جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

هلو و خواص آن

440

بازدید

هلو (Prunus persica) گیاهی است از خانواده گل سرخ و زیرخانواده پرونوییده و جنس پرونوس. هلو در دوران پیش از تاریخ در کشور چین کاشته می شد و از طریق جاده ابریشم به ایران آورده شد. برخلاف آنچه که از نام علمی هلو استنباط می شود منشا آن ایران نیست. اما از آنجایی که اروپاییان نخستین بار این گیاه را در ایران مشاهده کردند آن را پرونوس پرسیکا نامیدند. یونانیان و عمدتاً رومیان هلو را از ایران به سرتاسر اروپا و انگلستان گسترش دادند. هلو تقریباً ۴۰۰-۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، روانه اروپا شد. سیاحان قرون شانزده و هفده میلادی نخستین کسانی بودند که هلو را با خود به قاره آمریکا بردند. سیاحان پرتغالی هلو را به آمریکای جنوبی و همتایان اسپانیا یی شان آن را به آمریکای شمالی بردند. به تدریج هلو توسط بومیان آمریکایی و مهاجران اروپایی از آمریکای شمالی به جنوب کانادا راه یافت و امروزه در اکثر ایالت های آمریکا کاشته می شود……

در آسیا نیز هلو از چین به ژاپن راه یافت و در آنجا آن را «تو» به معنی هلو نامیدند. این نامگذاری احتمالاً از نام چینی هلو یعنی «tao» نشات گرفته است. هلو در فلسفه تائو، آیین فلسفی که در چین باستان پا گرفت، مظهر طول عمر انسان است. در اسطوره شناسی چین «هسی وانگ مو» مادر باغ هلو، هر سه هزار سال یک بار در هنگام رسیدن میوه های هلو ظاهر می شود تا از آن اکسیر جاودانگی خدا تهیه شود. در اسطوره شناسی روم، هلو میوه الهه ونوس است و ماگنوس آن را ماده محرک جنسی می داند. در برخی از یادداشت های به جا مانده از دوران باستان هلو، مظهر جاودانگی،  صداقت و حقیقت است. میوه هلو با برگی که به آن متصل است نشانه یکپارچگی قلب و زبان است. مصریان باستان هلو را به عنوان پیشکش تقدیم بارگاه خدایان می کردند. لشکرکشی های اسکندر کبیر باعث شد که نئوفراسطوس در سال ۳۹۲ پیش از میلاد از هلو به عنوان میوه ایران یاد کند. کنفسیوس نیز از هلو در کتاب خود نامی به میان می آورد.
توصیف گیاه شناسی هلو گیاهی است درختی و کوچک با تاج پوشش گسترده به طول ۵/۳-۲ متر. درخت هلو معمولاً عمر کوتاهی دارد و تنها ۲۰-۱۵ سال دوام می آورد. طول عمر درختان هلویی که در باغ های پرورشی کاشته می شوند بسیار کمتر از این رقم است و معمولاً این درختان چیزی در حدود هشت سال عمر می کنند. برگ ها باریک و دارای راس نوک تیز هستند. برگ ها از نمای نیمرخ داسی شکل به نظر می رسند. گل ها از صورتی کم رنگ تا قرمز جگری و ارغوانی متغیرند و قطری معادل ۵/۲ سانتی متر دارند. گل ها معمولاً به طور منفرد بر روی ساقه گل پدیدار می شوند. گلبرگ ها می توانند بزرگ و پرزرق  و برق یا کوچک و کم جلوه باشند. گل از جوانه  جانبی مستقر بر روی ساقه های یک ساله به وجود می آید. در هلوهای زینتی گل دارای گلبرگ های بسیار و ظاهر میخک مانند است و رنگ آن از صورتی تیره تا سفید متغیر است. گیاه هلو خود بارور است و معمولاً نیازی به گرده افشانی ندارد. میوه آن جزو میوه های هسته دار است و مزوکارپ یا میان بر همان گوشت میوه است. در بیشتر ارقام هلو، میوه ۵-۳ ماه پس از شکوفه دادن می رسد. البته در شمار اندکی از واریته ها نیز طول دوره رسیدن میوه ممکن است شش ماه به طول بینجامد.
 
