جستجو در تک بوک با گوگل!

تابعيت پايگاه تك بوك از قوانين جمهوري اسلامي ايران

برهنه نمایی و تاثیرات آن

784

بازدید

مروری بر تحقیقات انجام شده در غرب در حوزه نوع پوشش و تاثیر آن بر زنان و مردان
در زمینه نوع پوشش و تاثیر آن بر روابط زنان و مردان تحقیقات متعددی صورت گرفته که بیشتر تحت عنوان کالایی شدن بدن زن و نگاه خیره مرد نگاشته شده است. این تحقیقات هم به بررسی تاثیر پوشش زنان بر مردان و وهم تاثیر آن بر زنان می پردازند که در اینجا به برخی از این تحقیقات به اختصار اشاره خواهد شد.

محققان متوجه شده اند که مغز انسان واکنش متفاوتی نسبت به تصویر بدن برهنه و بدن پوشیده از خود نشان می دهد. محققان دانشگاه تامپره در فنلاند متوجه شده اند که مغز مردان واکنش بسیار سریعتری به تصویر زنان نشان می دهد در حالی که مغز زنان واکنش مشابهی نسبت به مشاهده تصویر برهنه زنان و مردان دارد. به عنوان مثال در یک تحقیقبه شرکت کنندگان تصاویر پوشیده، نیمه برهنه و برهنه زنان را نشان دادند و توسط الکترودهایی واکنش مغز افراد را مورد بررسی قرار دادند. بر اساس این تحقیقات مغز انسان تصویر برهنه را در کمتر از ۰٫۲ ثانیه مورد ارزیابی قرار می دهد که بسیار سریعتر از تصویر عادی است . بسیاری بر این عقیده اند که این واکنش سریع مربوط به طبیعت انسان و رابطه آن با تولید نسل است و انسان از این طریق است که جفت مناسب خود را پیدا می کند……

مردان با مشاهده تصاویر برهنه زنان واکنش های بدنی نظیر بالا رفتن ضربان قلب، افزایش جریان خون و …. را در بدن خود احساس می کنند؛ البته واکنش مردان گروه های سنی مختلف تاحدی متفاوت است: این که مرد در چه سنی قرار دارد ویااین که از لحاظ جنسی فعال هستند از جمله فاکتورهایی است که در واکنش مردان موثر است. با تمام این تفاوت ها واکنش حدودا مشابهی در مشاهده تصاویر تحریک آمیز زنان در مردان به وجود می آید که اولین آن اتفاقی است که مغز فرد می افتد و روندی شامل درگیر کردن نگاه ، توجه، و پاداش را به دنبال دارد: تصاویر برهنه سیستم بینایی مردان به شکل متفاوتی تحریک می کند و این باعث افزایش ترشح دوپامین می شود که احساس خوشایندی را در مردان به وجود می آورد. زمانی که مغز مردان تحریک می شود بخش انگیزش که به دنبال رهایی از فشار تحریک هست نیز تحریک می شود. در اینجا بخش های مختلف مغز درگیر می شوند و فرد وارد مرحله تصمیم گیری در این زمینه می شود و بخش های دیگر مغز از کار می افتد به همین دلیل گفته می شود که مردان در این لحظه نمی توانند تصمیم درستی بگیرند (۳). مردان همچنین به دنبال شبیه سازی رفتاری یا تصویری از فیلم و یا تصاویر جنسی در رابطه جنسی خود می روند که به این کار واکنش نرونی آینه ای (۴) گفته می شود که این خود می تواند مشکلات فروانی را برای شریک جنسی فرد در زندگی واقعی او به وجود آورد. چرا که بسیاری از این تصاویر یا فیلم ها تصویر غیر حقیقی از زنان و بدن آنها به فرد می دهد که در زندگی واقعی وجود ندارد.

بر اساس گزارش یکی از مجلات معتبر آمریکایی به نام روانشناسی امروز انجام داده مردانی که به تصویر زنان برهنه (که بیشتر به شکل تصاویر پورنوگرافی است) نگاه می کنند در روابط جنسی واقعی خود دچار ناتوانی می شوند. وقتی مردان به شکل مرتب در معرض تصاویر برهنه قرار می گیرند حساسیت جنسی آنها کاهش پیدا می کند و روابط جنسی عادی آنها را تحریک نمی کند. بر همین اساس گرچه در گذشته مشکل ناتوانی جنسی در میان مردان میانسال دیده می شد امروزه به دلیل مشاهده تصاویر برهنه وپورنوگرافی مردان جوان نیز با مشکل ناتوانی جنسی مواجه هستند. بر اساس این تحقیق امروزه نوعی از ناتوانی جنسی به نام «ناتوانی جنسی حاصل از مشاهده پورنوگرافی» وجود دارد که باعث می شود مردان به دلیل تحریک و ترشح بیش از حد دوپامین (که واکنش های مربوط به تحریک جنسی را کنترل و فعال می کند) ۳۰ سال زودترازموعد توانمندی جنسی خود را از دست می دهند. بر همین اساس کسانی که مرتبا در معرض این تصاویر قرار می گیرند باید هر بار تصاویر محرکتری را مشاهده کنند تا تحریک شوند. تاثیر این ماده مانند تاثیر مصرف کوکائین است چرا که پس از مدتی فرد مجبور از تنوع استفاده از تصاویر را بالاتر ببرد تا بدن او واکنش دلخواهش را به دنبال داشته باشد.

بر اساس این تحقیقات اگر فرد برای مدت چند ماه مشاهده این تصاویر را به طور کلی متوقف کند می تواند بهبود را در روابط جنسی خود مشاهده کند. بر اساس تحقیق دیگری که در دانشگاه ایندیانا توسط هیتر راپ انجام شده هم مردان و هم زنان با دیدن تصاویر برهنه تحریک می شوند اما نوع واکنش آنها در این زمینه متفاوت است: مردان بیشتر به دنبال تنوع طلبی در این تصاویر هستند و این در حالی است که زنان معمولا به همان تصاویر قبلی و کلیشه ای تمایل نشان می دهند. بر همین اساس مردان می توانند در این تصاویر تنوع طلبی جنسی خود را ارضا کنند. طی تحقیق دیگری جامعه شناسی به نام بت اک (۵) از زنان و مردان خواست تا به تصاویری از زنان و مردان برهنه نگاه کنند و واکنش آنها را مورد ارزیابی قرار داد.

بر اساس این تحقیق زنان با دیدن بدن برهنه زنان دیگر بلافاصله بدن خود را با وی مورد مقایسه قرار می دهند و اگر عکس مربوط به مدل باشند تقریبا همیشه احساس کمبود و ضعف در بدن خود می کنند. اما مردان به تصویر به شکل دیگری نگاه می کنند و بدن زن را مورد ارزیابی خود قرار می دهند: یا به تعریف بدن او می پردازند و یا این که اگر مطابق با میل آنها نباشد آن را مورد انتقاد قرار می دهند. بر این اساس به نظر می رسد که زنان جایگاه خود را به عنوان «شی» برای مصرف نگاه مردان درونی کرده اند در حالی که مردان نقش خود را فاعل و مصرف کننده چنین تصاویری می دانند. نکته جالب این است که در مواجه با تصویر مردان برهنه هم زنان و هم مردان احساس ناخوشایندی را گزارش کرده اند. مردان برخلاف زنان خود را با مردان دیگر مقایسه نمی کنند و توضیح می دهند که چون خود آنها نیز مرد هستند چیزی برای نگاه کردن وجود ندارد. همچنین آنها از این موضوع واهمه دارند که با تماشای مردان برهنه به نظر همجنسگرا برسند. همچنین اکثر زنان نیز با دیدن بدن برهنه مردان از لحاظ جنسی تحریک نمی شوند و آن دسته هم که این طور احساس می کردند احساسی توام با شرم نیز در این مورد داشتند (۶).

در تحقیق دیگری که در دانشگاه پرینستون انجام شد از مردان خواسته شد تا افعالی را با تصاویر زنانی نیمه برهنه استفاده کنند؛ بر اساس این تحقیق مردان تمایل داشتند از ازضمایر اول شخص و افعالی که نشان دهنده تسلط بر دیگری است نظیر «من گرفتم» یا «من کنترل کردم» برای زنانی که لباس شنا به تن داشتند استفاده کنند. آنها معتقد بودند که می توانند بر این زنان تسلط داشته باشند و او را به عنوان شخصی منفعل در نظر می آورند (۷).

بر اساس تحقیقات انجام شده روی ۲۹ زن و ۳۶ مرد که در دانشگاه نبراسکا-لینکلن انجام گرفت (۸) و توسط سیستم ردیاب حرکات چشم افراد مورد مطالعه قرار گرفت مشخص شد که هم مردان و هم زنان مدت طولانی تری به عکس زنانی که بخش های تحریک کننده از بدن خود را در معرض نمایش قرار داده اند، نگاه می کنند. در این مواقع نگاه بیشتر از این که متوجه صورت زن باشد متوجه بخش های برهنه بدن او است. نکته جالب اینجاست که مردان برای زنانی که از لحاظ فیزیکی ظاهری مطابق با تمایلات آنها داشته اند ارزش شخصیتی نیز قائل می شود (مثلا عنوان می کنند که چنین زنانی شخصیت بهتری دارند). این تحقیق همچنین نشان داده است که مردان بیش از آنکه به صورت زنان توجه کنند به بدن آنها نگاه می کنند. بر اساس تحقیقات دیگری که دپارتمان روانشناسی دانشگاه پرینستون انجام شده (۹) مردان به زنانی که مایو به تن دارند به شکل شی نگاه می کنند و بخشی از مغز آنها که برای استفاده از ابزار استفاده می شود فعال می شود.

بر اساس این تحقیقات مردان این زنان را بسیار بهتر از زنانی که لباس کامل به تن دارند به خاطر می آورند. همچنین مردان در مواجه با زنانی که پوشش مناسبی ندارند بیتشر از کلمات جنسی یا کلماتی که بار جنسی دارد استفاده می کنند و یا سعی می کنند نزدیکتر از حد متعارف نسبت به این زنان بنشینند. فیسک بر اساس این تحقیق چنین نتیجه گیری می کند که استفاده پوشش های محرک در محل کار مناسب نیست (همان منبع). در تحقیق دیگری که روی ۲۰ مرد و ۲۰ زن و با استفاده از متد ردیابی حرکت چشم انجام شد مشخص شد (۱۰) که زمانی که به شرکت کنندگان در تحقیق عکس های محرک نشان داده شد توجه زنان و مردان بیشتر به بدن فرد مورد تحقیق جلب شده است؛ همچنین شرکت کنندگان زمان و دقت بیشتری را برای نگاه کردن به عکس صرف کرده اند. تحقیقات دیگری نشان داده است (۱۱) که دیدگاه مردان نسبت به بدن زنان نسبت به دیدگاه زنان در مورد سایر زنان کمتر انتقادی و سختگیرانه است.

همچنین در تحقیقات انجام شده نوع نگاه مردان به زنان نشان دهنده انگیزه های جنسی آنها نیز است. محققان معتقدند که می تواند از روی حرکات چشم مردان (که معمولا کنترل آن سخت است) به انگیزه های جنسی آنها پی ببرند و حتی از آن برای ردیابی و درمان مهاجمان جنسی استفاده کنند. بر اساس این تحقیق که در دانشگاه لینکلن در بریتانیا صورت گرفته (۱۲) چشم مردان و تغییر اندازه مردمک آنها در مواجه با تصاویر جنسی می تواند گرایشات جنسی مردان را نمایان کند. همچنین مشخص شده مردان با دیدن عکس زنان بیشتر به ناحیه سینه و پایین تنه آنها توجه نشان می دهند. این نوع نگاه زمانی که به مردان عکس زنان مسن تر و کودکان را نشان می دهند دیده نمی شود. این تحقیق بر روی ۳۰ مرد بین ۱۸-۲۵ سال صورت گرفته بود.

در جمع بندی نهایی می توان این طور نتیجه گیری کرد تحقیقات زیادی نیز در مورد تاثیر پوشش زنان بر مردان و اثر آن بر مردان و تاثیر نگاه مران بر زنان نیز انجام شده که نشان دهنده اهمیت این موضوع در جوامع غربی نیزاست.

دانلود کتاب






مطالب مشابه با این مطلب

    قوانین معاشرت در جمع

    قوانین معاشرت در جمع ۲٫۳۳/۵ (۴۶٫۶۷%) ۳ امتیازs مودب و فهیم بودن یک مهارت اجتماعی مهم است که می‌تواند به شما کمک کند تا دوستان جدید پیدا کنید، در حرفه‌ی خود موفق شوید و محترم شمرده شوید.

    ۲۰ دلیلی که شاید ازدواج را برای شما خسته کننده بکند

    در آغاز ازدواج، شاید انقدر همه‌چیز جدید و هیجان‌انگیز است که نگهداشتن هیجان و شور یک رابطه، کار دشواری نباشد.

    تهاجم فرهنگی از نوعی دیگر

    تهاجم فرهنگی از نوعی دیگر/ تهاجم فرهنگی از نوعی دیگر/ زمان در کشورمان خیلی سریع می‌گذرد ایران صد سال پیش خیلی با ایران امروز فرق دارد خیلی چیزها وارد ایران شد که ما مجبور شدیم فرهنگ خودمان را با آن هماهنگ کنیم مانند تلفن […]

    وضعیت حجاب در جامعه امروز ما

    وضعیت حجاب در جامعه امروز ما ۲٫۶۷/۵ (۵۳٫۳۳%) ۱۲ امتیازs وضعیت حجاب در جامعه امروز ما/ وضعیت حجاب در جامعه امروز ما/ اینکه وضعیت حجاب در جامعه به این صورت درآمده است و روز به روز کم رنگ تر می ‌شود، به این دلیل […]

    پدیده شوم تکدی گری

    پدیده شوم تکدی گری ۴٫۵۰/۵ (۹۰٫۰۰%) ۲ امتیازs پدیده شوم تکدی گری/ پدیده شوم تکدی گری/ دست طمع چو پیش کسان می کنی دراز پل بسته ای که بگذری از آبروی خویش تکدی گری، عوارض و مخاطرات زیادی دارد. بخشی از مطالعات مقطعی و […]

    قوانین آداب معاشرت

    قوانین آداب معاشرت/ قوانین آداب معاشرت/ زیگموند فروید می‌گوید: «نمی‌توان این مسئله را نادیده گرفت که تمدن تا چه حد بر پایه‌ی چشم‌پوشی از غریزه بنا شده است.» همواره میان اینکه چقدر باید غرایز خود را دنبال کنیم و چقدر باید تسلیم قراردادهای اجتماعی […]




هو الکاتب


پایگاه اینترنتی دانلود رايگان كتاب تك بوك در ستاد ساماندهي سايتهاي ايراني به ثبت رسيده است و  بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست و هر گونه فعالیت غیر اخلاقی و سیاسی در آن ممنوع میباشد.
این پایگاه اینترنتی هیچ مسئولیتی در قبال محتویات کتاب ها و مطالب موجود در سایت نمی پذیرد و محتویات آنها مستقیما به نویسنده آنها مربوط میشود.
در صورت مشاهده کتابی خارج از قوانین در اینجا اعلام کنید تا حذف شود(حتما نام کامل کتاب و دلیل حذف قید شود) ،  درخواستهای سلیقه ای رسیدگی نخواهد شد.
در صورتیکه شما نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.
كتابخانه رايگان تك كتاب
دانلود كتاب هنر نيست ، خواندن كتاب هنر است.


تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.


فید نقشه سایت


دانلود کتاب , دانلود کتاب اندروید , کتاب , pdf , دانلود , کتاب آموزش , دانلود رایگان کتاب

تمامی حقوق برای سایت تک بوک محفوظ میباشد

logo-samandehi