جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

جایگاه زن در خانواده

749

بازدید

جایگاه زن در خانواده ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱ امتیاز
زن فقط فرمانده خانه نیست/زن ایرانی یک شخصیت تاثیرگذار و پیشرو است
زن دوشادوش مرد در تاریخ اسلام، ایفای نقش می‌کند. در قرآن هر جا که نام مرد می‌آید پشت سرش زن نیز حضور دارد. در تاریخ اسلام هر آنجا که مردی قرار است مسئولیتی برعهده گیرد زنی در کنار او و پابه پای او پیش می‌رود.

برخلاف آن چیزی که در چند سال گذشته پیرامون جایگاه و حقوق زن در اسلام مطرح شده، زن مسلمان در وظایف اجتماعی و سیاسی دست کمی از مرد ندارد. حضرت مسیح (ع) با مریم (س) شناخته می‌شود و ابراهیم (ع) با هاجر و سارا، نبی اکرم (ص) در کنار خدیجه (س) رشد می‌کند، علی (ع) و زهرا (س) چنان نامشان به هم گره می‌خورد که تاریخ را تحت تاثیر قرار می‌دهند. امام حسین (ع) در کربلا می‌ماند اگر زینب (س) نبود و منتظران مهدی (عج) نام او را در کنار نام مادرش نرجس زمزمه می‌کنند.

در واقع زن مسلمان در بعد اجتماعی و سیاسی دست کمی از مرد مسلمان ندارد. در همین جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) زمانیکه نماینده برای شوروی فرستاد در جمع مردان یک زن نیز قرار داد. دختران امام (ره) هر کدام در حوزه تحصیل و تاثیرگذاری دست کمی از پسران او نداشتند. این یک قصه نیست، واقعیتی است که در ذات اسلام وجود دارد و جایگاه زن چنان محکم و استوار است که هیچ کسی نمی‌تواند خدشه‌ای به آن وارد کند.

در شیعه این جایگاه محکم‌تر هم می‌شود زمانیکه بدانی شیعه از زهرا (س) نشات می‌گیرد و فرزندان علی (ع) با نام مادرشان شناخته می‌شوند. دختر پیامبر چه در زمان حیات او و چه بعد از زندگی گوهربار ایشان نقشی بزرگ و تاریخی را برعهده می‌گیرند. همین نقش به زینب (س) منتقل می‌شود و تاریخ زنی را روایت می‌کند که در همه لحظات عمرش هم پای پدر و برادرانش به حماسه سازی می‌پردازند. زینب (س) خطابه می‌گوید، انقلاب می‌کند و چنان تاثیرگذار است که امروز هر وقت نام حسین و کربلا می‌آید در کنارش نام زینب (س) نیز طنین‌انداز است.

ظلم است به اسلام اگر جایگاه زن را عده‌ای در آن کوچک شمارند. در این دین و مکتب زن فقط فرمانده خانه نیست، شهروندی است که در کنار مردان و البته با حفظ همه ویژگی‌های زنانه به فعالیت و پویایی مشغول است.
دختران جوان ایران امروز تحصیل کرده‌هایی هستند که در کنار پسران جوان ایرانی می‌سازند و ایران را آباد می‌کنند. زنان ایرانی به همان اندازه که خانه را مدیریت می‌کنند، در جامعه نیز نقشی بزرگ و تاثیرگذار برعهده دارند. زن ایرانی نه یک شخصیت درون خانواده بلکه امروز یک شهروند تاثیرگذار و پیشرو است. تحولات چند سال گذشته و حضور موثر زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و نقش ویژه آنها در سازمان‌های مردم نهاد نشان می‌دهد زن مسلمان ایرانی دوشادوش مرد ایرانی تلاش می‌کند و زحمت می‌کشد و این از ثمره اتکا به زنان موثر و موکد در دین و شرع است.

میلاد فاطمه زهرا (س) که ملقب به نام “زن و مادر” شده است تحولی در تاریخ اسلام ایجاد می‌کند و در دوره‌ای که دختران و زنان تحت ظلم مردانه عرب بودند زهرا (س) محبوب‌ترین انسان نزد خداوند و رسولش می‌شود. تاکید بر میلاد زهرا (س) به حدی زیاد است که سوره کوثر به نام او نازل می‌شود و این دختر و زن در طول زندگی کوتاهش نقشی بزرگ و تاثیرگذار ایفا می کند و زن مسلمان را در نقطه‌ای فراتر از ذهن عرب آن روز قرار می‌دهد.
زن مسلمان هنوز هم همان جایگاه را می‌‌تواند داشته باشد کسی که تاثیر می‌گذارد، متحول می‌کند و زندگی را نه از جایگاه صرفاً خانه‌داری بلکه با ایفای نقش ویژه اجتماعی لطافت می‌بخشد.

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    قوانین معاشرت در جمع

    قوانین معاشرت در جمع ۲٫۳۳/۵ (۴۶٫۶۷%) ۳ امتیازs مودب و فهیم بودن یک مهارت اجتماعی مهم است که می‌تواند به شما کمک کند تا دوستان جدید پیدا کنید، در حرفه‌ی خود موفق شوید و محترم شمرده شوید.

    ۲۰ دلیلی که شاید ازدواج را برای شما خسته کننده بکند

    در آغاز ازدواج، شاید انقدر همه‌چیز جدید و هیجان‌انگیز است که نگهداشتن هیجان و شور یک رابطه، کار دشواری نباشد.

    تهاجم فرهنگی از نوعی دیگر

    تهاجم فرهنگی از نوعی دیگر/ تهاجم فرهنگی از نوعی دیگر/ زمان در کشورمان خیلی سریع می‌گذرد ایران صد سال پیش خیلی با ایران امروز فرق دارد خیلی چیزها وارد ایران شد که ما مجبور شدیم فرهنگ خودمان را با آن هماهنگ کنیم مانند تلفن […]

    وضعیت حجاب در جامعه امروز ما

    وضعیت حجاب در جامعه امروز ما ۲٫۶۷/۵ (۵۳٫۳۳%) ۱۲ امتیازs وضعیت حجاب در جامعه امروز ما/ وضعیت حجاب در جامعه امروز ما/ اینکه وضعیت حجاب در جامعه به این صورت درآمده است و روز به روز کم رنگ تر می ‌شود، به این دلیل […]

    پدیده شوم تکدی گری

    پدیده شوم تکدی گری ۴٫۵۰/۵ (۹۰٫۰۰%) ۲ امتیازs پدیده شوم تکدی گری/ پدیده شوم تکدی گری/ دست طمع چو پیش کسان می کنی دراز پل بسته ای که بگذری از آبروی خویش تکدی گری، عوارض و مخاطرات زیادی دارد. بخشی از مطالعات مقطعی و […]

    قوانین آداب معاشرت

    قوانین آداب معاشرت/ قوانین آداب معاشرت/ زیگموند فروید می‌گوید: «نمی‌توان این مسئله را نادیده گرفت که تمدن تا چه حد بر پایه‌ی چشم‌پوشی از غریزه بنا شده است.» همواره میان اینکه چقدر باید غرایز خود را دنبال کنیم و چقدر باید تسلیم قراردادهای اجتماعی […]




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi