلی، نشان داده که است؛
الف ـ اسرائیل قادر به کنترل اطلاعاتی حزبالله و حماس نیست و نمیتواند، برنامههای آنها را پیشبینی و یا کشف کند.
ب ـ سربازان اسرائیلی از روحیه پایینی برخوردارند و قادر به نبرد تنبهتن نیستند.
ج ـ استحکامات اسرائیلی، همگی نفوذپذیرند و انسانهای شجاع و نترس و مقاوم، میتوانند از این موانع عبور کنند.
۵ ـ مردم لبنان و فلسطین، دریافتند که اگر سالها منتظر باشند تا اسرای آنها که در بینشان تعداد زیادی زن و کودک و افراد مسن هستند، از سوی اسرائیل آزاد شوند یا این که جوامع بینالمللی از قبیل سازمان ملل به اسرائیل فشار آورند تا آنها را از زندان آزاد کند، اتفاقی نخواهد افتاد، برای همین، خود باید دست به کار شوند و هزاران اسیر دربند را آزاد کنند. به اسارت گرفتن نظامیان دشمن، یکی از بهترین شیوهها برای آزادی اسرای دربند فلسطینی و لبنانی است که تعداد آنان، از دههزار نفر افزون است.
انشاءالله، روزهای آینده مردم فلسطین و لبنان با آزادی اسرایشان از چنگال رژیم اسرائیل، جشن بزرگی را برگزار خواهند کرد.
۶ ـ اسرائیل به خوبی میداند که باز شدن جبههای در جنوب لبنان، نیروهای او را تجزیه خواهد کرد و ادامه سرکوب فلسطینیان در نوار غزه، پایدار نخواهد بود؛ بنابراین، باید مقامات رژیم صهیونیستی، تصمیم بگیرند که آیا میخواهند، ناتواناییهای بیشتری از خود نشان دهند و اسرای بیشتری را به فلسطینیها و لبنانیها تقدیم کنند و یا در همین شرایط، با عقبنشینی از نوار غزه، به تهاجمات خود پایان دهند.
۷ـ اسرائیل باید درک کند که حمله به غزه و به اسارت گرفتن وزرای دولت حماس و نمایندگان مردم فلسطین در مجلس آن کشور، موجب سقوط دولت برآمده از اراده مردم در فلسطین نخواهد شد و آنان و حامیان آمریکایی و اروپاییشان، باید بپذیرند که به اراده و خواست مردم فلسطین تسلیم شوند.
۸ ـ با عملیات حزبالله، مردم دنیا به خوبی دریافتند که اندیشههای حضرت امام خمینی (ره)، موجب قدرتمند شدن مظلومان عالم در مقابل زورگویان میشود و این امام خمینی است که حتی پس از رحلت از این جهان فانی، همچنان پرچمدار موضوع فلسطین در جهان بوده و طرفداران اندیشههای او، بهترین حامیان واقعی مردم فلسطین هستند.
۹ـ این عملیات، موجب همگرایی بیشتر بین شیعه و سنی و نیز وحدت بیشتر مسلمانان خواهد شد و همه درمییابند که شیعه، باید طرفدار سنی و سنی نیز باید طرفدار شیعه باشد و همچون فلسطین، همه در برابر دشمن عنود بایستند و مقاومت کنند و این وضعیتی که در عراق پدید آمده و جنگ مذهبی و قومی به راه افتاده، برنامه آمریکا و اسرائیل است و مسلمانان در آنجا باید به هوش باشند و فوری به مردمکشی پایان دهند.
۱۰ـ این اقدام حزبالله، نشان داد که مسئله فلسطین، مسئله جهان اسلام است و حمله به مردم آن، تهاجم به همه مسلمانان جهان تلقی میشود و واکنش جدی را در پی خواهد داشت.
۱۱ ـ این عملیات فشار داخلی بر نخستوزیر اسرائیل را افزایش داده و دولت وی را به عنوان دولتی ناکارآمد در افکار عمومی، جلوه خواهد داد.
در مجموع، اسرائیل باید درک کند که حزبالله، قویتر از آنی است که او تصور میکند و باید بپذیرد که هماکنون، تلاویو زیر پوشش برد سلاحهای حزبالله است و مردم و دولت لبنان هم دریافتهاند که حزبالله، ریشه اصلی قدرت لبنان است و آنان این قدرت عظیم را با طرحهای اسرائیلی خلع سلاح حزبالله از دست نخواهند داد و برای اسرائیل مرزهای امن درست نخواهند کرد و برای گسترش امنیت لبنان، حزبالله را تقویت خواهند کرد.
هستههای مرکزی حزب الله
جنبش حزب الله در اوایل سال های ۱۹۸۰ در لبنان ظهور کرد و به عمده ترین جنبش اسلامی در منطقه مبدل شد که مصمم به بیرون راندن نظامیان اسرائیلی از لبنان بود.
هـسـتـه اولـیه حزب الله و ساختار تشکیلاتی آن از اسلام گرایان،اعـضاء و نیروهای “حزب الدعوه” به رهنمود علامه سید محمد حسین فـضـل الـلـه، اتـحادیه دانشجویان مسلمان (شاخه دانشجویی حزب الـدعوه)، مسئولان جنبش امل، اعضای جنبش فتح (جریانی اسلامی که ابـوجـهـاد -خلیل الوزیر- آن را رهبری میکرد) و دیگر احزاب و از جـمـلـه حـزب کمونیست لبنان، تشکیل شد. به عبارت دیگر حزب الـلـه از تـمام جریانهایی که تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران و رهبر آن، امام خمینی(ره) قرار گرفته بودند، شکل گرفت.
کـسـانـی کـه از حـزب الـدعوه و جنبش امل وارد حزب الله شدند: عـبـارتـنـد از: سـیـد عباس موسوی ـ که در حمله هلیکوپترهای اسـرائـیـلـی به خودرو حامل وی در سال 1992 به شهادت رسید ـ، شـیـخ صـبـحـی طفـیلی، سید حسین موسوی، سید حسن نصرالله، سید ابـراهیم امین السید، شیخ حسین الکورانی، شیخ نعیم قاسم، شیخ مـحـمد یزبک، حسین خلیل، محمد رعد، محمد فنیش، محمود القاطی، مـحـمد الخفا (ابوسعید)، محمد یاغی (ابوسلیم).
همه این افراد بـعـدهـا عـهـده دار مـسئولیتهایی در حزب شدند و برخی از آنها هـمـچنان دربخشهای گوناگون حزب،مسئولیتهای مهمی دارند. شیخ راغـب حـزب نـیـز یـکـی از همین افراد بود که در سال 1984 به شـهـادت رسید. شیخ عباس حرب و همچنین شیخ عبدالکریم عبید نیز کـه در سـال 1989 از سـوی اسـرایـیـل ربوده شد، از جمله همین افراد به شمار میروند.
از جـنبش فتح نیز شماری زیادی از نیروها به حزب الله پیوستند کـه برجسته ترین آنها عبارتند از:عماد مغنیه، یکی از چهره های بـرجسته امنیتی حزب، ابوحسن سلامه (خضر سلامه)، مسئول امنیتی و نظامی حزب که در سال 1991 از سوی اسراییل به قتل رسید.
از حـزب کـمونیست نیز عبدالهادی حماده به حزب الله پیوست. او یکی از چهرههای فعال امنیتی درحزب الله به شمار میرفت.
تـشکیلاتی که بعدها نام “حزب الله ” را به خود گرفت،از تمامی نـیـروهـا و هـواداران و شـاگـردان آنها به وجود آمد .
ایـن عـده با گروهها و نیروهای پراکنده در گوشه و کنار بیروت و نـاحـیـه جنوبی ارتباط داشتند و تمامی این گروهها و نیروها نـیـز خـواسـتـار مبارزه با رژیم اسرائیل بودند.
