جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

دانلود کتاب تولید با ماشین آلات سودآور

1,057

بازدید

دانلود کتاب تولید با ماشین آلات سودآور ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۱ امتیاز

دانلود کتاب تولید با ماشین آلات سودآور

دانلود کتاب تولید با ماشین آلات سودآور

دانلود کتاب تولید با ماشین آلات سودآور

انسان همیشه از ابتدای تاریخ به دنبال تامین نیازهای خود بوده و این نیازها را از طریق تولید تامین می کرد . چه زمانی که برای شکار ، شروع به ساخت نیزه از سنگ و چوب درختان کرد ، چه در حال حاضر که به دنبال ساخت پیشرفته ترین وسائل تامین رفاه خود است . اگر در کشوری تولید نباشد ، باید نیازهای اولیه خود را از جای دیگر تامین کند . این کار باعث می شود که حس ارزشمندی افراد کشور در تامین نیازهای خود و هموطنانش از بین برود . بنابراین مسئله تولید و خودکفایی بسیار مهم است .



نويسنده / مترجم : خشایار عبدالهی
زبان کتاب : فارسی
حجم کتاب : 19 مگابایت
نوع فايل : PDF
تعداد صفحه : 186

 ادامه مطلب + دانلود...

۵۲ نکته برای شادی و افزایش بهره وری

779

بازدید

۵۲ نکته برای شادی و افزایش بهره وری ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز
مطمئناً شادی و لذت بیشتر در زندگی، آرزوی همه افراد است. اما آیا کتابی وجود دارد که بتواند راهنمای جامعی برای همه ما باشد؟ مطمئناً نه. این مطلب نیز تنها لیستی از نکاتی است که می تواند به بسیاری از مردم در زندگی کمک کند. بعضی از نکات موارد کلی و عمومی است که ما اغلب فراموش می کنیم. شما می توانید به این مطلب به عنوان یک راهنما که در واقع نکاتی را به شما یادآوری خواهد کرد نگاه کنید. این نوشته یک راهنمای گام به گام نیست؛ همچنین نیازی به یادگیری و انجام کلیه نکات نمی باشد. اما قریب به اتفاقشان ممکن است برایتان مفید باشند. قبل از اشاره به این نکات، لازم است از چند مورد برای برگزیدن نکته های مفید آگاه باشید:

تنها، نکاتی را که تصور می کنید برای شما مفید هستند برگزینید و انتخاب کنید. در اینجا ۵۲ نکته وجود دارد که تک تک آنها ممکن است برای همه کاربرد پذیر نباشند. اما امید می رود، هر کس بتواند حداقل ۱۰ مورد را انتخاب و به آنها عمل کند.



نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

بهره وری

392

بازدید

بهره وری ۵٫۰۰/۵ (۱۰۰٫۰۰%) ۱ امتیاز
بهره‌وری که یکی از مفاهیم اقتصاد است اینگونه تعریف می‌شود: “مقدار کالا و یا خدمات تولید شده در مقایسه با هر واحد از انرِِِِژی و یا کار هزینه شده”. به دیگر سخن بهره‌وری عبارتست از بدست آوردن حداکثر سود ممکن با بهره گیری و استفاده بهینه از نیروی کار، توان، استعداد ومهارت نیروی انسانی، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان، …..


نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

تأثیر بازار آزاد بر اشتغال

465

بازدید



نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

بانکداری بدون ربا

1,221

بازدید

بانکداری بدون ربا ۳٫۵۰/۵ (۷۰٫۰۰%) ۲ امتیازs
بانکداری بدون ریا در رفع فقر
چکیده
امروزه بسیاری از کشورهای جهان اسلام مواجه با فقر و توسعه نیافتگی می باشند. عوامل گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در پیدایش این پدیده مؤثر بوده اند. در میان عوامل اقتصادی، حاکمیت نظام بهره نقش تعیین کننده ای در تشدید فقر داشته است. در دهه های اخیر، این معضل، در کنار دغدغه دین باوری، دانشمندان مسلمان را بر ترسیم الگوهای بانکداری بدون ربا واداشته است.
تحقق نظام بانکی بدون ربا همراه با اجرای سایر ابعاد نظام اقتصادی اسلام به رفع فقر از این جوامع می انجامد. در این نوشتار عوامل اقتصادی پیدایش فقر و راه های درمان آن را در چارچوب الگوی بانکی مبتنی بر مشارکت را به بررسی گذاشته ایم.
پدیده ی فقر از ابعاد مختلف قابل بررسی است و به لحاظ آثار سوء فراوانی که در زندگی جوامع دارا می باشد همواره یکی از دغدغه های اصلی متفکران و دلسوختگان بوده است.مورد استفاده قرار نگرفتن امکانات بالقوّه ی اقتصادی، فقدان سرمایه ی لازم برای سرمایه گذاری، کمبود تقاضا برای نیروی کار، پایین بودن دستمزدها و رشد اقتصادی منفی، از آثار اقتصادی فقر است؛ این آثار در سطح کلان به وابستگی اقتصادی، که اغلب با وابستگی سیاسی همراه است می انجامد. محرومیت از حقوق اجتماعی، ضعف بنیه ی علمی، رواج ناهنجاری های اجتماعی و افزایش اضطراب وناراحتی های روحی از دیگر آثار فقر می باشد.ادیان و مذاهب و مکاتب فکری هریک به فراخور خود برای حل مشکل فقر راه هایی فراروی بشر نهاده اند. تحقق رفاه عمومی وبرقراری عدالت اقتصادی از اهداف نظام اقتصادی اسلام می باشد و بدون تردید ترسیم و اجرای این نظام موجب زدودن پدیده ی شوم فقر از سطح جامعه می شود؛ یکی از گام های اساسی برای تحقق این مقصود، تغییرنظام بانکی و حذف بهره ازپیکره ی آن می باشد. شیوه های گوناگونی برای بکارگیری در نظام بانکی پیشنهاد شده است.۱ یکی از این شیوه ها سامان دادن فعالیت های بانک ها براساس نظام مشارکت می باشد. در این نوشتار برآنیم چگونگی رویارویی باپدیده ی فقر را از زاویه ی بانکداری بدون ربا مورد بررسی قرار دهیم. بدیهی است که پیشنهادهای ارائه شده در این مقاله و آثار منتج از آن، بر اساس ترسیم شیوه ی مطلوب بانکداری در نظام اقتصادی اسلام می باشد، نه آنچه فعلاً به عنوان بانکداری بدون ربا عمل می شود. در این روش، آنچه مطمع نظر می باشد، حذف بهره، بطور واقعی از عرصه ی فعالیت های بانک است. بعلاوه، کارآیی کامل این سیستم، مبتنی بر پیاده شدن درست این پیشنهادها در کنار تحقق سایر نهادهای نظام اقتصادی اسلام است. بنابراین هر گاه، اجرای بانکداری اسلامی، صرفا در حذف صوری ربا خلاصه شود و همان کارکردهای قبلی نظام بانکی در شکل جدید بخواهد تحقق پذیرد، انتظار اهداف مورد نظر از آن سیستم دو راز واقعیت بنظر می رسد.
به طور کلی شیوه ی اصولی برخورد با هر مشکلی بستن راه پدید آمدن آن است؛چنان که همه ی متخصصان دانش پزشکی اتفاق دارند که پرداختن به بهداشت و جلوگیری از پیدایش بیماری از درمان ان آسان تر و مهم تر است. در مبارزه با مشکل فقر نیز اجرای سیاست هایی برای از بین بردن زمینه های پیدایش آن مهمترین گام به شمار می آید.
در یک برنامه ریزی سنجیده، برای جلوگیری از پدیده ی فقر باید از بین بردن عوامل پدیدآورنده ی آن مورد توجه قرارگیرد. گرچه این امور منحصر در عوامل اقتصادی نمی باشند؛ بلکه عوامل طبیعی چون سیل و زلزله،عوامل اجتماعی مانند خودباختگی و اعتیاد و عوامل سیاسی مثل جنگ و استثمار نیز در پیدایش و تشدید فقر مؤثرند؛ در این بررسی، به شیوه ی برخورد با عوامل اقتصادی اکتفا می شود. مهم ترین مسئله در بین این عوامل،نوع روابط اقتصادی حاکم برجامعه است.روابط ناسالم اقتصادی، شکاف طبقاتی میان اقلیت پردرآمد و اکثریت تهیدست را فزونی می بخشد، میزان سرمایه گذاری،اشتغال و تولید را کاهش می دهد و تورم را می افزاید و ممکن است سرانجام اقتصاد کشور را فلج کند؛ هر یک از این آثار به نوبه ی خود موجب گسترش فقر در سطح جامعه خواهد شد. ضمن بررسی این عوامل نقش بانکداری بدون ربا را در رویارویی با آن ها دنبال می کنیم .
۱٫ توزیع ناعادلانه ی ثروت
درجوامعی که ثروت ها و منابع طبیعی، که بر اساس آیات قرآن کریم برای بهره برداری همه ی مردم آفریده شده، در اختیار گروه هایی خاص قرار می گیرد و بسیاری از مردم از آن بی بهره اند، فقر فراگیر می شود و به تدریج فاصله ی طبقاتی فزونی می یابد. هرچند خصوصیات شخصی طبقات فقیر، چون تنبلی، بیکارگی، پایین بودن سطح فرهنگ و برخی از عوامل طبیعی، اقتصادی و اجتماعی در تهیدستی کم درآمدها مؤثر است؛ ولی در اکثر موارد سبب اصلی، ستم سرمایه دارانی است که تنها به سود خود می اندیشند.خداوند می فرماید:
بی تردید خداوند هرگز بر مردمان ستم روا نمی دارد وخود مردم به خویشتن ستم می کنند۲٫
امام صادق علیه السلام نیز می فرماید:
آنچه بر سر فقرا، نیازمندان،گرسنگان و برهنگان می آید، همه در اثر گناه توانگران است۳٫
در روایتی دیگر چنین می خوانیم:
هرگاه میان مردم به عدالت رفتار می شد، بی نیاز می شدند.۴
این سخنان میزان تأثیر بی عدالتی در تنگدستی جوامع را نشان می دهد. همچنین در باره مفهوم عدالت اجتماعی شهید صدر احکام مربوط به دو اصل تأمین اجتماعی و توازن اجتماعی را مطرح می کند.اصل تأمین اجتماعی شامل تکافل عام (وظیفه اعضای جامعه اسلامی در رفع نیازهای حیاتی یکدیگر) و ضمان اعاله (وظیفه حکومت اسلامی درتأمین معیشت مناسب برای افراد جامعه) است واصل توازن اجتماعی مبتنی بر جلوگیری از گردش ثروت میان ثروتمندان (کی لایکون دوله بین الاغنیاء منکم)۵ و از میان بردن زمینه دو قطبی شدن جامعه می باشد به طوریکه اختلاف درآمدها موجب پیدایش دو طبقه فقیر و غنی در جامعه نشود.۶
نفس حرمت ربادر مکتب اقتصادی اسلام حاکی از ظالمانه بودن آن است که با عدالت اجتماعی مغایرت دارد. قرآن کریم ظالمانه بودن ربا را از بعد اجتماعی مورد تأکید قرار داده می فرماید:
«فان تبتم فلکم رؤس اموالکم لاتظلمون و لا تظلمون».7
شهید مطهری نیز در این باره فرموده است که:
در ربا تسلط سرمایه بر کار اثبات می شود و قدرت اقتصادی در اختیار سرمایه قرار می گیرد زیرا سرمایه چه کاری بکند یانکند و یا در جریان کار ضربه ببیند یانبیند مزد خود را می گیرد برخلاف کار که کارگر مزد خود را در مقابل کاری که انجام داده می گیرد.۸
البته منشأ نابرابری اقتصادی و پدید آمدن فاصله ی طبقاتی را باید در مراحل مختلف قبل از تولید، تولید و توزیع جست وجو کرد. اسلام برای برقراری عدالت در این مراحل، با در نظر گرفتن استعدادها وتلاش متفاوت انسان ها، رهنمودهایی ارائه داده است.۹
الف) توزیع قبل از تولید
مقصود از توزیع قبل از تولید شیوه ی بهره برداری مسلمانان از ثروت های طبیعی چون زمین، آب و مباحات عمومی( ماهی ها، پرندگان ) است. در این مرحله، حدودی مشخص شده است که از انباشته شدن منابع و ثروت های یاد شده در دست گروهی خاص و محرومیت گروهی دیگر جلوگیری می کند و اولین و مهم ترین عامل ایجاد شکاف میان طبقات مختلف جامعه را از میان می برد.
ب) توزیع بعد از تولید
وقتی منابع اوّلیه در جریان تولید قرار می گیرد، سود حاصل از آن ها میان افرادی که در جریان تولید دخالت داشتند، تقسیم می شود. در نظام بانکی ربوی دراین توزیع، تکیه اساسی بر سرمایه قرار دارد و همین موجب استثمار کارگران می شود. دربانکداری اسلامی به لحاظ تحریم بهره، وقتی سرمایه در ریسک تولید شرکت نکند، بهره یی از سود ندارد؛ ونیروی کار می تواند از طریق مزد یا مشارکت در فرایند تولید و تجارت (مزارعه، مساقات، مضاربه و شرکت)به سهم خود دست یابد.
ج) توزیع مجدد
گرچه در نظام اقتصادی اسلام دو مبنای توزیع قبل از تولید و توزیع بعد از تولید تا حدود زیادی زمینه را برای تحقق توازن اجتماعی و رفع فقر فراهم می کند ولی با این همه برای ریشه کن کردن فقر و تحقق کامل توازن اقتصادی، توزیع مجدد درآمدها را پیش بینی نموده است.قواعد مربوط به توزیع قبل وبعد از تولید در دایره افرادی که قدرت فعالیت اقتصادی را دارند، عمل می کند اما افرادی که چنین قدرتی را ندارند مانند سالخوردگان، یتیمان، معلولین و بیماران نیز باید از رفاه متوسط برخوردار شوند. افرادی که در میدان اقتصاد فعالیت می کنند نیز به سه گروه تقسیم می شوند:
۱٫ افرادی که از استعداد و توانایی و امکانات لازم برخوردار نیستند و نمی توانند با فعالیت، مخارج خود را در حد رفاه متوسط جامعه تأمین نمایند.
۲٫ افرادی که از استعداد و توانایی لازم برای تأمین مخارج مورد نیاز خود برخوردار می باشند.
۳٫ گروهی که از طریق فعالیت اقتصادی علاوه بر تحصیل درآمد مکفی برای زندگی خود، از مازاد درآمد نیز برخوردار می باشند.
بنابراین افراد جامعه به چهار گروه تقسیم می شوند که دو گروه از آن ها، نیاز به حمایت مالی دارند. حمایت از گروه اول، یعنی سالمندان و از کار افتادگان، تنها از طریق کمک های بلاغوض دولت و مردم امکان پذیر می باشد؛ بانک می تواند کمک های مزبور را جمع آوری و در اختیار این افراد یا مراکز کمک رسانی قرار دهد. نقش عمده ی بانک، در این مرحله، حمایت مالی از گروه دوم است. بانک از طریق جذب سپرده های قرض الحسنه مردم نیکوکار، به ضمیمه ی کمک های دولت می تواند سرمایه و امکانات اولیه ی لازم برای اشتغال را به صورت قرض الحسنه یا از طریق عقود مشارکت با نسبت سهم سود کم، در اختیار این گروه قرار دهد. بدون تردید، مؤثرترین نقش بانک در توزیع عادلانه، در مرحله دوم توزیع یعنی توزیع بعد از تولید می باشد.
۲٫ فقدان سرمایه
یکی از عوامل مهم در عقب ماندگی وفقر کشورها پایین بودن میزان سرمایه گذاری در این کشورها می باشد. در یک بررسی مقایسه ای روشن می شود در نظام بانکی مبتنی بر مشارکت، عرضه و تقاضا برای وجوه سرمایه گذاری به دلایلی چند افزایش می یابد.
الف) افزایش عرضه وجوه سرمایه گذاری
در نظام بهره صاحبان پس انداز و مؤسسات پولی، گرفتن بهره و رباخواری را به کارهای سرمایه گذاری ترجیح می دهند. زیرا در هر حال وام گیرنده چه سود ببرد یا زیان، سود وام دهنده ـ بهره وام ـ تضمین شده است و این باعث می شود که اوّلاً وام ها به فعالیت های کوتاه مدت اختصاص یابد، تا در صورت افزایش نرخ بهره بتوانند از آن استفاده کنند. ثانیا، در مواقعی که نرخ بهره پایین است، قسمتی از پس اندازها راکد می ماند و به جای وارد شدن در جریان تولید راهی بازارهای پولی و سفته بازی می گردد. به طوری که طی سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۷ در کشور آمریکا بیش از یک سوم تغییرات حجم پول وارد بازارهای پولی غیرمولد شده و کمتر از دو سوم آن به سرمایه تبدیل شده است.
در نظام اسلامی با تحریم ربا، بازار پول و بازار وام حذف شده دیگر زمینه ای برای اختصاص پس انداز به ربا و سفته بازی وجود نخواهد داشت. تنها راه برای کسانی که قصد کسب درآمد از پس اندازهایشان دارند، مشارکت با تولید کنندگان در فعالیت های سرمایه گذاری است؛ در غیر این صورت هیچ مازادی به پس انداز آنها تعلق نمی گیرد؛ علاوه براین که این وجوه به سبب مخالفت اسلام با ذخیره نمودن پول و خروج آن ازجریان تولید ممکن است مشمول زکات واقع شوند.۱۰ این امر سبب می شود همه وجوهی که قبلاً صرف وام دادن یا کارهای سفته بازی می شد، اینک به سرمایه گذاران عرضه شود؛ در نتیجه وجوه عرضه شده برای سرمایه گذاری در کل اقتصاد افزایش پیدا می کند.۱۱
بعلاوه انگیزه پس انداز و سپرده گذاری در بانکداری اسلامی بیشتر از بانکداری ربوی خواهد بود زیرا مسلمانان به جهت تحریم ربا از همکاری با این بانک ها خودداری می کنند. شاهد آن عدم استقبال از این بانک ها در قبل از انقلاب و ترویج صندوق های قرض الحسنه می باشد. و این در حالی است که غیرمعتقدین به حرمت ربا نیز درصورت سودآور بودن فعالیت های بانک متمایل به سپرده گذاری دربانک اسلامی می باشند و در نتیجه وجوه بیشتری برای سرمایه گذاری فراهم می شود.


نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

اینترنت سازمانها۱

1,737

بازدید

مقدمه:
ارتقای سطح دانش ،توانایی و مهارتهای ارتباطی برای پاسخ گویی به نیاز های جدید، یک رویکرد مهم در سازمانهایی است که به اصل پویایی مداوم پایبندند هر سازمانی برای ایجاد ارتباط مستحکم تر و بهتر با گروههای مخاطب ومشتریان خود تدابیری اندیشیده است.امکانات اینترنت یکی از مناسب ترین ودر عین حال ساده ترین راههای ایجاد ارتباط دو سویه بین سازمان و کلیه افراد و نهادهای ذینفع است .بهره برداری از امکانات اینترنتی همواره به دو عامل اصلی وابسته است.
نخست،فناوری جدید ودیگر شیوه وکیفیت استفاده از این پدیده با اقبال رو به فزونی برای استفاده از اینترنت مواجه است.
شاید سخن راندن از مزایا و مضار اینترنت در عمل چندان ثمر بخش نباشد اینترنت نیز همچون پدیده های دیگر عصر جدید راه خود را پیموده و با توجه به امکانات بی سابقه ای که دارد به سرعت گسترش خواهد یافت.
اگر از چون وچرا و مجادله درباره اساس و فلسفه اینترنت صرفنظر کنیم وآنرا همچون رسانه های نوین،
یک پدیده با ویژگی های خاص خودش بدانیم، ناگزیریم به تناسب موضوع مورد نظر به جنبه هایی از اینترنت بپردازیم که مستقیم و غیر مستقیم بر روی سازمانها و کاربران تاثیر می گذارد.
۱-    سازمانها:سازمانها اعم از دولتی و خصوصی که از عمده ترین کاربران اینترنت هستند دو دلیل عمده را برای توجیه ضرورت استفاده از اینترنت را مطرح می کنند،نخست آنکه این پدیده مجرای مناسبی برای انجام امور جاری مانند مبادلات دو وچند جانبه وامور تجاری آنهااست که علاوه بر کاهش هزینه ها ونیاز به نیروی انسانی،در تسریع امور تاثیر غیر قابل انکاری دارد دیگر آنکه اینترنت جایگاه بسیار مناسبی برای انتقال اطلاعات به اشکال مختلف و اطلاع رسانی به ویژه آنکه ارتباط با مشتریان ومخاطبین از این طریق،از جهاتی بر بسیاری از اشکال دیگر ارتباط برتری دارد.
۲-    کاربران : کاربران اینترنت به طور عام اگر چه هنوز منابع اطلاعاتی ،مجراهای انتقال اطلاعات و فرایندهای خارج از چهار چوب اینترنت بخش اعظم نیاز های کاربران را تامین می کند وشاید تا آینده ای نه چندان نزدیک، جایگاه آنها حفظ خواهد شد. اما ارزیابی گرایش کنونی کاربران به اینترنت حاکی از آن است که جایگاه این پدیده به عنوان یکی از مهم ترین منابع اطلا عاتی ومجراهای ارتباط روز به روز مستحکم تر میشود از این رو بر خلاف معضلاتی که هم اکنون در زمینه بهره برداری از اینترنت وجود دارد،چشم پوشی از آن به معنای از دست دادن امکانات اطلاعاتی و ارتباطی است تامین آنها از طرق دیگر یا میسر نیست و با مستلزم صرف هزینه،نیروی انسانی و زمان فراوان است.
 در این پروژه سعی بر آن شده  کاربران بتوانند با مراجعه به سایت و در محیطی کاملا ً آرام قبل از سفر خود هتل مورد نظر خود را بازدید کنند و از امکانات و خدمات ونیز هزینه های احتمالی آن آگاهی پیدا کنند وبنا به سلیقه خود امکانات خاصی را برای خود انتخاب نمایند .بازدید کنندگان همچنین میتوانند سوالات و تقاضاهای خود را به مدیریت هتل ازطریق ایمیل بفرستد تا پس از بررسی،پاسخ را به وی بدهند و در نهایت در صورت تمایل اتاق مورد نظر خود را برای اقامت خود رزرو نمایند تا با  خیالی آسوده سفر نمایند .
اهداف و اهمیت:
مهمترین هدف این وب سایت ارائه امکان استفاده کاربران وبه خصوص مسافران از امکانات هتل در هر مکانی و زمان بدون مراجعه حضوری است. از اهداف این سیستم سرعت و اطلاع رسانی به موقع و انجام رزرواسیون در حداقل زمان ممکن است.
والبته از موارد قابل ذکر امنیت سیستم است که تنها مدیریت سایت میتواند اطلاعات قسمتهای مختلف را تغییر دهد.
امکانات:
•    امکان استفاده از  اطلاعات خدمات داخلی هتل
•    امکان عضو شدن در سایت و ارائه خدمات ویژه به اعضا
•    امکان رزرو هتل در سراسر جهان
•    امکان ارسال نظرات و پیشنهادات به مدیریت هتل
•    امکان بهره مندی از اطلاعات رستوران های هتل
•    امکان بهره مندی از اطلاعات خدمات رزرو در سراسر جهان
•    ارائه امکان  هر گونه عملیات مدیریتی به مدیر سایت 
•    امکان دیدن قسمتهای مختلف هتل
•    امکان اطلاع از موقعیت جغرافیایی هتل
•    امکان بهره مندی از خدمات تفریحی و ورزشی هتل
•    امکان سفارش انواع غذاهای ایرانی وانواع دسر و پیش غذا
•    امکان ثبت مطالب و خاطرات میهمانان در سایت

ساختار پایان نامه:
موضوع فصل های بعدی پایان نامه به ترتیب زیر میباشد.
فصل اول: مقدمه
فصل دوم:تجزیه وتحلیل وطراحی سیستم
فصل دوم شامل تحلیل و امکان سنجی و طراحی سیستم می باشد که در آن توضیحاتی در مورد نحوه ی عملکرد سیستم ونمودارهای جریان داده و نمودار های منطقی و DFD-0و DFD-1 میباشد.
فصل سوم: ابزارها و نرم افزارهای مورد استفاده در طراحی
در فصل سوم این پروژه  مروری گذرا برمعرفی  نرم افزار هایی که در طراحی صفحات وب از آنها استفاده کرده ام  خواهم داشت.
فصل چهارم: مستندات پیاده سازی
در فصل سوم نگاهی بر نحوه پیاده سازی سیستم و نحوه کار با آن می اندازم،  به گونه ای که برای هر صفحه توضیحات خاص آن صفحه را قرار داده ام و همچنین  در پایان فصل به معرفی بعضی از عناصر بانک اطلاعاتی پرداخته ام.

فصل دوم:

تحلیل و طراحی سیستم

هدف از تحلیل سیستم ها:
هدف از متدولوژِهای تحلیل و طراحی، ارائه روش مدرن برای تولید و مستند سازی نرم افزاری مطابق با نیازهای متقاضیان است. مراحل تحلیل و طراحی و پیاده سازی و نصب نرم افزار را در اصطلاح چرخه حیات تولید نرم افزار می گویند و چرخه حیات را در حالت کلی می توان در چهار مرحله به صورت زیر خلاصه نمود:

روند عملیات نرم افزار
بازدید کنندگان با اتصال به سایت می توانند از امکانات زیر استفاده کنند:
گرفتن اطلاعات مربوط به هتل از سایت همانگونه که قبلاً اشاره شد این اطلاعات شامل اطلاعاتی کلی در مورد هتل و امکانات داخلی و امکانات پذیرایی و رستورانها و همچنین امکانات ورزشی تفریحی نیز امکانات سفارش غذا و ثبت خاطرات و رزرو در اختیار بازدید کنندگان سایت قرار می دهد.
امکان سفارش غذا به این صورت میسر است که کاربر بعد از عضو شدن در سایت میتواند فرم های مربوط ب سفارش غذا را پر کندو غذای مورد نظر خود را سفارش دهد وپس از تائیدفرم سفارش منتظر دریافت غذا باشد.
امکان رزرواسیون اتاق های هتل نیز به این صورت است که  کاربر با پر کردن و فرستادن فرم رزرواسیون برای مدیریت سایت می تواند بدون مراجعه حضوری از این امکان بهره مند شود. و مدیر سیستم امکان گزارش گیری، بروز رسانی و حذف از لینکهای مرتبط را دارد.

