جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
چگونگی گرفتن خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث/
حتماً میدانید که بیمه شخص ثالث تعهد جانی شخص ثالث، تعهد مالی شخص ثالث و تعهد جانی راننده مقصر را بر عهده دارد. دریافت خسارت بیمه شخص ثالث به دو صورت امکانپذیر است؛ دریافت خسارت با کروکی و بدون کروکی. در ادامه میخواهیم به بررسی دریافت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث بپردازیم؛ ببینیم چه شرایطی دارد و چه مدارکی لازم است. در آخر نیز کمی در مورد دریافت خسارت بدون کروکی بیمه بدنه صحبت میکنیم.
برای یادآوری باید بگوییم که کروکی همان گزارش پلیس از صحنه تصادف است. در کروکی مکان، تاریخ و زمان دقیق و جزئیات حادثه بهطور کامل ذکر میشود. ارائه کروکی برای دریافت خسارت در برخی تصادفات لازم نیست؛ اما در مواردی ضروری است. با هم این موارد را ببینیم:
. تصادف شاخبهشاخ باشد. (خسارتی؛ یعنی آسیب جسمی ندارد.)
. تصادف منجر به جراحت شود. (جرحی؛ یعنی خسارات جانی داشته باشد)
. تصادف منجر به فوت شود.
. تصادف با حرکتبهعقب (دندهعقب) اتفاق بیفتد.
. تصادف مشکوک باشد. (علت تصادف گنگ باشد.)
دریافت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث تحت شرایطی امکانپذیر است؛ چراکه بعضیها معتقدند دریافت کروکی هدر رفتن وقت است. شرایط دریافت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث به شرح زیر است:
. درصورتیکه تصادف خسارتی (منجر به خسارت جانی نشود) باشد.
. طرفین تصادف اختلاف نداشته باشند و بر سر نکشیدن کروکی به توافق برسند.
. خسارت زیر ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باشد.
رئیس پلیس راهور ناجا: درصورتیکه بین رانندهها اختلافی نباشد، شرکتهای بیمه خسارت را بدون کروکی تا سقف معینی پرداخت میکنند.
. هر دو خودرو (مقصر و زیاندیده) بیمه شخص ثالث معتبر داشته باشند.
معتبر بودن بیمهنامه: بیمهنامه از یکی از شرکتهای مورد تأیید بیمه مرکزی تهیه شده باشد.
. هر دو راننده گواهینامه مجاز رانندگی با وسیله موردنظر داشته باشند.
. طرفین حادثه اختلافی با هم نداشته باشند.
. تصادف خسارتی باشد نه جرحی.
. راننده هر دو خودرو باید در شعبه پرداخت خسارت حاضر شوند.
. سقف خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث ۷ میلیون تومان است.
. لزومی ندارد عکسی از حادثه ارائه شود.
نکته: اگر راننده مقصر، بیمه شخص ثالث یا گواهینامه نداشته باشد، خسارت را باید شخصاً پرداخت کند و بیمه مسئولیتی در قبال آن نمیپذیرد. بهعلاوه باید جریمه نیز پرداخت کند.
۱. بعد از تصادف، خودروها باید در سمت راست جاده توقف کنند تا مانع حرکت بقیه نشوند.
۲. طرفین حادثه باید حداکثر تا ۵ روز به شرکت بیمه مراجع کنند. اگر ظرف این مدت اقدام نکنند شرکت بیمه مسئولیت پرداخت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث را به عهده نمیگیرد.
۳. دریافت خسارت با کروکی یا بدون کروکی نیازمند حضور افسر پلیس در صحنه است.
۴. اگر در صحنه تصادف افسر پلیس تشخیص دهد که نیازی به کروکی نیست و طرفین نیز موافق باشند؛ اما شرکت بیمه درخواست ارائه کروکی داشته باشد، باید افسر مربوطه را پیدا کرد تا بر اساس گزارش روز حادثه کروکی موردنظر را تحویل دهد.
۵. برخی شرکتهای بیمه خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث را پرداخت نمیکنند؛ البته این تخلف محسوب میشود.
۶. مسئول شرکت بیمه نیز باید در صحنه تصادف حاضر باشد.
۷. ازآنجاییکه داشتن عکس صحنه تصادف الزامی نیست و مأمور نیز کروکی را ثبت نمیکند، احتمال تقلب و تصادف ساختگی بالا میرود؛ اما باید این نکته را بگوییم که کارشناسان خبرهای برای تشخیص تصادف ساختگی در مراکز مربوطه هستند. این کارشناسان تمامی علائم یک تصادف ساختگی را میشناسند؛ به همین دلیل احتمال فریب دادن تقریباً به صفر میرسد.
شرکتهای بیمه موظف به پرداخت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث هستد. اگر از این امر خودداری کنند، تخلف محسوب میشود.
مدارک زیر باید از هر دو طرف (مقصر و زیاندیده) ارائه شود:
. کارت خودرو
. گواهینامه
. بیمهنامه شخص ثالث معتبر
. برش کوپن بیمهنامه مقصر
ارائه تمامی مدارک بالا و یک کپی از آنها الزامی است.
ذکر این نکته ضروری است که اگرچه ممکن است دریافت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث کمی از هدر رفتن وقت جلوگیری کند؛ اما حضور مقصر و زیاندیده در شرکت بیمه شاید قانون خوبی برای مقصر نباشد؛ چراکه اگر کروکی ثبت شود دیگر نیازی به حضور مقصر در شرکت بیمه نیست.
حالا که شرایط دریافت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث را بررسی کردیم شاید بخواهید راجع به بیمه بدنه نیز اطلاعاتی داشته باشید.
معمولاً برای دریافت خسارت بیمه بدنه کروکی لازم است. درواقع تمام شرکتهای بیمه ارائه کروکی را لازم میدانند، مگر اینکه خسارت جزئی باشد. برخلاف بیمه شخص ثالث، پرداخت خسارت بیمه بدنه نیازمند ارائه عکسهایی از صحنه تصادف است. برخی شرکتهای بیمه سقف پرداخت خسارت بیمه بدنه بدون کروکی را ۳ میلیون تومان اعلام کردهاند.
اگر افسر پلیس اعلام کرد که نیاز به کروکی نیست اما شرکت بیمه ارائه کروکی را الزامی دانست، باید به افسر مربوطه برای دریافت کروکی مراجعه کرد.
دریافت خسارت بدون کروکی بیمه بنده تنها یکبار در طول اعتبار بیمهنامه (یک سال) امکانپذیر است.
بیمیتو
تفاوت چک عادی با چک موردی چیست ؟ ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز برای صدور چک موردی نیاز به حساب جاری نیست در حالیکه دارنده چک عادی حتما باید دارای حساب جاری باشد. برای صدور چک عادی حتما باید اعتبارسنجی انجام شود در حالیکه برای […]
تفاوت شرط خیار و خیار شرط ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۲ امتیازs گرچه در برخی از نوشته های حقوقی این دو ترکیب را به جای هم به کار می برند . شکی نیست که بین آن دو فرق است و برای همین در ماده ۴۰۱ قانون […]
کمتر پیش میآید که زن یا حتی مردی نسبت به حقوقی که در ضمن عقد به یکدیگر تفویض میکنند اگاهی داشته باشند.
امنیت حریم خصوصی و حمایت کیفری قانون/ جمهوری اسلامی به دلیل ملتزم بودن به ارزشهای اسلامی که در قانون اسای تبلور یافته است حفظ و حفاظت از حقوق شهروندان را همواره بر خود فرض دانسته است.
پرسش و پاسخ: اسناد تک برگی دارای ویژگی های مثبت بسیاری هستند که به دلیل وجود آنها اغلب افراد تصمیم می گیرند که سندهای خود را از حالت دفترچه ای یا همان منگوله ای به شکل تک برگی تبدیل نمایند.
نحوه پرداخت مهریه در طلاق توافقی ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز در این مقاله قصد داریم تا در مورد مهریه در طلاق توافقی چند نکته را برای متقاضیان بازگو کنیم. مهریه مالی است که در هنگام عقد ازدواج مرد متعهد به پرداخت میگردد.
به نکات زیر توجه کنید