هـمـزمان با استقبال روز افزون داوطلبان از پادگانهای آموزشی ، بـسـیاری از این نیروها و سایر نیروها با گـروهها و تشکلهای پراکنده ارتباط برقرار میکردند و درمناطق گـونـاگـون تـحـت اشـغـال، به عملیات نظامی کاملاً محرمانه دست مـیزدند، به طوری که هیچ کس نمی دانست دیگران چه می کنند و هیچ دسـتـه و گـروهـی،از اقـدامـات دسته و گروه دیگر آگاهی پیدا نـمـیکـرد. بـرخـی ازعـملیاتها بدون آنکه کسی آن را هدایت و نـظارت کـنـد، اجرا می شد و برخی دیگر نیز با نامهای گوناگونی هـمـچـون “پـرچـم سـیـاه”، “سـربازان الله”، “هواداران انقلاب اسـلامـی”، “جـهاد اسلامی”، “انقلاب اسلامی فراگیر” و… به اجرا در مـیآمـد و پاره ای دیگر نیز به گونه ای اجرا می شد که کسی از آن خـبردار نمی شد. حزب الله در آستانه ورود هزاره جدید کمیته ای را مامور کرد تـا رویـدادهـا و جـزئیات عملیات نظامی آن زمان (1982 ـ ۱۹۸۳) را مـورد تحقیق و بررسی قرار دهد و به گونه ای مستند در تاریخ شکل گیری جنبش مقاومت، ثبت و ضبط گردد.
پـس از شهادت “شیخ راغب حرب” در سال 1984، سید عباس مـوسـوی و شـیـخ صـبحی طفیلی کانالی ارتباطی به منظور انتقال دیـدگاهها و رویکردهای جنبش به نسل بعدی وجود آوردند و از آن پس به عـنـوان حـلقه ارتباط گروهها و نیروهایی واردعمل شدند که این گـروهـها و نیروها بی آنکه نام ثابت و مشخصی داشته باشند، در این جریان اسلامی شرکت کرده بودند و به فعالیت می -پرداختند.
-
ملاحظات حقوقی در رقابت های سیاسی
چکیده اختلاف نظر اشخاص و گروه ها از یک سو و اهمیت قدرت سیاسی و دسترسی به نهادهای حکومتی از سوی دیگر، موضوع رقابت سیاسی را به بحثی مهم تبدیل کرده است.
روحانی خوشپوشی که در انگلستان درس خوانده و چند زبان زندۀ دنیا را از بر است، روزگاری مسئول مذاکره با قدرتهای جهانی درباره یکی از مهمترین پروندههای سیاسی- حقوقی ایران در مواجهه با جامعه بینالمللی بوده است.
آیا برخی سیاستمداران واقعاً تصور میکنند وقتی دروغ میگویند، دروغشان برملا نمیشود؟
فاصله اسلام پا برهنگان با مدیران نجومی/ فاصله اسلام پا برهنگان با مدیران نجومی/ با انتشار سلسله فیشهای حقوقی برخی مدیران دولتی در سال گذشته که نشان میداد این مدیران از بیتالمال دریافتیهای نجومی و بسیار کلان داشتهاند احساسات عمومی جریحهدار شد، رهبر معظم […]
آیا هارپ سلاح جدید آمریکا در جنگ های آینده است ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز آیا هارپ سلاح جدید آمریکا در جنگ های آینده است/ از هارپ (HAARP) چه می دانیم؟ آیا این تکنولوژی مخوف واقعیت دارد؟ دستکاری در آب و هوا تا چه میزان […]
مصاحبه خواندنی از زندگی خصوصی آیت الله خامنه ای ۴٫۴۴/۵ (۸۸٫۸۹%) ۹ امتیازs مصاحبه خواندنی از زندگی خصوصی آیت الله خامنه ای/ حضرت آیت الله سیدعلی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در زندگی شخصی و سلوک فردی خود چگونه رفتار می کنند؟ چند […]
به نکات زیر توجه کنید