وضعیت تولید در جهان

سالانه ۱۱۳۲۲ هزار تن هلو در سرتا سر جهان تولید می شود که کشور چین با تولید ۳ میلیون تن در سال بزرگترین تولید کننده این محصول در جهان است و پس از آن به ترتیب ایتالیا با تولید ۴/۱ میلیون تن، آمریکا با ۳/۱ میلیون تن، اسپانیا با ۹ هزار تن، یونان با ۶۰۰ هزار تن، فرانسه با ۴۶۰ هزار تن، ترکیه با ۴۰۰ هزار تن، شیلی با ۲۷۵ هزار تن، ایران با ۲۶۷ هزار تن و بالاخره آرژانتین با ۲۵۴ هزار تن، مقام های دوم تا دهم را به خود اختصاص می دهند. میزان تولید سالانه هلو در کشور چین از ۱۹۸۰ به بعد به پنج برابر مقدار قبلی افزایش یافت به طوریکه امروزه میزان تولید آن با سایر کشورهای تولید کننده قابل مقایسه نیست. در ایالات متحده نیز کالیفرنیا که بزرگترین تولید کننده این محصول در آن کشور به شمار می آید، ۷۵-۷۰ درصد کل هلوی ایالات متحده را تامین می کند. انواع هلویی که در آنجا تولید می شوند عبارتند از: هلوی کلینگ، هلوی بدون هسته و انواع شلیل ها. ایالت های کارولینای جنوبی و جورجیا نیز به ترتیب دومین و سومین تولیدکننده های بزرگ هلو در آمریکا هستند.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم از میوه خوردنی هلو موارد مصرف هزاران رقم از انواع هلو در سرتاسر جهان کاشته می شود و عمده ترین دلیل به وجود آمدن این همه ارقام متنوع، آسان بودن فرآیند دورگه گیری در این گیاه است. در مجموع انواع ارقامی که میوه خوردنی تولید می کنند به سه گروه عمده شلیل ها، هلوهای هسته آزاد و هلوهای هسته چسبیده تقسیم می شوند. درخت هلو به غیر از تولید میوه در مواردی نیز دارای کاربردهای زینتی است و برخی از انواع آن که دارای جثه کوچکی هستند به عنوان گیاه زینتی در باغ ها کاشته می شوند، اما در مجموع علاقه چندانی برای استفاده از هلوهای تزیینی در باغ آرایی وجود ندارد زیرا گل های آن تنها بر روی شاخه های یکساله پدیدار می شوند و تاکنون راهی برای واداشتن شاخه های دارای عمر بیش از یک سال به گل دهی پیدا نشده است، مانند تمامی اعضای جنس پرونوس، برگ ها، گل ها و به ویژه هسته و پوست تنه هلو حاوی مقادیر قابل توجهی گلوکوزید سیانوژنیک های آمیگدالین و پرونسین است. این ترکیبات در دوزهای بالا، سمی و مهلک هستند و اما از آنجایی که تراکم اسیانید در بافت های گیاهی تقریباً اندک است می توان از بخش های مختلف گیاه هلو در درمان سرطان و شماری از سایر بیماری ها استفاده کرد. از مدت ها پیش از میلاد مسیح، از پوست تنه هلو برای تهیه داروی گیاهی استفاده می کردند. در گذشته زنانی که مبتلا به پرخونی بودند و یا اینکه قاعدگی شان به تاخیر می افتاد از این دارو برای ایجاد خونروی استفاده می کردند. علاوه بر این ترکیبات موجود در پوست تنه هلو دارای خاصیت ملین و خلط آوری است و از آن برای رفع التهاب مثانه، مشکلات ادراری، تسکین دردهای قفسه سینه و اسپاسم کمک می گرفتند. فلورتین، موجود در عصاره پوست ریشه هلو نیز، دارای خاصیت آنتی بیوتیکی است و از آن می توان علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی استفاده کرده در برخی از کشورها نیز از عصاره هلو برای معطر ساختن سیگار استفاده می کنند.
از جوشاندن شاخه های جوان و گل های هلو، روغنی به دست می آید که به لحاظ ساختار شیمیایی می توان آن را با  روغن بادام تلخ مقایسه کرد. برگ های هلو نیز دارای خواص درمانی اند. داروهای گیاهی تهیه شده از بخش های مختلف هلو به عنوان آرام بخش مدر و داروی مسکن استفاده می شود. در مواردی نیز از آنها برای درمان سیاه سرفه، سرفه های معمولی و برونشیت مزمن بهره برداری می شود. شربت هلو نیز باعث تقویت کودکان، افراد مبتلا به ضعف عمومی و مبتلایان به یرقان می شود، از تنتور حاصل از گل های هلو نیز برای تسکین گلو درد استفاده می کنند. پوست تنه هلو که دارای جنبه های درمانی است معمولاً از گیاهان جوان برداشت شده و در برابر نور و حرارت خورشید خشک می شود.شرایط رشد و نگهداری گیاه هلو در خاک های عمیق، به خوبی زهکشی شده، آهکی و با PH معادل ۷-۶ رشد می کند. شکوفه های هلو خیلی زود شکفته می شوند، از اینرو معمولاً هلو در نواحی جنوبی بهتر رشد می کند. سرمازدگی بزرگترین مشکل پرورش دهندگان هلو است. چنانچه گل های شکفته شده و میوه های نارس در معرض دمای ۲- درجه سانتی گراد یا کمتر قرار بگیرند، از بین می روند. تکثیر هلو معمولاً از طریق کاشت جوانه ساقه های زیرزمینی صورت می گیرد و برای کنترل ارتفاع درخت، چندبار آن را هرس می کنند. هرس کردن مانع بلندشدن بیش از اندازه گیاه می شود و بدین ترتیب انرژی گیاه صرف شاخه دهی و در نتیجه تولید میوه بیشتر می شود. میوه های هلو را معمولاً با دست می چینند و سپس آنها را درون جعبه های مخصوص حمل میوه قرار می دهند. طول عمر میوه هلو پس از برداشت بسیار کوتاه است و تحت شرایط خاص نهایتاً می توان آنها را به مدت دو هفته در انبار نگه داشت. میوه هلو پس از برداشت عمدتاً دچار بیماری های قارچی مانند آنتراکنوز، ریزوپوس، پوسیدگی قهوه ای و پوسیدگی باکتریایی می شود که برای جلوگیری از آنها می توان از قارچ کش استفاده کرد.
