بازدید
۲) فهمیدن و درک صدای واقعی خود
۳) کوک وباقی ماندن در کوک و درک فواصل موسیقی
۴) اجرای درست ریتم و درک زمان
۵) مراحل نفس گیری و درست نفس کشیدن
6) وسعت فرکانسی صدا
۷) وسعت دامنه ی صدا ( قدرت )
۸) دوری جستن از عادتهای نامناسب صوتی
۱۰) رنگ صدا
۱۱) دینامیک صدا
۱۲) درک یک اثر(ترانه)
۱۳) درک یک اثر ( انتقال احساس )
• شاید بتوان گفت که در یک نگاه اجمالی هر کسی می تواند یک خواننده باشد ولی با کمی تامل روی موفقیت برخی از خوانندگان پاپ امروزی می توان به این نتیجه رسید که خوانندگی علاوه بر اینکه یک موهبت الهی است نیاز به مهارتهای خاصی دارد که درذیل آنها را بررسی می کنیم :
۱) شنوایی و ارتقاء سطح شنیداری
• برای اینکه یک خواننده ی خوب باشیم ابتدا باید یک شنونده ی خوب باشیم . شنیدن موسیقی به صورت کارشناسانه امری است بسیار پیچیده ….. برای اینکه یک شنونده خوب باشیم:
• الف: باید تفکیک سازها و میکس و مستر و صدابرداری کار را برای خودمان آنالیز کنیم .
• ب:آهنگسازی و ساختارملودی و تشخیص فرم و قالب آکورد بندی ( دستگاه و گوشه مربوطه ) را تشخیص دهیم .
• ج: ترانه را درک کنیم و کلمات را به آن صورت که هستند و باید ادا شوند ، بشنویم .
• د: صدای خواننده اثر را برای خود تجزیه و نکات مثبت و منفی آنرا برای خود تحلیل نماییم .
پس در واقع برای خواننده شدن ابتدا داشتن یک گوش قوی امری است واجب .
۲) فهمیدن و درک صدای واقعی خود
• از خصوصیات یک وکالیست(خواننده) متبحراین است که بتواند صدای خود را درک کند ( ناگفته نماند علاوه براینکه ما صدای خود را توسط امواج صوتی را در هوا می شنویم آنها را از طریق امواج استخوان سر و فک دریافت می کنیم که این امر باعث می شود ما پس از ضبط صدایمان برایمان ناخوشایند باشد یا بگوییم که این صدامربوط به ما نمیشود ).
یک خواننده خوب کسی است که شناخت کافی از زیر و بم و رنگ و تنالیته ی صدای خود را داشته باشد .
۳) کوک وباقی ماندن در کوک و درک فواصل موسیقی
• به نظر من از خصوصیت های غریزی یک انسان شناخت نت پایه گام ( یا به اصطلاح موسیقی سنتی مایه ) که ما به اختصار آنرا گام می نامیم ،است
مهمترین فاکتوری که یک خواننده ی خوب را از خواننده ی معمولی متمایز می کند کوک خواندن است .
شاید تا به حال کلمه ای به نام فالش به گوشتان خورده باشد فالش یعنی ناکوک خواندن …. در واقع از نظر علمی وقتی خواننده گام صدای خود را گم می کند و نمی تواند فرکانس مورد نظر را از حنجره ی خود بیرون سازد فالشی اتفاق می افتد . یا به زبان ساده تر وقتـی کنـتـرل گام صـدا از دسـت خوانــنده خارج می شود و خواننده کمی بالاتر و یا پایین تر می خواند می گویند فالش می خواند.
در اکثر خواننده ها فالشی کلی وجود ندارد بلکه ممکن است در یک خط ملودی خاص، برخی از کلمات ،فالش ادا شوند.
تمرین و مهارت از راههای مقابله با این معضل بزرگ است . خوشبختانه با بهتر بگویم متاسفانه با ارتقای سطح علمی و پیشرفت روزافزون تکنولوژی و بوجود آمدن نرم افزار های جدید از قبیل tom baran, auto tune,… .improvisator gsnap…… میتوان درون استودیو صدا را کاملا کوک ساخت .
برخی از خواننده ها اصلا قادربه اجرای زنده نیستند و این از نکاتی دیگر است که خواننده ی خوب را متمایز میکند اخیرا auto tune به صورت سخت افزاری در کنسرتها نیز مورد استفاده قرارمی گیرد .
۴) اجرای درست ریتم و درک زمان
• از نکات اصلی قابل تامل دیگری که خواننده ها را طبقه بندی می کند باقی ماندن در ریتم است .
برخی از خواننده ها با وجود داشتن صدای خوب و کوک خواندن از لحاظ زمان بندی دچار مشکل هستند و به اصطلاح از ضرب خارج می شوند
بنابراین گم نکردن سر ضرب از نکاتی است که یک خواننده باید آنرا رعایت کند .
به نظر من این نیز یک عامل خدادای و ذاتی است ، ساده ترین راه درک این مساله این است : در یک مراسم شادی یا عزاداری کسانی که ناهماهنگ با بقیه ی افراد دست (یا سینه)می زنند راحت قابل تشخیص هستند . این امر به مرور زمان و با تمرین بهتر می شود .
پس یک خواننده ی حرفه ای هیچ وقت در هیچ جای ترانه دچار خروج از ضرب نمی شود حتی در هنگامی که سنکوپ یا ضدضرب اجرا شود .
۵) مراحل نفس گیری و درست نفس کشیدن
• یکی از نکات فرعی که یک خواننده را بد نشان می دهد ” عدم تنفس صحیح و به تبع آن کم آوردن هوا در ششها که سبب خروج از گام و یا ضرب میشود .
در یک ملودی که ساخته میشود اصولا جاهایی برای تنفس وجود دارد که خواننده باید آنرا به مرور زمان پیدا کند و در آن جا از نفس گیری استفاده کند در یک دید کلی می توان اینگونه عنوان کرد : یک خواننده باید در خروج هوا از ششها مناسب عمل نماید ” مثلا در اجرای کلماتی که دارای حروفی همچون(( ه)) و(( س )) هستند دقت کافی نمایند که هوای درون ریه هایش به یکباره خالی نشود.
این مشکل در اثر تمرین مداوم روی قطعات مختلف قابل حل است .
۶) وسعت فرکانسی صدا
• از محاسن یک صدای خوب داشتن وسعت فرکانسی زیاد است . دوستانی که با موسیقی آشنایی دارند تعریف یک دانگ را می دانند ( از لحاظ فاصله ای برابر است با ۲/۵پرده یعنی در واقع یک اکتاو یعنی فاصله ای برابر معادل با دو دانگ و یک پرده ) و یا در اصطلاحی که اغلب میشنویم صدای فلانی شش دانگ است یعنی اینکه او می تواند فاصله ۱۵ پرده یا 2/5 اکتاو را راحت بخواند .
در بحث های تخصصی تر می توان تعداد دانگ های صدای خواننده ها را بررسی کرد و با تمرین های خاص آنها را افزایش داد .
بنابراین این خاصیت نیز از نکات مثبت صدای یک خواننده خوب است .
۷) وسعت دامنه ی صدا ( قدرت )
• قدرت صدا یکی از نکات فرعی دیگر خوانندگی است . مسلما یک خواننده با صدای قوی راحتر می تواند کلمات را ادا کند و ضعیف بودن قدرت صدا دینامیک آن را تحت تاثیر قرار می دهد .
۸) دوری جستن از عادتهای نامناسب صوتی
• از فاکتورهایی که یک خواننده را در نگاه عموم بد جلوه می دهد ” داشتن عادتهای صوتی بد ( اضافات صوتی ) است . به عنوان مثال یک خواننده برای یافتن گام صدای خود با یک حرف اضافه شروع به خواندن می کند که ناخوشایند است یا زیاد و نامناسب تنفس یا اصوات خروج هوا از بینی و…….. یک خواننده ی خوب باید آنقدر تمرین داشته باشد که این نکات به خودی خود از صدای وی حذف گردد .
۹) تحریر
• زینت کاری های اصلی در خواندن موسیقی ایرانی را تحریر می گویند که عبارت است از شکستگی فوق العاده تیز یا شکستن صدا با تمایل به نت بالایی در بین دو نت در خط ملودی .
اکثر خواننده های پاپ از توانایی اجرای تحریر محروم هستند که این مساله یکی از نکاتی است که خواننده موسیقی پاپ را ناکارآمد نشان می دهد یک خواننده ی حرفه ای تحریر خاص صدای خود را دارد که اصطلاحا تحریر روی صدای وی نشسته و باعث می شود صدای وی از خواننده ای با رنگ صدای شبیه او تشخیص داده شود .
۱۰) رنگ صدا
• یکی از خصوصیات یک صوت ” رنگ” یا به اصطلاح علمی نواک آن است . این خصوصیت نوع موج صوت را نشان می دهد که در آن جنس صدا مشخص می شود . برای مثال می توان دو ساز ویلن که یک نت را اجرا می کنند شنید و اختلاف تن صدا را اینگونه تشخیص داد . شباهت صدای برخی از خواننده ها به علت انطباق تقریبی موج صدای آن هاست که به اصطلاح تن یا رنگ صدای آنها تقریبا یکسان است . بنابراین خوانند ای موفق است که تن صدای او منحصر به فرد باشد یا بهتر بگوییم تقلیدی (fake)نخواند .