تحلیل هزینه و منافع
منافعی که سیستم جدید در بر خواهد داشت:
کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم سیستم
آسانتر شدن بروز رسانی اطلاعات سیستم
پایین آمدن امکان بروز خطا در سیستم

هزینه هایی که سیستم جدید در برخواهد داشت:
هزینه خطوط ارتباطی
هزینه نگهداری فایل ها و پایگاه داده ها
امکان سنجی
هدف از امکان سنجی، ارزیابی اولیه جهت مقبول یا رد شدن پیشنهاد و انجام پروژه نرم افزاری است. بنابرای این تحلیل گر باید قادر به شناخت نیازها و ارائه راه حل های ممکن برای انجام پروژه بوده و زمینه های سخت افزار یا نرم افزار بری اجرای پروژه را مشخص نماید.
در بحث امکان سنجی، امکان پذیری یا احتمال هر نوع بهبود یا تصحیح در سیستم بررسی می شود.

مراحل امکان سنجی:
در اولین مرحله،صحت ومیزان اهمیت متن پروژه را مورد بررسی قرار می دهیم.سپس اقدام به شناسایی وتعیین محدوده پروژه میکنیم.با مشخص شدن حوزه عملیاتی پروژه،کار برای یافتن واقعیات در مورد چگونگی مشکلات سیستم موجود و راه حل های پیشنهادی برای رفع آن آغاز می گردد.ضمناً باید دقت کرد که هیچگونه تناقضی مابین خواسته ها و راه حل های ارائه شده برای رفع مشکلات وجود نداشته باشد.
در دومین مرحله و پس از شناسایی سیستم موجود و نیاز ها ومشکلات آن،اهداف سیستم جدید مورد بررسی و تحلیل واقع میشود.اهداف بر اساس اولویت وتقدم اجرایی طبقه بندی میشوند.
اهداف بر اساس شناخت اولیه از سیستم موجود و مشکلات ونیاز های کاربران مشخص میشوند. لذا،بایر اهداف سیستم جدید ،دربر گیرنده راه حلی برای مشکلات باشد.
در سومین مرحله موجودیت های خارج از سیستم که با آن مستقیماً در ارتباط هستند را معین می کنند.ارتباط بین یک سیستم و موجودیتهای خارجی آن در قالب ذاذه های ورودی وخروجی سیستم مشخص میشود.این ارتباطات به صورت دیاگرام متن خلاصه میشود.دیاگرام متن شاخص ورودی وخروجی های سیستم در حالت کلی است. پس از مشخص کردن دیاگرام متن وظایف اصلی سیستم مشخص می گردد.
در چهارمین مرحله عوامل محدود کننده و عواملی که اجرای پروژه را ممکن است به مخاطره اندازد و یا به عبارت دیگر میزان ریسک در موفقیت پروژه را میتوان مشخص نمود.در این راستا محدودیت های صنفی و ساختاری عملیات سیستم که ممکن است هر گونه خدشه ای در اجرای پروژه ایجاد نماید و همچنین ریسک استفاده از تکنولوژی های جدید برای پیاده سازی سیستم مکانیزه را میتوان نام  برد.
در پنجمین مرحله باید دامنه،وسعت و محدوده های پروژه را دقیقاً مشخص نموده،به تایید کار فرما رسانده شود.
در ششمین مرحله پس از شناخت کامل سیستم تحلیل گر راه حل های متفاوت و تکنولوژی های سخت افزاری و نرم افزارهای ممکن را طی گزارشی جهت آگاهی کارفرما مشخص مینماید .در این مرحله شناخت وتجربه کافی آنالیست از امکانات سخت افزاری و نرم افزار های موجود بسیار حائز اهمیت است.بررسی اقتصادی پروژه ،هفتمین و آخرین مرحله امکان سنجی است در این مرحله هزینه های اجرایی پروژه و مزایای حاصل از آن برای کارفرما مشخص میشود.   
امکان سنجی از سه جنبه برای سیستم مورد نظر انجام می گیرد:

امکان سنجی اقتصادی
هزینه اولیه پروژه از لحاظ سخت افزاری
هزینه اولیه پروژه از لحاظ نرم افزاری
این پروژه هزینه چندانی از لحاظ نرم افزاری ندارد.

هزینه پروزه از لحاظ نگهداری
این پروژه هزینه چندانی برای نگهداری ندارد و توسط مهندسین نرم افزار و امکانات کمی قابل نگهداری و بروز رسانی است.
سودهای مستقیم
بهبود خدمات اطلاع رسانی و تسریع و انجام امور

سودهای غیر مستقیم
بالا رفتن وجهه کاری هتل بزرگ نارنج

امکان سنجی عملیاتی
ارزیابی کیفیت یک سیستم مستلزم شناسایی صفات عمومی است که بایستی در یک محصول نرم افزاری وجود داشته باشد.
این صفات به شرح زیر است:
سیستم نرم افزاری باید قابل اعتماد باشد یعنی باید بنحو مطلوبی انتظارات کاربر را تحقق بخشد و در انجام وظایف محوله با شکست مواجه نشود.
سیستم نرم افزاری باید ارتباط ساده و به دور از پیچیدگی و در عین حال ارتباط کاملی را با کاربران خود داشته باشد زیرا واسطه کاربری، از بخشهای سیستمهای خدمت رسان بوده و رعایت اصول طراحی در آن تاثیر چشمگیری در نتیجه کلی سیستم خواهد داشت.
برای جلوگیری از انجام عملیات مربوط به امور کاربران به صورت دستی با ارائه اطلاعات این هتل در غالب وب سایت می توان این امکان را به کاربران داخلی و خارجی داد که به شکل بهینه تری امور رزرواسیون خود را انجام دهند. در حالیکه اگر این سیستم بصورت دستی پیاده سازی می شد علاوه بر بالا رفتن هزینه به افراد برای ثبت نام متقاضیان نیازمند هستیم که در کنار ثبت مشخصات متقاضی باید مشخصات آنها را نیز وارد نمایند همچنین کارمندی لازم است که در صورت نیاز متقاضی اطلاعات سایر اتاق های هتل را نیز ارائه کند.

تحلیل و ترسیم دیاگرام جریان داده
توضیح منابع خارجی
مدیریت وب سایت:
با امکاناتی که در سیستم به آن اختصاص داده شده می تواند در هر لحظه بر وضعیت سیستم وب سایت هتل نظارت داشته باشد. وظیفه مدیر تعیین و ارائه امکانات هتل و رزرو هتل و با توجه به شرایط متقاضی می باشد. همچنین مدیر به دلیل دسترسی به اطلاعات کل سیستم می تواند در صورت بروز مشکل برای هر کدام از کاربران آن را بر طرف نماید. به علاوه مدیر سایت می تواند نظرات و تقاضاهای کاربران را از طریق Email دریافت کند.

