جستجو در تک بوک با گوگل!

بازدید
نرگس که ۲۷ سال دارد ۴ سال است ازدواج کرده است. او و شوهرش زیاد با هم بحث میکنند. هردو تحصیلکردهاند و در مورد زندگی و شیوههای مدیریت آن اختلاف نظرهایی دارند. اما هیچ یک در مقابل دیگری کوتاه نمیآید. نرگس هر وقت از جر و بحث با همسرش خسته میشود، به اتاق خواب میرود و در را قفل میکند.
ادامه یک بحث طولانی و بیفایده بهتر است یا درک متقابل و آموختن مکالمه و تفاهم؟ فکر میکنم جوابش مشخص باشد. اگر شما هم با همسرتان درچنین مواردی نمیدانید باید بحث را به کجا بکشید میتوانید از توصیههای کارشناسان بهره بگیرید.
دعوا همان بحث و جدلی است که ما به آن اشاره کردیم. منظورمان خدای ناکرده زد و خورد نیست. همه میدانیم که در زندگی زناشویی اختلاف و بحث برای همه پیش میآید، چون هیچکس نسخه تکرار شده دیگری نیست.
اما اگر به قول قدیمیها، یک سر خانه را شما میگیرید و یک سر دیگر را همسرتان و مدام بحث و جدلهای خستهکننده دارید، باید به فکر چاره باشید.
در زندگی زناشویی اختلاف و بحث برای همه پیش میآید، چون هیچکس نسخه تکرار شده دیگری نیست.
برای اولین قدم کارشناسان مسائل خانواده دقت در نوع چالشهای گفتاری را توصیه میکنند.
نازنین محمدی، یکی از این کارشناسان است. این محقق و روانشناس معتقد است خیلی از بحثها برسر مسائل پیش پا افتاده صورت میگیرد.
شما هم باید بررسی کنید که بحث هایتان در چه مورد و چگونه شروع میشود.
محمود و زهره وقتی وارد بحث میشوند که یکی از آنها، و اغلب محمود، یک حرف آزار دهنده و ناروا به زهره میزند و او را به مسوول بودن در مقابل یک مشکل متهم میکند.
خود را در مقام یک کمیسر نبینید که به دنبال متهم میگردد. در این بازی هیچکس برنده نیست. پس به جای پیدا کردن مقصر، سعی در رفع مشکل داشته باشید و صحبتها را به این سمت سوق دهید .
مچگیری در بحث، متهم کردن و آغاز کردن حرف با تو همیشه و تو نباید و… را کنار بگذارید. فکر کنید بحث فقط در مورد احساس شما و چیزهایی است که شما واقعا میتوانید در مورد آن قضاوت کنید. مثلا: من از اینکه میبینم کولر خراب شده است و اجازه ندارم برای تعمیر آن به تعمیر کار زنگ بزنم احساس محدودیت و محرومیت میکنم. محدودیت از قدرت عمل در این مورد و محرومیت از امکانات رفاهی. بهتر است در این مورد کاری کنیم.
اما اگر بگوییم تو بس که بیمسوولیتی کولر را تعمیر نمیکنی و اجازه نمیدهی من در این مورد اقدامی کنم… احتمالا با قضاوتی که کردهایم یک بحث بد را دامن زدهایم.
روان شناسان توصیه نمیکنند هرگز بحث نکنید. بلکه میخواهند بموقع و در صورت نیاز بحث کنید. بحث زمانی ضروری است که برای حل و توافق در مورد یک مشکل باشد نه برای گریز از مسوولیت یکی از طرفین.
شاید شنیده باشید که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. بله ! روانشناسان هم همین را میگویند. آنها به شما توصیه نمیکنند هرگز بحث نکنید. بلکه میخواهند بموقع و در صورت نیاز بحث کنید. بحث زمانی ضروری است که برای حل و توافق در مورد یک مشکل باشد نه برای گریز از مسوولیت یکی از طرفین.
وقتی خسته، عصبانی و تحریکپذیر هستید، زمان مناسبی برای بحث کردن نیست. همچنین وقتی زیاد گرمتان است یا گرسنهاید یا تمام ذهنتان را چیز دیگری به خود مشغول کرده است.
اگر میخواهید یک بحث احترام آمیز را دنبال کنید، شنونده خوبی باشید.
سیما میگوید: من ۵ سال با همسرم زندگی کردهام و هرگز نشده است که فکر کنم یک بار حرفم را با جدیت و تا انتها دنبال کرده است. او وسط صحبتهای من خمیازه میکشد، میرود برای خودش چای میریزد، پیامهای تلفن همراهش را چک میکند یا تلویزیون را روشن میکند و هراز گاهی به من نگاه میکند و میگوید: گوشم با توست. این کارش عصبانیام میکند و بحثهایمان دیگر به جایی نمیرسد. اخیرا من به جای صحبت کردن با او، به غر زدن و ابراز خشم اکتفا میکنم و اصلا به او نمیگویم چه اتفاقی افتاده است و این کار را بدتر کرده.
مریم همیشه میان حرفهای همسرش میپرد و حسین هم در میانه کار، حرف را نیمه کاره میگذارد و میگوید: اصلا ولش کن ارزش صحبت کردن را ندارد…. در حالی که گاهی واقعا ارزشش را دارد!
اگر مشکل شما این است که نمیدانید چطور بحث کنید برای گفتوگوهای خود قانونی تدوین کنید:
میتوانید به چنین آیین نامهای موارد دیگری را که موجب آزردن یکی از طرفین میشود ،اضافه کنید: مثل سیگار کشیدن حین بحث.
اگر سعی کنید شیوهای منصفانه پیش بگیرید بحثهایی نتیجه بخش و آرام خواهید داشت. «بحث» نمک زندگی است.مراقب باشید زندگیتان را شور نکنید.
منبع:تبیان
اگر در اولین قرار دیدار عاشقانه این علایم را دارید قیدش را بزنید!! ۲٫۰۰/۵ (۴۰٫۰۰%) ۱ امتیاز زمانی که ما برای اولین بار با فردی دیدار می کنیم، از آنجا که شناخت کاملی از او نداریم، نمی توانیم به خوبی تشخیص دهیم که آیا […]
در مورد عشق از یکدیگر سوال نمی کنند میدانید که طرفتان را دوست دارید و او هم دوستتان دارد و هیچ شکی درمورد هیچکدام از اینها در ذهنتان نیست. کاملاً احساس امنیت میکنید و از رابطهتان خوشحالید. و حتی اگر ذاتاً آدم نگرانی باشید، […]
۱۰ تا از علل خودنمایی همسر و درمان آن ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز به طور کلی علل خودنمایی عبارتند از: حس ناامنی
آنچه مردان به زبان نمی آورند ولی … ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز آنچه مردان به زبان نمی آورند ولی … تعجبی ندارد که رابطه زناشویی برای مردان بسیار مهم است. اغلب اوقات، مردان می پذیرند که در فهرست اهداف ازدواج، رابطه زناشویی در رده […]
چراغ قرمزهای همسرداری ۴٫۵۰/۵ (۹۰٫۰۰%) ۲ امتیازs حتماً شنیدهاید که بسیاری از کتب و مقالات به خانمها توصیه میکنند که همسرشان را دست کم نگیرند، او را نادان تصور نکنند و گمان نکنند میتوانند همسرشان را گول بزنند و از انجام برخی رفتارها و […]
به این ۱۸ علت منطقی به همسرتان وفادار بمانید/ ۱. وفادار بودن به همسرتان او را هم تشویق میکند که به شما وفادار باشد. ۲.وفادار بودن باعث دوام رابطه/ازدواجتان میشود. سریعترین و سادهترین راه برای خاتمه دادن به یک رابطه/ازدواج خیانت کردن است.
به نکات زیر توجه کنید