۱۱) دینامیک صدا
• قوی و ضعیف خواندن کلمات مختلف از یک ترانه ( نت های مختلف از یک ملودی ) را دینامیک گویند و در واقع حس دادن به کلمات از خصوصیاتی است که تنها خواننده های بسیار حرفه ای تبحر در انجام دادن آنرا دارند .
شناخت سیلاب ( هجی ) کلمات و همچنین استرس ( فشار صوتی ) روی حروف در کلمات باعث بهتر ادا شدن یک کلمه از لحاظ معنایی و انشایی می شود در واقع یک خواننده ی حرفه ای می تواند نحوه ی اجرای کلمات را بهتر بشناسد و در نتیجه تاثیر احساس صدای وی خیلی بیشتر ازکسی است که کلمات را بی روح ادا می کند با بیان راحتتر می توان گفت : احساس دینامیک در صدای یک خواننده حرفه ای موثرترین فاکتور موفقیت وی خواهد بود .
۱۲) درک یک اثر(ترانه)
• این موضوع که برای آفرینش یک اثر هنری ابتدا چه کسی شروع به خلاقیت می کند از مباحثی است که سالهاست ذهن مرا به خود مشغول کرده است .در اغلب موارد شاعر یا همان ترانه سرا موتور محرک کار است و آهنگساز با لحن دادن به کلمات و ساخت ملودی به آنها روح می دهد و در نهایت یک تنظیم کنند با انتخاب سبک و سازبندی کار را کامل می کند .
بنابراین شناخت از ترانه یک اقر و دانستن معنای کلی . نوع ترانه و درک هسته ی اصلی ترانه نه پوسته ی بیرونی آن . در نحوه ی اجرا ی آن بسیار موثر است که خواننده های فوق العاده مطرح در سطح جهان آن را رعایت می کنند . در مواردی که شاعر بر روی ملودی ترانه می گوید اکثرا احساس تصنعی بودن در کار مشاهده می شود .
۱۳) درک یک اثر ( انتقال احساس )
• آخرین و عالیترین درجه ی یک صدای خوب انتقال جس کار از حنجره ی خواننده به درون مغز مخاطب است . از این منظر که خواننده و به عبارت صحیح تر موسیقی دان منطبق با اندیشه و نوع نگاهش به فضا سازی هارمونی و ترکیب اصوات و انتخاب اثری به مخاطبش را در بر گیرد طوری که مخاطب خود را در فضای ایجاد شده قرار دهد و ذهنش را در گیر کند .
-
گروه کر یا آواز جمعی
یک گروه کُرال یا گروه همسرایان، گروهی موسیقی متشکل از خوانندگان است. البته باید در نظر داشت موسیقی کرال، به قطعاتی گفته میشود که برای اجرای چنین گروهی نوشته میشود. به گروهی از خوانندگان که اجرای گروهی دارند، گروه کر یا گروه همسرایان گفته […]
چگونه خواننده شویم؟ ۳٫۵۰/۵ (۷۰٫۰۰%) ۲ امتیازs برای خواننده شدن در سال های اخیر خوشبختانه راهکارهای بسیاری ارائه شده است؛ روزگاری همه جوانهایی که اندکی روحیه هنری داشتند، آسان ترین راه برای وارد شدن به دنیای هنر را سینما و بازیگری میدیدند؛
واقعیت های مکشوف علمی در حوزه موسیقی/ تا اکنون مطالعات علمی زیادی در حوزۀ موسیقی انجام شده که نتایج بعضی از آنها واقعاً جالب است. امروز می خواهیم چند مورد از این واقعیت ها را بیان کنیم.
در این مقاله سعی می کنیم به صورتی کامل و در عین حال خلاصه، یک راهنمای خرید از مهم ترین نکات مربوط به خرید اینترنتی انواع دف را به شما دف نوازان عزیز ارائه کنیم.
مهم ترین تکنیک های نوازندگی نی ۳٫۷۴/۵ (۷۴٫۸۱%) ۵۴ امتیازs مهم ترین تکنیک های نوازندگی نی/ برای شروع نوازندگی نی باید اصول تکنیک هایی را به خوبی تمرین کنید تا بیاموزید.لذا مطالب زیر را یکی یکی بخوانید و روی آنها کار کنید تا خیلی […]
آموزش موسیقی _ آیا فرزند شما به موسیقی علاقمند است ؟ ۲٫۰۰/۵ (۴۰٫۰۰%) ۱ امتیاز آموزش موسیقی _ آیا فرزند شما به موسیقی علاقمند است ؟ بدون تردید همه ما انسان ها به موسیقی علاقه داریم. بخصوص هنگام نوجوانی علاقه فطری برای یادگیری موسیقی […]
به نکات زیر توجه کنید