متقاضی:
متقاضیان می توانند در این وب سایت اتاق مورد نظر خود را انتخاب کند و پس از تکمیل فرم مخصوص آن را برای مدیر سایت بفرستد. و همچنین می تواند پس از مشاهده امکانات هتل نظرات و تقاضای خود را از قسمت تماس با ما برای مدیر سایت ارسال کند.و نیز غذای مورد نظر خود را سفارش دهدونظر یا خاطره ی خود رااز اقامت در هتل برای دیگر میهمانان به نمایش بگذارد.

مدل ذهنی (CM)

CD دیاگرام محتوا

DFD:
DFD سطح صفر:
در این سیستم ۲ موجودیت بازدیدکنندگان و مدیریت سایت قرار دارد. بازدید کنندگان می توانند در قسمت های درباره ما و صفحه اصلی و امکانات رزرو حضوری و امکانات داخلی هتل و اطلاعاتی درباره رستورانهای هتل و کافی شاپ و امکانات ورزشی و تفریحی مراجعه کنند و در صورت تمایل از امکانات رزرواسیون استفاده نمایند.
و در صفحه تماس با ما، کاربر می تواند پیشنهادات و تقاضاهاوانتقادات خود را به مدیر سایت بفرستد و پس از انجام بررسی های لازم توسط مدیریت سایت جواب صحیح برای او فرستاده خواهد شد مدیریت سایت پس از درخواست ورود login و بررسی صحت کد کاربری و رمز عبور می تواند کلیه اطلاعات مربوط به صفحات مختلف سایت را حذف، اضافه و یا تغییر دهد همچنین پرسشهای بازدید کنندگان را می تواند نگهداری نماید تا در اولین فرصت و با تحقیقات لازم به پرسشها پاسخ مناسب بدهد و نیز می تواند با بررسی بخش رزرواسیون از وضعیت اتاقهای خالی و نیز اتاق های رزرو شده هتل آگاهی پیدا کند.
DFD سطح صفر:

DFD سطح یک:
در این سیستم دو موجودیت بازدید کنندگان سایت، مدیریت سایت وجود دارد. بازدید کنندگان می توانند به قسمت های درباره ما و صفحه اصلی و امکانات رزرو حضوری و امکانات داخلی هتل و اطلاعاتی راجع به رستورانهای هتل و کافی شاپ و امکانات تفریحی و ورزشی مراجعه کنند و در صورت تمایل از امکانات رزرواسیون استفاده نمایند.
فرم های رزرواسین به منظور بررسی صحت اطلاعات وارد شده اعتبار سنجی می شوند و در صورت وجود اشتباه به کاربر اعلام می شود که آن را تصحیح کند.
در صفحه درباره ما بازدید کنندگان سایت اطلاعات لازم را در مورد خدمات کلی هتل کسب می کنند.
و در صفحه درباره ما بازدید کنندگان سایت اطلاعات لازم را در مورد خدمات کلی هتل کسب می کنند.
و در صفحه تماس با ما، کاربر می تواند پیشنهادات و تقاضاهای خود را به آدرس ایمیل سایت بفرستد، پس از انجام بررسی های لازم توسط مدیریت سایت، جواب صحیح برای او فرستاده خواهد شد.
مدیریت سایت پس از درخواست ورود بررسی صحت کلمه کاربری و رمز عبور می تواند کلیه اطلاعات مربوط به صفحات مختلف سایت را حذف، اضافه و یا تغییر دهد همچنین پرسشهای بازدید کنندگان را می تواند نگهداری نماید تا در اولین فرصت و با تحقیقات لازم به پرسشها پاسخ مناسب بدهد و نیز می تواند با بررسی بخش رزرواسیون از وضعیت اتاقهای خالی و نیز اتاقهای رزرو شده هتل آگاهی پیدا کند.

DFD سطح یک:

فصل سوم:

معرفی ابزارها و نرم افزارهای
مورد استفاده در طراحی

تاریخچه وب و HTML:
ظهور وب را می توان منشا یکی از مهمترین تحولات عصر حاضر درعرصه ارتباطات دانست سابقه اندیشه ایجاد صفحه هایی که به صورت ابر متنی ایجاد و خوانده شود منتسب به وانوار بوش Vannevar Bosh است که در سال ۱۹۴۵ طی مقاله ای در ماهنامه آتلانتیک تحت عنوان As we may think نگارش در آورد.
پس از ۴۵ سال تیم برترز (Tim Berners Lee) و روبرت گالیات
(Rovert Galliau) در آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذره ای
(CERN) در ژنو سوئیس، پروژه HIMI را تهیه و اندیشه خود را در نوشتاری تحت عنوان
Word wide web: proposal for a Hypertext Project
به نگارش در آورده و بر اجرای آن تاکید کردند در سال ۱۹۹۲ فعالیتهای آنان به ثمر نشست و پدیده جهانی وب متولد شد. بلافاصله مرورگرهای (Browser) مناسب وسازگار نیز تهیه شد که با اقبال جهانی مواجه شد.
اینکه چرا وب از آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذره ای
(CTRN)  آغاز شد چنین پاسخ داده شده است به دلیل ماهیت سوالهایی که در علم فیزیک مطرح می شود و ضرورت همفکری جهانی در زمینه موضوعات این حوزه وجود محمل ارتباطی برای مرتبط ساختن متخصصین، غیر قابل اجتناب بود سیستم ارتباطی مورد نیاز می بایست بدون توجه به اختلاف موجود بین سیستمهای رایانه ای، از نظر نرم افزار سیستم عامل و سخت افزار، کارایی داشته باشد.
این نیاز با تلاش پژوهشگران این موسسه برآورده شد از آن زمان تحولات شگرفی در عرصه نمایش سریع اطلاعات جستجو و امکانات جنبی برای وب روی داده است اما به نظر نمی رسد (CTRN) از موقعیت پیشتاز بودن خود تنزل کرده باشد در زمینه تهیه مرورگرهای وب نیز پیشرفتهایی صورت گرفت.
دو مرور گر مهم وب یعنی Microsoft Explorer , Netscape Navigator پا به عرصه نهادند. نگارشهای متعدد از آنها ارائه شده است، اگرچه هنوز در زمینه نمایش یک سند HTML پویا و همراه جلوه های ویژه، مشکلاتی وجود دارد رقابت نزدیک بین دو شرکت Microsoft , Netscape همچنان در جریان است.
وب چیست؟
وب WEB یک سیستم مبتنی بر سرویس دهنده سرویسگیر Client/Server بر روی اینترنت است که با استفاده از ابزار فرامین Hypertext و پیوند Link دادن اجزای اطلاعات به یکدیگر دسترسی به منابع اطلاعاتی را تسهیل می کند سرویس گیر از روی رایانه خود درخواست صفحه ای را می کند. این درخواست از طریق اینترنت به رایانه ای که صفحه مورد نظر روی آن ذخیره شده است Server منتقل شده و صفحه از مسیر اینترنت در نمایشگر رایانه متقاضای نشان داده می شود.



نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...

مبانی اقتصاد روستا ۲ (ادامه)

1,531

بازدید

مبانی اقتصاد روستا ۲ (ادامه) ۴٫۳۸/۵ (۸۷٫۵۰%) ۱۶ امتیازs
     عوامل توسعه اقتصادی
در دهه های گذشته توسعه به معنی رشد همه‌جانبه اجتماعی و اقتصادی مطرح شده است . آنچه مسلم است اینکه توسعه همان رشد اقتصادی نیست زیرا توسعه جریانی چند بعدی است که در خود تجدید سازمان و جهت‌گیری کل نظام اقتصادی اجتماعی را به همراه دارد. توسعه علاوه بر بهبود در میزان تولید و درآمد شامل دگرگونی اساسی در زیر ساختهای نهادی، اجتماعی، اداری و فرهنگی جوامع است. توسعه در بسیاری از موارد حتی عادت رسوم و عقاید مردم را در برمی‌گیرد. اندیشمندان معتقدند که توسعه به مثابه یک اندیشه و یک تفکر است. یعنی توسعه به عنوان یک تفکر بتواند برای یک زندگی جمعی و به همه جوانب زندگی مردم اندیشه کند. بر اساس این تعریف توسعه دارای ابعادی است:
یکی از ابعاد توسعه فرایندی بودن و چند بعدی بودن توسعه است. یعنی توسعه یک جریان و یک فرآیند مداوم است.
بعد دیگر توسعه پایداری یعنی احترام گذاشتن به ماندگاری سرمایه های انسانی، اجتماعی، کالبدی و محیطی است. بنابر این توسعه دارای ابعاد انسانی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی  است.
یکی دیگر از ابعاد توسعه بعد فرهنگی توسعه است. یعنی اهمیت دادن به هویت های فرهنگی، آداب و رسوم ، اقوام ، زبانها در جوامع .
از دیگر ابعاد توسعه می توان به جنبه رفاهی توسعه اشاره کرد. یعنی نه تنها جنبه مادی و آسایش ، بلکه جنبه های روانی و معنوی نیز توجه دارد.
با توجه به ابعاد اشاره شده می توان گفت که توسعه ممکن نیست مگر با مشارکت همه مردم و سازمانها وبخصوص اولویت دادن به اقشاری نظیر زنان، کودکان و جوانان که تاکنون در مفاهیم توسعه فراموش شده اند. توسعه، فرایندی است که طی آن باورهای فرهنگی و نهادهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، به ‌ صورت بنیادی متحول می‌شوند تا متناسب با ظرفیتهای شناخته شده ، جدید شوند . طی این فرایند، سطح رفاه جامعه ارتقا می‌یابد.
یکی از ابعاد توسعه، توسعه اقتصادی است. به طور خلاصه توسعه اقتصادی فرایندی می‌باشد که طی آن درآمد سرانه افزایش یافته و به طور مناسب توزیع می‌شود. توسعه اقتصادی تغییر در ساختار و نظام اقتصادی و روشهای تولیدی را نیز در بر می‌گیرد و نمود عینی آن در افزایش تولیدات ملی است. افزایش تولید شرط لازم برای توسعه اقتصادی بوده و این امر به لحاظ تاریخی همراه با تغییر بافت تولیدی جامعه از کشاورزی به سوی صنعتی شدن بوده است. توسعه اقتصادی به معنای بهره وری نیروی انسانی، کاهش سهم کشاورزی در کل تولید ، پیشرفت تکنولوژی ، و گسترش شهر نشینی است.
عوامل متعددی در ایجاد توسعه اقتصادی نقش دارند. خطیب عوامل؛ جمعیت، منابع طبیعی، سرمایه، تکنولوژی و مدیریت را به عنوان عوامل نهادی یا مادی موثر در توسعه اقتصادی می داند.  در هر زمان و مکان، بعضی عوامل نسبت به عوامل دیگر امتیاز و اهمیت بیشتری در ایجاد این پدیده پیدا می‌کنند. لیکن، با توجه به تجارب گذشته و موارد مختلف توسعه اقتصادی ملتها، چهار عامل ؛ جمعیت، سرمایه‌گذاری، ابداعات و تجارت خارجی، دارای اهمیت خاصی هستند.
جمعیت
جمعیت شناسان، عامل جمعیت را مهمترین عامل رشد و توسعه اقتصادی هر ملت می‌دانند. در واقع، مثالهای تاریخی متعدد نشان می‌دهند که رکود یا کاهش جمعیت، مانع از پیشرفت اقتصادی بعضی ملتها و منجر به افول اقتصادی آنها شده است. بر عکس، افزایش جمعیت موجب پیشرفت اقتصادی می‌گردد، زیرا که در این شرایط، از یک طرف برای احتراز از کاهش سطح زندگی سرانه و بمنظور تأمین زندگی بهتر برای همه، سطح فعالیتهای اقتصادی افزایش می‌یابد و از طرف دیگر، افزایش جمعیت فعال، یعنی یکی از دو عامل مهم تولید و توسعه (سرمایه و کار) از آن ناشی، و بالاخره، این سیر افزایشی منجر به توسعه و پیشرفت می‌شود. ولیکن، این امر در صورتی امکان‌پذیر است که سطح تکنیک تولید جامعه بالا بوده و به ویژه سرمایه فنی به مقدار کافی وجود داشته باشد. در جوامع عقب مانده اصولاً افزایش جمعیت، بیش از افزایش منابع و تولید است و این عدم تعادل در صورتی که از طریق ترقی تکنیک تولید و بهره‌وری عوامل چاره‌جوئی نشود به سیر قهقرائی و بالاخره به فنای آنها منتهی می‌شود. لیکن، وقتی شرایط مساعد و به ویژه قدرت تولید جامعه، بالا است، بطور کلی افزایش جمعیت موجب می‌شود که:
ـ اولاً، تقاضای کل و در نتیجه، سطح فعالیتها و تولید افزایش یابد. معمولاً، افزایش تقاضا از کالاهای مصرفی آغاز و به کالاهای سرمایه‌ای (ماشین‌آلات) منتهی می‌شود، و این امر در درازمدت به توسعه اقتصادی منتهی می‌گردد؛
ـ ثانیاً جمعیت فعال جوامع افزایش می‌یابد،این افزایش تحرکی در کمیت و کیفیت تقاضا (مصرف) و عرضه (تولید) ایجاد می‌کند، وکشش پذیری بازار کار و تولیدات را بیشتر می‌نماید؛
ـ و بالاخره، هزینه‌های عمومی و زیربنائی جامعه (بمنظور ایجاد طرق و ارتباطات، شبکه‌های آب و برق، تلفن، موسسات درمانی و آموزشی و غیر آن) بین تعداد جمعیت فعال بیشتری تقسیم، و در نتیجه، سنگینی بار آن کمتر احساس می‌شود.
سرمایه و سرمایه‌گذاری
تا این اواخر که روشها و سیاستهای جدید و مبنی بر تامین رشد وتوسعه از طریق نیروی کار ابداع شد، عامل سرمایه به عنوان تنها عامل رشد و توسعه اقتصادی تلقی می‌گردید. در واقع، تا این اواخر، عقیده عمومی بر آن بود که توسعه اقتصادی مستلزم این است که قبلاً باید پس‌انداز تشکیل شود و سپس از طریق سرمایه‌گذاری، زیربنای اقتصادی و سرمایه فنی به وجود آید و بدین ترتیب توسعه تولید و تغییر بنیانها به تدریج امکان‌پذیر گردد. ولیکن، نظریه‌های اقتصادی جدید، به ویژه نظریه «کینز» و روشهای توسعه اقتصادی نوین و مبتنی بر عامل کار بیکاران و تجهیز و تعلیم تدریجی آنها و تجارب عملی مترتب بر آن، به ثبوت رسانیده‌اند که این امر یک اصل کلی نبوده، و آغاز توسعه بدون تشکیل سرمایه قبلی نیز میسر است. در هر حال، سرمایه‌گذاری در رشد و توسعه اقتصادی اهمیت زیادی دارد،
عموماً، سرمایه‌گذاریها مستلزم تأمین مالی است. تأمین مالی سرمایه‌گذاریها، به طرق مختلف، از جمله، به دو طریق زیر صورت می‌گیرد.
ـ پس‌انداز اختیاری خانوارها و موسسات
در تأمین مالی سرمایه‌گذاریها، پس‌انداز اختیاری خانوارها و موسسات طی تمام قرون هیجدهم و نوزدهم، نقش اساسی را ایفا کرده است. طبق این روش تأمین مالی، عاملین اقتصادی قسمتی از درآمد خود را جهت ارضاء احتیاجات جاری خود خرج می‌کنند و بقیه را به اراده و اختیار خود به پس‌انداز اختصاص می‌دهند. در صورتی که بازار پولی و مالی جامعه متشکل و سازمان یافته باشد، این قسمت از درآمد یعنی پس‌انداز افراد بجای اینکه از جریان اقتصادی خارج شود به یک عامل تولیدی و فعال تبدیل می‌شود، یعنی به صورت سرمایه‌گذاری در می‌آید و در افزایش فعالیتها و تولید نقش تعیین کننده می‌یابد. در جامعه روستایی ایران پس انداز اندک است وبه علت عدم شکل گیری بازارهای پولی و مالی پس اندازهای اندک نیز در راستای توسعه زیرساختی و اقتصادی روستا قرار نمی گیرد.
ـ پس‌انداز اجباری
این نوع پس‌انداز، ناشی از محدود کردن اجباری مصرف، به وسیله دولت یا بخش خصوصی می‌شود. ایجاد تورم، و در نتیجه، افزایش عایدی صاحبان درآمدهای غیر ثابت، به ویژه عایدی(سود) تجار و صاحبان حرف و صنایع، که به قیمت کاهش قدرت خرید صاحبان درآمدهای ثابت و مصرف کنندگان تمام می‌شود، یکی از طرق مختلف تشکیل پس‌انداز اجباری است. در واقع، به منظور جابجا کردن قدرت خرید از طبقه دارای درآمد ثابت، به طبقات دیگر، بخصوص تولیدکنندگان و تجار است. کشورهای مختلف، از جمله ژاپن، در تأمین مالی سرمایه‌گذاریها و سیاستهای توسعه اقتصادی خود، از این روش استفاده کرده‌اند. دولت می‌تواند از طریق افزایش مالیات‌ها یا انتشار اوراق قرضه عمومی و اجباری از درآمد اشخاص برداشت کند و وجوه حاصل را برای تأمین مالی سرمایه‌گذاریها بکار برد. این روش نیز در تأمین مالی توسعه اقتصادی کشورهای مختلف به ویژه در کشورهای تابع نظام اشتراکی از جمله روسیه شوروی مورد استفاده قرار گرفته است.
 ابداعات
منابع جدیدی که طبق روشهای بالا تجهیز می‌گردند، برای اینکه در توسعه اقتصادی موثر واقع شوند، لازم است که به نحوی دیگر و مطلوب و در جهت افزایش تولید بکار برده شوند. ابداعاتی که بدین ترتیب، به ویژه بر اساس تغییر فن تولید صورت می‌گیرد، به عقیده بعضی از اقتصاددانان، بخصوص شومپیتر، مهمترین عامل محرک توسعه اقتصادی است. برای توجیه این مطلب، این عده سه دلیل کلی ارائه می‌دهند:
ـ اولاًًً، کیفیت و حتی کمیت رشد مصرف – البته بیشتر در جوامع صنعتی و تابع نظام سرمایه‌داری پیشرفته و نه در جامعه‌های عقب مانده – بستگی به ابداعات دارد، بطوری که اگر محصولات جدید تولید نشود تقاضای افراد بزودی اشباع می‌شود وسیر نزولی آن آغاز می‌گردد.
ـ ثانیاً، ابداعات از ذخیره سرمایه‌ها جلوگیری می‌کند و سرمایه‌گذاریهای ناشی از آنها مانع از تأثیر قانون بازده نزولی عوامل، به ویژه عامل سرمایه می‌شود.
ـ و بالاخره، در اثر ابداعات، طرق جدید برای رشد و توسعه ایجاد می‌شود. مثلاً ممکن است در اثر کمبود و بخصوص فقدان رقابت، پیشرفت صنعت راه‌آهن، که بعلت لزوم تراکم زیاد سرمایه در این بخش که معمولاً یک رشته فعالیت انحصاری است، دچار کندی و رکود شود و این امر اقتصاد کشور را از پیشرفت باز دارد. ولیکن، ابداعات ودر نتیجه، توسعه سایر وسائط نقلیه نه تنها برای خود آنها حتی برای صنعت راه‌آهن نیز محرک خوبی تلقی شده، و موجب پیشرفت آن خواهد گردید. بعداً به تفصیل خواهیم دید که «شومپتر» ابداعات را به قرار ذیل رده‌بندی می‌کند:
پیدایش کالاهای جدید، عرضه آن در بازار، کشف و بکار بردن یک فن تولید جدید، گسترش بازارهای موجود و یا دست یافتن به بازارهای جدید، بدست آوردن منبع جدید مواد اولیه، و بالاخره سازمان‌دهی جدید در یک موسسه یا یک صنعت.
این ابداعات یا موجب افزایش تقاضا می‌شود، یا کاهش هزینه تولید و افزایش محصول و فروش و در نتیجه سود بیشتر می‌گردد؛ و این عوامل مساعد عموماً موجبات توسعه اقتصادی را فراهم می‌آورند.



نويسنده / مترجم : -
زبان کتاب : -
حجم کتاب : -
نوع فايل : -
تعداد صفحه : -

 ادامه مطلب + دانلود...



هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi