جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
همه چیز درباره پرورش ماهی خاویار/
همه چیز درباره پرورش ماهی خاویار
برخی کارآفرینان انواع ماهیان خوراکی و تزئینی را پرورش می دهند و آنگونه که می گویند سود خوبی هم به جیب می زنند.
اولین تکثیر مصنوعی ماهی در ایران در سال ۱۳۰۱ و با تکثیر ماهیان خاویاری آغاز شد و پرورش ماهی گرمابی هم در ایران در دهه ۴۰ شروع شد.
ماهیان خاویاری را فسیلهای زنده جهان می نامند که همراه با تکامل فیلوژنی تا به امروز باز مانده اند . از منظر تعدد گونه ها به ۲۷ گونه و زیر گونه در جهان تقسیم می شوند که از این تعداد ۵ گونه در دریای خزر زندگی می کنند، دریایی که خود به تنهایی ۹۳ درصد ذخایر ماهیان خاویاری جهان را در خود جای داده است.
همچنین ۵ گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان نیز در این دریا میزیند که به ترتیب کیفیت عبارتند از «فیل ماهی» -«قره برون یا ماهی خاویاری ایران »- «ماهی خاویاری گلد(چالباش) یا روس»- «ماهی شیپ »-« ماهی ازون برون».
فیل ماهی بزرگترین ماهی آبهای داخلی است که از نقطه نظر کیفیت خاویار رتبه اول را به خود اختصاص داده است نام دیگر آن بلوگا است و نمونه هایی از آنها با وزنی در حدود۱۴۰۰کیلوگرم و سنی بیش از ۱۰۰ سال صید شده است.
برای گرفتن مجوز باید از هفت خوان رستم گذشت. ابتدا باید به اداره نظام مهندسی استان مراجعه کرد و در صورت بلامانع بودن محل مورد نظر و پس از استعلام گرفتن از اداره منابع طبیعی، محیط زیست، دام پزشکی، اداره آب، امور اراضی، اداره برق و دارائی حداقل ۶ ماه الی یک سال طول می کشد تا مجوز اخد شود.
مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه های آبزی پروری مدارک شخصی، مدارک شرکت، پر کردن فرم های مختلف، اظهارنامه کارشناسی، نتایج آزمایش آب و خاک، فرم تعهد کارمند نبودن در مراحل بعدی و برای صدور پروانه تاسیس هم باید تقاضای صدور پروانه تاسیس، مدارک مورد نیاز صدور پروانه تاسیس، رونوشت موافقت اصولی، گواهی سازمان محیط زیست، گواهی عدم ممنوعیت تبدیل اراضی، قرارداد یا مجوز برداشت آب، قرارداد بهرهبرداری از آب، گواهی اداره کل دامپزشکی، طرح اجرائی، نقشههای اجرائی، تعهد نامه رعایت موارد قانونی، اسناد مالکیت مورد قبول را ارائه بدهید.
معمولاً پرورش دهندگان ماهی به صورت مستقل کار می کنند و عمدتا از درآمد آن راضی هستند. شروع به کار و طراحی یک مزرعه تولید ماهی اصولی را می طلبد که رعایت آنها منجر به دستیابی حداکثری تولید می شود؛ مواردی از جمله:
حوضچه های پرورش ماهی را می توان درمقیاس کوچک ساخت اما چندان توجیه اقتصادی ندارد ، ابتدا باید ماهی مورد نظر را شناسایی کرده و بسته به گرم آبی بودن یا سرآبی بودن، مزرعه را طراحی کرد.
برای پرورش ماهی خاویاری و به دست آوردن محصول نهایی یعنی خاویار تقریباً ۱۰ سال باید صبر کرد البته به نوع ماهی خاویاری بستگی دارد مثلا فیل ماهی پس از۱۰ سال خاویار برای فروش می دهد.
برای این کار اگر مولد _ماهی خاویاری ماده _ داشته باشیم از همان ابتدا می توانیم تکثیر را انجام دهیم در غیر این صورت شیلات مولد ها را تبدیل به لارو می کند و بعد از ۳ تا ۴ ماه نگهداری آنها را به بازار عرضه می کند و پرورش دهندگان می توانند از شیلات آنها را خریداری کنند.
هر ماهی خاویاری حدوداً ۱۰ تا ۱۵ گرمی معادل ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان به پرورش دهندگان فروخته می شود این نوع از ماهیان در سن ۴ تا ۵ سالگی تعیین جنسیت می شوند و می توان نرهای آنها را به فروش رساند و ماده ها را برای تکثیر و همچنین خاویار آن به مدت ۱۰ سال نگهداری کرد.
ماهیان خاویاری در سال اول یک کیلوگرم وزن می گیرند و از سال دوم به بعد به صورت تساعدی وزن آنها بالا می رود و در سن ۳ تا ۴ سالگی به ۲۵ تا ۳۰کیلو هم می رسند و می توان آنها را به فروش رساند که قیمت آن در بازار امروز کیلویی بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است.
پرورش ماهی خاویاری در صورتی که به مرحله خاویار برسد و همچنین مجوز صادرات هم داشته باشند سود دهی بسیار زیادی دارد.
سرمایه ای که برای احداث یک مزرعه ماهی نیاز است حدوداً ۵/۱ میلیارد تومان است که شامل خرید زمین، ساخت انبار، ساخت استخر، خرید بچه ماهی و… می شود. البته بیشترین هزینه صرف خرید زمین و گرفتن مجوز می شود. اگر یک مزرعه ای با ۱ هکتار زمین داشته باشیم می توانیم ۵۰ تا ۱۰۰ تن ماهی را در آن پرورش دهیم.
موسی الرضا بائی تولید کننده ماهی خاویاری در گرگان در پاسخ به سوال خبرنگار پول نیوز مبنی بر اینکه با چه میزان سرمایه می توان کار پرورش ماهی خاویاری را شروع کرد و برگشت سرمایه چقدر زمان می برد؟
گفت: با توجه به مطالعاتی که شیلات در این خصوص انجام داده است گفته می شود که در هر یک متر مکعب آب می توان ۱۰ تا ۱۵ کیلو گرم ماهی از آن استخراج کرد اما من به صورت تجربی توانسته ام از هر یک متر مکعب ۵۰ کیلوگرم ماهی خاویاری استخراج کنم؛ همچنین با هر سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی می توانم ۳ تن ماهی برداشت کنم.
البته خواب پول در پرورش ماهی خاویاری بسیار زیاد است اما زمانی که به نتیجه برسد سود بسیار بالایی دارد . ماهیان دیگری مثل کپور، آمور و … از زمان تکثیر تا رسیدن به بازار ۲ سال زمان نیاز دارند و قیمت آنها کیلویی ۸ تا ۱۵ هزار تومان است ولی گوشت ماهیان خاویاری هر کیلویی بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و خود خاویار آن بین ۶ تا ۷ میلیون تومان ارزش دارد.
نوع نر این ماهیان را می توان از ۳ سالگی به بعد وارد چرخه فروش کرد اما ماده ها را باید برای گرفتن خاویار نگهداری کرد. ماهیانی که به مرحله خاویار می رسند گاهاً تا ۵۰ کیلو و یا بیشتر هم وزن دارند که ۳۰ درصد آن را خاویار تشکیل می دهد.
بطور مثال اگر ما ۱۰۰ عدد ماهی خاویاری داشته باشیم که مجموع وزن آن به ۱۰۰۰ کیلو برسد چیزی حدود ۱۰ هزار کیلو فقط گوشت ماهی خواهیم داشت که حداقل قیمت آن هر کیلویی۵۰ هزار تومان است یعنی معادل ۵۰۰ میلیون تومان فقط از فروش گوشت آن نصیب پرورش دهنده می شود.
تعدادی از این ماهی ها پس از ۱۰ سال به خاویار دهی می رسند و همانطور که گفته شد بین ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن ماهی خاویار استخراج می شود؛
به طور مثال اگر ۱۰ تن ماهی داشته باشیم که ۲۰ درصد وزن آن را خاویار تشکیل دهد حدود ۲۰۰۰ کیلو خاویار داریم که هر کیلو خاویار بین ۶ تا ۷ میلیون تومان به فروش می رسد که چیزی حدود ۱۲ میلیارد تومان می شود.
در مورد اشتغال زایی در این شغل هم بسته به نوع فعالیت می توان از چند نفر تا ۵۰ نفر را شاغل کرد که دریافتی این افراد از کار در حوزچه های پرورش ماهی بین ۹۰۰ تا یک میلیون و نیم است.
همه چیز درباره پرورش ماهی خاویار
برگرفته از : پول نیوز
متخصص هوش مصنوعی و یادگیری ماشین/ تخمین زده میشود تا سال ۲۰۲۴ ارزش مشاغل مرتبط با یادگیری ماشین، حدود ۳۱ میلیارد دلار باشد. این گفته به معنای آن است که طی یک دوره زمانی شش ساله، نرخ رشد سالیانه این حوزه بیش از ۴۰ […]
معرفی بازیهای Tekken 3 و GTA San Andreas در این مقاله به بررسی و معرفی GTA San Andreas و Tekken 3 میپردازیم که محال است هیچ گیمری نامی از این دو بازی نشنیده باشد. این دو بازی در هنگام عرضه در زمان خود توانستند رکوردهای فروش بازی را جا بجا کنند و به شاهکارهای فراموشنشدنی تبدیل شوند که به دلیل استقبال فراوان […]
آشنایی با انواع لکنت زبان و راه های درمان آن ۳٫۶۷/۵ (۷۳٫۳۳%) ۳ امتیازs آشنایی با انواع لکنت زبان و راه های درمان آن لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که میتواند بر توانایی یک فرد در صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن با […]
اگر طعم های ترش را دوست دارید، حتماً از چای یا دمنوش آلبالو خوشتون خواهد آمد. این دمنوش عطر و طعم و رنگ عالی دارد. توصیه می کنم آن را یکبار امتحان کنید.
مقدمه: در بحث ایزولاسیون و عایق کاری تجهیزات صنعتی استفاده از عایق بالشتکی مطرح است. این بالشتک های نسوز و عایق سبب حفاظت از تجهیزات و جلوگیری از اتلاف انرژی و حرارت می شوند. عایق های بالشتکی دارای تنوع مختلفی هستند که برای کاربرد های […]
همه ما کم وبیش طعم تنهایی را چشیدهایم. این احساس ممکن است به هر کسی با هر سن، جنسیت و حتی موقعیت اجتماعیای دست بدهد.
به نکات زیر توجه کنید