جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

نور در گرافیک۱

1,748

بازدید

نور در گرافیک۱ ۱٫۷۵/۵ (۳۵٫۰۰%) ۴ امتیازs
در عصر حاضر از انوع طراحی نوری برای ایجاد روشنایی روزمره استفاده می شود که قسمتی از این طراحی نوری در اختیار طراحان گرافیک قرار گرفته است.
    امروزه نور در زمنیه ی گرافیک چنان تنوعی یافته است که کمتر کسی را می توان یافت که برای تبلیغات محیطی از نور پردازی استفاده نکرده باشد. اما طراحان زیادی هستند که تجربه و آگاهی لازم را در مورد خصوصیات و ویژگی های نور ندارند. این مسئله باعث می شود که ایده های خلاقانه آنها به هنگام استفاده و اجرا جلوه ی واقعی خود را نداشته باشد. بنابر این بهتر است که طراح قبل از شروع نور پردازی با ویژگی های و خصوصیات نور و تجهیزات آن آشنا شود  تا نور بتواند باعث خلق یک اثر هنری شده و جلوه  ی خود را به طور معجزه آسا نشان دهد.
    در این تحقیق سعی شده است که طراحان با نور پردازیها و کاربرد آنها در تبلیغات و استفاده درست از وسایل نور پردازی در جایگاه مناسب با خصوصیات خاص آن آشنا شده و در رشته ی کاری خود حضور مثبت یابند و کارهای نفس به جا گذارند.
 
کلیات تحقیق
 
مقدمه
    همراه با رشد جمعیت و نوآوری های جدید در عرصه علم و صنعت، نیاز به تبلیغات روز به روز افزایش یافته است. و با وجود ظهور تکنولوژی ، قابلیت های متعددی در این زمینه به وجود آمده است.
    انسان همواره در کوشش متعادل ساختن زندگی و طبیعت از طریق خلق آثار هنری بوده است.
    موندریان می گوید : زمانیکه طبیعت و انسان به تعادل برسند هنر از بین خواهد رفت و اصولاً هر چه زمان جلوتر برود، نارسائیها و عدم تعادل اشیاء موجود در طبیعت بیشتر خواهد شد.
    این انسان است که با استفاده از اختیارات خود به طبیعت نظم و هماهنگی می دهد و در آن تنوع ، تعادل و انگیزه ایجاد می کند. مثلاً وقتی تابش یک نور یا یک رنگ انسان را متاثر می سازد احساس او را بر می انگیزد و او را دگرگون می کند. این دگرگونی هم می تواند جنبه مثبت داشته باشد و هم منفی.
    او می تواند نورها و رنگهایی را انتخای کند که مطابق امیال و سلایق او باشد و بدینوسیله یک تعادل و توازن در طبیعت به وجود آورد. تا به این تعادل و توازن تضادهای منفی طبیعتی را بالان دهد تا انسان راحت زندگی کند، و در زندگی خود احساس آرامش نماید.
    فرض کنید در نور پردازی یا نقاشی فضای یک بیمارستان از یک نور یا رنگ غلط و منفی استفاده شود. طبعاً نمی توان در چنین جایی انتظار بهبودی و سلامت بیماران را داشت.
    امروز طراحان با استفاده از وسایل و طراحی نور پردازی ، آثار خود را به نتیجه مطلوب می رسانند و به آنها جلوه خاص می بخشند.
بطور کلی نورپردازی در عصر حاضر در گرافیک محیطی از اهیمت خاص برخوردار است و شرکت های سازنده تجهیزات آن در پی رقابت با یکدیگر هستند و هر روز کالای جدیدی را به بازار عرضه می کنند، که یک طراح باید با ویژگی هر یک از اینها آشنا شود.
در این تحقیق طراح می تواند ضمن آشنایی با جنبه های فیزیکی و روانشناختی نور، با نور پردازی متداول و تجهیزات آن آشنا شود و بادرک ضرورت یادگیری به سراغ آن برود.
 
بیان موضوع
    نور و پرتو های آن از ویژگی های بسیار بالایی برخوردار هستند. که از این ویژگی می توان در نور پردازی داخلی یا خارجی، یک ساختمان، یک خیابان یا یک شهر استفاده کرد.
نور از دو جنبه مورد بررسی قرار می گیرد:
جنبه فیزیکی و جنبه روانشناختی
    در جنبه فیزیکی نور می توان با خصوصیات نور و پرتوهای آن آشنا شد و عکس العمل پرتوها را مورد بررسی قرار داد. و دانستن این موضع که نور بر خط مستقیم حرکت می کند، ویژگی مهمی است که می تواند به طراحی کمک زیادی بکند.
    و اما جنبه روانشناختی؛ نور را از نظر تاثیر آن بر روی جسم و روح انسان و اثراتی که یک نور می توان داشته باشد مورد تحقیق قرار می گیرد.
    استفاده از تکنولوژی جدید باعث رشد روز افزون کالاها و محصولات نور پردازی شده است.
    استفاده از انواع لامپ ها، پرژکتورها، فناوری جدید ودیو پروژکتورها، LED , LCD ها باعث شد در تبلیغات محیطی تحول بسیار زیادی پیش بیاید ، یک طراح گرافیک باید خصوصیات آنها را بشناسد و از آنها در جایگاه ویژه کار خود استفاده نماید.
 
اهداف تحقیق
هدف از ارائه این تحقیق :
–    آشنایی با ویژگی های نور.
–    تاثیرات روانشناختی نور بر روی انسان.
–    منابع نور طبیعی و مصنوعی.
–    طراحی صحیح نور پردازی در مکان های خاص.
–    آشنایی با وسایل و تجهیزات نور پردازی.
–    کاربرد آنها در تبلیغات محیطی.
–    استفاده درست و مناسب از وسایل و تجهیزات نور پردازی در جایگاه مناسب.

 

اهمیت و ضرورت  موضوع
    شناخت خصوصیا ت فیزیکی و روانشناختی نور و همچنین استفاده از تجهیزات آن در عصر حاضر از اهیمت و ضرورت خاصی برخوردار است، زیرا شناخت هر یک از این خصوصیات و استفاده صحیح و به جا باعث می شود در ارزش و کیفیت کار ما اثر گذار باشد، این مسئله باعث می شود که طراح در اجرای طراحهای خود با در نظر  گیری همه جوانب به کار خود بپردازد.