هلو میوه آبدار درخت Prunus Persica است که دارای یک هسته سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی می باشد. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته این میوه به دو دسته هسته جدا و هسته چسب تقسیم می شوند. یکی از میوه هائیکه تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیل ها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل هستندو برعکس. نام انگلیسی هلو (peach) به یک سری از رنگ های نارنجی مایل به صورتی اشاره دارد . یکی از شخصیتها در sitcom Seinfeld به نام Tough Cosmo Kramer هلویی به اصطلاح Mackinaw را می خورند که امروزه چنین گونه ای یافت نمی شود.
درخت هلو از قدیم الایام در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . درقرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می شده است . برگ درخت هلو را برای بیماری صرع و سنگینی گوش ، پوست درخت هلو را برای رفع بوی بد دهان و مغز هسته آنرا برای رفع سردرد و اختلالات دستگاه هضم ،‌قرس و رفع بیماریهای ادراری بکار می رود.
درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر که دارای شاخه های زیادی می باشد . برگهای آن بیضی شکل و دراز ودارای کناره های اره ای است . گلهای هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گلهای هلو برنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه هلو گرد و برنگ طلایی و سرخ که روی آنرا کرکهای زیادی پوشانده است می باشد . هسته هلو بسیار سخت است و دارون آن مغز هسته قرار درد که تلخ است .
ترکیبات شیمیایی: گل و مغز هسته هلو دارای امیگدالین می باشد . برگها و شاخه های هلو دارای امیگدونیتریل و فلاوونول گلیکوسید است .
مغز هسته سمی است و مصرف مدام آن موجب مسمومیت می شود از این جهت برای معالجه امراض فقط مقدار کمی هسته هلو مصرف می شود و آنهم باید تحت نظر پزشک باشد.
در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است:
آب     88 گرم          ویتامین آ     1400 واحد
انرژی      35 کالری        ویتامین ب ۱     0/02 میلی گرم
فسفر     17 میلی گرم         ویتامین ب ۲    0/05میلی گرم
پتاسیم     200 میلی گرم        ویتامین ب ۳     1 میلی گرم
کلسیم     8 میلی گرم         ویتامین ث     7 میلی گرم
آهن     0/5 میلی گرم           نشاسته      9 گرم
ضمنا هلو دارای منیزیوم و برومیوم نیز می باشد .
خواص داروئی: هلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و دارای خواص زیر می باشد :
۱- هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود
۲- برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید
۳-هلو در افرادیکه گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود
۴-روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است
۵-روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد
۶-برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها می زند هسته هلو را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له کنید و بر محل زخم بمالید.۷-خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو بخورند ۸- مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفیه می کند
۹- مغز هسته هلو برای رماتیسم مفید است
۱۰- جوشانده برگهای درخت هلو برای بیماریهای پوست مفی است پوست را با این دم کرده بنوشید
۱۱- برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ کلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت هلو را تهیه کرده و یک فنجان در روز بخورید .
۱۲- دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود
۱۳- هلو را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید
۱۴- برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید
۱۵- بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید برای طراوت و جوان کردن پوست هلو را پوست کنده وله کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با اب معدنی بشوئید
۱۶- برای برطرف کردن بواسیر مغز هسته هلو را بصورت پماد درآورده و به مقعد بمالید .
۱۷- جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد
۱۸- خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند
۱۹- برای وزن کم کردن هلو بخورید
۲۰- کسانیکه زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند

۲۱- هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط براینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود

۲۲- جوشانده گل هلو کرم کدو و کرم معده را از بین می برد .
۲۳- خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود.
مضرات :  هلو برای اشخاص سرد مزاج مضر است آنها باید هلو را با عسل و یا زنجبیل بخورند هضم هلو برای بعضی از اشخاص سخت است و نفخ ایجادمی کند . همیشه برای اینکه نفخ ایجاد نکند باید آنرا اقلا نیم ساعت قبل از غذا خورد .

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    ایستگاه تولید نهال در ایران را بشناسید

    ایستگاه تولید نهال در ایران را بشناسید ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز ایستگاه تولید نهال در ایران را بشناسید! تولید نهال در ایران یک فعالیت مهم در زمینه کشاورزی و بهداشت محیط است، تولید نهال به صورت صنعتی و سنتی در کشور توسط نهالستان‌های معتبر […]

    بهترین ماشین آلات باغداری برای باغ نهال بادام

    شاید برای‌تان این موضوع جالب باشد بدانید که بسیاری از کشورهای توسعه یافته برای کاشت درختان بادام از برخی از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته باغداری استفاده می‌کنند تا هم در وقت خود صرفه جویی نمایند و هم در کاشت بهترین عملکرد را داشته […]

    صفر تا صد درشت شدن پسته

    هیچ پسته‌کاری دوست ندارد پسته‌های ریز و ضعیفی تولید کند. همه ما در باغ پسته به دنبال تولید پسته‌های درشت هستیم. این کار هم عملکرد باغ را بالا میبرد و هم پسته‌های تولیدی بازارپسندی بهتری داشته و با قیمت بیشتری به فروش میروند.

    چرا در زمان گلدهی نباید آبیاری داشته باشیم؟

    چرا در زمان گلدهی نباید آبیاری داشته باشیم؟ ۳٫۷۵/۵ (۷۵٫۰۰%) ۴ امتیازs این سوال یکی از پرتکرار ترین سوالات در کشاورزی است و ما در این مقاله قصد داریم که به این سوال پرتکرار پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

    ۵ علت زردی درختان در تابستان

    یکی از مهم ترین چالش هایی که همیشه باغداران عزیز با آن روبرو هستن، زرد شدن برگ درخت است که احتمال وقوع آن در همه سال وجود دارد و اگر پیشگیری یا جلوگیری نشود منجر به از بین رفتن بسیاری از برگ ها شده […]

    معرفی گل شاهپسند

    • گل شاه پسند “Verbena” درختی گلدار و همیشه سبز، بومی مناطق گرمسیر آمریکا و آفریقاست.




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi