جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
چه کسانی باید پاکت های مشکوک را تحویل گیرند؟
در ایران تمام بسته ها در اختیار آزمایشگاههای رفرانس کشور به نشانی تهران ـ خیابان دماوند ـ بیمارستان بوعلی قرار داده می شوند.
* توجه
تمام افرادی که به نحوی در تماس و برخورد با بسته های مشکوک به آلودگی به باسیل سیاه زخم قرار دارند باید از وسایل محافظتی مانند دستکش ـ لباس مخصوص (گان محافظ) ـ ماسک یا فیلتر مناسب و در صورت امکان عینک محافظ استفاده نموده و بعد از اتمام کار و تعویض کامل لباس ها دست های خود را با آب و صابون بشویند.
شرایط آزمایشگاههای مسئول در شبکه بهداشتی جهت بررسی و تشخیص باسیل سیاه زخم
از آنجائیکه اسپورهای باسیل سیاه زخم نسبت به شرایط سخت محیطی فوق العاده مقاوم بوده و می توانند سالها در خاک، سطح پوست و هوای آلوده زنده بمانند لذا توجه به شرایط ایمنی آزمایشگاه حین کار یا نمونه های مشکوک به باسیل آنتراکس دارای اهمیت خاص است و آزمایشگاههای مسئول بررسی و تشخیص این نمونه ها باید واجد تمامی شرایط ذیل باشند :
1 ـ کارکنان آزمایشگاه باید همواره از دستکش، گان یا لباس محافظ، ماسک مخصوص یا فیلتر مناسب و در صورت امکان عینک محافظ استفاده نمایند و از هر گونه تماس مستقیم با نمونه مشکوک پرهیز نمایند.
۲ ـ تمامی آزمایشگاهها باید زیر هود بیولوژیکی صورت گیرد. در مورد باسیل شاربن (سیاه زخم) که از میکروارگانیزم های با خطر احتمالی گروه ۳ (Risk Group 3) است، سطح ایمنی بیولوژیکی Biosafety level (BSL) مورد نیاز حداقل کلاس III می باشد.
در این شرایط امکان فعالیت های تشخیصی بر روی مواد تولید کننده ذرات ریز آئروسل که سبب انتشار عفونت از طریق هوا می گردند میسر می باشد.
کلیه فعالیت های آزمایشگاهی باید در یک اطاق مجزا و مجهز به هود بیولوژیکی حداقل کلاس II انجام گیرد.
۳ ـ قابلیت مهر و موم نمودن اطاق جهت عفونت زدایی
4 ـ سیستم تهویه :
سیستم airflow (هوای جاری) به همراه بازیابی هوای صاف شده حتماً موجود باشد.
وجود سیستم تهویه از طریق ساختمان و یا به طور مجزا.
۵ ـ اطاق کار مجهز به درب ورود به صورت دو در پشت سر هم باشد (Double-door entry)
۶ ـ دستگاه اتوکلاو باید در اطاق کار و همچنین جداگانه در آزمایشگاه موجود باشد.
۷ ـ پس از اتمام کار باید لباس ها را درآورده و اتووکلاو نمود و یا در کیسه مخصوص قرار داده و معدوم شود و سپس دست ها را کاملاً با آب و صابون شستشو داد.
۸ ـ تمامی سطوح هود بیولوژیک و هم چنین میزهای کار و تمامی وسایل مورد استفاده را باید کاملاً با هیپوکلریت ۵% و یا فنل ۱۰% ضدعفونی نمود.
تشخیص :
با بررسی در میکروسکوپ و کاشت میکروب و روشهای سرولوژیکی و ایمونوفلورسانس و یا تلقیح به حیوان آزمایشگاهی می توان به تشخیص بیماری دست یافت .
عوارض :
تنگی نفس ، مننژیت ، عفونت منتشر بدن ، اختلالات قلبی ، ریوی و چشمی ، خونریزی ، تشنج ، احساس خفگی ، سقط جنین به ویژه در حیوانات ، شوک و مرگ .
درمان :
پنی سیلین بهترین دارو برای درمان سیاه زخم است . با کلرامفنیکل و تتراسایکلین هم می توان شاربن را درمان کرد . اخیرا سیپروفلوکساسین نیز توصیه می شود .
پیشگیری :
با رعایت اصول بهداشتی و بهره گیری از دانش دامپزشکی در دامداریها و پاستوریزاسیون شیر و فراورده های آن ، کنترل کشتارگاهها به خاطر سالم بودن گوشت عرضه شده ، آموزش مراقبتهای بهداشتی به افرادی که با فرش بافی ، نمد بافی ، کلاه نمدی سازی و کرک حیوانات مشکوک و پشم آنها سر و کار دارند ، می توان به پیشگیری نسبی دست یافت .
ضد عفونی کردن فراورده های دامی در دامداریها و کارخانجات عرضه کننده این فراورده ها به محلول های شیمیایی ، می تواند بسیار سودمند باشد .
اسپور باسیل سیاه زخم، برخلاف شکل رویشی آن نسبت به تمامی مواد، تا حدود زیادی مقاوم است و مثلا ماده ضدعفونی کننده ای نظیر کلرید جیوه، در برابر آن فقط دارای خاصیت باکتریوستاتیک میباشد. بطوری که کلرید جیوه ۱/۰% که زمانی به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده قوی، به حساب می آمد تاثیر چندانی بر اسپور ها نداشته، اسپور عامل سیاه زخم، حتی در غلظت پنج درصد این محلول به مدت ۲۱ روز، زنده می ماند.
بنظر میرسد تاثیر مواد اکسیدان ، بر اسپور های باسیل سیاه زخم، بیشتر باشد. به طوری که پرمنگنات پتاسیم ۴% در عرض ۱۵ دقیقه و پراکسید هیدروژن ۴% در عرض یکساعت به حیات اسپورها خاتمه خواهند داد و فرمالدئید، نیز بر اسپور ها تاثیر نموده به منظور ضد عفونی کردن پشم و موی حیوانات در صنعت، به کار میرود.
اسپورهای باسیل سیاه زخم، معمولا در حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد در عرض یکساعت از بین خواهند رفت و بطور کلی حرارت مرطوب از تاثیر بیشتری برخوردار است. به طوری که جوشاندن به مدت ۱۵ دقیقه به حیات آنها خاتمه میدهد. اسپورها در محیط های بسیار سرد، مقاومت زیادی از خود نشان میدهند و طی مطالعه ای در دمای منهای پنج تا منهای ۷۵ درجه سانتیگراد، به مدت چندین سال زنده مانده و گاهی در لام رنگ آمیزی شده آزمایشگاه تا سال ها بعد به بقای خود ادامه میدهند.
اسپورهای خشک باسیل سیاه زخم، به مدت چندین سال، زنده میمانند و در مزارع از فصلی به فصل دیگر زنده مانده تا سالها بعد باعث ایجاد بیماری و مرگ در حیواناتی که در آن محیط به چرا می پردازند، میگردند.
باسیل سیاه زخم در دمای ۳۲ درجه سانتیگراد و بالاتر، سریعا به تولید اسپور میپردازد در حالیکه در دمای کمتر از ۲۰ درجه سانتیگراد، سرعت اسپور سازی آن کند میباشد. ضمنا اسپور سازی در هوای مرطوب نیز تسریع میگردد و در چنین شرایطی Germination نیز صورت میگیرد و لذا در دلتای رودخانه های مناطق گرمسیری که در فصل تابستان، گرما و رطوبت زیادی وجود دارد Germination در باسیل ها حاصل میشود و در مناطق معتدله که گرمای تابستان، چندان شدید نمی باشد نیز در محیط گرم و مرطوب چراگاه ها ژرمینیشن ، به وقوع می پیوندد ولی اشکال رویشی باسیلها در چنین مناطقی تحت تاثیر باکتری های موجود در خاک، از بین میروند .
عامل ایجاد بیماری سیاه زخم باسیل گرم مثبت اسپوردارو بیهوازی میباشد که در خاک زندگی میکند و اساساً پستانداران(گربه ، گوسفند ، اسب ، بز و خوک ) را گرفتار کرده و انتقال به انسان به طور اتفاقی از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم با محصولات آلوده حیوانی در محیط صنعتی یا کشاورزی (پشم و مووگوشت آلوده ) صورت میگیرد.کپسول پلیگلوتامیک و توکسین باسیل فاکتورهای ایجاد کننده بیماری هستند . یم باکتری شامل سه پروتئین به نامهای آنتی ژن محافظت کننده (protective antigen) ،فاکتور ادم (edema factor) و فاکتور کشنده (lethal factor) میباشد. این بیماری به سه فرم پوستی ، ریوی و گوارشی دیده میشود و در هر سه مورد ممکن است با مننژیت همراه گردد. فرم پوستی آن شایعترین و فرم گوارشی آن نادرترین شکل بیماری به حساب میآید(۱) .شناسایی نوع گوارشی سیاه زخم به علت میزان مرگ و میر بالای آن حائز اهمیت میباشد . در مقالات ارائه شده تعداد کمی سیاه زخم گوارشی گزارش شده است : یک دختر ۱۱ساله با فرم گوارشی و مننژیت از پویتزر فرانسه (۲ ) ، یک کودک ۲ ساله ایرانی با درگیری گوارشی (۳) و یک زن ۲۰ ساله ایرانی با فرم گوارشی بیماری درسال ۱۹۷۰ ( ۴ ) . آنتراکس علاوه بر مسائل بیو تروریسم با وجود کنترل بیماری در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته به دلیل گسترش بازارهای تجارت جهانی و نقل و انتقال محصولات آلوده از نواحی آندمیک هنوز یک تهدید جهانی به شمار میآید .
گزارش بیماری : یک پسر ۴ ساله که در ۲۰ مرداد سال ۸۱(یازدهم آگوست سال دوهزار و دو میلادی ) در مرکز پزشکی آموزشی امام حسین (ع) پذیرش شد. بیماربا سابقه ۲ تا ۳ روزه درد شکم و به تدریج دیستانسیون شکم و استفراغ و تب و نیز سابقه یکبار دفع مدفوع بدون خون واضح درهمان روز به این مرکزمراجعه کرده بود.
در معاینه شکم تندرنس خفیف وجود داشت و صداهای رودهای کاهش یافته بود و با توجه به تب بالای بیمار(AT:38.5c) و نیز بدحال بودن بیماربرای وی آنتی بیوتیک شامل: آمیکاسین، کلیندامایسین و سفتریاکسون تجویز شد و آزمایشات لازم ارسال گردید. ۵ ساعت بعد از پذیرش معاینه مجدد بیمار به صورت افزایش سفتی شکم و تندرنس و تندرنس بازگشتی و کاهش شدید صدای رودهای درآمده بود که وجود شکم حاد جراحی را مطرح میکرد.
آزمایشات بیمارکه در این مدت انجام شده بود به شرح : عکس ساده شکم که ضایعه خاصی گزارش نشد(شکل ۱)، سونوگرافی شکم که ندولاریتی سطح کبد و تجمع لوپهای روده ای درمرکز شکم و اتساع لوپهای روده کوچک حاوی مایع وگاز را گزارش کرده بود.
چه کنیم تا قند خون نگیریم ؟ ۲٫۰۰/۵ (۴۰٫۰۰%) ۱ امتیاز ۱. شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید: خوردن غذاهایی که شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده دارند، میتوانند ریسک و خطر ابتلا به دیابت را بیشتر کنند. بدن […]
برای نخستین بار کلیه یک خوک به انسان پیوند زده شد، آن هم بدون رخ دادن واکنش حاد رد پیوند از سوی سیستم ایمنی بدن بیمار.
طراحی سایت پزشکی حرفه ای: امروزه با پیشرفت اینترنت و دسترسی بسیاری از افراد به آن بسیاری از خرید ها و دریافت خدمات از طریق اینترنت انجام می شود.سایت هایی وجود دارند که هر یک در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند برخی از […]
اگر غلظت خون دارید بخوانید ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز درمان قطعی و سریع غلظت خون با چند راهکار ساده را در این مطلب بخوانید. غلظت خون یعنی چه؟
آیا واکسن کرونا عوارض دارد ؟ در حالی که خبرها از واکسن کرونا روز به روز بیشتر می شود و امیدها افزایش می یابد این پرسش مطرح است که چنین واکسنی چه عوارضی دارد؟
تفاوتهای اصلی میان روشهای هایفو و آر اف ۱٫۰۰/۵ (۲۰٫۰۰%) ۱ امتیاز عنوان مقاله: تفاوتهای اصلی میان روشهای هایفو و آر اف فناوریهای جدید، روشهای کم تهاجمی را برای مبارزه با علائم پیری به ارمغان آورده است. اما موثرترین روشی […]
به نکات زیر توجه کنید