تعریف اصطلاحات و واژه ها
Dpi : تعداد نقاط جوهر بر هر اینچ
Matrix یا ماتریس، یک شبکه ساده برای تامین شارژ پیکسل های موجود روی نمایشگر
LCD:liquid crystal display
LED: light emitting diodes
DLP:digital light proeessing

پیشینه تحقیق
 
  نور و انواع آن
نور منبع اصلی حجم است . به طوریکه سطوح یک بعدی را می توان بوسیله سایه روشن کردن سه بعدی کرد . حتی احجامی را که به صورت برجسته هستند برجسته تر نشان داد و به آنها حالت سه بعدی قویتری داد . به عبارت دیگر منبع اصلی تمام احجام موجود در طبیعت نور است . و حتی سطوح تک بعدی را نیز می توان به وسیله نور سه بعدی نشان داد .
 آیا می دانید نور خورشید حدود چهار هزار برابر بیشتر از نور ماه می باشد و حدود یک میلیون برابر بیشتر از نور یک ستاره ء با نور خیلی زیاد است ؟ در هنگام غروب آفتاب به علت نور کمی که در فضا وجود دارد یک غمی در انسان بوجود می آید ، انگار چیزی را از دست می دهد .
 اگر منبع نور نزدیک شئ ای قرار بگیرد سایه های عمیقی در شئ ایجاد می شود . اگر این فاصله دورتر شود آن تونالیته و ارزشهای رنگی کمتر است و حالت سایه روسنها بیشتر است.
 در کارهای گرافیکی بیشتر از دو رنگ متضاد سیاه و سفید استفاده می شود .اما اگر خواسته باشیم این تضاد را کمتر کنیم از حالتهای مختلف رنگ خاکستری استفاده می کنیم. تأثیر نور بر سطح نرم ، شفاف و براق کاملاً متفاوت است . به عنوان مثال سطوح براق نور را منعکس می کنند و سطوح خشن این حالت را ندارد . اصولاً خشونت بافتهای خشن مثل گونی ، درخشندگی را تعدیل و کاهش می دهد . در مواقعی که در یک اثر هنری کنتراسها زیاد هستند این نور و سایه یک حالت دراماتیک در آثار هنری به وجود می آورد .
در تئوری، نور خورشید و نور لامپ الکتریکی هر دو به یک جور حرکت می کنند:  با خطوطی مستقیم و از منبع خود ساطع می شوند. اما نور طبیعی از فاصله ای بسیار دورتر از نور مصنوعی به ما می رسد. خورشید میلیون ها مایل با مدل فاصله دارد در حالیکه لامپ الکتریکی چند متر بیشتر از آن فاصله ندارد.
با توجه به این حقیقت ما می توانیم بگوییم که:
۱-    رشته های نور طبیعی به صورت موازی با هم حرکت می کنند.
۲-    رشته های نور مصنوعی به صورت شعاعی حرکت می کنند.
به همین دلیل شکل سایه ها در نور طبیعی و نور مصنوعی با هم تفاوت دارند.

زاویه دید ما از مدل به ما می گوید که شکل سایه تحت تأثیر پرسپکتیو تغییر می کند. این تغییر پرسپکتیوی را پرسپکتیو سایه می نامند.
در پایین صفحه ما می توانیم یک صحنه را از زوایای مختلفی ببینیم. ابتدا از زاویه دید بالا به مدل نگاه می کنیم، ما سایه ها را تقریباً تخت می بینیم و اینها دیگر تحت تأثیر پرسپکتیو قرار نمی گیرند .در دومی با نزدیک شدن دید به سطحی که مدل روی آن قرار دارد سایه ها کوچکتر به نظر می رسند و میل پیدا می کنند که باریک شوند زیرا به پرسپکتیو می روند.

     شکل ۱- پرسپکتیو سایه
تأثیرات نور :
نور یکی از مهمترین عناصر بصری است . بسیاری از طراحان و معماران در طرحهای خود سعی در استفاده بهینه از منابع نور و نحوه تابش آن دارند .حتی در خرید و فروش منازل مسکونی نیز جهت تابش نور یک عامل بسیار مهم در قیمت خانه محسوب می شود . زیرا روشن بودن اتاق ، شادی و نشاط آورده و کم بودن نور حالت غم و در خود فرو رفتن و افسردگی می آورد .
     در بررسی آثار هنری نیز به خوبی مشهود است که نور بیشترین حس را در آثار هنری ایجاد می کند . اوج احساسات عاطفی هنرمندان به وسیله نور به تصویر کشیده شده است . مثلاً آنها برای نشان دادن حالتهای غم یا شادی در عضلات صورت انسان از جمله تابش نور بهره می گیرند . همچنین هنرمندان برای اینکه حجم اشیاء را نشان دهند و از حالت یک بعدی اشیاء به طبیعت اصلی آنها که دارای بعد و فرم است بروند، از وجود جنبه های مختلف نور بهره می برند . به عنوان مثال وقتی نور به صورت سطح به احجام کروی تابانده شود مسطح به نظر می رسند .
     با کمی دقت در اطراف می توانید احجام و فرمهای بسیار زیادی را بیابید که به علت نور پردازی غلط و یا قرار گرفتن در جای نا مناسب زیبایی آنها به چشم نمی آید . زیرا نور پردازی نا مناسب ، زیبایی را از بین برده و بافت ها را مسطح نشان می دهد . در حالیکه نور پردازی مناسب باعث می شود احجام سه بعدی به نظر برسند و نیز سه رنگ مختلف در این ابعاد به وجود آید و بافت ها نیز زیباتر به نظر می آید حتی وقتی حجم مورد نظر یک رنگ واحد یا یک بافت واحد داشته باشد . یکی از پایه گذاران سبک کلاسیک رامبراند بوده است که روی مبحث نور و تأثیرات آن بر سوژه تحقیقات زیادی انجام داده است.

تأثیر نور بر روی جسم انسان:
یکی از دانشمندان که در زمینه نور تحقیقات بسیار کرده ، یک نظریه ای دارد که می گوید :
نور در زندگی بشر نه تنها منبع روشنایی بلکه یک نیروی فیزیکی قدرتمند است که بر بسیاری از تزیینات داخلی یا ترکیبات داخلی بعضی از فعالیت های متابولیک مثل تولید مثل و حیات سلولها و دست آخر حتی بر ریتم زندگی تأثیر می گذارد . نور همه جا یافت می شود و اگرچه کاملاً بی خطر نیست اما قابل کنترل است .
نوردر ماهیچه های بدن انسان تغییراتی به وجود می آورد . نور مادون قرمز به درون بافتهای بدن رسوخ می کند . نورها دارای انواع مختلفی هستند . امروزه با استفاده از اشعه ایکس و عمل پرتو نگاری می توان ارزیابی تغییرات درون بدن را بررسی و ارزیابی نمود . نور ماوراء بنفش فقط به صورت سطحی برروی پوست تأثیر می گذارد . اگر چه تأثیرات آن بسیار حیاتی است . نابینایان تأثیرات نور را بیشتر از طریق پوست درک می کنند . نور حتی گاهی از طریق جمجمه به مغز نیز نفوذ می کند . اگر شدت نور مرئی به حد کانونی قوی باشد می تواند از پوست ، بافتهای زیر پوستی، ماهیچه ها و حتی اندامهای داخلی عبور کند . این قمست به چند مورد از تأثیرات مستقیم و قابل درک نور بر بدن انسان اشاره ای می کنیم .
فرض کنید اگر یک چراغ مطالعه ای به صورت مستقیم به چشم انسان بتابد به ویژه به هنگام مطالعه خستگی و ناراحتی ایجاد می نماید . منبع نور در هنگام مطالعه باید از پشت میز یا بر روی سطح میز تابانده شود و جهت نور مخالف جهت حرکت و سمت داشته باشد . در دیگر فعالیتهای داخلی بدن نیز مانند پخت و پز ، جهت تابش نور و قرارگیری منبع آن از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد . در اینجا نور نباید از پشت سر به سطح بتابد .
با حرکت منابع نوری می توان تضادهای بسیار جالبی در چیدمان داخلی خانه ایجاد کرد . معمولاً برای تشدید ابعاد یک شئ می توان از یک فریم یا قاب ، با نور موضعی به حالت استوانه ای استفاده کرد . نور پردازیهایی که تضادهای شدید ایجاد می کنند باعث خمیدگی و ناراحتی چشم می شود . در صورت وجود نور طبیعی حدالامکان از نورهای مصنوعی استفاده نکنید .
     زیبایی یک اثر هنری در نتیجه ترکیب عناصر مختلف شکل گرفته است . به گونه ای که جدا نمودن هر یک از آنها موجب تخریب اثر می شود . شناخت و آگاهی انسان از طبیعت مدیون شناخت وجود نور است . نور عاملی است که باعث شناخت و رویت اجسام در طبیعت می گردد . بدون نور زندگی وجود نخواهد داشت.
نور تأثیر بسزایی در سلامتی و رشد و نمو انسان دارد . امروزه در علوم پزشکی برای بیماران از نور و تشعشعات نوری استفاده می کنند .

