بازدید
اگر جذب کلسیم و "ویتامین D" فرد کم باشد فرد به پوکی استخوان مبتلا میشود
پوکی استخوان
پوکی استخوان براساس تعریف علمی، با انجام آزمایش BMD مشخص می شود.افرادی که عدد نهایی آزمایششان منفی ۲/۵ باشد پوکی استخوان دارند و اگر این عدد بین منفی ۱ تا منفی ۲ باشد در مرحله قبل از پوکی استخوان قرار دارند.
متخصصان ارتوپدی می گویند اگر جذب کلسیم و "ویتامین D" فرد کم باشد فرد به پوکی استخوان مبتلا میشود بنابراین رژیم غذایی و محل زندگی فرد که در معرض نور خورشید باشد یا نه، در پیدایش پوکی استخوان موثر است.
به گفتهی پزشکان کاهش فعالیت روزانه فرد میتواند به پوکی استخوان منجر شود فردی که اصلاً فعالیت روزانه ندارد، سنش بالاست و همزمان سیگار میکشد یا فردی که در رژیم غذایی خود از لبنیات بهره نمیبرد در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
آنها اولین نشانه پوکی استخوان را مراجعه بیمار با اظهار درد در اکثر نقاط بدن، ضعف در اندام و درد کلی بدن عنوان کرد و افزود: این علائم میتواند نشان از پوکی استخوان باشد.
پزشکان افزودند افراد مبتلا به پوکی استخوان مستعد شکستگی هستند و شایعترین نوع شکستگی در این افراد شکستگی اطراف مچ دست و مفصل ران است.
متخصصان ارتوپدی ادامه داد: زنان بعد از سن یائسگی و افرادی که مدت زیادی بیحرکت بودهاند یا دچار بیماری هستند باید آزمایش BMD را انجام دهند. به گفتهی آنها بهترین درمان در مراحل اولیه پوکی استخوان به منظور پیشگیری و عدم پیشرفت آن، تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب و ترک دخانیات است.
آنها توصیه میکنند از انجام خودسرانه آزمایش BMD بپرهیزند چرا که اشعه زیادی را وارد بدن بیمار میکند و مطمئن باشند که اگر لازم باشد پزشک درخواست این آزمایش را خواهد داد.
داروهایی که در ایجاد سستی وپوکی استخوان نفش دارند :
۱-مصرف طولانی مدت کورتون ها ( دگزا متازون پردنیزولون و…..)
چاره : در صورتیکه بنا به نظر پزشک معالج ناچار به استفاده از کورتونها به مدت بیش از یک ماه هستید وداروی جایگزین بی عارضه تری در دسترس نیست بهتر است زیرنظر او بهمراه مصرف کورتونها از ویتامین دی وکلسیم وداروهای بی فسفوناید استفاده کنید
۲- مصرف آمپول جلوگیری از بارداری سه ماهه(Depo provera) در بانوان
چاره : بیشر از دوسال از این آمپول استفاده نشود و راههای جلوگیری دیگری بخواهید
۳- داروهای ضد تشنج مثل فنوباربیتال کاربا مازپین سدیم والپرویت و……
چاره :مثل کورتون ها(مصرف کلسیم + ویتامین D بهمراه داروهای ضد تشنج سفارش می شود )
۴-مصرف طولانی داروهای ضد افسردگی SSRI مثل فلوکستین
چاره: مانند بالا
۵- مصرف شربت معده آلومنیوم دار به مدت طولانی
چاره : قطع مصرف شربت و مراجعه به متخصص گوارش جهت درمان اساسی
هشدار :
راهکارهای بالا بدون فعالیت بدنی مناسب تا ثیر مطلوب را ندارند علاوه بر راهکارهای بالا، ورزش یا راهپیمایی سریع روزانه به مدت حداقل ۳۰ دقیقه حتما انجام شود ترک سیگاروالکل هم که نا گفته پیداست.
-
چه کنیم تا قند خون نگیریم ؟
چه کنیم تا قند خون نگیریم ؟ ۲٫۰۰/۵ (۴۰٫۰۰%) ۱ امتیاز ۱. شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید: خوردن غذاهایی که شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده دارند، میتوانند ریسک و خطر ابتلا به دیابت را بیشتر کنند. بدن […]
برای نخستین بار کلیه یک خوک به انسان پیوند زده شد، آن هم بدون رخ دادن واکنش حاد رد پیوند از سوی سیستم ایمنی بدن بیمار.
طراحی سایت پزشکی حرفه ای: امروزه با پیشرفت اینترنت و دسترسی بسیاری از افراد به آن بسیاری از خرید ها و دریافت خدمات از طریق اینترنت انجام می شود.سایت هایی وجود دارند که هر یک در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند برخی از […]
اگر غلظت خون دارید بخوانید ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز درمان قطعی و سریع غلظت خون با چند راهکار ساده را در این مطلب بخوانید. غلظت خون یعنی چه؟
آیا واکسن کرونا عوارض دارد ؟ در حالی که خبرها از واکسن کرونا روز به روز بیشتر می شود و امیدها افزایش می یابد این پرسش مطرح است که چنین واکسنی چه عوارضی دارد؟
عنوان مقاله: تفاوتهای اصلی میان روشهای هایفو و آر اف فناوریهای جدید، روشهای کم تهاجمی را برای مبارزه با علائم پیری به ارمغان آورده است. اما موثرترین روشی که باید انتخاب کنید چیست؟ با افزایش سن، پوست ما خاصیت ارتجاعی […]
به نکات زیر توجه کنید