ارزش و زیبایی نور :
یک اثر هنری را زمانی می توان زیبا دانست که در آن مجموعه عناصر با هم به صورت مطلوبی ترکیب شده باشند . مجموعه عناصر یعنی عناصر تجسمی و عناصر بصری . این عناصر راباید به صورت جزء به جزء جدا از هم مد نظر داشت  و این اجزاء در نهایت کل را بوجود می آورند وباعث ایجادوحدت در فضا می شوند . بنابراین زیبایی تعاریف و معانی مختلفی دارد .   وقتی می خواهیم برای یک محیط نور را طراحی و اجرا کنیم باید نوع کاربری و استفاده فضا را در نظر بگیریم . دقت درکار بری فضا در درجه اول اهمیت قرار دارد . مرحله دوم تعیین منابع نورهای طبیعی آن محیط است . مرحله سوم مشخص کردن و تعیین اشیاء و عناصر چیدمان داخلی فضا است . فرض کنید می خواهید چگونگی نور پردازی اتاق نشیمن را طراحی کنید  از جمله عناصر این اتاق مبلمان موجود در اتاق است که در مورد آن باید به بافت ، رنگ و جنس دقت نمود به طور کلی در مورد عناصر موجود در فضای داخلی باید عوامل جنس ، بافت و رنگ مشخص باشند . به عبارت خلاصه تنوع دیداری اشیاء باید مشخص باشد .
     گاهی تضادها و کنتراسها رااز لحاظ سیاه و سفید بودن یا به عبارت بهتر از لحاظ رنگ بررسی می کنند وگاهی آنها را از لحاظ نوع بافت (مثل نرمی و زبری ) بررسی می کنند . کنتراست ممکن است از لحاظ و تنوع  سادگی مطرح می شود . مجموعه این عناصراست که دست به دست هم می دهند و زیبایی را بوجود می آورند . وقتی انسان این عناصر را به هم ربط می دهد و یک وحدتی بین آنها ایجاد می کند به طوریکه از اجزاء یک کل درست می شود
از انجام این کار لذت می برد و زیبایی را درک می کند . به عنوان مثال وقتی در یک اثر هنری تنوع و پیچیدگی وجود دارد چون نیاز به تفکر بیشتری برای فهم مطلب است ، کار زیباتر به نظر می رسد .
 وقتی کاربرد وسایل و نوع آنها مشخص شد باید بین آنها اولویت بندی نمود . یعنی مشخص می کنیم که کدام وسیله برای ما مهمتر از بقیه می باشد و همین طور تا آخر.
هرچه ابعاد یک شکل بزرگتر باشد فرم آن نیز زیباتر خواهد بود . جابجایی اشیاء از زوایای مختلف باعث ایجاد بعد در اشیاء شده و باعث می شود اشیاء دو بعدی یا سه بعدی به نظر برسند . البته زمانی یک شیء دو بعدی یا سه بعدی به نظر برسند . البته زمانی یک شیء سه بعدی دیده می شود که رأس آن کاملاً مقابل بیننده باشد و زوایای آن به موازات چشم بیننده نباشد . به طوریکه زوایا از چشم بیننده فرار کنند و به عمق بروند به وسیله نور می توان سه بعدی بودن اشیاء را تقویت یا تضعیف نمود .

منابع روشنایی
خورشید منبع روشنایی است . در خانه بوسیله پنجره از این منابع نوری بهره مند یم شویم . دومین منبع نور پس از خورشید آتش می باشد از انواع وسایل قدیمی می توان از پیه سوز ، شمعدان ، چلچراغ اشاره کرد . پس از کشف نیروی برق توسط ادیسون روشنایی برق جایگزین وسایل قدیمی شد . امروزه انواع وسایل روشنایی ، مانند لوسترهای متنوع سقفی و دیواری – لامپ های شمعی – چراغ های ثابت سقفی و دیواری که نور را بصورت مخفی پخش می کنند استفاده می شود . 

منابع نور مصنوعی
از انواع دیگر لامپها می توان به مهتابی یا فلورسنت اشاره کرد که به صورت خطی یا دایره ای در اندازه های مختلف تولید می شود . می توان اشاره کرد که منابع مختلف بسیار زیادی نور مصنوعی را بوسیله قاب های مختلف بوجود بیاوریم . لازم بذکر است که لامپهای مهتابی بسیار کم مصرف بوده و  استفاده ازآنها مقرون به صرفه می باشد . لامپ های هالوژن را برای زیبایی قاب هایی که تنوع شکلی و رنگی دارند عرضه می کنند که نور آنها بسیار زیبا می باشد . لامپ های  هالوژن در دو نوع با ترانس و بدون ترانس در بازار عرضه می شوند. از معایب لامپ های هالوژن بدون ترانس این است که مصرف زیادی دارند و زودتر می سوزند . امابدلیل نداشتن ترانسکاربرد آنها بیشتر و مقرون به صرفه تر می باشد .

 

انواع لامپ ها
لامپهای دوار- کروی :
این لامپها به صورت دوار مرکز یک محیط را روشن می کنند.

 لامپهای خطی
این لامپها ممکن است که سرتاسر فضای دیوار را بپوشاند مثل لامپ فلورسنت. این لامپها به صورت خطی فضا را روشن می کنند و یا به صورت سطحی . به طوریکه تمام فضای سقف به صورت مربعهای ۵۰×50 مشبک است و لامپها پشت طلقهایی هستند که سرتا سرفضا را روشن می کنند .
نورهای خطی : این نورها به صورت مستقیم در طول اتاق کار گذاشته می شوند و طول و عمق  اتاق را بزرگتر نشان می دهند .

 نورهای نقطه ای 
این نور ها داخل فریلهایی پیچیده می شوند . این لامپها معمولاً در سقف کار گذاشته می شوند و به صورت نور نقطه ای مستقیم با زاویه هستند .

لامپ های کم مصرف
امروزه به منظور رعایت مسائل بهداشتی اقتصادی و جلوگیری از مصرف فوق العلاده انرژی ،استعمال بسیار توصیه می شود .
از خصوصیات لامپ های کم مصرف، نور زیاد ، مصرف کم و عمر طولانی آنها می باشد. اما این نوع لامپها از انواع دیگر لامپها گرانتر هستند

جنبه های فیزیکی و روانشناختی نور
از نظر مدل و نورپردازی دو جنبه اصلی در نور وجود دارد. از این دو جنبه یکی فیزیکی و دیگری روانشناختی است.
نور با جنبه فیزیکی خود به ما امکان می دهد تا فرم و اندازه شیء را درک کنیم.
نور با جنبه روانشناختی خود وسیله با ارزشی برای بیان است.
نوری که مدل دریافت می کند به ما می گوید که از شکل های تخت درست شده است یا منحنی، کروی، مقعر یا چیزهای دیگر. نور تمام ویژگی های فیزیکی را برای ما آشکار می سازد و ابعاد و نسبتها را از طریق مقایسه با سایر اشیاء نشان می دهد.
به هر حال بسته به اینکه نور تابیده به مدل تند، قوی، درخشان، نرم، یکنواخت یا سرد- در ترکیب با سایر عوامل- است مدل می تواند شادی، غم، ناآرامی، آرامش و سایر حالات را بیان کند.

جنبه فیزیکی نور
دو نوع منبع نور وجود دارد که ما می توانیم برای  نور پردازی به کار ببریم که عبارتنداز:
۱- منبع نور طبیعی
۲- منبع نور مصنوعی
این دو نوع نور را می توان جدا یا ترکیب با هم به کار برد. در مورد اخیر می گوییم که مدل هم با یک نور اصلی و هم با منبع نور تکمیلی روشن شده است. به طور مثال ما مدل را در کنار پنجره قرار می دهیم که نور مستقیم خورشید را دریافت می کند. ( نور اصلی ) و سپس بعضی قسمتها را در سایه به کمک پرده ای بازتابنده یا منعکس کننده یا یک چراغ  ( نور تکمیلی ) ملایم می کنیم.
وقتی نور به مدل می تابانیم سمتی که نور به آن تابیده روشن و سمت مقابل آن تیره می شود. در همان زمان این مدل سایه ای به روی سطحی که خود روی آن قرار دارد می اندازد. شکل این سایه را می توان با تغییر سطح یا سطوحی که روی آنها سایه مدل افتاده تغییر داد.

جنبه های روانشناختی نور
حالا خوب است به عنصر روانشناختی نور نگاه کنیم و سه عامل را که به ما امکان می دهد خودمان را از طریق نور بیان کنیم مورد توجه قرار دهیم.
الف) جهت نور
ب) کمیت نور
پ) کیفیت نور
هنرمند با تجربه برای تفسیر فرم اشیاء این عوامل را به کار می برد، آنها را از پیام های کار می آکند، کار را ترکیب بندی می کند و نور و سایه را در آن طوری توزیع می کند تا یک کل هماهنگ و زیباشناسانه خوشایند به وجود آورد.

جهت نور
نور می تواند از بالا، از زیر، از پهلو، از جلو یا از پشت به مدل بتابد. هر یک از این جهت ها نامی فنی دارد و هر یک حجم را به شیوه ای متفاوت نشان می دهد.
نور از جلو: وقتی نور از جلو به مدل می تابد سایه عملاً در پشت مدل قرار می گیرد. در این نوع نور حجم یا عمق به حداقل می رسد و اشیاء از طریق رنگشان نمایان می شوند.(شکل ۲)
نور از جلو و پهلو: در اینجا نور از زاویه ای تقریباً برابر ۴۵ درجه به مدل می تابد و احساسی شدید از عمق و حجم را به وجود می آورد. از این نوع نورپردازی به طور مکرر برای نمایاندن فرم مدل و چهره استفاده می شود.       

نور از پهلو: این نور از پهلو به مدی می تابد و سمت دیگر را تاریک باقی می گذارد. حجم و عمق در اینجا با سایه افتان پدید می آید. باید دانست این نوع نورپردازی نوعی نیست که همیشه از آن استفاده شود.(شکل۴)
نور از نیمه پشت و پشت: در این دو حالت نور از پشت به مدل می تابد و قسمت هایی که ما آن را می بینیم در سایه باقی می گذارد. کناره های مدل را هاله ای از نور فرا می گیرد. در نور پشت حجم نقصان می یابد ولی از ژرفا چیزی کم نمی شود. زیرا در این نوع نورپردازی دخالت آتمسفر بیشتر از سایر نورها آشکار می شود.

     نور از بالا: این نوع نورپردازی سایه های افتان بلندی ایجاد می کند و در حالی که ویژگی حجم را نشان می دهد از وضوح اجزاء می کاهد. از این نوع نورپردازی زیاد استفاده نمی شود (شکل ۶)
نور از پایین: این نوع نورپردازی نیز سایه های بلند ایجاد می کند که رو به بالا رفته و حجم های غیر واقعی و خیالی ایجاد می کند. از این نوع نورپردازی زمانی استفاده می شود که نمودهای ویژه ای مورد نیاز باشد .

کمیت نور
حجم پردازی یعنی دستیابی به نمودی از سه بعدی از طریق عناصری چون نور، تضاد، رنگ و پرسپکتیو است.
ما وقتی می گوییم که تصویر معینی خوب حجم پردازی شده که ترکیب این عناصر نتیجه کاملی از درک حجم فرم، فاصله بین اشیاء و غیره را به وجود آورد.
به طور طبیعی جهت نور عامل فریبنده ای در دستیبی به این نمود است. طراح باید مناسب ترین جهت نور را برای دستیابی به بهترین حجم پردازی ممکن تحلیل کند. پس بنابراین عامل مهم دیگری وجود دارد که بر پیغامی که هنرمند می خواهد در یک  اثرانتقال دهد اثر می گذارد.

کیفیت نور
منظور از کیفیت نور تنوع در تضاد، (کیاروسکورو)، و غیره است که در مدل می بینیم و خود ناشی از نور ملایم، شدید یا خیلی قوی است. برای درک بهتر این تنوعات لازم است بین دو نوع نورپردازی تفاوت قائل شویم: نور مستقیم و نور غیر مستقیم.

نور مستقیم
نور لامپ پروژکتور که پرتوهای خود را روی مدل متمرکز می کند نمونه ایی از نور مستقیم است. کیفیت اصلی آن ایجاد تضاد آشکار است. این نوع نور سایه های تندی در کنار هایلایت ها ( روشن ترین قسمت ها) که نور دریافتی قوی را منعکس می کند ایجاد می نماید. بنابراین پیام کار هیجان انگیز است و احساسی از غم و احساساتی عالی را ارائه می دهد.
این نوع نورپردازی شامل تمام نورهای مصنوعی بجز چراغهای فلورسان می شود. وقتی که نور طبیعی از درون پنجره ای کوچک به مدل می تابد تقریباً ویژگی نور مستقیم را پیدا می کند؛ تضاد شدید و تقریباً عدم کیاروسکورو نمونه ای از این نوع نورپردازی زمانی به چشم می خورد که مدل با نور خورشید از پنجره به داخل اطاق بزرگی می تابد و در آن انعکاسات دیوارها آنقدر قوی نیست که بتواند تضاد شدید بین نواحی سایه و نواحی روشن را ملایم کند

نور غیر مستقیم
وقتی که آسمان ابری است به نوری که به منظره تابیده است توجه کنید. نوری که از آسمان ابری به اشیاء می تابد ملایم یکنواخت و بدون تضاد شدید است. این نوع نور را نور غیر مستقیم می نامند.
از ویژگی های نور غیر مستقیم گذرهای ملایم بین بخش های روشن و بخش های سایه است. سایه های مدل ممکن است بر طبق مقدار نوری که به آن می تابد شدید یا ضعیف باشند ولی آنها همواره در همه جا نمودی نرم و ملایم دارند. سطوح نورخورده نیز وضوح نور مستقیم را ندارد و در نتیجه هماهنگی بیشنر و نوع معمولی تری از تضاد را دارد.
این نوع نور شامل نور طبیعی در روزهای ابری یا نور خورشید نیمه پنهان در زیر ابر یا نور تابیده به درون اطاق که خورشید مستقیماً به داخل آن نتابد است ( این را نور غیر مستقیم خورشید می نامیم ) نور غیر مستقیم مصنوعی، نور فلورسان یا چراغ مهتابی و نیز نوع منبع نوری است که ملایم و پخش باشد.
 
نورپروازی

نور پردازی
در طراحی و تصویر کشیدن هر سوژه و موضوعی ابتدا باید طریقه نورپردازی به سوژه را در نظر گرفت . چگونگی نور پردازی هر سوژه یا هر محیطی با توجه به کاربری محیط انجام می شود . به عبارت دیگر اینکه از آن محیط چه استفاده هایی می شود عامل بسیار مهمی در چگونگی نور پردازی است . مثلاً:وقتی برای یک کارخانه طریقه نورپردازی را طراحی می کنیم باید در نظر داشته باشیم که در کارخانه معمولاً نور طبیعی روز وجود دارد.پس نور پردازی آن باید طوری باشد که نور درون فضا را متضادتر کند.
 تأثیر نور بر مغز انسان یا از طریق چشم است یا از طریق پوست و امروزه ثابت شده است که نور از راه جمجمه بر مغز انسان نیز تأثیر می گذارد . در کنار نور رنگها (چه اولیه و چه ثانویه ) تأثیرات خاصی بر انسان دارند . مثلاً رنگ قرمز یا نور قرمز در انسان فعالیت و جنب وجوش ایجاد می کنند . به همین خاطر مثلاً در مکانهای آموزشی از رنگها نورهای بنفش و نارنجی استفاده نمی شود چون نیازبه تمرکز و دقت دانشجو است .
 به طور کلی در نور پردازی یک اصل مهم وجود دارد و آن این است که حتی الامکان از نورهای طبیعی استفاده کرد . نورهای مصنوعی فقط باید یک عامل کمکی باشند . در خانه باید به اتاقها نور طبیعی تابیده شود . اما اگر عمق اتاق خیلی زیاد است بعد از دو سوم طول اتاق می توان از نورهای کمکی استفاده کرد .
 در ترتیب رنگها ابتدا رنگهای گرم مثل نارنجی قرار دارند . سپس رنگ زرد که یک رنگ روشن است. بین رنگ زرد و سبز سبزی قرار دارد که متمایل به زرد است و یک رنگ تسلیم شده و بی تفاوت است . نه پرخاشگر است و نه سکون دارد بعد رنگهای سرد هستند و در مرحله بعد رنگهای سرد هستند و در مرحله بعد رنگهاب سنگین مثل بنفش.
 کاربرد رنگهای تیره در سقف اتاق باعث می شود اتاق کوتاهتر به نظر برسد . بهترین نور این است که از سقف به سطح زمین برسد . اگر دیوارهای اتاق تیره باشند عمق اتاق بیشتر می شود . اگر دیوار انتهایی اتاق تیره باشد باز دیوارها کوتاهتر می شوند . بنابراین طریقه رنگ آمیزی اتاقها در عمق و بزرگی آنها بسیار مؤثر است . گاهی چون نمی توانیم به هر دلیلی رنگ یک مکان را تعویض کنیم با یک نورپردازی مناسب می توان حالتهای رنگها را تعدیل کرد و کاهش داد .
سه نمونه نورپردازی برای انتخاب دردست داریم
الف: نور پردزی عادی ب: نور پردازی غیر عادی ج: نور پردازی رویایی
 نورپردازی عادی : نوری که روزانه با ان سروکار داریم افتاب از طلوع تا غروب هوای روشن  که کاملا" صحنه را طبیعی و نتیجه مطلوب در بر دارد.
نورپردازی غیر عادی: نوعی نوراست که به هیچ وجه غیر طبیعی نیست ولی باید انرا نادر بنامیم بطور معمول در واقعیت ودر مناضر دیده نمی شود
     نوری یکطرفه کم ارتفاع که سایه ای موثر در اوایل صبح و اواخر عصر تولید میکند پهنه های شعله ور غروب نور ثابت ومروارید گونه روزهای بارانی یا روزهای مه آلود که از لحاظ گرافیکی پرتضاد وکنترول شده معروف به نورپردازی هالیودی بای مثال انواع غیر عادی نورپردازی که در خلق آثاری   که دارای جذابیت بصری هستند باید از آثار  معمولی متمایز باشند ویا احساسی قوی را بصورت غیر عادی بتصویربکشند که شایسته نگریستن بشوند که نورپردازان  بطور غریزی مجذوب اینچنین نورپردازیها میشوند

نورپردازی رویائی : نوعی نور است که بیننده را خیره میسازد این نمونه نور معمولا" خیلی کم بتوسط انسان عادی دیده میشود برای مثال نوعی نور که در طبیعت بسیار نادر است واحساسی از تخیل را بوجود میآورد مثل نورحاصل از یک مشعل جوشکاری که میتواند یک عکس ساده را بصورت صحنه ای از جهنم دراورد نورپردازی که در یک دیسکو از چراغهای چشمک زن وگردان حاصل میگردد که ثبت آن در یک لحظه صحنه ای تخیلی بوجود میآورد در این نمونه نورپردازی هیچ قانونی وجود ندارد وفقط خلاقیت میتواند تصویری زیبا بسازد که آنرا بعنوان یک شاهکار ارائه دهد.

 

ایجاد جلوه در اشیاء به وسیله نور پردازی
در نور پردازی باید به این نکته توجه نمود که اگر یک نور تخت و مسطح به اشیاء بتابانیم اشیاء هم سطح به نظر می رسند و زیبایی آنها اصلاً به چشم نمی آید . برای ایجاد توجه و نشان دادن زیبایی اشیاء از نورهای نقطه ای یا موضعی(Spot Light)  استفاده می کنیم . نوع وطریقه نور پردازی در ایجاد نظم و ترتیب میان اشیاء بسیار مؤثر است . در این زمینه نکته مهم و اساسی ایجاد استحکام دراشیاء است . نور پردازی نباید به گونه ای باشد که اشیاء معلق به نظر برسند بلکه باید به گونه ای که استحکام و توازن اشیاء را به بیننده منتقل کند . مثلاً اگر نور از پایین به شئ تابانده شود شئ معلق به نظر می رسد . ولی اگر از بالا از یک زاویه ای تابانده شود و سایه ای در پایین شئ ایجاد شود ، رنگ پایین آن نسبت به بالا تیره تر می شود وباعث القاء حس استحکام به بیننده می شود و این چیزی است که از طبیعت آموخته ایم . هرچه نگاه دید ما از زمین به طرف آسمان  می رود رنگهای تیره و گرم به رنگهای روشن وسرد تبدیل می شود و این باعث ایجاد آرامش روحی در انسان می شود . برای ایجاد جلوه در اشیاء باید آنها را طوری و در جایی قرار دهیم که یا یک کنتراست رنگی داشته باشند یا یک حالت مکمل نسبت به رنگ پشت سر داشته باشند تا شئ شاخص شود و خودش را در آن فضا نشان دهد .بنابراین در مجموع انتخاب فضا ، رنگ ، زاویه نور پردازی و طریقه نور پردازی از لحاظ قوی یا ضعیف بودن نور عوامل بسیار مهمی در ایجاد جلوه در اشیاء هستند . بهتر است طریقه نور پردازی طوری باشد که از یک زاویه ۴۵ درجه از بالا به صورت عمود به شئ تابانده شود . وقتی نور در زاویه عمود به شئ می تابد تمام سایه ها زیر شئ می افتد . البته لازم به ذکر است که بین طراحی و نور پردازی داخل منزل و نور پردازی مباحث تجسمی اختلاف و تفاوت وجود دارد

متداول ترین نوع نورپردازی
این مناسب ترین نوع نورپردازی برای نمایش فرم اشیاء است، همانطور که قبلاً گفتیم احساسی ایده آل از حجم و عمق ایجاد می کند. نور پهلو – جلو بهتر از هر نوع نورپردازی ویژگی شیء را آشکار می سازد: شکل بینی چه بلند و چه کوتاه ، پهن و عقابی، عمق چروک چهره و فرم استخوان های گونه. نور پهلو جلو حجم یک سیب، یک بدن یا خانه را مشخص تر می کند.
این نوع نورپردازی را می توان دربیشتر شاهکارهای نقاشی از بدن مثلاً در کار روبنس که بزرگترین هنرمند در ارائه حجم بود مشاهده کرد. شما می توانید آن را در نقاشیهای طبیعت بیجان ببینید زیرا طبیعت بیجان تقریباً همواره نشان دهنده حالت سه بعدی است زمانیکه با دو بعد کار می کنیم. نور پهلو و جلو را همچنین در منظره در طراحی از حیوانات یا گل ها و در تمام انواع نقاشی ها و طراحی ها می توان پیدا کرد. نور پهلو و جلو اغلب برای بهتر مشخص کردن ویژگی چهره و حالت جنس مرد است که می توان آن را از طریق مطالعه بدن و چهره ها در نقاشی های کلاسیک مشاهده کرد. همانطور که قبلاً نشان داده شد انگر در طراحی و نقاشی از زنان از نور روبرو و پراکنده استفاده می کرد و بدین طریق چهره ی ظریف تر و زنانه تر را به وجود می آورد. او همین فرمول را در نقاشی و طراحی از چهره افراد جوان به کار می برد، هر چند نوری اندکی تندتر و مستقیم تر است. به هر حال وقتی نوبت حجم پردازی چهره فردی بالغ فرا می رسد، او نور پهلو و جلو را برای تقویت سایه، آشکارسازی چروک، شکل بینی و فک و دادن حالتی از ویژگی مردانه به تصویر انتخاب می کرد. این تمرینی کلی در چهره سازی کلاسیک و مدرن است. اما بالاتر از همه نور پهلو جلو به عنوان وسیله بیان برای موضوع است. آن کاملاً حالتی مستندساز دارد و موجب نشان دادن موضوع به حد کمال می شود.

نورپردازی شاعرانه
نور از پشت همواره با دو منبع نور است: یکی قوی، مستقیم و از پشت مدل و دیگری نور آتمسفریک است که ضعیف تر از اولی، از جلو به مدل می تابد و به ما امکان می دهد فرم آن را ببینیم و طراحی کنیم و بدون نور اخیر ما می توانیم فقط سایه نما یا سیلوئت آن را بکشیم.
نور اول نمودی هاله مانند در اطراف مدل ایجاد می کند که مورزی نورانی است و محیط فرم ها را نشان می دهد.
به یاد داشته باشید که نور قوی و مستقیم را در پشت مدل قرار دهید و به آن از پشت روشنی بدهید نور دوم را از جلو به مدل بتابانید. نور ضعیف تر شبیه پرده یا آتمسفریک است که مقداری نور به سمت بخش تیره مدل می تاباند و آن را کمی روشن تر می سازد.
مثلاً در نور خورشید آفتاب مدل را از پشت روشن می کند و همچنین مستقیماً به نقاش می تابد. نور مستقیم خورشید کناره های مدل را روشن تر از همه جا کرده و بقیه را در سایه باقی می گذارد ، ولی حتی سطوح سایه به خاطر نور انعکاسی یا آتمسفریک قابل رویت است.

سیستم های نورپردازی
 
پروژکتور
پرژوکتور نوعی لامپ پر مصرف است که علیرغم مصرف زیاد انرژی و تولید حرارت زیاد دارای نور زیاد و زیبا می باشد ، لذا مقرون به صرفه و اقتصادی نیست .
بعضی از اشیاء مانند شیشه ، آینه ، انواعی از پلاستیک و پارچه بدون صرف انرژی به درخشش بیشتر نور لامپ کمک می کنند . لذا از این وسایل به مقدار زیاد در مصرف انرژی صرفه جویی می کند . نهایتاً این لامپ ها با ایجاد سایه و روشن در محیط علاوه بر اینکه روشنی بخش خانه هستند از وسایل تزیینی خانه نیز به شمار می روند .
اگر نورهای سه پرژکتور سبز و قرمز و آبی را با هم روی دیوار بتابانیم نور سفید به دست می آید. اگر پرژکتور آبی را خاموش کنید، نور سبز و قرمز باقی می ماند که زرد ایجاد می کند. بنابراین آبی مکمل رنگ زرد است و زرد مکمل آبی (شکل ۱A) به همین طریق ارغوانی مکمل سبز و آبی سیان مکمل قرمز است و برعکس (شکل B141). و در تصویر بعدی، ۱C یک دایره رنگ وجود دارد که در آن رنگ های اصلی ((P و رنگ های ثانویه ((S و رنگهای ثالثه (T) دیده می شود. رنگ های مکمل با پیکان مشخص شده اند. بیشترین تضاد رنگی از طریق کنار هم قرار گرفتن رنگ های مکمل حاصل می شود ( شکل ۱ ). در اوایل این قرن نقاشان شروع به نقاشی به شیوه "فاو" (وحشی ها) کردند. به خاطر درخشش رنگ ها در کار به ترکیبات رنگی تندی می رسیدند که تا حدی حاصل کنار هم قرار گرفتن رنگ های مکمل بود. مخلوط دو رنگ مکمل (ارغوانی و سبز) سیاه ایجاد می کند ( شکل D1)، ولی اگر آنها را به نسبت بیفزاییم رنگ های خنثی (broken colors) به دست آورده ایم.
                         (شکل ۸)     

LCD (Liquid Crystal Display)
احتمالا اسمهایی از قبیل مانیتور فلت و LCD ها را شنیده اید. لغتهایی که امروزه به قدری باب شده اند که حتی کودکان ۵و ۶ساله هم که گاهی آنها را به زبان می آورند.
آیا صفحه های فلت ، LCDو پلاسمایی یکی هستند یا معانی جدایی دارند و ما از روی ناآگاهی آنها را به جای هم به کار می بریم ؟
واقعیت این است که اینها معانی متفاوتی هستند که برحسب اشتباه از آنها به صورت جایگزین استفاده می کیم. احتمالا هر روزه از وسایل متفاوتی استفاده می کنیم که شامل LCDها هستند.
رایانه های لپ تاپ ، برخی مانتیورها، ساعتهای دیجیتالی ، اجاقهای مایکروویو، دستگاه پخش سی دی و دستگاه های الکترونیکی فراوان دیگر شامل LCD ها هستند. برای تشخیص LCD بودن یک صفحه کافی است ، برای چند ثانیه انگشت خود را روی آن صفحه قرار دهید و حرکت امواج را در ناحیه اطراف دستتان مشاهده کنید.
البته این کار به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که در درازمدت به مانیتور شما آسیب می رساند. LCD  یا به دلیل مزیت هایی از قبیل نازک بودن ، وضوح بیشتر و مصرف برق کمتر متداول شده اند.
 LCDها یا کریستال های مایع اولین بار در سال ۱۹۸۸از سوی یک گیاه شناس اتریشی به نام فردریک رینیتز کشف شد. او مشاهده کرد زمانی که یک ماده شبیه کلستریل را ذوب می کند، این مایع که در ابتدا تیره بوده و با بالا رفتن حرارت ، رنگ آن روشن می شود پس از خنک کردن ، مایع قبل از تبلور نهایی به رنگ آبی تبدیل می شود.
از ساخت آزمایشی اولین LCDدر سال ۱۹۸۶، مدت ۲۰سال می گذرد. از آن هنگام سازندگان LCDها آن را به لحاظ تکنولوژیکی توسعه دادند و LCDها را از لحاظ تکنیکی به سطح بالایی رساندند و روند رو به رشد فناوری ساخت این وسیله همچنان رو به فزونی است.
کریستال های مایع بسته به چگونگی تحریک و نحوه آرایش مولکول ها به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. این نوع کریستال ها نسبت به تغییر دما و در بعضی موارد فشار واکنش نشان می دهند و جهت گیری مولکولها در آنها از الگوی خاصی پیروی می کند که اغلب یک منشا خارجی جهت دهنده دارد.
از شواهد برمی آید که کریستال های مایع به حالت مایع نزدیک تر هستند تا جامد. آنها مقادیر متوسطی از گرما را دریافت می کنند تا یک ماده مناسب را از یک حالت جامد به کریستال مایع تبدیل کنند و فقط مقدار بیشتری گرما را برای تبدیل همان کریستال مایع به حالت مایع واقعی دریافت می کنند.
به خاطر این که کریستال های مایع به درجه حرارت بسیار حساس هستند، انتخاب مناسبی برای کاربرد در دماسنج ها هستند. از اینجا دلایل وضوح صفحه مانیتور کامپیوتر لپ تاپ در یک هوای سرد یا در خلال یک روز داغ در کنار ساحل روشن می شود. یک LCD وسیله ای است که از ۴ الگو یا واقعیت فیزیکی بهره می گیرد:
اول این که نور می تواند قطبیده شود، دوم این که کریستال های مایع می توانند منتقل شوند و نور قطبیده شده را تغییر دهند. سوم این که ساختار کریستال های مایع می توانند از سوی جریان الکتریکی تغییر یابند و آخرین مورد این که مواد شفافی موجودند که قادرند جریان الکتریسیته را هدایت کنند.
روش ساخت: LCD

                   (شکل۹) ساخت مانیتور LCD

برای ساخت LCD دو شیشه پلاروید را با ۹۰ درجه اختلاف نسبت به یکدیگر قرار می دهند و یک کریستال مایع بین آنها می گذارند . وقتی کریستال به جریان برق وصل نباشد؛ نور از قطبشگر اول می گذرد و وارد کریستال مایع می شود جهتش ۹۰ درجه تغییر کرده و به همین دلیل از قطبشگر دوم هم عبور کرده و به چشم می رسد. اما وقتی که جریان به کریستال وصل باشد ،نور دیگر چرخشی نخواهد داشت و نمی تواند از کریستال دوم عبور کند . ساختن یک LCD همان طور که در بالا توضیح داده شد، بسیار ساده تر از آن است که به نظر می آید . فقط به یک ساندویچ شیشه و کریستال نیاز داریم. اما همین ساندویچ ساده ۸۰ سال پس از کشف کریستالهای مایع ساخته شد. کریستال مایع را یک گیاه شناس اتریشی در سال ۱۸۸۸ برای اولین بار در حین ذوب جامدی از مشتقات آلی کشف کرد . اما اولین LCD را یک کارخانه آمریکایی در سال ۱۹۶۸ ساخت .
تکنولوژی ساخت LCD هر روز متکامل تر شده و جای بیشتری در صنایع امروز به خود اختصاص می دهد . البته هنوز هم تحقیقات برای ساخت نمونه های بهتر و کاراتر این وسیله ادامه دارد.

:LCD سیستم
دو نوع LCD در رایانه وجود دارد ؛ ماتریس غیرفعال passive matrix و ماتریس فعال LCD
.active matrixهای ماتریس غیرفعال از یک شبکه ساده ، برای تامین شارژ پیکسل های موجود روی نمایشگر استفاده می کنند. ایجاد شبکه درواقع یک مرحله پردازش است که با دو لایه شفاف آغاز می شود.
به یکی از این لایه ها ستون ها و به دیگری ردیف هایی واگذار می شود که از مواد هادی و شفاف ساخته می شوند که معمولا از جنس اکسید قلع هستند. ستونها و ردیفها به مدارهای مجتمع IC ها) مرتبط می شوند و زمانی که شارژ از ستون یا سطر خارج شود، این مدارها، کنترل خواهد شد.
مواد کریستال مایع مابین دو لایه شفاف قرار خواهد گرفت ، یک فیلم قطبیده به بخش خارجی از هر یک از این لایه اضافه می شود. سادگی سیستم ماتریس غیرفعال جالب است اما نواقصی نیز به همراه دارد، از جمله زمان پاسخ کوتاه و کنترل ولتاژ بدون دقت.
راحت ترین راه برای مشاهده زمان پاسخ کوتاه در یک LCDماتریس غیرفعال این است که نشانگر ماوس را بسرعت از سمت صفحه نمایش به سمت دیگر حرکت دهید. درحالتی که این حرکت انجام می شود به حالت سایه هایی که در پی نشانگر ظاهر می شود، توجه کنید.
کنترل ولتاژ با عدم دقت از توانایی ماتریس غیرفعال جلوگیری می کند و در یک زمان تنها بر یک پیکسل تاثیر می گذارد. زمانی که ولتاژ برای از هم باز کردن یک پیکس به کار گرفته می شود، پیکس های اطراف آن نیز تا حدی از هم باز می شود که باعث می شود تصاویر تار به نظر آید و کنتراست خود را از دست بدهد.
 LCDهای ماتریس فعال به TFTها وابسته هستند. اساسا TFTها ترانزیستورها و خازن های کوچک سوئیچ شونده هستند. آنها در یک ماتریس و روی یک لایه شفاف مرتب می شوند. برای آدرس دهی یک پیکسل ، ردیف مناسب سوییچ می شود و سپس شارژ به ستون اصلی ارسال می شود. خازن قادر به نگهداری شارژ تا به دوره تازه سازی بعدی است.
اگر دقیقا مقدار ولتاژی که برای یک کریستال تامین می شود، کنترل گردد، خواهید توانست آن را از هم باز کنید. بیشتر نمایشگرهای امروزی در هر پیکسل ۲۵۶سطح روشنایی پیشنهاد می کنند. فناوری LCDها بسرعت در حال رشد است.
اندازه نمایشگر محدود به مشکلات کنترل کیفیت می شود که به سازنده های آنها برمی گردد. بتازگی شرکت اپل بزرگترین مانیتور LCDجهان را دراندازه ۳۰اینچی به بازار عرضه کرد که کیفیت تصویری بسیار بالا دارد.
پس برای داشتن وضوح و کیفیت قابل توجه ،باید بهای زیادی بپردازیم.

انعطاف پذیر: LCD ساخت بزرگترین                                     

                                                                 
      جام جم آنلاین: شرکت سامسونگ بزرگترین نمایشگر کریستال مایع را که قابلیت انعطاف پذیری دارد به وضوح تصویری بالا را ساخت.
این نمایشگر ۱۷ اینچی ۴۸۰ *۶۴۰ که از یک صفحه پلاستیکی شفاف ساخته شده است بسیار سبکتر از صفحات شیشه ای است ضمن آنکه در حالت های مختلف خم شدن ضخامت این صفحه پلاستیکی تغییر نمی کند.
این شرکت در بلند پروازی های خود مدعی شده است که می تواند از این نمایشگر ها در سیستم های الکترونیکی پوشیدنی بکار بگیرد.
سامسونگ اولینLCD انعطاف پذیر را در اوائل سال ۲۰۰۵ به اندازه ۱۵ اینچ تولید کرد.

(Light Emitting Diodes) LED
LED ها و کاربرد آن
     به معنی دیودهای نورافشان (مخفف  Light Emitting Diodesنیمه¬رساناهای تولیدکننده نور هستند که در جاهای مختلف مورد استفاده قرار می¬گیرند، و کاربرد آنها فقط به چراغ¬های راهنما و ساعت¬های زنگ¬دار دیجیتال که چندین دهه پیش نخستین حوزه کاربرد LED ها بودند، محدود نمی¬شود. در حال حاضر LED ها بطور روزافزونی برای کاربردهای معمارانه در سراسر جهان مورد توجه قرار می¬گیرند. پیش از این، کاربرد گسترده  LEDها در محیط¬های بزرگ و وسیع غیرممکن به نظر می¬رسید، اما اخیراً این فناوری پیشرفت قابل توجهی داشته است، به گونه¬ای که LED ها کوچک¬تر و روشن¬تر شده¬اند، برق کمتری مصرف می¬کنند، می¬توانند توسط کامپیوتر کنترل شوند، و تمام رنگ¬های رنگین¬کمان را به نمایش بگذارند. همین مزایا معماران و طراحان را به استفاده هرچه بیشتر از LEDها در کارهایشان ترغیب می¬کند.
در حال حاضر بسیاری از سازنده¬ها و صاحبان کارخانجات (حتی آنهایی که اخیراً این فناوری را به خط تولیدشان اضافه کرده¬اند) به ساخت LED ها روی آورده¬اند و چنانچه این محصول در زمره یکی از اصلی¬ترین تولیدات¬شان نیز نباشد، لااقل بخشی از برنامه کاری واحد R&D (واحد پژوهش و توسعه) آنهاست.Ted Chappell، رئیس کارخانه Erco Lighting در نیوجرسی که محصولات مبتنی بر فناوری LED تا سال ۲۰۰۲- ۲۰۰۳ به خط تولید آن اضافه نشده بود، می¬گوید: «ما در نظر داریم از فناوری LED در تولید محصولات جدید و در حال ساخت¬مان استفاده کنیم.»

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    ۱۰ فیلم ممنوعه دنیا را بشناسید

    اگر به فهرست فیلم های توقیف شده در جهان نگاه کنید، خواهید دید که اسامی‌ فیلم های کارگردانان بزرگ تاریخ سینما مثل استنلی کوبریک و برناردو برتولوچی و سام ریمی‌ در این میان وجود دارد.

    معرفی ۱۰ فیلم پربیننده کریستوفر نولان

    کریستوفر نولان، کارگردان و نویسنده انگلیسی، با استفاده مکرر از روایت‌های غیرخطی و اغلب ذهنی در فیلم‌هایش، شهرت و محبوبیت زیادی در میان منتقدان و مخاطبان سینما پیدا کرده است.

    نحوه پخت کیک آناناس وارونه

    نحوه پخت کیک آناناس وارونه ۲٫۰۰/۵ (۴۰٫۰۰%) ۱ امتیاز اگر به دنبال یک کیک جدید برای دسر و یا عصرانه هستید، پیشنهاد ما به شما کیک آناناس وارونه است. در این مقاله شما را با دستور تهیه این کیک خوشمزه آشنا خواهیم کرد.

    آموزش کاردستی کوسن فانتزی + ۱۰ ایده کوسن های زیبا

    آموزش کاردستی کوسن فانتزی + ۱۰ ایده کوسن های زیبا ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۲ امتیازs وجود کوسن‌ها با طرح ها و رنگ های مختلف به دکوراسیون خانه عمق و روح تازه ای می‌بخشد. دوختن کوسن چندان سخت نیست و تنها به کمی خلاقیت نیاز دارد.

    روبان دوزی خلاقانه

    روبان دوزی خلاقانه ۴٫۰۰/۵ (۸۰٫۰۰%) ۳ امتیازs

    ۲۰ تا از متداول ترین خطاهای آشپزی

    ۲۰ تا از متداول ترین خطاهای آشپزی ۳٫۰۰/۵ (۶۰٫۰۰%) ۱ امتیاز ۱. مزه‌دارکردن گوشت در ظرف فلزی؛ از اشتباهات آشپزی رایج. مزه‌دارکردن گوشت فقط این نیست که گوشت را داخل کاسه‌ای قدیمی بگذاریم تا ۲۴ ساعت در مواد و سس باقی بماند.




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi